Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

9 κόμματα στη Βουλή μετά τις εκλογές

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Στις 6 Μαΐου έχουμε εθνικές εκλογές και όπως είναι αναμενόμενο η μία δημοσκόπηση διαδέχεται την άλλη. Σύμφωνα, λοιπόν, με το βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ στην επόμενη Βουλή που θα προκύψει θα μπουν στη Βουλή εννέα κόμματα.



Έτσι, στο ερώτημα της εκλογικής επιρροής των κομμάτων οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 19%

ΠΑΣΟΚ: 14.5%

ΣΥΡΙΖΑ: 13%

Δημοκρατική Αριστερά: 12%

ΚΚΕ: 11%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 11%

Χρυσή Αυγή: 5%

ΛΑΟΣ: 3%

Οικολόγοι Πράσινοι: 3%

Δημοκρατική Συμμαχία: 2%

Δράση: 2%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%

Λοιπά κόμματα: 3.5%


Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν 9 κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, συγκριτικά με την έρευνα της ίδια εταιρείας τον προηγούμενη μήνα, έχει πτώση της τάξης του 1%. Απώλειες έχει και η Νέα Δημοκρατία καθώς στη δημοσκόπηση για τον Μάρτιο συγκέντρωνε 22.5% και αυτό τον μήνα έπεσε στο 19%. Επίσης, πτώση καταγράφει και το ΚΚΕ. Αντίθετα, ενισχυμένοι εμφανίζονται σε αυτή τη δημοσκόπηση ο ΛΑΟΣ (από 2% στο 3%), ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε κατά 0.5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που απ’ το 8.5% έφτασαν στο 11%.

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός


Στο ερώτημα αναφορικά με το ποιος θεωρείται ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός προβάδισμα έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 18% και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας με 15% έκαστος. Έπονται η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 4%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 2%, ο Φώτης Κουβέλης και ο Πάνος Καμμένος με 1%. Σημειώνουμε πως για τους τρεις τελευταίους η απάντηση ήταν αυθόρμητη. Ωστόσο, την «πρωτιά» την παίρνει ο Κανένας με 34%. Τέλος, το 4% δηλώνει πως δεν έχει γνώμη.
 
Από ....... taneasou