Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ροδοπέταλα και δάκρυα από τον Τράγκα για το «γαλάζιο» γάμο (video)

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

Όταν ο Γιώργος Τράγκας «πάντρεψε» την Ντόρα και τον Αντώνη



Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο «τίμησε» ο Γιώργος Τράγκας τον γαλάζιο γάμο της Ντόρας Μπακογιάννη με τη Νέα Δημοκρατία.



Ο αστείρευτος δημοσιογράφος γέμισε το στούντιο όπου κάνει την εκπομπή του ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ με ροδοπέταλα και ρύζι για να ευχηθεί στα «παιδιά» που θα σώσουν τη Νέα Δημοκρατία με το γάμο τους. Εκεί βέβαια είχε τις μεγάλες του χαρές, όπως και σε κάθε γάμο … ήρθαν και τα δάκρυα.




Από ......  parapolitika

Συνασπισμός "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!" (VIDEO) Συνέντευξη Τύπου 22/05/2012

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com





Η πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων, θέμα σήμερα στις Βρυξέλλες

Αναρτήθηκε από.........  energoipoliteskv.blogspot.com


Του Γιάννη Αγγέλη


Η παρουσία και ίσως η έναρξη της συζήτησης στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής από τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι, συνδέεται με το θέμα - αιχμή που απασχολεί την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη: το πως θα αποκλεισθεί ο κίνδυνος μιας εκτεταμένης “εξόδου” κεφαλαίων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Από την ΕΚΤ έχει ήδη τεθεί το θέμα και η κεντρική ιδέα που “ψιθυρίζεται” πλέον είναι η συγκεντροποίηση τόσο του συστήματος εγγύησης καταθέσεων όσο και της εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι ο κ. Ντράγκι είναι πολύ πιθανό να θέσει το θέμα σαν προτεραιότητα σήμερα.

Το Capital.gr επισήμανε από χθες ότι η σημερινή άτυπη σύνοδος στις Βρυξέλλες “επικοινωνιακά” θα ασχοληθεί με τις εξαγγελίες για την προετοιμασία σχεδίων ανάπτυξης με τα περιβόητα “project bonds”, αλλά η ουσιαστική συζήτηση θα αφορά το πως και με ποιες προϋποθέσεις θα γίνουν τα επόμενα βήματα για την ουσιαστική ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος στο θέμα της εγγύησης των καταθέσεων και της εποπτείας, τα οποία παραμένουν σε αρμοδιότητα των εθνικών αρχών.

Όμως ακριβώς εκεί έχει εντοπισθεί η μεγάλη και πλέον επικίνδυνη Κερκόπορτα για το ευρωσύστημα. Ο τρόπος που αντέδρασαν οι καταθέτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία στο ενδεχόμενο “ατυχήματος” και οι διαρκώς διογκούμενες μετακινήσεις κεφαλαίων από τις ιταλικές τράπεζες προς την Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Ελβετία έχουν σημάνει συναγερμό στην Φρανκφούρτη.

Η δημιουργία όμως ενός ενιαίου φορέα εγγύησης καταθέσεων και εποπτείας όπως έχει ζητήσει η ΕΚΤ σκοντάφτει και πάλι στην άρνηση της Γερμανίας, καθώς μια τέτοια εξέλιξη στο ευρωσύστημα θα μεταφέρει ένα επιπρόσθετο βάρος εγγυήσεων στις οικονομίες με πιστοληπτικό rating "ΑΑΑ".

H ενοποίηση του συστήματος, όπως υποστηρίζει και η ΕΚΤ, προϋποθέτει μεταφορά μέρους της εθνικής κυριαρχίας σε κεντρικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς και αυτή είναι η προϋπόθεση για την κεντρική εγγύηση καταθέσεων και εποπτείας.

“Τεχνικά” η ΕΚΤ εμφανίζεται έτοιμη για να συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή και θα αρκούσε, όπως υποστηρίζεται αρμοδίως, η προικοδότηση του ESM με μία τραπεζική άδεια σε συνδυασμό με το δικαίωμα απ΄ ευθείας από το ESM (ή το EFSF) και όχι μέσω των κυβερνήσεων, χρηματοδότησης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Στην περίπτωση αυτή το ESM θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στην ΕΚΤ και με την εγγύηση του "ΑΑΑ" που διαθέτει να εμφανισθεί ως ο εγγυητής των καταθέσεων αρκεί η λειτουργία αυτή να καλύπτεται και από την μεταφορά του δικαιώματος εποπτείας από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες σε ένα κεντρικό εποπτικό φορέα, τουλάχιστον για τις τράπεζες που λειτουργούν διασυνοριακά.

Το “θέμα” καίει και θα είναι στο τραπέζι της άτυπης συζήτησης το βράδυ με “εισηγητή” τον κ. Ντράγκι.

Στόχος, όπως επιμένουν στις Βρυξέλλες, είναι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ κρατικού και χρηματοπιστωτικού χρέους.

Το ερώτημα είναι αν απόψε οι πολιτικές ισορροπίες της Ευρωζώνης θα επιτρέψουν να γίνει το παραμικρό βήμα στην κατεύθυνση αυτή για να υπάρξουν πραγματικά βήματα τον Ιούνιο στην τακτική Σύνοδο Κορυφής.

Από ......capital

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com



Ολοκληρώνεται, σήμερα, Τετάρτη, το πρώτο βήμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διαβιβαστούν στις τράπεζες οι συμβάσεις προεγγραφής για την ανακεφαλαιοποίησή τους...


μέσω της διάθεσης των ομολόγων ύψους 18 δισ. ευρώ από τον EFSF.

Τα 18 δισ. ευρώ αποτελούν το πρώτο μέρος των 25 δισ. ευρώ που διατίθενται για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας ύψους 130 δισ. ευρώ, όπως αυτό συμφωνήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011.

«Κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενέκρινε ομόφωνα το οριστικό κείμενο της Σύμβασης Προεγγραφής για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, το οποίο θα υπογραφεί μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Το κείμενο της Συμβάσεως Προεγγραφής θα διαβιβασθεί αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 στις τράπεζες», ανακοίνωσε την Τρίτη το ΤΧΣ.

Όπως δήλωναν τραπεζικές πηγές την Τρίτη, οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς) θα λάβουν το αργότερο έως την Παρασκευή 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους.

Από .... fimotro

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Κοινή διακομματική σύσκεψη ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com
Kαμένα Βούρλα,21/5/2012

Αρ.Πρωτ.:7964


Προς:Τους Εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων


(Ως πίνακας αποδεκτών)
ΣΧΕΤ:Υπ’ αριθμ. 14473/11-04-2012 αποφάση του Υπουργού Εσωτερικών.

Ενόψει των γενικών Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 σας καλούμε σε κοινή σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23/5/2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου,σε επίπεδο διακομματικής συζήτησης με θέμα τον καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών για την εύρυθμη διεξαγωγή του προεκλογικού τους αγώνα.


Η παρούσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και να τοιχοκολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων, προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.



Ο Δήμαρχος


ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ





ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
 ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ- ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αριθμ. Πρακτ. : 6
Αριθμ. Πρωτ. : 7868/18.05.2012
Βαθμός προτερ/τας : Τακτικό

Ταχ. Δ/νση : Αγ.Παντελεήμονα 8
Τ.Κ. : 35008
Τηλέφωνο : 2235350029
Πληροφορίες : Γραφείο Προέδρου Δ.Σ
Fax : 2235022300
E-mail : karamnik@kammena-vourla.gr

ΠΡΟΣ:
Αποδέκτες(όπως ο πίνακας αποδεκτών)


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πρακτικογράφο Δημοτικού Συμβουλίου

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24.05.2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Καμένα Βούρλα 18.05.2012

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Ν. Καραμαζιώτης

Συνημμένα
1. Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.

2. Διαγραφή οφειλών τελών ύδρευσης στην Δ.Ε. Αγίου Κωνσταντίνου. Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

3. Απόφαση επί αιτήσεως του κυρίου Ταταρίδα Ιωάννη. Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

4. Εφαρμογή της μελέτης «Μελέτη Οργάνωσης Κυκλοφορίας και Στάθμευσης Καμένων Βούρλων(Β’ φάση)». Εισηγητής ο κ. Φακίρης.

5. Έγκριση υποβολής πρότασης, στα πλαίσια της υπ’ αριθ. 19.1(2177/2-5-2012) πρόσκλησης της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων( Μ.Ο.Δ. Α.Ε), του Ε.Π «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα - Ήπειρος 2007-2013», του άξονα προτεραιότητας 11 «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής Στερεάς Ελλάδα» της κατηγορίας πράξεων «Ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και ενίσχυση της διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων φορέων, για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων». Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.

6. Συμμετοχή του δήμου Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου για την υλοποίηση του έργου «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση στη Φθιώτιδα», στο πλαίσιο της δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας», της κατηγορίας παρέμβασης 1 «Ενεργειακές πολιτικές απασχόλησης» του θεματικού άξονα προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013». Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.

7. Έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Έργα ηλεκτροφωτισμού στο Δ.Δ. Ρεγγινίου». Εισηγητής ο κ. Μπεζάτης.

8. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ηλεκτροφωτισμός πεζοδρομίων Λογγού». Εισηγητής ο κ. Μπεζάτης.

9. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Επεκτάσεις στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού Δ.Δ Καινουρίου». Εισηγητής ο κ. Μπεζάτης.

10. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων, αναμόρφωση προυπολογισμού και τεχνικού προγράμματος 2012. Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

11. Απόφαση επί αίτησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κελυφωτού Φυστικιού Μώλου Φθιώτιδας. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.

12. Υποβολή αίτησης στο δασαρχείο Λαμίας για τη διάθεση διαφόρων κατασκευών ξύλου(παγκάκια, τραπεζοπάγκοι, τραμπάλες, πινακίδες ενημέρωσης κ.λ.π.). Εισηγητής ο κ Φακίρης.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com