Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το ελληνικό Δημόσιο εξώθησε σε παραίτηση την ομάδα του Ράιχενμπαχ!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


«Θύματα» του ελληνικού δημοσίου φαίνεται ότι έπεσαν και οι υψηλόβαθμοι Γάλλοι τεχνοκράτες...
της ΕΕ, που βρίσκονται εδώ και μερικούς μήνες στην Αθήνα με αποστολή την αναδιοργάνωση της κρατικής μηχανής.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι επτά Γάλλοι δημόσιοι υπάλληλοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και ζήτησαν να επιστρέψουν στο Παρίσι αδιαφορώντας για το γεγονός ότι εγκατέλειπαν έναν πολύ ελκυστικό μισθό.

«Ζήτησαν να φύγουν γιατί δεν γίνεται τίποτα, δεν μπορεί να προχωρήσει καμία αλλαγή», αποκάλυψε ενημερωμένη πηγή.

Μετά την επιτυχημένη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας που κατείχαν ιδιώτες επενδυτές, η ευρωπαϊκή δύναμη κρούσης υπό τον Γερμανό κ. Χορστ Ράιχενμπαχ άρχισε τις προσπάθειες για το νοικοκύρεμα του κράτους.

Τη συγκεκριμένη αποστολή εκσυγχρονισμού της κρατικής μηχανής ανέλαβε η «δύστυχη» ομάδα των επτά Γάλλων ανώτατων δημοσίων υπαλλήλων.

Η είδηση της απόφασης των «7» να φύγουν από την Ελλάδα προκάλεσε αναστάτωση στην ομάδα του κ. Ράιχενμπαχ.  Τελικώς, έπειτα από διαπραγματεύσεις στο υψηλότερο επίπεδο και μετά την παρέμβαση ανώτατων στελεχών της γαλλικής κυβέρνησης, οι επτά κρατικοί λειτουργοί μεταπείστηκαν να μην επιμείνουν στις παραιτήσεις τους, κι αυτό διότι το Παρίσι, το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες ήθελαν να αποφύγουν πάση θυσία τη δημιουργία της εντύπωσης στη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ευρώπη εγκαταλείπει την Ελλάδα στην τύχη της.

Από ..... epikaira

Στην Bild αρέσει ο Τζήμερος και προβάλλει την επιστολή του στην Μέρκελ [εικόνα]

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Εκτενές ρεπορτάζ με φωτογραφία-μοντάζ του Θάνου Τζήμερου δίπλα στην Αγκελα Μέρκελ δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, γνωστή για τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα.

Στη γερμανική εφημερίδα αρέσει το μήνυμα «Αφήστε την Ελλάδα να πάει στο διάβολο» που έστειλε ο κ. Τζήμερος στην κυρία Μέρκελ με την επιστολή του.

Η Bild αναφέρει τον Θάνο Τζήμερο ως τον «51χρονο επικεφαλής της φιλελεύθερης παράταξης Δημιουργία,Ξανά ο οποίος στις δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές συγκέντρωνε ποσοστό 4%» και παραθέτει -με ευχαρίστηση;- ολόκληρη τη φράση «Αν ήμουν στη θέση σου, θα άφηνα αυτή την τρομερή χώρα να πάει στο διάολο».

Από ......  iefimerida

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com