Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνες μετανάστες κράζουν Μαγκούφη – Αντώναρο – Πλεύρη στο Βερολίνο : ΒΙΝΤΕΟ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Στις 30 Νοέμβρη 2011, επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Βερολίνου επιτροπή βουλευτών της κυβέρνησης συνεργασίας και συνενοχής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με εκπροσώπους τους Μαγκούφη, Αντώναρο και Πλεύρη αντίστοιχα. Νέοι και νέες που έχουν εξωθηθεί τον τελευταίο καιρό στη μετανάστευση αλλά και Έλληνες του Βερολίνου όλων των πολιτικών αποχρώσεων, άνεργοι, εργαζόμενοι/ες κάθε ηλικίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές στους εκπροσώπους του κόμματος του μνημονίου, πως δεν εκπροσωπούν κανέναν μας. Πως δεν έχουν ίχνος νομιμοποίησης, πως είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη και πως οι ημέρες της ασυδοσίας τους είναι μετρημένες.




Στις 30 Νοέμβρη 2011, επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Βερολίνου επιτροπή βουλευτών της κυβέρνησης συνεργασίας και συνενοχής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με εκπροσώπους τους Μαγκούφη, Αντώναρο και Πλεύρη αντίστοιχα.

Ενσαρκώνοντας την πραξικοπηματική κατάλυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, με την επιβολή «τεχνοκρατών» στη διακυβέρνηση σε συνεργασία με ακροδεξιά-ναζιστικά στοιχεία, η εν λόγω συμμορία δε δίστασε να επιστρατεύσει την τρομοκρατία της ακόμα και στο Βερολίνο: μπράβοι με ρόπαλα και όπλα είχαν καταφθάσει στο κτίριο της κοινότητας, για να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική σύναξη. Η πρακτική αυτή εξόργισε τους παριστάμενους, που απαίτησαν και πέτυχαν την απομάκρυνση της τρομοκρατικής συνοδείας.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων του μνημονίου εντυπωσίασαν με το κλίμα αγαστής συνεργασίας που επέδειξαν. Ανάμεσά τους κι ένας ναζιστής. Όχι ως παραφωνία, αλλά ως επιστέγασμα και γλαφυρή ενσάρκωση μιας πολιτικής που συνθλίβει την αξιοπρέπεια, τις προοπτικές και τις ζωές μας.

Παρόλ’αυτά, οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής εκτροπής και της χούντας των αγορών δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα το θλιβερό τους μονόλογο για τις «επαφές» τους με τη γερμανική κυβέρνηση (δλδ. το βάθεμα της εκποίησης του ελληνικού πλούτου και της εξαθλίωσης ολόκληρης της κοινωνίας): συνάντησαν την έντονη αποδοκιμασία και την έκρηξη οργής της πλειονότητας των παρισταμένων. Νέοι και νέες που έχουν εξωθηθεί τον τελευταίο καιρό στη μετανάστευση αλλά και Έλληνες του Βερολίνου όλων των πολιτικών αποχρώσεων, άνεργοι, εργαζόμενοι/ες κάθε ηλικίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές στους εκπροσώπους του κόμματος του μνημονίου, πως δεν εκπροσωπούν κανέναν μας. Πως δεν έχουν ίχνος νομιμοποίησης, πως είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη και πως οι ημέρες της ασυδοσίας τους είναι μετρημένες.

Ούτε Βερολίνο — ούτε πουθενά!
Η πραξικοπηματική κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της!

Από........  tsantiri.gr

Στο "σκαμνί" του ΣτΕ το χαράτσι

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Το λεγόμενο χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα συζητηθεί την Παρασκευή... 

στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ την Πέμπτη κατατέθηκε μία ακόμη προσφυγή που στρέφεται κατά του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών στα διατηρητέα κτίρια.
   
Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η από 10.10.2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών η οποία επιβάλει το «χαράτσι».
   
Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.
   
Κατά την αυριανή ακροαματική διαδικασία, η σύμβουλος Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα, θα αναπτύξει τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων (ΔΣΑ κ.λπ.) κατά του ειδικού τέλους, χωρίς ωστόσο να λάβει θέση επί των ισχυρισμών τους.
   
Σημειώνεται ότι αύριο στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν θα συζητηθούν όλες οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί (ο αριθμός τους είναι μεγάλος), αλλά μέρος αυτών.
   
Παράλληλα, 17 ιδιοκτήτες ακινήτων, μεταξύ αυτών και δικηγόροι, κατέθεσαν νέα προσφυγή κατά του έκτακτου τέλους, που υποστηρίζουν και αυτοί ότι είναι αντισυνταγματικό.
   
Όμως, για πρώτη φορά θέτουν ζήτημα για την επιβολή του τέλους στα διατηρητέα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση προβλέπει ότι τα διατηρητέα απαλλάσσονται από το «χαράτσι» μόνο εφόσον είναι κενά, δεν επιφέρουν εισόδημα και δεν ιδιοκατοικούνται.
   
Όμως, η πρόβλεψη αυτή, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, διευκολύνει την εγκατάλειψη και πάντως τη μη τακτική συντήρηση κτιρίων που έχουν ενταχθεί στην κατηγορία των διατηρητέων, με αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων. Ήδη, προσθέτουν, οι ιδιοκτήτες διατηρητέων επιβαρύνονται με μεγάλα χρηματικά ποσά για τη συντήρησή τους.

Με τον τρόπο αυτό, σημειώνουν, «τιμωρούνται οι επιμελείς κύριοι ή νομείς τους, που τα κατοικούν, τα φροντίζουν και τα συντηρούν, ως στοιχεία της εθνικής μας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, με επιπλέον φορολογικό βάρος, αντί να ενθαρρύνονται προς την κατεύθυνση της διάσωσης και της συντήρησής τους». Και όλα αυτά, υπογραμμίζουν, τη στιγμή που η χώρα μας έχει επικυρώσει με νόμους διεθνείς συμφωνίες (πλέον των συνταγματικών προβλέψεων) για τη διάσωση και τη συντήρηση των διατηρητέων.
   
Ακόμη, οι 17 ιδιοκτήτες ακινήτων τονίζουν: «Με τη νέα φορολογική λαίλαπα, λοιπόν, απομειώνεται η ήδη λειψή, από την πλευρά του Φορολογικού Δικαίου, προστασία της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, επιβαρύνονται επιπλέον οι ιδιοκτήτες ή νομείς διατηρητέων κτιρίων και διευκολύνεται εν τοις πράγμασι η καταστροφή της αρχιτεκτονικής μας πολιτισμικής κληρονομιάς, με συνέπεια να παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασίας της».
   
Τέλος, κατά του τέλους έχει προσφύγει στο ΣτΕ και ο δήμος Χαλανδρίου.

Από ....  epikaira

Υφυπουργό για την Ελλάδα όρισε η Μέρκελ...

Αναρτήθηκε από..... energoipoitskv.blogspot.com

Ότι και να ακούσουμε πλέον δεν μας κάνει καμιά εντύπωση..
Η Μέρκελ όρισε υφυπουργό στην κυβέρνησή της, για θέματα της Ελλάδας.
Απίστευτο κι όμως Γερμανικό..

Τώρα τι θα κάνει αυτός ο υφυπουργός, τι αρμοδιότητες θα έχει
και με τι ακριβώς θα ασχολείται κανείς δεν ξέρει.
Πάντως να μας βοηθήσει αποκλείεται.

Να βάλει υφυπουργό αυτόν τον απίστευτο τον Χατζημαρκάκη, αυτόν το Έλληνα που είχε αντιγράψει την διπλωματική του και είχε αποκαλέσει Μακεδονία τα Σκόπια, να μας σώσει..

Από ......  exomatiakaivlepo

Δεκέμβρης… παθών με 8+1 χαράτσια

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Υπέρογκα ποσά θα κληθούν να καταβάλουν στo Δημόσιο έως το τέλος Δεκεμβρίου εκατομμύρια νοικοκυριά για να εξοφλήσουν «λογαριασμούς» έκτακτων εισφορών, τελών και φόρων και να «τακτοποιήσουν» αυθαίρετα και εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις παρελθόντων ετών. Τις επόμενες 29 ημέρες πολλοί φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έως και 9 διαφορετικές φορολογικές ή άλλες επιβαρύνσεις!
Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του έτους εκατοντάδες χιλιάδες έως και εκατομμύρια Έλληνες πολίτες θα πρέπει να εξοφλήσουν:
1 Τη δεύτερη, την τρίτη ή την τέταρτη δόση των οφειλών που αναγράφονται στα πολυεκκαθαριστικά σημειώματα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης εισφοράς επί των τεκμηρίων διαβίωσης του οικονομικού έτους 2011 για τα Ι.Χ. άνω των 1.929 κ.εκ., τα σκάφη άνω των 7 μέτρων και τις πισίνες.
2 Τη δεύτερη ή την τρίτη δόση ή ολόκληρο το ποσό του φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 (ανάλογα με το πότε εκδόθηκε το εκκαθαριστικό σημείωμα και το πότε βεβαιώθηκε η τελική οφειλή). Τουλάχιστον 118.979 φορολογούμενοι που θα παραλάβουν τις επόμενες ημέρες χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα θα κληθούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος εφάπαξ μέχρι 30-12-2011.
3 Την πρώτη δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
4 Μία από τις δόσεις των προστίμων για τη ρύθμιση υποθέσεων αυθαίρετων κτισμάτων.
5 Μία από τις δόσεις των οφειλών για την τακτοποίηση υποθέσεων ημιυπαίθριων  χώρων.
6 Το 20% ή ολόκληρο το ποσό των πρόσθετων φόρων για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των ετών 2000-2009, βάσει ειδικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων που πρέπει να υποβάλουν στις ΔΟΥ. Συγκεκριμένα, μετά από νέα παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 30-12-2011 να προσέλθουν στις εφορίες και είτε να ζητήσουν την έκδοση εκκαθαριστικών σημειωμάτων περαίωσης από τους αρμόδιους ελεγκτές είτε να υποβάλουν οι ίδιοι αυτοβούλως τα εκκαθαριστικά σημειώματα περαίωσης, τα οποία βεβαίως θα ελεγχθούν ως προς την ακρίβεια των δεδομένων που αναγράφουν.

7 Φόρους παρελθόντων ετών με την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων. Ισχύει ακόμη ρύθμιση που προβλέπει απαλλαγή από την καταβολή πρόσθετων φόρων ή προστίμων για όσους φορολογουμένους υποβάλουν μέχρι 30-12-2011 αρχικές ή τροποποιητικές εκπρόθεσμες δηλώσεις φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών φόρων και τελών παρελθόντων ετών και πληρώσουν τις σχετικές οφειλές εφάπαξ ή τις ρυθμίσουν σε δόσεις.
8 Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Εντός του τρέχοντος μηνός πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι που κατείχαν την 1η-1-2009 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα θα λάβουν εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή της πρώτης δόσης ή ολόκληρου του τέλους. Ποσά μέχρι 250 ευρώ θα πρέπει να εξοφληθούν εφάπαξ μέχρι τις 30-12-2011.
Αυξημένα έως και 13%  τα τέλη κυκλοφορίας του 2012
Τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2012 για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες και τα λοιπά οχήματα. Τα νέα τέλη είναι αυξημένα κατά 9% έως 13% και  διαμορφώνονται ανάλογα με την ημερομηνία ταξινόμησης. Για τα επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31-10-2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, τα τέλη υπολογίζονται αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα και κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ. Τα νέα τέλη ανέρχονται σε 135 ευρώ, από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι, για τα Ι.Χ. από 1.072 έως 1.357 κυβικά εκατοστά και σε 240 ευρώ από 220 ευρώ που ήταν πέρυσι για τα Ι.Χ. από 1.358 μέχρι 1.548 κυβικά εκατοστά. Η μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης των 120 ευρώ, καταγράφεται στην κατηγορία των αυτοκινήτων άνω των 4.001 κυβικών εκατοστών. Στην κατηγορία αυτή, τα νέα τέλη διαμορφώνονται στα 1.320 ευρώ από 1.200 ευρώ που ήταν για το 2011. Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1-11-2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και κυμαίνονται από 0,9 έως 3,40 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα.

“Ελεύθερος Τύπος”

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com

Οι ΤΕΛΙΚΕΣ αποφάσεις για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ - Εκδόθηκε η εγκύκλιος

 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Τι πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε τα λάθη
- Ποια είναι η διαδικασία από το Δήμο ως τη ΔΕΗ
- Όλες οι λεπτομέρειες
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επιτέλους λίγο φως στο απίστευτο αλαλούμ με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, όπως τις έδωσε ο κ. Καπελέρης, Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα
Η ταλαιπωρία όμως συνεχίζεται. Οι πολίτες με λάθη ή χωρίς στο χαράτσι θα πρέπει να πληρώσουν και έχουν δρόμο, τουλάχιστον δυο μηνών μπροστά τους μέχρι να βρεθεί μια οριστική άκρη.

Τι πρέπει να κάνετε:

Όποιοι έχετε εντοπίσει λάθη σε παλαιότητα, τιμή ζώνης ή τετραγωνικά θα πρέπει να κάνουν αίτηση στον αρμόδιο δήμο ως 20 Ιανουαρίου 2012.

Μετά από έλεγχο οι καταστάσεις στις 27 Ιανουαρίου στη ΔΕΗ θα γίνει έλεγχος και από τη ΓΓΠΣ και ως 10 Φεβρουαρίου θα πάνε στη ΔΕΗ που στη συνέχεια θα εκδώσει τους νέους λογαριασμούς.
Αν υπάρξουν διαφορές θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς 2012, αν πάλι έχει γίνει μικρότερη χρέωση θα προστεθεί στους αντίστοιχους λογαριασμούς.

Τι θα γίνει με όσους δικαιούνται απαλλαγή ή μειωμένο τέλος

Θα γίνει επιτροπή σε κάθε ΔΟΥ για να κρίνει σε ποιους που υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες δεν θα διακοπεί το ρεύμα ή θα πληρώσουν μειωμένο το χαράτσι.

Η επιτροπή δεν θα επισκέπτεται τους δικαιούχους, αλλά θα πρέπει εκείνοι να πάνε στη ΔΟΥ για τη σχετική αίτηση για απαλλαγή η μείωση.
Και αυτοί οι πολίτες πρώτα θα κληθούν να πληρώσουν και ύστερα θα γίνουν οι διορθώσεις.
Η εγκύκλιος ωστόσο δεν περιλαμβάνει εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία μένει να καθοριστούν... στο μέλλον.

Ο κ. Καπελέρης διαβεβαίωσε πάντως ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να θεσπιστούν τα εισοδηματικά κριτήρια, που σίγουρα θα δώσουν έναν “μπούσουλα” για να γίνει η διαδικασία πιο γρήγορη και λίγο πιο απλή για τους πολίτες.

Από ......  Newsit









Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com