Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Νigel Farage: "H τρόικα εξωθεί την Ελλάδα σε επανάσταση"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Aγόρευση του Nigel Farage, ευρωβουλευτή και μέλους του U.K.I.P (United Kingdom Independence Party), στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 15 Φεβρουαρίου 2012.

Nigel Farage: Τι να σας πω, κύριε Επίτροπε. Διαλέξατε τον κατάλληλο άνθρωπο. Ο Παπαδήμος έχει εγκατασταθεί στη θέση του, και καθώς η Αθήνα τυλιγόταν στις φλόγες τη νύχτα της Κυριακής, αυτός ο κύριος με άφησε άφωνο, όταν δήλωσε: "Βανδαλισμοί και καταστροφές δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική χώρα".

Ποιά δημοκρατική χώρα; Δεν είναι καν δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός! Διορίστηκε από εσάς! Η Ελλάδα δεν κυβερνάται από δημοκρατική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. Κυβερνάται από μια τρόικα. Από τρεις ξένους αξιωματούχους, που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Αθήνας και λένε στους Έλληνες τι επιτρέπεται να κάνουν και τι όχι.

Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που παρακολουθήσατε την Κυριακή οφείλονται άμεσα στο γεγονός ότι αφαιρούνται από τον ελληνικό λαό όλα τα δημοκρατικά του δικαιώματα. Τι άλλο τους απομένει να κάνουν;

Θα είμαι ειλικρινής και θα σας ομολογήσω ότι, αν ήμουν Έλληνας πολίτης, θα ήμουν κι εγώ εκεί έξω, συμμετέχοντας σε εκείνες τις διαδηλώσεις της Κυριακής. Θα ήμουν κι εγώ στους δρόμους, προσπαθώντας να συμβάλω στην ανατροπή αυτού του εκτρώματος, το οποίο έχει επιβληθεί σε αυτό τον λαό.

Στην προσπάθειά της να αναγκάσει τους Έλληνες βουλευτές να ψηφίσουν αυτό το νέο μηχανισμό στήριξης, η μαριονέτα αυτή τους προειδοποίησε, ότι εάν δεν το έπρατταν, η χώρα θα βίωνε μια δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου της.

Και απορώ. Καθώς έβγαινε από την έξοδο της Βουλής, δεν είδε ότι το 50% των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα είναι ήδη άνεργοι; Δεν είδε ότι η οικονομία, όχι μόνο κινείται με βραδύτερους ρυθμούς, αλλά έχει συρρικνωθεί συστηματικά τα τελευταία πέντε χρόνια και τώρα βρίσκεται σε μια δραματικά κατηφορική πορεία, με μια μείωση της τάξεως του 7% ετησίως; Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο.

Θα σας το πω ευθέως. Για αυτό που έρχεται στην Ελλάδα, η λέξη "χάος" δεν επαρκεί. Οι πολιτικές αυτές εξωθούν την Ελλάδα σε επανάσταση.

Είναι ανάγκη οι Έλληνες να αποκτήσουν ξανά την ελευθερία τους. Αν δεν επιστρέψουν στη δραχμή, θα είστε υπεύθυνοι για κάτι πραγματικά τρομακτικό.



Από ...... kostasxan

Ζητείται (απεγνωσμένα) ηγέτης...

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Ο Αντώνης Κομανέτσης έχει πάρει φόρα κατηφόρα και υπογράφει τα πάντα.


Για την ακρίβεια ακόμη κι αυτή την ώρα που διαβάζεις  το κείμενο ο Κομανέτσης υπογράφει.

Βάζει περισσότερες υπογραφές και από υπάλληλο του ΚΕΠ Αγίας Λαύρας. 

Υπογράφει ακόμη και για τον Μιχελάκη.

Όταν εγκαταλείπει τα γραφεία της Συγγρού ρωτάει τον αστυνομικό της εισόδου αν θέλει να του υπογράψει κάποια υπεύθυνη δήλωση η κάτι σχετικό.

Αυτό δεν είναι εικόνα ηγέτη.

Αν ο Παπανδρέου  τείνει να εξαφανισθεί μετά από δύο χρόνια πρωθυπουργίας, ο Κομανέτσης κινδυνεύει να οδηγηθεί για μια ακόμη φορά στην εξορία χωρίς καν να γίνει πρωθυπουργός.

Ο φέρελπις  νέος  που εξελέγη βουλευτής στα 24 του χρόνια κάνοντας όλους να μιλούν με θαυμασμό για τον δυναμισμό και τις προοπτικές του, απογοητεύει για μια ακόμη φορά όσους τον πίστεψαν.

Σε μια συγκυρία που αναδεικνύει τους πραγματικούς ηγέτες ο αρχηγός της ΝΔ βρίσκεται με 20 βουλευτές λιγότερους , σε διαρκή νευρικότητα και με τις σπασμωδικές κινήσεις και δηλώσεις  του να διαδέχονται η μία την άλλη.

Όσοι τον άκουσαν να λέει  «θα κατεβάσω τις κουκούλες από τα καθάρματα…»,  εννοώντας αυτούς που έκαψαν την Αθήνα, σοκαρίσθηκαν από το μέγεθος της απελπισίας του.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μιλούσε μέχρι πρόσφατα για λάθος μείγμα και επαναδιαπραγμάτευση. Αίφνης στριμωγμένος από τις εξελίξεις  βάζει την ουρά στα σκέλια, κάνει θεαματικές κωλοτούμπες αφαιρώντας κάθε ίχνος αξιοπιστίας από τα λεγόμενά του.

Ούτε για τους ξένους συνομιλητές μας μπορεί να είναι αξιόπιστος ένας τέτοιος ηγέτης. Σου λένε με τον Σαμαρά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, ο Παπανδρέου είναι εκτός κάδρου, άρα μένει μόνο ο Παπαδήμος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως απεκάλυψε πρόσφατα η Μέρκελ, της τηλεφωνεί διαρκώς και της δίνει ραπόρτο για κάθε του βήμα. Και οι Γερμανοί (Σόιμπλε) με τη σειρά τους για το χατήρι του Παπαδήμου, κάνουν δηλώσεις για αναβολή των εκλογών.

Την ίδια ώρα ο Βενιζέλος με τον Λοβέρδο συνεχίζουν το ενδοπασοκικό μάπετ  σόου  με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα τα σκατώσουν και το ΠΑΣΟΚ θα περάσει στον έλεγχό τους.

Αυτοί είναι η κατάντια του πολιτικού προσωπικού της χώρας σε μια τόσο κρίσιμη για την πατρίδα στιγμή της ιστορίας της…

Από .........  kourdistoportocali

Πολύ βαριές κατηγορίες Καμμένου από το facebook

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


 Νέα επίθεση Πάνου Καμμένου από το facebook. Ο ανεξάρτητος βουλευτής έγραψε το πρωί της Πέμπτης:
Αφού λοιπόν πήραν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ τις εμπράγματες διασφαλίσεις, τον πλούτο της Χώρας, το αύριο του Έθνους με την συνέργεια της συγκυβέρνησης Πασοκ, Νέα Δημοκρατία-Σαμαρά, Βοριδομπουμπούκων, τώρα έχοντας τον εκλεκτό τους Παπαδήμο-Goldman Sachs με αμετάκλητο πληρεξούσιο υπογραφής .
Ενώ τρομοκράτησαν τον Ελληνικό Λαό και κάποιους βουλευτές που εκπροσωπούν τους χρηματοδότες και όχι τους πολίτες.
ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΕΣΩ PAULSON
ΟΧΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ
ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΑΟ ΠΑΙΞΑΤΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Διαβάστε την Επιστολή Σαμαρά στους Ευρωπαίους και στο ΔΝΤ

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ:
Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:
* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.
* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.
* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.
* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».
Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.

Από ...... tsantiri

Δεσμεύσεις από την επόμενη κυβέρνηση ζητούν οι δανειστές

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup έληξε το βράδυ της Τετάρτης χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση, παρά...
τις γραπτές δεσμεύσεις που εστάλησαν από τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά στις Βρυξέλλες.

Και αυτό γιατί, έχοντας κλείσει τα κενά για το πρόγραμμα της νέας δανειακής σύμβασης και σχεδόν όλες τις πτυχές του PSI, το νέο κεφάλαιο των πιέσεων από δανειστές και εταίρους είναι καθαρά πολιτικό.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος αναφέρθηκε στους προβληματισμούς που εκφράστηκαν από τους εταίρους κατά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που επικεντρώνονται στην ενίσχυση του αντιμνημονιακού πόλου στην πολιτική σκηνή.


Σε συνδυασμό με τις παροτρύνσεις Βερολίνου και Ρώμης υπέρ κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Ελλάδα και αποφυγής πρόωρων εκλογών και τις απειλές περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, δημιουργείται ένα εκρηκτικό σκηνικό.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για το τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ενώ πρόκειται να ενημερώσει και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κύκλος των ενημερωτικών επαφών αρχίζει σήμερα, Πέμπτη με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη.


Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τέθηκε το ζήτημα εάν η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος.

Όπως φαίνεται, υπάρχει ανησυχία μεταξύ των εταίρων για τη ρητορική της ΝΔ σχετικά με τη αναδιαπραγμάτευση του προγράμματος -παρά την προσεκτική διατύπωση της θέσης αυτής από τον Αντώνη Σαμαρά στην επιστολή του προς το Eurogroup-, καθώς και για την ενίσχυση της Αριστεράς -που τάσσεται κατά του Μνημονίου-, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.


«Αντικείμενο της συζήτησης ήταν και πολιτική και η κοινωνική κατάσταση, το τι θέλει η ελληνική κοινωνία, το τι θέλουν οι Έλληνες πολίτες, εάν και η επόμενη Βουλή και η επόμενη κυβέρνηση, με βάση τις επιλογές και τη βούληση του ελληνικού λαού, μπορεί να συνεχίσει αξιόπιστα την εφαρμογή ενός προγράμματος» δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος.

Από  ......  epikaira

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ:«ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ» ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΥΣ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Tις βαριές κατηγορίες της απάτης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως, απιστίας και υπεξαίρεσης, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, οι (πρώην) επικεφαλής των πέντε μεγαλύτερων δήμων της χώρας, με προεξάρχοντα αυτόν του πρώτου δήμου της χώρας, της πρωτεύουσας δηλαδή, εξαιτίας της μεθόδευσής τους με στόχο να συμμετέχουν παρανόμως στη δημιουργία, μαζί με ιδιώτες, μιας εταιρείας: της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.».
Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων και Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίοι μαζί με άλλες πέντε εταιρείες (Καρφούρ-Μαρινόπουλος, Info Quest, Ανώνυμη Εταιρεία Εμφιάλωσης-Εμπορίας Νερού «Σουρωτή», Σούπερ Μάρκετ Ατλάντικ, Alfa Alfa Energy), μετέχουν στο αρχικό κεφάλαιο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.», η οποία καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανώνυμων Εταιρειών της Νομαρχίας Αθηνών την 25.9.2009 (ΦΕΚ 11738/30.11.09).
Το «κόλλημα» για τους δήμους ονομάζεται Ν. 2939/2001, ο οποίος απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή ΟΤΑ (των παραπάνω δήμων στη συγκεκριμένη περίπτωση) σε εταιρείες ανακύκλωσης που συστήνουν ιδιώτες. Αποτέλεσμα; Να εγείρονται ερωτηματικά για το ποσά που κατατέθηκαν και πώς από τους συγκεκριμένους δήμους, από τη στιγμή που θεωρείται έκνομη η συμμετοχή τους, με αποτέλεσμα οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου να επιστρέφουν τις χρηματικές εντολές (και μάλιστα... πριν από την καταγραφή της ανώνυμης εταιρείας στο Μητρώο Ανώνυμων Εταιρειών της Νομαρχίας Αθηνών).
Η μεθόδευση για την παράνομη
καταβολή μετοχικού κεφαλαίου

Παρολ' αυτά οι συγκεκριμένοι δήμοι εμφανίζονται να έχουν καταθέσει ποσά για τη δημιουργία Α.Ε., καθώς σύμφωνα με το Βιβλίο Πρακτικών της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.», «την 22η Ιουλίου 2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 2:30 μ.μ.» , κατά την 7η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας, η «Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κα Φλωρεντία Κουλαμπά ενημερώνει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι σύμφωνα με το Ν. 2190/20 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλείται σε συνεδρίαση για να πιστοποιήσει την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου και τους γνωρίζει ότι κατατέθηκε το προβλεπόμενο από το καταστατικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, ήτοι το ποσό των εκατόν μία χιλιάδων (101.000) στο σχετικό λογαριασμό που διατηρεί η εταιρία στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και έγινε η αντίστοιχη εγγραφή στα λογιστικά βιβλία της εταιρίας σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της εταιρείας...»
Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίδειξη των λογιστικών βιβλίων που έγινε εκείνη την ημέρα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και έλαβαν γνώση όλα τα μέλη του δ.σ. από τους δήμους κατατέθηκαν τα εξής ποσά (σ.σ.: σύμφωνα με πληροφορίες τα ποσά για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και Πατρέων κατατέθηκαν σε μία συγκεκριμένη τράπεζα στην Αττική από το ίδιο πρόσωπο!!!):
- Ο Δήμος Αθηναίων (δημαρχία Νικήτα Κακλαμάνη) κατέθεσε στις 22.07.09 το ποσό των 38.000 ευρώ.
- Ο Δήμος Θεσσαλονίκης (δημαρχία Βασίλη Παπαγεωργόπουλου) κατέθεσε στις 22.07.09 το ποσό των 6.000 ευρώ.
- Ο Δήμος Πειραιά (δημαρχία Παναγιώτη Φασούλα) κατέθεσε στις 22.07.09 το ποσό των 4.000 ευρώ.
- Ο Δήμος Πατρέων (δημαρχία Ανδρέα Φούρα) κατέθεσε στις 22.07.09 το ποσό των 2.500 ευρώ.
- Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης (δημαρχία Γιάννη Κουράκη) κατέθεσε στις 17.02.09 το ποσό των 1.998,60 ευρώ και στις 19.02.2009 το ποσό του 1,40 ευρώ.
- Η Καρφούρ-Μαρινόπουλος κατέθεσε στις 19.02.09 το ποσό των 30.000 ευρώ.
- Η Info Quest κατέθεσε στις 20.02.09 το ποσό των 2.700 ευρώ.
- Η Ανώνυμη Εταιρεία Εμφιάλωσης-Εμπορίας Νερού «Σουρωτή» κατέθεσε στις 20.02.09 το ποσό των 7.500 ευρώ.
- Τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ κατέθεσε στις 20.02.09 το ποσό των 3.500 ευρώ.
- Η Alfa Alfa Energy κατέθεσε στις 20.02.09 το ποσό των 4.800 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ήδη, η οικονομική επιτροπή του δήμου Αθηναίων αποφάσισε να προχωρήσει στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», προκειμένου να υπάρξει διερεύνηση για τη δράση της και τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του επέστρεψε στο νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη αθεώρητο το 3332/25-3-2009 χρηματικό ένταλμα πληρωμής των 38.000, το ποσό δηλαδή που καταβλήθηκε για τη συμμετοχή του δήμου της πρωτεύουσας στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.».
Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτρόπου Βασιλικής Πέρρου (αριθμός πράξης 59/12.08.2009), το χρηματικό ένταλμα επιστράφηκε αθεώρητο «επειδή από τον έλεγχο των συνημμένων στο ένταλμα δικαιολογητικών προκύπτει ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 του 2939/31, ο Δήμος για την οργάνωση της εναλλακτικής διαχείρισης των δημοτικών αποβλήτων συσκευασιών σε συνεργασία με τους διαχειριστές συσκευασιών μπορούσε να συνάψει μόνο εξαετή σύμβαση συνεργασίας και όχι να οργανώσει μαζί με άλλα νομικά πρόσωπα συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων συσκευασιών με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας (σχετ. Η 150/2009 πράξη του VII Τμ. του Ελεγκτικού Συνεδρίου). Για το λόγο αυτό το ανωτέρω χρηματικό ένταλμα δεν μπορεί να θεωρηθεί».
Ο Δήμος Αθηναίων δεν επανέφερε το υπ' αριθμόν 3332/25-3-2009 ένταλμα προς θεώρηση εντός του 2009, αλλά εξέδωσε σε αντικατάστασή του νέο ένταλμα, το υπ' αριθμόν 6343/2010, το οποίο και υπέβαλε στην επίτροπο με το υπ' αριθμόν 195120/30.09.2010 έγγραφό του, υποστηρίζοντας τη νομιμότητα της εντελλόμενης δαπάνης. Η επίτροπος ενέμεινε στην άρνησή της και για την άρση της ανακυψάσης διαφωνίας απευθύνθηκε προς του VII Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε και αυτό αθεώρητο το υπ' αριθμόν 6343/2010 χρηματικό ένταλμα (αριθμός πράξης 442/2011).
Νομική Υπηρεσία Δήμου Αθηναίων:
Απέκρυψαν την απαγόρευση της Επιτρόπου!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως -όπως αναφέρεται από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων προς τα μέλη της οικονομικής επιτροπής- «ουδέποτε εκταμιεύθηκε από το δήμο Αθηναίων το ποσό της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας "Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.", ζητήθηκε το καταθετήριο έγγραφο στην αντίστοιχη τράπεζα, από το οποίο προκύπτει ότι η κατάθεση δεν έγινε από το δήμο ή υπάλληλό του, αλλά από τον Παναγιώτη Μούργο του Λουκά. Η κατάθεση έγινε στις 22 Ιουλίου 2009 με αιτιολογία "Καταβολή αρχικού μετοχικού κεφαλαίου - Δήμος Αθηναίων", χωρίς να έχει αποφανθεί η επίτροπος για τη νομιμότητα της δαπάνης...»
«Το από 22.07.2009 πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας», συνεχίζει η Νομική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, «που πιστοποιούσε την καταβολή του εταιρικού κεφαλαίου υποβλήθηκε στη Νομαρχία (σ.σ.: Αθηνών) αφού είχε ήδη κοινοποιηθεί προς το δήμο (που εκπροσωπείτο στο διοικητικό συμβούλιο* της εταιρείας) η άρνηση της επιτρόπου να θεωρήσει το σχετικό χρηματικό ένταλμα. Παρασιωπήθηκε, δηλαδή, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας η υπ' αριθμόν 59/12.08.2009 Πράξη της επιτρόπου».
Παρ' ότι, όμως, ήταν γνωστή στο δήμο η απαγόρευση συμμετοχής του στο συλλογικό σύστημα, ο δήμος εξακολούθησε να συμμετέχει και να εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο, «αποκρύπτοντας από όλες τις αρμόδιες διοικητικές αρχές (εποπτεία τόσο από το υπουργείο Ανάπτυξης ως ανώνυμη εταιρεία όσο και από το υπουργείο Περιβάλλοντος ως συλλογικό σύστημα) ότι δεν έγινε η καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου από το μέτοχο Σήμο Αθηναίων και ότι κατά μείζονα λόγο κωλύετο ο δήμος να κάνει την καταβολή. Επίσης, δεν υπήρχε κάποια συμβατική ή άλλη σχέση που να δικαιολογεί την κατάθεση εκ μέρους του Παναγιώτη Μούργου (σ.σ. ο οποίος εμφανίζεται ως σύμβουλος της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» και ουδεμία σχέση έχει με το Δήμο Αθηναίων) του ποσού των 38.000 ευρώ για λογαριασμό του δήμου. Αποτέλεσμα ήταν ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτούργησε ένα πιστοποιημένο συλλογικό σύστημα διαχείρισης συσκευασιών και αποβλήτων, μολονότι κατ' ουσίαν δεν πληρούσε τους όρους για τη λειτουργία του ως ανώνυμης εταιρείας».
Μάλιστα, ο Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών & Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ) ενημερώνει στις 25.01.12 (Α.Π. 016852/26/01/2012 δήμου Αθηναίων) το Γιώργο Καμίνη ότι στις 12.07.11 δηλώνεται από την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» ως μέτοχος ο δήμος Αθηναίων. Όπως δε ενημερώνει η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.» τον ΕΟΕΔΣΑΠ, ουδέποτε είχε «επίσημη ενημέρωση» για προβλήματα ως προς την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων ή άλλων δήμων που συμμετέχει σε αυτήν και υποδεικνύεται ως αρμόδιος φορέας για το σχετικό έλεγχο η Νομαρχία και ήδη η Περιφέρεια Αττικής.
Εξαπάτησαν τις εποπτεύουσες υπηρεσίες
«Φαίνεται», τονίζει η Νομική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, «ότι οι εποπτεύουσες υπηρεσίες (νομαρχία, υπουργείο Περιβάλλοντος) εξαπατήθηκαν ως προς την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή την ίδια τη νομιμότητα ύπαρξης της εταιρείας "Ανταποδοτική Ανακύκλωση", καθώς, εάν γνώριζαν την παρανομία της συμμετοχής και της καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου πιθανότατα θα είχαν προχωρήσει στην άρση της άδειας της ανωνύμου εταιρείας, η δε εξαπάτησή τους αυτή τελέσθηκε διά της αθεμίτου παρασιωπήσεως των σχετικών Πράξεων του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επιπλέον, η ιδιότητα του προσώπου που φέρεται να κατέθεσε το ποσόν που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στο μετοχικό κεφάλαιο προκαλεί ακόμη περισσότερες υποψίες για τη σκοπιμότητα της παραπάνω παρασιωπήσεως».
«Κρίνεται έτσι ότι ενδεχομένως τελέσθηκαν μια σειρά αδικημάτων, όπως απάτη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως, απιστία, υπεξαίρεση, αλλά και κάποια από τα ειδικά αδικήματα που προβλέπει ο Ν. 2190/1920 (ενδεικτικώς, άρθρο 55 Ν. 2190/1920), σε κάθε περίπτωση με την επίκληση της συμμετοχής του δήμου Αθηναίων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και την παρασιώπηση της απαγορεύσεως της συμμετοχής αυτής».

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τον ίδιο περίπου καιρό είχε ανακύψει διαφωνία και για την αντίστοιχη καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το VII Τμήμα έκρινε, και με την 220/2009 Πράξη του, ότι δεν ήταν νόμιμη η απόφαση με αριθμό 3047/26.11.2008 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για συμμετοχή του δήμου στην «Ανταποδοτική Α.Ε.».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με το υπ' αριθμόν 4756/16.06.2011 έγγραφό του, ενημερώνει την τότε υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη πως απέστειλε στις 11.04.2011 «εξώδικη γνωστοποίηση και δήλωση προς την "Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.", όπου και δηλώνουμε ότι η πράξη σύστασης της εν λόγω εταιρείας όσο και η από 19.06.2099 σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της εν λόγω εταιρείας δεν είναι νόμιμες, δεν επιφέρουν έννομα αποτελέσματα και δεν καλύπτουν την υποχρέωση του δήμου Θεσσαλονίκης να αναπτύξει την ανακύκλωση συσκευασιών».
Μάλιστα, της γνωστοποιεί και τη «σύμβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης & Ανακύκλωσης Α.Ε., την οποία και υπογράψαμε στις 9 Μαΐου 2011 μετά από σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η οποία και αποτελεί τη μόνη και νόμιμη επιλογή του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη της ανακύκλωσης των συσκευασιών σύμφωνα με το Ν. 2939/2001».

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Έξαλλος, είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος με τη συμμετοχή του δήμου στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» και μάλιστα ενημέρωσε για την αποχώρηση του την ανώνυμη εταιρεία με το υπ' αριθμόν 26771/1094/06-07-2011 επιστολή του.
Επίσης, σύμφωνα με την αριθμ. 281 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, που έχει ληφθεί στις 23/05.11, ο δήμος προχώρησε στην απομάκρυνση των έξι οικίσκων που είναι εγκατεστημένοι στα γεωγραφικά όρια του δήμου και την άμεση μετακίνησή τους σε άλλα σημεία, όπου δεν παρεμποδίζεται η ασφαλής διέλευση των πολιτών.
Ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί το σύστημα ανακύκλωσης με τους μπλε κάδους, της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης & Ανακύκλωσης Α.Ε., «τον αναγνωρισμένο φορέα από το κράτος», όπως λέει ο Β. Μιχαλολιάκος με το υπ' αριθμόν 2621/32703/10.08.11 έγγραφό του προς τον ΕΟΕΣΔΑΠ, «με μεγάλη επιτυχία από την αρχή του 2011, μέσω 1.463 μπλε κάδων, 22 κωδωνόσχημων κάδων (καμπάνων) για γυαλί και από το πρόγραμμα ειδικών δράσεων "πόρτα πόρτα", που αφορά χώρους μαζικής εστίασης».

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Παρανόμως μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο και στο διοικητικό συμβούλιο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» και ο Δήμος Πατρέων, και αυτό παρά την αρνητική εισήγηση της επιτρόπου Σοφίας Βλάχου. Με τον αριθμό Πράξης 2, η επίτροπος επέστρεψε αθεώρητο το χρηματικό ένταλμα που αφορά στη συμμετοχή στη σύσταση της παραπάνω ανώνυμης εταιρείας, και όπως χαρακτηριστικά λέει, επικαλούμενη το άρθρο 8 του Ν. 2931/2001, «η εντελλόμενη με αυτό δαπάνη δεν είναι νόμιμη».
«Το άρθρο 8 του Ν. 2939/2001 προβλέπει δύο περιπτώσεις διαχείρισης από τους ΟΤΑ των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας, είτε να την οργανώσουν οι ίδιοι ή να συνεργάζονται με άλλους διαχειριστές με εξαετείς συμβάσεις συνεργασίας, πράγμα που δε συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Εξάλλου, και η παράγραφος 2 του άρθρου 265 του Ν. 3463/2006 προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής των δήμων σε άλλες ανώνυμες εταιρείες, πέρα από τις ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ. Στην προκειμένη όμως περίπτωση δεν έχουμε συμμετοχή σε άλλη υπάρχουσα ανώνυμη εταιρεία, αλλά ίδρυση με ιδιώτες άλλης ανώνυμης εταιρεία, χωρίς όμως αυτό να προβλέπεται από την εν λόγω διάταξη», σημειώνει η επίτροπος.
Η επίτροπος, ωστόσο, απορρίπτει τη χρηματική εντολή και για έναν άλλο λόγο: «Η εν λόγω δαπάνη έχει καταλογισθεί στον Κ.Α. 7512.002 με την αιτιολογία "Συμμετοχή σε αμιγείς Διαδημοτικές επιχειρήσεις (άρθρο 285 ΔΚΚ)" αντί του ορθού Κ.Α. 7521.002 με αιτιολογία "Συμμετοχή σε λοιπές επιχειρήσεις και λοιπά νομικά πρόσωπα».

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Το «σκάνδαλο» σε αυτήν την περίπτωση είναι διπλό: η πρώτη παράμετρος αφορά στο Δήμο Ηρακλείου και τον τότε και νυν δήμαρχο Γιάννη Κουράκη· παρά το ότι είναι παράνομη, όπως προαναφέρθηκε παραπάνω, η συμμετοχή του δήμου, ωστόσο, προχώρησε από κοινού με τους άλλους εταίρους στη σύσταση της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» Α.Ε.· η άλλη παράμετρος αφορά στον επίτροπο που Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος παρανόμως ενέκρινε τη δαπάνη για τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο μετοχικό κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρείας (άρθρο 8 του Ν. 2939/2001).

Από......  aftodioikisi

ΠΡΟΒΟμάστορες : 18/2/2012 Ποδηλασία στις ακτές του Μαλιακού Κόλπου

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Σάββατο : Συνάντηση στο Τουριστικό Περίπτερο Καμένων Βούρλων στις 9:30π.μ. 

Ποδηλατούμε στο παραλιακό δρόμο Καμένων Βούρλων – Καινούριου, στις ακτές του Μαλιακού κόλπου, σε ασφάλτινο πεδίο, έως τις εκβολές του Βοάγριου ποταμού. Περνάμε το ποτάμι και συνεχίζουμε για λίγο σε χωματόδρομο έως τη παραλία Αγίου Σεραφείμ. Ποδηλατούμε πάλι σε άσφαλτο ανάμεσα στους βάλτους και σταματάμε να παρατηρήσουμε άγρια πουλιά που τρέφονται εκεί. Αφήνουμε το δρόμο και κινούμαστε δεξιά σε χωματόδρομο που μετά από 1,7χλμ. μας φέρνει στη θέση Χιλιομίλι , όπου βρίσκεται φάρος. Μετά από σύντομη στάση επιστρέφουμε στην άσφαλτο και συνεχίζουμε προς Σκάρφεια. Μέσω των χωριών του κάμπου, Σκάρφεια, Άγιος Σεραφείμ, Καινούργιο, καταλήγουμε στα Καμένα Βούρλα όπου τελειώνει η διαδρομή. (Κυκλική διαδρομή).
Προαιρετικά, χαλαρωτικό μπάνιο στις καλλυντικές πηγές Κουνιαβίτη.
Εύκολη διαδρομή,  ενδείκνυται και για αρχάριους ποδηλάτες. 
Β.Δ.1 - Ω.Π.3 -Υ.Δ.50μ. - Μήκος 30χλμ. περίπου
Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε τμήμα της διαδρομής, ύστερα από  συνεννόηση με τους συντονιστές της δράσης.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 17/2/2012.
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Νίκος Κύρκος                             Τηλ. 6976861595
2). Μόνικα Πλατανιά
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6976891093 email kostaspetro2003@yahoo.gr
19/2/2011 Ορεινή πεζοπορία στο Καλλίδρομο - Κορυφή Γκιόζα ή Σταυρός 1.419μ.
Καθαρισμός & σήμανση της διαδρομής με εθελοντική εργασία μελών & φίλων

Κυριακή : Συνάντηση στο χωριό Ελευθεροχώρι στις 9:00π.μ. (Παιδική χαρά)

Μετακίνηση με αυτοκίνητα έως τη περιοχή Νεβρόπολη. Η πεζοπορία αρχίζει από τη Λίμνη του Καλλιδρόμου 1.000μ. υψόμετρο. Ακολουθούμε δασικό δρόμο και κατόπιν μονοπάτι που ανηφορίζει προς το οροπέδιο Μουρούζο. Ακολουθούμε δασικό δρόμο προς το Ξηροπήγαδο και πριν τη στάνη του Καραίσκου, μονοπάτι που οδηγεί στη θέση Αλώνι. Ακολουθούμε δασικό δρόμο και κατόπιν μονοπάτι ως τη κορυφή Γκιόζα 1.419μ. Θαυμάζουμε την υπέροχη θέα προς τη κοιλάδα του Κηφισού και τα βουνά της Ρούμελης. (Στο τμήμα αυτό της διαδρομής θα γίνει καθαρισμός του μονοπατιού και σήμανση). Στη συνέχεια από τη δυτική πλευρά του όγκου της κορυφής, κατάβαση από σηματοδοτημένο μονοπάτι, στην αλπική λίμνη  Παλιοσουβάλα από όπου ακολουθούμε  το κεντρικό δασικό δρόμο Μενδενίτσας-Ελευθεροχωρίου και επιστρέφουμε στη Λίμνη του Καλλιδρόμου. (Κυκλική διαδρομή).
Προαιρετικά, χαλαρωτικό μπάνιο στις ιαματικές πηγές Δαμάστας.
Εύκολη διαδρομή,  ενδείκνυται για πεζοπόρους και αρχαρίους.
Β.Δ.1 - Ω.Π.5 -Υ.Δ. 500μ.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 18/2/2012
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Νίκος Αναστασίου                      Τηλ. 6974964428
2). Νίκος Αδάμ
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6976891093 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Βασ. Αγγουράς: Δεν θα αφήσουμε να κλείσει το Κ Υ Καμ. Βούρλων.

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Με αφορμή την έγγραφη διαμαρτυρία πολιτών των Καμ. Βούρλων για την υποβάθμιση και ενδεχομένως την κατάργηση του τοπικού Κέντρου Υγείας ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας εμφανίστηκε κατηγορηματικός στον FM-1.Τα περί απομάκρυσνης από το κέντρο ιατρικών μηχανημάτων ο ίδιος τα πληροφορήθηκε από το ΜΜΕ και όχι από τους βουλευτές που είχαν συνάντηση για το θέμα με τον υπ. Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Από την πλευρά του ο κος Αγγουράς έχει ήδη καταθέση ειδική πρόταση στο Υπουργειο ώστε το Κ Υ της λουτρόπολης να λειτουργήσει στα πρότυπα του κέντρου υγείας των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με τη σύσταση ανώνυμης εταιρίας που θα είναι συμβεβλημένη και με τον ΕΟΠΥΥ . Έτσι θα εξυπηρετούνται όχι μονο ασφαλισμένοι της περιοχής αλλα ακόμη και της Λαμίας.

Από ........   lamiafm1

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝ ΜΠΕΤΙΤ..... "Οι Γερμανοί χρωστούν 81 δισ. στην Ελλάδα"

 Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com

"Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, οι κατοχικές δυνάμεις πήραν 486 εκατομμύρια ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδας και τα έστειλαν στο Βερολίνο. Αυτά τα χρήματα δεν επεστράφησαν ποτέ! Αυτά τα 486 εκατ. με τόκους και πληθωρισμό είναι τώρα 81 δισ. και θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το 1/6 του ελληνικού χρέους" δήλωσε σήμερα εξοργισμένος ο ηγέτης των Ευρωπαίων Πρασίνων, Κον Μπετίτ σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

"Όταν αναγκάζεις ανθρώπους να γονατίζουν, πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί τους" δήλωσε ο Κον Μπεντίτ στη διάρκεια της ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένης κοινοβουλευτικής συζήτησης, απευθυνόμενος απ' ευθείας στη Γερμανία, που φέρεται ότι επέμεινε να αναβληθούν οι αποφάσεις για τη στήριξη της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, εμαφνώς ταραγμένος ο Ευρωπαίος ηγέτης, απκάλεσε "ταλιμπαν" τους νεοφιλελεύθερους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ασκούν "απαράδεκτη πίεση" στον ελληνικό λαό για να λάβει τη χρηματοπιστωτική βοήθεια.


Δείτε το Βίντεο: