Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Βόμβα βάζει ο Προβόπουλος. Δεν ήταν αναπόφευκτη η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

 Ο Προβόπουλος σήμερα είπε την αλήθεια , την οποία όλοι ξέραμε αλλά δεν την είχαμε ακούσει από επίσημα χείλη.Πιο επίσημα από τα χείλη του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος δεν υπάρχει

Εδειξε προς την μεριά του ΠαΣοΚ και προσωπικά του Παπανδρέου για τις ευθύνες της υπαγωγής της Ελλάδος στο μνημόνιο. Δεν έκαναν τίποτα λέει να αποφύγουμε την κρίση και το σημαντικότερο ότι όλοι ήξεραν οτι πάμε για χρεοκοπία. Η πορεία προς την κρίση θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπισθεί εγκαίρως, «πριν αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις», τόνισε, μιλώντας σε .......εκδήλωση του ΙΟΒΕ σήμερα και κατέληξε

« Αν όμως αυτή τη φορά αγνοήσουμε και πάλι τις επιταγές της πραγματικότητας, η κατάληξη είναι δεδομένη: οικονομική και πολιτική απομόνωση της χώρας, αρχή μιας καταστροφικής πορείας που θα εξανεμίσει ότι έχουμε πετύχει στη μεταπολεμική ιστορία μας και θα μας πάει δεκαετίες πίσω», προειδοποίησε ο διοικητής της ΤτΕ.

Κανένας εργολάβος δεν θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα!


Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

 
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ​Σ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΛΟΓΩ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩ​Ν ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις εφιστούμε την προσοχή όλων στο παρακάτω θέμα: Αναστολή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης. Η εταιρία (ΔΕΗ) όπως επίσημα ανακοινώθηκε δεν θα προχωρεί στην εκτέλεση των εντολών διακοπής σε όσους έχουν υποβάλλει αιτήσεις εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης, λόγω αδυναμίας πληρωμής αλλά και ανεξαρτήτως αιτιολογίας, μέχρι να εξετάσει όλες αυτές τις περιπτώσεις και κάθε μία βεβαίως ξεχωριστά. Οι αιτήσεις στις ΔΟΥ, αλλά και...

 ηλεκτρονικά με απλούστατο τρόπο: https://www1.gsis.gr/taxisnet2/eta/
Όσοι λοιπόν ανησυχείτε σπεύσατε να υποβάλετε αντίστοιχες δηλώσεις. Μέχρι να εξεταστεί το αίτημά σας δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο για διακοπή ρεύματος.
Όπως έχουμε ανακοινώσει εδώ, http://denplirono.wordpress.com/2012/01/15/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%83-%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%83-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB/ η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να εκτελέσει τις πρώτες 20.000 εντολές διακοπής ρεύματος λόγω άρνησης πληρωμής των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν το χαράτσι για τα σπίτια εάν, με βάση τα νεότερα, δεν έχουν καταθέσει αντίστοιχα οι συγκεκριμένοι καταναλωτές αιτήσεις εξαίρεσης.
Εάν βρεθούμε να αντιμετωπίσουμε την περίπτωση συνεργαζομένων εργολάβων με τη ΔΕΗ ή οποιοιδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου για εκτέλεση εντολής διακοπής, πρέπει να γνωρίζουμε τα παρακάτω:Ο Μετρητής της ΔΕΗ είναι ιδιοκτησία της Εταιρίας (ΔΕΗ)
Ο χώρος εγκατάστασης του μετρητή (το κουτί), η πρόσβαση (ο χώρος) της πολυκατοικίας ή της μονοκατοικίας μέχρι τον μετρητή είναι ατομική μας ιδιοκτησία. Κανείς δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να τα παραβιάσει χωρίς τη δική μας άδεια. Δηλ. Οποιοσδήποτε υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να ζητήσει την άδεια μας για να εισέλθει και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει εάν δεν του το επιτρέψουμε. Ομοίως δεν μπορεί να παραβιάσει κλειδωμένο κουτί που περιέχει το μετρητή του ρεύματος.
Η αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρέμβει εάν κληθεί από το συνεργείο που ήρθε να μας κόψει το ρεύμα. Μοναδική περίπτωση που η αστυνομία έχει λόγους παρουσίας είναι εάν ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος τους καλέσει καταγγέλλοντας ρευματοκλοπή. Σε αυτή την περίπτωση εξηγούμε στους αστυνομικούς ότι εάν συντρέχουν οι συγκεκριμένοι λόγοι που ισχυρίζεται ο υπάλληλος, η ΔΕΗ μπορεί να μας μηνύσει, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου και οποιοσδήποτε άλλος δεν έχει καμία αρμοδιότητα και κανένα δικαίωμα, εκτός και εάν ο συγκεκριμένος υπάλληλος /συνεργείο κατέχει αντίστοιχη εξουσιοδότηση της εταιρίας (που δεν θα έχει) για να προχωρήσει σε αυτή την διαδικασία.
Μπορούμε συλλογικά να αποτρέψουμε και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και μέσα από αυτή τη διαδικασία να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε χαράτσι που εκβιαστικά προσπαθούν να επιβάλλουν αλλά αναγκαία και ικανή προϋπόθεση αποτελεί η συμμετοχή μας στις αντίστοιχες συλλογικές διαδικασίες αντίστασης. Συμμετέχουμε σε όλες τις ανοιχτές συνελεύσεις, τις συλλογικότητες και τις ομάδες αλληλεγγύης/περιφρούρησης. Κανένας εργολάβος δεν θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα σε κανέναν, κανένα χαράτσι δεν θα περάσει.
Από ....... sibilla-gr 

ΠΑΠΑΡΗΓΑ : ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Την εκτίμηση ότι «το «κούρεμα» είτε είναι 50% είτε 70% ή 80%, από χέρι είναι σε βάρος του λαού, ενώ μπορεί να δίνει τη δυνατότητα σε ένα σημαντικό τμήμα του κεφαλαίου και των καπιταλιστικών επιχειρήσεων να ανακάμψουν», έκανε σήμερα η γγ της ΚΕ... του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σημειώνοντας ότι, είτε ελεγχόμενη είτε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τα πράγματα για το λαό θα είναι κυριολεκτικά μαύρα.

Η κ. Παπαρήγα προσέθεσε ότι, όταν χρεοκοπήσει ένα τμήμα του κεφαλαίου, θα δυναμώσει ένα άλλο, ενώ ο λαός συνολικά θα τα χάσει σχεδόν όλα, όσα είχε, που ήταν λίγα. 


Από  .......  fimotro

Επταήμερο ράλι 31,5% για τις τράπεζες

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com



Του Δημήτρη Ζάντζα

Οι ενδείξεις ότι η διαπραγμάτευση για το PSI οδεύει προς «αίσιο» τέλος, αποφεύγοντας το πιστωτικό γεγονός και ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα δανειακή σύμβαση, οδήγησαν το ΧΑ σε νέα άνοδο την Πέμπτη.

Με επτά συνεχείς κερδοφόρες συνεδριάσεις και συνολικά κέρδη 10,30% ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει πλέον θετικό πρόσημο εντός του 2012 (+1,37%).

Το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών έχει αποφέρει στον τραπεζικό δείκτη συνολικά κέρδη 31,53% και ακόμη υψηλότερα σε επιμέρους τίτλους του, όπως το +47,86% της Alpha Bank, το +44,67% της Eurobank ή το 37,40% της Εθνικής Τράπεζας.

Στα ενθαρρυντικά στοιχεία της συνεδρίασης της Πέμπτης και η αισθητά αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς διακινήθηκαν συνολικά 53,48 εκατ. τεμάχια αξίας 65,41 εκατ. ευρώ.

«Τα νέα από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης του PSI δημιουργούν προσδοκίες στην εγχώρια αγορά για ολοκλήρωση της διαδικασίας πριν την σύνοδο των υπουργών οικονομικών της 23ης Ιανουαρίου, φορτίζοντας θετικά την αγορά» σχολίαζε σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.

Αναλυτές της αγοράς αναμένουν διατήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες στο ΧΑ, τουλάχιστον μέχρι να ανακοινωθούν επισήμως οι λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του IIF. Αξιολογούν θετικά τόσο την ανοδική κίνηση στο ταμπλό όσο και την ενίσχυση του συναλλακτικού όγκου και τζίρου, ωστόσο εκτιμούν ότι η τάση της αγοράς παραμένει ακόμη ασαφής και ότι οι ελπίδες για αλλαγή της περιορίζονται μόνο στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Τονίζουν παράλληλα ότι η μεγάλη άνοδος των τελευταίων ημερών μπορεί εύκολα να αποτελέσει θέλγητρο κατοχύρωσης κερδών για κάποια χαρτοφυλάκια, ειδικά καθώς θα ξεκινά η διαπραγμάτευση για το λεγόμενο "νέο μνημόνιο" και τα νέα μέτρα που θα το συνοδεύουν.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 689,75 μονάδες με κέρδη 2,94%, ενώ κινούμενος ανοδικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών έφτασε να ενισχύεται έως και 4,62%, οριακά πάνω από τις 700 μονάδες.

Ο δείκτης των τραπεζών, που στη διάρκεια της συνεδρίασης εμφάνιζε κέρδη έως 10,39%, ολοκλήρωσε με άνοδο 4,99% στις 280,01 μονάδες.

Συνολικά 112 μετοχές έκλεισαν την Πέμπτη με άνοδο, 44 υποχώρησαν και 119 παρέμειναν αμετάβλητες.

Αναλυτικά από τον FTSE20, στην «κορυφή» των κερδών βρέθηκε η Alpha Bank με άνοδο 12,09% στα 0,621 ευρώ. Ακολούθησαν οι μετοχές των Eurobank και ΤΤ ενισχυμένες 9,64% και 8,73% στα 0,421 και 0,461 ευρώ, ενώ στα 1,80 ευρώ έκλεισε ο τίτλος της ΕΤΕ με άνοδο 5,26%.

Ακολούθησαν οι Coca-Cola 3E και ΟΤΕ με άνοδο 5,00% και 4,29% στα 14,70 και 2,92 ευρώ αντίστοιχα, πάνω από 3% ενισχύθηκαν οι τίτλοι των Τιτάν, Motor Oil, Τρ. Πειραιώς και Ελλάκτωρ, ενώ για τις μετοχές των ΚΑΕ και Marfin Popular Bank διαμορφώθηκαν σε 2,75% και 2,14%. Με μικρότερα κέρδη ακολούθησαν οι Τρ. Κύπρου (+1,63%), Μυτιληναίος (+1,42%), Βιοχάλκο (+1,01%) και ΟΠΑΠ (+0,63%).

Σε αρνητικό έδαφος, οι ΕΛΠΕ και MIG υποχώρησαν 1,15% και 1,08%, ενώ για τις Jumbo και ΔΕΗ οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 0,85% και 0,62% στα 3,51 και 3,19 ευρώ.


Από ...... Capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Θέμα ωρών το “κούρεμα” - Οι επιπτώσεις στην οικονομία, στους μισθούς στις συντάξεις και στις καταθέσεις

Aναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

- Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει τους τρεις αρχηγούς πριν κλείσει τη συμφωνία με τον Τ.Νταλάρα
- Η Ελληνική πλευρά ουσιαστικά μεταφέρει στον Νταλάρα τις απαιτήσεις των Γερμανών και του ΔΝΤ
- Κοντά στο 4% το επιτόκιο των νέων ομολόγων, γύρω στο 68% θα ''κάτσει'' το κούρεμα 
- Έτοιμοι οι διεθνείς οίκοι για να μας χαρακτηρίσουν υπό καθεστώς χρεοκοπίας
- Επενδυτικά κεφάλαια απειλούν να σύρουν την Ελλάδα σε διεθνή δικαστήρια
- Ήδη στις Η.Π.Α ελληνική αποστολή - Θετικό το ΔΝΤ για επιπλέον χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας

Από το Μαξίμου οι πληροφορίες περιορίζονταν σε μια μόνο φράση. Η πολύωρη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του IFF Τσάρλς Νταλάρα έγινε σε καλό κλίμα και θα συνεχιστεί σήμερα στις 19.00 στο Μαξίμου, όπου θα έχουν προηγηθεί συναντήσεις του Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των τριών κυβερνητικών κομμάτων.

Όλα δείχνουν πως υπάρχει σκληρή διαπραγμάτευση γύρω από ένα επιτόκιο μεταξύ 3,5% με 4% ενώ άμεση είναι και η σχέση του επιτοκίου με τη διάρκεια που θα έχουν τα νέα ομόλογα.Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα το κούρεμα φτάνει έτσι, σε πραγματική βάση, σε ένα ποσοστό γύρω στο 68%.

Ενδεικτικές του κλίματος πως επίκειται το deal είναι οι δηλώσεις Νταλάρα στο CNN ότι ''Δεν θα έλεγα ότι είμαι βέβαιος, αλλά ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε μία συμφωνία'' όπως και η βεβαιότητα του για υψηλή συμμετοχή στο PSI, προσθέτοντας όμως πως ''αυτό δεν σημαίνει 100%''.

Διεθνείς οίκοι : Ούτως ή άλλως για εμάς το κούρεμα σημαίνει ελληνική χρεοκοπία




Ο εκπρόσωπος της Fitch στην Ελλάδα μιλώντας στο Reuters είπε πως το αξιόχρεο της Ελλάδας θα τεθεί σε καθεστώς «προσωρινής χρεοκοπίας» (temporary default) ακόμα και αν διεκπεραιωθεί η ανταλλαγή του ελληνικού χρέους και ανεξάρτητα με τις ζημιές των επενδυτών.

“Θα είναι χρεοκοπία, ανεξάρτητα από το ύψος των ζημιών βάσει της καθαρής παρούσας αξίας (NPV)”, ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της Fitch για την Ελλάδα Paul Rawkins.

Πρόσθεσε ότι ο οίκος θα διατηρήσει για κάποιο διάστημα αυτή την αξιολόγηση μέχρι να ... κρίνει την πορεία της χώρας:
“Θα το αξιολογήσουμε ως χρεοκοπία και μάλλον θα διατηρήσουμε αυτή την αξιολόγηση για κάποιο μικρό διάστημα πριν επαναξιολογήσουμε τα νέα ομόλογα, σε ένα επίπεδο που δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα”

“Όσον αφορά τον κρατικό τομέα θα αντιμετωπιστεί ως περιορισμένη χρεοκοπία (restricted default)” είπε, ενώ σημείωσε ότι “τα παλαιά ομόλογα θα αξιολογηθούν με χρεοκοπία την ημέρα που θα ανακοινωθεί η περίοδος της προσφοράς για την ανταλλαγή”.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, τα hedge funds με μηνύσεις απειλούν την Ελλάδα αν ενεργοποιήσουμε τις ρήτρες για την αναγκαστική συμμετοχή τους στο haircut

Οι επιπτώσεις της χρεοκοπίας



Περισσότερο τεχνικές αναμένεται να είναι οι συνέπειες του να χαρακτηριστεί η Ελλάδα ως χρεοκοπημένη.
Πέρα από το στιγματισμό, που θα μας σημαδεύει για πάντα, η χρεοκοπία μας εντός του ευρώ δεν σημαίναι στάση πληρωμών, αφού η Ελλάδα έτσι και αλλιώς εξαρτάται από τους δανειστές της και δεν βγαίνει στις αγορές για ρευστότητα.

Συνεπώς και μισθοί και συντάξεις θα καταβάλλονται κανονικά, και ιδίως με τις πλάτες της ΕΚΤ, ενώ και οι τραπεζικές μας καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες.

Το κούρεμα όμως θα επιφέρει :


- Την μείωση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, αφού είναι φορτωμένα με ομόλογα, και συνεπώς το ψαλίδισμα συντάξεων κύριων και επικουρικών
- Αναταραχή στις τράπεζες που θα χάσουν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους, και θα αναγκαστούν να καταφύγουν στην αγκαλιά του Δημοσίου και των μηχανισμών του για να διασωθούν

Από  ......  Newsit

Η Ελλάδα διατηρεί ακόμη ένα ατού: Άνω του 90% των ομολόγων έχουν εκδοθεί βάσει του ελληνικού δικαίου. Έτσι οι όροι πληρωμής μπορούν να τροποποιηθούν κάθε στιγμή

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Ακούς κ. Παπαδήμο ;;
Αλλη μια δικαίωση του Οlympia, μέσα από τους Financial Times
Ιδού τι γράφουν οι ΝΥΤ:

“Στο παρελθόν, οι διαπραγματεύσεις χρέους χωρών όπως η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Ρωσία αφορούσαν χρέος ρυθμιζόμενο από το δίκαιο ΗΠΑ ή  Βρετανίας. Αυτό έδινε το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση στους μεγαλύτερους κατόχους ομολόγων, αφού μπορούσαν είτε να πιέσουν για καλύτερη συμφωνία, είτε να πάνε τις κυβερνήσεις σε ξένα δικαστήρια. Στην περίπτωση της Ελλάδας, περισσότερο από το 90% ” υπάγεται στον ελληνικό νόμο”Αυτό δίνει την ευχέρεια στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με νομικούς ειδήμονες, αν το επιλέξει, να τροποποιήσει τις συμβάσεις των ομολόγων και να εξασφαλίσει μια επωφελέστερη συμφωνία αναδιάρθρωσης, παρά τις αντιρρήσεις των ξένων πιστωτών.”
Διαβάστε τι γράφουν σήμερα οι Financial Times


Η Γερμανική έκδοση των Financial Times (FTD) μιλάει για την επιτακτική ανάγκη επιτυχούς έκβασης των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία, η οποία σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών τοποθετείται στις 20 Μαρτίου. Η εφημερίδα αναλύει στη συνέχεια τα μέσα πίεσης που κατέχει η Αθήνα απέναντι στους πιστωτές, καθώς και τα νομικά εργαλεία των τελευταίων έναντι της Αθήνας. Συγκεκριμένα γράφει:
«Η Αθήνα διατηρεί ακόμη ένα ατού:
Άνω του 90% των ομολόγων έχουν εκδοθεί βάσει του ελληνικού δικαίου. Έτσι οι όροι πληρωμής μπορούν να τροποποιηθούν κάθε στιγμή». Η εφημερίδα αναφέρεται στην επονομαζόμενη ρήτρα συλλογικής δράσης (CAC) βάσει της οποίας, αν συμμετάσχει η πλειοψηφία των πιστωτών σε μία αναδιάρθρωση, τότε πρέπει να την αποδεχτούν ακόμη και οι απρόθυμοι πιστωτές.
Δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα έκανε στην εφημερίδα ο ειδικός για θέματα χρεοκοπίας του Πανεπιστημίου Humboldt, Κρίστοφ Πάουλους, ο οποίος εκτιμά ότι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων δεν έχουν πολλές δυνατότητες να διεκδικήσουν τα χρήματά τους λέγοντας σχετικά:
«Οι ιδιώτες πιστωτές θα μπορούσαν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορώντας την Ελλάδα για απαλλοτρίωση», κάτι που θα διαρκούσε χρόνια σύμφωνα με το Γερμανό ειδικό. Άλλη οδός θα ήταν τα πολιτικά δικαστήρια. Σε περίπτωση δικαίωσης των επενδυτών σε αυτά, θα αποκτούσαν τη δυνατότητα να κατασχέσουν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. «Η Αθήνα μπορεί όμως να αντισταθεί με το επιχείρημα ότι αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του κράτους», σημειώνει η εφημερίδα.
Deutsche Welle 

Από  ....  exomatiakaivlepo

Εκπομπή: GOLDMAN SACHS η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com



GOLDMAN SACHS: Η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο from Kouti Pandoras on Vimeo.

Το 2008 μετά από το ξέσπασμα της κρίσης, η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε με πρόταση του υπουργού Οικονομικών Τζ. Πόλσον να χρηματοδοτήσει αρχικώς τις αμερικανικές Τράπεζες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η Lehman Brothers, Τράπεζα που σε μεγάλο βαθμό ήταν υπεύθυνη για την κρίση. Μετά από την κατάρρευσή της, ο Πόλσον χρηματοδότησε με ειδική ρύθμιση τις Τράπεζες, ανάμεσα στις οποίες και την Goldman Sachs βασικό ανταγωνιστή της Lehman Brothers.
Ο Πόλσον βέβαια, υπήρξε στο παρελθόν επικεφαλής της Goldman Sachs, της Τράπεζας που, όπως φαίνεται, κυβερνά τον κόσμο. Στελέχη της γίνονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, επικεφαλής οικονομικών οργανισμών. Μια οικονομική μυστική σέχτα κινεί τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας, ανεβάζοντας οικονομίες και κυβερνήσεις. Τα στελέχη της, ιεραπόστολοι του χρήματος, προφήτες των αγορών δουλεύουν στην τράπεζα 10 χρόνια και μετά προωθούνται σε κυβερνήσεις δημιουργώντας ένα δίκτυο ελέγχου της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής.
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει και αποκαλύπτει:
Πώς η Goldman Sachs ελέγχει την παγκόσμια οικονομία;
Πως χειραγωγεί κυβερνήσεις μέσα από κρυφά της στελέχη;
Πώς δημιούργησε ψεύτικη εικόνα για το ελληνικό χρέος, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην ΟΝΕ κερδίζοντας πάνω από 300 εκατ. δολάρια;
Στην εκπομπή ο Μαρκ Ρος αναλυτής της Le Monde και συγγραφέας του βιβλίου «Η Τράπεζα» αποκαλύπτει πώς στήθηκε το παιχνίδι ενάντια στην Ελλάδα και ποιοι Έλληνες χρησιμοποιήθηκαν στο Λονδίνο και την Αθήνα.

Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ
Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 23:00 μμ

«Επειδή τίποτα δεν είναι, όπως φαίνεται»

Από ........   koutipandoras






Με ψυχραιμία οι λαμιώτες αντιμετώπισαν τον χτεσινό σεισμό!

Αναρτήθηκε από....   energoipoliteskv.blogspot.com

Παρά τον αιφνιδιασμό και την έντονη αίσθηση της δόνησης αλλα και της βουής που συνόδευε τον χτεσινό σεισμό δεν υπήρξε ιδιαίτερη ανησυχία κυρίως μεταξυ των κατοίκων της πόλης της Λαμίας.
Αν εξαιρέσουμε τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έγιναν στην Αστυνομία και φυσικά στα γραφεία του FM-1 όπου   συμπολίτες άλλοι με  έκδηλη αγωνία και άλλοι πιο χαλαρά ακομη και με διάθεση χιούμορ  ζητούσαν  πληροφορίες δεν υπήρξε ούτε  μια περίπτωση ένοικοι κυρίως πολυκατοικιών να βγουν στο δρόμο φοβούμενοι νεα  ισχυρότερη δόνηση.
Άλλωστε χτες ηταν του Αγίου Αθανασίου και πολλοί  βρίσκονταν σε τραπέζια εορταζόντων  και απολάμβαναν έστω πιο λιτά φέτος  τα εορταστικά εδέσματα και ολίγον η πολύ οίνον οπότε  γενικώς δεν πήραμε και πολύ σοβαρά  αυτόν το σεισμό.
Η ένταση ηταν   μεγέθους 3.7 της κλίμακας Ρίχτερ είχε διάρκεια περιπου 3 δευτερόλεπτα, θεωρείται  μεγάλης σχετικά διάρκειας, και εστιακό  βάθος 20 χλμ και επίκεντρο αγροτική περιοχή μεταξυ Ανθήλης και Ροδίτσας.
Όμως χτες είχαμε και άλλες πολύ μικρότερες σεισμικές δονήσεις στη Φθιώτιδα. Ειδικότερα στις 23 και 11 καταγράφτηκε  δόνηση μεγέθους 1,8 Ρίχτερ στην Δημοτική Κοινότητα Ηράκλειας και στις 2 παρά είκοσι τη νύχτα προς Πέμπτη άλλη δόνηση εντάσεως 1,9 Ρ.στην περιοχή της Καμηλόβρυσης.
Από την αστυνομια πάντως  τωρα το πρωί η ενημέρωση είναι ότι δεν  εχει αναφερθεί  πουθενά κάποια ζημιά σε κτήριο σε όλο το Νομό Φθιώτιδας.
Από  .....   lamiafm1

Ρήγμα σε Ν.Δ. - ΛΑ.Ο.Σ. προκαλεί το κόμμα Καμμένου

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Β' Αθήνας


Μπάχαλο κάνει την κεντροδεξιά ένα κόμμα υπό τον Πάνο Καμμένο. Αυτό προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Όπως, υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν τους αριθμούς, ο φημολογούμενος πολιτικός σχηματισμός του ανεξάρτητου βουλευτή, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα τόσο στη Ν.Δ., όσο και στο ΛΑ.Ο.Σ. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Β’ Αθήνας, όπου καταγράφει ποσοστά μεγάλου κόμματος. 

Πέραν των δημοσκοπήσεων ο Καμμένος, δείχνει να αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική και σ’ έναν άλλο τομέα. Το διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης (facebook, twitter κ.α.). Στο συγκεκριμένο πεδίο, ο ανεξάρτητος βουλευτής κάνει στην κυριολεξία πάρτυ…

Από  .......  parapolitika

Δεν είναι σενάριο η χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ …

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


    είναι ένα ιστορικό γεγονός  *

Παρά το ό,τι το πρώτο μου μεταπτυχιακό ήταν στο πεδίο της χρηματιστικής (MBA in finance), τρία μεταπτυχιακά αργότερα, πάνω σε άλλα επιστημονικά πεδία, δεν νοιώθω αρκετή αυτοπεποίθηση γιά να σχηματίσω μίαν ιδίαν γνώμη επί θεμάτων χρηματιστικής. Έτσι πήγα τριγύρω ζητώντας να αποσπάσω μία έγγυρη γνώμη από ανθρώπους που είναι πολύ πιό ενημερωμένοι από εμένα επαγγελματικά επί της ζοφερής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος.

Συνάδελφοί μου καθηγητές, ερευνητές και εμπειρογνώμονες της χρηματιστικής στο πανεπιστήμιο Fordham λοιπόν με πληροφορούν πως η ζοφερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα είναι ταυτόσημη με τον ίδιο τον ορισμό της χρεοκοπίας μέσα στο πεδίο της χρηματιστικής. Άρα, πέρα από την φτηνή προπαγάνδα της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα, δεν είναι απλά ένα σενάριο η χρεοκοπία της Ελλάδος εντός του ευρώ, αλλά ένα ιστορικό γεγονός.
Και τώρα; Τι κάνουμε τώρα;
Η αριστερά θεωρεί πως πρέπει όλος ο ελληνικός μας κόσμος πρώτα να μετατραπούμε σε αριστερούς, γιά να σωθεί μετά η πατρίδα. Είναι απίστευτο λοιπόν το πόσο την έχει βολέψει η ηγεσία όλης της αριστεράς στην Ελλάδα σήμερα, μέσα στο νυν σαθρό πολιτικό σύστημα της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας. Απίστευτο!
Ο μόνος αριστερός που κατάλαβε πως τούτο δεν είναι αναγκαίο είναι ο Δημήτρης Καζάκης. Αυτός είναι ο λόγος που έφυγε από το ΚΚΕ και του τα χώνει τώρα κανονικά ο Ριζοσπάστης , προσπαθώντας να βγάλει τον Καζάκη ντε και καλά οπαδό του χρηματιστικοποιημένου ζόμπι οικονομισμού της μετανεωτερικότητας.
Το κέντρο… Αλήθεια, ποιό κέντρο;
Μπορούμε να θεωρούμε πως εκείνοι οι οπαδοί του ΠαΣοΚ που σκέφτονται λιγάκι πατριωτικά είναι το κέντρο που απέμεινε στην Ελλάδα; Και πόσοι είναι τούτοι, είναι άραγε ένα πέντε τοις εκατό του σημερινού ΠαΣοΚ;
Όσες και όσοι δεν ασχολούνται με την πολιτική, μπορεί να μην γνωρίζουν τι εστί  ΠαΣοΚ. Το ΠαΣοΚ λοιπόν είναι εκείνο το πολιτικό κόμμα που θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως το κόμμα που απεμπόλησε την εθνική κυριαρχία της χώρας του γιά μερικές δανειακές δόσεις…
Από την άλλη μεριά, η δεξιά έχει τα δικά της προβλήματα. Κάθε φορά που λαλεί ο Σαμαράς γιά το πως θα κυβερνήσει, μου έρχεται στο νου η εικόνα ενός νηπίου που στέκεται όρθιο πίσω από το τιμόνι ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου και, κάνοντας “βου-βου-βου”, έχει την ψευδαίσθηση πως οδηγάει.
Δεν μπορεί να του εξηγήσει του Σαμαρά κάποιος εκεί στην ΝΔ πως δεν κέρδισε την αρχηγία του κόμματος; Δεν πρέπει κάποτε να πληροφορηθεί αυτός ο φουκαράς πως ο κόσμος της ΝΔ δεν ψήφισε αυτόν, αλλά απλά ψήφισε κατά της Μπόρας Ντακογιάννη;
Καταλαβαίνω, “έχει σειρά” ο άνθρωπος να γίνει πρωθυπουργός, όπως μας λέει κάποια παρέα. Μήπως όμως πρέπει, λόγω της εθνικής λαϊκής επιταγής της πατρίδος μας της Ελλάδος να αρκεστεί ο Σαμαράς στο “βου-βου-βου” του;
Πάει λοιπόν η αριστερά, πάει το κέντρο, αλλά πάει και η δεξιά. Τι κάνουμε τώρα λοιπόν;
Αλλαγή παιχνιδιού. Αντί γιά ποδόσφαιρο, ας παίξουμε και λίγο μπάσκετ.
Πάνω από 100 κινήματα στην Ελλάδα σκούζουν καθημερινά: “ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ! ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΨΗΛΑ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ…” Ναι, καταλαβαίνω πως πολλά από αυτά έχουν απλά έναν συμβολικό χαρακτήρα.
Όχι όμως όλα. Μήπως είναι πιά η ωραία ώρα από τον ελληνικό μας κόσμο να απαιτήσουμε την συγχώνευση όλων των πολιτικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων σε ένα;
Και όταν μιλώ γιά τον ελληνικό μας κόσμο, δεν εννοώ μόνον όσους μένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Διότι, όπως πολύ συχνά λαλεί στον ραδιοφωνικό σταθμό Hellas FM της Νέας Υόρκης η πυρακτωμένη οπλίτης-πολίτης της ελληνικής διασποράς Ελένη Γκιόκα: “στο παρουσιολόγιο που καταγράφει η ιστορία, δεν είναι δυνατόν η ελληνική διασπορά να δηλώσει απούσα”.
Τέρμα τα υπερφίαλα εγώ. Συσπείρωση, συγχώνευση και πράξη γιά την πατρίδα Ελλάδα.
Ευοί Ευάν,

Πρόσκληση από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μώλου

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο ΠΟΛΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΩΛΟΥ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 6-30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ,


ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100+1 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Λαϊκή Συσπείρωση – Να μην γίνει καμία παρέμβαση στα Ιαματικά

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

 Λαμία, 17/1/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Νε ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε την δραστηριότητα των Δημάρχων Λαμίας, Μώλου και Σπερχειάδας να διεκδικούν την παραχώρηση των ιαματικών πηγών που βρίσκονται στις περιοχές Πλατύστομου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Καμένων Βούρλων προκειμένου να τις αξιοποιήσουν.


Είναι ολοφάνερη η πρόθεση τους να οδηγήσουν τους αντίστοιχους δήμους στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα βελτιώσουν τις υποδομές στα λουτρά και θα δημιουργήσουν συνθήκες εμπορευματικής αξιοποίησης των υπηρεσιών τους, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα δυνατότητες για παράπλευρη αύξηση της καταναλωτικής κίνησης στην περιοχή.


Αντί να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να
  αξιοποιήσει τα λουτρά, σαν λαϊκή περιουσία που είναι, για να προσφέρει στους εργαζόμενους δωρεάν ανάπαυση και ιαματική χρήση των νερών σε όσους τα χρειάζονται, οι Δήμαρχοι Λαμίας, Μώλου και Σπερχειάδας ονειρεύονται τον ρόλο του επιχειρηματία - εμπόρου που θα εισπράττει πουλώντας υπηρεσίες στον λαό. Θα κάνει τον ξενοδόχο ή ότι άλλο χρειάζεται για να έχει κέρδος.

Επειδή οι Δήμοι τους, όμως, όπως και όλοι οι άλλοι δήμοι, φυτοζωούν, χωρίς τους αναγκαίους πόρους από την κεντρική εξουσία. Αφού οι περικοπές στον προϋπολογισμό τους είναι τεράστιες και αναμένονται να ξεπεράσουν το 50% μέσα στο 2012, οι δήμαρχοι αυτοί έχουν στο μυαλό τους την σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Έχουν στο μυαλό τους τις συμβάσεις παραχώρησης με το μεγάλο κεφάλαιο που με την ιδιότητα του εργολάβου ή του μεγαλοξενοδόχου θα αναλάβει το άρμεγμα της περιοχής.

Θα αξιοποιήσουν λαϊκή περιουσία και θα ξοδεύσουν χρήματα που θα προέρχονται από τον λαό και την φορολογία του, ενδεχόμενα να πάρουν και δάνεια που θα φορτωθεί πάλι ο λαός, για να δημιουργηθεί επενδυτικό περιβάλλον και να κερδίσουν οι ιδιώτες που τελικά θα πάρουν τις εγκαταστάσεις με πενταροδεκάρες για να τις αξιοποιήσουν 20 και 30 χρόνια.

Αυτό κύριοι Δήμαρχοι δεν είναι ανάπτυξη για τον λαό. Είναι μεσιτεία και προσφορά ξεχωριστής υπηρεσίας στο μεγάλο κεφάλαιο….


Για αυτό σας καταγγέλλουμε και καλούμε τον λαό να ματαιώσει τα σχέδια σας με κάθε τρόπο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ