Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

H ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει τον πρωθυπουργό

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο νέος πρωθυπουργός στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα εκλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΛΑΟΣ και το ΔΗΣΥ κατά τη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.

Η λύση αυτή επελέγη προκειμένου να τηρηθούν κατά γράμμα οι προβλέψεις του Συντάγματος ιδίως μετά την ματαίωση του σημερινού συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την άρνηση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχουν σε αυτήν.
Αποφασίστηκε ότι είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μην υπάρξουν τώρα και στο μέλλον αμφισβητήσεις για τη νομιμότητα της κυβέρνησης και κατά συνέπεια των όποιων αποφάσεων αυτή θα λάβει.
Αρα, αφού καταλήξει η διαπραγμάτευση μεταξύ των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά θα συκληθεί πρώτα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να εγκρίνει με σχετική ή καθολική ψήφο το νέο πρωθυπουργό και στη συνέχεια αυτός αφού επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει επισήμως το σχηματισμό της νέας του κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση θα ορκιστεί και στη συνέχεια μέσα σε ελάχιστες ημέρες να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, όπου αναμένεται να συγκεντρώσει άνετη πλειοψηφία.

Πηγή iefemerida

«Δεν θα συμμετάσχουμε στο νέο κυβερνητικό σχήμα»

 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Φ. Κουβέλης: Ούτως ή άλλως, είναι λαβωμένη η επιλογή

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστερά Φώτης Κουβέλης αποσαφήνισε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm.

«Σε ό,τι αφορά τη στάση μας, θα την εξαρτήσουμε από τη θητεία - η οποία, βεβαίως, ακούγεται ότι θα είναι μέχρι το Φεβρουάριο - και επίσης κυρίως από τις πολιτικές δεσμεύσεις και το τι καλείται να πράξει αυτή η μεταβατική κυβέρνηση. Δεν σπεύδω να σας πω ούτε ότι θα υπερψηφίσουμε, ούτε ότι θα καταψηφίσουμε τη νέα κυβέρνηση» είπε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε έμπειρο το Λουκά Παπαδήμο, το όνομα του οποίου ακούγεται στη θέση του νέου πρωθυπουργού.

«Ο κ. Παπαδήμος είναι ένας έμπειρος άνθρωπος, ο οποίος γνωρίζει και μακροοικονομικά και τη λειτουργία του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού συστήματος. Βεβαίως, είχε μια διαφορετική άποψη σχετικά με το "κούρεμα", αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο που θα διαμορφώσει σ' αυτόν η ανάθεση των καθηκόντων του πρωθυπουργού από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Κουβέλης.

«Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα: κατά πόσον εξασφαλίζεται μια αυτόνομη λειτουργία του μεταβατικού κυβερνητικού συστήματος. Ούτως ή άλλως, είναι λαβωμένη η επιλογή. Σκεφθείτε αν τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν» πρόσθεσε.

Από ..... Newsbeast

Τί γύρευε η ασφάλεια της Ντόρας έξω από το σπίτι του Σημίτη;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Σήμερα, λίγο πριν τις 10 το πρωί, "μάτια" του parapolitika.gr είδαν τον γνωστό ψηλό ξανθό με τα γυαλιά της "συνοδείας" της Ντόρας Μπακογιάννη να στέκεται έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, επί της οδού Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι.
Η αλήθεια είναι ότι την Ντόρα δεν την είδαμε αλλά εδώ και χρόνια στη συγκεκριμένη οδό, όταν βλέπαμε άτομα της "συνοδείας" πολιτικών, η απορία ήταν αν εκείνοι βρίσκονταν στον Σημίτη ή στον Λαμπράκη, που επίσης έμενε στο σημείο.
Ο Λαμπράκης, όμως, "έφυγε" οπότε... 

Από  ....... parapolitika

Επαναφορά του Σημίτη από την πίσω πόρτα;

Αναρτήθηκε από...... energoipoloiteskv.blogspot.com


Ζούμε μια ημέρα όπου τα ονόματα της νέας κυβέρνησης και φυσικά του επικεφαλής της να είναι ακόμη στον αέρα και τα όσα ακούγονται είτε να απέχουν από την πραγματικότητα είτε να οφείλονται σε ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να επιβληθούν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν με το όνομα του Λουκά Παπαδήμου να φιγουράρει πρώτο στη λίστα για τη θέση του πρωθυπουργού.

Κάποιες εφημερίδες μάλιστα του έχουν κάνει ακόμη και υμνητικά δισέλιδα για το βιογραφικό του, πόσο τεχνοκράτης είναι, πόσο τον θέλουν οι αγορές και οι ξένοι ηγέτες και άλλα πολλά εγκωμιαστικά που στο κάτω κάτω θα κριθούν επί του πρακτέου.

Υπάρχουν, πάντως, ορισμένες φήμες που πρέπει να προσεχθούν από τη νικήτρια του πολιτικού μπρα ντε φερ, τη Νέα Δημοκρατία. Διότι όταν μπαίνουν από την αρχή προαπαιτούμενα και όροι το παιχνίδι δεν είναι και πολύ καθαρό.

Λέγεται λοιπόν τις τελευταίες ώρες ότι ο Λουκάς Παπαδήμος προκειμένου να αποδεχθεί τη θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης ζητά να αναλάβει ταυτόχρονα και το υπουργείο Οικονομικών γιατί δε θέλει με τίποτε τον Β. Βενιζέλο, ενώ προτείνει για βασικά του στηρίγματα τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη, και πρόεδρο στα ΕΛ.ΠΕ. (με τους 17 μισθούς των εργαζόμενων) Τάσο Γιαννίτση και τον πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων επί Σημίτη και νυν πρόεδρο της Εθνικής τράπεζας (βασική επιλογή του Γ. Παπανδρέου) τον κ. Βασίλη Ράπανο.
Με λίγα λόγια επιχειρείται να στηθεί μια τρόικα βασικών σημιτικών εξαπτέρυγων (Παπαδήμος-Γιαννίτσης-Ράπανος) οι οποίοι θα αναλάβουν τα ηνία της οικονομίας, τις κρίσιμες αυτές 100 ημέρες.
Ένας νυν σύμβουλος του κ. Παπανδρέου, ένας συνάδελφός του στο υπουργικό συμβούλιο της περιόδου του Κ. Σημίτη, κι ένας άνθρωπος της αγοράς με πλάτες στο ΠΑΣΟΚ, προαλείφονται για το οικονομικό επιτελείο.

Και το ερώτημα είναι: Αφού επιχειρούν να αναβιώσουν το Σημιτισμό, γιατί δεν φέρνουν τον ίδιο τον Σημίτη να αναλάβει την προεδρία της κυβέρνησης για να τελειώνουμε; Τον θέλουν τα καθεστωτικά Media, τον θέλουν οι ξένοι δανειστές μας, ας τον φάμε κι εμείς ξανά στα μούτρα για να θυμηθούμε τις ένδοξες ημέρες της περιόδου 2000-2004.
Αυτό σίγουρα δεν παραπέμπει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Από ..... Antinews

Η χώρα παραδόθηκε στους νταβατζήδες....

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Από χθες το βράδυ και επίσημα πλέον η Ελλάδα παραδόθηκε στους ντόπιους και ξένους νταβατζήδες.
Ο φουκαράς λαός εκβιάζεται πολιτικά και εξαπατάται, περιμένοντας τα χρήματα της τρόϊκας, τη διαχείριση των οποίων όμως ανέλαβαν για μια ακόμα φορά τα κρατικοδίαιτα παράσιτα του παρασκηνίου, χρησιμοποιώντας την εντολοδόχο ψοφοδεή και καρεκλοκένταυρη πολιτική ελίτ του τόπου.

Όπως το είχαμε προβλέψει, σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούσε το παρασιτικό κρατικοδίαιτο καθεστώς μια κυβέρνηση...
υπηρεσιακή και άμεσες εκλογές. Θα έχανε τον έλεγχο της κατάστασης. Πολύ δε περισσότερο δεν το εξυπηρετούσε ένα δημοψήφισμα για να τοποθετηθεί ο λαός, κάτι που θα δέσμευε τους πάντες. Τώρα θα υπάρξει συγκυβέρνηση, μέσα στο ίδιο το απόλυτα υπεύθυνο για τη σημερινή κατάντια μας, σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, από τα ίδια φθαρμένα υλικά μέχρι να εκτελεστεί πλήρως όλος ο «σχεδιασμός».

Η Βουλή του «λεφτά υπάρχουν» θα εκτελέσει ένα έργο για το οποίο δεν εκλέχτηκε, θα ξεπουλήσει τα πάντα, λαό, δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες και μετά θα μπουν τεχνητά διλήμματα και ο λαός θα οδηγηθεί στις κάλπες (όποτε εξυπηρετεί το καθεστώς, με την "ευγενή" βοήθεια και της Μέρκελ) για να επιλέξει «ελεύθερα» από τις λύσεις που προσφέρει το ίδιο το σάπιο σύστημα της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας».  

hassapis-peter

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 9-11-2011 στα Καμένα Βούρλα

 Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com



Η πρώτη συνεδρίαση θα αρχίσει στις 18.00΄της Τετάρτης και θα έχει σαν αντικείμενο συζήτησης ένα και μοναδικό θέμα:
- Έγκριση απογραφής περιουσίας – ισολογισμού έναρξης 01-01-2011, δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου.

Αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης αυτού του θέματος και για καθαρά διαδικαστικούς λόγους, κλείνει η συγκεκριμένη συνεδρίαση και στις 19.00΄αρχίζει 2η συνεδρίαση με τα υπόλοιπα 29 θέματα της  ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.
2. Διαγραφή κυβικών ύδρευσης, εκ παραδρομής καταλογισθέντων.
3. Διαγραφή τελών αποχέτευσης.
4. Επιστροφή χρημάτων, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων εκ παγίων ύδρευσης.
5. Απαλλαγή των παιδικών κατασκηνώσεων Ασπρονερίου Α’ και Β’, από τα δημοτικά τέλη ύδρευσης.
6. Απόφαση επί αίτησης του κυρίου Βασιλείου Σιαλμά του Θεοφάνη.
7. Απόφαση επί αίτησης της κυρίας Κλεονίκης Σασμάνη.
8. Απόφαση επί αιτήσεως του συλλόγου γυναικών Καμένων Βούρλων.
9. Παραχώρηση χώρου στέγασης στον Ναυτικό Όμιλο και στον σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Καμένων Βούρλων.
10. Ορισμός αναπληρωματικού του δημάρχου μέλους, στην τριμελή επιτροπή χορήγησης βεβαιώσεων σε παραγωγούς, για έκδοση αδειών παραγωγών πωλητών λαικών αγορών.
11. Ανάκληση αποφάσεων προμήθειας βιβλίων, περιοδικών και λοιπών εκδόσεων, των πρώην δήμων Α. Κωνσταντίνου, Κ. Βούρλων και Μώλου και λήψη νέας για εγγραφή του Καλλικρατικού δήμου ως συνδρομητού τοπικών εφημερίδων .
12. Αντικατάσταση τακτικού μέλους του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Μώλου – Αγ.Κωνσταντίνου».
13. Έγκριση χορήγησης παράτασης γενικής προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή έργων για την ίδρυση νέου νεκροταφείου», πρώην δήμου Αγ.Κωνσταντίνου.
14. Έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή πλατείας στη θέση Βράχος στο Δ.Δ Μενδενίτσας», πρώην δήμου Μώλου.
15. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Εργα οδοποιίσας Ν. Άγναντης», πρώην δήμου Αγ.Κωνσταντίνου.
16. Έγκριση της προμελέτης του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων του έργου «Ανάπλαση – Ανακατασκευή του παραλιακού μετώπου Αγίου Κωνσταντίνου», πρώην δήμου Αγ. Κωνσταντίνου .
17. Λήψη απόφασης για το οριστικό κλείσιμο των Χ.Α.Δ.Α. στις παρακάτω θέσεις του δήμου Μώλου – Αγ.Κωνσταντίνου.
• Τραγάνα. Δημοτικής Ενότητας Κ.Βούρλων
• Μουρτίτσα, Δημοτικής Ενότητας Αγ.Κωνσταντίνου.
18. Aποδοχή χρηματοδοτήσεων, αναμόρφωση και τροποποίηση προυπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος 2011.
19. Κατανομή ενενηκοστής όγδοης(98ης ) χρηματοδότησης Σ.Α.Ε 055 έτους 2011.
20. Τρίτη(3η ) κατανομή επιχορήγησης έτους 2011 στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
21. Δεύτερη(2η ) κατανομή ειδικευμένων πιστώσεων σε έργα και μελέτες.
22. Ανακατανομή ποσών από ΣΑΤΑ Πολιτικής Προστασίας, για κάλυψη δαπανών πυροπροστασίας έτους 2011.
23. Έγκριση δαπανών για έξοδα Παιδικών Σταθμών δήμου Μώλου – Αγ.Κωνσταντίνου, έως 30-06-2011.
24. Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης, για έξοδα φιλοξενίας των συμμετεχόντων στην εσπερίδα «Γεωθερμία – Ενέργεια – Ανάπτυξη», που συνδιργάνωσε ο δήμος στα Καμένα Βούρλα στις 17-10-2011.
25. Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης για επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων, λόγω μη υποχρέωσης κατάθεσης παραβόλου για άδεια παραμονής.
26. Διάθεση πίστωσης για επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων, λόγω μη σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης και διπλοπληρωμής τέλους αποχέτευσης.
27. Ακύρωση ανεξόφλητων χρηματικών ενταλμάτων οικονομικού έτους 2011.
28. Έκδοση χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής.
29. Ψήφιση του ετήσιου τεχνικού προγράμματος του δήμου Μώλου – Αγ Κωνσταντίνου έτους 2012.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " σέντρα"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com