Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΕΚΤΟΣ "ΤΑΜΠΛΩ"

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη  στο  Blog  από  ανανώστη


Μετά από ένα χρόνο Καλλικρατικής συνύπαρξης στις 28/12/2011 η συνεδρίαση της επιτροπής Διαβούλευσης κατέδειξε τις αγεφύρωτες διαφορές οσον αφορά το επίπεδο νοοτροπίας μεταξύ των παρευρισκομένων.


Το κυρίως θέμα της συζήτησης ήταν η πρόταση αλλαγής της ονομασίας του Δήμου, εξελίχθηκε δε σε μια καταγραφή συλλογικών αλλα και προσωπικών απόψεων που δείχνει την πρόθεση κυρίως του Μωλου,αλλα και του Αγιου Κων/νου να διαφυλάξουν τα κεκτημένα, χωρίς ομως να στηρίζουν με επαρκή επιχειρήματα την σημερινή ονομασία,η οποια "ειρήσθω εν παρόδω" πάρθηκε καθαρά με κριτήρια "πελατειακά".

Φυσικά οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" γνώριζαν εξ αρχής οτι η επιτροπή θα λειτουργούσε κατ εντολήν ως "βαλβίδα αποπιεσης" με σκοπο μέσω της Δημοκρατικής διεργασίας να εκτονώσει ως ενα σημείο την αγανάκτηση και την οργή των κατοίκων των Καμένων Βούρλων.

Είναι ομως καταφανώς πρόδηλο οτι η αλλαγή της ονομασίας σήμερα με αυτη την σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου να εχει αμυδρές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί και αν συμβεί θα ειναι κάπως "βολική" για ολους πλην ομως "πλανώνται πλάνην οικτράν" όσοι αφελώς πιστεύουν οτι το πρόβλημα το λύνει εκείνος που ενσυνειδήτως το δημιουργεί.

Η ονομασία ενος Δήμου δεν ειναι θέμα τοπικιστικών συμψηφισμών,ουτε περιστασιακό αεροπανό στην είσοδο του χωριου ουτε οδική ταμπέλα χιλιομετρικής απόστασης και κατεύθυνσης,ειναι πρωτίστως ο καθρέπτης,η ταυτότητα,η φήμη, το σημείο αναφοράς,η δε τελική απόφαση ειναι συνισταμένη και συγκερασμός σύγχρονης και "προχωρημένης" κοινωνίας με κυριο στοχο την μεγιστοποίηση του οφέλους που ήθελε προκύψει.

Δυστυχώς οι πολιτικοί συσχετισμοί εντος του Δ.Σ. του Δήμου ειναι αρνητικοι και οχι μονο για το θέμα αυτο, βλεπω λοιπον ενα κεντρικό πυρίνα κομματικής υφης,που ως Δικοικηση αποφασίζει "ετσιθελικά" και μια συνοδοιπορούσα τοπική ελίτ ιδίας ιδεολογικής κατεύθυνσης,που προσπαθεί ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τα απίθανα,που συμβαίνουν (βλεπε λυματα Αγ.Κων/νου) και μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση(για διαφορους λογους).

Οι αναιτιολόγητες και προσχηματικές αποφάσεις που ζημιώνουν την περιοχή για την πλειοψηφία της λουτρόπολης ειναι "κόκκινη γραμμή για μας". Γιατι ομως ολα αυτά;

H συνεννόηση στα μείζονα θέματα δεν θα έπρεπε να ειναι αυτοσκοπός; Ποιος ευθύνεται για την συναινετική απόφαση της Δημοτικής κοινότητος Κ.Βουρλων και για την διχαστική της Δημοτικής κοινότητας Μωλου για το ιδιο θεμα; Ποιοι ωφελούνται πολιτικά με το "διαίρει και βασίλευε". Προφανέστατα οι διαχειριστές της. Ομως μεχρι εδω, αρκετά με τα υπόγεια ας βγούμε στον ήλιο.

Η κατάσταση πλέον μας δίδει το ηθικό δικαίωμα της αποχώρησης απο ενα συμβόλαιο που οι ετεροι δεν μπορούν να διαβιώσουν μαζι και σε συνεννόηση αν μπορούμε με αλλες Λουτροπόλεις που με τον ίδιο νομο του 1964,για λόγους ειδικών χαρακτηριστικών, εγιναν Δημοι,να οδηγηθούμε στην έξοδο με συναινετική διαδικασία.

Το οντως ακραίο αυτο,αλλα και αναγκαίο σενάριο,θα έφερνε ειρήνη, ηρεμία, λύτρωση και πλήρη γνώση τι πρέπει ο καθένας να προσφέρει στον τόπο του.

Πιστεύω οτι οι νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν θα διστάσουν αν τεθεί να στηρίξουν με την ψήφο τους το αντικειμενικό αίτημα αυτοδιάθεσης των Κ.Βουρλων, άλλωστε απαλλάσσονται απο την παρουσία μιας περιοχής με ζημιογόνα χρέη, ανείσπρακτα ανταποδοτικά τέλη, διαφορετική και αντιαναπτυξιακή νοοτροπία, με αιτήματα παράλογα προνομιακής μεταχείρισης και κυριως την κατακράτηση της Εδρας του Δήμου καταχρηστικά και άδικα.

Ιδού λοιπόν "πεδίον δόξης λαμπρoν" για του αιρετούς συμπολίτες, που αντι να "διαρυγνύουν τα ιματια τους" οτι δεν του κατανοούμε που πασχίζουν για την ευημερία μας,ας δώσουν ενα τέλος σε αυτο το "μαρτύριο" που τους υποβάλλουμε.

Εμεις πάντως θα τους ευγνωμονούμε διότι κατάφεραν να ξεπεράσουν βιωματικές εμμονές και να σκεφτούν ώριμα οτι δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρία και να τιμωρούν μια περιοχή (ελεώ πλειοψηφίας) γιατι το αμάρτημα μας ειναι η διαφορετικότητα των εργασιών μας.

Καραμανωλης Γεώργιος


Δημότης Κ. Βούρλων