Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού από την Ευρυτανία στην Εύβοια

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Καμένα Βούρλα: Έπεσε σε χαντάκι με το αυτοκίνητο

Αναρτήθηκε από...... energoipoloiteskv.blogspot.com



Επιχείρηση απεγκλωβισμού από πυροσβεστική και αστυνομία...

Στο νοσοκομείο της Λαμίας διακομίσθηκε πριν από λίγο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ένας 40χρονος, από την περιοχή των Καμένων Βούρλων.

Ο 40χρονος τραυματίστηκε, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, από άγνωστη αιτία, βρέθηκε μέσα σε χαντάκι στον παράδρομο της εθνικής, κοντά στο γήπεδο των Καμένων Βούρλων, στη θέση "Κουνιαβίτης".

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από το Α.Τ. Καμένων Βούρλων, καθώς επίσης και κλιμάκιο της Π.Υ. από τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Από τη Λαμία ξεκίνησε και η 7η ΕΜΑΚ για να συνδράμει στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, ωστόσο δεν χρειάστηκε, αφού πριν φτάσει στο σημείο, ο 40χρονος είχε απεγκλωβιστεί από τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς.

Από ....... lamiareport

Μένουμε ή φεύγουμε από το ευρώ – Κορώνα γράμματα το μέλλον της Ελλάδας

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Δεν πιάνουμε κανέναν από τους στόχους του Μνημονίου
- Δεν περπατάει το σχέδιο ανταλλαγής ομολόγων
- Der Spiegel : Φοβισμένοι οι Έλληνες αδειάζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς
- Πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για την Ελλάδα εαν δεν ληφθούν αποφάσεις ''βαριές'' στη Σύνοδο Κορυφής

Η ''πύλη της κολάσεως'', όπως παρομοιάζεται η έξοδος μας από το ευρώ, άνοιξε διάπλατα χθες δια στόματος Μπαρόζο.
Καθόλου τυχαία ο Πορτογάλος δεν εκστόμισε τις ρουκέτες αυτές κατά της χώρας μας λίγες ώρες πριν από την πιο κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στην ιστορία της Ε.Ε.
Όπως φημολογείται μάλιστα στους διαδρόμους των Βρυξελλών ήταν η ύστατη προειδοποίηση στη χώρα μας.

Πως όμως ''ζυγώνουμε'' προς την έξοδο;

Οι ευρωπαίοι βλέπουν πως η χώρα μας χάνει τον ένα μετά τον άλλο στόχο του Μνημονίου.
Την ίδια ώρα έρχονται στην Αθήνα για να παίξουν τα ρέστα τους στο ευρωπαικό στοίχημα της Ελλάδας ο Χόρστ Ράιχενμπαχ και οι επικεφαλής της τρόικας.
Οι αμφιβολίες όμως για την ικανότητα επιτυχίας της κυβέρνησης στο ''Σισσύφειο'' έργο της είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τις καλές προθέσεις των ξένων προς το πρόσωπο ιδίως του Λ.Παπαδήμου.

Προσέξτε τι θα πρέπει να καταφέρει η νέα κυβέρνηση μέσα στις ασφυκτικές ημερομηνίες που της έχουν δοθεί και μέσα σε ένα διαρκώς επιδεινούμενο διεθνές περιβάλλον:

Να τελειώσει τις διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο και το νέο Μνημόνιο
Μέχρι τον Δεκέμβριο να έχει πιάσει τους στόχους για τη φοροδιαφυγή, να έχει εφαρμόσει το νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα, τις αναπηρικές συντάξεις, τη νέα λίστα των ''βαρέων'' και να έχει τελειώσει με τις ΔΕΚΟ
Να ξεκαθαρίσει ποιοί θα απολυθούν και ποιοί θα μπουν σε εφεδρεία με χρονικό ορίζοντα το 2015
Να φέρει στα ταμεία τα προσδοκώμενα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.

Και ενώ όλα αυτά μοιάζουν ακατόρθωτα, ιδίως για μία κυβέρνηση που δεν τιμάει τον όρο ''συνεργασίας''τα βάσανα πολλαπλασιάζονται γιατί το ''κούρεμα'' δεν ''περπατάει''.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ολόενα και περισσότεροι τραπεζίτες γυρνάνε την πλάτη στο haircut κατά 50% των ελληνικών ομολόγων και συνεπώς απομακρύνεται επικίνδυνα ο στόχος της μείωσης του χρέους κατά 100 δις ευρώ.
Και ΠΡΟΣΟΧΗ, εναλλακτικό σχέδιο δεν υπάρχει, και αν μάλιστα δεν προκύψουν αύριο οριστικές αποφάσεις από τη Σύνοδο Κορυφής, τότε δεν θα υπάρχει στην πτώση μας δίχτυ ασφαλείας.

Για αυτό και το Der Spiegel ''παίζει'' σήμερα με τους φοβισμένους Έλληνες που αδειάζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από αγωνία για το νόμισμα που θα έχουν αύριο.


Από ...  Newsit

180.000 ευρώ στον... αμισθί σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου!

 Αναρτήθηκε από.....   energoipoliteskv.blogspot.com

Τα σχέδια για το Ελληνικό... σέρνονται εδώ και χρόνια, έτσι μετά βαϊων και κλάδων υποδεχθήκαμε τον πολυβραβευμένο αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο

που με τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ως προσωπικός φίλος του Γ. Παπαπνδρέου θα αναλάμβανε σύμβουλός του, αμισθί, και θα εκπονούσε σχέδιο για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Μόλις χθες και από επίσημα χείλη, μάθαμε ότι τελικά το αμισθί... πήγαινε μόνο στο σύμβουλος, καθώς το περιβόητο master plan του αρχιτέκτονα για το πρώην αεροδρόμιο αποδείχθηκε μπίζνα και μάλιστα καλοπληρωμένη.


Η αποζημίωση λοιπόν όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος στη Βουλή ανήλθε στα 180.000 ευρώ.
Η αποζημίωση λοιπόν όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος στη Βουλή ανήλθε στα 180.000 ευρώ.

Επιπλέον ενώ έχει εκπονηθεί το σχέδιο δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι και αυτό που θα ακολουθηθεί, αν είναι υποχρεωτικό για τους επενδυτές και έτσι μπορεί τα 180.000 που όλοι μας πληρώσαμε εν μέσω κρίσης μπορεί και να πήγαν... στο βρόντο.


Από .......  Newsit

Μας ψεκάζουν!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Μας ψεκάζουν! Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα; Ο κόσμος γκρεμίζεται ,  η χώρα  βουλιάζει ,  η ζωή μας όπως την ξέραμε καταρρέει  και … ημείς άδωμεν! 
Άρα μας ψεκάζουν!

Αυτό που ήταν μυστικό, αυτο που μέχρι και πριν λίγο καιρο, όποιος το ανέφερε χαρακτηρίζονταν αμέσως ως Κασσάνδρα, το λένε πια και το γράφουν όλοι : Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της. Κι εμείς παρακολουθούμε απαθείς, να ψηφίζεται ένας προυπολογισμός που όλοι ξέρουμε οτι δεν θα εφαρμοστεί ποτέ, με στόχους που δεν θα υλοποιηθούν ποτέ.

Αυτοί που έλεγαν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι από ανικανότητα, αλλά με δόλο και σχέδιο, έφερε τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης, έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ήταν μέχρι τώρα λίγοι που  τους κολλούσαν  τη ρετσινιά του γραφικού  ή του συνομωσιολόγου  και οι φωνές τους πνίγονταν από τα συστημικά μέσα. Τώρα  επαληθεύονται από τα γεγονότα.

 Κι όμως. Ο ΓΑΠ είναι ακομα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί και ταξιδεύει και μιλάει και υπερασπίζεται ανερυθρίαστα το «έργο» του, ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησής του, αυτοί που συμμετείχαν ενεργά στην καταστροφή, συνεχίζουν να είναι υπουργοί και να μη λογοδοτούν.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ερίζουν και για τη διαδοχή, τολμούν και μιλούν για ιδεολογία, για ανανέωση, για αλλαγή σελίδας, οι αποτυχημένοι, οι λίγοι, αυτοί που δεν ξέρουν αν θα είναι βουλευτές μετά τις εκλογές.

Η χώρα έχει για πρωθυπουργό, τον ως τώρα σύμβουλο του Παπανδρέου, με ουσιαστική συμμετοχη στις εκσυγχρονιστικές λογιστικές αλχημείες, με μοναδική ως τώρα διαφωνία το κούρεμα,  το οποίο  τώρα καλείται να διαχειριστεί!

Έχει υπουργούς τον Άδωνι και το Βορίδη, νομιμοποιώντας έτσι τη συμμετοχή της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση, τον καιροσκοπισμό και τη φαιδρότητα. Έχει κυβέρνηση που προήλθε από μια βουλή  η οποία δεν αντανακλά σε καμιά περίπτωση τη βούληση του λαου.

Όλοι ξέρουν ότι αν γινόταν εκλογές, η σύνθεση της βουλής θα ήταν τελείως διαφορετική. Αλλά όχι μόνο δεν γίνονται εκλογές, αλλά με κάθε ευκαιρία, διαρρέουν και προπαγανδίζουν τη μετάθεση  της ,  κατά τα λοιπά, συμφωνημένης ημερομηνίας!

Ο στρατός και  ο στόλος  δεν έχουν πυρομαχικά και καύσιμα. Κι αντί να ασχολούμαστε μ αυτό , ανακαλύψαμε ακροδεξιά σταγονίδια, ανακαλύψαμε σχέδια πραξικοπήματος, ξηλώσαμε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτά κι άλλα πολλά παρόμοια συμβαίνουν. Κι ο κόσμος τα βλέπει. Κι όλοι λενε οτι πρέπει να γίνει κάτι, πρέπει να ξεσησκωθούμε, πρέπει να βγούμε στους δρόμους. Κι όμως δεν γίνεται τίποτα.

Ως τώρα υπήρχαν πολλές δικαιολογίες. Δεν ξέραμε τι ακριβώς συμβαίνει, καλλιεργούνταν διάφορες ελπίδες ότι οι θυσίες θα πιάσουν τόπο, ότι οι εταίροι μας θα δείξουν αλληλεγγύη ή θα αναγκαστούν σε συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος. Τώρα όμως, ξέρουμε την αλήθεια και οι ελπίδες μας έχουν διαψευσθεί μία- μία.

Τι μας κρατάει  λοιπόν σε  κοινωνικό αυτισμό; Η χρόνια  υποβάθμιση της παιδείας , η βραχύβια και δάνεια ευμάρεια, το life style της σημιτικής εποχής, η ηθική νομιμοποίηση της  λαμογιάς, η σταδιακή  αποιδεολογικοποίηση της πολιτικής δράσης και λειτουργίας, η πολτοποίηση της σκέψης  από την κρεατομηχανή της   τηλε-Δημοκρατίας,  μόλυναν το κοινωνικό σώμα …

Φαίνεται  ωστόσο πως τα  αντισώματα υπάρχουν. Το καλοκαίρι οι αγανακτισμένοι, το φθινόπωρο   οι  παρελάσεις,  έδειξαν ότι η ανοχή  του κόσμου εξαντλείται … Έδειξαν όμως κυρίως   ότι ο λαός, μπορεί να υπομείνει την οικονομική αφαίμαξη,  αλλά την ταπείνωση και τον εξευτελισμό όχι.  Και παρά την αφασία του , το πολιτικό και  μιντιακό σύστημα   θορυβήθηκε.

Κι αντέδρασε με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει. Διεμβολίζοντας και υποβαθμίζοντας τις αντιδράσεις, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη, τρομοκρατώντας  με  εσχατολογικά σενάρια ,  πόνταρε στη διαχείριση του φόβου, παίζοντας  έτσι το τελευταίο χαρτί (κυβέρνηση Παπαδήμου),  σε μια ύστατη προσπάθεια να  κερδίσει χρόνο. Και φαίνεται να  τον κέρδισε…

Αλλά για λίγο . Αν δεν δοθεί στο λαό η δυνατότητα να επιδοκιμάσει, να αποδοκιμάσει, να διαμαρτυρηθεί, να εκτονώσει την οργή του μέσω της κάλπης, θα το κάνει στο δρόμο. Και  τότε όσο και να μας «ψεκάζουν» δεν θα τους  σώζει  τίποτα…

Δημήτρης Κόλτσης

Από ...... Antinews

Αλυσοπρίονο στις συντάξεις- Πάνω από 1 εκατ. άνεργοι το 2012!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα εκρηκτικά ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία φέτος υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα...  4,5 δισ. ευρώ, θα φέρουν νέες περικοπές στις συντάξεις το 2012.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης περιέγραψε την Τρίτη με μελανά χρώματα την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και την προοπτική βιωσιμότητάς του.

Μάλιστα, στελέχη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης δεν αποκλείουν να υπάρξει νέος ασφαλιστικός νόμος το επόμενο έτος, εκτός από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις κατά 15% μεσοσταθμικά που πρόκειται να ισχύσουν από 1/1/2012.

Στην ίδια εκτίμηση καταλήγει και ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, που θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό να έρθει νέο Ασφαλιστικό το 2012.

Ο υπουργός Εργασίας κατά την ομιλία του στη Βουλή, την Τρίτη, επισήμανε ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση». Όπως είπε, οι απώλειες στα έσοδα λόγω της ύφεσης, της ανεργίας και της αδυναμίας των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους φθάνουν σε ετήσια βάση τα 4,5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας προχωρά στη νομοθετική ρύθμιση για τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων από το νέο έτος και επιβεβαιώνει ότι εξετάζεται το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) να δίνει με προκαταβολή το εφάπαξ.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, η ένταση της ύφεσης το 2012 θα αυξήσει την πραγματική ανεργία στο 26% και τη στατιστική ανεργία στο 21% (1.050.000 άνεργοι), περιορίζοντας τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων κατά 6,5 δισ. ευρώ.


«Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την αύξηση των συνταξιοδοτήσεων και την εντολή της τρόικας για μείωση των κοινωνικών δαπανών, θα οδηγήσει σε νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό», εκτιμά ο κ. Ρομπόλης.

«Με τη μείωση των συντάξεων μπορεί να μειωθούν οι δαπάνες, θα υπάρχει όμως αρνητική αναλογικότητα μεταξύ των εισφορών και των παροχών», υπογραμμίζει ο Σ. Ρομπόλης, τονίζοντας παράλληλα ότι η λύση της κάλυψης των ελλειμμάτων από την περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεν μπορεί να αποδώσει:

«Για να καλυφθούν τα ελλείμματα, θα έπρεπε το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να φτάσει στα 82 έτη», επισημαίνει.

Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ

ΥΠΕΣ ΠΡΟΣ ΟΤΑ: ΜΕΙΩΣΤΕ 15% ΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με δύο διαφορετικές εξαιρετικά επείγουσες εγκυκλίους τους-κοινή υπουργική απόφαση, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών απέστειλαν στους ΟΤΑ οδηγίες για την κατάρτιση προϋπολογισμού τού οικονομικού έτους 2012, σύμφωνα με τις οποίες η όποια πίστωση που θα εγγραφεί από τους ΚΑΠ θα είναι μειωμένη κατά 15%, σε σχέση με το 2011, όσο για τους δήμους (αριθμ. πρωτ.: οικ.50698/2.12.11) όσο και για τις περιφέρειες (αριθμ. πρωτ.: οικ.50699/2.12.11).

Όσον αφορά στους δήμους και τη ΣΑΤΑ, το ύψος της πίστωσης που θα εγγραφεί, θα είναι το ποσό της ΣΑΤΑ που έλαβαν οι ΟΤΑ το έτος 2011.
Τυχόν διαφορά που θα προκύψει μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού και τον ακριβή προσδιορισμό των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ του έτους 2012, θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό με αναμόρφωση.
Σύνταξη προϋπολογισμού για τους δήμους
Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ για τους δήμους:
  1. Ο προϋπολογισμός των δήμων συντάσσεται σύμφωνα με τον τύπο που καθορίσθηκε με την υπ' αριθμ. 7028/2004 (ΦΕΚ 253/Β) απόφασή μας, όπως αυτή τροποποιήθηκε με τις υπ' αριθμ. 64871/15-11-2007 (ΦΕΚ 2253 Β΄) και 70560/16-11-2009 (ΦΕΚ 2394 Β΄) όμοιες.
  2. Ο προϋπολογισμός και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης (ΕΠΔ) εξειδικεύουν το πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) σε ετήσια βάση.
  3. Το Τεχνικό Πρόγραμμα καταρτίζεται και υποβάλλεται μαζί με το ΕΠΔ, αποτελεί μέρος του και επισυνάπτεται ως παράρτημα σε αυτό.
  4. Σε ειδικό παράρτημα του προϋπολογισμού αναφέρονται οι δράσεις που αφορούν στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των έργων και των υπηρεσιών τους.
  5. Για το 2012, η ψήφιση του προϋπολογισμού από το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών που ρητά ορίζονται στο άρθρο 159 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ), ενώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύνταξη προσχεδίου του Ε.Π.Δ. και του προϋπολογισμού, καθώς και οι διαδικασίες διαβούλευσης, κατ' εφαρμογή της διάταξης της παρ. 5 του άρθρου 266 του Ν. 3852/2010.
Σύνταξη προϋπολογισμού για τις περιφέρειες
Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ για τις περιφέρειες:
  1. Μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης από τη διάταξη της παρ. 13 του άρθρου 268 του Ν. 3852/2010 απόφασης, περί καθορισμού του τύπου του προϋπολογισμού των Περιφερειών, για τον τύπο και το περιεχόμενο του προϋπολογισμού αυτών εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις το Π.Δ. 30/1996.
  2. Σε ειδικό παράρτημα του προϋπολογισμού αναφέρονται οι δράσεις που αφορούν τις μητροπολιτικές λειτουργίες της Περιφέρειας Αττικής, τις αντίστοιχες της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τις περιφερειακές ενότητες συμπεριλαμβανομένων των έργων και των υπηρεσιών τους.
  3. Για το 2012, η ψήφιση του προϋπολογισμού από το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών που ρητά ορίζονται στο άρθρο 87 του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΚΝΑ), ενώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύνταξη προσχεδίου του Ετησίου Προγράμματος Δράσης (ΕΠΔ) και του προϋπολογισμού, καθώς και οι διαδικασίες διαβούλευσης, κατ' εφαρμογή της διάταξης της παρ. 6 του άρθρου 268 του Ν. 3852/2010.

    Από  ......  aftodioikisi


H ανασκόπηση του Αλ Τσαντίρι Νιουζ


Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Πανηγυρική επανεκλογή Μίχαλου

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Στο τιμόνι του ΕΒΕΑ για μία ακόμα θητεία εξελέγη ο Κωνσταντίνος Μίχαλος 


Στο τιμόνι του ΕΒΕΑ για μία ακόμα θητεία εξελέγη ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Ο κ. Μίχαλος, επικεφαλής της «Ενωμένης Επιχειρηματικότητας»,έλαβε 14.000 «σταυρούς» προτίμησης και από τους 116 υποψηφίους του εξελέγησαν οι 60.
Φυσικά ο κ. Μίχαλος εκλέχθηκε ξανά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το «ψηφοδέλτιο» ήταν ανανεωμένο σε ποσοστό 50%. Από τους 60, οι 30 εκλέγονται για πρώτη φορά.

Από ..... parapolitika

ΠΑΣΟΚ: ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ! ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΚΕΙΜΕΝΟ 12 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΝΟΝΤΑΙ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ», ΠΛΗΝ ΤΩΝ «4»!
Μετά τις δηλώσεις Μ. Χρυσοχοΐδη στο MEGA, που πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τη κυβερνητική διετία του ΓΑΠ, στην οποία, κατά τα άλλα, υπήρξε (και είναι) υπουργός σε έναν από τους νευραλγικότερους τομείς, ακολούθησε μανιφέστο για την «Κεντροαριστερά» 12 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι κοντά στον ΓΑΠ, μεταξύ των οποίων και ο Χ. Καστανίδης.
Όλα δείχνουν ότι η πολύ κακή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ παίρνει μέρα με τη μέρα χαρακτηριστικά χάους,διάλυσης και ενός ακατάσχετου κατακερματισμού, που δίνει την εικόνα «όλοι εναντίον όλων»! 
Αυτή την ώρα, αν εξαιρέσει κανείς τη σκληρή ομάδα των «4» (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Λοβέρδος, Μόσιαλος – οι οποίοι «σφάζονται» και μεταξύ τους), όλοι, σχεδόν, οι άλλοι στο ΠΑΣΟΚ τείνουν να γίνουν «αντιμνημονιακοί», παίρνοντας μικρότερες ή μεγαλύτερες αποστάσεις από τα μνημόνια!
Συγκεκριμένα, μία μέρα μετά την παρέμβαση Χρυσοχοΐδη (για προηγούμενο θέμα της «Iskra», βλέπεΕΔΩ), 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους συνάντησε το Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Παπανδρέου, έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο-παρέμβαση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ ως κεντρικού πολιτικού κορμού της.
Το κείμενο υπογράφουν οι κ.κ. Γιουματζίδης Βασίλης, βουλευτής Πέλλας, Δημητρουλόπουλος Τάκης, βουλευτής Ηλείας, Θεοδωρίδης Ηλίας, βουλευτής Πέλλας, Θεοχάρη Μαρία, βουλευτής Καρδίτσας, Κασσάρας Γιώργος, βουλευτής Δωδεκανήσου, Καστανίδης Χάρης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κυριακοπούλου Μαρία, βουλευτής Αχαΐας, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, βουλευτής Ηρακλείου, Μίχος Λάμπρος, βουλευτής Β' Αθηνών, Παραστατίδης Θεόδωρος, βουλευτής Κιλκίς, Τεκτονίδου Κυριακή, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας.
Στο κείμενό τους οι 12 βουλευτές μιλούν για ανατροπή (!) του Γ. Παπανδρέου εκ των έσω(αναφερόμενοι στην αποχώρησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα) και ζητούν να υπάρξει μία νέα ιδρυτική διακήρυξη της κεντροαριστεράς. Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του πρόσφατα, ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης είχε υποστηρίξει ότι ο Γ.Παπανδρέου «έπεσε (!) μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του, με τη σύμπραξη μέσων μαζικής ενημέρωσης». «Τον έριξε μερίδα βουλευτών, που του έλεγαν: "Ή θα δηλώσεις ότι θα φύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή θα σε ρίξουμε μέσα στη Βουλή», είχε πει. Προφανώς, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θεωρούν τον ΓΑΠ τόσο… «λαοφιλή» που τον έπληξαν τα μεγάλα συμφέροντα πίσω από τα ΜΜΕ!
Η Κεντροαριστερά, τονίζεται μεταξύ άλλων στο κείμενο, «οφείλει να διαμορφώσει ένα νέο αξιακό σύστημα. Μόνο έτσι θα μετακινηθούμε από τον "πολιτισμό της κερδοσκοπίας" που επέβαλαν οι αγορές, προς τον "πολιτισμό της αλληλεγγύης"... και «στο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς πρέπει να συμβάλλουν όλοι όσοι κρατούν αποθέματα πίστης στις δυνατότητες του έθνους και των ελλήνων πολιτών. Όλοι όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια αυτού που επιθυμεί να ανατρέψει κάθε τι δυναστικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη ύπαρξη και όχι με τα μάτια του κυνικά συμβιβασμένου. Καλούνται να συμμετάσχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τηδιαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων».
Το ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν οι βουλευτές, κλήθηκε μόνο του να διαχειρισθεί τη χειρότερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας μας και να πληρώσει πάλι μόνο του την πιο οδυνηρή αντίφαση της ιστορικής διαδρομής του. Εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει, στο πλαίσιο της τωρινής κυβέρνησης συνεργασίας, μια πολιτική εμπνευσμένη από τους δανειστές και ενδεχομένως σωτήρια μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας, αλλά με πολλά στοιχεία που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση προς την ιδεολογική καιπρογραμματική φυσιογνωμία του.
Τώρα, υπογραμμίζουν, οφείλει να απαντήσει στη δική του ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική κρίση, θεμελιώνοντας με νέους όρους την ταυτότητά του ως κόμματος της Κεντροαριστεράς. «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να υποδείξει προοδευτικές λύσεις για την κρίση και για το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας. Χρειάζεται να συγκροτήσει τη φυσιογνωμία του ως κεντρικού πολιτικού κορμού της Κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα να διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός αστερισμού προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, που θα δίνουν τηδυνατότητα σχηματισμού ενός κυβερνητικού συνασπισμού της Κεντροαριστεράς».
Καταλήγοντας οι 12 βουλευτές δηλώνουν ότι θα δώσουν μάχη παντού, σε όλες τις οργανώσεις και τα συλλογικά όργανα του Κινήματος, χωρίς να επηρεάζονται «από τις εφήμερες μάχες για την εσωκομματική εξουσία». «Ας προσέξουμε όλοι να μην μετατρέψουμε το ΠΑΣΟΚ, με τη συνήθεια της βιαστικής φιλοδοξίας, σε ένα ρημαγμένο τοπίο εκκαθάρισης προσωπικών στόχων. Η εξουσία, η ηγεσία, οι θέσεις ευθύνης εύκολα κατακρημνίζονται, όταν είναι αδειανές από την αγωνία και τις ιδέες για το μέλλον των ανθρώπων και των κοινωνιών», σημειώνουν με νόημα παρεμβαίνοντας στη συζήτηση περί διαδοχής που άνοιξε για τα καλά μετά τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη.
«Όποιος καθυστερεί την πορεία της χώρας προς τα εμπρός και τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ή δεν καταλαβαίνει ή έχει κρυφή ατζέντα», επανήλθε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι ο Γ. Παπανδρέου «δεν πρέπει να είναι υποψήφιος» και «δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη».
Φαίνεται ότι «δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται» και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ ισχύει απόλυτα, αφού μερικές μόνο εβδομάδες μετά την εκχώρηση μέρους κυβερνητικής εξουσίας σε Παπαδήμο, ΝΔ και ΛΑΟΣ, άρχισαν να φαίνονται σε μεγάλη κλίμακα οι τριγμοί εντός του κόμματος. Την ίδια στιγμή που η κοινωνία «στενάζει», τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτουν τον «αντιμνημονιακό» λόγο και αποποιούνται τον ευθυνών τους, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να ανακαλύπτουν και «εχθρούς» στους κυρίαρχους κύκλους των ΜΜΕ!
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2011.

Ο Προϋπολογισμός της υποκρισίας

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Με 258 “ναι” έναντι 41 “όχι” εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός του 2012. 
Το σύνολο του προϋπολογισμού ψήφισαν 258 βουλευτές, ενώ 41 τάχθηκαν κατά σε σύνολο 299 ψηφισάντων βουλευτών.

Μικρή διαφοροποίηση υπήρξε στο σκέλος του επιμέρους προϋπολογισμού του υπουργείου Ανάπτυξης όπου υπήρξαν 256 υπέρ και 41 κατά, καθώς και δύο «παρών».

Το κύριο όμως χαρακτηριστικό του εφετινού συζήτησης για προϋπολογισμό ήταν η υποτονικότητα της και η αδιαφορία των βουλευτών.

Για παράδειγμα χθες το βράδυ όταν θα κορυφωνόταν υποτίθεται η συζήτηση όλοι οι βουλευτές παρακολουθούσαν από το εντευκτήριο ή το καφενείο το μάτς Ολυμπιακός – Άρσεναλ και έβριζαν τον Βενιζέλο που δεν κατέβαινε από το βήμα για να ψηφίσουν και να πάνε σπίτια τους.

Χθες το μεσημέρι εξάλλου για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια σε συζήτηση προϋπολογισμού η Βουλή διέκοψε για …φαγητό, ενώ άλλες χρονιές οι βουλευτές “σκοτωνόντουσαν” για να πάρουν σειρά για το βήμα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι ο προϋπολογισμός που μόλις ψηφίστηκε πρέπει να πάρει την οδό για τον «κάλαθο των αχρήστων».

Οι προβλέψεις του για την ύφεση, την ανεργία και τα έσοδα είναι ξεπερασμένες και, εάν δεν υπάρξει αλλαγή στην οικονομική πολιτική, τότε το 2012 θα είναι η πέμπτη χρονιά ύφεσης, πριν από την επόμενη…

Ήδη ο τρέχων Προϋπολογισμός κουβαλά υστέρηση άνω των 5 δισεκατομμυρίων, που θα πρέπει να καλυφθεί από νέα μέτρα. Το έλλειμμα φέτος θα κλείσει σε επίπεδα κοντά στο 11% του ΑΕΠ, δηλαδή υψηλότερα από το 2010, ενώ η ύφεση θα ξεπεράσει το 6%-6,5% από το προβλεπόμενο 5%.

Και φυσικά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το κούρεμα, την χρεοκοπία και την Ευρωζώνη.

Από ...... Antinews