Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ευρωζώνη υπάρχει ακόμα, ευρω-ζωή; Έσκασε η φούσκα Μέρκελ – Σαρκοζί με πρώτο θύμα την Ελλάδα – Όλος ο πλανήτης εκτιμά πως επίκειται χρεοκοπία

 Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

Οι αγορές πιο γρήγορα από ποτέ ''τσαλαπάτησαν'' τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής
- Πτώση ρεκόρ για το ευρώ που ''ανάσανε'' μετά από δημοπρασία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)
- Στο 97% η ''απόδοση'' της ελληνικής χρεοκοπίας - LES ECHOS : Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται υποβάθμιση της Γαλλίας
- Wall Street Journal: ''Η Ελλάδα εξακολουθεί να ταλαντεύεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία''

Για τις αγορές πάσχισαν Μέρκελ και Σαρκοζί και αυτές πιο γρήγορα από ποτέ τους γύρισαν την πλάτη.
Κανένα φρένο στη κρίση δεν μπήκε από τις αποφάσεις της Συνόδου.Αντιθέτως μέσα σε ελάχιστα 24ωρα σαν να ''σανιδώθηκε'' το γκάζι προς το γκρεμό αφού:
- Το ευρώ καταρρέει ταχύτατα – Ήδη στο 1,31 έπεσε η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου
- Οι διεθνείς οίκοι, ο ένας μετά τον άλλο, ανακοινώνουν πως είναι έτοιμοι να υποβαθμίσουν ουσιατικά όλη την Ευρώπη
- Έγκριτη γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως πιθανότατα την Παρασκευή η Γαλλία θα χάσει την ανώτατη αξιολόγηση των τριών Α
- Τα επιτόκια δανεισμού καλπάζουν ατίθασα – Στις 11.310 μονάδες τα ελληνικά ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας

Στον ''αέρα'' η συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί




Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά διαρρέεται από την Κομισιόν πως χτισμένη στην άμμο είναι η πολυθρύλητη Γαλλογερμανική συμφωνία για δημοσιονομική πειθαρχία στην ευρωζώνη.Και ο λόγος είναι πως το ''τσιμέντο'' της συμφωνίας, η νομική της βάση δηλαδή, είναι ανίσχυρη και συνεπώς δεν μπορεί να εφαρμοστούν στις ευρωπαικές χώρες οι αυτόματες κυρώσεις.

Για αυτό και οι διεθνείς οίκοι πολεμούν να αποδομήσουν το μεγάλο ευρωπαικό λάφυρο, το τριπλό Α που είναι η ανώτατη βαθμίδα αξιολόγησης που χαίρουν ακόμη η Γαλλία, η Γερμανία και το Ευρωπαικό Ταμείο.

Ξανά στο ''κάδρο'' η επερχόμενη ελληνική χρεοκοπία



Το βάρος των διεθνών εξελίξεων μοιάζει ασήκωτο για την ούτως ή άλλως ανήμπορη ελληνική οικονομία, ιδίως μάλιστα όταν δεν περπατάει καθόλου η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες για το κούρεμα του χρέους.

Το ζοφερό αυτό κλίμα γίνεται εκρηκτικά γρήγορα διαλυτικό γιατί ξαναμπήκαμε στο στόχαστρο, στο ''κάδρο'' των διεθνών μέσων και αναλυτών.
Μετά τους Financial Times και τη Guardian τη ''σκυτάλη'' πήρε σήμερα η Wall Street Journal.
Κάτω από τον πρώτο τίτλο ''Η λάμψη της Συνόδου Κορυφής ξεθώριασε σιγά σιγά'' το δημοσίευμα ξεκινάει με εμάς :''Η Ελλάδα πριν τη χρεοκοπία και τα χρηματιστήρια βυθίζονται.Η Ελλάδα εξακολουθεί να ταλαντεύεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και οι αποδόσεις των χρεών της Ιταλίας και της Ισπανίας είναι οριακά βιώσιμες. Οι ανησυχίες για την μετάδοση της ύφεσης στην ευρύτερη περιοχή είναι έντονες όπως και για την διάλυση της Ευρωζώνης''.

Από  ........  Newsit

Κλείνουν αύριο όλα τα φαρμακεία

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ρολά κατεβάζουν αύριο οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας. Κατέρχονται σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία «για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης» και την «οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία». Στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός...

Σύλλογος προειδοποιεί ότι οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν σε πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου 2012 ή και νωρίτερα.

Από ......  trelokouneli

Τα ίδια σκατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Και ο Μιχελάκης υπέρ του χαρατσιού της ΔΕΗ παρότι ο Γερμανός επίτροπος ενέργειας θεωρεί παράνομη την σύνδεσή του με τους λογαριασμούς.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Από τον Θόδωρο Καραγεωργίου-αναγνώστη 


Τα ίδια σκατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Βγήκε σήμερα στον Παπαδάκη ο Μιχελάκης και όταν ρωτήθηκε για το χαράτσι της  ΔΕΗ, είπε ότι ισχύουν όσα δήλωσε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ για τις ευπαθείς ομάδες.

Μόνο που τότε δεν είχε μεσολαβήσει η τοποθέτηση του Γερμανού Επιτρόπου Ενέργειας,  ο οποίος σε απάντηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή,  δήλωσε πως είναι παράνομη η σύνδεση με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ του συγκεκριμένου φασιστικού χαρατσιού.

Δηλαδή ο κος Μιχελάκης βαδίζοντας στα χνάρια του Βενιζέλου γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον ευρωπαίο επίτροπο και ετοιμάζεται όταν έλθει στην εξουσία να κάνει τα ίδια και χειρότερα.
Ακούτε Έλληνες;

Θα μπει και η ΝΔ στα σπίτια σας, θα σας κόψει το ρεύμα, μπορεί να σας κόψει και το νερό, θα μας τεμαχίσει τις ζωές μας.

Ότι ακριβώς κάνει και η φασίζουσα κυβέρνηση, του Βασιλιά της Ασάφειας,  Παπαδήμου.
Δαγκωτό στο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν. 

Είναι οι μόνοι που αγωνίζονται κόντρα σ’ αυτό το χυδαίο χαράτσι που βιάζει την οικογενειακή στέγη.
Είναι ν απορεί κανείς πως το κόμμα των νοικοκυραίων, η ΝΔ, έχει μεταλλαχθεί τόσο πολύ.

Α, να χαθείτε υποκριτές, που πάτε κόντρα στην Ευρώπη όταν πρόκειται να λεηλατήσετε τον κοσμάκη…

Από  ......... kourdistoportokali

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ; Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω  απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος). Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Η προτεινόμενη τροπολογία δεν αναθέτει τις αρμοδιότητες αυτές μόνο στη ΔΕΗ (η οποία έχει και κάποιο δημόσιο χαρακτήρα) αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτροδότησης (εναλλακτικούς παρόχους τους ονομάζει). Η επιβολή της κύρωσης ναι μεν προβλέπεται από το Νόμο, αλλά αναθέτει σε ιδιώτη να επιβάλει αυτές τις κυρώσεις.
Εναπόκειται στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει εάν αυτή η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων συμβαδίζει με τα άρθρα 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος.


Το παραπάνω, προστίθεται στους λόγους αντισυνταγματικότητας που ήδη έχουν επισημάνει οι νομικοί συνεργάτες του Συλλόγου μας.

Παρακάτω παρατίθεται το “κρίσιμο” άρθρο 11, της υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

11. Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής, μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994.

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης, πιέστε εδώ.

Δείτε επιπρόσθετη επιχειρηματολογία για την αντισυνταγματικότητα του "τέλους ακινήτων"

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.


Στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου:
α) site: www.forologoumenos.gr
β) e-mail: greek.taxpayers@gmail.com ή secretariat@forologoumenos.gr
γ) Τηλέφωνο: 210-3242032
δ) Διεύνθυνση: Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43, 10556, Αθήνα (δείτε το χάρτη)

Αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015 συμφώνησαν Ρέππας και τρόικα

Αναρτήθηκε από......   energoipoliteskv.blogspot.com


Δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών, μέσω της αποχώρησης 150.000 υπαλλήλων ως το 2015 από το δημόσιο τομέα, ζήτησε η τρόικα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρη Ρέππα κατά τη χθεσινη συνάντηση. Ο στόχος επαναβεβαιώθηκε και από πλευράς υπουργείου. Η μελέτη για τον σχετικό προγραμματισμό αποχωρήσεων και προσλήψεων αναμένεται τον Ιανουάριο.

Αναφορά έγινε και στο αντικειμενικό οριζόντιο κριτήριο της εφεδρείας και τις συνέπειες που προκαλούνται από την εφαρμογή του και επιβεβαιώθηκε ότι προτιμότερη είναι η εφαρμογή διαδικασιών αξιολόγησης προσώπων και δομών, η οποία ωστόσο δεν ήταν δυνατή σε τόσο σύντομο χρόνο, αλλά προβλέπεται στην πορεία προς το επιτελικό Κράτος.
Όπως τόνισε ο κ. Ρέππας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το μέτρο της εφεδρείας υπήρξε το πιο δραστικό της διετίας, δίνοντας το ισχυρότερο ποιοτικό μήνυμα των διαρθρωτικών αλλαγών. «Υπήρξε συμφωνία ότι τα επείγοντα μέτρα πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενικά, αλλά ο σωστός τρόπος εφαρμογής είναι ο συνδυασμός αξιολόγησης με κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων» σημειώνεται. Επιπλέον ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημέρωσε την τρόικα για τη μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων στο Δημόσιο.
Πλασκοβίτης: Φιλόδοξος ο στόχος αποχώρησης 30.000 υπαλλήλων μέσω εφεδρείας
Φιλόδοξο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, το στόχο της αποχώρησης 30.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφεδρείας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Πλασκοβίτης εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις προσωπικού στο στενό δημόσιο τομέα. Ωστόσο, επισήμανε ότι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπάρχουν περιθώρια εξορθολογισμού. Υποστήριξε, ακόμη ότι δεν έχει γίνει συζήτηση με την τρόικα για απολύσεις, σημειώνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την τρόικα είναι η μείωση των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων και αυτό επιτυγχάνεται.

Από  ..... tvxs

Ηλίας Καλλιώρας:Εγώ ζω με δανεικά, άλλοι έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία!!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



4 πρώην βουλευτές της Φθιωτιδας 2 του ΠΑΣΟΚ και δυο της ΝΔ έχουν προσφύγει με άλλους 1000 περίπου πρώην βουλευτές στη δικαιοσύνη προκειμένου να εισπράξουν από 200 περίπου χιλιάδες ευρώ αναδρομικά τα οποία δεν έλαβαν όταν οι δικαστές με απόφαση του μισθοδικείου αύξησαν σημαντικά το μισθό τους κάτι που έπρεπε να ισχύσει και για τους βουλευτές.
Πρόκειται για τους κύριους Ηλία Καλλιώρα, Νίκο Σταυρογιάννη, Γιάννη Βαθιά και Θανάση Μπάτσο.
Ο κ. Καλλιώρας μιλώντας στον FΜ-1 τονισε ότι παρότι βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, παραιτείται των αξιώσεων του .
 Ζω με δανεικά , εξομολογήθηκε ο κος Καλλιώρας ενώ εξήγγειλε ότι για καθαρά οικονομικούς λόγους δεν θα κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές και θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Σταυρογιαννη.
Ο κ. Καλλιώρας κάλεσε και τους εν ενεργεία βουλευτές να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους στην Ελλάδα η το εξωτερικό για να φανεί ποιοι πλούτισαν και ποιοι φεύγουν από την πολιτική φτωχοί και καταχρεωμένοι όπως ο ίδιος.
Από  .....  lamiafm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα "

αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com