Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μπροστά κατά 7 μονάδες η ΝΔ - Εκτός Βουλής ΛΑΟΣ, Αρμα Πολιτών και Δημοκρατική Συμμαχία

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogsdpot.com


Πέφτει η Δημοκρατική Αρσιτερά, υψηλά ποσοστά στο κόμμα Καμμένου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.


Σύμφωνα με το βαρόμετρο της της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή της Κυριακής, η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,5%, η Χρυσή Αυγή 5% και οι Οικολόγοι 3%.

Εκτός Βουλής παραμένουν ΛΑΟΣ, Άρμα Πολιτών και Δημοκρατική Συμμαχία.

Σε ο,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβελης με 51% και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 36%, Αντώνης Σαμαράς με 31%, Ευάγγελος Βενιζέλος με 29%, Αλέκα Παπαρήγα με 26%, Ντόρα Μπακογιάννη με 18% και Γιώργος Καρατζαφέρης με 16%.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (αυθόρμητη αναφορά) πρώτος είναι ο «κανένας» με 34%. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με 18% ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13%, η Αλέκα Παπαρήγα με 5%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 4%, Λουκάς Παπαδήμος με 3% και Φώτης Κουβέλης με 2%.

Το 87% των πολιτών δηλώνουν απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και το 65% δεν εμπιστεύονται τον Λουκά Παπαδήμο.
 
Από....   newsit

FT: Ανησυχία σε Αθήνα και Βρυξέλλες για τη σταθερότητα της νέας κυβέρνησης

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο  03/05/2012 
Την ανησυχία στελεχών της ΝΔ και των Ευρωπαίων εταίρων ότι η κάλπη της Κυριακής ίσως δεν αναδείξει σταθερή κυβέρνηση, επισημαίνει ανταπόκριση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες.


Σημειώνεται επίσης ότι τα μέτρα που πρέπει να προωθήσει η νέα κυβέρνηση, όπως «διέρρευσαν από στελέχη κοντά στο Λουκά Παπαδήμο», υπενθύμισαν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο νέος πρωθυπουργός. «Ήταν μια υπενθύμιση της πραγματικότητας για τους πολιτικούς που βρίσκονται σε προεκλογική διάθεση», σχολιάζει αξιωματούχος.

Στρεφόμενη στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Σαμαρά, η βρετανική οικονομική εφημερίδα επισημαίνει ότι έχει υποσχεθεί αλλαγές στο πρόγραμμα διάσωσης. Την ίδια ώρα όμως «επιχειρεί να κατευνάσει τους φόβους των Βρυξελλών περί μιας συντηρητικής κυβέρνησης που θα έχει στόχο την αναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, αποφεύγοντας για παράδειγμα να θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις βαθιές περικοπές φόρων που έχει προτείνει».

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι όσο πλησίαζαν οι εκλογές ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωναν εξαιρετικά εκνευρισμένοι από την ασάφεια των τοποθετήσεων Σαμαρά αναφορικά με τη στήριξή του στο πρόγραμμα διάσωσης. Τώρα όμως, με τόσα περιθωριακά και αντι-ευρωπαϊκά κόμματα να έχουν ενισχυθεί, αυτές οι ενστάσεις για τον κ. Σαμαρά ελάχιστα ακούγονται στις Βρυξέλλες, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ «θεωρείται πια η καλύτερη επιλογή για να μείνει η Ελλάδα εντός πορείας».

Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ανησυχούν για το ενδεχόμενο μη-σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα πάντως και στο ενδεχόμενο επαρκούς πλειοψηφίας μεταξύ των δύο κομμάτων, η νέα κυβέρνηση θα έχει μικρά περιθώρια ελιγμών, σχολιάζουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. Εξηγούν ότι το ΔΝΤ έχει ήδη προειδοποιήσει με παρακράτηση της επόμενη τριμηνιαίας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα σε περίπτωση απόκλισης από το πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.

Σημαίνων πολιτικός της ΝΔ παραδέχεται ότι ένα ποσοστό κάτω από το 30% θα προκαλέσει εσωκομματική δυσαρέσκεια, καθώς και ότι πρόκειται για ασυνήθιστες εκλογές καθώς τα δύο κόμματα δεν έχουν αναπτύξει τη συνήθη δυναμική τους. Από την άλλη πλευρά, αναλυτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι το κόμμα θα κερδίσει ξανά τους αναποφάσιστους που προέρχονται κυρίως από τη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
 
Από.......  skai

ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ECOFIN ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών (Ecofin), που είχε ως αντικείμενο την εφαρμογή των νέων κανονισμών για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών («Βασιλεία ΙΙΙ»). Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις, που διάρκεσαν 16 ώρες, απέβησαν άκαρπες, παρά τη... συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε η δανική προεδρία της ΕΕ και πλέον οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στο επόμενο Ecofin στις 15 Μαίου.

Η ΕΕ είχε υιοθετήσει τους νέους διεθνείς κανόνες το Νοέμβριο του 2010, παράλληλα με άλλες χώρες της Ομάδας των 20 (G-20), στο πλαίσιο των προσπαθειών για την πρόληψη μελλοντικών κρίσεων λόγω των τραπεζών και για να μειωθεί η ανάγκη διάσωσης τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Οι νέοι κανόνες για την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται να εφαρμοστούν σταδιακά αρχής γενομένης το 2013.

Στο επίκεντρο των νέων κανόνων είναι η απαίτηση προς τις τράπεζες να κρατούν περισσότερο κεφάλαιο για να μπορούν να αντιμετωπίζουν με καλύτερο τρόπο οικονομικές κρίσεις και υφέσεις.

Ένα ζήτημα είναι ότι χώρες όπως η Βρετανία και η Σουηδία πιέζουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ να μπορούν να επιβάλλουν μονομερώς κανονισμούς για ακόμα υψηλότερη τραπεζική κεφαλαιοποίηση, εάν επιθυμούν να το κάνουν.

Όμως, οι επικριτές αυτής της προσέγγισης εκφράζουν την ανησυχία ότι εάν οι απαιτήσεις είναι υπερβολικά υψηλές, αυτό θα μειώσει την προσφορά πιστώσεων και άρα την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την ΕΕ.
 
Από ..... fimotro

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών

Αναρτήθηκε από.....   energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com