Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Δεύτερο κόμμα οι… ανεξάρτητοι

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Κομματικά συντρίμμια αφήνει πίσω του το νέο μνημόνιο, με μία Βουλή, στην οποία δεύτερη  δύναμη είναι πλέον οι... ανεξάρτητοι  βουλευτές. 
Ο αριθμός τους ανέρχεται  πλέον στους 64, με τους 22, που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ, τους 21 που βρέθηκαν εκτός ΝΔ και τους δύο, που διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του ΛΑΟΣ. Μέχρι την ψηφοφορία οι ανεξάρτητοι ήταν 18 και σε αυτούς προστέθηκε και ο Αργύρης Λαφαζάνης, που αποχώρησε μόνος του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πριν επιλέξει να απουσιάσει από την ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο.



Η ΝΔ έρχεται πλέον  τρίτο κόμμα, καθώς από τους 83, που είχε περιορίστηκε τώρα στους 62, ενώ σημαντικές απώλειες κατέγραψε  και το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η δύναμη μειώθηκε στις 131 έδρες.



Αλλά και ο ΛΑΟΣ βρίσκεται τώρα στις 16 έδρες, μετά τη διαγραφή των Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, που ψήφισαν το νέο μνημόνιο οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων διεγράφησαν γιατί καταψήφισαν.



Αμετάβλητες έμειναν  οι δυνάμεις των δύο κομμάτων της  αριστεράς, με το ΚΚΕ να έχει 21 έδρες  και τον ΣΥΡΙΖΑ 9.



Γίνεται πλέον φανερό ότι αυτή η Βουλή με τη συγκεκριμένη σύνθεση (ή μάλλον αποσύνθεση) είναι  εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο  να μακροημερεύσει. 

Από .......  protothema

Κεφαλογιάννης Η Ν.Δ ήταν είναι και θα είναι το σπίτι μου

 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Πριν λίγο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και μετά την διαγραφή του δήλωσε:





Μετά τα 199 "ναι", ανασχηματισμός – και βλέπουμε

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


της Μαρίνας Μάνη
Η εικόνα μιας Αθήνας να καίγεται και μίας συγκυβερνητικής πλειοψηφίας να χάνει 57 βουλευτές, σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο φόντο στην ψηφοφορία για την έγκριση του νέου Μνημονίου. Με τη λήξη της καταμέτρησης ωστόσο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το κυβερνητικό επιτελείο ανάσανε καθώς επιτεύχθηκε ο στόχος: τα «ναι» να είναι περισσότερα από τον αριθμό που εξασφαλίζει ενισχυμένη πλειοψηφία –  δηλαδή περισσότερα από 180.

Το θρίλερ της «επαρκούς» πλειοψηφίας
Ο εν λόγω στόχος δεν είχε τεθεί από την κυβέρνηση, αλλά από τους δανειστές και, κυρίως, από τους κοινοτικούς εταίρους. Οι διαρροές των τελευταίων ωρών ήθελαν Βρυξέλλες και Βερολίνο να έχουν διαμηνύσει πως εάν η πλειοψηφία ήταν ισχνή, δεν θα θεωρούσαν ότι το νέο οικονομικό πρόγραμμα μπορούσε να «περπατήσει».

Προς επίρρωση, ο γραμματέας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Αλ.Ντόμπριντ δήλωσε (εγκαίρως, χθες) σε γερμανική εφημερίδα πως θα πρέπει να επιλεγεί η οδός της εθελοντικής εξόδου την Ελλάδας από την ευρωζώνη, με ταυτόχρονη έκτακτη οικονομική ενίσχυσή της, εάν το νέο Μνημόνιο δεν ψηφισθεί “επαρκώς” από την ελληνική Βουλή… Το αποτέλεσμα μπορεί να έχει τον μαγικό αριθμό «2» μπροστά, ωστόσο οι 199 ψήφοι κρίνονται «επαρκείς», όπως διεμήνυσαν συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου αργά τη νύχτα.

Κωδικός «κλείστε εκκρεμότητες» 
Η «επόμενη μέρα» βρίσκει την κυβέρνηση με σοβαρές, ανοικτές, εκκρεμότητες. Κατ΄αρχήν να κλείσει τις «τρύπες» της συμφωνίας καθώς τα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ που έκαναν τον πρωθυπουργό και τους επικεφαλής της τρόικα να ξημερωθούν την Πέμπτη, εξακολουθούν να αναζητούνται. Είναι ενδεικτικό ότι το 650σέλιδο Μνημόνιο ψηφίσθηκε από τη Βουλή με κάποια ποσά να σημειώνονται  … ως «χ».

Ανασχηματισμός μικρής έκτασης, κατ΄αρχήν
Επιπλέον, πρέπει να καλυφθούν οι κενές υπουργικές θέσεις που προέκυψαν από την αποχώρηση του ΛΑΟΣ (Μάκη Βορίδη, Αδωνι Γεωργιάδη, Γιώργου Γεωργίου, Αστέριου Ροντούλη) και από την παραίτηση δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Γιάννη Κουτσούκου. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου).

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχε αποσαφηνισθεί εάν αυτό θα γίνει σήμερα. Αντιθέτως, προβάλλεται ως «σίγουρο» πως η διαδικασία δεν θα έχει τη μορφή ριζικού ανασχηματισμού. Σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, θα καλυφθούν τα κενά και θα γίνουν «κάποιες διορθωτικές κινήσεις μικρής έκτασης».

Αυτή η επιλογή δεν οφείλεται πάντως στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καθώς οι σχετικές πληροφορίες διέρρευσαν στο Capital.gr από το Σάββατο. Ότι, δηλαδή, οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και «δεν θα ανατρέπουν τον χαρακτήρα του σχήματος που προέκυψε από τη συμφωνία των κομμάτων τον Νοέμβριο».

Ξανά στο τραπέζι ο χρόνος των εκλογών
Το μεγάλο ερώτημα, έτσι κι αλλιώς, αφορά στον χρόνο των εκλογών. Ο κ.Παπαδήμος, μιλώντας χθες στη Βουλή, είπε πως «όταν έλθει η ώρα ο υπέρτατος κριτής, ο λαός, θα αποφανθεί», αλλά δεν προσδιόρισε το …πότε θα έλθει η ώρα.

Κατά τις πληροφορίες, θα ακολουθήσει νέος κύκλος συζητήσεων με τον Γιώργο Παπανδρέου (που θέλει παράταση του βίου της κυβέρνηση για δύο χρόνια) και τον Αντώνη Σαμαρά (που ζητά εκλογές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI) – αν και το πλήγμα που δέχθηκε ο αρχηγός της ΝΔ με τις 21 «ανταρσίες» δεν συνιστά καλό έδαφος για εκλογές.

Τυχόν αναβολή τους θα οδηγήσει σε «σχήμα Μόντι»
Στην περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία (και) για πολύμηνη αναβολή των εκλογών, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για έναν ριζικό ανασχηματισμό με είσοδο στην κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα θυμίζει το ιταλικό σχήμα. Μία τέτοια εξέλιξη την επιθυμούν οι δανειστές προκειμένου να διασφαλιστεί «πολιτική σταθερότητα». Και έχουν στείλει τα μηνύματά τους στους κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι μετρούν τις πληγές που (τους) άνοιξε η χθεσινή ψηφοφορία και αναπροσαρμόζουν τις τακτικές τους.
  

Από .....  capital.gr

Πέρασε από την Βουλή (με απώλειες) το νέο Μνημόνιο. Πογκρόμ σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση όπου κυριάρχησε η ένταση και οι αντεγκλήσεις η Βουλή έδωσε το "πράσινο φως" για την νέα δανειακή σύμβαση και το PSI με 199 ψήφους. Tο ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, είχαν πάνω από 40 απώλειες, ενώ το ΛΑΟΣ απουσίαζε πλην των Μ.Βορίδη και Αδ.Γεωργιάδη που ψήφισαν «ναι». «Όχι» από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, «ναι» από τη Δημοκρατική Συμμαχία, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών». Διεγράφησαν 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 21 της ΝΔ και 2(Βορίδης, Γεωργιάδης) του ΛΑΟΣ.
 Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε όσους καταψήφισαν την δανειακή σύμβαση ή ήταν απόντες από την ψηφοφορία ή δήλωσαν παρόν επί της αρχής.

Οι βουλευτές που διεγράφησαν είναι:

Βάσω Παπανδρέου, Σπύρος Κουβέλης, 'Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Λάμπος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Κασάρας, Κυριακή Τεκτονίδου, Χάρης Καστανίδης, Χρήστος Κατσούρας, Γιάννης Μιχελογιαννακης, Θόδωρος Παραστατίδης Αλεξάνδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης Τσετίν Μάτατζιν, Ηλίας Θεοδορίδης, Γιάννης Αμοιρίδης, Χρήστος Μαγκούφης
Οι Βουλευτές, Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Κουσελάς, Δημήτρης Καρύδης, Μαρία Μίχου, Μιχαήλ Τζελέπης, που ψήφισαν ναι επί της αρχής και δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος. Πριν την ψηψοφορία ο βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης υπέβαλε την παραίτηση του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κινήματος.

Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, διεγράφησαν οι 21 βουλευτές του κόμματος που καταψήφισαν το πακέτο μέτρων στην ψηφοφορία που έγινε στην Βουλή.

Είναι οι κ.κ.: Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Τσαμπίκα Ιατρίδου, Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλια, Γιώργος Βαγιωνάς, Ελίζα Βόζενμπεργ, Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος και Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Οι βουλευτές αυτοί καθώς και ο εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά μέλος του κόμματος Π. Καμμένος παραπέμπονται απο τον κ Σαμαρά στα κομματικά όργανα με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης τους βουλευτές Μάκη Βορίδη και 'Αδωνη Γεωργιάδη μετά την απόφαση τους να υπερψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση και να μην συνταχθούν με την γραμμή του κόμματος που απείχε από την ψηφοφορία.
Παπαδήμος: Εθνικό καθήκον
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στην ομιλία του, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, τόνισε για ακόμα μία φορά την ανάγκη υπερψήφισης του νέου μνημονίου, αλλά και εξέφρασε τη θλίψη του για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και τα οποία, όπως τόνισε, «αμαυρώνουν τις απόλυτα νόμιμες σε μια δημοκρατία εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».
«Θα είναι μια τεράστια αδικία της ιστορίας, η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, που βίωσε έναν εμφύλιο και μια δικτατορία, αλλά πρόκοψε, έφτιαξε την ευημερία της, οικοδόμησε μια δημοκρατία, θεσμούς και αξίες, να φτάσει στην πτώχευση και να βρεθεί, από ένα ακόμα λάθος, σε εθνική απομόνωση και εθνική απόγνωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Ή θα συνεχίσουμε τη σκληρή προσπάθεια της εξυγίανσης και μεταρρύθμισης της οικονομίας μας ή, από μοιραία πλάνη, λιποψυχία ή λάθος απόφαση, θα οδηγήσουμε τη χώρα σε μια καταστροφική χρεοκοπία, σε παρατεταμένη εξαθλίωση, σε έναν μοιραίο κατήφορο περιθωριοποίησης από την Ευρώπη και εξώθησης από το ευρώ», πρόσθεσε.
Ο κ. Παπαδήμος τόνισε, επιπλέον, ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει σημαντική πρόοδος και διέψευσε όσους υποστηρίζουν ότι η νέα δανεική σύμβαση θα αποτύχει. «Κάνουν λάθος» είπε, αποδίδοντας το λάθος αυτό στο γεγονός ότι η δημόσια συζήτηση έχει επικεντρωθεί στις συνέπειες του πρώτου προγράμματος στα εισοδήματα και στην απασχόληση.
«Έχω την πεποίθηση ότι οι βουλευτές θα πράξουν το εθνικό καθήκον τους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Επεισοδιακή συνεδρίαση
Υψηλοί τόνοι, ένταση, λεκτικές αντιπαραθέσεις πρωτοφανείς, συνεχείς διακοπές, πνεύματα οξυμένα που έφθασαν και σε ακραίες συμπεριφορές χαρακτήρισαν την πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης.
 Η πιο χαρακτηριστική στιγμή σημειώθηκε στην αρχή της συνεδρίασης όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος (φωτογραφία) εκσφενδόνισε στα υπουργικά έδρανα όπου βρισκόταν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και υπεραμυνόταν για τον χαρακτήρα του επείγοντος της διαδικασίας των 700 σελίδων νομοσχέδιο.

Μάταια και για αρκετή ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα κάνοντας έκκληση να επικρατήσει ψυχραιμία από όλες τις πτέρυγες. Βουλευτές από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ανεξάρτητοι Πάνος Καμένος και Βαγγέλης Παπαχρήστος, κατηγορούσαν τον κ Βενιζέλο ότι εκβιάζει και ψεύδεται. "Η εικόνα του κυρίου Μαυρίκου θα κάνει το γύρο του κόσμου. Η πράξη αυτή σήμερα εξευτελίζει τη χώρα την εκθέτει σε κίνδυνο. Ασκείτε βία, τραμπουκίζετε. είναι απαράδεκτη η στάση σας", ήταν το σχόλιο του κ. Βενιζέλου.

Από .....tvxs

Πέρασε το μνημόνιο στην Βουλή

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Μετά την καταμέτρηση έχουμε
Ψήφισαν 278



Επί της αρχής   Ναι199      Οχι74       Παρών5



Αρθρο 1 Ναι190        Οχι 83          Παρών5



Αρθρο 2  Ναι201       Οχι 74         Παρών3



Αρθρο 3  Ναι199       Οχι74          Παρών5



Αρθρο 4  Ναι 202      Οχι 74         Παρών2
Aπό  .........  kafeneio

Aναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

Ομιλία Παπανδρέου στη Βουλή

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο κέντρο


Αναρτήθηκε από..........   energoipoliteskv.blogspot.com

Οργανωμένο σχέδιο καταστροφής και πλιάτσικου - Έκαψαν την Αθήνα - Θεατές Παπουτσής και ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

 Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Απίστευτες οι καταστροφές σε ιστορικά κτίρια και μικρομάγαζα
- Οι βάνδαλοι έσπαζαν, έκαναν πλιάτσικο έβαζαν τις φωτιές και μετά εμπόδιζαν την πυροσβεστική
- Παγίδευαν με σχοινιά και λάδια τους δρόμους για να τραυματιστούν μοτοσικλετιστές
- Ολική καταστροφή για πολλούς μικρό εμπόρους

Ομάδα νεαρών απειλεί πυροσβέστες και αρπάζει το όχημα, κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει στη φωτιά που κατακαίει ένα από τα 45 κτίρια.

Ομάδα νεαρών στήνει ενέδρα σε μοτοσικλετιστές αστυνομικούς τους ρίχνει στο δρόμο και επιτίθεται με μανία εναντίον τους στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο.

Ούτε οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Δεν προστάτεψαν ούτε τους πολίτες, ούτε τις περιουσίες, ούτε την ιστορία...


Από τύχη δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα από τις φλόγες

Τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα δεν ήταν σε θέση να φτάσουν στα σημεία όπου ήταν απαραίτητα.

Την τελευταία στιγμή αποτράπηκε η κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας.

Καταστροφές;

Ακόμη ανυπολόγιστες.

Κάηκαν κτίρια-σύμβολα 130 και 100 ετών, κάηκαν καταστήματα, πλιατσικολόγοι άδειασαν και κατέστρεψαν άλλα, κάηκαν υποκαταστήματα τραπεζών.

Από νωρίς το πρωί 5.000 αστυνομικοί είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται, όταν οι χιλιάδες πολίτες που θέλησαν να φωνάξουν “όχι” συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα το “επιχειρησιακό σχέδιο” μπήκε μπροστά, αλλά ποια τα αποτελέσματα;

Πνίγηκε η πλατεία Συντάγματος στα δακρυγόνα. Οι πολίτες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Επέστρεψαν δύο φορές για να αποχωρήσουν ξανά, λόγω επεισοδίων...

Η πλατεία Συντάγματος άδειασε. Το κτίριο της Βουλής έμεινε... αλώβητο...

Όταν η πλατεία Συντάγματος άδειασε και ο κλοιός γύρω από τη Βουλή ... πέτυχε το στόχο του, μπήκε σε κλοιό η πόλη. Τον κλοιό της φωτιάς και των κουκουλοφόρων.

Μολότοφ, τσεκούρια, κασμάδες, φτυάρια, βαριοπούλες και λίγο μετά σπαθιά και αεροβόλα από λεηλατημένα καταστήματα.

Το σχέδιο απέναντι σε ειρηνικούς πολίτες λειτούργησε. Ύστερα; Υπήρχε σχέδιο;

Ποιο ήταν το σχέδιο στην Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας, Την Αμερικής, την Αθηνάς...

45 φωτιές! Πλιάτσικο!

Κάποιοι μίλησαν για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης. Σχέδιο οργανωμένο για τη σταθερότητα;
“Είχαμε πάνω από σαράντα πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας, σε κτίρια και σε καταστήματα. Προφανώς, τίποτα δεν είναι τυχαίο δεδομένου ότι σε όλες τις φωτιές όταν επιχειρούσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να επέμβει συναντούσε αντίσταση από συγκεκριμένους διαδηλωτές, οι οποίοι μάλιστα επιτίθεντο εναντίον των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος. Και βεβαίως από κάποια στιγμή κι έπειτα όπου η Αστυνομία επιχειρούσε μαζί με την Πυροσβεστική, τότε δέχονταν επίθεση οι αστυνομικές δυνάμεις και ορισμένοι κατήγγειλαν την αστυνομία για βιαιότητες” είπε ο Υπουργός και όταν ρωτήθηκε για ευθύνη, για κάποιους (τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ) που ζητούσαν παραιτήσεις απάντησε:
“Προς το παρόν πάμε μέσα στη Βουλή να ψηφίσουμε γιατί αυτή η ψήφος έχει πολύ μεγάλη σημασία. Τα υπόλοιπα, τα παραπολιτικά και τα «παρακομματικά» σχόλια είναι επιδιώξεις άλλων”.

Ομόκεντροι κύκλοι στο κέντρο της Αθήνας, ένας γύρω από τη Βουλή, και ένας πολύ μεγαλύτερος γύρο από το κέντρο που παραδόθηκε στο χάος.
Ευθύνες;
Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Παπουτσής, που απάντησε "όχι βέβαια", ενώ ερωτηθείς για ευθύνες για τα συμβάντα αυτά είπε ότι αυτές θα διερευνηθούν.

Δεν είναι η ώρα των ευθυνών;
Άραγε δεν υπάρχουν... ακόμη ευθύνες για το ότι αυτή τη στιγμή οι πλέον κεντρικοί δρόμοι Ακαδημίας, Σταδίου,Πανεπιστημίου,Ερμού και Μητροπόλεως μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο. Δεν υπάρχουν ευθύνες έναντι όσων αντί μεροκάματου βγάζουν αποκαΐδια;
Δεν υπάρχουν ευθύνες για τις περιουσίες; Για τα χαμένα μεροκάματα των υπαλλήλων;
Για την εικόνα της πόλης και της Ελλάδας;
Πότε θα έρθει η ώρα των ευθυνών; Όταν... ξεχαστούν όλα;


Τα αποτελέσματα του ανύπαρκτου σχεδίου...
45 εμπρησμοί κτιρίων, 67 συλλήψεις, 75 προσαγωγές, 68 αστυνομικοί τραυματίες. Στην Αθήνα ξημέρωσε δύσκολη μέρα...

Λεηλασίες, καταστροφές, πλιάτσικο, κτίρια καμένα, επιχειρήσεις και περιουσίες κατεστραμμένες. Το εύρος της καταστροφής από όσα έγιναν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας αποκαλύπτονται με το φως της ημέρας. Αλλά και τα στοιχεία από μόνα τους, δίνουν την εικόνα.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 67 συλλήψεις για επιθέσεις κατά αστυνομικών, δολιοφθορές κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές από μαγαζιά. Παράλληλα προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα 75 άτομα.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί 68 αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Δεκάδες και οι πολίτες που πήγαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.
Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν τουλάχιστον 45 εμπρησμούς κτιρίων, σε πολλές περιπτώσεις ταυτόχρονα, ενώ άλλα απλά τα έσπασαν και τα λεηλάτησαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξαν και απεγκλωβισμοί πολιτών που είχαν παγιδευτεί σε κτίρια που κάηκαν. Μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν στο κεντρικό κτίριο της Alpha Bank, όπου τρεις άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί στο υπόγειο του κτιρίου.

Για πολλές ώρες το κέντρο της Αθήνας έμεινε κλειστό, αφού βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον καθαρισμό της πόλης!

Από .....  Newsit

Η Νέα Μεταπολίτευση άρχισε...

Αναρτήθηκε από.........  energoipoliteskv.blogspot.com

Τα παλιά κόμματα διαλύονται



Η ψηφοφορία στην Βουλή για το PSI και τη δανειακή επιβεβαίωσε αυτό που γράφουμε από το πρωί: το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης του 74 κατέρρευσε. 

Μια νέα εποχή ανατέλλει μέσα από τις ωδίνες ενός λαού και μιας χώρας:
Το Antinews από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στο διαδίκτυο ένα πράγμα υποστήριξε ανυποχώρητα: τη ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
Να ξηλωθεί το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα στο οποίο μεταλλάχθηκε με την πάροδο του χρόνου η Μεταπολίτευση του Καραμανλή το 1974 και να ανασυνταχθεί το πολιτικό σκηνικό προς όφελος της Πατρίδας και του Λαού της
Αυτό συμβαίνει σήμερα. Τα παλιά κόμματα διαλύονται. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί τον Παπανδρέου στην πολιτική λήθη. Ο ΛΑ.Ο.Σ. διαλύεται μέσα στις αντιφάσεις του. Η ΝΔ αντιμετωπίζει κι αυτή μια μεγάλη κρίση μετά την διαφοροποίηση μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην δύσκολη στάση του Αντώνη Σαμαρά να στηρίζει την δανειακή και το PSI προκειμένου να διασωθεί η χώρα αλλά και να μείνει στο παιχνίδι.
Εμείς άλλωστε δεν σταματήσαμε να γράφουμε ότι η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ θα έχει επιπτώσεις και στα άλλα κόμματα. Το πολιτικό σκηνικό καταρρέει σήμερα και κανένα κόμμα δεν θα μείνει ανεπηρέαστο. Νέα κόμματα θα δημιουργηθούν.
Όλα όσα όμως συμβαίνουν στην ΚΟ της ΝΔ είναι συνέπεια του γεγονότος ότι δεν εκφράζει τη σημερινή λαϊκή βούληση. Αυτή η ΚΟ εκλέχτηκε σε άλλες εποχές και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή νέου αρχηγού στήριξε, με εξαίρεση ελάχιστους βουλευτές, τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Αυτή η ΚΟ δεν ήταν ποτέ του Σαμαρά κι αυτός εξηγεί όλους αυτούς τους συμβιβασμούς και τους ελιγμούς που αναγκαζόταν να κάνει στα δυο χρόνια που πέρασαν προκειμένου να διατηρήσει την συνοχή της.
Ο Σαμαράς όμως εκλέχτηκε απευθείας από τον λαό και σ΄ αυτόν μόνο δίνει λόγο.
Σήμερα ο Σαμαράς μετά την χθεσινή ανταρσία παραμένει ανυποχώρητος. Όσοι δεν πειθαρχήσουν στην κομματική γραμμή θα διαγραφούν.
Την ίδια στιγμή οργή προκαλούν στους άλλους βουλευτές οι χθεσινές ανταρσίες. Πολλοί βουλευτές τις αποδίδουν σε προσωπικές φιλοδοξίες. Λένε για παράδειγμα ότι ο κ. Μαρκόπουλος ήταν μονίμως δυσαρεστημένος με τον κ. Σαμαρά επειδή δεν τον έκανε γραμματέα της ΚΟ στην θέση του κ. Τασούλα, ενώ ο κ. Βλάχος εποφθαλμιούσε την θέση του γραμματέα του κόμματος.
Τι ρόλο όμως μπορούν να παίξουν τετριμμένες προσωπικές φιλοδοξίες μπροστά σ΄ αυτό που έρχεται. Αυτήν την δύσκολη ώρα όλοι μετριόνται.
Και την λύση θα την δώσουν οι εκλογές τις οποίες θα απαιτήσει ο Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής.
Τι είναι πατριωτική στάση;
Στόχος του Σαμαρά δεν είναι μία «πύρρειος εκλογική νίκη». Στόχος του Σαμαρά είναι να κρατήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες όρθιους παρά τις αντιξοότητες και την κατάλληλη στιγμή να κάνει την επίθεση που θα δώσει μία πραγματική νίκη στην Ελλάδα.
Όταν έχεις κατώτερες δυνάμεις είσαι αναγκασμένος να κερδίσεις χρόνο.
Με το να θεωρούν ορισμένοι ότι είναι πατριώτες, προτρέποντας τον Σαμαρά να πάει να σφαγιαστεί στην μάχη στέλνοντας την χώρα στην άβυσσο, μάλλον εξυπηρετούν άλλου είδους συμφέροντα.
“Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού. Είναι η επιλογή μεταξύ του καταστροφικού και του δυσάρεστου”, έλεγε ο John Kenneth Galbraith.
Και είναι αυτό το δίλημμα με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος ο Σαμαράς όταν πήρε την απόφαση για την δανειακή και το psi. Να κρατήσω όρθια την χώρα προκαλώντας δυσαρέσκεια ή να οδηγήσω την χώρα στην δραχμή για μια εφήμερη προσωπική δόξα που θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της χώρας;
Αν δεν είναι πατριωτική στάση να αναλαμβάνεις την διαχείριση του χάους που προκάλεσε ο ΓΑΠ τα τελευταία δυο χρόνια, με όποιο πολιτικό και προσωπικό κόστος, με σκοπό να σταθεροποιήσεις την χώρα ώστε να μπορείς να την βγάλεις από το αδιέξοδο, τότε ποια είναι;
Με την στρατηγική του κατάφερε να εγκλωβίσει το μεταπολιτευτικό σύστημα στην ίδια του την παγίδα. Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, το ΛΑΟΣ…ξεβρακώνεται και οδεύει στον δρόμο του ΠΑΣΟΚ και καταρρέουν μαζί με τον Παπαδήμο τα σενάρια συγκυβέρνησης και τεχνοκρατικών λύσεων που προωθούσε η διαπλοκή. Παράλληλα, μέσω της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, απέδειξε ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι όντως εφικτή. Φυσικά όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς απώλειες. Άλλωστε καιρός είναι να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι.
Οπωσδήποτε, το psi και η δανειακή δεν αποτελούν πανάκεια για την χώρα. Όμως, θα του επιτρέψουν να σταθεροποιήσει την χώρα για να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να ξεκινήσει την επαναδιαπραγμάτευση.
Και ο χειρότερος επικριτής της στρατηγικής Σαμαρά, θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι δεν μπορείς να χτίσεις πάνω σε ερείπια.
Στο μεταξύ, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη δείχνουν, ότι οι έμμονες της Μέρκελ για περισσότερη λιτότητα και δημοσιονομική πειθαρχεία, καθώς και το αποτυχημένο φάρμακο που χορήγησε μέσω της τρόικα στην Ελλάδα, την έχουν οδηγήσει στο μάτι του κύκλωνα. Είναι πλέον θέμα χρόνου να αποδεχτεί την αναπτυξιακή πολιτική για την Ευρωζώνη. Συνεπάγεται λοιπόν, πως πρέπει να παραμείνουμε στο παιχνίδι.
Και θυμηθείτε τι είχε πει στην Μέρκελ στο σύνοδο του ΕΛΚ: “Όταν η πολιτική σου αποτύχει εγώ θα είμαι εδώ με το δικό μου σχέδιο”

Antinews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " σέντρα "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com