Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η επιστράτευση των διαπλεκομένων και το αδιέξοδο της χώρας…

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου  
 
Όσο και να προσπαθήσει ο επιστρατευμένος Τύπος της διαπλοκής και της κομματοκρατίας, δεν θα μπορέσει να αλλάξει την πραγματικότητα: η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον ενός αντικειμενικού αδιεξόδου. Το μόνο που μπορεί να επιτύχουν τα ΜΜΕ των διαπλεκομένων είναι, βαπτίζοντας διαρκώς το κρέας ψάρι και την  ετεροπολική, ετερώνυμη διαδικασία χρεοκοπίας της χώρας σε ποικιλώνυμη σωτηρία
(από ατομικό μηχανισμό σωτηρίας και μνημόνιο αποφυγής χρεοκοπίας, έως  PSI. I, PSI.II και άλλο μνημόνιο σωτηρίας… και έπεται συνέχεια), να.......
προκαλέσουν σύγχυση στη κοινή γνώμη.

Μεγάλη υπόθεση αυτό, από τη στιγμή κατά την οποία τα επιστρατευμένα από το καθεστώς της διαπλοκής ΜΜΕ καταφέρνουν να εμφανίζουν μια διαδικασία πτώχευσης ως προσπάθεια αποφυγής της χρεοκοπίας! Βιώνεις μια παρατεταμένη κρίση του μοντέλου χρεοκοπίας ως πιστωτική όμως κρίση, που δήθεν γίνεται εθνική προσπάθεια να μην καταλήξει σε χρεοκοπία!! Η συνολική επιχείρηση μοιάζει με εκείνη σε χώρες όπου, ενώ καταστρέφονται από μια πολεμική αναμέτρηση, οι επιστρατευμένες εφημερίδες τους εμφανίζουν καθημερινά ευχάριστες (αισιόδοξες) ειδήσεις που αποσκοπούν να ενθαρρύνουν τον πληθυσμό να κάνει άλλη μια θυσία εν όψει της τελικής νίκης που βρίσκεται πολύ κοντά. «Άντε, μια θυσία ακόμη και θα ανακουφιστούμε ως έθνος και λαός»! «Άντε, να ξεπουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, διότι μόνον έτσι θα νικήσουμε και θα επιβιώσουμε, βάζοντας τα θεμέλια για ένα λαμπρό μέλλον»! «Άντε, κοντά είμαστε στο τέλος του σκοτεινού τούνελ. Όσο πιο γρήγορα και πιο οργανωμένα  ξεφορτωθούμε το δημόσιο βάρος και τους περιττούς εργαζόμενους, τόσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά θα σωθεί η χώρα: δηλαδή εμείς που ζητάμε την θυσία των άλλων»!

Όλα είναι ζήτημα «ψυχολογίας», πίστευαν πάντα οι κυρίαρχες δυνάμεις κατά την εποχή της νεωτερικότητας. Η «ψυχολογία» είναι όλα τα λεφτά, είναι το δόγμα των οικονομιστών που δομούν την μεταμοντέρνα ηγεμονία στον κόσμο. Μεταξύ αυτών των δύο αναπαραστάσεων της δόμησης του πολιτικού και της χειραγώγησης ατόμων και λαών κινείται ασφαλώς, ολίγον άτσαλα ομολογουμένως, και η επιστρατευμένη διαπλοκή στον τόπο μας. Το ζήτημα γι’ αυτούς δεν είναι να βρεθεί κάποια πολιτική λύση στο αντικειμενικά δημοκρατικό και παραγωγικό αδιέξοδο της χώρας, αλλά το πώς ο πολίτης θα εσωτερικεύσει το ιδεολόγημα της θυσίας τού σήμερα και θα ανεχθεί ενδεχομένως ακόμα και την θυσία του εαυτού του ενόψει ενός μέλλοντος ευημερίας και ανάπτυξης. Τούτο, το προηγούμενο διάστημα έγινε προσπάθεια να θεμελιωθεί στο πλαίσιο ενός εκχυδαϊσμένου «πατριωτισμού» και μιας γενικευμένης ενοχής της κοινωνίας: «Τα φάγαμε όλοι μαζί», άρα θα πρέπει να υπάρξει μία καθολική διόρθωση αυτής της «αδικίας» και «ανηθικότητας». Θα πρέπει, δηλαδή, συνολικά η ελληνική κοινωνία να ξεπληρώσει μέσω μιας γενικευμένης εσωτερικής υποτίμησης, τις καταχρήσεις των προηγούμενων τριάντα ετών, καθώς η ευημερία της ισχυρής Ελλάδας ήταν δανεική και τώρα θα πρέπει να επιστραφεί σε αυτούς που μας την δάνεισαν, μοιάζει να υπαγορεύει η προπαγάνδα των διαπλεκομένων. Οι «λεπτομέρειες» που συνιστούν την κοινωνική δομή και ορίζουν το πλαίσιο αναδιανομής δεν έχουν σημασία, σύμφωνα με την λογική τους, διότι ό,τι έγινε έγινε και τώρα οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, απελευθερωμένοι από τα βάρη και τις κοινωνικές δουλείες που τόσα χρόνια συντήρησαν αυτό το βρωμερό πελατειακό καθεστώς, που σήμερα υπερασπίζεται τον εαυτό του με τον πιο χυδαίο τρόπο: προφασιζόμενο ότι η θυσία των δύο τρίτων της κοινωνίας έχει ιερό - εθνικό σκοπό. Και ασφαλώς έχει, στον βαθμό που η «ιερότητα» στην πολιτική διαδικασία ορίζεται από εκείνους που μεταφέρουν το δικό τους αδιέξοδο, την δική τους πολιτικο-οικονομική χρεοκοπία στα εξαρτημένα από την εργασία και την εσωτερική αγορά κοινωνικά στρώματα.

Στον βαθμό που η ελληνική κοινωνία δεν ξεφύγει από αυτήν την διαλεκτική, θα βιώσει σε ατομικό και οικογενειακό πλαίσιο το απόλυτο αδιέξοδο. Στο μέτρο που δεν συνειδητοποιηθεί από όλους ότι έχουμε προ πολλού περάσει από την πιστωτική κρίση στην κρίση διαχείρισης της χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους, η καταστροφή και ο εξευτελισμός όλων των αξιών σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, που θα συνοδευτούν από ένα άναρχο ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας με παράλληλη έκπτωση των ανθρώπινων και αστικών δικαιωμάτων, θα αποκτήσουν διαλυτικά για το κράτος και την κοινωνία χαρακτηριστικά. Η αφάνταστα υποκριτική και παραπλανητική στάση του πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ, η οποία σήμερα περιγράφει το διακυβερνητικό τους αδιέξοδο, στην επόμενη φάση θα σηματοδοτήσει το εκρηκτικό τέλος τους. Μόνον που αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί δίχως τεράστια μακροχρόνια ζημιά για τα συμφέροντα της πλειονότητας των Ελλήνων, είτε αυτοί διαβιούν εντός της χώρας, είτε εκτός.

Ποτέ μία κοινωνία δεν απειλήθηκε από «Κασσάνδρες», ούτε ασφαλώς ζημιώθηκε από την κριτική και την υποκειμενική περιγραφή της πραγματικότητας με αντικειμενικούς ασφαλώς όρους. Με όρους, δηλαδή, που δομούνται στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης μεθοδολογίας, η οποία προφανώς δεν είναι άμοιρη της αρχαιολογίας και της γενεαλογίας που προσδιορίζουν τα ευρύτερα ιδεολογικά χαρακτηριστικά της. Οι κοινωνίες κινδυνεύουν από απελπισμένες ηγεμονικές δομές, οι οποίες επιχειρούν να διασκεδάσουν την ήττα τους στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού και να ξεφύγουν από τις συνέπειες που αυτή συνεπάγεται, προφασιζόμενες ότι ελέγχουν την κατάσταση και ότι συνεχίζουν να διαθέτουν την αναγκαία ισχύ για να διαπραγματευθούν το λεγόμενο εθνικό και κοινωνικό συμφέρον. Οι κοινωνίες ζημιώνονται αποκλειστικά από αυτούς που διαμορφώνουν το πλαστό πλαίσιο αισιοδοξίας για τα θύματά τους.

Στην χώρα μας, φίλοι, αυτή την περίοδο το πολιτικό φαινόμενο προσδιορίζεται αποκλειστικά από μία απομίμηση ισχύος, η οποία χρησιμοποιείται δολίως για να αποκρύψει την απόλυτη παράδοση των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων και των διαπλεκομένων συμμάχων τους, στα συμφέροντα που αποκρυσταλλώνει όχι πάντα αρμονικά η τρόϊκα. Με αυτήν την έννοια η χώρα έχει γυρίσει πολιτικά πάρα πολλά χρόνια πίσω, δίχως οι πολίτες να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και δίχως να μπορούν να προσεγγίσουν τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης. Με το σκοτσέζικο μάλιστα ντους που υφίστανται από την αναπαραγωγή δημοσιευμάτων του λεγόμενου διεθνούς Τύπου, μοιάζει να χάνουν απολύτως την αίσθηση του πολιτικού γεγονότος που διαμορφώνεται αυτή την περίοδο για την χώρα μας, με μια σειρά συμβάντων που εμφανίζονται ως επεισόδια χρεοκοπίας.

Λίγοι άνθρωποι προσπαθήσαμε μέσω του διαδικτύου, με τις δυνάμεις και τα εργαλεία που διέθετε ο καθένας, να ρίξουμε λίγο φως στο πυκνό σκοτάδι που δομεί συνειδητά ή στο πλαίσιο του ενημερωτικού αυτοματισμού, το καθεστώς. Τούτο, για να είμαστε ειλικρινείς, το χρωστάμε σε ανήσυχους bloggers, οι οποίοι με την στάση τους απέδειξαν ότι το συγκεκριμένο αυτό νέο Μέσο θα μπορούσε να αποτελέσει κάτι περισσότερο από λαϊκιστική δομή. Όμως, στον βαθμό που η κοινωνία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο φάσμα του πολιτικού μηδενισμού, ως αντίδραση στην καθημερινή διάψευση των αισιόδοξων δοξασιών του καθεστώτος, θα εξασθενεί και η όποια δύναμή μας να εμπνεύσουμε για μία πολιτική λύση που θα λαμβάνει υπόψη της την πραγματικότητα και θα αναζητεί να δομήσει μια νέα, στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής οργάνωσης πολιτείας και κοινωνίας μέσω μιας εναλλακτικής ηγεμονίας των προοδευτικών πολιτών, που δεν είναι άλλοι από εκείνους που δεν έχουν λόγο να συντηρήσουν το καθεστώς πατρωνίας, το οποίο χρεοκόπησε την χώρα. Για να συμβεί αυτό προϋπόθεση είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτή την στιγμή στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι η κρίση του καπιταλισμού, ούτε καν η κρίση του ηγεμονικού μοντέλου της ΕΕ, αλλά η κρίση του μοντέλου χρεοκοπίας της χώρας, το οποίο άναρχα, βεβιασμένα και ύπουλα επέλεξε προ διετίας το καθεστώς. Αν δεν καταλάβουμε ότι το ζήτημα διαχείρισης της χρεοκοπίας δομεί τη νέα πολιτική οντότητα της χώρας, αποκλείεται να εννοήσουμε βαθύτερα ζητήματα που ασφαλώς σχετίζονται με την εξέλιξη του καπιταλισμού και τις αναθεωρητικές τάσεις ηγεμονίας στην ΕΕ. Οι πολιτικές δυνάμεις που θα κυριαρχήσουν στην διαχείριση της χρεοκοπίας θα είναι αυτές που θα συμβάλλουν καθοριστικά τόσο στην διαμόρφωση του κεφαλαιοκρατικού ελληνικού κράτους, όσο και στην σχέση της χώρας με την μετασχηματιζόμενη δομή της ΕΕ.

Το πώς εξελίσσεται η ελληνική χρεοκοπία είναι ο καταλυτικός παράγοντας για το πολιτικό και κοινωνικό αύριο της χώρας και τούτη ασφαλώς η αλήθεια μοιάζει να μην συνειδητοποιείται από την ευρύτερη κοινωνία, ενώ με μεγάλη μου λύπη παρατηρώ να μην αποκρυσταλλώνεται στην στάση των πολιτικών κομμάτων της ευρύτερης αριστεράς. Δεν μπορείς να ζητείς από τον λαό να αντισταθεί σε επιμέρους πολιτικές χρεοκοπίας, από την στιγμή που δεν παρεμβαίνεις δραστικά, προτείνοντας μία άλλη μορφή διακυβέρνησης που θα προσφέρει ένα άλλο μοντέλο πτώχευσης, το οποίο να θέτει τα θεμέλια του δημοκρατικού και τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και μιας εντελώς διαφορετικής παραγωγικής οργάνωσης, που θα βασίζεται στην αναδιανομή και στην δημιουργία πλεονάσματος. Πώς αλλιώς θα μπορούσα να το πω; Η εναλλακτική ηγεμονία μπορεί να προκύψει σήμερα και υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, μέσω μιας εναλλακτικής πρότασης χρεοκοπίας, την οποία θα πρέπει ασφαλώς να υποστηρίξουν πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο μιας πρότασης για μεταβατική κυβέρνηση που θα προκύψει φυσικά μετά από εκλογές. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και αποτελούν καραγκιοζιλίκια παρόμοια με αυτών που ενώ ήταν αντίθετοι σε κάθε ιδέα αναδιάρθρωσης του χρέους, καταγίνονται με τα PSI, ή με εκείνων που ενώ δέσμευαν τη χώρα στο πλαίσιο καιροσκοπικών χρεοστασίων, διατείνονταν ότι σώζουν την χώρα από την χρεοκοπία. 

Πάνε για Φθινόπωρο οι εκλογές με την ανοχή του Αντώνη Κομανέτση!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Για μια από τις πιο θεαματικές κωλοτούμπες της πολιτικής του καριέρας προπονείται με συνέπεια ο Αντώνης Κομανέτσης.
Κι αυτή η κωλοτούμπα αφορά την ημερομηνία των εκλογών που όπως όλα δείχνουν πάνε για φθινόπωρο!

Ο δειλός πολιτικός αρχηγός ένα μήνα πριν από την συμφωνημένη ημερομηνία εκλογών ακούει απαθής και άπραγος τα σενάρια του ανασχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Κι αντί να κινήσει γη και ουρανό, αντί να πάρει το εναπομείναν κόμμα του και να εγκαταλείψει αυτή τη βουλή της εθνικής προδοσίας, σπεύδει κότα λυράτη στις συγκέψεις των πολιτικών αρχηγών και κάθε τόσο επαναβεβαιώνει την στήριξή του στο κυβερνητικό έκτρωμα.

Ο Αντώνης Κομανέτσης παρά τις εκκλήσεις όλων εκείνων που υπερασπίσθηκαν την εκλογή στην ηγεσία της ΝΔ, δεν διαθέτει το πολιτικό σθένος να απαιτήσει εκλογές εδώ και τώρα.

Τρέμει στην ιδέα της αυτοδυναμίας- κάθιδρος ακούσει τον ήχο του ελικοπτέρου-και επιλέγει να σέρνεται πίσω από μια κυβέρνηση-δυνάστη των πολιτών με τα άθλια χαράτσια του Βενιζέλου να οδηγούν στην απόγνωση εκατομμύρια συμπολιτών μας.

Ο ολίγιστος Αντώνης Κομανέτσης τώρα που οι εκλογές πάνε για Φθινόπωρο, τι έχει να πει στους δύστυχους νεοδημοκράτες οι οποίοι πέφτουν από τον ένα δειλό ηγέτη στον άλλο;

Από.......  kourdistoportocali

Νέο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ιδρύει ο Πάνος Καμμένος! Οριστικό διαγύζιο με τη ΝΔ ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής”

Aναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η επιμονή της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση έφερε τον ανεξάρτητο βουλευτή Πάνο Καμμένο σε οριστικό διαζύγιο με τη Συγγρού.
Σε συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής”, άφησε ανοιχτό ένα ακόμα ενδεχόμενο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: την ίδρυση ενός πολιτικού φορέα, με τις λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές στις 19 Φεβρουαρίου, μια ημερομηνία που δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού είχε συμφωνηθεί εκείνο το βράδυ της Κυριακής από τα κόμματα που συμμετέχουν στην μεταβατική κυβέρνηση από τον Λ. Παπαδήμο, ως την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Στην ουσία απαντά και σε όσους τον ήθελαν να ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση…
Διαβάστε την συνέντευξη (η απάντηση του Πάνου Καμμένου που θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους στο τέλος του κειμένου):

*Κύριε Καμμένε, επιμένετε στη θέση σας πως θα καταψηφίσετε τη δανειακή σύμβαση;
Στα 19 χρόνια που είμαι στη Βουλή, ό,τι λέω το στηρίζω με πίστη και συνέπεια. Αρνούμαι τη λογική του πολιτικά ορθού που έχει οδηγήσει σε πλήρη αναξιοπιστία τον κοινοβουλευτισμό. Για εμένα οι κόκκινες γραμμές δεν είναι κόκκινα φανάρια, με ό,τι και αν κοστίζει. Θα καταψηφίσω, θα αγωνιστώ για να πείσω τους βουλευτές να αρνηθούν την παράδοση της χώρας και ξεκαθαρίζω ότι αυτό που γίνεται είναι συνταγματική εκτροπή που θα αντιμετωπιστεί με το άρθρο 120 του Συντάγματος.
*Πάντως και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τη στήριξή του στην κυβέρνηση…
Εχω απογοητευτεί πλήρως, είναι θλιβερό να στηρίζει η Νέα Δημοκρατία τον Παπακωνσταντίνου που με δόλο μας οδήγησε στο Μνημόνιο παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία, τον Πάγκαλο του «μαζί τα φάγαμε», τους υβριστές του Καραμανλή σε ξένες πρεσβείες, τον Βενιζέλο την ώρα που συλλαμβάνεται ο κομματάρχης του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη με τα 40 εκατομμύρια, τον Αδωνι που μέχρι χθες έβριζε τον Σαμαρά, και όλη τη συμμορία που μας έφτασε εδώ. Τον Παπαϊωάννου που παρεμβαίνει για να κουκουλώσει τη ληστεία των CDS.
*Παραμένετε, όμως, στέλεχος της Ν.Δ. παρά το γεγονός ότι έχετε διαγραφεί από την Κ.Ο. του κόμματος…
Η Νέα Δημοκρατία δεν παραμένει Νέα Δημοκρατία, έγινε ουρά του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζω ότι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης για εμένα σημαίνει οριστικό διαζύγιο.
*Έχετε δώσει μεγάλη έμφαση στην υπόθεση των CDS, πρόσφατα είχαμε και τις καταγγελίες των δικαστικών που ασχολήθηκαν με το θέμα για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο έργο τους….
Πρόκειται για πραξικόπημα, τώρα εξηγείται γιατί δεν απαντούν από τον Μάιο στην επερώτηση για το ποιος έφαγε τα 26 δισ. $ του Τ.Τ. μέσω των CDS. Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος δεν δίνει τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη και στη Βουλή. Θα έπρεπε να συλληφθούν όλοι και να δημευτούν οι περιουσίες των κερδοσκόπων, θα δείτε ότι αυτοί που έκαναν αγωγές για να σιωπήσω τώρα τα πουλάνε όλα και θα διαφύγουν όπως ο Χριστοφοράκος.
*Τις καταγγελίες εσείς τις έχετε κάνει εδώ και καιρό… Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα;
Γιατί είναι πολλοί στο κόλπο, θέλουν να τελειώσουν την απάτη.
*Εμμένετε στις απόψεις σας για τον κ. Παπαδήμο;
Γιατί, άλλαξε τράπεζα;
*Τι κλίμα υπάρχει στην κοινωνία; Και το ρωτώ, γιατί εσείς ταξιδεύετε αρκετά σε όλη τη χώρα…
Οι Ελληνες οδηγούμαστε στην εξαθλίωση για να παραδώσουμε αμαχητί τον πλούτο της χώρας στους τοκογλύφους και βέβαια στόχος είναι πρώτα ο ορυκτός πλούτος.
*Θα είστε υποψήφιος στις εκλογές; Επαφές έχετε με στελέχη από το δικό σας χώρο;
Μην ακούτε αυτούς που με θέλουν δήμαρχο για να γλιτώσουν, εγώ έμαθα να μην πηδάω πρώτος από το καράβι που βουλιάζει, όσο μέσα είναι τα παιδιά μας και τα όνειρα μας, όσο είναι οι γονείς μας και η ιστορία μας, το καράβι της Ελλάδας δεν θα βουλιάξει από τους πειρατές των αγορών και τα ενεργούμενά τους. Επαφές έχω με όλους τους Ελληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διάφορες η Ελλάδα προέχει.
*Θα κάνετε δικό σας κόμμα, όπως εκτιμούν πολλοί;
Στις 19 Φεβρουαρίου, την ημέρα της κόκκινης γραμμής των εκλογών, θα μάθετε τις λεπτομέρειες. Προέχει η καταψήφιση της δανειακής σύμβασης.
Από......  exomatiakaivlepo

Το έγκλημα του Μνημονίου δεν θα περάσει σαν …τροχαίο ατύχημα

«Τρίτη, Πέμπτη μακαρόνια, φάτε μάγκες, βγάλτε χρόνια»


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Έβλεπα χθες, σε κεντρικό δελτίο, την βαριά δημοσιογραφία των αναλυτών εκ του προχείρου να σχολιάζει με σηκωμένο φρύδι τη διαβίβαση στη Βουλή, από τον Εισαγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη,  της δικογραφίας για την διερεύνηση των ευθυνών του ψηλού παιδιού από τη Μινεσότα και της παρέας του για όσα έγιναν με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο γνωστός ρίπτης φιαλιδίων ύδατος, της κερκίδας επισήμων, αφού ομολόγησε ότι δεν ξέρει τι λέει η δικογραφία, ούτε ποιοι και τι κατέθεσαν, πήρε θέση υπέρ των θιγομένων προσώπων με το γνωστό ειρωνικό ανθυπομειδίαμα. Δεν ξέρω αν σφραγίζει και δόντια.

Έτσι είναι. Δευτέρα, Τρίτη είναι οικονομικοί αναλυτές την Τετάρτη δικαστές, την Πέμπτη στρατηγικοί αναλυτές και την Παρασκευή γιατροί, σεισμολόγοι κλπ. Το Σαββατοκύριακο ξεκουράζουν τα εγκεφαλικά τους κύτταρα, που έχουν κάψει οι προβολείς.

Όσοι παροικούν την Ιερουσαλήμ της Δικαιοσύνης μας, ξέρουν ότι ο Γρηγόρης Πεπόνης δεν είναι από αυτούς που παίρνουν από λόγια και παρεμβάσεις. Στους μαχόμενους δικηγόρους, στους δικαστές και τους εισαγγελείς οι τριτοκοσμικές ανακοινώσεις Μπεγλίτη και Παπακωνσταντίνου, πέρα από την οργή, προκάλεσαν και αρκετή θυμηδία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η «συνωμοσία» είναι συνήθης υπερασπιστικός ισχυρισμός όσων ελέγχονται απ’ το Νόμο. Για τους μαχαλόμαγκες, μπουκαδόρους, κασαδόρους και μπουγαδοκλέφτες η «άτιμη κενωνία», για τους πιο κυριλέ τα «ύποπτα κέντρα», «τα συμφέροντα» κλπ. Εδώ βέβαια πήγε πακέτο και με μια προσπάθεια απαξίωσης του αρμόδιου Εισαγγελέα, συνήθης κι αυτή τακτική στη Γουινέα Μπισάου, το Τόγκο και την Ονδούρα. Αν οι θεσμοί λειτουργούν καμμιά φορά χωρίς ν’ αλληθωρίζουν, σου λέει, τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς και τους λειτουργούς τους.

Εμείς εδώ στο Antinews το γράφαμε. Δεν θα πάνε σπίτι τους με τα χέρια στις τσέπες και θα παριστάνουν άνετοι τους αντιπολιτευόμενους. Αυτό το οικονομικό 1922 που ζούμε δεν μπορεί να περάσει σαν τροχαίο ατύχημα.

Το τι θα προκύψει δεν το ξέρω. Και θυμίζω ότι μια βασική διαφορά μας από τους απέναντι, από αυτούς που παίρνουν το κράτος ως λάφυρο, είναι ότι εμείς πιστεύουμε στους θεσμούς και τους υπερασπιζόμαστε.

Ας ελεγχθούν λοιπόν τα καλόπαιδα κι αν είναι άσπιλοι κι αμόλυντοι, με γεια τους και χαρά τους. Θ’  αποκτήσουν και πιστοποιητικό. Φοβάμαι βέβαια πως θα δούμε τις ίδιες στρεβλώσεις του παρελθόντος και καμμιά επτά – οκτώ διαφορετικά πορίσματα.

Αν όμως προκύψουν ουσιαστικές ευθύνες και δόλος, τότε όποιος φταίει, να βγει στην σέντρα. Εκεί που βγαίνει κι ο τελευταίος πολίτης, αν παραβιάσει το Νόμο. Χωρίς μάλιστα προνόμια ασυλίας, εξεταστικών και χωρίς την κομμένη κρεμ ντε λα κρεμ της καθεστωτικής παραπληροφόρησης να του κάνει τον συνήγορο από το χαζοκούτι.

Και βέβαια, εγώ, ο τελευταίος από τους 800.000 χιλιάδες της 29ης Νοεμβρίου 2009, της 11ης Σεπτεμβρίου του Μητσοτακισμού και της πολιτικής του γυαλιστερού αμπαλάζ, δεν ξεχνώ την υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά: μία και μόνη εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο και αν και ποιοι κερδοσκόπησαν από αυτό…

Ο στίχος του τίτλου είναι από παλιό μάγκικο της φυλακής. Σκωπτικόν και απευκταίον. Αλλά καμμιά φορά δεν ξέρεις. Οι βετεράνοι του πάγκου λένε «στο γάμο και στο δικαστήριο πρέπει να ‘χεις και λίγη τύχη», αν φτάσεις, φυσικά, στο δικαστήριο…

 Από.......  Antinews

ΒΙΝΤΕΟ: Aποδοκιμασίες κατά της Μπακογιάννη στην Ηγουμενίτσα

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Η Ν. Μπακογιάννη έγινε ξανά στόχος αγανακτισμένων και εξαγριωμένων πολιτών. Αυτή την φορά, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έγινε αποδέκτης συνθημάτων και αποδοκιμασιών στην Ηγουμενίτσα.


Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μόλις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με κ. Μπακογιάννη φώναξαν συνθήματα όπως «Κάτω η Χούντα των τραπεζών» και «Έξω οι αλήτες».


Από ...... tsantiri

Τα τρακτέρ στους δρόμους


Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι αγρότες από την προσεχή Δευτέρα, ξεκινώντας κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο...



Από .........   tromaktiko

Ο Ελληνικός λαός πεινά και το Παπανδρεικο ζει το δικο του όνειρο..

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Στην "σέντρα" έβγαλε η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", την χλιδάτη ζωή του "συγγραφέα" Νίκου Παπανδρέου.. Μεζονέτες στην Εκάλη, Porsche, BMW, φιλιππινέζες και άλλες βασιλικές ανέσεις απολαμβάνει ο Ν. Παπανδρέου, την.... στιγμή που πολλοί του χρεώνουν παιχνίδια με τα cds..


Από.........  .trelokouneli

(VIDEO-ΣΟΚ!) Κάτοικοι της Νάξου σε Στυλιανίδη-Βρούτση> "ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ακροδεξιοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί. Μουνόπονο έλα εσύ να ζήσεις με 500 ευρώ..."

Αναρτήθηκε από.......   energoipoliteskv.blogspot.com

"ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ακροδεξιοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί. Μουνόπονο έλα εσύ να ζήσεις με 500 ευρώ..."
Αυτά ανάμεσα στα άλλα φώναζαν οι κατοικοι της Νάξου στους βουλευτές Στυλιανίδη και Βρούτση.





Από ...... kourdistoportocali

Άνοιξε ο δρόμος του Ειδικού Δικαστηρίου για ΓΑΠ- Παπακωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο  οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνούσε την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), μετά από καταγγελίες μελών  της  για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009,  διαβίβασε  τον φάκελο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η ενέργεια αυτή σημαίνει ότι κ.  Πεπόνης, προσέκρουσε πάνω σε ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Για το λόγο αυτό, ως έχει υποχρέωση εκ του νόμου,  ζήτησε να  διαβιβαστεί  ο φάκελος στη Βουλή προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής  η οποία και θα αναζητήσει  ενδεχόμενες ευθύνες  του  τότε  πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά  και μελών της τότε κυβέρνησής.

Η υπόθεση αφορά καταγγελίες της καθηγήτριας Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009. Η κ. Γεωργαντά υποστηρίζει ότι τον Νοέμβριο του 2010 η ΕΛΣΤΑΤ, δεχόμενη πιέσεις από την Eurostat, εμφάνισε το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% από 12- 13% που ήταν, με στόχο να ληφθούν επιπλέον δυσμενέστερα οικονομικά μέτρα. Η κ. Γεωργαντά υποστηρίζει ότι η διόγκωση έγινε με την ταξινόμηση στη Γενική Κυβέρνηση των ΔΕΚΟ, χωρίς, όπως λέει, να έχουν προηγηθεί, όπως εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη, στατιστικές μετρήσεις.

Στο διαβιβαστικό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Πεπόνης αναφέρει ότι «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες και έγγραφα) και ιδίως από μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας».
Ο κ. Πεπόνης υποστηρίζει ότι σε πολλές από τις καταθέσεις που έλαβε «ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και ύπαρξη συναφώς και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβέρνησης και των τότε αρμόδιων υπουργών Οικονομικών».

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση μίας και μόνο Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο.
Ήδη η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση των εμπλεκομένων υπουργών
Η διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή προκάλεσε σάλο καθώς η ενέργεια του κ. Πεπονή συμπίπτει με την σφοδρή επίθεση του Κ. Σημίτη εναντίον της μνημονιακής πολιτικής του ΓΑΠ (Ο Σημίτης “θάβει” τον Γιώργο για το Μνημόνιο) αλλά και την προσπάθεια του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλου να αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές Παπανδρέου που οδήγησαν στο Μνημόνιο (Ο μετά την καταστροφή προφήτης, κ. Προβόπουλος).

Λέει μεταξύ άλλων ο κ. Σημίτης: «Η συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο, συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση».
Και: «Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση», θα προσθέσει.
Ενώ, ο κ. Προβόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση, άφησε αιχμές για τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με την επισήμανση ότι η πορεία της χώρας προς την κρίση στην οποία έχει περιέλθει δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Από  .....  Antinews

Δικαστική νίκη ενάντια στην διακοπή του ρεύματος στην Πετρούπολη

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Την πρώτη σημαντική δικαστική απόφαση που απαγορεύει τη διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ κέρδισαν κάτοικοι της Πετρούπολη οι οποίοι δεν μπορούσαν ή δεν επιθυμούσαν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την Τρίτη 17 Γενάρη εξέτασε το αίτημα της Δημοτικής Αρχής και των 173 κατοίκων της Πετρούπολης και εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει την διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ στις κατοικίες των εναγόντων, προσωρινά μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης, έως τις 30/4/2012.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί σημαντικό δικαστικό προηγούμενο για τον αγώνα που δίνουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα ενάντια στην επιβολή του χαρατσιού της ΔΕΗ. Το λαϊκό κίνημα στην Πετρούπολη μαζί με τον Δήμο Πετρούπολης θα συνεχίσουν όπως δηλώνουν «να είναι μπροστάρηδες και να στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται από τους εργαζομένους και που έχει ως σκοπό την ενίσχυση της αντίστασης σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που επιβάλουν κυβέρνηση – τρόικα – Ε.Ε και συνθλίβει τα λαϊκά στρώματα».

Από .......  activistika

Φωτιά σε σπίτι στο Καινούργιο, δίπλα στην εθνική οδό


Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Στις φλόγες τυλίχθηκε ο πρώτος όροφος δυόροφου σπιτιού σε παράδρομο της εθνικής στο 181χλμ λίγο πριν τα Καμένα Βούρλα στο ύψος του Καινούριου.

Η πυροσβεστική έλαβε τηλεφώνημα στις 21:10΄ και στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα από τον Αγ. Κωνσταντίνο και ένα από τη Λαμία.

Ο πρώτος όροφος είχε τυλιχθεί στις φλόγες και οι πυροσβέστες φοβήθηκαν μήπως υπήρχε κάποιος μέσα, ευτυχώς όμως η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια πρόλαβε και βγήκε με τη βοήθεια των γειτόνων.

Δίπλα ακριβώς υπάρχει κατάστημα βουλκανιζατέρ και γι΄ αυτό οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες πριν επεκταθούν στα εύφλεκτα υλικά.

Από  ......  lamiareport.gr

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου την Δευτέρα 23-1-2012 για τον προϋπολογισμό του 2012

 Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ν. Καραμαζιώτης καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε δημόσια Ειδική συνεδρίαση, την Δευτέρα 23-1-2012, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, την ψήφιση και «Έγκριση Προϋπολογισμού Δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου Οικονομικού έτους 2012″.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του  Δημαρχείου των  Καμένων  Βούρλων.