Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δείπνο βουλευτών της ΝΔ που συζητούν να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα...

Αναρτήθηκε  από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Δείπνο είχαν χθες το βράδυ σε εστιατόριο του Ψυχικού νυν και πρώην βουλευτές της ΝΔ. "Οικοδεσπότης" ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος που είχε προ ημερών την ονομαστική γιορτή του.
 Στους συνδαιτυμόνες περιλαμβάνονταν οι...
 Κ. Τζαβάρας, Γ. Βαγιωνάς, Κ. Τσιάρας, Κ. Παπασιώζος, Ζ. Τζηκαλάγιας, Ν. Γκελεστάθης, Τ. Σκανδαλάκης, Α. Καραγκούνης, Ν. Σταυρογιάννης.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση υπήρχε έντονος προβληματισμός και για τα νέα μέτρα που θα συνοδεύουν το PSI και τη δανειακή σύμβαση. Και ακούστηκε μεταξύ άλλων η άποψη ότι είναι προτιμότερο οι βουλευτές να μην ψηφίσουν τα μέτρα και να γίνουν άμεσα εκλογές.

Από ......  press

Μόνο με τον Δημήτρη Καζάκη και το ΕΠΑΜ θα κρεμάσουμε ψηλά τα καθάρματα> Δείτε τι συμφώνησαν στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής για τη ζωή σου, παραδομένε Έλληνα!




To Ράδιο 9 δημοσιεύει   το non-paper  που έφεραν στο φως οι FINANCIAL TIMES και περιέχει όλα όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής  για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό κείμενο, το νέο μνημόνιο θα πρέπει να περιέχει 2 καινοτόμα θεσμικά στοιχεία για τα οποία η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί.
1)      Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση χρέους
2)      Μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας του προϋπολογισμού.

Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί ότι…

«τα έσοδα του κράτους πρέπει πρώτα απ’ όλα να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους».
«Σε περίπτωση που μια μελλοντική δόση δεν εκταμιεύεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με πτώχευση».
«αντίθετα θα πρέπει να δεχθεί περαιτέρω περικοπές στις πρωτογενείς δαπάνες».

Επίσης αναφορικά με τον «επίτροπο επί του προϋπολογισμού» για το οποίο πανηγυρίζουμε ότι δήθεν η Γερμανία το πήρε πίσω… η αλήθεια είναι ότι από το κείμενο βγάζουμε διαφορετικό συμπέρασμα. Συγκεκριμένα διαβάζουμε ότι ίσως σήμερα να μην επιβάλλεται επίτροπος αλλά… «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, νέος επίτροπος προϋπολογισμού διορίζεται από το Eurogroup που θα βοηθήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».


Διαβάστε ολόκληρο το Non paper στην ελληνική του μετάφραση:
Διασφάλιση της συμμόρφωσης στου 2ο GRC Πρόγραμμα
Ι. Φόντο
Σύμφωνα με πληροφορίες από την τρόικα, η Ελλάδα έχει χάσει και πάλι τους βασικούς στόχους του προγράμματος για το 2011. Ειδικότερα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν έχει μειωθέι σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ως εκ τούτου η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει σημαντικά τη συμμόρφωση του προγράμματος στο μέλλον και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές. Διαφορετικά, η Ευρωζώνη δεν θα μπορεί να εγκρίνει τις Εγγυήσεις για GRC II.
II. Πρόταση για τη βελτίωση της συμμόρφωσης
Για να βελτιωθεί η συμμόρφωση στο 2ο πρόγραμμα, το νέο μνημόνιο συμφωνίας θα πρέπει να περιέχει δύο καινοτόμα θεσμικά στοιχεία σχετικά με τα οποία η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί. Θα γίνουν περαιτέρω ενέργειες εκ των προτέρων για το δεύτερο πρόγραμμα. Μόνο αν και όταν εξασφαλιστεί η εφαρμογή τους, το νέο πρόγραμμα μπορεί να αρχίσει.
1. Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους
Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευτεί νομικά ώστε να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην μελλοντική εξυπηρέτηση του χρέους. Η δέσμευση αυτή πρέπει να είναι νομικά κατοχυρωμένη από την Βουλή των Ελλήνων. Τα έσοδα του κράτους πρέπει πρώτα απ’ όλα να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους, μόνο το υπόλοιπο των εσόδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των πρωτογενών δαπανών. Αυτό θα καθησυχάσει το κοινό και τους ιδιώτες πιστωτές ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της μετά το PSI και θα επηρεάσει θετικά την πρόσβαση στην αγορά. Η de facto κατάργηση της δυνατότητας μιας χρεοκοπίας θα κάνει την απειλή της μη εκταμίευσης της δόσης μια πολύ αξιόπιστη GRC II. Σε περίπτωση που μια μελλοντική δόση δεν εκταμιεύεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με πτώχευση, αλλά αντίθετα θα πρέπει να δεχθεί περεταίρω περικοπές στις πρωτογενείς δαπάνες ως τη μόνη δυνατή συνέπεια οποιασδήποτε μη εκταμίευσης.
2. Μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας του προϋπολογισμού
Η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο και σύστημα διεύθυνσης. Με δεδομένη την απογητευτική συμμόρφωση μέχρι στιγμής, η Ελλάδα πρέπει να αποδεχτεί την μεταφορά της δημοσιονομικής εξουσίας της σε ευρωπαϊκό επίπεδο γι ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Πρέπει να ορισθεί επίτροπος επί του προϋπολογισμού από το Eurogroup με το καθήκον να μεριμνά για τον έλεγχο των Προϋπολογισμών. Πρέπει να έχει τη δύναμη να α) να εφαρμόσει ένα κεντρικό σύστημα αναφορά ςς και παρακολούθησης που πρέπει να καλύπτει όλα τα μεγάλα μπλοκ των δπαπανών του ελληνικού προϋπολογισμού, β) να ασκεί veto σε αποφάσεις που δεν συνάδουν με τους δημοσιονομικούς στόχους που έθεσε η τρόικα και γ) να του ανατεθεί η μέρινμα για την συμμόρφωση με τον παραπάνω κανόνα που αφορά στο να δοθεί προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους. Η νέα θεσμική προσέγγιση και επιτήρησης πρέπει να διατυπωθεί στο Μνημόνιο ως εξής: «Στην περίπτωση της μη συμμόρφωσης, η οποία επιβεβαιώθηκε από την ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ΕΕ COM, νέος επίτροπος προϋπολογισμού διορίζεται από το Eurogroup θα βοηθούσε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Ο Επίτροπος θα έχει ευρείες αρμοδιότητες εποπτείας των δημόσιων δαπανών και των αποφάσεων του προϋπολογισμού καθώς και το δικαίωμα να ασκήσει veto ενάντια σε αποφάσεις του προϋπολογισμού που δεν συνάδουν με τους καθορισμένους δημοσιονομικούς στόχους και τον κανόνα που δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους.» Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει ότι ο νέος μηχανισμός επιτήρησης είναι πλήρως ενσωματωμένος στο Εθνικό Δίκαιο, κατά προτίμηση μέσω μιας συνταγματικής τροποποίησης.


Ακούστε την "Εκπομπή Α.Ε" ΕΔΩ

Από ......  kourdistoportocali

Tο Amphitheatrum Flavium υποδέχεται τον εμπνευστή του χαρατσιού της ΔΕΗ και τον μακελάρη του Ασφαλιστικού. -Ave Caesar, morituri te salutant...

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Oι Έλληνες πολίτες υποδέχονται με τιμές, τον εμπνευστή του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ,  Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πολιτικό που τορπίλισε το Ασφαλιστικό Ανδρέα Λοβέρδο, στο Amphitheatrum Flavium.

Οι δύο μωροφιλόδοξοι πολιτικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους «για το καλό του ΠΑΣΟΚ», με φόντο τη χρεοκοπημένη Ελλάδα, τους χιλιάδες άστεγους που κοιμούνται κάτω από τον τοξικό-από τις χημικές ουρές-ουρανό, τους συμπολίτες τους που οδηγούνται στην αυτοκτονία εξαιτίας της κόλασης που και οι συγκεκριμένοι κύριοι συνυπογράφουν.

Οι δύο από τους πιο επιτήδειους εκτελεστές του Μνημονίου, καθαρόαιμοι μακελάρηδες των εργασιακών δικαιωμάτων ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις ευλογίες του κατεστημένου των νταβατζήδων.

Κοπιάστε…


Από ........   kourdistoportocali

Κυρ. Βελόπουλος> "Ο Μάρκος Καραμπέρης θα είναι βουλευτής στις επόμενες εκλογές!.." VIDEO


Αναρτήθηκε από.......   energoipoliteskv.blogspot.com


Από ....... kourdistoportocali

Την Παρασκευή η απόφαση της Χάγης για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Την απόφασή του για τις γερμανικές αποζημιώσεις, που καλείται να καταβάλει το Βερολίνο, βάσει...
βάσει αποφάσεων ιταλικών δικαστηρίων, σε θύματα του ναζισμού κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την απόφαση θα αναγνώσει ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ιάπωνας Χισάσι Οουάντα στις 10:00 τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδας).

Η Γερμανία, αντιμέτωπη εδώ και πολλά χρόνια με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό προσφυγών σε ιταλικά δικαστήρια, από τις οικογένειες θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, προσέφυγε στις 23 Δεκεμβρίου του 2008 στο ανώτατο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το Βερολίνο, η Ιταλία επιτρέποντας να γίνονται αγωγές κατά της Γερμανίας, δε σέβεται την αρχή της ασυλίας που έχει αναγνωριστεί στη Γερμανία από το διεθνές δίκαιο.

Η Γερμανία έχει ζητήσει σπό το Διεθνές Δικαστήριο να διατάξει την Ιταλία "να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα", ώστε να μην ισχύσουν οι δικαστικές αποφάσεις που παραβιάζουν την ασυλία της και τα ιταλικά δικαστήρια να μην εκδικάζουν πλέον τέτοιου τύπου υποθέσεις.

Οι υπό αμφισβήτηση δικαστικές διαδικασίες κινήθηκαν από οικογένειες θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων και κληρονόμων Ιταλών που εκτοπίστηκαν στη Γερμανία για καταναγκαστική εργασία, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 1943 ως τον Μάιο του 1945, όταν η Ιταλία κατελήφθη από τη Γερμανία αφού ακύρωσε το Σύμφωνο που είχε μαζί της και ενώθηκε με τις δυνάμεις των Συμμάχων.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης από τις 12 ως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2011, το Βερολίνο διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα άρχισε το 2004 με την ΄"υπόθεση Φερίνι", του Ιταλού που εκτοπίστηκε στη Γερμανία για καταναγκαστική εργασία το 1944.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε τότε ότι τα ιταλικά δικαστήρια είναι αρμόδια να εκδικάζουν προσφυγές που αφορούν τη Γερμανία. Σύμφωνα με το Βερολίνο, δεκάδες τέτοιες υποθέσεις εκκρεμούν στα ιταλικά δικαστήρια.

Το 2008, το εφετείο της Φλωρεντίας επικύρωσε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου του 1997, η οποία καταδικάζει το γερμανικό κράτος να αποζημιώσει τις οικογένειες 218 θυμάτων της σφαγής που διεπράχθη στις 10 Ιουνίου του 1944 στο Δίστομο.

Από ....... epikaira

Ένταλμα σύλληψης για τον Τζορτζ Σόρος

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του «τρομοκράτη χρηματιστή» Τζορτζ Σόρος εξέδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο γνωστός επενδυτής διώκεται από τις ρωσικές αρχές για απάτη. 


Συγκεκριμένα... ο Σόρος κατηγορείται για μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά. Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή του Ρώσου προέδρου, τα περισσότερα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πόλεμο που άνοιξε ο πρώτος εναντίον των «διεθνών αγορών».
Από  .......  tromaktiko

Νigel Farage:Απεγνωσμένοι άνθρωποι..κάνουν απεγνωσμένες πράξεις

Αναρτήθηκε από.....  energoipoliteskv.blogspot.com

Δείτε στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί, τι είπε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Niegel Farage, σήμερα στην Ευρωβουλή για την πρόταση της Γερμανίας, την Ελλάδα και την κρίση.
Ο άνθρωπος είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, αυτά που είπε δεν τα έχουν πει ούτε Έλληνες βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Μπράβο κ. Niegel Farage..
Μπράβο και πάλι μπράβο 



Δείτε και αυτά







Από ..... Έχω μάτια και βλέπω

ΟΤΑ: «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ» ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ 2»

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Προσπάθεια για «εσωτερική» αποκέντρωση, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους νησιωτικούς δήμους, όπου ενισχύεται ο πρόεδρος της νησιωτικής κοινότητας, ο οποίος στην ουσία ανάγεται σε αντιδήμαρχος (άρθρο 2) και στις περιφέρειες σε ήδη υφιστάμενες (άρθρο 4) και νέες Επιτροπές (άρθρο 3), στις οποίες επικεφαλής είναι ένας εκ των αντιπεριφερειαρχών, κάνει ο «Καλλικράτης 2», ο οποίος δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση στην ΚΕΔΕ, στην ΕΝΠΕ και στους εκπροσώπους των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.
Παράλληλα, παρότι οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων παραμένουν οι ίδιες, μειώνεται ο αριθμός τους (βλ. σχετικό πίνακα στο τέλος του κειμένου), με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων ο ρόλος τους να γίνεται πιο σημαντικός (άρθρο 1). Μ' αυτόν τον τρόπο ,ο νομοθέτης επιχειρεί να μειώσει πολλές από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που είχε θεσμοθετήσει ο «Καλλικράτης» μέσω ενός συγκεντρωτικού συστήματος.
Επίσης, με το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών, θεσμοθετούνται το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ (άρθρο 14), τα κοινωνικά παντοπωλεία (άρθρο 15), ενώ στο Τρίτο Κεφάλαιο (άρθρα 16-21) γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης της δημιουργίας των ΦΟΔΣΑ.
Επιπλέον, καθιερώνεται το κοινωνικό τιμολόγιο των ΔΕΥΑ (άρθρο 11), ενώ επιλύονται εργασιακά θέματα για εργαζόμενους στους δήμους (άρθρο 13) αλλά και τα δημοτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που κλείνουν (άρθρο 12).
Τέλος, στο νομοσχέδιο υπάρχουν ρυθμίσεις για την αποκεντρωμένη διοίκηση και την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο ευρωπαϊκής Οδηγίας για ζητήματα μεταναστών υψηλής ειδίκευσης.

ΟΙ 19 ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Αναλυτικά, μεταξύ άλλων:
  1. Μειώνεται ο αριθμός των αντιδημάρχων στους δήμους στους οποίους συνενώθηκαν  με τον «Καλλικράτη» και ως εκ τούτου γίνεται  πιο σημαντικός  ο ρόλος τους, ενώ η θητεία τους δεν μπορεί  και πάλι να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών (άρθρο 1).
  2. Ενισχύεται  ο  πρόεδρος νησιωτικής δημοτικής κοινότητας (άρθρο 2).
  3. «Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου στην Εκτελεστική Επιτροπή προεδρεύει ο Αντιδήμαρχος που έχει οριστεί αναπληρωτής του και σε περίπτωση μη ορισμού ο αντιδήμαρχος που εγγράφεται πρώτος στην απόφαση διορισμού των αντιδημάρχων» (άρθρο 5 παρ. 1).
  4. Εξυγίανση των ΟΤΑ, μέσω χρηματοδότησης (α) δανείων για την ισοσκέλιση των προϋπολογισμών τους (β) παρεπόμενων συμφωνιών δανειακών συμβάσεών τους για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων τους (γ) χρηματοοικονομικών διευκολύνσεων προς δήμους, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης των ΟΤΑ
  5. Δημιουργείται Περιφερειακή Επιτροπή σε κάθε αντιπεριφέρεια με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη (άρθρο 3), ενώ ενισχύεται η Οικονομική Επιτροπή των Περιφερειών (άρθρο 4).
  6. Οι αντιπεριφερειάρχες μπορούν για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους οι οποίες μεταβιβάζονται σε αυτούς από τον περιφερειάρχη να παρέχουν εξουσιοδότηση υπογραφής με εντολή τους σε προϊσταμένους υπηρεσιών της περιφέρειας με εξαίρεση χρηματικά εντάλματα πληρωμών (άρθρο 5 παρ. 9).
  7. Στις νησιωτικές περιφέρειες το συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει και μέσω τηλεδιάσκεψης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Το ίδιο ισχύει και για τις λοιπές περιφέρειες σε κατεπείγουσες μόνο περιπτώσεις (άρθρο 5).
  8. Ενισχύονται οι αρμοδιότητες των μικρών ορεινών δήμων (άρθρο 8).
  9. Παρέχονται άδειες και διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις των αιρετών ώστε να λάβουν μέρος στις συνεδριάσεις των οργάνων (άρθρο 6).
  10. Επιχειρείται να λυθεί και με το πολυνομοσχέδιο το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, καθιστώντας -μετά και τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου- τις περιφέρειες αρμόδιες για τη σύναψη νέων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το χρονικό διάστημα από 1.1.2012 μέχρι 28.2.2012, και επιπλέον, στις περιπτώσεις που προέκυψαν κενά δρομολόγια λόγω αδυναμίας των μεταφορέων που είχαν συμβληθεί με αυτές ως προς την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς (άρθρο 7 παρ. 9).
  11. Δίνεται δυνατότητα στις περιφέρειες να ιδρύουν Αναπτυξιακή Α.Ε. (άρθρο 10 παρ. 1).
  12. Καθιερώνεται «Κοινωνικό Τιμολόγιο» στις ΔΕΥΑ (μείωση έως και  50%)  για πολίτες που έχουν κάτω από 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα (άρθρο 10 παρ. 9), ενώ σε περίπτωση μηδενικής κατανάλωσης ύδατος μπορεί να χρεώνεται μηνιαίο πάγιο τέλος, το ύψος του οποίου δεν μπορεί να υπερβαίνει την αξία 2 κ.μ. καταναλισκόμενου ύδατος για οικιακή χρήση και 50 κ.μ. για τις λοιπές χρήσεις (άρθρο 10 παρ. 13).
  13. Για τα δημοτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που κλείνουν δίνεται η δυνατότητα να μεταφερθεί προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες του οικείου δήμου ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αυτού, ανάλογα με τις ανάγκες τους (άρθρο 12 παρ. 2). (Κάτι τέτοιο είχε προτείνει και ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης στο δημοτικό συμβούλιο, πριν από τη δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου από το υπουργείο Εσωτερικών - πατήστε εδώ για να διαβάσετε την εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο).
  14. Το πλεονάζον προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων μεταφέρεται, με την ίδια σχέση εργασίας, σε δήμους-μέλη της Ένωσης, κατόπιν αιτήσεώς του, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της επιλογής του (άρθρο 13 παρ. 1). Ανάλογα, προς τους δήμους μπορεί να κατευθύνεται και το πλεονάζον προσωπικό των περιφερειών που απασχολείται κυρίως σε τεχνικές υπηρεσίες (βλ. περίπτωση Μήλου).
  15. Η πρόσληψη προσωπικού που καλύπτει υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα δεν υπόκειται στον περιορισμό που ισχύει στο Δημόσιο. Στην περίπτωση αυτή, εκδίδεται Κοινή Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, με την οποία κατανέμονται οι εγκρινόμενες θέσεις ανά φορέα (άρθρο 13)
  16. Θεσμοθετείται το Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ (άρθρο 14).
  17. Θεσμοθετούνται τα Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία (άρθρο 15).
  18. Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ίδρυση των ΦΟΔΣΑ, καθώς περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος ίδρυσης των περιφερειακών ΦΟΔΣΑ, που ο «Καλλικράτης» παρέπεμπε σε Προεδρικό Διάταγμα (άρθρα 16-21).
  19. Ρυθμίζονται θέματα αποκεντρωμένων διοικήσεων και εσωτερικής λειτουργίας του υπουργείου Εσωτερικών (άρθρα 22-25).
  20. Ενσωματώνεται η Οδηγία 2009/50 σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την απασχόληση υψηλής εξειδίκευσης (άρθρα 26-59).


Για τις βασικές αλλαγές που θα έφερνε ο «Καλλικράτης 2» στους ΟΤΑ, έτσι όπως τους είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, κλικ εδώ.
Για τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή και το τι είχαν ζητήσει οι σύνεδροι από το ΥΠΕΣ, πατήστε εδώ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΣΚΟΥΠΑ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

FITCH: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εντός Ευρωζώνης

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Ντέιβιντ Ρίλεϊ , κορυφαίο στέλεχος του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch εξέφρασε σήμερα την άποψη του ότι...η Ελλάδα πρόκειται να χρεοκοπήσει αλλά να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής του τμήματος αξιολόγησης κρατών του οίκου εξέφρασε ακόμη, την ανησυχία του ότι σε περίπτωση μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκροής των κεφαλαίων από την ευρωζώνη ή ακόμη και διάλυσης της ζώνης του ευρώ....

Σύμφωνα με τον κ. Ρίλεϊ, η επιβίωση της ευρωζώνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία.
Ωστόσο δήλωσε: «η ζώνη του ευρώ δεν κινδυνεύει τόσο από ενδεχόμενη πτώχευση της Πορτογαλίας όσο από πτώχευση της Ελλάδας, διότι η πολιτική τάξη της Πορτογαλίας καταβάλλει προσπάθειες να αντιμετωπίσει την κρίση».

«Η κυβέρνηση της Λισσαβόνας είναι συνεπής και αξιόπιστη. Η πορτογαλική οικονομία είναι υπερχρεωμένη, αλλά οι πολιτικοί εκεί πασχίζουν να οργανώσουν μια μετοχοποίηση του χρέους», σημείωσε ο Ρίλεϊ.

Επιπλέον ο Ρίλεϊ είπε ότι οι τράπεζες της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου και της Βρετανίας έχουν ελάχιστη έκθεση στην Πορτογαλία. Το Bloomberg, που μεταδίδει τις δηλώσεις Ρίλεϊ, σημειώνει ότι δεν κατέστη δυνατόν να βρει τον αναλυτή της Fitch για να δώσει διευκρινιστικές εξηγήσεις για την επικείμενη ανταλλαγή πορτογαλικών ομολόγων με μετοχές για την οποία έκανε λόγο.

Οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων υποχώρησαν την Τετάρτη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από το ποσοστό-ρεκόρ (17,393%) στο οποία είχε φθάσει το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της χώρας τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου υποχωρούσε κατά 118 μονάδες βάσης στο 15,22%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου της χώρας υποχωρούσε κατά 176 μονάδες βάσης στο 18,79%.

Το spread του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου σε σύγκριση με την απόδοση του αντίστοιχης διάρκειας γερμανικού υποχώρησε στο 13,37%.

Ο Ρίλεϊ απέδωσε την κούρσα που έκαναν τις τελευταίες εβδομάδες τα πορτογαλικά ομόλογα στην απόφαση της Standard & Poor's να ακολουθήσει την Fitch και τη Moody's και να υποβαθμίσει στις 13 Ιανουαρίου τα πορτογαλικά ομόλογα σε βαθμίδα «σκουπιδιών».

newscode.gr

Με 9,5% μπροστά η Ν.Δ. - Βουλή με 10 κόμματα

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΔΕΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ!


Πραγματική κατάρρευση κυρίως του ΠΑΣΟΚ, συνολικά όμως όλου του δικομματισμού. Στοιχεία της δημοσκόπησης που δημοσιεύεται αύριο στο Ποντίκι, δημοσίευσε πριν από λίγο το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Στο ΠΑΣΟΚ εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, σε σχέση με τους 160 βουλευτές που εξέλεξε στις τελευταίες εκλογές του 2009, στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση θα χάσει περίπου 130 βουλευτές! Στα αξιοσημίωτα, ότι η δημοσκόπηση δείχνει 10 κόμματα στη Βουλή μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή! Χαμός...
 
fimotro.blogspot.com

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία, που ήταν να γίνει Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com




Αναβάλλεται η προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία, που είχε διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νεανικός Παλμός» Καμένων Βούρλων, για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, για λόγους που δεν έχουν σχέση με τον Σύλλογο.
Αιτία, κάποιο έκτακτο πρόβλημα της Μονάδας Αιμοδοσίας του Γ.Ν Λαμίας, που τελικά επιβάλει την αναβολή της ημερομηνίας διεξαγωγής της αιμοδοσίας.
Όταν προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία θα φροντίσουμε να σας ενημερώσουμε αμέσως!