Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σύζυγος στελέχους του ΠΑΣΟΚ, διορίστηκε σύμβουλος επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



H νέα σύμβουλος επικοινωνίας της ΝΔ, που επέλεξε ο στενός συνεργάτης του προέδρου Γ. Μουρούτης, είναι η κ. Δέσποινα Μπακάλη και είναι παντρεμένη με διακεκριμένο στέλεχος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τον Άγη Τάτση, πρώην γραμματέα διεθνών θεμάτων της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, επί προεδρίας Τόνιας Αντωνίου…!!!

Υπάρχουν τρεις ερωτήσεις που θα θέλαμε να απαντηθούν .

1) Είναι έμμισθη η θέση ;
2) Πως ο κύριος Μουρούτης της εμπιστεύεται την συγκεκριμένη θέση όταν η κυρία Μπακάλη δηλώνει ότι είναι υποψήφια στις Εθνικές εκλογές ;
3) Τελικά πως στήνεται το παιχνίδι ;

Από .......  kontranews

Παραλύει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ημέρα γενικής απεργίας η σημερινή από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, μετά τη συμφωνία που φαίνεται ότι...
επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20% -παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι-, καθώς και για άλλα επώδυνα μέτρα.


Στις 11:00 έχει προγραμματισθεί στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Τρίτη

Από ........  epikaira

Όταν ο Χατζημαρκάκης ζητάει να διεκδικήσουμε το κατοχικό δάνειο...Η κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει ;; (βίντεο)

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com
 
Όταν ο κ. Χατζημαρκάκης, κατηγορούσε τον Καραμανλή και στην συνέχεια στήριζε την κυβέρνηση ΓΑΠ έπαιζε παντού, ήταν πρωτοσέλιδο...
Για τον εν λόγω κύριο έχουμε γράψει και του έχουμε σούρει αρκετά στο παρελθόν..
τόσο για την στήριξη του στο ΠΑΣΟΚ και στο μνημόνιο, όσο και για την "clopy paste" διπλωματική του εργασία, τις κωλοτούμπες του με τα Σκόπια κλπ..
Για να δούμε τώρα θα παίξουν οι δηλώσεις που έκανε για την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου ;;
Δείτε το βίντεο
Χατζημαρκάκης : Η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει τώρα μέχρι 60 δις από την Γερμανία, υπάρχει νόμιμη βάση...
Κανένας Έλληνας δεν τολμάει να το πει στις διμερείς διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς...



Από ..... exomatiakaivlepo

H συμφωνία με την Τρόϊκα είναι καταστροφή, αν δε διασφαλίζεται το μέλλον της χώρας

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



του Κώστα Ροδινού

Στην πρώτη του συνέντευξη στη ΔΕΘ, ο αρχηγός της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει δημοσίως, ότι πιο δύσκολα απ’  όλους θα έπειθε τους ψηφοφόρους της παράταξής του.
Το θυμήθηκα, ξανά, καθώς τις τελευταίες  μέρες πολλοί έσπευσαν να τον «κατηγορήσουν» ό,τι «έβαλε νερό στο κρασί του», «προσχώρησε στο μνημονιακό μέτωπο» και πολλά άλλα.
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κόσμου  για το αύριο και  την επιθυμία του να φύγει αυτή η κυβέρνηση.
Όμως, είναι λίγο πρόωρο να πυροβολούμε κάποιον, ενώ δίνει μια δύσκολη μάχη και χωρίς να ξέρουμε το τελικό αποτέλεσμα.
Ως γνωστόν, σε μια μακρά και πολυμερή διαπράγματευση λέγονται πολλά, ψιθυρίζονται περισσότερα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να διακρίνεις τι ανταποκρίνεται στην αλήθεια και τι όχι.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα καμιά συμφωνία. Κυρίως, δεν έχουν κλείσει οι λεπτομέρειες, όπου, ως γνωστόν, κρύβεται ο διάβολος.
Μπορούμε, όμως, να καταλήξουμε σε κάποιες πρώτες διαπιστώσεις:
 Πρώτον, για πρώτη φορά γίνονται ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα. Γιατί μέχρι τώρα, απλώς ακολουθούσαμε οδηγίες. Και οι διαπραγματεύσεις,  αν δεν μας εξασφαλίσουν το μέγιστο επιθυμητό, ίσως μας αφήσουν με την πικρή γεύση ό,τι κατοχυρώσαμε το ελάχιστο αποδεκτό.
 Δεύτερον,  η ΕΕ, ειδικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις Γιούνκερ «έπαψε πια …Ευρώπη να θυμίζει». Αυτοί οι νεοπαγείς πολιτικοί νάνοι μετέρχονται μεθόδων, που θα τις ζήλευε ακόμα και η καμόρα. Ένα είναι βέβαιο, ότι  δημιουργούν κακό προηγούμενο που θα το  βρουν σύντομα μπροστά τους.
 Τρίτον, λόγω της δραματικής αποτυχίας της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και των εγγενών αδυναμιών του σχήματος Παπαδήμου, η Ελλάδα έχασε χρόνο, απεδείχθη ασυνεπής, ενώ δεν ανέλαβε καμιά πρωτοβουλία. Ως εκ τούτου επιδεινώθηκε το διεθνές κλίμα σε βάρος μας, ενώ παράλληλα αυξήθηκε και το κόστος διάσωσής μας.  Αν το «κόστος της σωτηρίας μας», πλησιάσει το  «κόστος της εγκατάλειψής μας», τότε δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.
 Τέταρτον, είναι γελοία η χοντροκομμένη προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να παίξει τον …επαναστάτη. Ο άνθρωπος που μας οδήγησε στο χείλος της χρεοκοπίας, προσπαθεί τώρα να εξιλεωθεί μήπως και καταφέρει να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του και την πρωτοφανή ανεπάρκειά του. Ευθύνες που τον οδήγησαν σε μια ταπεινωτική παραίτηση στο μέσον της θητείας του. Μάλιστα βρήκε και το …προσφιλές του θέμα! Κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των τραπεζών! Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στην ΕΤΕ, την ΑΤΕ, το ΤΤ, την Αττικής, τις διοικήσεις τις  έχει διορίσει ο κ. Παπανδρέου! Στην Πειραιώς, ο Διοικητής είναι ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή εναντίον ποιων κάνει την επανάστασή του; Εναντίον της Eurobank (από την οποία η κυβέρνησή του αντλούσε στελέχη) και εναντίον της ALPHA;
 Πέμπτον, προκαλεί επίσης θυμηδία η βιασύνη του έτερου υποστηρικτού του μνημονίου, του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος υπό το άγχος των δημοσκοπήσεων, επιχειρεί να οικειοποιηθεί τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για να δικαιολογήσει μια ακόμα κυβίστηση.
 Έκτον, ομολογείται πλέον από παντού ότι επιδεινώνει τα πράγματα η προσωπική στρατηγική του κ. Βενιζέλου. Από τη μια η ανεπάρκειά του να χειριστεί σύνθετα θέματα ,που δεν γνωρίζει,  φρενάρει τις συζητήσεις. Από την άλλη η  βιασύνη του να διαδεχθεί τον κ. Παπανδρέου, τον υποχρεώνει να λειτουργεί ως κομματάρχη. Ο συνδυασμός είναι καταστροφικός.
 Ποιό είναι το διακύβευμα;
 Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό ο μόνος που φαίνεται να αντιλαμβάνεται το πραγματικό διακύβευμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα, είναι ο κ. Σαμαράς.
Ας μη γελιόμαστε, χωρίς την παρουσία Σαμαρά καμιά διαπραγμάτευση δεν θα γινόταν! Τα  ζητήματα θα έκλειναν, όπως και με το πρώτο Μνημόνιο! Μέσα σ΄ένα τριήμερο! Εξ αιτίας του Σαμαρά…ταλαιπωρείται η Τρόϊκα!
Ποιες είναι, κατά τη γνώμη μου, οι εθνικές γραμμές.
Πρώτον: Πρέπει να εξασφαλιστεί η  βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους;  Δηλαδή να μειωθεί δραματικά το ύψος των χρεολυσίων που καταβάλλει ετησίως η χώρα και τα ποσά που θα εξοικονομηθούν να διοχετευθούν για την τόνωση της ανάκαμψης της οικονομίας μας.
Δεύτερον, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την έξοδο της οικονομίας μας  από την ύφεση ώστε να αρχίσει η ανάκαμψη. Αυτό σημαίνει ό,τι πρέπει να απαιτήσουμε και μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Εκείνα τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ ακόμα να απελευθερωθούν;
Τρίτον, πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχθεί ο εθνικός πλούτος της χώρας.  Ιδιωτικοποιήσεις σε περίοδο βαθειάς ύφεσης και πρωτοφανούς υποτίμησης ισοδυναμούν με εκποίηση.
Τέταρτον,  να μη διανοηθεί κανένας να θέσει, ούτε ως αστείο, θέματα επιτροπείας και εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας.
Πέμπτον, θεωρείται αυτονόητο, αλλά η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει ακέραιο το δικαίωμά της, να αντικαταστήσει τα υφεσιακά μέτρα στα οποία επιμένουν οι ξεροκέφαλοι της Τρόϊκα με άλλα, που θα περιορίζουν την ύφεση και δεν θα την τροφοδοτούν.
Έκτον,   μετά την επιτυχή ολοκλήρωση (η  την αποτυχία των διαπραγματεύσεων) η χώρα πρέπει να οδηγηθεί αμέσως σε εκλογές. Δεν μπορεί να χειρίζονται κρίσιμα ζητήματα οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης, με ευθύνη των οποίων φτάσαμε στο σημερινό χάλι.
Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός γιατί πολύ καρό  λαμβάνονται ερήμην του αποφάσεις, καθοριστικές για το μέλλον του.
Ο κ. Σαμαράς έχει πεί και μια άλλη φράση: «να μου έχετε εμπιστοσύνη». Πιστεύω ό,τι το εννοεί.
Δεν πρόκειται να στέρξει σε μέτρα και να δεσμευτεί σε πολιτικές που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό και τον οδηγούν σε μια λιτότητα διαρκείας.
Ο κ. Σαμαράς αγωνίστηκε δυο χρόνια (μόνος εναντίον των περισσοτέρων) για να αποδείξει στον ελληνικό λαό, αλλά και σε …εχθρούς και φίλους, ό,τι η συνταγή του μνημονίου ήταν και παραμένει  λάθος.
Αυτό δεν το έκανε για λόγους αντιπολίτευσης, αλλά επειδή το πίστευε και το πιστεύει ακόμα.
Είναι δυνατόν, να δεχθεί μια πολιτική που θα τον εγκλωβίσει σε αδιέξοδο;
Θα είναι σαν να υπογράφει το πολιτικό του τέλος.
Δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει.

 Από ......  Antinews

SOS:ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΝΟΜΟ!!!!

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

 
Τα περισσότερα ιστιολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση. Πριν μερικές μερες(26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα "πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο", που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια...
 
ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος. Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους. Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος.Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο. Είναι απίστευτο με ποιο τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία "κατά της πειρατείας", και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: "Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD". Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι. 
Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι "παραβάτες". Οι καταδικασθέντες θα πληρώνουν πρόστιμα ή θα φυλακίζονται. Το άρθρο που ακολουθεί δίνει μια πρώτη γεύση για την ύπουλη νομοθεσία: Μπορεί η μαζική διαμαρτυρία του διαδικτυακού κόσμου να πέτυχε όπως είδαμε την αναστολή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, τώρα όμως μια νέα συμφωνία κατά της πειρατείας έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά. Πράγματι, 22 κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης -ανάμεσα τους και η χώρα μας-υπέγραψαν χθες στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις -σχεδόν στα κρυφά. Στην πράξη, το ACTA αφορά τη θέσπιση διεθνών προτύπων σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights. Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο. Ειδικότερα στην Πολωνία, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Από την περασμένη εβδομάδα πλήθος κόσμου εκδηλώνει την αντίθεση του στη νέα συμφωνία με καθημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έκδηλες και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου ακτιβιστές hackάρουν κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του Πρωθυπουργού και του Κοινουβουλίου της χώρας. Από την 1η Οκτωβρίου 2011 τη συμφωνία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία και Μαρόκο. Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέγραψαν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο.

πηγή
 

Ο Άγιος τιμά το Στέλιο Καζαντζίδη!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με αγάπη σε έναν μεγάλο φίλο, με σεβασμό στον κορυφαίο βάρδο, με απότιση τιμής στον θρύλο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού Στέλιο Καζαντζίδη οι φίλοι του στον Άγιο Κωνσταντίνο αποφάσισαν να ιδρύσουν τον «Σύλλογο Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη».

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 ο προεδρος της Επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου , δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παπαναγιώτου, «ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε όχι δεύτερο μα κύριο τόπο κατοικίας του τον Άγιο. Εδώ περνούσε τις ώρες της απόλυτης ελευθερίας του ,εκεί ένοιωθε την απόλυτη γαλήνη και ηρεμία άλλοτε ψαρεύοντας, το αγαπημένο του χόμπι, άλλοτε μαστορεύοντας τη βάρκα του, άλλοτε το λιτό και απέριττο σπιτάκι του είχε δεθεί με δυνατή σχέση αγάπης με τους κατοίκους του λιμανιού,ειχε γινει αυτος και η σύζυγος του Βάσω κομμάτι της τοπικής κοινωνίας γιαυτο και αποφασίζαμε εδώ και καιρό να τιμήσουμε και κρατήσουμε άσβεστη την θύμηση και τη φίλια μας με τον κορυφαίο τραγουδιστή που η φωνή του συντρόφεψε δυο και τρεις γενιές νεοελλήνων σε δύσκολες και σκληρές εποχές για τον ελληνικό λαό…»
Σύμφωνα με τον κ. Παπαναγιώτου την Κυριακή έγινε μια ακομη συνάντηση. Όταν ολοκληρωθούν οι τυπικές καταστατικές διαδικασίες σε συνεργασία με την Βάσω Καζαντζίδη θα οργανωθούν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Στέλιο Καζαντζίδη και ως πρώτη ιδέα γίνεται συζήτηση να οργανωθούν το καλοκαίρι εκδηλώσεις με τον τίτλο «Καζατζίδια 2012».
Από ......  lamiafm1

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων


Αναρτήθηκε από........   energoipoliteskv.blogspot.com