Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Θέμα αλλαγής ονόματος του Δήμου Μακρακώμης;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του καλλικρατικού Δήμου Μακρακώμης το αίτημα πολιτών για αλλαγή ονομασίας του Δήμου εντέλλεται η Γραμματέας της Διευρυμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Πόπη Γερακούδη.

Ειδικότερα όπως αναφέρει έγγραφο της Υπηρεσίας μετα από προσφυγή του δημότη Στυλιανού Νικολόπουλου η δημοτική αρχή δεν έφερε προς συζήτηση το αίτημα δημοτών για συζήτηση του θέματος αυτού παρότι ο αριθμός των υπογραφόμενων δημοτών είναι πολύ μεγαλύτερος από τον προβλεπόμενο κατά τον νομοθέτη για την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αιτήματος ή πρότασης δημοτών.


Εν κατακλείδι η κα Γερακούδη ζητά από τον Δήμαρχο κ. Παπαευθυμίου να ενεργήσει τα δέοντα και να την ενημερώσει σχετικά…..


Από .....  lamiafm1














Απουσίαζαν τα Ιαματικά της Φθιώτιδας από το Νομοσχέδιο

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com


Απουσίαζε από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή η πολυαναμενόμενη ρύθμιση για την παραχώρηση των μικρών Ιαματικών πηγών της Φθιώτιδας στους δήμους Λαμίας και Μώλου- Αγίου Κωνσταντίνου.


Τον περασμένο Ιανουάριο αυτοδιοικητικοί και βουλευτές του νομού είχαν πάρει την υπόσχεση του υφυπουργού Πολιτισμού Γιώργου Νικητιάδη ότι τα Ψωρονέρια, οι Καλλυντικές πηγές και οι πηγές Κονιαβίτη θα πέρναγαν στους δήμους τους για να τις αξιοποιήσουν μέχρι την εύρεση επενδυτή.

Ως προς έκπληξη όμως του νομού πριν λίγες μέρες το νομοσχέδιο πέρασε με άλλες διατάξεις και παραχωρήσεις ακινήτων ανά την Ελλάδα ανάλογα με τις γνωριμίες του Υφυπουργού, σύμφωνα με το μέλος του Συνδέσμου Ιαματικών πηγών Τάκη Συλεούνη που δεν μπορεί να καταλάβει που ήταν οι βουλευτές της Φθιώτιδας.

 Ο δήμαρχος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου Βαγγέλης Τετριμίδας προσανατολίζεται σε άλλες λύσεις και ερευνά εάν μπορεί να αντλήσει τα νερά των πηγών και να τα εκμευταλευτεί με υποδομές σε άλλο σημείο.

Από .....  lamiastar

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας " Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com