Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Mπούρας και Μουρούτης στον "Αντιμνημονιακό"

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Η παρουσία των δύο στενών συνεργατών προέδρου θεωρήθηκε έμμεση στήριξη του Αντώνη Σαμαρά στην κίνηση της λαϊκής δεξιάς



Αίσθηση προκαλεί η παρουσία στο νυχτερινό στέκι "Αντιμνημονιακός" , όπου συγκεντρώθηκαν οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Δεξιάς» στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.


Πρόκειται για τον διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά, Κώστα Μπούρα και τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Μουρούτη.

Η παρουσία των δύο θεωρήθηκε έμμεση στήριξη του Αντώνη Σαμαρά στην κίνηση της λαϊκής δεξιάς.

Στο κέντρο «Αντιμνημόνιο» μαζεύτηκαν στελέχη όπως ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού Γιάννης Μανώλής, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα Νίκος Κιουτσούκης, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημόσιου τομέα Ηλίας Ηλιόπουλος κ.α. Πριν ξεκινήσει το τραγούδι εκφωνήθηκαν λόγοι εναντίον του Μνημονίου αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Δόθηκε μάλιστα στη δημοσιότητα και κείμενο κατά των δανειστών μας αλλά και εναντίον του ΠΑΣΟΚ ζητώντας «εκλογές εδώ και τώρα».

Πηγή: apospasma.gr



Κρίσιμες επαφές Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς της κυβέρνησης

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


Να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους απέναντι στους στόχους και το χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης αναμένεται... να ζητήσει σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν το παρών πολιτικό σχήμα.


Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, μεταξύ άλλων, ο Λουκάς Παπαδήμος θα τονίσει ότι η χώρα κινδυνεύει να γίνει Αλβανία. Οι συναντήσεις του αρχίζουν με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Παρασκευής.

Από το αποτέλεσμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς θα εξαρτηθεί το μέλλον της κυβέρνησης.

Προσωρινά, η κυβερνητική κρίση που άρχισε να διαφαίνεται με το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων αποφεύχθηκε, καθώς «πάγωσε» το θέμα έως τα μέσα Ιανουαρίου και αφού τα κόμματα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ωστόσο, κατέστη εμφανές ότι η τύχη της κυβέρνησης επαφίεται στις διαθέσεις των πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν.

Έτσι, ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους θέσει ευθέως το ερώτημα αν στηρίζουν την κυβέρνησή του, μέχρι πότε και με ποιες αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, που επικαλείται η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να τους ξεκαθαρίσει τι διακυβεύεται αν δεν λυθούν θέματα, όπως αυτό με τις επικουρικές συντάξεις. Ο κ. Παπαδήμος πρόκειται να ξεκαθαρίσει ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο, καθώς εκκρεμεί η είσπραξη 80 δισ. ευρώ έως το Μάρτιο, για την οποία αποτελεί προϋπόθεση η διαμόρφωση του νέου προγράμματος και των νέων μέτρων.

Στόχος είναι να εξεταστούν εναλλακτικά σενάρια ώστε «να μην κινδυνεύσει η χώρα να γίνει Αλβανία», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από τους κύκλους του πρωθυπουργού.

Η πρώτη της σειράς των συναντήσεων του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Παρασκευής.

Από  .......  epikaira

ΔΙΑΝΟΙΞΗ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΝΗΜΙΣ


Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Στερεά Ελλάδα: Χιονίζει παντού -Κλειστά σχολεία και προβλήματα στους δρόμους!

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Σφοδρή χιονόπτωση αυτή την ώρα στη Ράχη Τυμφρηστού, όπου το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο...


Χιονίζει από τον Αγ. Γεώργιο και πάνω, ενώ η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, όπως και σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ευρυτανίας.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων παραμένουν κλειστά σε όλο το νομό, που χιονίζει ακατάπαυστα από χθες. Στο Καρπενήσι το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 30εκ. και συνεχίζει να πέφτει μέχρι και αυτή την ώρα. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Στην Φθιώτιδα σύμφωνα με το lamiareport.gr, χιονίζει στο δρόμο προς Δομοκό από το 16ο χλμ και πάνω. Η χιονόπτωση είναι πιο έντονη από το ύψος των μεταλλείων και πάνω μέχρι το Δρούγο, ωστόσο δεν έχουμε προς το παρόν ιδιαίτερα προβλήματα στη κυκλοφορία που διεξάγεται χωρίς αλυσίδες, αφού τη όλη τη νύχτα δούλευαν οι αλατιέρες.

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας είναι σε επιφυλακή, όπως επίσης η αστυνομία, η Π.Υ., οι δήμοι και τα μηχανήματα με τις αλατιέρες έχουν πάρει θέση μάχης σε κομβικά σημεία σε όλη την Φθιώτιδα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία δίνουν στην περιοχή του Μαρτίνου και της Μαλακάσας και των Αγ. Θεοδώρων, για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις όπως πέρυσι στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Από ......  Newsit

Ο Όμιλος Παράδοσης - Λαογραφίας Καμένων Βούρλων σας προσκαλεί στην εκδήλωση Αναζητώντας τις ρίζες την Παρασκευή 30-12-2011 και ώρα 18.00 στο Ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Δικαστική απόφαση «παγώνει» την εφεδρεία δημοσίου υπαλλήλου

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

«Πάγωσε» προσωρινή απόφαση του Ακυρωτικού Διοικητικού Εφετείου Αθηνών την υπαγωγή υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, ανοίγοντας ανοίγει το δρόμο σε άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο να διεκδικήσουν δικαστικά την εξαίρεσή τους από το καθεστώς της εφεδρείας.

Ο δημόσιος υπάλληλος της Υπηρεσίας Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών στην αίτησή του υποστηρίζει ότι ο Ν. 4024/2011, που προβλέπει την εργασιακή εφεδρεία, είναι παράνομος και αντισυνταγματικός.

Επίσης, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 του Συντάγματος), καθώς δεν διασφαλίστηκε η ίση μεταχείρισή του σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της υπηρεσίας όπου απασχολείται, αφού δεν υπήρξε προηγούμενη συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων τους με αντικειμενικά κριτήρια.

Ακόμη, επισημαίνει ότι κανονικά ήταν να συνταξιοδοτηθεί το 2013, αλλά με την υπαγωγή του στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά έως τον χρόνο της συνταξιοδότησής του.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η αιφνίδια απόφαση της Πολιτείας να τον θέσει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ανέτρεψε τον οικογενειακό του προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει στις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Σημειώνεται ότι μετά την προσωρινή διαταγή θα ακολουθήσει η έκδοση απόφασης του Εφετείου επί της αίτησης αναστολής, που έχει καταθέσει ο δημόσιος υπάλληλος. Εν συνεχεία θα εκδοθεί η οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής (αίτησης), που έχει κατατεθεί από τον υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών.

Από  ......  tvxs

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com