Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσκόπηση-βόμβα αύριο στα "Επίκαιρα"

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com

16,5%  μπροστά  η  ΝΔ!  -  Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ!


Στα "Επίκαιρα" που κυκλοφορούν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, δημοσιεύεται δημοσκόπηση-βόμβα της VPRC, η πρώτη μετά την...ψηφοφορία της προηγούμενης Κυριακής και των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων που την ακολούθησαν.


Το πολιτικό σκηνικό εμφανίζεται κατακερματισμένο και τα σενάρια φαντασίας έγιναν πλέον εφικτά.


Η ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου έχει πλέον «απασφαλίσει» δομικές αλλαγές στο κομματικό σύστημα και στους εκλογικούς συσχετισμούς.


Οι επόμενες εκλογές, που, κατά τα φαινόμενα, είναι πλέον επείγουσες για το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, θα καταγράψουν πρωτοφανή ρευστότητα σε όλα τα επίπεδα.


Πλέον δεν υπάρχει σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και οι πιο απίθανες προ ολίγων εβδομάδων υποθέσεις.


Η έρευνα της VPRC του Ιανουαρίου κατέγραψε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 12%. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί κατά μία μονάδα καταγράφοντας ποσοστό 11%, ενώ η Νέα Δημοκρατία έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και να διαγράψει 21 βουλευτές, καταγράφοντας ποσοστό 27,5%.


Τα κόμματα της Αριστεράς καταγράφουν πολύ υψηλά ποσοστά με τη Δημοκρατική Αριστερά να φθάνει στο 16%, το ΚΚΕ στο 14% και το ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%. Το ποσοστό του ΛΑΟΣ εξαιτίας της παρελκυστικής πολιτικής του αρχηγού του πέφτει στο 4,5% με πτώτικες τάσεις που να απειλείται ακόμη και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, σφυροκπημένο από την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή στα δεξιά του, που καταγράφει πάλι υψηλό ποσοστό, 2,5%.


Οι Οικολόγοι-Πράσινοι συνεχίζουν να "μπαίνουν" στη Βουλή διατηρώντας ένα σταθερό πόσοστό γύρω στο 3,5%, ενώ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά καταγράφει ποσοστό 2%, ενώ η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επανεμφανίζεται με ποσοστό 1%.

Το "άλλο κόμμα" καταγράφει ποσοστό 2,5% και η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα φθάνουν στο 31,8%. 


Υψηλότατα εμφανίζονται τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για την πορεία της χώρας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης, αφού αποτελεί μαζί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το πρόσωπο κλειδί για τη διαχείριση της κρίσης στην παρούσα φάση.





Διαβάστε όλη τη δημοσκόπηση σε επιμέλεια Γιάννη Κορωναίου, με την ανάλυση του Χριστόφορου Βερναρδάκη, στα "Επίκαιρα", στο τεύχος 122, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012.

Από ........ epikaira

Βόμβα Παπούλια για τα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας: Ποιός είναι ο κ. Σόιμπλε που λοιδορεί τη χώρα μου;

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com

Νωρίτερα είχε παραιτηθεί από τον μισθό του ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πολίτες
- ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
- Αναρωτήθηκε φανερά οργισμένος ποιοί είναι οι Ολλανδοί και οι Φινλανδοί
- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε όλα εκείνα που συζητούν μεταξύ τους οι έλληνες πολίτες

Μπροστά στα εξωφρενικά και άθλια τερτίπια των ευρωπαίων εταίρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας απασφάλισε κυριολεκτικά και ξεστόμισε όλα όσα συζητούν μεταξύ τους όλο αυτό τον καιρό οι έλληνες πολίτες.

Φανερά οργισμένος από τα νέα παιχνίδια στην πλάτη της χώρας μας, ο κ. Παπούλιας δήλωσε ξεκάθαρα πως "δεν ανέχομαι κανένα κ. Σόιμπλε να λοιδορεί τη χώρα μου. Ποιός είναι ο κ. Σόιμπλε; Ποιοί είναι οι Ολλανδοί και οι Φινλανδοί;"¨.

Με αυτά τα λόγια ο κ. Παπούλιας καυτηρίασε με τον πλέον έντονο τρόπο τα νέα παιχνίδια της Ευρώπης, οι οποίοι αφού έβαλαν μία κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα που οι ίδιοι απαιτούσαν τώρα μας απειλούν πως ίσως το νέο πακέτο βοήθειας δοθεί μετά τις εκλογές με μοναδικό σκοπό να έχουν στο χέρι και τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Μάλιστα ο κ. Παπούλιας συνέχισε λέγοντας πως "εμείς πάντα είχαμε το καθήκον και την ευκαιρία να υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τη δική μας ελευθερία, αλλά την ελευθερία ολόκληρης της Ευρώπης", στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ



Αυτό ήταν το ξέσπασμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια απέναντι σε όλα αυτά τα παιχνίδια των εταίρων και κυρίως στις προκλητικότατες δηλώσεις του κ. Σόιμπλε ο οποίος μάλιστα σήμερα είχε το θράσος να δηλώσει ότι δεν θέλει εκλογές στην Ελλάδα, παρεμβαίνοντας έτσι ακόμα πιο πολύ στα εσωτερικά της χώρας.

Νωρίτερα ο κ. Παπούλιας είχε αποδείξει περίτρανα πως είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς όπως έγινε γνωστό παραιτήθηκε από τον μισθό του ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους έλληνες πολίτες που βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να μειώνεται.

Από .....  Newsit

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ τον Σαμαρα...

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Και το κρύβουν...

Στη ΝΔ προσπαθούν να το κουκουλώσουν ενώ κάποιοι δημοσιογράφοι που το ... γνωρίζουν, κάνουν το κορόιδο.

Προχθές μια ομάδα στην όποια την πλειοψηφία αποτελούσαν κάποιες κυρίες που έχουν σχέση με τους διαγραφέντες, μαζεύτηκαν έξω από τα γραφεία της ΝΔ και τον αποδοκίμασαν έντονα.


Στη ΝΔ απέκρυψαν το περιστατικό και φρόντισαν να πιάσουν στελέχη και δημοσιογράφους που το γνωρίζουν για να μη βγει στη δημοσιότητα.. 


Από ......  nonews-news

Παραιτείται από τα κέρδη της σε ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ

Αναρτήθηκε από........ energoipoliteskv.blogspot.com


Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διανείμει στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης οποιαδήποτε κέρδη αντλήσει από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει, ανακοίνωσε το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου Λικ Κοέν.

«Αποφασίσαμε στο ευρωσύστημα ότι δεν επιθυμούμε να αποκομίσουμε κέρδη από τις συναλλαγές μας με την Ελλάδα και, όταν διανεμηθούν τα κέρδη των προηγουμένων ετών, κάθε κυβέρνηση θα αποφασίσει ποιό μερίδιο θα διαθέσει για την Ελλάδα» δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.
«Είναι ζήτημα των κυβερνήσεων να αποφασίσουν τι θα κάνουν», διευκρίνισε σε παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου.
Σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης, η ΕΚΤ κατέχει ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 50 δισ. ευρώ περίπου, χρεόγραφα που απέκτησε από το Μάιο του 2010 όταν ξεκίνησε το αμφιλεγόμενο πρόγραμμά της αγοράς κρατικών ομολόγων.

Η τιμή κτήσης τους κυμάνθηκε στα 40 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η ΕΚΤ έχει καταγράψει λογιστικά κέρδη 10-15 δισ. ευρώ.

Από ..... tvxs

Σκάνδαλο: Χαρίζουν τα χρέη των κομμάτων

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Δήλωση του Θόδωρου Σκυλακάκη, Ευρωβουλευτή και υπεύθυνου τομέα οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας: 
Ρύθμιση σκάνδαλο, με την οποία θα χαριστούν στην ουσία τα κεφάλαια των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που χρωστούν σήμερα 230 εκ. ευρώ, προετοιμάζει με εισήγηση των δύο κομμάτων η κυβέρνηση......ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Παπαδήμου, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του υπ. Εσωτερικών κ. Γιαννίτση. Συγκεκριμένα η σχετική πρόταση αναφέρει:

«Για τα ήδη συναφθέντα δάνεια να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ Κομμάτων, Υπουργείου Οικονομικών και Τραπεζών που έχουν δανείσει κόμματα. Το 60% των εκάστοτε επιχορηγήσεων θα παρακρατείται και θα καταβάλλεται από το δημόσιο στις τράπεζες μέχρι την πλήρη αποπληρωμή του υπολοίπου του δανείου.» Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι με τις άλλες προτάσεις του υπουργείου η κρατική χρηματοδότηση θα ανέρχεται περίπου σε 40 εκ. Ευρώ. 
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Με τα πλέον ευνοϊκά στοιχεία των δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα θα λάβουν στις επόμενες εκλογές μεταξύ 40% και 50%. Θα τους αναλογούν δηλαδή 16 με 20 εκ. ευρώ αθροιστικά. Το 60% που προτείνεται ότι θα πηγαίνει στις τράπεζες από το ποσό αυτό αναλογεί σε 10-12 εκ. ευρώ. Σήμερα τα χρέη των δύο κομμάτων ξεπερνούν τα 230 εκ. ευρώ. 
Με 6% επιτόκιο (επιτόκιο όνειρο για τις περισσότερες φερέγγυες και αξιόπιστες ελληνικές εταιρίες και μικρότερο από αυτό που ήδη πληρώνουν τα κόμματα που δεν έχουν αντίστοιχη φερεγγυότητα), οι τόκοι μόνον θα ξεπερνούσαν το έσοδο των τραπεζών από τη ρύθμιση αυτή. Συνεπώς το κεφάλαιο θα έμενε αιωνίως απλήρωτο. Στην πράξη, αν η ρύθμιση αυτή περάσει, τα 230 εκ. θα γίνουν δανεικά και αγύριστα. 
Ποιος θα τα πληρώσει; Οι Έλληνες φορολογούμενοι με ευρωπαϊκά χρήματα, αφού πάνω από 200 εκ. δάνεια αφορούν την Αγροτική, που είναι μια κρατική τράπεζα την οποία θα κληθούν σύντομα να ανακεφαλαιοποιήσουν οι ευρωπαίοι δανειστές με δάνεια που θα δώσουν στο ελληνικό κράτος, δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο
Επιπροσθέτως θα κληθούν να πληρώσουν και οι όποιοι ιδιώτες μέτοχοι των εμπλεκομένων τραπεζών, των οποίων τα χρήματα επίσης θα υφαρπαγούν με τη ρύθμιση αυτή, κάτι που συνεπάγεται και βαρύτατες νομικές ευθύνες όποιας διοίκησης τράπεζας συμφωνήσει με μια τέτοια ρύθμιση. Πρόκειται για πρόταση πρωτοφανή, που παραβιάζει κάθε έννοια ισότητας και δημοκρατικής νομιμότητας έναντι των κομμάτων που δεν προσέφυγαν σε δανεισμό. 
Τα κόμματα που δανείστηκαν –και τα οποία ήδη απολάμβαναν πλουσιοπάροχες με βάση τα ευρωπαϊκά κριτήρια κρατικές επιχορηγήσεις- χρησιμοποίησαν τα επιπλέον 250 εκ., τα οποία δανείστηκαν με κριτήρια που ήδη ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, για να κερδίσουν περισσότερες ψήφους από αυτές των υπολοίπων πολιτικών φορέων. 
Τώρα με τις επιπλέον ψήφους που αντιδημοκρατικά απέσπασαν θα ψηφίσουν τα ίδια στη Βουλή για να τους χαριστούν στην ουσία τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά.
 Πρόκειται για εξοργιστικό σκάνδαλο, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, που εκτός όλων των άλλων θα κληθεί να πληρώσει και τα χρέη των κομμάτων που τον έφεραν εδώ. 
Από .......  taxalia

Βόμβα Καρατζαφέρη: Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Βενιζέλος ήθελαν να παρακαλέσουν τον Τόμσεν να δεχτεί........ ( VIDEO)

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com 

Θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει ο κ.Βενιζέλος;

Δείτε τι είπε πριν λίγο στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη ο Καρατζαφέρης.
Αναφέρθηκε στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στο τι συζήτησαν και γιατί τελικά διαφώνησε.
Αποκάλυψε τι πρότεινε ο Βενιζέλος στις 12 το βράδυ, αφού μετά από 6 ώρες είχαν καταλήξει σε κάποιο μοντέλο...


Συμφώνησαν όλοι, σύμφωνα με τον Καρατζαφέρη, να πάρουν τηλέφωνο τον Πολ Τόμσεν να τον παρακαλέσουν να δεχτεί...


Από ..... exomatiakaivlepo

Το ΔΝΤ τραβάει το χαλί από την συμφωνία

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com



Του Γιάννη Αγγέλη

Σε μία χωρίς προηγούμενο αντιπαράθεση μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση της προπαρασκευαστικής του Eurogroup επιτροπής, της European Working Group (EWG) με αφορμή τα όρια βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, στην EWG έχουν κατατεθεί από τους αρμόδιους νομικούς οίκους επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία του PSI και να αρχίσει να υλοποιείται στις προβλεπόμενες ημερομηνίες εάν προηγουμένως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις της συμφωνίας από τα εθνικά κοινοβούλια. Οι νομικοί οίκοι που κατέθεσαν τις επιφυλάξεις αυτές επιμένουν ότι το όλο εγχείρημα μπορεί να αντιμετωπίσει για τους λόγους αυτούς πολύ σοβαρά προβλήματα υλοποίησης.

Το ΔΝΤ έχει καταθέσει την δική του Έκθεση βιωσιμότητας η οποία διαφέρει από εκείνη της Κομισιόν κατά 4 - 5 μονάδες του ΑΕΠ στην προβολή τους για το 2020. Και οι δύο Εκθέσεις βλέπουν ότι με το παρόν πακέτο μέτρων (PSI 50% και νέα δανειακή σύμβαση) το χρέος της Ελλάδας το 2020 θα κινηθεί μεταξύ 124% και 128% του ΑΕΠ με το ΔΝΤ να τραβάει το σχοινί προς το ανώτατο όριο διακύμανσης και της Κομισιόν προς το κατώτατο.

Η διελκυστίνδα αυτή όμως, όπως τονίζουν στελέχη της Κομισιόν, είναι εξαιρετικά επισφαλής καθώς η είσοδος της Ευρώπης σε περίοδο οικονομικής αστάθειας και ύφεσης καθιστά τις προβολές αυτές πολύ αμφίβολες.

Πολύ περισσότερο μάλιστα που στην Ελλάδα οι επιπτώσεις τους δεν μπορούν ακόμα να αξιολογηθούν με ακρίβεια αφού κάθε έτος οδηγεί σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το προηγούμενο. Έτσι άλλωστε συμβαίνει και για το 2011 η ύφεση στο οποίο θα ξεπεράσει το προβλεπόμενο 6% (τα νέα στοιχεία δείχνουν 6,8%) και θα επηρεάσει προς το χειρότερο και την ύφεση το 2012.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η πίεση που ασκεί το ΔΝΤ σε ακραίο πλέον βαθμό στα ευρωπαϊκά όργανα για να αυξηθεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. όπως την ΕΚΤ και τις κεντρικές τράπεζες στο κούρεμα, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνο σημείο τις διαπραγματεύσεις.

Άλλωστε όπως είχε προειδοποιήσει από την Δευτέρα το Capital.gr η πίεση αυτή είχε πάρει την μορφή της αμφισβήτησης της δυνατότητας να ληφθούν αποφάσεις σήμερα στο Eurogroup το οποίο τελικά κάτω από την ασφυκτική πίεση του κ. Σόϊμπλε αναβλήθηκε παρά τις προσπάθειες να διασωθεί η συνάντηση έστω και τυπικά από τον κ. Γιουνκέρ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός που παρακολουθεί για προφανείς λόγους με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο ελληνικό μέτωπο υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν για σήμερα οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή συνάντηση και συμφωνία και για τον λόγο αυτό ο κ. Γιουνκέρ υποχρεώθηκε να υποκύψει στην απαίτηση του κ. Σόϊμπλε ο οποίος επιμένει να ζητά αυστηρότερο "κούρεμα", άμεση δημοσιονομική εποπτεία της Ελλάδας και διασφάλιση της "πολιτικής σταθερότητας" στην Αθήνα...

Χαρακτηριστικό των διεργασιών που γίνονται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι ότι ο κ. Σόϊμπλε έχει αρχίσει να διακινεί το Plan B για την Ελλάδα το οποίο είναι μια Έκθεση του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών στην οποία καταγράφονται οι εκτιμήσεις για τις συνέπειες που θα είχε ο εξαναγκασμός σε εξοστρακισμό της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. και την επιστροφή της μετά από ένα χρονικό διάστημα σ΄ αυτή με την υποστήριξη ενός δανειακού προγράμματος από την Ευρωζώνη!

Στην "τάση" αυτή ο κ. Σόϊμπλε έχει βρει αντιμέτωπους τους Γάλλους (οι οποίοι ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του PSI), αλλά στηρίζεται από τις χώρες της "ομάδας των τεσσάρων" με εξαίρεση τον κ. Γιουνκέρ ο οποίος ως πρόεδρος του Eurogroup επιχειρεί να διατηρήσει μαζί με την Κομισιόν την γραμμή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου...

Η τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί πάντως σήμερα θα φέρει σαν αφορμή της αναβολής στην συζήτηση την καθυστέρηση στην λήψη των συμπληρωματικών μέτρων (325 εκατ. ευρώ) και την μη αποστολή μέχρι χθες βράδυ των επιστολών συμφωνίας από τους δύο αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό των πιέσεων που έχουν ασκηθεί τα τελευταία 24ωρα είναι το γεγονός ότι ορισμένες κυβερνήσεις έριξαν ακόμα και την ιδέα να ζητηθεί η συμφωνία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων (!) σαν προϋπόθεση για την νέα σύμβαση αλλά η τερατώδης αυτή απαίτηση δεν βρήκε ευρύτερη υποστήριξη.

Πάντως από την Κυριακή μέχρι και χθες βράδυ έχουν μεσολαβήσει αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ του Λ. Παπαδήμου με Ευρωπαίους ηγέτες σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο και Λουξεμβούργο στις οποίες διαπιστώθηκε ότι παρά την υπερψήφιση του νέου δανειακού πακέτου από τα 2/3 της βουλής εκφράζεται έντονα η επιφύλαξη για το κατά πόσο η απόφαση αυτή θα μπορεί να υποστηριχθεί και μετά τις εκλογές.

Πολύ περισσότερο μάλιστα μετά τις μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί τα κόμματα που στηρίζουν το Μνημόνιο...


Από ......  Capitral.gr


Πηγή:www.capital.gr

Εντός ολίγων ωρών αναμένονται οι έγγραφες δεσμεύσεις Σαμαρά-Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ασφυκτικές είναι οι χρονικές πιέσεις που δέχεται η Αθήνα για να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών και να κλείσει την «τρύπα» των εκ. ευρώ που υπολείπονται από το πακέτο μέτρων, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή στη Βουλή, προκαλώντας «αιμορραγία» στα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Το χρονικό όριο τοποθετείται στις 18:00 το απόγευμα, όταν θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Από .....  tvxs

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών


Αναρτήθηκε από......   energoipoliteskv.blogspot.com

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ*
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο, το οποίοκαλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή αντιπροσωπεία,παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για τους λόγους που ακολουθούν:

  1. Η παρούσα Βουλή εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2009κάτω από εντελώς διαφορετικές πολιτικές προϋποθέσεις και η λαϊκή εντολή προς αυτή, κατά την έννοια του άρθρου 41 του Συντάγματος, ήταν διαμετρικά αντίθετη από όσα προβλέπει τώρα το κατατεθειμένο κείμενο. Λείπει, συνεπώς, η δημοκρατική νομιμοποίηση για την ψήφισή του.
  2. Το περιεχόμενο του κειμένου, που καλείται να ψηφίσει η Βουλή είναι προϊόν οικονομικού και πολιτικού εκβιασμού, εκ μέρους των εκπροσώπων των δανειστών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου (άρθρο 52 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης του 1969).
  3. Το κείμενο που κατατέθηκε για ψήφιση δεν αποτελεί κατά το Σύνταγμα ούτε σχέδιο νόμου, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου ούτε σχέδιο νόμου κυρωτικού διεθνούς σύμβασης, δεδομένου ότι δεν περιέχει το υπογεγραμμένο κείμενο της διεθνούς σύμβασης. Πρόκειται για κείμενο προγράμματος, που επιχειρείται να δεσμεύσει ανεπίτρεπτα επί δεκαετίες το μέλλον της χώρας. Παρουσιαζόμενο, συνεπώς, ως δεσμευτικό κείμενο νόμου, παραβιάζει την αντιπροσωπευτική αρχή και την κατά το Σύνταγμα άσκηση της νομοθετικής λειτουργίας (άρθρο 26 Σ).
  4. Το κείμενο επιχειρείται να υπερψηφιστεί κατά παράβαση του άρθρου 29 του Συντάγματος, στο βαθμό που επιβάλλεται κομματική πειθαρχία χωρίς προηγούμενη εσωτερική ψηφοφορία και απόφαση συλλογικών κομματικών οργάνων.
  5. Η πρόβλεψη ότι οι νέες δανειακές συμβάσεις θα ισχύουν από την υπογραφή τους, χωρίς κύρωση από την Βουλή, παραβιάζει τα άρθρα 28 παρ. 2 και 36 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς και το διεθνές δίκαιο.
  6. Οι συνταγματικές και οι διεθνούς δικαίου εγγυήσεις σεβασμού και προστασίας της εθνικής κυριαρχίας προσβάλλονται επιπλέον:
    1. με την επανάληψη –όπως και στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της 10.5.2010- της ρήτρας παραίτησης από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας
    2. με τον υπερδανεισμό της χώρας και την άμεση στέρηση της δυνατότητας ικανοποίησης των βασικών αναγκών του ελληνικού λαού και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ελλήνων πολιτών
    3. με τη σώρευση «επαχθούς» δανεισμού και
    4. με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του δημοσίου διεθνούς δικαίου που διέπει τις διεθνείς συμβάσεις των κρατών. Συνεπώς, το κείμενο που καλείται η Βουλή να ψηφίσει παραβιάζει στον πυρήνα τους τις συνταγματικές εγγυήσεις της εθνικής κυριαρχίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής αρχής (άρθρο 1 του Συντάγματος).
  7. Τα μέτρα που προβλέπει το προς ψήφιση κείμενο ότι θα επιβληθούν στον ελληνικό λαόπαραβιάζουν τις αρχές της ισότητας των βαρών, του κοινωνικού κράτους δικαίου (άρθρα 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος) και τις εγγυήσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων (άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος). Παραβιάζουν επίσης θεμελιώδεις εγγυήσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας (του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) και του διεθνούς δικαίου, καθώς και εγγυήσεις του διεθνούς εργατικού δικαίου
Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά, συνεπώς, εκτροπή από τη συνταγματική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα.

* Ο Γιώργος Κασιμάτης είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ανδρέας Δημητρόπουλος είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης, ο Ηλίας Νικολόπουλος είναι Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και ο Κώστας Χρυσόγονος είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 Από  .......  activistika

Η πίτα του ΕΒΕ Φθιώτιδας.

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2011 στο Τουριστικό περίπτερο του Αγίου Λουκά.
  Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάϊκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος  ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Δήμας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και εκπρόσωπος της Κ.Ε.Ε κ. Αγνιάδης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Σταυρίδης καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων της περιοχής μας αλλά και μέλη του Επιμελητηρίου μας. 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος, αλλά και τους προβληματισμούς τους για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας στο αντίξοο από όλες τις απόψεις σημερινό περιβάλλον.
            
Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκε για την προσφορά του στον Επιμελητηριακό θεσμό ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Αβδίκος και βραβεύτηκαν  οι κατωτέρω επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου μας:    
Α) NUTRIAA.E.  ( Βραβείο Εξαγωγικής δραστηριότητας και Διεθνούς παρουσίας )
Β) ΑΦΟΙ Ν. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΒΕΕ ( Βραβείο Πρωτότυπου & επώνυμου προιόντος)
Γ) Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΛΑΚΗΣ – Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε. (Βραβείο Νεανικής επιχειρηματικότητας και Πληροφορικής)
Δ) ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ  Πρόεδρος της STAR  A.E. ( Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης)
Ε) ΑΡΓΥΡΩ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε. ( Βραβείο Γυναικείας επιχ/τητας και την καινοτομίας)
Επίσης με την ευκαιρία της εκδήλωσης και μετά από σχετικές συνεννοήσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου μας παραδόθηκαν  στον Σύλλογο Παραπληγικών Ν. Φθιώτιδας 6 αναπηρικά αμαξίδια προσφορά από τις ακόλουθες επιχειρήσεις- μέλη μας :
Κων/νος Γ. Τζούφλας ΑΕΒΕ
Τριαντάφυλλος Τσαδήμας & Σία  Κτηνοτροφική Λαμίας ΕΠΕ
 Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ
NUTRIAA.E.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ Α.Ε.
ΚΟΠΑΝΗΣ ΑΕ
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας θέλοντας επίσης να δείξει το συνεχές ενδιαφέρον της για τα μέλη της  κοινωνίας της Φθιώτιδας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης στην τρέχουσα δεινή οικονομικοκοινωνική συγκυρία και να τονίσει την αναγκαιότητα ανάπτυξης του αισθήματος αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών μέσω της στήριξης των ιδιαίτερα καταπονημένων ομάδων του πληθυσμού, αποφάσισε όπως προσφέρουμε το επόμενο χρονικό διάστημα 1.000 περίπου μερίδες γευμάτων ή πρώτες ύλες για την παρασκευή αυτών στα Κέντρα Αγάπης των πόλεων του Νομού μας όπου αυτά υπάρχουν και λειτουργούν, όπως πχ. το Κέντρο Αγάπης της Ι. Μητροπόλεως Φθ/δας ή τα ανάλογα κέντρα των Δήμων του Νομού μας.         

Από .......   lamiafm1

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , Φθιώτιδας: Ναι, σε όλα!!!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Κ.ΜΠΑΤΖΕΛΗ,ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ και οι γιατροί "ΒΟΛΕΥΤΈΣ" ,ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΣΩΝΗΣ :

"Ναί, σε όλα!!!" ψήφισαν οι Βουλευτές Φθιώτιδας, αλλα δεν ξέρουν οτι οι πολίτες της ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ,  θα τους πούνε  ΟΧΙ   σε   ΟΛΟΥΣ  !!!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟ. ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 2ο!!! 

 Από  .........   dimoslokron

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com