Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Μπαινοβγαίνουν... κλητήρες στο Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου!

Αναρτήθηκε από .......energoipoliteskv.blogspot.com


Δραματική είναι η κατάσταση στον Καλλικρατικό Δήμο Μωλου-Αγίου Κωνσταντίνου όπως τονίστηκε χτες στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου στα Καμένα Βούρλα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτιο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο Δήμαρχος Βαγγέλης Tετριμμίδας «καθημερινά παίρνουμε διαταγές πληρωμής, επαγγελματίες ζητούν χρήματα ,και κλητήρες μπαινοβγαίνουν στο δημαρχείο για λογαριασμό πελατών τους που διεκδικούν χρήματα ενώ οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε μπλοκάρισμα λογαριασμών του Δήμου…»
Ο νέος Δήμος οφείλει περίπου 7 εκ. ευρώ κυρίως από παλιότερα δάνεια που πρέπει να αποπληρωθούν αλλά υπάρχει σχετική αδυναμία και κυρίως εξ αιτίας του κλειδώματος των λογαριασμών του Δήμου.
«Ακομη και αν λάβουμε δάνειο υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μας αρνηθούν οι τράπεζες αλλά και να προχωρήσουν σε κατασχέσεις των χρημάτων που θα πάρουμε από το δάνειο από τους πιστωτές μας».
Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα στο Δημοτικό ταμείο υπάρχουν περίπου 650.000 ευρω που δεν επαρκούν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες του Δήμου.
Όπως τονίστηκε από τα 7 εκατομμύρια του χρέους τα 3,7 εκ. ευρω αφορούν εκκρεμότητες του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Καμένων Βούρλων.
Οι μόνοι πόροι πλέον του Δήμου είναι τα δημοτικά τέλη που όμως και εδώ δυστυχώς αρκετοί δημότες και επαγγελματίες δεν είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και έτσι το έλλειμμα διευρύνεται επικίνδυνα και μάλιστα όπως τονίστηκε σχηματικά στο χτεσινοβραδινό συμβούλιο «πάμε για λουκέτο αφού δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα του Δήμου».
Ο κ. Τετριμμιδας που είναι και πρόεδρος της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς πρόκειται να αναδείξει ως μείζον το θέμα της οικονομικής κατάστασης των Δήμων που μοιάζει με θηλιά στο λαιμό κάθε δημάρχου μετά το πάγωμα και της κρατικής επιχορήγησης μέσω ΣΑΤΑ να το θέσει στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα όλων των προέδρων των ΠΕΔ με τη Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ

-Λουκά, πάρε πίσω το χαράτσι στα ακίνητα και δώσε άλλο υπουργείο στον άσχετο, περί τα οικονομικά, Βενιζέλο.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Aν πράγματι ο Παπαδήμος είναι παιχτούρα στα Οικονομικά, κάτι σαν τον Λίονελ Μέσι δηλαδή, τον καλούμε να πάρει πίσω το χαράτσι  στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ που επέβαλλε η ανεπάρκεια του συνταγματολόγου Βενιζέλου.
Καλούμε επίσης τον νέο πρωθυπουργό να απαλλάξει τον Μπένι από τα καθήκοντα του υπ. Οικονομικών και να του αναθέσει ένα άλλο υπουργείο.
Αν ο Παπαδήμος διατηρήσει τον Βενιζέλο στο υπ. Οικονομικών σημαίνει ότι  επιτρέπει σ’ έναν άσχετο, περί τα οικονομικά, συνταγματολόγο να μπλέκεται στα πόδια του.

Αύριο θα γνωρίζουμε πόσο μπορεί  να σταθεί σαν πρωθυπουργός ο Παπαδήμος.

Από ........  kourdistoportokali

Καληνύχτα Ελλάδα. Καληνύχτα Δημοκρατία.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Συνταγματική  εκτροπή ο διορισμός  Παπαδήμου ως Πρωθυπουργού. 
 

Η Προεδρία της  Δημοκρατίας με μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόπιν προτάσεως των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο. Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή και ώρα 14.00». 

Τεράστια ερωτηματικά  ανακύπτουν από αυτή την επιλογή  καθώς φαίνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΆΟΣ) δε διστάζουν να προχωρήσουν σε θεσμικό ατόπημα.  

Τα ερωτηματικά  είναι τεράστια:  ......



1ον. Πως δίνεται η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κάποιο πρόσωπο χωρίς να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση ή ο Πρωθυπουργός;  

2ον. Πως δίνεται εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κάποιον όταν η κοινοβουλευτική ομάδα του πλειουψηφούντος κόμματος δεν έχει προτείνει κανέναν όπως ρητά αναφέρει το άρθρο 38 του Συντάγματος παράγραφος 1; 

3ον. Πως γίνεται να υπάρχει εν ενεργεία Πρωθυπουργός και ταυτόχρονα να υπάρχει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε άλλον; 

4ον. Πως ορίζεται ημερομηνία και ώρα ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης χωρίς να έχει παραιτηθεί η προηγούμενη; 

5ον. Πως δίνεται εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Προεδρία της Δημοκρατίας όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης; 

Βάση ποιου  Συντάγματος λαβαίνουν χώρα όλα  αυτά τα θεσμικά ατοπήματα; 

Ποιο κάτω παραθέτω τα άρθρα 37 και 38 του Συντάγματος  που αφορούν στο Διορισμό Πρωθυπουργού και κυβέρνησης. Ακόμη παραθέτω την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, άρθρο 120 που ορίζει ότι: «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
 

Αρθρο 37: (Διορισμός  Πρωθυπουργού και  Κυβέρνησης)

1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας  διορίζει τον Πρωθυπουργό  και, με πρότασή  του, διορίζει  και παύει τα  λοιπά μέλη της  Kυβέρνησης και  τους Yφυπουργούς.
*2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Kυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
*3. Aν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.
*4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. H πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Bουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Bουλή  η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
 

Αρθρο 38: (Κυβέρνηση, απαλλαγή καθηκόντων)

*1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας  απαλλάσσει από  τα καθήκοντά της  την Kυβέρνηση, αν  αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν  η Bουλή αποσύρει  την εμπιστοσύνη  της κατά το άρθρο 84. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 37.
Aν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Kυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ΄.
***2. Αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκλείψει ή αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Η πρόταση γίνεται το αργότερο σε τρεις ημέρες από την παραίτηση ή την έκλειψη του Πρωθυπουργού ή από τη διαπίστωση της αδυναμίας του να ασκήσει τα καθήκοντά του. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, εφαρμόζεται αναλογικά η παράγραφος 4 και στη συνέχεια το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2 και η παράγραφος 3 του προηγούμενου άρθρου.
Η αδυναμία του Πρωθυπουργού να ασκήσει τα καθήκοντά του για λόγους υγείας διαπιστώνεται από τη Βουλή με ειδική απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ύστερα από πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο οποίο ανήκει ο Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Σε κάθε άλλη περίπτωση η πρόταση υποβάλλεται από τα δύο πέμπτα τουλάχιστον του όλου αριθμού των βουλευτών.
Εωσότου διοριστεί ο νέος Πρωθυπουργός τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού ασκεί ο πρώτος κατά σειρά Αντιπρόεδρος και εφόσον δεν έχουν διοριστεί Αντιπρόεδροι ο πρώτος κατά σειρά Υπουργός.
 

Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο  Σύνταγμα αυτό, που  ψηφίστηκε από  την E΄ Aναθεωρητική  Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από  τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
 


Υ.Γ. Όταν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα στην πρεμούρα τους να κλείσουν τη «δουλειά» καταπατούν το Σύνταγμα με τόσο κατάφωρο τρόπο τότε η μόνη λύση που απομένει είναι ο Λαός να προστατεύσει τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα…
Σ.Δ 
Από  .......  Citypress-gr

Αντίθετη με την κυβέρνηση «εθνικής ευθύνης» η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Την αντίθεσή της στο σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής ευθύνης» εξέφρασε η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας ότι, μέσω αυτής, «συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η πιο βίαιη και ωμή ξένη επέμβαση που έγινε ποτέ στη χώρα».

Όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση με την επιλογή αυτή «η εθνική ανεξαρτησία καταλύεται, η λαϊκή κυριαρχία εξοβελίζεται, το Σύνταγμα παραβιάζεται και οι ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κενό γράμμα».

Τα «πράσινα» στελέχη εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως τον «κατ΄εξοχήν υπεύθυνο αυτής της κατάστασης», που «με τις επιλογές του έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες».

Η Αριστερή Πρωτοβουλία κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι δεν αντιλήφθηκε ότι, μέσω του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας εξελίσσεται, εδώ και ένα χρόνο, ένα σχέδιο ανασύστασης της κεντροδεξιάς.

Ζητεί τέλος τη διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πριν από τις εκλογές, ενώ ο επικεφαλής της, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με προσωπική του δήλωση, ζητεί άμεση προσφυγή σε εκλογές, για να εκφραστεί ο λαός.

Πηγή:Voria

«…και έτσι η Διαπλοκή επέβαλε τον Λουκά της »

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου *

Μέσα στο ελληνικό ναυαγισμένο κουφάρι με τις μπλοκαρισμένες δομές, μια μηχανή ακόμη λειτουργεί. Δεν είναι άλλη από την Διαπλοκή. Η μηχανή αυτή από τη στιγμή που παρέμεινε ισχυρή και άθικτη από το ναυάγιο του πολιτικού συστήματος και της οικονομάς, ήταν φυσικό να παράγει ΚΑΙ τον νέο (μεταβατικό) πρωθυπουργό. Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Η οπερέτα επιλογής από το καθεστώς του πρωθυπουργού της ολοκληρωμένης θεσμοθέτησης της πτώχευσης της χώρας, δεν θα μπορούσε παρά να είναι μια υπόθεση ζωής και θανάτου για το πακτωμένο σύστημα κυριαρχίας της και έτσι  μετά από απίθανα καραγκιοζιλίκια η Διαπλοκή επέβαλε τον Λουκά της.

Η επικράτηση του Λουκά Παπαδήμου δεν πρέπει να ερμηνεύεται όμως περιοριστικά ως νίκη του σύνθετου ιστού των διαπλεκομένων στη χώρα μας και ως συνάρτηση της εξάρτησης του πολιτικού συστήματος από τους δανειστές μας. Το ζήτημα είναι ευρύτερο και πολιτικότερο. Το καθεστώς στην Ελλάδα δεν έχει πλέον κανένα άλλο θεσμό ζωντανό πλην της Διαπλοκής. Από την κρίση η Διαπλοκή ανατέλλει ισχυρότερη, παρά τις οικονομικές απειλές που μοιάζει να την απορρυθμίζουν  συγκυριακά. Η μεταρρύθμιση των επιμέρους θεσμών της πολιτείας, της οικονομίας και της κοινωνάς δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί πουθενά αλλού πέραν του μηχανισμού (του μόνου σφριγηλού θεσμού) της Διαπλοκής. Ο κ. Παπαδήμος ήταν το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορούσε θεωρητικά να εκφράσει αποτελεσματικότερα την κυριαρχία και ασφαλώς τα κοινά (σε σημαντικό βαθμό) αυτή την ώρα συμφέροντα της Διαπλοκής από το πρωθυπουργικό αξίωμα. Ήταν η χρυσή επιλογή, ή αν προτιμάτε ο «μονόδρομος» για το καθεστώς, όπως το διατύπωσε ένα από τα έντυπα των διαπλεκομένων.

Βεβαίως, η επιλογή αυτή εκτός από τα ευτράπελα που προηγήθηκαν -  τα οποία αποτελούν σαφείς ενδείξεις της αδυναμίας λειτουργίας βασικών θεσμών της πολιτείας – διέπεται από δραματικές αντιφάσεις και φάρσες. Εκτός από τις «αντινομίες» που συνδέουν τον κ. Παπαδήμο όχι ασφαλώς με την όποια λύση στην κρίση, αλλά αντίθετα με τους παράγοντες που συντέλεσαν στην δόμησή της, η ανάδειξή του στον πρωθυπουργικό θώκο καταμαρτυρεί την απόλυτη και διαχρονική σύνδεση της καθ’ ημάς μεταρρύθμισης με την Διαπλοκή. Φανερώνει επίσης ότι επί Σημίτη ολοκληρώθηκε το καθεστώς της διαπλοκής, περίοδο κατά την οποία ο Λουκάς Παπαδήμος έπαιξε κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση αυτή, ενώ σήμερα μετά την σχετική απορρύθμιση των δομών αυτού του συστήματος, πάλι στα poulain του «εκσυγχρονισμού» καταφεύγουν οι σημαίνοντες παράγοντες της Διαπλοκής για να ξαναοργανωθούν σε άλλη σταθερότερη προφανώς βάση και υπό συνθήκες πτώχευσης του κράτους. Στα θεμέλια ενός μακροχρόνιου καθεστώτος χρεοκοπίας, το οποίο μόλις τώρα δομεί το νέο θεσμικό του οικοδόμημα (προσοχή, θεσμοί δε είναι οι νόμοι ή το αποτέλεσμά τους, ή οι φορείς τους, αλλά ευρύτερα τα λειτουργικά συστήματα άσκησης πολιτικοοικονομικής ισχύος και εφαρμογής εξουσιαστικών, κυριαρχικών δυνάμεων) αναδιαρθρώνεται το κράτος πατρωνίας.  

Άρα, στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου ο σύγχρονος ελληνικός «εκσυγχρονισμός» (1995-2005) επανακάμπτει ως φάρσα για να ολοκληρώσει την ζημιά που έκανε στην ελληνική κοινωνία με την σύνθεση μιας εικονικής κρατικής οντότητας: της ισχυρής Ελλάδας, που όμως καθόλου ισχυρή δεν υπήρξε θεσμικά, καθώς ποτέ ισχυρές θεσμικά χώρες δεν χρεοκοπούν και καταρρέουν υπό συνθήκες ειρήνης. Αλλά ακόμη και αν χρεοκοπούν κατά την διάρκεια πολέμου ή μετά από αυτόν, τούτο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της θεσμικής (οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής) απορρύθμισης που επιφέρουν ακριβώς οι πολεμικές συγκρούσεις. Είναι φαιδρό και μόνον να θεωρήσει κανείς ότι η καταστροφή δομήθηκε στο μεσοδιάστημα της κυβέρνησης Καραμανλή. Αυτοί συνέχισαν την πορεία των «εκσυγχρονιστών», υπό την σκέπη της Διαπλοκής ασφαλώς, ομολογουμένως πιο επαρχιώτικα, πιο αντιφατικά και περισσότερο δειλά. Το concept πάντως της διοικητικής και οικονομικής πολιτικής ήταν το ίδιο – και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, από τη στιγμή που έπρεπε να εξυπηρετηθούν δύο αλληλένδετες δομές: το κράτος πατρωνίας του δικομματισμού και η διαπλεκόμενη πυραμίδα της κοινωνικής ιεραρχίας!

Φίλοι, όσοι τούτες τις ώρες νοιώθετε ανακούφιση με την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, διότι τάχα ένας καλός γνώστης της οικονομίας και της αγοράς αναλαμβάνει έστω και με περιορισμένη εντολή και αρμοδιότητα το τιμόνι της χώρας, θα πρέπει τουλάχιστον να μην αυταπατάστε. Είστε είτε οργανικό τμήμα του καθεστώτος που οδήγησε στη χρεοκοπία και τώρα επιζητείτε προσωπικό σωσίβιο ή πολιτισμικά προϊόντα του μικροαστικού νεοφιλελευθερισμού, τα οποία πάντα προσδοκούσαν μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης για να μεταφέρει την κυριαρχία από τον λαό στην αγορά. Έτσι εννοείτε την μεταρρύθμιση, είτε μυθοποιώντας την αγορά, είτε εκφράζοντας απλώς το σύμπλεγμα του αποκλεισμού σας από το πελατειακό καθεστώς, είτε όντες μικροδομές αυτού του συστήματος προπαγανδίζετε υπέρ του «εκσυγχρονισμού» για να αποκλείσετε άλλους κομματικούς πελάτες να ενταχθούν σε αυτό, απειλώντας την θέση σας. 

Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς. Ελληνικός «εκσυγχρονισμός» και Διαπλοκή αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Με την ανάκαμψη του κ. Παπαδήμου στα πράγματα, αυτές οι όψεις κυριαρχίας στη χώρα ταυτίζονται απολύτως. Είναι προφανές για τον γράφοντα ότι αυτό θα καταλήξει σε μια «Νέο-ηγεμονική» μορφή εξουσίας στη χώρα, σύμφωνα με την οποία η κοινωνία θα απορρυθμιστεί τραγικά, θα απωλέσει κάθε στοιχείο συνοχής και αν δεν υπάρξουν ευρύτερες πολιτικές αντιδράσεις οργανωμένης λαϊκής χειραφέτησης ή κάποιο «ατύχημα», θα καταλήξουμε σε μια μορφή πολιτείας στην οποία Δίκαιο θα δομούν οι δανειστές του κράτους και την εφαρμογή αυτού του Δικαίου θα αναλάβει η Διαπλοκή. Η Διαπλοκή πλέον θα κυβερνά ανοιχτά, δοξάζοντας την αρχή της «αποτελεσματικότητας» εις βάρος της δημοκρατίας. Μόνο που και αυτό είναι φάρσα, καθώς όπως ήδη (χιλιο)αποδείχθηκε η δομή της Διαπλοκής είναι μηχανισμός παραγωγικής και διοικητικής αναποτελεσματικότητας. Και τούτο είναι φυσικό στο βαθμό που η Διαπλοκή το μόνον που μηχανεύεται είναι η σωτηρία της και η αναπαραγωγή της, που αντικειμενικά βραχυκυκλώνει την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Με αυτές τις σκέψεις σας αφήνω και λυπούμαι, μια και δεν θα μπορούσα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη Νέα Κυβέρνηση. Αυτή η ευχή θα ήταν κατάρα για τα δύο-τρίτα της κοινωνάς και το ήθος μου δεν θα μου επέτρεπε μια τέτοια …απρέπεια (βλασφημία)! Θλίβομαι ειλικρινά φίλοι, έκανα ότι μπορούσα, με τα μέσα που διέθετα και τα μέσα που μου διέθεσαν ευαίσθητοι bloggers… 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.
 Από ........  activistika

Επιθυμία της πλουτοκρατίας ο Παπαδήμος, κατά το ΚΚΕ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Διχασμένα εμφανίζονται τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης για την επιλογή Παπαδήμου. Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση ότι του ανατέθηκε η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, το ΚΚΕ χαρακτήρισε τον κ. Παπαδήμο επιθυμία της πλουτοκρατίας, ο Γιάννης Δημαράς έκανε λόγο για κυβέρνηση των τραπεζιτών και των αγορών, ο Γρ. Ψαριανός εκτίμησε πως «δεν θα είναι μαριονέτα», ενώ η Δράση δήλωσε ικανοποιημένη από την επιλογή. «Ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας», κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας. H Δημοκρατική Συμμαχία, πάλι, ανακοίνωσε πως θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση στη Βουλή.

Επιθυμία της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ αποκάλεσε τον κ. Παπαδήμο το ΚΚΕ και κάλεσε το λαό «απέναντι σε αυτήν τη μαύρη συμμαχία να αντιτάξει τη δική του εργατική - λαϊκή συμμαχία για να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει».

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και ο Καρατζαφέρης έθεσαν επικεφαλής της κυβερνητικής τους σύμπραξης τον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμο, αυτή είναι η επιθυμία της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ». Για «ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας», έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας παράλληλα πως «η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός καλούνται να υλοποιήσουν μια πολιτική που δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση». Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η επιλογή Παπαδήμου αποτελεί για τους «φανατικότερους υποστηρικτές του μνημονίου στη βουλή» εγγύηση ότι «θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και συνέπεια, η ίδια πολιτική που μέχρι σήμερα μας έχει καταστρέψει».

Σημείωσε ακόμη ότι «τη στιγμή που όλη η Ευρώπη πληρώνει ακριβά το τίμημα των επιλογών της ευρωπαϊκής ηγεσίας και της ΕΚΤ, ο αντιπρόεδρός της παρουσιάζεται ως λύση στην κρίση που δημιούργησαν οι πολιτικές που υπηρέτησε». Όπως είπε, «είναι πραγματικά τραγικό, τη στιγμή που η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου έχει ήδη καταρρεύσει κάτω από τον πάταγο της ιταλικής κρίσης, ο νέος πρωθυπουργός να ζητά στο όνομά της νέες θυσίες, δηλαδή απολύσεις, χαράτσια, περικοπές αλλά και εκχώρηση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής αξιοπρέπειας». Η Δημοκρατική Συμμαχία, πάλι, δήλωσε πως θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση στη Βουλή.

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «τα κόμματα που θα στηρίξουν αυτήν την κυβέρνηση, είτε με συμμετοχή είτε με ανοχή, θα έχουν συνευθύνη για την κοινωνική διάλυση, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός, πάλι, εκτίμησε ότι ο νέος εντολοδόχος πρωθυπουργός «είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία και από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, την Ευρώπη και το μέσο πολίτη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν θα είναι μαριονέτα, δεν θα είναι κούριερ κανενός, ούτε διαμεσολαβητής του δικομματισμού και ταχυδακτυλουργός για να διατηρήσει τις ισορροπίες του δικομματισμού, που είναι γαντζωμένος στην εξουσία και δεν θέλει να αποχωρήσει». Επισήμανε τέλος ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να είναι σύντομου χρονικού διαστήματος τριών μηνών και να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και να συμφωνηθούν κάποια πράγματα, στη βάση της κοινωνικής συνοχής και να πάμε σε εκλογές.
Η Δημοκρατική Συμμαχία δήλως επως θα στηρίξει την κυβέρνηση στη Βουλή, «θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει όποτε και όπως χρειάζεται και εύχεται να βάλει τις βάσεις της εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα. Ελπίζουμε τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να κάνουν το ίδιο».

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνεται ότι το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη εδώ και μήνες είχε ζητήσει το σχηματισμό κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή και είχε τοποθετηθεί υπέρ της επιλογής για τη θέση του πρωθυπουργού ενός προσώπου με κύρος, γνώσεις και ικανότητες, όπως ο Λουκάς Παπαδήμος. «Με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από παλινωδίες έγινε ένα σημαντικό βήμα το οποίο χαιρετίζουμε», συνεχίζει και τονίζει ότι «είναι ώρα ευθύνης για όλες τις πολιτικές δυνάμεις και πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων».
Για κυβέρνηση στις υπηρεσίες των τραπεζών και των αγορών έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς. «Μετά από τόσες μέρες, αφού καταπατήθηκαν οι δημοκρατικοί θεσμοί και το Σύνταγμα, κατάφεραν, τελικά, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη συνδρομή του κ. Καρατζαφέρη, να επιλέξουν κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την εντολή του ελληνικού λαού. Προφανώς, πρόκειται για κυβέρνηση στις υπηρεσίες των τραπεζιτών και των αγορών. Η λύση εξακολουθεί να είναι μία: οι εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η νέα κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις επείγουσες υποθέσεις της χώρας και να την οδηγήσει χωρίς καθυστέρηση σε εκλογές, καθώς η σημερινή Βουλή δεν έχει νομιμοποίηση για μέτρα ή αποφάσεις που θα μας δεσμεύουν για δεκαετίες.
Σε μια ημέρα, όπως η χθεσινή, η Βουλή πέρασε σκανδαλώδεις τροπολογίες για δάση, αυθαίρετα και πετρελαιοκίνηση σε βάρος του περιβάλλοντος. Αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής σε αυτό το πολιτικό σύστημα.
Ο κος Παπαδήμος οφείλει να διευκρινίσει στους πολίτες το πώς σκοπεύει να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις για τη δανειακή σύμβαση και το κούρεμα τη στιγμή που πρόσφατα είχε εκφράσει δημόσια τις επιφυλάξεις του. Τώρα που πια φαίνεται καθαρά ότι οι σημερινές πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο θέτουν σε κίνδυνο όλη την ευρωζώνη, περιμένουμε μια καθαρή τοποθέτησή του για το αν, πού και πως θα αλλάξει πολιτική.  Θα περιμένουμε λοιπόν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε αναλυτικότερα», σχολίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της προσπάθειας ανάδειξης πρωθυπουργού ευρείας αποδοχής, εξέφρασε η Δράση και ευχήθηκε στον κ. Παπαδήμο καλή επιτυχία και καλή τύχη.

Αιχμηρή δήλωση Κ. Στεφανόπουλου



Δηλώσεις Κωστή Στεφανόπουλου για Παπαδήμο by tvxorissinora


Ικανοποιημένος από τη διαφαινόμενη εξέλιξη στην υπόθεση της αναζήτησης νέου πρωθυπουργού, εμφανίστηκε λίγο νωρίτερα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο οποίος όμως δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τα γεγονότα. «Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε φτάσει σε αυτό το κατάντημα. Ποτέ άλλοτε δεν είχε υποψηφίους κυβερνήτες αυτά τα πρόσωπα» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον Λουκά Παπαδήμο τον χαρακτήρισε εξαιρετική επιλογή, αλλά τόνισε την ανάγκη ο κ. Παπαδήμος να μην επιβάλλει νέους φόρους. «Δεν αντέχει ο ελληνικός λαός» κατέληξε.

ΕΒΕΑ: Τελείωσε μια περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας

Σήμερα τελείωσε μια περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας. Τώρα αρχίζει μια νέα μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τη νέα κυβέρνηση.
Επίσης ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου και της αγοράς, προκειμένου οι όποιες αποφάσεις ληφθούν να συνδυάζουν μέτρα ανάπτυξης και δημοσιονομικής εξυγίανσης. Ως πρώτα δείγματα γραφής, περιμένουμε να δούμε ένα νέο ενιαίο φορολογικό σύστημα, με μειώσεις συντελεστών και έναν αναπτυξιακό και νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό».

ΣΕΒ: Τελευταία ευκαιρία η κυβέρνηση Παπαδήμου

«Η κυβερνηση Παπαδήμου είναι στη σημερινή οριακή συγκυρία η τελευταία ευκαιρία της χώρας», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «αν οι Ελληνες τη στηρίξουν [...] μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας». Μεταξύ άλλων ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι «αποστολή της είναι να αποκταστήσει το κύρος του ελληνικού κράτους ένταντι όλων».

Από .......  tvxs.gr

Η δήλωση του νέου πρωθυπουργού


Αναρτήθηκε από.........  energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Λ.Παπαδήμος είναι και επισήμως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


- Στο Προεδρικό Μέγαρο από τις 12 ο κ. Παπαδήμος
- Παπούλιας: "Καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας"
- Αύριο στις 14.00 ορκίζεται η κυβέρνηση
- Άλλαξε το πρόγραμμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος
- Πως κατέληξαν στην συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαράς
- Kανένα τηλεφώνημα μέχρι στιγμής σε κορυφαίο υπουργό



Στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια έφτασε στις 12.08 ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γ. Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γ. Καρατζαφέρης.



"Καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας", του είπε ο κ.Παπούλιας με το που μπήκε στο γραφείο.
Ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε το τηλεφώνημα του κ. Παπούλια και πήγε στην Ηρώδου Αττικού. Φέρεται να αποδέχθηκε την πρωθυπουργία χωρίς όρους. Όλοι συναντήθηκαν εκεί χωρίς πρακτικογράφους προφανώς για να συζητήσουν κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι δημοσιοποιήσιμα. Οι συζητήσεις προφανώς για την σύνθεση της νεας κυβέρνησης έχουν ξεπεράσει τις δυο ώρες.

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί αύριο στις 14.00. O αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ματαίωσε το ταξίδι που ήταν να κάνει σήμερα το μεσημέρι για την Χίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Το χρονικό

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους : "'Ολα καλά". Δεύτερος ο κ. Σαμαράς ο οποίος είπε ότι έρχομαι για τρίτη φορά και ελπίζω να είναι η τελευταία. Τελευταίος ο κ. Παπανδρέου ο οποίος ήταν αμίλητος.



Αμίλητοι ήταν και οι 3 στην αίθουσα. Μια σιωπή και μια παγωμάρα διέκριναν οι δημοσιογράφοι, χωρίς αστεία ούτε καν λόγια για τον καιρό...
Μόνο κάποια στιγμή ο Γ. Καρατζαφέρης για να σπάσει τον πάγο άρχισε να λέει αστεία για τα φλας των φωτορεπόρτερ αλλά και έπιασε κουβέντα με τον κ. Παπανδρέου για το iPad του.



Πως φτάσαμε στο σήμερα

Η λέξη που χρησιμοποίησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Τετάρτης, βγήκε αργά χθες το βράδυ και από τα χείλη του κ. Παπανδρέου.

"Τελειώσαμε", είπε σε στενούς του συνεργάτες, στους ανθρώπους που αποτελούν το στενό του επιτελείο, όπως ο κ. Γερουλάνος, ο κ. Αθανασάκης και η Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Η συμφωνία είχε κλείσει και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αποφασίστηκε να είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά όλη τη νύχτα. Ο κ. Παπανδρέου κλείδωσε το ναι του κ. Παπαδήμου και αμέσως μετά τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά. Του είπε: "Εγώ του μίλησα και κλείσαμε. Τώρα είναι η σειρά σου".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο κ. Σαμαράς του απάντησε: "Δεν μας παίρνει να καθυστερούμε άλλο. Ας κλείσουμε το θέμα!"

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είπε και την Τετάρτη αλλά και πολλές φορές με έμφαση ότι δεν έχει πρόβλημα στην επιλογή του προσώπου. Οπότε και από την πλευρά της ΝΔ το ναι ήταν δεδομένο. Ασχέτως όρων.
Έτοιμος και με τη δική του πρόταση στο χέρι πήγε όπως λένε οι πληροφορίες από τη Συγγρού ο Αντώνης Σαμαράς. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε “τετ α τετ” συναντήσεις με στελέχη του κόμματος που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση (δεν ξέρουμε ακόμη αν θα είναι πρόσωπα του κοινοβουλίου). Ο Αντώνης Σαμράς φέρεται μάλιστα να έχει πει στα πρόσωπα αυτά πως πρέπει να είναι “υπ' ατμόν”...

Ο τρίτος της παρέας, που έκανε και μεγάλο σαματά το βράδυ, ο κ. Καρατζαφέρης θυμούνται όλοι να βγαίνει από το Προεδρικό και να προτείνει τον κ. Παπαδήμο. Οποότε και ο ΛΑ.ΟΣ δεν έχει πρόβλημα.

Στις 09.30 το πρωί έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας. Στις 09.45 στο Μαξίμου ο Γ.Παπανδρέου.





Από  ....... Newsit

Οι "Ράδιο Αρβύλα" εξέλεξαν πρωθυπουργό!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η εκλογή έγινε με διαφανείς διαδικασίες και το αποτέλεσμα δεν θα το πιστεύετε!

Ο Αντώνης Κανάκης έβαλε στην κληρωτίδα οκτώ υποψήφια ονόματα των κυρίων: Βενιζέλου, Σκουρή, Διαμαντούρου, Κουκιάδη, Ρουμελιώτη, Παπαδήμου, Πετσάλνικου και ...Τσακ Νόρις! Ο Κωστάκης διάλεξε τον κλήρο και το αποτέλεσμα μας προκάλεσε έκπληξη. Όχι, δεν ήταν ο Τσακ Νόρις, ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος, δηλαδή ο άνθρωπος, που όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας! Προφητικό αποτέλεσμα!

Δείτε το βίντεο:


Από ...... zappit

Τι θα κάνουμε με τα χαράτσια; Οι Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ προτείνουν: Οργάνωση σε κάθε γειτονιά, με λαϊκές επιτροπές αντίστασης/ανατροπής στα χαράτσια και τα νέα μέτρα

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Καθημερινά εκατοντάδες πολίτες επικοινωνούν μαζί μας και αναζητούν τρόπους για να προστατευτούν από τις φοροεπιδρομές. 

 Το ξεκαθαρίζουμε για άλλη μία φορά: Δεν υπάρχουν δυνατότητες στην σημερινή αστική νομιμότητα για να προστατευτούμε. Όταν δεν πληρώνεις και πολύ περισσότερο όταν δεν έχεις άλλα να πληρώσεις η νομιμότητά τους θεωρεί την άρνηση και την αδυναμία αδίκημα. Μας θεωρεί κλέφτες. Όταν το κράτος (τους) αδειάζει τα ασφαλιστικά ταμεία, καλύπτει μίζες και βατοπέδια, υποθάλπει την απάτη του χρηματιστήριου ή παραδίδει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά για εκμετάλλευση στους ιδιώτες, αυτό λέγεται νομιμότητα και επιστρατεύεται κάθε κατασταλτικός ή άλλος μηχανισμός (τους) για να την εφαρμόσει.
Απέναντι σε αυτή τη «νομιμότητα» εμείς οι εργαζόμενοι, όλοι οι πολίτες μπορούμε να αντιτάξουμε το δίκαιο, τα δικαιώματά μας, τη δική μας λαϊκή νομιμότητα.
Πώς οργανωνόμαστε: Μαγικές συνταγές και λύσεις, χωρίς τη συμμετοχή μας δεν υπάρχουν.Πως εντάσσουμε την ατομική μας αντίθεση στη συλλογική αντίσταση; Δοκιμάζουμε στη πράξη μορφές οργάνωσης , συζητάμε με τους άλλους της διπλανής πόρτας, οργανώνουμε συναντήσεις στη γειτονιά ή την πολυκατοικία και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά  μας. Τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι στη διάθεση όσων επιθυμούν να παρευρισκόμαστε σε αντίστοιχες συναντήσεις προκειμένου να ενημερώνουμε αναλυτικά και με βάση την εμπειρία μας στην οργάνωση από τα κάτω. Μπορούμε να αναπτύξουμε τη δυνατότητα του οριζόντιου συντονισμού μεταξύ των εκατοντάδων επιτροπών που καθημερινά αναπτύσσονται και σε αυτή τη κατεύθυνση το ιστολόγιο μας (www.denplirono.info) μπορεί να βοηθήσει στην επικοινωνία και τον αντίστοιχο συντονισμό μεταξύ μας. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι στη διάθεση κάθε συμπολίτη και κάθε συλλογικότητας.
Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, στις δράσεις μας και όλοι έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις συζητήσεις και το σχεδιασμό των Επιτροπών Αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Δεν διεκδικούμε καμία αποκλειστικότητα, δεν έχουμε κανένα brandname, το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ανήκει σε όλους τους αγωνιζόμενους συμπολίτες μας και μπορεί να εκφράσει ανατρεπτικά την εργαζόμενη πλειοψηφία απέναντι στην ολιγαρχία του πλούτου και του πολιτικού της προσωπικού. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας κλέψουν άλλο. Η ζωή μας ανήκει!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Όλοι στους δρόμους για την Ελευθερία.

Από .......  activistika

Ο εκβιασμός των Ευρωπαίων "συνεταίρων" μας συνεχίζεται ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΣ!!!

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Χειροπόδαρα και 5 υπογραφές θέλουν να ¨δέσουν" οι δανειστές δια στόματος Όλι Ρεν την χώρα και τον λαό μας.  

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να επιμείνει στο ζήτημα της παροχής γραπτών δεσμεύσεων από τους εταίρους της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν, ερωτώμενος για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρνείται να δεσμευθεί γραπτώς. Ωστόσο, αιτιολόγησε την επιμονή των Βρυξελλών στη «ρήξη» η οποία επήλθε στις σχέσεις εμπιστοσύνης Αθήνας-Βρυξελλών, μετά την μονομερή εξαγγελία του δημοψηφίσματος. «Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια», ανακοίνωσε η ΝΔ.

Ως γνωστό οι Ευρωπαίοι "κατακτητές" απαίτησαν την υπογραφή κειμένου δεσμεύσεων στα συμφωνηθέντα από τον Σαμαρά, τον κ. Παπανδρέου, τον νέο πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας και το νέο υπουργό Οικονομικών.

Πως κατάντησε έτσι τη χώρα το ξεφτιλισμένο πολιτικό σύστημα ;
Που είναι η εθνική περηφάνια της Ελλάδας;
Πρεζόνι κάνετε την πατρίδα άθλιοι.

Από  ........  activistika

Σαρκοζί: «Τρελός» και «καταθλιπτικός» ο Γ. Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com




«Τρελό» και «καταθλιπτικό» χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί το Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Μπαράκ Ομπάμα στην πρόσφατη σύνοδο της G20, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Le Parisien.

Σύμφωνα πάντα με τη γαλλική εφημερίδα, αμφότεροι οι ηγέτες έκριναν πως ο Ελληνας Πρωθυπουργός έκανε σοβαρό λάθος ανακοινώνοντας το επίμαχο δημοψήφισμα για το σχέδιο στήριξης της 26ης Οκτωβρίου.

Τη συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων άκουσαν πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, μέσω των ακουστικών μετάφρασης, λίγο πριν από συνέντευξη Τύπου στη Σύνοδο των Καννών.

Στη συνομιλία του με τον Αμερικανό πρόεδρο ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε επίσης «ψεύτη» τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου [Βλέπε άρθρο] .

«Δεν μπορώ ούτε να τον δω πλέον, είναι ψεύτης», είπε ο Ν. Σαρκοζί στον Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Arret sur Images και οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και από άλλα ΜΜΕ στη Γαλλία και το Ισραήλ.
«Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ έχω να κάνω μαζί του σε καθημερινή βάση» απάντησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Από...... naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΙ: ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα το κύμα αντίδρασης δήμων της χώρας ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με τους δημάρχους να επισημαίνουν τον άδικο χαρακτήρα του μέτρου, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι άποροι, και να ζητείται ειδική μέριμνα από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών ή «στάση» αναμονής από την Επιχείρηση, να μην κόψει δηλαδή το ρεύμα, ώσπου να εκδικαστεί η προσφυγή κατά της συνταγματικότητας του μέτρου, την οποία έχει καταθέσει ο ΔΣΑ στο ΣτΕ.


Ο Νίκος Σαράντης
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ στην Αττική, όπου αποφασίστηκε να μεσολαβήσουν οι δήμοι σε ΔΕΗ και Πολιτεία υπέρ μιας λύσης για τους πραγματικά άπορους, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, με επιστολή του προς τους δημότες του, αφού απευθύνει έκκληση σε υπουργείο Οικονομικών και ΔΕΗ να μεριμνήσουν υπέρ των ευπαθών ομάδων, σημειώνει:
«Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους συμπολίτες μας, επειδή αδυνατούν για αντικειμενικά αποδεικνυόμενους λόγους να πληρώσουν το ειδικό τέλος, επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν. Στους συμπολίτες μας αυτούς θα παράσχουμε νομική υποστήριξη εφόσον τη ζητήσουν, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών».
Ο Νίκος Χαρδαλιάς
Πιο επιθετικός όσον αφορά στο μέτρο είναι ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος απειλεί με εξώδικο τη ΔΕΗ, εάν επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα στους δημότες του που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. «Κατανοώντας το πρόβλημα, είμαστε δίπλα στους συνδημότες μας και εργαζόμαστε μεθοδικά για να βρεθεί μία ουσιαστική λύση», υπογραμμίζει.
Ωστόσο, σημειώνει πως «η προτροπή στη μη πληρωμή, δεν είναι υπεύθυνη επιλογή, καθώς οι πολίτες δεν καλύπτονται νομικά».
Σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.
Ο Γιώργος Ιωακειμίδης
«Δεν πληρώνω» το χαράτσι της ΔΕΗ και από το δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, μιας «εργατούπολης», ο οποίος μάλιστα, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, διοργανώνει σχετική συζήτηση τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Στο ισόγειο του δημαρχείου, δε, παρέχει πληροφορίες στους πολίτες για το πώς δε θα πληρώσουν το χαράτσι μέσω ΑΤΜ, αλλά και μαζεύει δικαιολογητικά για μαζική προσφυγή.
Ο Παναγιώτης Κατσούλης
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, από την πλευρά του, καλεί με επιστολή του τη ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα στους πολίτες και να περιμένει να ληφθεί η οριστική δικαστική απόφαση.
Ο Δημήτρης Φωκιανός
Στο πλευρό των αναξιοπαθούντων δημοτών του δηλώνει πως θα σταθεί, όσον αφορά στο χαράτσι για τα ακίνητα και όχι μόνον, και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός. Όπως υπογραμμίζει, «δε θα αφήσουμε μόνους τους συμπολίτες μας και θα συντονίσουμε τη δράση μας και με άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Ο Γιώργος Πατούλης
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δηλώνει πως θα θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και προειδοποιεί τη ΔΕΗ με μηνύσεις, εάν δεν «απόσχει από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης τουλάχιστον μέχρι τα ανώτατα δικαστήρια».
Αθήνα-Ανοιχτή Πόλη
Η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» στο ΔΣ Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου, με επιστολή της στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον καλεί να κινητοποιηθεί και να αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία, «ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κατοίκους της Αθήνας που αδυνατούν να πληρώσουν το φορολογικό χαράτσι. Μια προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει αρκετές δημοτικές αρχές και συναντά ευρύτερη απήχηση».
«Θεωρούμε ότι σε αυτή την προσπάθεια η δημοτική πλειοψηφία οφείλει να ανταποκριθεί, δείχνοντας επιτέλους στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία. Η "Ανοιχτή Πόλη" θα συμμετέχει και θα στηρίξει έμπρακτα την δημιουργία επιτροπών κατοίκων σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, για να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια να κοπεί το ρεύμα στα νοικοκυριά που δομικάζονται από τη σημερινή "μνημονιακή" πολιτική», υπογραμμίζει η Ελένη Πορτάλιου.
Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα
Παρά τη δήλωση της δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη, η οποία περιμένει την απόφαση του ΣΤΕ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο ζητεί «να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόκρουση αυτής της ληστρικής φοροεπιδρομής ενάντια στους πολίτες του δήμου μας, αναλαμβάνοντας την πολιτική και νομική ευθύνη για όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.
»Να συμπαραταχθεί και να συντονίσει της ενέργειές του με το αυτοδιοικητικό κίνημα που αναπτύσσεται ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ με άξονα τους δήμους Νέας Ιωνίας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σαρωνικού, Κορυδαλλού, Περιστερίου και Ιλίου».
Το «σμίξιμο»
Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, αλλά και η γενικότερη οικονομική κρίση έφεραν κοντά τους «εν διαστάσει» Αλέξη Τσίπρα και Αλέκο Αλαβάνο, που μέσω των παρατάξεών τους στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής κατέθεσαν πρόταση για δυναμικές αντιδράσεις, ώστε «να αποτύχει στην πράξη και να μην εφαρμοστεί το παράνομο και κοινωνικά βάρβαρο μέτρο των χαρατσιών που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».

Για να διαβάσετε μια διαφορετική άποψη, αυτή του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη, πατήστε εδώ.

Από.....  aftodioikisi

Έτοιμος για Λουκέτο ο Δήμος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com



Από  εφημερίδα  " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Καθημερινή ΦΘΙΩΤΙΔΑ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com