Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2012 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2012

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Κυριακή  26/02/2012 –ΩΡΑ 15:00
Αποκριάτικο δρώμενο,Λιάκος και Κρουστάλλω (Παιδική Χαρά ΚΤΕΛ)
Καθαρά Δευτέρα 27/02/2012-ΩΡΑ 12:00
Κούλουμα  (Παιδική Χαρά ΚΤΕΛ)
___________________________________________________________
ΜΩΛΟΣ
Κυριακή 26/02/2012 –ΩΡΑ 20:00
Μουσική Βραδιά στην αίθουσα Γυμνασίου Λυκείου
Καθαρά Δευτέρα 27/02/2012-ΩΡΑ 12:00
Κούλουμα  στην Κεντρική Πλατεία  Μώλου
___________________________________________________________
ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κυριακή 26/02/2012 –ΩΡΑ 11:00
Αποκριάτικο πάρτυ στην Κεντρική Πλατεία
Καθαρά Δευτέρα 27/02/2012- ΩΡΑ 11:30
Γαϊτανάκι-Αποκριάτικοι Χοροί από το Χορευτικό Σύλλογο Αγ. Κων/νου
Κούλουμα με την συνδρομή του Συλλόγου Γυναικών
___________________________________________________________
ΡΕΓΚΙΝΙ
Καθαρά Δευτέρα 27/02/2012-ΩΡΑ 12:00
Κούλουμα
___________________________________________________________
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Σάββατο  25/02/2012 –ΩΡΑ 18:30
Αποκριάτικο Πάρτυ  στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο
___________________________________________________________
ΣΚΑΡΦΕΙΑ
Σάββατο 25/02/2012-ΩΡΑ 20:00
Άναμμα Φωτιάς
Καθαρά Δευτέρα 27/02/2012-ΩΡΑ 12:00
Κούλουμα  ________________________________________________________
ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ
Καθαρά Δευτέρα 27/02/2012-ΩΡΑ 12:00
Κούλουμα

«Ακτιβιστής» της δεξιάς, δηλώνει ο Μάκης ο τσεκουράτος

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


 
Η προσπάθεια «ξεπλύματος» της σκοτεινής περιόδου στη ζωή του, άρχισε από τη μέρα που ορκίστηκε υπουργός. Η δεύτερη φάση ξεκίνησε μόλις ανακοινώθηκε... η μεταγραφή του στη ΝΔ.

Ο λόγος για τον Μάκη Βορίδη, τον γνωστό κι ως τσεκουράτο, ο οποίος μετά από χρόνια σιωπής για τις ακραίες απόψεις του και τις πράξεις του, που χαρακτήριζαν τα νιάτα του, αποφάσισε να μιλήσει και να δώσει εξηγήσεις.

Με το δικό του τρόπο φυσικά και μέσα από την δική του οπτική για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.



«Όλοι εξελισσόμαστε. Υποθέτω ότι η ζωή, οι εμπειρίες τις οποίες μαζεύουμε μέσα στη ζωή αυτή, τα διαβάσματά μας και οι παραστάσεις μας, τα βιώματά μας, μας επηρεάζουν στο Είναι μας, στο φαίνεσθε» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό του καλού του φίλου, του Σταύρου Ψυχάρη.

Για τις φασαρίες (sic) που συμμετείχε ως μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης Ελληνικό Μέτωπο και όχι μόνο, ο Βορίδης ισχυρίστηκε πως ήταν ένας ακτιβιστής της δεξιάς!!! «Πράγματι ήμουν ως νέος ένας ακτιβιστής της δεξιάς Κι εκείνες οι εποχές είχαν φασαρίες και σε μερικές από εκείνες τις φασαρίες έχω συμμετάσχει» τόνισε.

Τέλος στην ερώτηση γιατί δεν έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το παρελθόν του, ο Βορίδης μίλησε ως… καθαρός δεξιός: «Η δημόσια αυτοκριτική είναι ένα ίδιον της Αριστεράς .Εμείς τις αυτοκριτικές μας οι δεξιοί τις κάνουμε η με τον εξομολόγο η με τον εαυτό μας».

Από .......  kentrinews

Ισλανδία: Διαγράφηκε το 25% των δάνειων για όλα τα νοικοκυριά!!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Στην Ισλανδία μετά τον εκδιωγμό του ΔΝΤ και της ΕΕ, μετά την επίσημη πτώχευση της χώρας, μετά την επιστροφή στην ανάπτυξη μόλις 2 χρόνια αργότερα, πλέον η Ισλανδική Κυβέρνηση αποφάσισε και την διαγραφή του 25% των δανείων όλων των νοικοκυριών!
Εντελώς ουτοπικά όλα αυτά για να τα σκεφτεί το Έλληνικό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Τα δάνεια των νοικοκυριών...
που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, διέγραψαν οι τράπεζες της Ισλανδίας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται τα στοιχεία έκθεσης της Ισλανδικής Ένωσης Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (Icelandic Financial Services Association).

«Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών. Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε», δήλωσε ο  Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη.

Τα νοικοκυριά του νησιωτικού κράτους βοηθήθηκαν από μία συμφωνία της κυβέρνησης και των τραπεζών, οι οποίες ελέγχονται ακόμη εν μέρει από το κράτος, για τη διαγραφή του χρέους που ξεπερνούσε το 110% της αξίας των κατοικιών. Επιπλέον, απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας θεώρησε παράνομα τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με ξένα νομίσματα, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον τα νοικοκυριά να καλύπτουν τις απώλειες (από την υποτίμηση) της ισλανδικής κορώνας. Χωρίς τη διαγραφή του χρέους, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λύγιζαν από το βάρος των δανείων τους μετά την εκτόξευση του χρέους στο 240% των εισοδημάτων το 2008.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι αποδεικνύονται αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008, όταν οι τράπεζές της προχώρησαν σε χρεοκοπία για το ποσό των 85 δισ. δολαρίων. Η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί εφέτος με ρυθμό υψηλότερο από το μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Το κόστος ασφάλισης έναντι ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ισλανδίας είναι περίπου το ίδιο με την προστασία από ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός για το Βέλγιο.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, όπου η κρίση διαρκεί για τρίτο χρόνο.

Η ισλανδική οικονομία, με ΑΕΠ 13 δισ. δολαρίων, συρρικνώθηκε κατά 6,7% το 2009, αλλά σημείωσε ανάπτυξη 2,9% το 2011 και θα αναπτυχθεί κατά 2,4% φέτος και το 2013, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ενώ οι χώρες του ΟΟΣΑ προβλέπεται να αναπτυχθούν μόνο κατά 1,6%.

Οι τιμές των κατοικιών στη χώρα είναι σήμερα μόνο περίπου 3% χαμηλότερες από τις τιμές που ίσχυαν τον Σεπτέμβριο του 2008, λίγο πριν από την κρίση.
 

Αρχιεπίσκοπος: "Όπως κόβονται οι μισθοί, να κουρέψουν και οι τράπεζες τα χρέη των Ελλήνων" !!!! (ε, ναι γαμώτο!)

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Έκκληση στον Γ. Προβόπουλο να παρέμβει όσο είναι δυνατόν προς τις ελληνικές τράπεζες, με την ιδιότητά του ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, για να διευκολύνει τους χιλιάδες Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι με υπέρογκα -με δεδομένη τη σημερινή οικονομική τους κατάσταση - δάνεια έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο κ. Ιερώνυμος σε εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας στην Αρχαιολογική Εταιρεία ζήτησε από τον κ. Προβόπουλο να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να επιμηκυνθούν και να αποπληρωθούν τα δάνεια του κόσμου, χωρίς να υπάρξουν και άλλες επιβαρύνσεις στον κόσμο "που δεν αντέχει άλλο", όπως είπε χαρακτηριστικά.
"Ας γίνει ότι είναι δυνατόν για να επιμηκυνθούν αυτά τα δάνεια και να μπορεί ο κόσμος να τα αποπληρώσει" τόνισε, ζητώντας από τις τράπεζες "να μην πάρουν τα σπίτια του κόσμου".
"Όπως κόβονται οι μισθοί και περικόπτονται τα εισοδήματα των ανθρώπων να κουρέψουν και οι τράπεζες τα χρέη των Ελλήνων" είπε ο Αρχιεπίσκοπος ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
(την είδηση πήρα από το romfea)
Φώτης Μακρίδης, taxalia

Απόφαση Eurogroup:Πλήρης παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και συνταγματική εκτροπή

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα κύρια σημεία της απόφασης είναι:
-  Πρωτογενές πλεόνασμα το 2013...(το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις)
-  Eνισχυμένη παρουσία σε μόνιμη βάση με αύξηση του προσωπικού  της Task Force στην Ελλάδα.
-  Συνεχής και στενή παρακολούθηση του προγράμματος από τους πιο πάνω (Οι νέοι υπουργοί θα είναι αυτοί). Θα γίνονται εκταμιεύσεις από ένα ειδικό λογαριασμό και ανάλογα με την πρόοδο υλοποίησης των μέτρων.
- Νομοθετική ρύθμιση για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση του χρέους.
- Συνταγματική ρύθμιση της πιο πάνω απαίτησης το συντομότερο δυνατό.

- Συμμετοχή του ιιωτικού τομέα στο κούρεμα κατά 53.5 % (στην πράξη πάνω από 75 %)
- Υλοποίηση του PSI με βάση την συμφωνία που υπεγράφη στην βουλή (Αγγλικό δίκαιο)
- Χρέος στο 120,5 % το 2020.
Διαβάστε τις αποφάσεις του Eurogroup και του ΔΝΤ
21.02.2012
Eurogroup statement
The Eurogroup welcomes the agreement reached with the Greek government on a policy package that constitutes the basis for the successor programme. We also welcome the approval of the policy package by the Greek parliament, the identification of additional
structural expenditure reductions of € 325 million to close the fiscal gap in 2012 and the provision of assurances by the leaders of the two coalition parties regarding the implementation of the programme beyond the forthcoming general elections.
This new programme provides a comprehensive blueprint for putting the public finances and the economy of Greece back on a sustainable footing and hence for safeguarding financial stability in Greece and in the euro area as a whole.
The Eurogroup is fully aware of the significant efforts already made by the Greek citizens but also underlines that further major efforts by the Greek society are needed to return the economy to a sustainable growth path.
Ensuring debt sustainability and restoring competiveness are the main goals of the new programme. Its success hinges critically on its thorough implementation by Greece. This implies that Greece must achieve the ambitious but realistic fiscal consolidation targets so as to return to a primary surplus as from 2013, carry out fully the privatisation plans and implement the bold structural reform agenda, in both the labour market and product and service markets, in order to promote competitiveness, employment and sustainable growth.
To this end, we deem essential a further strengthening of Greece's institutional capacity. We therefore invite the Commission to significantly strengthen its Task Force for Greece, in particular through an enhanced and permanent presence on the ground in Greece, in order to bolster its capacity to provide and coordinate technical assistance. Euro area Member States stand ready to provide experts to be integrated into the Task Force. The Eurogroup also welcomes the stronger on site-monitoring capacity by the Commission to work in close and continuous cooperation with the Greek government in order to assist the Troika in assessing the conformity of measures that will be taken by the Greek government, thereby ensuring the timely and full implementation of the programme. The Eurogroup also welcomes Greece's intention to put in place a mechanism that allows better tracing and monitoring of the official borrowing and internally-generated funds destined to service Greece's debt by, under monitoring of the troika, paying an amount corresponding to the coming quarter's debt service directly to a segregated account of Greece's paying agent. Finally, the Eurogroup in this context welcomes the intention of the Greek authorities to introduce over the next two months in the Greek legal framework a provision ensuring that priority is granted to debt servicing payments. This provision will be introduced in the Greek constitution as soon as possible.
The Eurogroup acknowledges the common understanding that has been reached between the Greek authorities and the private sector on the general terms of the PSI exchange offer, covering all private sector bondholders. This common understanding provides for a nominal
haircut amounting to 53.5%. The Eurogroup considers that this agreement constitutes an appropriate basis for launching the invitation for the exchange to holders of Greek government bonds (PSI). A successful PSI operation is a necessary condition for a successor programme. The Eurogroup looks forward to a high participation of private creditors in the debt exchange, which should deliver a significant positive contribution to Greece's debt sustainability.
The Eurogroup considers that the necessary elements are now in place for Member States to carry out the relevant national procedures to allow for the provision by EFSF of (i) a buy back scheme for Greek marketable debt instruments for Eurosystem monetary policy operations, (ii) the euro area's contribution to the PSI exercise, (iii) the repayment of accrued interest on Greek government bonds, and (iv) the residual (post PSI) financing for the second Greek adjustment programme, including the necessary financing for recapitalisation of Greek banks in case of financial stability concerns.
The Eurogroup takes note that the Eurosystem (ECB and NCBs) holdings of Greek government bonds have been held for public policy purposes. The Eurogroup takes note that the income generated by the Eurosystem holdings of Greek Government bonds will contribute to the profit of the ECB and of the NCBs. The ECB’s profit will be disbursed to the NCBs, in line with the ECB’s statutory profit distribution rules. The NCBs’ profits will be disbursed to euro area Member States in line with the NCBs’ statutory profit distribution rules.
• The Eurogroup has agreed that certain government revenues that emanate from the SMP profits disbursed by NCBs may be allocated by Member States to further improving the sustainability of Greece's public debt. All Member States have agreed to an additional retroactive lowering of the interest rates of the Greek Loan Facility so that the margin amounts to 150 basis points. There will be no additional compensation for higher funding
costs. This will bring down the debt-to-GDP ratio in 2020 by 2.8pp and lower financing needs by around 1.4 bn euro over the programme period. National procedures for the ratification of this amendment to the Greek Loan Facility Agreement need to be urgently initiated so that it can enter into force as soon as possible.
• Furthermore, governments of Member States where central banks currently hold Greek government bonds in their investment portfolio commit to pass on to Greece an amount equal to any future income accruing to their national central bank stemming from this
portfolio until 2020. These income flows would be expected to help reducing the Greek debt ratio by 1.8pp by 2020 and are estimated to lower the financing needs over the programme period by approximately 1.8 bn euro.
The respective contributions from the private and the official sector should ensure that Greece's public debt ratio is brought on a downward path reaching 120.5% of GDP by 2020.
On this basis, and provided policy conditionality under the programme is met on an ongoing basis, the Eurogroup confirms that euro area Member States stand ready to provide, through the EFSF and with the expectation that the IMF will make a significant contribution, additional official programme of up to 130 bn euro until 2014.
It is understood that the disbursements for the PSI operation and the final decision to approve the guarantees for the second programme are subject to a successful PSI operation and confirmation, by the Eurogroup on the basis of an assessment by the Troika, of the legal implementation by Greece of the agreed prior actions. The official sector will decide on the precise amount of financial assistance to be provided in the context of the second Greek programme in early March, once the results of PSI are known and the prior actions have been implemented.
We reiterate our commitment to provide adequate support to Greece during the life of the programme and beyond until it has regained market access, provided that Greece fully complies with the requirements and objectives of the adjustment programme.

Η δήλωση του ΔΝΤ:

“I welcome the proposed understandings reached today by the Euro Group to support Greece.

“The combination of ambitious and broad policy efforts by Greece, and substantial and long-term financial contributions by the official and private sectors, will create the space needed to secure improvements in debt sustainability and competitiveness. These actions, together with a significant strengthening of the financial sector, will pave the way for a gradual resumption of economic growth.

“The success of this strategy crucially depends on full and timely policy implementation by Greece and long-term support by euro area member states. Recognizing the sacrifice involved for the Greek people, the strategy will also aim to minimize the impact on the poorest and most vulnerable.

“As soon as the prior actions agreed with the Greek authorities are implemented and adequate financial contribution from the private sector is secured, I intend to make a recommendation to our Executive Board regarding IMF financing to support a program.

“I also welcome today's discussion on ensuring the adequacy of the European Financial Stability Facility (EFSF) and European Stability Mechanism (ESM), which will help bolster the firewall against financial contagion, catalyze efforts to enhance IMF resources, and help secure global stability for the benefit of all."

Τι λένε οι ψυχίατροι για τους Έλληνες πολιτικούς

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Επιστήμονες επισημαίνουν πως οι Έλληνες πολιτικοί χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης αφού παρουσιάζουν διαταραγμένη συμπεριφορά, παθολογικό ναρκισσισμό, αλαζονεία και ανασφάλεια.

Γνωστοί επιστήμονες όπως ο Διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος και και ο Διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του «Σωτηρία» κ. Γιώργος Μούσσας, αφού μελέτησαν κινήσεις, ομιλίες, συμπεριφορές και στάσεις των Ελλήνων πολιτικών κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στην πλειοψηφία τους χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.....


Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι επιστήμονες κρίνουν πως οι πολιτικοί μας πάσχουν από παθολογικό ναρκισσισμό, αλαζονεία, διαταραγμένη συμπεριφορά, ψυχική κόπωση και ανασφάλεια.

Όπως τονίζουν οι ψυχίατροι, η διγλωσία που εντοπίζεται σε αρκετούς έλληνες πολιτικούς δείχνει ότι κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούην σωστά την πραγματικότητα και έχουν κάνει μία δική τους προσέγγιση.

Μάλιστα, σημειώνουν πως το συγκεκριμένο φαινόμενο εάν παρατηρείτο σε ένα μέλος μιας οικογένειας, τότε αυτό το μέλος θα έχρηζε ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Σχετικά με το φαινόμενο των πρόσφατων πολυάριθμων παραιτήσεων, οι ψυχιάτροι δηλώνουν πως αυτό δείχνει ψυχική κόπωση.

Πάντως, το καθόλου ενθαρρυντικό στοιχείο για εμάς τους πολίτες είναι πως, σύμφωνα πάντα με τους ψυχιάτρους, ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτικών αποτελούν κλινική περίπτωση όπως αναφέρει το newsit.gr.



Από ....... kafeneio

Νέα Δημοσκόπηση: Ν.Δ. 19.4%, ΠΑΣΟΚ 13.1%

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

 
Σημαντικά διαφοροποιημένη σε επιμέρους στοιχεία, από τις άλλες δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου είναι η δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO και παρουσιάστηκε χθες το βράδυ από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Εκτός από το βασικό χαρακτηριστικό που επιβεβαιώνει ότι ο δικομματισμός είναι πλέον παρελθόν για την Ελλάδα καθώς τα δύο κόμματα (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) συγκεντρώνουν μόλις το 32,5%, οι διαφορές συνίστανται στο ότι το ΠΑΣΟΚ καταγράφεται με μικρή μεν, αλλά σαφή διαφορά ως δεύτερο κόμμα και ότι μόλις έξι κόμματα εμφανίζονται πάνω από το όριο του 3% ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή.
Από εκεί και πέρα, οι πολίτες χαρακτηρίζουν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ως καταλληλότερο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θέλουν την ίδρυση νέων κομμάτων, διαφωνούν με τις διαγραφές των 45 βουλευτών και δηλώνουν υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.
Ειδικότερα, η δημοσκόπηση καταγράφει τα εξής ποσοστά:
* Ν.Δ. 19,4%
* ΠΑΣΟΚ 13,1%
* ΔΗ.ΜΑΡ. 12,0%
* ΚΚΕ 9,5
* ΣΥΡΙΖΑ 8,5%
* ΛΑΟΣ 5,1%
* ΔΗ.ΣΥ. 2,5%
* Οικολόγοι Πράσινοι 1,9%
* Άρμα Πολιτών 0,8%
* Άλλο 3,2%
* Λευκό 3,1%
* Ακυρο 2,4%
* Δεν θα ψήφιζα 8,1%
* Αναποφάσιστοι/Δεν ξέρω 10,4%.
Είναι προφανές ότι αν στα ποσοστά αυτά γίνουν αναγωγές στους λευκά, τα άκυρα, την αποχή και τους αναποφάσιστους τα ποσοστά θα διαφοροποιηθούν σημαντικά προς τα πάνω για τα κόμματα που καταγράφονται.
Ο χρόνος των εκλογών
Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών και ειδικότερα στην ερώτηση "Πιστεύετε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Απρίλιο ή αργότερα;", οι πολίτες απαντούν:
* Τον Απρίλιο: 62,2%
* Αργότερα: 32,4%
* Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 5,4%
Θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας
Στην ερώτηση "Μετά τις εκλογές, τι είδους κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να λύσει καλύτερα τα προβλήματα; Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας;", οι ερωτηθέντες απαντούν:
* Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση: 30,3%
* Μια κυβέρνηση συνεργασίας: 63,1%
* Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 6,6%
Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Στην ανοιχτή ερώτηση "μετά τις εκλογές, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας;" οι πολίτες απαντούν:
* Αντώνης Σαμαράς: 20%
* Ευάγγελος Βενιζέλος: 16,5%
* Λουκάς Παπαδήμος: 6,3%
* Φώτης Κουβέλης: 5,6%
* Αλέξης Τσίπρας: 4,8%
* Ανδρέας Λοβέρδος: 3%
* Άλλος: 9,7%
* Κανένας: 1,8%
* Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 32,3%
Θέλουν νέα κόμματα
Στην ερώτηση "Πιστεύετε ότι ενόψει των βουλευτικών εκλογών πρέπει να δημιουργηθούν νέα κόμματα;" οι μετέχοντες στην έρευνα απαντούν:
* Ναι/Μάλλον ναι: 64,6%
* Όχι/Μάλλον όχι: 32,4%
* Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 3%
Σαφές προβάδισμα Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ
Στην ανοιχτή ερώτηση "Ποιος θέλετε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές;", οι ερωτηθέντες απαντούν:
* Ευάγγελος Βενιζέλος: 30,7%
* Ανδρεας Λοβέρδος: 10,6%
* Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: 4,4%
* Λούκα Κατσέλη: 3%
* Άλλος: 6,6%
* Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 44,7%.
Κρίνουν αρνητικά τις διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Στην ερώτηση "Πώς κρίνετε την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να διαγράψει τους βουλευτές που δεν ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση;" οι ερωτηθέντες απαντούν:
* Θετικά/Μάλλον θετικά: 33,5%
* Αρνητικά/Μάλλον αρνητικά: 58,4%
* Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 8,1%
Στην ερώτηση "Πώς κρίνετε την απόφαση του Α. Σαμαρά να διαγράψει τους βουλευτές που δεν ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση;" απαντούν:
* Θετικά/Μάλλον θετικά: 31,5%
* Αρνητικά/Μάλλον αρνητικά: 63%
* Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 5,5%
Στην ερώτηση "Πώς κρίνετε την απόφαση του Γ. Καρατζαφέρη να διαγράψει τους βουλευτές που ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση;" απαντούν:
* Θετικά/Μάλλον θετικά: 28,9%
* Αρνητικά/Μάλλον αρνητικά: 64,2%
* Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 6,9%
Μοιρασμένοι για Βορίδη και Γεωργιάδη στη Ν.Δ.
Στην ερώτηση "Πιστεύετε ότι η ένταξη στη ΝΔ του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη θα ωφελήσει τη ΝΔ;" απαντούν:
* Θα την ωφελήσει/Μάλλον θα την ωφελήσει: 43,5%
* Δεν θα την ωφελήσει/Μάλλον δεν θα την ωφελήσει: 47%
* Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 9,5%.
Η δημοσκόπηση έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων, με τη μέθοδο των συνεντεύξεων, από την περασμένη Πέμπτη μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Από .....  parapolitika

Μόνιμη τρόικα στην Αθήνα, μόνιμος λογαριασμός για το χρέος, μόνιμος και ο γγ Φορολογικών - Οι όροι των δανειστών για το "πακέτο" των 230 δισ.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

- Στο ελληνικό Σύνταγμα η άμεση προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους
- Στο αγγλικό δίκαιο η νέα σύμβαση
- Στο 120,5% του ΑΕΠ το χρέος έως το 2020 - Στο 53,5 το «κούρεμα» των ομολόγων
- Μειώνονται κι άλλο τα επιτόκια των ελληνικών δανείων ως 1,5%
- Τώρα μένει να ψηφιστεί στα κοινοβούλια των κρατών μελών της ευρωζώνης
- Θα επικυρωθεί η συμφωνία στις αρχές Μαρτίου στη Σύνοδο Κορυφής
- Μέσα Μαρτίου αποφασίζει το ΔΝΤ το ποσό συμμετοχής του

Για ακόμη μια φορά, η νύχτα ήταν μακρά. Και δύσκολη για την ελληνική πλευρά. Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία (κυρίως οι δυο τελευταίες) προέβαλαν το ένα εμπόδιο μετά το άλλο για να πουν το μεγάλο «ναι» στο νέο δάνειο για την Ελλάδα.

Η διαπραγμάτευση στο Eurogroup έγινε παράλληλα με τις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των ιδιωτών. Οι Φινλανδοί ζήτησαν κι άλλες εγγυήσεις, όπως και την προηγούμενη φορά άλλωστε. Τις πήραν και πάλι.

Όταν οι υπουργοί Οικονομικών βρέθηκαν να ψάχνουν 6 δισ. ευρώ για να μην τιναχτούν όλα στον αέρα, εμφανίστηκε εμπλοκή. Αλλά ξεπεράστηκε και αυτή. Ο ιδιωτικός τομέας «πείστηκε» να «κουρέψει» τα ομόλογα του κατά 53,5% και όχι κατά 50%, όπως ήταν η αρχική συμφωνία.

Επί της ουσίας, μιλάμε για ένα δάνειο που συνολικά φτάνει τα 230 δισεκατομμύρια ευρώ: το δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές κατά 53,5%, δηλαδή κατά 107 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε επίσημα το IIF.

Και φτάσαμε στην πολυαναμενόμενη απόφαση.

Για να πάρουμε τα 130 δισ. του δεύτερου πακέτου δεχτήκαμε τη μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα και τη δημιουργία του ειδικού λογαριασμού, όπου θα υπάρχουν τα χρήματα για να αποπληρώνονται τα χρέη μας και αν περισσέψει τίποτα για οτιδήποτε άλλο, έχει καλώς... Και αυτό θα το κατοχυρώσουμε και Συνταγματικά!

Το Eurogroup, άλλωστε, καλωσόρισε «την πρόθεση της Ελλάδας να εισαγάγει μέσα στους επόμενους δύο μήνες τονομοθετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους. Η πρόβλεψη αυτή θα πρέπει να κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα όσο το δυνατόν συντομότερα».
Συμφωνήσαμε επίσης να δημιουργήσουμε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων. Η θέση του θα είναι μόνιμη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το νέο σχέδιο στήριξης θα επιτρέψει τη διαμόρφωση του ελληνικού χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ έως το 2020, όπως απαιτούσαν ορισμένοι από τους δανειστές, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας βασίζεται σε έναν αυστηρό όρο: προβλέπει την ενίσχυση της επιτήρησης της Ελλάδας και την επιβολή διαρκούς παρουσίας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί τόπου με στόχο την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να εκσυγχρονίσει την λειτουργία του κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν, συνοψίζοντας τους όρους που τέθηκαν στην Ελλάδα για να της δοθούν τα 230 δισ. ευρώ.


Η μεγάλης εμβέλειας συμφωνία" περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια και μία "άνευ προηγουμένου" απομείωση του χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές, "ώστε να υπάρξουν οι εγγυήσεις για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Όλι Ρεν δήλωσε πως έμαθε ότι ο μαραθώνιος είναι ελληνικό δημιούργημα τα τελευταία δύο χρόνια. Σημαντική χαρακτήρισε τη συμφωνία για την Ελλάδα. Ένα σημαντικό βήμα και για την ευρωζώνη.
"Χρειάστηκαν πολλές ώρες διαπραγμάτευσης.Το πρόγραμμα βασίζεται σε πάρα πολύ αυστηρούς όρους. Μέσω ενισχυμένης παρουσίας της task force που θα υποστηρίζεται από εμπειρογνώμονες των κρατών μελών θα ελέγχεται η τήρηση των όρων, ενώ και ο ειδικός λογαριασμός θα λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι σαφές ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να βασίζεται σε επενδύσεις και όχι σε φθηνό χρήμα από δάνεια.
Έτσι η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει τους όρους για τις επενδύσεις", είπε.

Η ΕΚΤ σύμφωνα με τον Όλι Ρεν αναμένεται να συνεισφέρει μέσω των holdings των κεντρικών τραπεζών κατά 1,8% του ΑΕΠ. Το υπόλοιπο και πιο σημαντικό κομμάτι του επίσημου τομέα θα προκύψει από την αναδρομική μείωση των επιτοκίων των ελληνικών δανείων ύψους 1,5%.
Συνολικά οι μειώσεις αυτές θα επιφέρουν μείωση 4,6% του χρέους ως προς το ΑΕΠ ως το 2020.

Η Κριστιν Λαγκαρντ ανέφερε πως ήταν μια σκληρή διαπραγμάτευση, με το χρέος το 2020 να έχει πέσει από το 129% του ΑΕΠ που ήταν στην αρχή της συνεδρίασης στο 120,5% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα, ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ, αποκτά τον απαραίτητο χώρο για να επανέλθει με σωστή οικονομική πολιτική στη σωστή πορεία. Όσον αφορά στο ύψος του ποσού με το οποίο θα μετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Το επίπεδο της συμμετοχής του ΔΝΤ θα αποφασιστεί τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, όταν θα συνεδριάσει ξανά του συμβούλιο διοίκησης. Και το ύψος των χρημάτων που θα δοθούν στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί «από τις ενέργειες που η Ελλάδα δεσμεύθηκε να κάνει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου στον τομέα των περικοπών δημοσίων δαπανών».

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον διεθνή Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες η συμβολή του Ταμείου θα περιορισθεί στο ποσόν των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν δεσμεύθηκε ούτε για συμμετοχή κατά τον εν τρίτον του ποσού, στο ύψος δηλαδή στο οποίο ανήλθε η συμβολή του ΔΝΤ στο πρώτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν για μας η πολιτική συμφωνία είπε η Κριστιν Λαγκάρντ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησαν στην τήρηση των όρων, γεγονός που διασφαλίζει την τήρηση της συμφωνίας σε βάθος χρόνου.

Για μία πολύ καλή συμφωνία μίλησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, που χαιρέτισε «τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και της σταθερότητας» και «τη δέσμευση των άλλων χωρών της ευρωζώνης να συνεχίσουν τη στήριξη προς την Ελλάδα, ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

«Καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, τις αγορές και την ευρωζώνη», χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Μάριο Μόντι, πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας.

Από ...... newsit

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα"

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com