Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ορκομωσία A. Σαμαρά


Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

KOINH ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟΝ ΡΑΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Ρεπορτάζ : Δήμητρα Κρουστάλλη

(από το : tovima.gr)

Tον κ. Βασίλη Ράπανο πρότειναν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», οι κ.κ. Αντ. Σαμαράς και Φ. Κουβέλης για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Αλλά και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, στον οποίο μεταφέρθηκε...

αργά το βράδυ της Τρίτης η πρόταση των άλλων δύο κομμάτων, φέρεται να μην έχει καμία αντίρρηση για το πρόσωπο του προέδρου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Ράπανος δεν βιάζεται να λάβει την οριστική του απόφαση και αναμένει να μάθει το προγραμματικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης καθώς και τα πρόσωπα, με τα οποία θα πλαισιωθεί. Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να σηκώσει μεγάλο βάρος όχι μόνο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αλλά κυρίως κατά την εφαρμογή των μέτρων που θα συμφωνηθούν,

Ο κ. Ράπανος έχει ασχοληθεί ενεργά με την έρευνα στον τομέα της οικονομίας τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Κέντρο Προγραμματισμού (ΚΕΠΕ), όσο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου από το 1992 διδάσκει Οικονομική Ανάλυση και Δημόσια Οικονομική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στο χώρο της φορολογίας, στο ρόλου του κράτους στην οικονομία, καθώς και στα οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτός από την ερευνητική και ακαδημαϊκή του δραστηριότητα, ο Β. Ράπανος έχει διατελέσει Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών, Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ. Την τετραετία 2000-2004 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Tην περίοδο 1998-2000 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, ενώ στο διάστημα 1995-1998 ήταν αρχικά Υποδιοικητής και στη συνέχεια Διοικητής της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος. Υπήρξε, επίσης, μέλος του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας από το 1997 έως το 2004.
 
Από .... Fimotro

"Πλακώθηκε" ο Βενιζέλος με τους Βαρώνους

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com



Προοίμιο διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ ή αμφισβήτησης στην πράξη του ηγετικού ρόλου του Ε.Βενιζέλου αποτελούν τα όσα εξελίχθηκαν στην σύσκεψη των επτά κορυφαίων στελεχών με τον Ευ. Βενιζέλο, για την οποία σας ενημερώσαμε από ενωρίς το μεσημέρι. Επί 2,5 ώρες οι δύο "βαρώνοι" Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Α.Λοβέρδος κυριολεκτικά βριζόντουσαν και παραλίγο να........πιαστούν στα χέρια (!) με τον Ε.Βενιζέλο, ο οποίος επ'ουδενί δεν ήθελε να τους κάνει υπουργούς.

Ήταν τόσο έντονη η κόντρα (κάποιοι παριστάμενοι φοβήθηκαν μην πιαστούν στα χέρια) που καθυστέρησε να ξεκινήσει η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) αφού ο Κ. Σκανδαλίδης δεν μπορούσε να φύγει φοβούμενος κλωτσοπατινάδα στις Κασιδιάρη-Κανέλλη!

Ο Ε.Βενιζέλος επέμενε με έντονο τρόπο ότι αν το ΠΑΣΟΚ εννοεί πραγματικά αυτό που λέει για τη στήριξη της κυβέρνησης με όλες τις δυνάμεις του τότε θα πρέπει να μετάσχουν σε αυτή έμπειρα και επιτυχημένα στελέχη υπονοώντας ότι αυτοί έχουν φθαρεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Α.Λοβέρδος του απάντησε στο ίδιο ύφος «και ποιός λέει ότι εσύ είσαι επιτυχημένος» και εκεί έγινε το "έλα να δεις" με τον Ε.Βενιζέλο να του ανταπαντά "Και ποιος είσαι εσύ που θα μιλήσεις έτσι στον πρόεδρο", με τους Α.Λοβέρδο και Μ.Χρυσοχοΐδη να σηκώνονται να φύγουν, μάλιστα λέχθηκε ότι ειπώθηκαν και μερικά "γαλλικά" .

Τα επτά στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποχώρησαν από την Ιπποκράτους, με τους Α.Λοβέρδο και Μ.Χρυσοχοΐδη νααπειλούν "Θεούς και δαίμονες" (βασικά απειλούσαν με ανεξαρτητοποίηση).

Αύριο, Τετάρτη, το πρωί ο Βενιζέλος έχει συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Πρακτικά και ειδικά σε ότι αφορά τον Α.Λοβέρδο, όλα είναι ανοικτά: Από το να ανεξαρτητοποιηθεί και να κάνει δικό του κόμμα, μέχρι να θέσει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ...
 
Από .....  kafeneio

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ''

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από  .......  energoipoliteskv.blogspot.com