Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Οι δηλώσεις Τσίπρα

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Ραγδαίες εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα

Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com


Του Γιάννη Αγγέλη



Η γερμανική άρνηση για δάνειο στις ισπανικές τράπεζες χωρίς “μνημόνιο” φαίνεται να οδηγεί σε ένα νέο δανειακό σχήμα που αυξάνει ισόποσα το ισπανικό χρέος αλλά οδηγεί σε “βίαιη” αναδιάρθρωση του ισπανικού τραπεζικού συστήματος. Η εναλλακτική πρόταση για ευθεία χρηματοδότηση των ισπανικών τραπεζών από το EFSF φαίνεται να εγκαταλείπεται τουλάχιστον προς το παρόν.

Νεότερες πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι χθες στο Λουξεμβούργο, στην έδρα του EFSF συζητήθηκε “τεχνικά” η δυνατότητα να δοθεί ένα δάνειο στο ισπανικό κρατικό Ταμείο διάσωσης το FROB με χαμηλά επιτόκια.

Το δάνειο αυτό θα δοθεί με την μορφή κρατικού δανείου και την υποχρέωση της ισπανικής κυβέρνησης για άμεση συγχώνευση των τραπεζών που είναι βιώσιμες και την εκκαθάριση όσων δεν είναι βιώσιμες στην βάση έκθεσης που θα δόσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δύο ανεξάρτητοι ελεγκτές.

Το δάνειο ως υποχρέωση του ισπανικού κράτους θα αυξήσει ισόποσα το δημόσιο χρέος και τις δαπάνες εξυπηρέτησής του, διαμορφώνοντας μία νέα χειρότερη εικόνα για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και έτσι το πακέτο δημοσιονομικής πειθαρχίας που θα πρέπει να εφαρμόσει ακόμα και αν αυτό δεν ονομασθεί “ισπανικό μνημόνιο”.

Από την άλλη, η Γερμανία διασώζει με τον τρόπο αυτό την θέση της ότι δεν εγκρίνει δάνεια χωρίς να συνοδεύονται από το αντίστοιχο πρόγραμμα!

Το πρόβλημα όμως είναι ότι το δάνειο αυτό - εφόσον τελικά προχωρήσει με την μορφή αυτή- δεν απαντά στο συνολικό πρόβλημα της Ισπανίας η επιμονή και το εύρος του οποίου έχει αρχίσει να βάζει στο κάδρο του προβλήματος και την Ιταλία...

Χθες η πίεση που δέχθηκε η Γερμανία στο G-7 για άμεση δράση στην κρίση του ευρω-χρέους ήταν πρωτοφανής.

Όλοι και ιδιαίτερα η αμερικανική πλευρά ζήτησαν άμεση κινητοποίηση “όλων των διαθέσιμων χρηματοοικονομικών εργαλείων” για να ανακοπεί η μετάδοση της κρίσης από την Ιβηρική όχι μόνο στην ευρωζώνη (κυρίως στην Ιταλία) αλλά και στην Λ. Αμερική με την οποία η ισπανική οικονομία διατηρεί εκτεταμένους δεσμούς.

Η πίεση αυξήθηκε και από τις υποβαθμίσεις γερμανικών και αυστριακών τραπεζών από την Μoody΄s, ενώ σήμερα εκτός απροόπτου η Κομισιόν θα ανακοινώσει το σχέδιο για μεγαλύτερη ενοποίηση του τραπεζικού ευρωσυστήματος, αλλά με διατήρηση της ευθύνης στα κράτη - μέλη και τους μετόχους των τραπεζών.

Σε κάθε περίπτωση η “θέση” που ολοένα και πιο ανοικτά υποστηρίζει η ΕΚΤ για ενα ενιαίο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα με ολοκληρωμένο οργανισμό εποπτείας και εγγύησης καταθέσεων που θα συμπληρώνεται από ενα μηχανισμό διάσωσης και εκκαθάρισης τραπεζών (μη βιώσιμων) έχει εγκατασταθεί για τα καλά στο τραπέζι διαπραγματεύσεων της Ευρωζώνης ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 28 – 29 Ιουνίου, παρά τις γερμανικές αντιρρήσεις.

Όπως αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες η κρίση στην Ισπανία και η απειλή άμεσης επέκτασής της στην Ιταλία διαμορφώνει ένα περιβάλλον εξαιρετικά απειλητικό για την Ευρωζώνη “που δεν μπορεί να αγνοηθεί ή να παραπεμφθεί για αργότερα από την Γερμανία...”.

Όλα αυτά προς το παρόν φαίνεται σαν να έχουν βάλει στο περιθώριο για την Ευρωζώνη τις εξελίξεις στην Αθήνα και τις επικείμενες εκλογές.

Το αποτέλεσμά τους όμως αναμφίβολα θα επηρεάσει τόσο την ταχύτητα όσο και το είδος των αποφάσεων με τις οποίες “θα πρέπει η Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει το άμεσο μέλλον της” όπως παρατηρούν στις Βρυξέλλες.
 
Από .....  capital

Στ. Μάνος: Η Δράση είναι κόμμα εξουσίας και όχι διαμρτυρίας

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα, ο Στέφανος Μάνος τόνισε ότι "δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για την παραμονή μας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη και θα στηρίξει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα".


Για τις μεταρρυθμίσεις ανέφερε ότι αφορούν τη μείωση του δημόσιου τομέα, τη βαθιά απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και το ασφαλιστικό.

"Μπορεί να είμαστε μικρό κόμμα, αλλά είμαστε κόμμα εξουσίας. Όχι διαμαρτυρίας. Είμαστε παράγοντας πολιτικής σταθερότητας", υπογράμμισε.

"Η ΝΔ υπόσχεται να τα βρει κόβοντας δαπάνες. Κάτι που ποτέ δεν έκανε. Ως κυβέρνηση αύξαινε τις δαπάνες την ίδια στιγμή που υποσχόταν να τις περιορίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να τα βρει διπλασιάζοντας τους φόρους εισοδήματος. Κατά την άποψη του είναι απόλυτα φιλολαϊκό η χωρίς μέτρο αύξηση των φόρων και η δήμευση της περιουσίας", είπε ο κ. Μάνος.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη διαβεβαίωση που έδωσε στην ΑΔΕΔΥ ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο ενώ ο ίδιος ήταν ο βασικός συντάκτης του Μνημονίου που προβλέπει τη μείωση κατά 150.000 του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015.

Για τη ΔΗΜΑΡ και το αίτημα για επιμήκυνση έως το τέλος του 2017 της δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε ότι αυτό σημαίνει μεγαλύτερο πρωτογενές έλλειμμα για φέτος καθώς και για τα επόμενα χρόνια, δηλαδή νέα δάνεια.

Το κράτος χρωστάει και δεν πληρώνει επειδή τα περιορισμένα λεφτά που έχει επιλέγει να πληρώνει «χρυσούς μισθούς στον ΗΣΑΠ και άλλες ΔΕΚΟ παρά στα φάρμακα των καρκινοπαθών», πρόσθεσε.

"Θα μας συμβεί αυτό που μάλλον ρόδινα περιέγραψε την περασμένη εβδομάδα στην ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα. Το κατά κεφαλήν εισόδημα μας θα πέσει κατά περίπου 50%. Η ζημιά δεν θα είναι μόνο οικονομική. Εάν φύγουμε από την Ευρώπη θα είμαστε ευάλωτοι σε ένα ολοένα και πιο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον", είπε για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.

Τέλος πρότεινε ένα νέο μνημόνιο το οποίο θα προβλέπει:

-Δέσμευση από τα πολιτικά κόμματα ότι δεν θα ξαναφέρουν το λαό σε αυτή τη κατάντια· να δεσμευτούμε ότι θα προτείνουμε συνταγματική μεταρρύθμιση για πιστή τήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

-Άμεση μείωση του Δημόσιου τομέα είτε με απολύσεις, είτε με μεταφορά των υπαλλήλων και των υπηρεσιών σε νέα ιδιωτική επιχείρηση με σύμβαση παροχής υπηρεσιών προς το Δημόσιο.

-Δραστική φορολογική μεταρρύθμιση.

-Δέσμευση του Κράτους ότι εάν χάσει πρωτοδίκως μια δίκη εναντίον πολίτη δεν θα εφεσιβάλλει την απόφαση εκτός πολύ εξαιρετικών περιπτώσεων.

-Αναλυτικό πρόγραμμα μετάβασης σε ένα συνταξιοδοτικό σύστημα που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διευκολύνει την ανάπτυξη και εγγυάται μια ελάχιστη σύνταξη 700 ευρώ για όλους τους πολίτες πάνω από ένα όριο ηλικίας χωρίς εισφορές.

Από ...... newsplus



ΚΑΟΥΝΤΕΡ : ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ EFSF Η ΙΣΠΑΝΙΑ

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


Στη στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να προσφύγει η Ισπανία "εξαιτίας των τραπεζών", ισχυρίστηκε σήμερα ο στενός συνεργάτης του Γερμανίδας καγκελάριου Αγκελας Μέρκελ και επικεφαλής...


της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατικών Ενώσεων της Γερμανίας CDU/CSU, Φόλκερ Κάουντερ.

"Η Ισπανία θα πρέπει να λάβει μία απόφαση και πιστεύω ότι πρέπει να τεθεί υπό την προστασία του Ταμείου...εξαιτίας των τραπεζών της", δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Κάουντερ.

Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε στις αρχές της εβδομάδας ότι ασκεί πιέσεις προς τη Μαδρίτη για να την παρακινήσει να ζητήσει στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους της θεωρώντας ότι η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στην ισπανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι αρνείται προς το παρόν να ζητήσει οικονομική στήριξη, η οποία θα συνοδεύεται από αυστηρούς όρους που θα τεθούν από το εξωτερικό. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι η οικονομική κατάσταση είναι κρίσιμη και κάλεσε την Ευρώπη "να υποστηρίξει" τη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, είναι πιθανή η εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για την Ισπανία: έχουν διεξαχθεί διαπραγματεύσεις για την αποδέσμευση πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απευθείας προς το ισπανικό δημόσιο Ταμείο στήριξης του ισπανικού τραπεζικού τομέα (Frob). Σε αντάλλαγμα, η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού της τομέα, προχωρώντας σε συγχωνεύσεις ή και κλείσιμο ορισμένων τραπεζικών ιδρυμάτων.

Αυτή η συμβιβαστική λύση θα είχε πολλά πλεονεκτήματα, σύμφωνα με την εφημερίδα: θα έδειχνε ότι η ισπανική κρίση είναι διαφορετικής φύσης από την ελληνική κρίση, καθώς η ισπανική κυβέρνηση δεν θα υφίστατο απώλεια μέρους της κυριαρχίας της. Και η Γερμανία θα επέβαλλε τη θέση της, η οποία συνίσταται στη χορήγηση πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποκλειστικά σε δημόσιους, και όχι σε ιδιωτικούς, θεσμούς
 
Από ...... Fimotro
 

ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


γράφει ο Γιώργος Κόλλιας


5 ΙΟΥΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Αναγνώστη σήμερα θα ακούσει πολλά, από πολλούς.

Θα ακούσεις λόγους οικολογούντων πολιτικών που θα "εξυμνούν" όσα έκαναν ή σκοπεύουν να κάνουν για την "προστασία του περιβάλλοντος".

Θα ακούσεις λόγους πολιτικολογούντων οικολόγων για τις "αναγκαιότητες" και τους "στόχους" τους.

Θα ακούσεις κάθε πικραμένο (όχι τον Πρωθυπουργό!) να "τοποθετείται" πάντα με "περιβαλλοντική συνείδηση".

Και την φράση της..."μοδός": "πράσινη ανάπτυξη". Και "πράσινα άλογα" συμπληρώνω εγώ.

Δεν "γιορτάζω" μαζί τους σήμερα. Μόνο μελαγχολώ.

Μελαγχολώ που ΟΛΟΙ ΜΑΣ έχουμε χάσει την ουσία.

Και η ουσία είναι ότι "η γη δεν ανήκει στον άνθρωπο, ο άνθρωπος ανήκει στην γη".

Αυτήν την ουσία ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΟΙ. ΟΛΟΙ!

Για την σημερινή μέρα (και για ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ) δύο πράγματα έχω να καταθέσω.

Το ένα είναι:

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ!

Και το άλλο είναι η απάντηση του ινδιάνου αρχηγού Seatle στο αίτημα του Προέδρου των Η.Π.Α. για αγορά της γης του, που λέει τα διαχρονικώς αυτονόητα σε μια εποχή που έγινε κανόνας το παράλογο και ταριχεύτηκε η ελπίδα.

Αν και γραμμένο το 1855, είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ. Η δυσαρμονία του ανθρώπου με τη φύση δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη όσο σήμερα. Η θυσία κάθε αξίας στο κέρδος δεν ήταν ποτέ πιο γενικευμένη.

Διάβασέ το αναγνώστη και.... απλά προβληματίσου....


Ο ουρανός που πάντα έχει ένα δάκρυ συμπόνιας για το λαό μου που μας φαίνεται αιώνιος και αμετάβλητος μπορεί τώρα να αλλάξει. σήμερα είναι καθαρός αύριο όμως ίσως σκεπαστεί με σύννεφα. Τα λόγια μου είναι σαν τα αστέρια ποτέ δεν αλλάζουν.

Σ' αυτά λοιπόν που θα πει ο Σηάτλ μπορεί ο Μεγάλος Λευκός Αρχηγός της Ουάσινγκτον να βασιστεί με σιγουριά. Όπως βασίζεται στις εναλλαγές των εποχών. Ο Μεγάλος Αρχηγός της Ουάσινγκτον μας στέλνει μήνυμα πως θέλει να αγοράσει τη γη μας. Καλοσύνη του, παρ' όλο που ξέρουμε ότι δεν έχει ανάγκη τη φιλία μας.

Την πρότασή του πάντως θα τη σκεφτούμε καλά, γιατί ξέρουμε πως αν δε δεχτούμε ο λευκός θα θελήσει με τα όπλα ν' αρπάξει τη γη μας.

Ρωτάω όμως : Πώς μπορεί κανείς να πουλά ή να αγοράζει τον ουρανό ή τη ζεστασιά της γης; Η ιδέα μας φαίνεται περίεργη. Επειδή ακριβώς δε μας ανήκουν η δροσιά του αέρα και η διαύγεια του νερού. Πώς λοιπόν είναι δυνατόν να τα αγοράσετε; Πάντως μην ανησυχείτε : Θα πάρουμε την απόφασή μας. Καθετί πάνω σ' αυτή τη γη είναι ιερό για το λαό μου. Κάθε λαμπερή πευκοβελόνα Κάθε αμμουδερή ακρογιαλιά. Κάθε κομματάκι ομίχλης. Στα σκοτεινά δάση. Κάθε ξέφωτο. Κάθε βούισμα εντόμου. Είναι ιερό. Στη μνήμη του λαού μου

Είμαστε κομμάτι της γης και αυτή πάλι ένα κομμάτι από μας. Οι χυμοί που τρέχουν μέσα στα δέντρα μεταφέρουν τις μνήμες του ερυθρόδερμου ανθρώπου. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδελφές μας. Το ελάφι, το άλογο, ο μεγάλος αετός είναι τ' αδέλφια μας. Οι απότομες, ψηλές κορυφές, τα καταπράσινα λιβάδια, η ζεστασιά του πόνεϊ, ο άνθρωπος, όλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Καταλαβαίνει λοιπόν τι μας ζητάει ο Μεγάλος Αρχηγός της Ουάσινγκτον όταν μας παραγγέλνει ότι θέλει ν' αγοράσει τη γη μας; Γρήγορα θα κατακλύσετε όλη τη χώρα. Ο Μεγάλος Αρχηγός μας παραγγέλνει ότι θα μας εξασφαλίσει ένα μέρος έτσι που να μπορούμε να ζούμε άνετα μεταξύ μας. Όπως ο πατέρας που αποφασίζει για τα παιδιά του

Ξέρουμε ότι ο λευκός δεν καταλαβαίνει τους τρόπους μας. Ένα κομμάτι γης μοιάζει σ' αυτόν μ' ένα οποιοδήποτε κομμάτι γιατί είναι ένας ξένος που έρχεται μέσα στη νύχτα και παίρνει ό,τι έχει ανάγκη. Η γη δεν είναι σύντροφός του αλλά εχθρός του. Με την απληστία του θα την καταβροχθίσει και δε θ' αφήσει πίσω του τίποτα παρά μόνο έρημο. Βρίσκουμε χαρά στα δάση ..

Ίσως να μην το καταλαβαίνετε γιατί οι συνήθειές μας είναι διαφορετικές απ' τις δικές σας. Το πεντακάθαρο νερό που κυλά στα ρυάκια και στα ποτάμια μεταφέρει στο διάβα του και το αίμα των προγόνων μας. Το μουρμουρητό του είναι η φωνή τους. Κάθε φευγαλέα αντανάκλαση του φωτός πάνω στο διάφανο νερό των λιμνών εξιστορεί γεγονότα και παραδόσεις απ' τη ζωή του λαού μας. Τα ποτάμια είναι αδέρφια μας. Σβήνουν τη δίψα μας μεταφέρουν τα κανό μας και τρέφουν τα παιδιά μας. Αν σας πουλήσουμε τη γη μας μην ξεχάσετε να μάθετε και στα δικά σας παιδιά πως τα ποτάμια είναι αδέρφια όλων μας.

Δεν καταλαβαίνω. Οι τρόποι μας είναι διαφορετικοί απ' τους δικούς σας. Η όψη των πόλεών σας κάνει κακό στα μάτια του ερυθρόδερμου. Ο θόρυβος ταράζει τ' αυτιά μας. Αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή είμαι ένας άγριος και δεν καταλαβαίνω. Την αδικαιολόγητη απαίτηση ν' αγοράσετε τη γη μας θα τη σκεφτούμε προσεκτικά.

Αν δεχτούμε θα βάλω ένα όρο : Ο λευκός άνθρωπος θα πρέπει να συμπεριφέρεται στα ζώα σα ναταν αδέρφια του. Είμαι άγριος και δεν καταλαβαίνω γιατί ο λευκός αφήνει πίσω του Χιλιάδες Νεκρά Αγριοβούβαλα πυροβολώντας τα μόνο για το κέφι του μέσα από το σιδερένιο άλογό του που καπνίζει ενώ εμείς δε σκοτώνουμε παρά μόνο για να τραφούμε. Τι είναι ο άνθρωπος χωρίς τα ζώα ; Αν εξαφανίζονταν όλα τα ζώα ο άνθρωπος θα πέθαινε από μεγάλη πνευματική ερημιά. Ό,τι συμβεί στα ζώα θα συμβεί σύντομα και στον άνθρωπο. Ξέρουμε τουλάχιστον αυτό: Η γη δεν ανήκει στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος ανήκει στη γη. Κι ακόμα πως εμείς δε δημιουργήσαμε τον ιστό της ζωής αλλά αποτελούμε μόνο μια ίνα μέσα σ' αυτόν. Αν προκαλέσουμε κάποια καταστροφή στον ιστό οι συνέπειες θα έρθουν και σε μας τους ίδιους.

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση : Η νύχτα και η μέρα δεν μπορούν να υπάρξουν μαζί την ίδια στιγμή. Ο λαός μου ρωτά : Την αδικαιολόγητη απαίτηση του λευκού να αγοράσει τη γη μας θα τη σκεφτούμε καλά. Όμως, ο λαός μου ρωτά : Τι θέλει να αγοράσει ο λευκός;

Γίνεται να αγοράσει κανείς τον ουρανό η την γρηγοράδα της αντιλόπης; Θα κάνετε λοιπόν τη γη ό,τι θέλετε επειδή ο ερυθρόδερμος θα υπογράψει ένα κομμάτι χαρτί και θα το παραδώσει στο λευκό; Τη στιγμή που δε μας ανήκει η δροσιά του αέρα και το άφρισμα του νερού γιατί επιμένετε να τ' αγοράσετε; Όλα μοιράζονται τον αέρα με την ίδια πνοή. Τα ζώα, τα δέντρα, ο άνθρωπος μοιράζονται την ίδια ανάσα. Ο αέρας που έδωσε στον παππού μας την πρώτη του αναπνοή, Θα πάρει και τον τελευταίο του στεναγμό. Ο λευκός δε φαίνεται να δίνει σημασία στον αέρα που αναπνέει : Όπως ο άρρωστος που του έχει εξασθενίσει η όσφρηση.

Πουθενά στις πολιτείες του λευκού δεν υπάρχει μια ήσυχη ειρηνική γωνιά. Δεν υπάρχει τόπος να σταθείς ν'ακούσεις το ξεπέταγμα των φύλλων την άνοιξη ή το βουητό των εντόμων. Αλλά τι μένει απ' τη ζωή αν ο άνθρωπος δεν μπορεί να αφουγκραστεί το μοναχικό κάλεσμα του κοκκινολαίμη ή τις συζητήσεις των βατράχων τη νύχτα στη μικρή λίμνη; Ίσως είμαι άγριος και δεν καταλαβαίνω. Θα τη σκεφτούμε την πρότασή σας.Δεν έχει σημασία που θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας.

Τα παιδιά μας είδαν τους πατεράδες τους ταπεινωμένους. Οι πολεμιστές μας ντροπιάστηκαν. Μετά τις ήττες περνούν τις ημέρες τους άσκοπα και δηλητηριάζουν τα κορμιά τους με δυνατό ποτό. Μετά από λίγους χειμώνες, μετά από λίγα φεγγάρια, κανένα παιδί των μεγάλων φυλών δε θα μείνει για να πενθήσει ένα λαό, που κάποτε ήταν δυνατός και με πολλές ελπίδες, όπως ο δικός μας σήμερα.

Τι να πενθήσω; Τι να πενθήσω από τον αφανισμό του λαού μου; Οι λαοί αποτελούνται από ανθρώπους και οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν όπως τα κύματα της θάλασσας. Ο καιρός της δικής σας παρακμής είναι ακόμα μακριά αλλά θάρθει. Κανείς δεν ξεφεύγει από το γραφτό του. Μολύνετε το κρεβάτι σας και μια νύχτα θα πάθετε ασφυξία από τα ίδια σας τα απορρίμματα. Αν ξέραμε τα όνειρα του λευκού ..

Ο θεός σας προσφέρει κυριαρχία στα ζώα, τα δάση και στους ερυθρόδερμους για κάποιον ιδιαίτερο λόγο.Όμως αυτός ο λόγος είναι ένα αίνιγμα για μας. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνουμε όταν όλα τα αγριοβούβαλα εξοντώνονται, τα άγρια άλογα δαμάζονται, οι απόκρυφες γωνιές του δάσους μολύνονται από τους ανθρώπους και η όψη των λόφων που είναι γεμάτη λουλούδια γεμίζει από τα καλώδια του τηλεγράφου.

Που είναι η λόχμη;

ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ

Που είναι ο αετός;

ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ

Αυτό είναι το τέλος της ζωής και η αρχή του θανάτου. Όταν ο τελευταίος Ινδιάνος λείψει από τη γη κι ο λευκός φέρνει στη μνήμη του το λαό μου σαν ένα θρύλο , οι ψυχές των νεκρών μας θα ταξιδεύουν σαν το σύννεφο πάνω στον κάμπο. Θα γεμίζουν τις ακρογιαλιές και θα φιλοξενούνται στα δάση που αγάπησαν όπως το μωρό που αγαπά τον χτύπο της μητρικής καρδιάς.

Ο λευκός δε θα ναι ποτέ μόνος σε αυτό τον τόπο. Όλοι μοιράζονται τον αέρα με την ίδια πνοή. Τα ζώα , τα δέντρα , ο άνθρωπος μοιράζονται την ίδια ανάσα. Ας μεταχειριστεί λοιπόν το λαό μου με δικαιοσύνη και ειλικρίνεια γιατί στους νεκρούς δεν λείπει η δύναμη.

Μίλησα για θάνατο;

Δεν υπάρχει θάνατος. Μόνο η εναλλαγή των κόσμων.

Από ....   http://gekollias.blogspot.gr/2012/06/blog-post_05.html

DJ: Πιέσεις στην Ευρώπη από G-7 για πιο επιθετική δράση

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Οι υπουργοί Οικονομικών των επτά ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών του πλανήτη (G-7) άσκησαν συντονισμένες πιέσεις προς τους Ευρωπαίους ηγέτες στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την ανάληψη πιο επιθετικής δράσης στην αντιμετώπιση της κρίσης, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.


Οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικές τραπεζίτες της G-7 περιμένουν παράλληλα από τους ηγέτες της Ευρωζώνης να ενισχύσουν το τραπεζικό τους σύστημα τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η Ισπανία, αν και δεν είναι μέλος της G-7, συμμετείχε στη τηλεδιάσκεψη και βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης της Ευρώπης για μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ αποτελούν επίσης πηγές μεγάλης ανησυχίας, προσθέτει το Dow Jones Newswires.

Αν και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση μετά την τηλεδιάσκεψη της G-7, οι Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν την προεδρία ανακοίνωσαν ότι οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες " εξέτασαν την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και συζήτησαν πιθανές απαντήσεις συμπεριλαμβανομένης της προόδου προς μια δημοσιονομική και οικονομική ένωση στην Ευρώπη".

Οι υπουργοί "συμφώνησαν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις ενόψει της συνόδου της G-20 στο Los Cabos" του Μεξικού.

Ο Mark Sobel, αναπληρωτής γραμματέας του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών για διεθνείς υποθέσεις, δήλωσε μετά την τηλεδιάσκεψη ότι η Ουάσινγκτον περιμένει να δει δράση από την Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

"Η επιτυχία της επόμενης φάσης στην αντίδραση για την ανάσχεση της κρίσης θα εξαρτηθεί από την προθυμία της Ευρώπης να σχεδιάσει τα εργαλεία και τις διαδικασίες ώστε να είναι σε θέση να στηρίξει αποτελεσματικά και επιθετικά τις χώρες", δήλωσε ο Sobel.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης οι ηγέτες της Ευρώπης θα πρέπει να "αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στις αγορές και στο κοινό ότι η πολιτική βούληση υπάρχει για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Ευρωζώνης και να διατηρηθεί μια βιώσιμη νομισματική ένωση", δήλωσε όπως μεταδίδει το Dow Jones.

Από την πλευρά του ο Amadeu Altafaj Tardio, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι η τηλεδιάσκεψη της G-7 είναι μια "τακτική" ενημέρωση για την κατάσταση, ενώ σημείωσε ότι η τηλεδιάσκεψη δεν συνδέεται με τα γεγονότα στην Ισπανία.

Συμφώνησαν να συνεργαστούν για Ισπανία και Ελλάδα τα μέλη του G7

Τα μέλη του G7 συμφώνησαν να συνεργαστούν σε κρίσιμα ζητήματα όπως η κρίση χρέους στην Ισπανία και την Ελλάδα, ενώ δεσμευτήκαν πως θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ευρωζώνης, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των G7 ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Jun Azumi.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο επίκεντρο των συζητήσεων των κεντρικών τραπεζιτών και υπουργών Οικονομικών των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη βρέθηκαν τα ευρωπαϊκά θέματα, ενώ δεν τέθηκε επί τάπητος το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο Ιάπωνας υπουργός ανέφερε πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει κοινή ανακοίνωση των μελών του G7.

Σημείωσε επίσης πως ο ίδιος μετέφερε τις ανησυχίες για την ενίσχυση του γεν στους ηγέτες του G7 και τους κάλεσε να διαβεβαιώσουν πως θα συνεργαστούν ως απαιτείται στις αγορές συναλλάγματος.

«Τους μίλησα ειλικρινά πως οι τρέχουσες συνθήκες στις συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι πολύ δύσκολες για την οικονομία της Ιαπωνίας και έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε αυτήν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Azumi.

ΗΠΑ: Η G-7 θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις

Oι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες από τις επτά ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη G7 εξέτασαν σήμερα την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και συζήτησαν πιθανές απαντήσεις συμπεριλαμβανομένης "της προόδου προς μια δημοσιονομική και οικονομική ένωση στην Ευρώπη", δήλωσε αξιωματούχος του υπ. Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης της G7 για την κρίση.

Οι υπουργοί "συμφώνησαν να παρακολουθούν στενά τiς εξελίξεις ενόψει της συνόδου της G-20 στο Los Cabos" του Μεξικού μέσα στον Ιούνιο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Από ......capital

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤ​ΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ​ΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ '' ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ Ή ΕΧΘΡΟΣ ''

Αναρτήθηκε από....  energoipoliteskv.blogspot.com

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
(ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να παρακολουθήσετε μαζί μας την παρουσίαση του προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής "ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΜΑΧΟΣ Ή ΕΧΘΡΟΣ" που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012 και ώρα 19.30 μ.μ. στο χώρο του σχολείου μας.


Οι Υπεύθυνοι του Προγράμματος Ο Δ/ντής του Σχολείου
Μαλάμος Γεώργιος-Παπαϊωάννου Μαρία Γουλιώτης Δημήτριος

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com