Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σαρωτικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη για την επίσπευση της απονομής της

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Νέο νομοσχέδιο που αλλάζει σαρωτικά την κατάσταση στη Δικαιοσύνη, για την οποία έχει η χώρα μας καταδικαστεί ...360 φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και έχει καταβάλει πάνω από 8 εκατ. ευρώ πρόστιμα, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Έρχονται αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των δικαστηρίων, στα συναινετικά διαζύγια, στις αναβολές, στις αποζημιώσεις κ.α.

Το νομοσχέδιο –«σκούπα» περιλαμβάνει  80 +1 σημεία παρέμβασης στις 120 διατάξεις του και στοχεύει πρωτίστως στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης  καθώς η Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου, κατατάσσεται στην 4η θέση μεταξύ των 47 κρατών μελών του συμβουλίου της Ευρώπης που παραβιάζει συστηματικά το χρόνο απονομής δικαιοσύνης.

Ανακοίνωσε επίσης ο υπουργός ότι μεταφέρεται μεγάλη δικαστική ύλη στα ειρηνοδικεία της χώρας, τα οποία θα συγχωνευθούν και θα αυξηθούν οι ειρηνοδίκες, αυξάνονται τα χρηματικά όρια για να χαρακτηριστεί μια πράξη κακούργημα από 73.000 σε 300.000 ευρώ και από 150.000 σε 500.000 ευρώ.
Μεταξύ άλλων με το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης:

-Επεκτείνεται κατά δύο ώρες το ωράριο λειτουργίας των ακροατηρίων στα ποινικά και πολιτικά δικαστήρια και οι γραμματείς της έδρας είτε θα αποζημιώνονται υπερωριακά είτε θα λαμβάνουν ρεπό.

-Το συναινετικό διαζύγιο θα εκδίδεται αυτομάτως με γραπτή συμφωνία των δύο πλευρών και αναγκαία παράσταση δικηγόρου, ενός για κάθε μέρος, χωρίς να υφίσταται πλέον δεύτερη συζήτηση. Τα διαζύγια με αντιδικία μεταφέρονται από το Πολυμελές στο Μονομελές Πρωτοδικείο.
-Μειώνονται οι αναβολές των δικασίμων, ενώ ο υπουργός δικαιοσύνης τόνισε ότι η επιτάχυνση της απονομής της είναι συνυφασμένη με την οικονομική δραστηριότητα, σημειώνοντας ότι η αρνησιδικία αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές να έρθουν στη χώρα μας.
-Για πρώτη φορά στη χώρα, θεσπίζεται ειδική διαδικασία στην οποία θα μπορούν να προσφύγουν οι πολίτες και να αποζημιώνονται για καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης.
-Θεσπίζεται η δικαστική μεσολάβηση, με την οποία  ιδιωτικές διαφορές θα επιλύονται σε συντομότατο χρονικό διάστημα μέσω ξεχωριστών και κοινών ακροάσεων των αντιδίκων από τον μεσολαβητή-δικαστή, έτσι ώστε να αποφευχθεί η δικαστική διαδικασία.

-Μεταφέρεται από τα Πρωτοδικεία στα Ειρηνοδικεία η εκδίκαση των υποθέσεων της εκουσίας δικαιοδοσίας.  Απλοποιείται και συντομεύεται η διαδικασία δημοσίευσης καταστατικού σωματείου. Δεν απαιτείται απόφαση του Πρωτοδικείου. Αρκεί διάταξη του ειρηνοδίκη. Το Ειρηνοδικείο αποκτά την αρμοδιότητα στο σύνολο των ενεργειών για τις δημοσιεύσεις των διαθηκών και την έκδοση κληρονομητηρίου.

-Προστίθεται τόκος επιδικίας για τις χρηματικές οφειλές ως αντικίνητρο για την άσκοπη παράταση της διεξαγωγής των δικών, το οποίο προστίθεται στα δικαστικά έξοδα που επιδικάζονται σε αυτόν που προσφεύγει στα δικαστήρια για «ψύλλου πήδημα». Στις ειδικές διαδικασίες, ο δικαστής υποχρεούται να εκδώσει την απόφασή του, είτε επί της έδρας, είτε εντός 48 ωρών, είτε σε δύσκολες υποθέσεις εντός είκοσι ημερών. Οι αποφάσεις για τους πιστωτικούς τίτλους δημοσιεύονται μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας και το αργότερο μέχρι 48 ώρες μετά τη συζήτηση.

- Όλα τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται από τα Μονομελή Πρωτοδικεία. Η συζήτηση προσδιορίζεται μέσα σε 30 ημέρες και η απόφαση δημοσιεύεται αμέσως μετά την περάτωση της ακροαματικής διαδικασίας και το αργότερο σε 48 ώρες μετά τη συζήτηση και σε ειδικές περιπτώσεις εντός 20 ημερών.

-Για τις εργατικές διαφορές, η αγωγή προσδιορίζεται μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από την κατάθεση και η απόφαση του Δικαστηρίου θα εκδίδεται μέσα σε τριάντα (30) ημέρες.

Για τις ποινικές δίκες προωθούνται οι εξής  ρυθμίσεις – τομές:

- Καταργείται η υποχρεωτικότητα της προκαταρκτικής εξέτασης στα πλημμελήματα.
- Ανώνυμες καταγγελίες τίθενται αμέσως στο αρχείο.
- Ο μηνυτής στα κατ’ έγκληση διωκόμενα εγκλήματα καταθέτει παράβολο υπέρ του Δημοσίου ποσού εκατό (100) ευρώ.

- Θεσπίζεται Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων για συγκεκριμένα κακουργήματα που δεν επιφέρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως υποθέσεις ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές, ληστείες, του νόμου περί αλλοδαπών, του νόμου περί λαθρεμπορίας, του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών και του νόμου περί αθλητικής βίας.

- Προσωρινή κράτηση μπορεί να διαταχθεί και όταν το έγκλημα τελέστηκε κατ' εξακολούθηση ή στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης ή υπάρχει μεγάλος αριθμός παθόντων απ' αυτό.

- Σε περίπτωση διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα για την προσωρινή κράτηση, αποφαίνεται την ίδια ημέρα, που απολογήθηκε ο κατηγορούμενος. Μέχρι την έκδοση της απόφασης ο κατηγορούμενος κρατείται.

- Αυτός που προσφεύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος ενώπιον του εισαγγελέα εφετών, υποχρεούται με ποινή απαραδέκτου να καταθέσει παράβολο υπέρ του Δημοσίου ποσού τριακοσίων (300) ευρώ.

- Αν ο κατηγορούμενος για κακούργημα, ο οποίος δεν έχει συνήγορο, αρνηθεί την υπεράσπισή του από τον διορισμένο με βάση τον πίνακα του Δικηγορικού Συλλόγου από το δικαστήριο συνήγορο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου διορίζει σε αυτόν άλλον συνήγορο από τον ίδιο πίνακα. Σε περίπτωση νέας άρνησης του κατηγορουμένου, το δικαστήριο προβαίνει στην εκδίκαση της υπόθεσης χωρίς διορισμό συνηγόρου.

Φυσικά ο κατηγορούμενος δικαιούται σε οποιαδήποτε στάση της δίκης να διορίσει συνήγορο υπεράσπισης της απολύτου ελεύθερης επιλογής του.

-Ο κατηγορούμενος για κακούργημα, που δεν έχει συνήγορο υπεράσπισης, υποχρεούται δέκα τουλάχιστον ημέρες πριν από τη δικάσιμο να ειδοποιήσει τον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας διορίζει συνήγορο από τον πίνακα και θέτει στη διάθεσή του τη δικογραφία.

- Η αναβολή γίνεται σε δικάσιμο, στην οποία προεδρεύει ο ίδιος δικαστής που προήδρευε του δικαστηρίου, που χορήγησε την αναβολή.

- Οι πράξεις της ελαφράς σωματικής βλάβης, της ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια, της εξύβρισης, της απειλής (το τρίδυμο του ελληνικού καβγά) και της απλής δυσφήμησης γίνονται πταίσματα. Ομοίως πταίσματα γίνονται και οι πράξεις της αυτοδικίας.

- Τα ποσά που προβλέπονται ως κατώτατα όρια για τον χαρακτηρισμό μιας πράξης ως κακούργημα αναπροσαρμόζονται ως ακολούθως: Το ποσό των 15.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ, το ποσό των 73.000 σε 300.000 ευρώ και το ποσό των 150.000 ευρώ σε 500.000 ευρώ. Η ρύθμιση αυτή δεν αφορά στις εκκρεμείς υποθέσεις.

- Οι παραβάτες της υγειονομικής διάταξης για την ηχορύπανση από τα κέντρα διασκεδάσεως τιμωρούνται πλέον σε βαθμό πλημμελήματος. Και ακολουθείται υποχρεωτικά η αυτόφωρη διαδικασία. Το φαινόμενο αυτό έχει λάβει πολύ οχληρές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό.

- Στα εγκλήματα της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος υπηκόου τρίτης χώρας ή της μεταφοράς από το εξωτερικό στην Ελλάδα ή της προώθησης στην Ελληνική Επικράτεια, ακολουθείται υποχρεωτικά η αυτόφωρη διαδικασία και η ποινή που επιβάλλεται δεν μετατρέπεται σε χρηματική, ούτε αναστέλλεται.

Για τις διοικητικές δίκες:

Συμπληρώνεται και ενισχύεται ο θεσμός της πιλοτικής δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

- Συγκροτείται ειδικός δικαστικός σχηματισμός στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εκδίκαση διαφορών που αφορούν στις στρατηγικές επενδύσεις. Στον σχηματισμό αυτό μετέχει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, 12 σύμβουλοι και δύο πάρεδροι που επιλέγει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Οι σχετικές αποφάσεις θα εκδίδονται στο συντομότερο δυνατόν χρόνο από τη συζήτησή τους.

- Για την προώθηση της διαδικασίας ανάθεσης δημοσίων έργων ή προμηθειών προβλέπεται η έκδοση του διατακτικού των αποφάσεων αυτών μέσα σε διάστημα επτά ημερών από την εκδίκαση της σχετικής αίτησης.

-Σε περίπτωση που η δημόσια διοίκηση δεν αποστέλλει τον φάκελο στο δικαστήριο, το δικαστήριο μπορεί να συνάγει τεκμήριο ομολογίας σε βάρος του Δημοσίου για την πραγματική βάση των ισχυρισμών του αιτούντος και να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι με προγενέστερο νόμο έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινικές και πειθαρχικές συνέπειες του υπαλλήλου που δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του δικαστηρίου.

- Θεσπίζεται το δικαίωμα αποζημιώσεως των διαδίκων λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης (εκτός από το Δημόσιο και τους κυβερνητικούς οργανισμούς). Το δικαίωμα αυτό ασκείται εντός 6 μηνών από τη δημοσίευση της οριστικής απόφασης του δικαστηρίου, για την οποία ο αιτών παραπονείται ότι υπήρξε υπέρβαση της εύλογης διάρκειας. Η σχετική αίτηση εξετάζεται από Τριμελές Συμβούλιο από ανώτατους δικαστές.

- Τα κριτήρια για την επιδίκαση ικανοποίησης λόγω υπέρβασης εύλογης διάρκειας της δίκης είναι η συμπεριφορά των διαδίκων, η πολυπλοκότητα των νομικών ζητημάτων, ο αριθμός των αναβολών, η έκδοση προδικαστικών αποφάσεων, η ύπαρξη εκκρεμών δικών με όμοιο περιεχόμενο ενώπιον ανωτέρων ή ανωτάτων δικαστηρίων κατά τη διάρκεια της δίκης, η υποβολή αίτησης επιτάχυνσης.

- Συγκροτούνται ειδικές επιτροπές από μέλη του νομικού συμβουλίου του κράτους, έναν καθηγητή ΑΕΙ και ένα δικηγόρο Αθηνών ή Πειραιώς, που υποδεικνύονται από τους οικείους συλλόγους για την εξέταση και την ουσιαστική ικανοποίηση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

- Δικαστική δαπάνη. Το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλλει δικαστική δαπάνη έως τριπλάσια της εκάστοτε οριζόμενης, στις περιπτώσεις που ο ηττηθείς διάδικος συνέβαλε με τη δικονομική του συμπεριφορά στην καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης.

Ελεγκτικό Συνέδριο

Εισάγεται η πιλοτική δίκη και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οργανισμός Δικαστηρίων

Τα δικαστήρια συνεδριάζουν τις εργάσιμες ημέρες από τις 09.00 μέχρι τις 17.00. Η διάταξη αυτή δεν αφορά στο σύνολο των δικαστικών υπαλλήλων, αλλά αφορά κυρίως στους γραμματείς της έδρας και στις υποστηρικτικές αυτής Υπηρεσίες. Στις περιπτώσεις αυτές θα εξεταστεί σε συνεργασία με τους Συλλόγους των Εργαζομένων η δυνατότητα καταβολής υπερωριακής αμοιβής ή διευθέτησης του χρόνου εργασίας (λ.χ. με παροχή της δυνατότητας έξτρα ρεπό σε άλλες ημέρες).

Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες θεσπίζεται η αναγραφή, επάνω στο δικόγραφο, υποχρεωτικά, της ηλεκτρονικής διεύθυνσης των δικηγόρων που καταθέτουν τα σχετικά ένδικα μέσα. Εισάγεται ο θεσμός της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα προηγμένης ηλεκτρονικής υπογραφής.

Οι διατάξεις αυτές αφορούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα Διοικητικά Δικαστήρια και το Ελεγκτικό Συνέδριο και έρχονται να συμπληρώσουν αντίστοιχες διατάξεις που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, στο πλαίσιο του προγράμματος e-justice

Από .....  eklogika

Η εγκύκλιος της ντροπής με τον τρόπο που θα μας παίρνουν τα χρήματα μας - Πόσα λεφτά θα χάσουν οι μισθωτοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

- Οι συνταξιούχοι με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ θα έχουν κάθε μήνα παρακράτηση
-  Μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών κατά περίπου 30 ευρώ για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
- Για μηναίο εισόδημα 700 ευρώ η μηναία παρακράτηση θα αυξηθεί
- Αναλυτικά παραδείγματα για τις μειώσεις μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Μειωμένοι μισθοί και συντάξεις θα καταβληθούν από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα από αρχές του νέου έτους (1.1.2012) λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος στα 5.000 ευρώ και της μηνιαίας παρακράτησης της έκτακτης εισφοράς.

Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρέχονται οδηγίες προς τους φορείς του δημοσίου και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργούν την παρακράτηση φόρου εισοδήματος στους μισθούς και τις συντάξεις από 1.1.2012 όπως και την παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα συνεχισθεί έως και τις 31.12 2014.

Παρακράτηση Φόρου Εισοδήματος

Αναλυτικότερα η κλίμακα φόρου εισοδήματος με βάση την οποία θα γίνεται η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από 1.1.2012 είναι η ακόλουθη:


Κλιμάκιο εισοδήματος (ευρώ) Φορολογικός συντελεστής % Φόρος κλιμακίου (ευρώ) Σύνολο Εισοδήματος (ευρώ) Σύνολο Φόρου (ευρώ)
5.000 0 0 5.000 0
7.000 10 700 12.000 700
4.000 18 720 16.000 1.420
10.000 25 2.500 26.000 3.920
14.000 35 4.900 40.000 8.820
20.000 38 7.600 60.000 16.420
40.000 40 16.000 100.000 32.420
`Ανω των 45


100.000

Σημειώνεται ότι αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας, προκειμένου για τον υπολογισμού του φόρου αυξάνεται ως εξής:

Κατά δύο χιλιάδες ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο που τον βαρύνει.

Κατά τέσσερις χιλιάδες ευρώ εάν έχει δύο τέκνα που τον βαρύνουν.

Κατά επτά χιλιάδες ευρώ εάν έχει τρία τέκνα που τον βαρύνουν.

Το ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ, προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες ευρώ, για κάθε τέκνο πέραν του τρίτου που τον βαρύνουν.

Προβλέπονται ακόμη τα εξής:

- Για τους νέους ηλικίας έως και τριάντα ετών, για τους συνταξιούχους άνω των εξήντα πέντε ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ή συνταξιούχους ανεξαρτήτως ηλικίας με παιδιά με ειδικές ανάγκες, το αφορολόγητο ποσό ορίζεται στις εννιά χιλιάδες ευρώ, εφόσον το δηλωθέν εισόδημα, πραγματικό ή αυτό που προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου, δεν υπερβαίνει τις εννιά χιλιάδες ευρώ. Όταν το συνολικό τους εισόδημα είναι από εννιά χιλιάδες ευρώ και άνω, το ποσό του φόρου που προκύπτει περιορίζεται ώστε το συνολικό καθαρό εισόδημα που προκύπτει μετά την αφαίρεση του φόρου να μην υπολείπεται του ποσού των εννιά χιλιάδων ευρώ.

- Το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ ως δαπάνη χωρίς δικαιολογητικά, για τον ίδιο φορολογούμενο και για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν ή τον βαρύνουν, εφόσον είναι άτομα με ειδικές ανάγκες (παρουσιάζουν αναπηρία 67% και πάνω από νοητική καθυστέρηση, φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση, είναι τυφλοί, νεφροπαθείς, κλπ)

Έτσι για τον υπολογισμό του φόρου που πρέπει να παρακρατείται από 1.1.2012 το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας για τις ακόλουθες περιπτώσεις διαμορφώνεται ως εξής:

α) για τους νέους ηλικίας έως και τριάντα ετών (που έχουν γεννηθεί από 1.1.1982 και μετά) στα εννιά χιλιάδες ευρώ,

β) για τους συνταξιούχους άνω των εξήντα πέντε ετών (που έχουν γεννηθεί μέχρι 31.12.1946) στα εννιά χιλιάδες ευρώ,

γ) για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στα έντεκα χιλιάδες ευρώ,

δ) για τους συνταξιούχους ανεξαρτήτως ηλικίας που τους βαρύνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες στα έντεκα χιλιάδες ευρώ (εφόσον τον βαρύνει τουλάχιστον ένα παιδί με ειδικές ανάγκες),

ε) για τους νέους ηλικίας έως και τριάντα ετών που τους βαρύνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες στα έντεκα χιλιάδες ευρώ (εφόσον τον βαρύνει τουλάχιστον ένα παιδί με ειδικές ανάγκες),

στ) για τα άτομα άνω των τριάντα ετών και μέχρι και εξήντα πέντε ετών που τους βαρύνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες στα επτά χιλιάδες ευρώ (εφόσον τον βαρύνει τουλάχιστον ένα παιδί με ειδικές ανάγκες).

Εφόσον οι φορολογούμενοι των περιπτώσεων αυτών έχουν τέκνα που τους βαρύνουν τότε το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας που τους αντιστοιχεί προκειμένου για τον υπολογισμό του φόρου, αυξάνεται ως εξής:

Κατά δύο χιλιάδες ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο που τον βαρύνει.

Κατά τέσσερις χιλιάδες ευρώ εάν έχει δύο τέκνα που τον βαρύνουν.

Κατά επτά χιλιάδες ευρώ εάν έχει τρία τέκνα που τον βαρύνουν.

Το ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ, προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες ευρώ, για κάθε τέκνο πέραν του τρίτου.

Το ποσό με το οποίο προσαυξάνεται το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου, μειώνει το ποσό του δεύτερου κλιμακίου και εάν αυτό δεν επαρκεί το ποσό του τρίτου κλιμακίου και όποιου επόμενου κλιμακίου απαιτείται.

Σε ότι αφορά την παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών σε επικουρικές συντάξεις και βοηθήματα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Ο υπολογισμός του παρακρατούμενου φόρου, στο καθαρό ποσό των συντάξεων ή άλλων παροχών που καταβάλλονται από ταμεία επικουρικά, μετοχικά, αρωγής ή αλληλοβοήθειας, διενεργείται ως ακολούθως:

α) Με συντελεστή 5% αν το καθαρό ποσό της παροχής δεν υπερβαίνει τα δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ ετησίως,

β) Με συντελεστή 10% αν το καθαρό ποσό της παροχής υπερβαίνει τα δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ και μέχρι τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια ευρώ ετησίως.

γ) Με συντελεστή 15% αν το καθαρό ποσό της παροχής υπερβαίνει τα τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια ευρώ ετησίως.

Παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1.1.2012 μέχρι και 31.12.2014 θα υπόκεινται σε μηνιαία παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά τα εισοδήματα των προσώπων που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και των προσώπων που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό από ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω, οι αποζημιώσεις απολυομένων καθώς και εισοδήματα από εφάπαξ παροχή από τα ταμεία προνοίας και άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων κλπ..

Η παρακράτηση θα διενεργείται με τους ακόλουθους συντελεστές

α) Με συντελεστή 1% για ετήσιο καθαρό εισόδημα από δώδεκα χιλιάδες ένα ευρώ έως είκοσι χιλιάδες ευρώ.

β) Με συντελεστή 2% για ετήσιο καθαρό εισόδημα από είκοσι χιλιάδες ένα ευρώ έως και πενήντα χιλιάδες ευρώ.

γ) Με συντελεστή 3% για ετήσιο καθαρό εισόδημα από πενήντα χιλιάδες ένα ευρώ έως και εκατό χιλιάδες ευρώ.

δ) Με συντελεστή 4% για ετήσιο καθαρό εισόδημα από εκατό χιλιάδες ένα ευρώ και άνω.

Διευκρινίζεται ότι οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας θα προσδιορίσουν, το μηνιαίο καθαρό εισόδημα κάθε δικαιούχου αφαιρώντας από το ακαθάριστο ποσό του μισθού ή της σύνταξης ή άλλης παροχής μόνο τα ποσά των νόμιμων κρατήσεων για υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές, που για την καταβολή τους βαρύνεται ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος. Δηλαδή από το ακαθάριστο ποσό δεν αφαιρείται ο παρακρατούμενος Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.

Χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα:

α) Έστω ότι άγαμος μισθωτός του Δημοσίου ( για τον οποίο προβλέπεται αφορολόγητο ποσό 5.000 ευρώ) λαμβάνει καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ (σταθερές για όλους τους μήνες του 2012), το Δεκέμβριο καθαρό δώρο Χριστουγέννων 450 ευρώ, τον Απρίλιο καθαρό δώρο Πάσχα 190 ευρώ και τον Ιούλιο καθαρό επίδομα αδείας 190 ευρώ. Ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800 ευρώ Ετήσιος φόρος κλίμακας: 2.370 ευρώ.

Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 2.370*1,5%=35,55 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα:2.370-35,55=2.334,45/12=194,54 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων: 194,54*(450/1.650)=53,06 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Πάσχα: 194,54*(190/1.650)=22,40 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του επιδόματος αδείας: 194,54*(190/1.650)=22,40 ευρώ

Μηνιαία παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης: Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800. Άρα η παρακράτηση θα γίνει με συντελεστη1%. Συνεπώς, 1.650*1 %=16,50 ευρώ.

Παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800+450=20.250 (άρα συντελεστής παρακράτησης 2%) Συνεπώς, 450*2%=9 ευρώ

Παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά την καταβολή του δώρου Πάσχα Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800+190=19.990 (1%) Συνεπώς, 190*1%=1,90 ευρώ

Παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης την καταβολή του επιδόματος αδείας Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800+190=19.990 (συντελεστής 1%) Συνεπώς, 190*1%=1,90 ευρώ

β) Έστω ότι άγαμος μισθωτός του ιδιωτικού τομέα (για τον οποίο προβλέπεται αφορολόγητο ποσό 5.000 ευρώ και για τον οποίο το άθροισμα δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας ισοδυναμεί με δύο μισθούς) λαμβάνει για παράδειγμα καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ (σταθερές για όλους τους μήνες του 2012), το Δεκέμβριο καθαρό δώρο Χριστουγέννων 1.650 ευρώ, τον Απρίλιο καθαρό δώρο Πάσχα 825 ευρώ και τον Ιούλιο καθαρό επίδομα αδείας 825 ευρώ. Ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100 ευρώ Ετήσιος φόρος κλίμακας: 3.195 ευρώ.

Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 3.195*1,5%=47,92 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα:3.195-47,92=3.147,08/14=224,79 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων:3.147,08/14=224,79 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Πάσχα:3.147,08/28=112,39 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του επιδόματος αδείας:3.147,08/28=112,39 ευρώ

Τα ποσά που πρέπει να παρακρατηθούν είναι τα εξής:

Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100 (άρα συντελεστής παρακράτησης 2%) Συνεπώς:

Παρακράτηση κατά την καταβολή του μηνιαίου μισθού, 1,650*2%=33 ευρώ Παρακράτηση κατά την καταβολή δώρου Χριστουγέννων, 1,650*2%=33ευρώ Παρακράτηση κατά την καταβολή δώρου Πάσχα,825*2%=16,50 ευρώ Παρακράτηση κατά την καταβολή επιδόματος αδείας,825*2%=16,50 ευρώ.

Από ........  Newsit

Όταν ο Κοττάκης διασύρει τον Στυλιανίδη με τη βαζελίνη

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Οταν ο Στυλιανίδης έλεγε στον Καραμανλή ιστορίες με βαζελίνη για μολότοφ και... φίδια


Ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης το Δεκέμβριο του 2008 ήταν υπουργός Παιδείας. Ηταν αυτός που όταν έγιναν γνωστές οι κινήσεις του τη βραδιά της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και πυροδότησε ακόμη περισσότερο το ήση έκρυθμο κλίμα.

Σήμερα, όμως, αποκαλύπονται και ορισμένες άλλες πτυχές μέσα από την προδημοσίευση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Καραμανλής Off the record» που φιλοξενεί το περιοδικό Επίκαιρα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος ο κ. Στυλιανίδης ήταν αυτός που τη Δευτέρα επισκέφθηκε τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο υπουργός Παιδείας πήγε και τον βρήκε σταναχωρημένο και πτοημένο: «Σε έχουν ενημερώσει οι αρμόδιοι ότι στα επεισόδια πρωταγωνιστούν ξένοι αναρχικοί;
Οτι μέσα στη Νομική η βασική γλώσσα είναι τα Ιταλικά;» ρώτησε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Γνωρίζεις ότι στο δεύτερο υπόγειο του Πολυεχνείου κατασκευάζονται 80.000 μολότοφ με εισαγόμενη βαζελίνη από τη Βραζιλία;»

Τι να προσθέσεις σε μια τέτοια αποκάλυψη !
Απλώς να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Στυλιανίδης το βράδυ της δολοφονίας διασκέδαζε στα μπουζούκια από όπου αποχώρησε τις πρωινές ώρες ισχυριζόμενος εκ των υστέρων ότι δεν τον είχε ενημερώσει κανένας ότι από τις 9 το βράδυ είχε σκοτωθεί ένας μαθητής και μόλις λίγη ώρα μετά είχε αρχίσει να καίγεται η Αθήνα.

ΑΞΙΖΕΙ: Ελπίζουμε, μετά απ' αυτό ο Στυλιανίδης να καταλάβει το μεγάλο λάθος που έχει κάνει, στηρίζοντας τόσα χρόνια τον Κοττάκη.

Από  ......  parapolitika

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ MIΛAEI ΓΙΑ TA BLOGS & ΤΟΥΣ ΒLOGERS

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

Αυτές τις μέρες έχουν ξεσαλώσει και τρώνε τα κομμάτια τους και κάποια ντόπια δημοσιογραφικά τρωκτικά στη Κρήτη  εναντίον των blogs kαι των blogers!!!

Φτιάχνουν ομάδες στο face-book και καλούν κόσμο να συμμετέχουν σ’αυτές, αλλά ο κύριος σκοπός τους είναι να διαφημίζουν τα εν λόγω ΜΜΕ μέσω του διαδικτύου και τις δικές τους εκπομπές.  Και γιατί το κανουν αυτό? Απλούστατα, γιατί η ακροαματικότητα και η θεαματικότητά τους είναι μηδενική. Ο κόσμος τους έχει σιχαθεί πλέον, αφού τους θεωρεί συνενόχους με τους πολιτικούς για την σημερινή κατάσταση. Και δεν έχει κι άδικο!!!  Και οι πέτρες το γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι τα παίρνουν απ’ τους πολιτικούς για να τους αβαντάρουν.
Εχουν φάει τα κομμάτια τους λοιπόν τα εν λόγω τρωκτικά  και καλούν ακόμα και τους Blogers στις ομαδούλες τους απ’ το face-book, απαιτώντας μάλιστα να συμμετέχουμε απαραίτητα, επωνύμως!!!  Κάποιος απο ντόπιο τηλ. κανάλι (στο Ηράκλειο) μας είπε επι λέξει: “ελάτε επώνυμα και θα σας δώσω και βήμα στην εκπομπή μου” !!! Δεν θα πούμε τ’ ονομά του, δεν θα του κάνουμε  διαφήμιση…   Καταλάβατε λοιπόν η μεγάλη τους καψούρα, ποιά ειναι?…. Ο ανταγωνισμός και η ζημιά που τους κάνουν τα Blogs!!!  Αυτό τους καίει… Τα  blogs  που γράφουν ατόφιες αλήθειες, αποκαλύπτουν σκάνδαλα πολιτικών χωρίς σκοπιμότητες και παρεμβάσεις τρίτων. Δεν αναρτούν διαφημίσεις , άρα δεν τα παίρνουν. Είναι χομπίστες κι όχι στυγνοί επαγγελματίες. Ενημερώνουν σωστά και πολλές φορές ξεβρακώνουν τα όποια λαμόγια, πράγμα που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αδυνατούν να το κάνουν,γιατί απλούστατα διαπλέκονται μαζι τους και τους καλύπτουν. Να, γιατί “πίνουν καφέ” παρεούλα με δαύτους και είναι κάθε τρείς και λίγο μαζί …  Για μας τους  Bloggers   όλοι αυτοί πολιτικοί + δημοσιογράφοι, ανήκουν στην ίδια κατηγορία, σ’ αυτήν της διαπλοκής και της φαύλης καθημερινότητας… Και καλά τους κάνει ο κόσμος, όταν τους ρίχνει και καμιά “ψιλή”, όταν ξεσπάει πάνω τους. Άξιος ο μισθός τους …

Η υγεία του Ερντογάν προβληματίζει και προκαλεί συζητήσεις για "την επόμενη μέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τελικά τι έχει ο Ερντογάν; Aυτό αναρωτιέται η τουρκική κοινή γνώμη, που διαπιστώνει πως για πρώτη φορά στην εννιάχρονη θητεία του ως πρωθυπουργός , ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή συζήτηση του προϋπολογισμού στο τουρκικό κοινοβούλιο, καθώς εξακολουθεί να αναρρώνει στο σπίτι του, μετά την περιπέτεια της υγείας του. Ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του 2012.



Η μακρόχρονη απουσία του τούρκου πρωθυπουργού απο τα καθήκοντα του, έχει προκαλέσει ανησυχία. Στις 26 Νοεμβρίου ο Ερντογάν ,είχε χειρουργηθεί στο έντερο. Ακόμη και διακομιδή του στο νοσοκομείο είχε ανακοινωθεί, μετά από 48 ώρες.

Από τότε αναρρώνει στο σπίτι του και το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, ανέφερε πως είναι καλά στην υγεία του. Από τότε όμως, επικρατεί ένα πέπλο μυστηρίου για την υγεία του. Δεν εκδίδεται κάποιο ιατρικό ανακοινωθέν, απλά τονίζεται πως οι γιατροί συνιστούν στον Ερντογάν, να παραμείνει στο σπίτι για να ξεκουραστεί και να μην έχει κάποια επιπλοκή από ιούς.

Την προηγούμενη εβδομάδα, είχε ανακοινωθεί πως θα ξεκινήσει να εργάζεται την περασμένη Δευτέρα, αλλά αυτή η απόφαση ανακλήθηκε. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ο Ερντογάν θα πάει στο γραφείο του την ερχόμενη Δευτέρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοινώθηκε πως ο τούρκος πρωθυπουργός ακυρώνει και το ταξίδι του στο Κατάρ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 10 Δεκεμβρίου.

Το μεγάλο χρονικό απουσίας και η απομόνωση του τούρκου πρωθυπουργού από το περιβάλλον προκαλούν φήμες που εκφράζουν φόβους για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν.



Ακόμη και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κρατούν μια περίεργη στάση μεταδίδοντας μόνο τις φωτογραφίες του τούρκου πρωθυπουργού και βγάζουν συμπεράσματα σύμφωνα με την εικόνα, όπως η Vatan η οποία γράφει «ο Ερντογάν , φαίνεται πως είναι καλά».

Ο τούρκος πρωθυπουργόςτην Τετάρτη συναντήθηκε με τον Σείχη του Κατάρ Χαμίτ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι και τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Ιρσέν Κουτσούκ.

Όλες οι συναντήσεις του τούρκου πρωθυπουργού έγιναν στο σπίτι του στην περιοχή Κίσικλι της Κων/πολης. Το πρωθυπουργικό γραφείο, εξέδωσε φωτογραφίες για να πείσει την κοινή γνώμη πως ο πρωθυπουργός είναι καλά.

Όπως συνέβη και με τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν. Αμέσως μετά τη συνάντηση του αμερικανού αντιπροέδρου με τον Ερντογάν το περασμένο Σάββατο, είχαν διανεμηθεί πάλι φωτογραφίες από τη συνάντηση.

Πάντως τόσες ημέρες ο τούρκος πρωθυπουργός δεν έχει βγει από το σπίτι του, και οι συνεχόμενες αναβολές και η απουσία έλλειψης ενημέρωσης , προκαλούν πολλά ερωτηματικά για την κατάσταση τη υγείας του.



Εντύπωση προκαλεί πάντως πως ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μπουλέντ Αρίντς ξαφνικά έκανε ηγετική εμφάνιση και χωρίς καμία αφορμή δήλωσε πως « δεν είμαι πιστός στον Ερντογάν αλλά είμαι πιστός στην υπόθεση μας». Κάποιοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως ίσως η δήλωση αυτή είναι προετοιμασία διαδοχής, σε περίπτωση αποχώρησης του Ερντογάν από την εξουσία.

Παράλληλα ο πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιούλ άσκησε βέτο σε νομοσχέδιο που άλλαζε τις ποινές σε όσους εμπλέκονταν στα «στημένα παιχνίδια» στο ποδόσφαιρο. Ένα νομοσχέδιο το οποίο είχε ψηφιστεί ομόφωνα από τη Βουλή. Η εντυπωσιακή στάση του Γκιούλ ίσως έχει σχέση και με την επόμενη ημέρα στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ

Quo vadis Ε.Ε.;

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Στο υπαρξιακό ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι 27 στις Βρυξέλλες. Από τη Σύνοδο Κορυφής θα πρέπει να δοθεί αξιόπιστη και πειστική απάντηση για την κρίση χρέους. Οι Γερμανοί εμμμένουν σε αναθεώρηση των συνθηκών
Με μια μίνι-σύνοδο κορυφής πριν από την πραγματική και σε ένα κλίμα διάχυτης απαισιοδοξίας για την έκβαση ξεκινά απόψε στις Βρυξέλλες ίσως η κρισιμότερη στην ιστορία της Ε.Ε. συνάντηση των 27 αρχηγών των κρατών – μελών.

Η καγκελάριος Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι μαζί με τους επικεφαλείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο, του Eurogroup Γιουνκερ και τον προεδρεύοντα της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ θα συναντηθούν πριν από το επίσημο δείπνο που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οι πιέσεις για επιτυχία της διήμερης συνάντησης αυξήθηκαν μετά την νέα απειλή του οίκου S&P για υποβάθμιση μιας σειράς ευρωπαϊκών τραπεζών.

«Οι Γερμανοί διακατέχονται από φετιχισμό των συνθηκών»
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ κάνει νέες προτάσειςΟ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ κάνει νέες προτάσειςΣύμφωνα με κοινοτική πηγή υπάρχουν σημαντικότατες διαφωνίες μεταξύ του γερμανογαλλικού άξονα και της Κομισιόν τόσο ως προς το πώς θα κατοχυρωθεί νομικά η αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία στην ευρωζώνη, όσο και ως προς τα οικονομικά μέσα που θα πρέπει να διατεθούν για την «πυρόσβεση» της κρίσης χρέους.

Η κατάσταση περιγράφεται ως εξαιρετικά κρίσιμη με την Άγκελα Μέρκελ να επιμένει ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν δεν υπάρξει συμφωνία για μια ουσιαστική αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών που να δεσμεύουν, αν όχι τα 27, αλλά τουλάχιστον τα 17 μέλη της ευρωζώνης σε διακρατικό επίπεδο.

Από την άλλη πλευρά, ο προεδρεύων της Ένωσης Ρόμπεϊ, συνεπικουρούμενος από τους προέδρους της Κομισιόν Μπαρόζο και του Eurogroup Γιουνκέρ, υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να γίνει αναθεώρηση των συνθηκών γιατί η διαδικασία είναι χρονοβόρα και με αβέβαιο αποτέλεσμα, και αντιπροτείνει μια νομικά κατοχυρωμένη αυτοδέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων για δημοσιονομική πειθαρχία με μια απλή προσθήκη στο Πρωτόκολλο 12 της Συνθήκης της Λισαβόνας. Πηγή των Βρυξελλών είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η ουσιαστική αναθεώρηση των συνθηκών θα ήταν σαν ένα «ταξίδι με βάρκα την ελπίδα». Μια άλλη πηγή ανέφερε ότι οι Γερμανοί διακατέχονται από φετιχισμό των συνθηκών και ότι μια συμφωνία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τους 27 μέλη για να μη δοθεί το μήνυμα μιας διαιρεμένης Ευρώπης.

«Τυπικό τρικ των Βρυξελλών»
Μέρκελ - Σαρκοζί: Θα επιμένουν στις κοινές τους προτάσεις;Μέρκελ - Σαρκοζί: Θα επιμένουν στις κοινές τους προτάσεις;Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλεσε τη δέσμη ιδεών του Ρόμπεϊ «τυπικό τρικ των Βρυξελλών», που δεν πρόκειται να καθησυχάσει τις αγορές και την κοινή γνώμη. «Η Γερμανία δεν πρόκειται να κάνει σάπιους συμβιβασμούς, και εν ανάγκη ή θα ζητήσει παράταση της διάρκειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή θα προτείνει νέο γύρο διαπραγματεύσεων πριν από τα Χριστούγεννα», ανέφερε. Ωστόσο, η γερμανική εμμονή για ευρεία αναθεώρηση των συνθηκών προκαλεί αντιδράσεις και εντός της Ε.Ε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ προειδοποίησε ότι πριν από τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν δημοψηφίσματα και διερωτήθηκε αν σε μια στιγμή που το ευρωπαϊκό οικοδόμημα βρίσκεται στο σημείο μηδέν, υπάρχει η τόλμη για ψηφοφορίες στα επιμέρους χώρες. Από την πλευρά του ο Σουηδός ομόλογός του Καρλ Μπιλντ υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ελέγχει τις αποφάσεις των κοινοβουλίων τότε τίθενται εν αμφιβόλω βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Πάντως η καγκελάριος φαίνεται να ενισχύεται στην εμμονή της για ευρεία αναθεώρηση των συνθηκών και από τον αμερικανικό παράγοντα. Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες το βράδυ, ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησε μαζί της για τη σημασία μιας «διαρκούς και αξιόπιστης λύσης» του προβλήματος χρέους και υπογράμμισε τη θέλησή του να συνεχίσει τη συνεργασία σε αυτό το θέμα αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες της, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

reuters / dpa / afp / Ειρήνη Αναστασοπούλου
Υπεύθ. Σύνταξης Βιβή Παπαναγιώτου
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15585834,00.html

Έτσι πληρώνουν το χαράτσι στην Κωμιακή Νάξου!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Το τελευταίο καιρό βιώνουμε τις απειλές και τους εκβιασμούς των ξένων αλλά και των εγχώριων πολιτικών νταβατζήδων οι οποίοι ως βδέλλες έχουν προσκολληθεί πάνω στην Ελληνική κοινωνία γεμίζοντας την με απαισιοδοξία, αβεβαιότητα και απόγνωση!

Οι θύτες μας υπό το καθεστώς πανικού αρνήθηκαν την άμεση προσφυγή στις κάλπες και για να αποτελειώσουν το προδοτικό τους έργο δημιούργησαν το κυβερνητικό τριτοκομματικό έκτρωμα το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές όπως έχουν υποσχεθεί στις 19 Φεβρουαρίου!
Με αντισυνταγματικές παρατυπίες εδώ και......
καιρό επιβάλουν (επί δικαίων και αδίκων) φορομπηχτικά εισπρακτικά μέτρα ενώ παράλληλα μειώνουν κάθε λίγο και λιγάκι τους μισθούς, τις συντάξεις αλλά και τις θέσεις εργασίας δημιουργώντας στρατιές ανέργων!     
Έτσι κάποια στιγμή ο κ. Βενιζέλος με περίσσιο πολιτικό θράσος και επιδέξια ρητορική φαυλότητα (μίλησε για ασφάλιστρο αξίας) μας επέβαλε χαράτσι για το ίδιο μας το σπίτι το οποίο μάλιστα θέλει να εισπράξει εκβιαστικά μέσω της Δ.Ε.Η και της επαίσχυντης απειλής για την διακοπή της ηλεκτροδότησης μας αν δεν το πληρώσουμε.
Φίλες/οι  αν δεν αντισταθούμε το σίγουρο είναι ότι αυτά τα πολιτικά ξόανα θα μας καταστήσουν απλούς “ενοικιαστές” στα σπίτια που με χίλιους κόπους και στερήσεις φτιάξαμε εμείς ή οι γονείς μας!
Η αντίδραση μας πρέπει να είναι πλέον μαζική και δυναμική για να μη γίνουν αυτά τα λαμόγια συνιδιοκτήτες της περιουσίας μας!

Υποσημείωση
Αξίζει να δείτε στο παρακάτω βίντεο πως πλήρωσε το χαράτσι ένας συγχωριανός και φίλος μου στην Κωμιακή Νάξου!!!

 e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Από ..... kafeneio

Ένταση στο υπ.Εργασίας με εργαζόμενους και τον Γκλέτσο!


Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Από ..... Newsit

ΣΑΜΑΡΑ ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ! ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΣΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΈΝΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ!

 Ο Σαμαράς αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος "κωλοτούμπας" της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.
Ο -δήθεν- αντιμνημονιακός, που στηλίτευε το ΠΑΣΟΚ επειδή -όπως έλεγε ακολουθούσε"λάθος συνταγή" , αυτός που διατράνωνε σε όλα τα ΜΜΕ"εμείς δεν συμπράττουμε σε λάθος συνταγή" αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο κάθε συζήτηση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ!
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. που μέχρι τελευταία στιγμή δήλωνε με στόμφο "οι μάσκες έπεσαν" και "μόνη λύση οι εκλογές" ,  εν μία νυκτί έκανε στροφή 180 μοιρών εμποδίζοντας τελικά τον ελληνικό λαό  να εκφράσει τη θέλησή του μέσα από την κάλπη των εκλογών.

Έτσι, συνεργάστηκε με την μνημονιακή Κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή για την οποία πολιτικοί αναλυτές λένε δημοσίως ότι θα αποτελέσει το πλυντήριο όλων των αποφάσεων της άθλιας Κυβέρνησης Παπανδρέου! Ο Σαμαράς σαν καλό-υποτακτικό παιδί, έστειλε και επιστολή... νομιμοφροσύνης προς τους σύγχρονους εκβιαστές-δανειστές μας, δηλώνοντας ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου!!!

Αυτοξεφτιλίστηκε, αλλά το χειρότερο είναι με τις ενέργειές του ταπεινώνει την υπερηφάνεια ολόκληρου του ελληνικού λαού και παράλληλα σύρει το κόμμα του στα τάρταρα! Ήδη η Ν.Δ. έχει βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά εξαιτίας της στάσης Σαμαρά. 
Ο πολιτικός-πιρουέτα που διέγραψε την Μπακογιάννη επειδή ψήφισε το Μνημόνιο 1, πριν από μερικές μέρες διέγραψε τον Πάνο Καμμένο επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του Μνημονίου 2!!!
Πολιτικοί ακροβατισμοί, τους οποίους αδυνατεί να ερμηνεύσει ακόμη και ψυχίατρος!

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έφθασε έως του σημείου να απειλεί με διαγραφή από το κόμμα όσους τυχόν τολμήσουν να καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό! Ναι, παρακαλώ: Θα διαγράψει όσους δεν συμφωνήσουν με τον Προϋπολογισμό του αίσχους, που  επιτείνει την ύφεση,  αυξάνει την ανεργία, οδηγεί περισσότερα μαγαζιά στα λουκέτα και δημιουργεί φορομπηχτικό τυφώνα σε βάρος του λαού! 

Τελικά ο Σαμαράς μήπως είναι μια άλλη εκδοχή -ίσως και χειρότερη-του Παπανδρέου; 

Σαμαρά σήκω και φύγε! Καλά έκανες και ξεφτιλίστηκες εσύ, δεν χρειάζεται όμως να υποφέρει ο λαός και από σένα. Αρκετά βασανίστηκε από τον Παπανδρέου!

Διόδια: Χατίρι του Βορίδη στους εργολάβους

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



To χατίρι των εργολάβων έκανε με το καλημέρα ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα διόδια δεν πρόκειται να μειωθούν αλλά ότι θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.

Να θυμίσουμε μόνο ότι από πέρυσι την άνοιξη, πολλές φορές η κυβέρνηση έκανε λόγο για μείωση των διοδίων προκειμένου να ελαφρυνθούν οι πολίτες. Αν θυμάστε καλά είχε γίνει μεγάλος χαμός την εποχή του κινήματος «Δεν πληρώνω». Προκειμένου να σταματήσουν τη διαρροή χρήματος από τα διόδια, κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν με θέρμη ότι θα κάνουν διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους και θα μειώσουν τα διόδια. Ο κ. Μαγκριώτης, τότε και τώρα υφυπουργός Υποδομών, κάθε μήνα έλεγε ότι στο τέλος του μήνα τα διόδια θα μειωθούν.

Επίσης, ο κ. Ρέππας, στα μέσα Απριλίου είχε μιλήσει για μείωση διοδίων και σύμφωνα με το σχέδιο που θα ανακοινωνόταν η μείωση θα ήταν έως και 50% της βάσης υπολογισμού ανά χιλιόμετρο, από τα 6 λεπτά που ισχύει σήμερα, στα 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο.
Όσο για τον κ. Βορίδη, αυτός και ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν διαπρύσιοι υποστηρικτές της μείωσης, επιτιθέμενοι μάλιστα κατά κύματα στους… αδίστακτους εργολάβους που παίρνουν τόσο υψηλά διόδια για δρόμους που δεν έχουν φτιάξει.

Τι έγινε και ο κ. Βορίδης έκανε μεγαλειώδη κωλοτούμπα; Τώρα που έπρεπε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών κάνει πίσω και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων; Και αντί να ανοίξει μια συζήτηση για το πώς θα ελαφρυνθούν οι πολίτες που πλήττονται από την κρίση, αποφάσισε να κρατήσει το χαράτσι των δρόμων. Έχουν άδικο τώρα αυτοί που δεν πλήρωναν και άνοιγαν τις μπάρες να τα κάνουν γης Μαδιάμ;

Συγχαρητήρια στον κ. υπουργό  και τον αρχηγό του κ. Καρατζαφέρη. Επέστρεψαν τη χάρη που τους έκαναν οι εργολάβοι οι οποίοι ελέγχουν και media και στα οποία ο ΛΑ.Ο.Σ. από ακροδεξιό κόμμα έχει μετατραπεί σε… κέντρο και ο Καρατζαφέρης και ο Βορίδης κοντεύουν να γίνουν … συνεργαζόμενοι με το ΠΑΣΟΚ αριστεροί.

Από ....  Antinews

S&P: Σε καθεστώς παρακολούθησης ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση τοποθετεί και την ίδια την Ε.Ε. ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενδέχεται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση με ΑΑΑ της Ε.Ε. και των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η κίνηση του οίκου αποτελεί συνέπεια της μεγάλης αβεβαιότητας και των έντονων ανησυχιών για το μέλλον της ευρωζώνης, αλλά και του γεγονός ότι ακόμη και σε αυτή την κρίσιμη ώρα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κωλυσιεργούν όσον αφορά τη λήψη αποφασιστικών και αποτελεσματικών λύσεων για την κρίση χρέους, ρισκάροντας ακόμη και την τύχη του ευρωπαϊκού νομίσματος.


Ο S&P έθεσε ακόμη υπό παρακολούθηση τις BNP Paribas, Commerzbank, Societe Generale, Credit Agricole, Deutsche Bank και πολλές άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες.