Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Reuters: Τα τρία δραματικά σενάρια για την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

«Χάος» και «διαλυτικό κλίμα» είναι ορισμένες από τις λέξεις που χρησιμοποιεί δημοσίευμα του Reuters για να περιγράψει τις ημέρες που έρχονται για την Ελλάδα. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται επίσης σε τρία πιθανά σενάρια για την επαύριο της ψήφου εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση.

Το σενάριο Παπαδήμου

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με το πρακτορείο, προβλέπει η κυβέρνηση να λαμβάνει σημερα ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου να παραιτείται για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τη Νέα Δημοκρατία για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Συστήνεται μια κυβέρνηση τεχνοκρατών με επικεφαλής τον πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο. Η συμφωνία όμως καταρρέει, καθώς τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν τα βρίσκουν στη διάρκεια ζωής που πρέπει να έχει. Η κυβέρνηση κλονίζεται και προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές, «αφήνοντας τη χώρα στο χάος στο ενδιάμεσο διάστημα».

Το σενάριο των αλλεπάλληλων εκλογών

Δεύτερο σενάριο: Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης και η χώρα οδηγείται αυτομάτως σε προεκλογική περίοδο. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Όμως ούτε και οι εκλογές εγγυώνται σταθερότητα καθώς οι δημοσκοπήσεις «δίνουν» προβάδισμα στη ΝΔ χωρίς όμως την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.

Μετά τις εκλογές, το πρώτο κόμμα καλείται είτε να αναζητήσει πιθανούς συμμάχους είτε να προκηρύξει νέες εκλογές με στόχο μια ισχυρότερη κοινοβουλευτική παρουσία. «Είναι αμφίβολο όμως αν οι ξένοι πιστωτές θα εγκρίνουν υπό αυτές τις συνθήκες την εκταμίευση της επόμενης δόσης», αναφέρει το Reuters.

Το σενάριο με άγνωστη κατάληξη

Κατά το τρίτο και τελευταίο σενάριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην ψηφοφορία της Παρασκευής. Όμως υπό την απειλή της μη εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου τα πολιτικά κόμματα προσπαθούν να σχηματίσουν μια μεταβατική κυβέρνηση που θα αναλάβει τα ηνία μέχρι να εξασφαλιστεί η διεθνής βοήθεια.

Τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων δίνοντας κατά σειρά τρεις ημέρες σε κάθε κόμμα προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. «Η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη για την πολιτική ζωή της Ελλάδας» και σε κάθε περίπτωση αφήνει και πάλι «μετέωρη» τη χώρα για μεγάλο διάστημα καθώς οδηγεί πιθανότατα σε κήρυξη εκλογών σε ενάμιση περίπου μήνα από σήμερα.

Από .....  tvxs

Γαλάζιο πρωθυπουργό σκέφτεται να προτείνει ο Γιώργος!

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com



Tα τελευταία λεπτά έχει σκάσει η πληροφορία λότι ο Παπανδρέου σκέφτεται να προτείνει μεταβατικό πρωθυπουργό από τα σπλάχνα της ΝΔ! Ήδη ακούγονται τα ονόματα των Αβραμόπουλου, Δήμα  και... Γιώργου Σουφλιά.

Από  ........  parapolitika

Η δήλωση Παπανδρέου μετά τη συνάντηση


Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Ο διάλογος Παπανδρέου-Παπούλια


Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Σαμαράς δεν ψηφίζει δανειακή σύμβαση με νέα μέτρα και εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δήλωσαν πριν από λίγο:


- Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση αν την πάνε στην Βουλή μαζί με τα μέτρα.


- Η ΝΔ θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση μόνο αν πάει στην Βουλή χωρίς μέτρα και νέα μνημόνια.


- Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση με την διαδικασία των 180 επειδή αυτό σημαίνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.


Τελεία και παύλα, που λέει ο λαός.


Μετά την ομιλία του Παπανδρέου στην Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε επίσης την ακόλουθη δήλωση:


«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασης μας. Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι εκλογές».

Από ....... Antinews

Δυσαρεστημένοι Μέρκελ-Σαρκοζί απο τα... παιχνίδια του Γιώργου!

 Αναρτήθηκε από  .......  energoipoliteskv.blogspot.com 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την ενεργοποίηση του σχεδίου εξόδου απο το ευρώ


Κακά μαντάτα έρχονται απο την Ευρώπη για τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που όπως φαίνεται βάζουν σε νέα δοκιμασία την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες Μέρκελ και Σαρκοζί εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί το σχέδιο που ανακοίνωσε περί προσπαθειών για κυβέρνηση συνεργασίας δεν ικανοποιεί το αίτημά τους για ένα «μόνιμο σταθερό πολιτικό σχήμα», που θα επικυρώσει και θα εφαρμόσει τη συμφωνία της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση! Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος του... γκρεμού και αυτό γιατί η Γερμανική καγελαρία είχε προειδοποιήσει ήδη απο το πρωί ότι αν δεν υπάρξει σοβαρότητα στην Αθήνα, τοτε θα ενεργοποιηθεί το έτοιμο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ!

Από  .... parapolitika

Μίκης Θεοδωράκης: Επικίνδυνος ο Παπανδρέου...

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θεοδωράκη:..

«Δ
ύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
 Είτε ο Γιώργος Παπανδρέου τα έχει εντελώς χαμένα προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του Πρωθυπουργού και φέρεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείω προκαλώντας διεθνή κρίση με κύριο θύμα την ίδια την χώρα του.



Είτε περιβάλλεται από άγνωστους σε μας διεθνείς συμβούλους, που αποβλέπουν στην κρίση των...
χρηματιστηρίων προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη αποδιοργανώνοντας το πολιτικό μας σύστημα και μηδενίζοντας το όποιο διεθνές κύρος είχε απομείνει για τη χώρα μας.

Με δύο μόνο λέξεις κατάντησε την Ελλάδα περίγελω και ηθικό ράκος σε όλο τον κόσμο. Από την άποψη αυτή έχει καταστεί επικίνδυνος για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού. Είναι απίστευτο το ότι ο σημερινός πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του όχι μόνο εμφανίζει την Ελλάδα αναξιόπιστη και αφερέγγυα διεθνώς αλλά και δίνει την δυνατότητα στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σαρκοζί να μας υποδεικνύουν τι ερώτημα θα έχει το δημοψήφισμα στο οποίο προσπαθεί να μας σύρει η κυβέρνησή μας.

Όμως τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λύνονται με εκβιαστικά διλήμματα αλλά μόνο με ελεύθερες εκλογές, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί η πραγματική θέληση του ελληνικού λαού».

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

- Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 153 ψήφους - Στις 12:00 βλέπει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- Εξήγγειλε προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας που την απέρριψε αμέσως ο Α. Σαμαράς
- Εκλογές τον Μάρτιο προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Βουλή
- Γιατί δεν πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση συνεργασίας




Μετά από μερικά 24ωρα κρίσιμων εξελίξεων με όλο το παγκόσμιο ενδιαφέρον να έχει στραφεί στη χώρα μας με αφορμή την πρωτοβουλία του έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, τελικά φαίνεται πως ο κ. Παπανδρέου κατάφερε τελικά να κερδίσει χρόνο και να πάρει ξανά τον έλεγχο των εξελίξεων.

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου κατάφερε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης με 153 ψήφους, μία δηλαδή ψήφο επιπλέον από όσες είχε λόγω της Λ. Κατσέλη και έτσι τελικά αναβαπτισμένη προχωρά στα επόμενα δύσκολα βήματα.

Ο κ. Παπανδρέου δείχνει μέχρι στιγμής κυρίαρχος του παιχνιδιού, καθώς το Σάββατο ξεκινά διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας, αφού ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας βέβαια πως θα συζητήσει με τα κόμματα ακόμα και για τον επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Βέβαια, όπως ξεκινάει η διαδικασία για την κυβέρνηση συνεργασίας φαίνεται πως δεν προχωράει, καθώς από αυτή σίγουρα θα λείπει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αφού αμέσως ο κ. Σαμαράς έσπευσε να δηλώσει αρνητικός σε μία τέτοια συνεργασία επαναλαμβάνοντας πως μοναδική λύση είναι οι εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Η εξέλιξη αυτή με τον Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως φρενάρει και τα άλλα δύο κόμματα που επρόκειτο να διαπραγματευτούν για την κυβέρνηση συνεργασίας, τον ΛΑΟ και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Η κα Μπακογιάννη μέσω συνεργατών διέρρευσε πως μία κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει νόημα, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης προς το παρόν φαίνεται πιο ανοιχτός σε συζητήσεις, χωρίς όμως να είναι κάτι σίγουρο, αφού και εκείνος θέλει τη συμμετοχή της Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ

Με αυτό τον τρόπο και με γνώμονα και το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτήθηκε, φαίνεται πως η παρούσα κυβέρνηση θα συνεχίσει να κυβερνάει, με τη συναίνεση να πηγαίνει περίπατο. Και με αυτό σαν δεδομένο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επικύρωση της δανειακής σύμβασης και απο τον Μάρτιο είναι ελεύθερη να προχωρήσει σε εκλογές, όπως αποκάλυψε και στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πάντως, παρά τις δηλώσεις υπουργών και βουλευτών κατά του δημοψηφίσματος και κατά του πρωθυπουργού, με πολλούς να μιλούν ακόμα και για άγνοια του Γιώργου Παπανδρέου για την πραγματικότητα, τελικά όλοι πείστηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Κοινώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπέκυψε στον εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου και φυσικά ενώ θα περιμένει να δει μία κυβέρνηση συνεργασίας, θα έχει να αντιμετωπίσει μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Παπανδρέου, την ίδια ακριβώς κυβέρνηση που οι ίδιοι έλεγαν πως δεν εμπιστεύονται και τη θεωρούν ανίκανη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Από ......Newsit.gr