Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία όπως και στο Δήμο μας.

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Και ενώ θα ήταν απαραίτητο να ασχολούνται όλοι με τα μεγάλα προβλήματα ασχολούνται με τα ελάσσονα [όνομα] σε μια περίοδο που ο λαός μας πληρώνει τα χαράτσια ένα μετά το άλλο και οι οικογένειες στενάζουν, ο δήμος μας εξακολουθεί να έχει την ιδία, αβάσταχτη για εμάς φορολογία.

Με την εφαρμογή 23% Φ.Π.Α. στο νερό τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Έχουν αφεθεί τα έργα υποδομής στο ανύπαρκτο ΕΣΠΑ και λένε ψέματα στους δημότες όταν ξέρουν ότι το υπόλοιπο του ΕΣΠΑ για το 2014 είναι 8.000.000 ευρώ για όλη την περιφέρεια. Τα οποιαδήποτε έργα στο μέλλον θα κληθούν να τα πληρώσουν οι πολίτες με την ανταποδοτικότητα. Άλλωστε νέοι νομοί προβλέπουν τη δανειοδότηση από τράπεζες υπερχρεωμένων δήμων. Καμία συζήτηση για τα χρωστούμενα από την πολιτεία προς τους δήμους καμία διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος.

Βολεύει τον ανύπαρκτο δήμαρχο και το συμβούλιο του η ονοματολογία. Σήμερα θα έπρεπε να έχουν αναλυθεί οι επιπτώσεις για την κάθε δημοτική ενότητα χωριστά από την εφαρμογή του Καλλικράτη, να έχει προγραμματιστεί ανάπτυξη οικονομική, σύμφωνα με τις δυνατότητες κάθε κοινότητας. Δεν υπάρχει οικονομία μόνο με τον τουρισμό και τις υπηρεσίες χρειάζεται παράγωγη.
Επίσης, θα ρώταγα τον κ. Τουσιάδη τι έπραττε όταν ή παράταξή του έδινε την δημόσια περιουσία σε Μήτσιδες και Στραγάληδες και σε άλλους «επενδυτές» τέτοιου τύπου.


Ακόμη, να θυμίσω στην Επιτροπή Τουρισμού ότι ο Μήτσης έχει συμφωνητικό που δεν τηρεί και αυτό το γνωρίζουν. Φαίνεται όμως ότι οι συνεδριάσεις στο «Γαλήνη» προκαλούν αμνησία. Αποκρύπτουν ότι έχουν συμφωνήσει παράταση της σύμβασης κατά 10 έτη και μάλιστα με μείωση του μισθώματος.
 
Φραγκούλης Γιάννης
Καμένα Βούρλα