Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αφήστε τις συντάξεις και εκποιείστε τις περιουσίες όσων καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ιστορική ειρωνεία, δικανική σκοπιμότητα ή απλή σύμπτωση;
Την 38η επέτειο της «Μεταπολίτευσης» η κα Αρετή Τσοχατζοπούλου δήλωσε ότι επιστρέφει όλη την περιουσία της στο Δημόσιο.
Βλέπετε, της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες.
Δεν είναι για εμπριμέ κλεπταποδόχους.
Ήταν αρκετοί τρεις μόνο μήνες.
Για να ανοίξουν στόματα. Και να αρχίσει οσονούπω, όπως διαφαίνεται, ο αλληλοσπαραγμός των εμπλεκομένων.
Τον οποίο, υπό άλλες συνθήκες, θα απολαμβάναμε.
Αλλά, την ίδια μέρα, δημοσιευόταν και μια άλλη είδηση : 15.000 παιδιά  με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται σε διάφορα ιδρύματα κινδυνεύουν λόγω, τι άλλο;, έλλειψης κονδυλίων.
Κανένας όμως πολιτικός σχηματισμός δεν εισήγαγε στην πολιτική ζωή την αρχή της αιτιώδους συνάφειας. Την άμεση σύνδεση δηλαδή της άσκησης εξουσίας από συγκεκριμένα πρόσωπα με κοινωνικά γεγονότα.
Μόνο το ανίσχυρο «λαϊκό δικαστήριο» εξέδωσε πραγματική ετυμηγορία :
Βλαχάρα, κόψατε συντάξεις για να έχεις εσύ τα λούσα σου!
Έτσι, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν θα κατηγορηθεί, εκτός των άλλων, και ως ηθικός και φυσικός αυτουργός στην εξαθλίωση της ζωής των παιδιών στα ιδρύματα.
Άλλωστε, ένας από τους παλιούς «συντρόφους» του, ο οποίος επειδή δεν ήταν μοναχοφαγάς σαν τον Άκη και από το υστέρημά του δάνειζε αναξιοπαθούντες πρωθυπουργούς, για να χτίζουν ταπεινές βίλλες στην Εκάλη, αμείφθηκε με την ανάδειξη στο ύπατο αξίωμα της Προεδρίας γενόμενος έτσι καθολικά αξιοσέβαστος, στις τυπικές πλέον δηλώσεις για την επέτειο θυμήθηκε μόνο τα πριν την 23η Ιουλίου 1974.
 Τίποτα από τα μετά
Η Δημοκρατία, την διαρκή υπεράσπιση της οποίας ο κ. Παπούλιας ευαγγελίστηκε, υπήρξε αυστηρή μόνο κατά την τιμωρία των Απριλιανών, που σάπισαν στη φυλακή.
Δεν υπερασπίστηκε την ύπαρξή της από τους «δημοκράτες».
Με αποτέλεσμα να εκφυλισθεί και εν τέλει να αυτοκαταργηθεί – εκτός αν θεωρείτε την Τρόικα «Δημοκρατικό Πολίτευμα».
Όσον αφορά την κα Αρετή με το ανακόλουθο όνομα, μην δακρύσετε από την όψιμη ευαισθησία της.
Έζησε χλιδή που αναντίρρητα δεν κέρδισε με τον ιδρώτα του προσώπου της.
Και δεν μπορεί να της αναγνωριστεί, όπως στην κα Σταμάτη, το ελαφρυντικό «νούμερο του lifestyle».
Έπειτα, η κα Αρετή παραχωρεί, λέει, ό,τι «κρισιολογηθεί» πως αποκτήθηκε από παράνομες πράξεις του μπαμπά της, σε μια ανώφελη επίδειξη ήθους, επιδιώκοντας να ελαφρύνει τη θέση της.
Ούτως ή άλλως, αν αποδειχθεί ότι τα περιουσιακά της στοιχεία προέρχονται από παράνομες πράξεις κατάσχονται αυτομάτως. Ο Νόμος δεν περιμένει την κα Αρετή να συναινέσει.
Όμως, να περάσουμε στην ουσία.
Ασχολούμαστε με την κόρη του πρώην υπαλλήλου της κας Δούρου επειδή, χωρίς να είναι η μόνη, σχετίζεται με υπό έλεγχο κατάχρηση-κλοπή δημοσίου χρήματος.
Δημόσιο χρήμα που σήμερα λείπει δραματικά.
 Προκαλώντας εξοντωτική στενότητα δημοσίων δαπανών, διαλύοντας το κοινωνικό κράτος και προδιαγράφοντας κοινωνική έκρηξη.
Κι επειδή ο πρωθυπουργός διατύπωσε την πρόκληση «μην μου φέρνετε προβλήματα, φέρτε μου τις λύσεις τους», κομίζουμε λύσεις.
Αντί ο πρωθυπουργός, σε αγωνιώδη αναζήτηση εσόδων από επενδύσεις, να συναντάται με τον Κλίντον επί τέσσερις ώρες ! – ούτε η Χίλαρυ δεν θα τον άντεχε τόσο.
Αντί να αναγκάζεται να υποστεί αυτή την απεχθή φυσιογνωμία, τον Μπαρόζο, μήπως επιτύχει επίσπευση της οφειλόμενης δόσης που εκβιαστικά παρακρατείται.
Αντί να δρομολογεί την, ας μην ωραιοποιούμε τις λέξεις, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ας δρομολογήσει ταχύτατα την αλλαγή επί το δρακόντειο της ισχύουσας νομοθεσίας για παράνομο πλουτισμό πολιτικών προσώπων.
Και ας θεσπίσει για τους παραπάνω το Τεκμήριο της Ενοχής αντί του Τεκμηρίου της Αθωότητας.
Με σχέδιο νόμου που εκτιμάται θα μπορούσε να συγκεντρώσει και 180 ψήφους στη Βουλή, αν και όχι όλων όσοι στηρίζουν την Κυβέρνηση – δεν περιμένουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και μέρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αυτοπυροβοληθούν.
Συγκεκριμένα να νομοθετείται:
1. Ταχύτατος έλεγχος από το ΣΔΟΕ όλων των περιουσιακών στοιχείων όσων υπηρέτησαν (και συγγενών τους Α’ βαθμού) σε πάσης φύσεως κυβερνητικές και διοικητικές θέσεις από το 1981 και εντεύθεν. Υπουργοί, βουλευτές, περιφερειάρχες, νομάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, διοικητές ΔΕΚΟ και οργανισμών, διευθυντές και στελέχη δημοσίων υπηρεσιών (Πολεοδομίες, Τελωνεία, Εφορίες, Τεχνικές υπηρεσίες κλπ), γραμματείς διάφοροι – και φαρισαίοι.
2. Σύγκριση των ευρημάτων με τα δηλωθέντα στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
3. Άμεση κατάσχεση-δήμευση όλων των ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων ποσού άνω των 10.000 ευρώ που δεν αιτιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις. Ποινή αφαίρεσης αδείας από τις τράπεζες που κληθείσες να παράσχουν στοιχεία κωλυσιεργούν πάνω από 15 εργάσιμες ημέρες.
4. Παροχή προθεσμίας 15 ημερών για να αιτιολογηθεί η κτήση και κατοχή των αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων με επίκληση νόμιμα αποδεκτών γεγονότων, όπως αποδεικνυόμενη, με συμβόλαια και μεταγραφή, πώληση περιουσιακών στοιχείων που κατά λάθος δεν δηλώθηκαν, όχι βέβαια εκ των υστέρων «δάνεια» από μπατζανάκηδες και φίλους, λαχεία και συναφή.
5. Μετά την παρέλευση του 15μέρου άμεσος πλειστηριασμός των κατασχεθέντων ακινήτων & κινητών περιουσιακών στοιχείων και ενσωμάτωση των δημευμένων καταθέσεων στο δημόσιο ταμείο.
6. Εισαγωγή των υποθέσεων παρανόμου πλουτισμού από άσκηση δημοσίου λειτουργήματος σε δίκη ένα μήνα αφότου ολοκληρωθεί η στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.
7. Σε περίπτωση που δικαστικά αποδειχθεί ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος, επιστροφή του ισοπόσου που κατασχέθηκε έντοκα, από την ημερομηνία κατάσχεσης για τις καταθέσεις, από την ημερομηνία πλειστηρίασης για τα ακίνητα.
Εφαρμογή του Fast track στο περιουσιολόγιο για πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς.
Και ταυτόχρονα “Επιχείρηση Καθαρά Χέρια“.
Εκτιμάται μετριοπαθώς ότι η άμεση εφαρμογή μιας τέτοιας νομοθεσία θα μπορούσε να εξασφαλίσει σύντομα 50 δις ευρώ και μεσοπρόθεσμα περισσότερα, να ανακουφίσει δημοσιονομικά τη χώρα, να επαναφέρει την εθνική κυριαρχία και να σφίξει αποθρασυνθέντα οπίσθια.
Για τα ακίνητα-φιλέτα πάντα υπάρχουν αγοραστές. Τα δε κατασχόμενα μετρητά οδεύουν κατευθείαν σε δημόσιες δαπάνες.
Δεν μπορεί να αποδεχόμαστε επισήμως ως κοινωνία, υποκύπτοντας σε μια καταστροφική για το Έθνος «νομιμότητα», ότι μια μισθωτή με αποδοχές 20.000 ευρώ ετησίως μπορεί να αγοράσει το ανάκτορο στην Ακρόπολη.
Και να επιτρέπουμε να το κατέχει ακόμα.
Να εκποιηθεί αυτό άμεσα.
Και όχι η χρυσοφόρος όρνιθα ΟΠΑΠ έναντι πινακίου φακής.
Λεφτά υπάρχουν κ. Πρωθυπουργέ. Είναι γύρω μας.
Και αν συμπυκνώναμε την μοναδική σήμερα εφικτή πρακτική ώστε το Δημόσιο να εξεύρει πόρους:
Αγαπούλα, πούλα Τσοχατζούπολη.
Και όχι μόνο.

 Προφήτης

Από ..... Antinews

Π. Ρουμελιώτης: Γνωρίζε το ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι ανεφάρμοστο

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Αποκαλύπτικός ήταν με δηλώσεις τυου στους Νιου Γιορκ Τάιμς ο πρώην απεσταλμένος τςη Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης...
Οι «Νιου Γιορκ Τάιμς», σε ανταπόκριση - ανάλυση από την Αθήνα, αναφέρονται στην επιδείνωση της ελληνικής κρίσης, επαναφέροντας τα σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, καταγράφοντας τις δυσκολίες στην εφαρμογή ενός «μη ρεαλιστικού» και «μη βιώσιμου», κατά πολλούς, προγράμματος διάσωσης, όπως και το ρήγμα που εμφανίζεται εντός της Τρόικας, με το ΔΝΤ να ζητά τη χαλάρωση του προγράμματος έναντι της πιο σκληρής στάσης των Ευρωπαίων και κυρίως της Γερμανίας, όπως τονίζεται.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαφοροποίηση εντός της τρόικας επιτείνει την αβεβαιότητα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη, ενισχύοντας το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. Οι πιστωτές της Ελλάδας δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να της παράσχουν περαιτέρω βοήθεια εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, σημειώνεται χαρακτηριστικά, την ώρα που πολλοί αναλυτές συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν ότι οι στόχοι αυτοί δεν υπήρξαν ποτέ εφικτοί και ότι η εφαρμογή των μέτρων θα εμβαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση.

 Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα προβάλλει την άποψη του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο οποίος υποστηρίζει ότι «γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».

 Πηγή: ΑΜΠΕ

ΤΩΡΑ: Στο Μαξίμου ο Μπαρόζο - Νεα σύσκεψη των τριών την Δευτέρα - Κεδίκογλου: "Επιδίωξη η κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς επιπλέον ύφεση"

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com

- Βενιζέλος: Θα κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά όλα όσα πρέπει να γίνουν
- Κουβέλης: Οριζόντιες εφαρμογές μέτρων δεν θα υπάρξουν
- Επιμήκυνση με το καλημέρα σας στην Τρόικα
- Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης θα συζητήσουν τα συμφωνηθέντα με τα επιτελεία τους
- Αποχώρησε λίγο πριν τις 16.30 ο υπουργός Εργασίας
- Όλα όσα συζητήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών

Λίγα λεπτά μετά τις 16.30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και υπήρχε συμφωνία σε βασικά σημεία. Όλα όσα αποφασίστηκαν θα εξεταστούν με τα επιτελεία των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη αλλά ανακοινώσεις για όσα αποφασίστηκαν δεν αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Ο κ.Κουβέλης βγαίνοντας δήλωσε: "Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Επιδιώκουμε δίκαιες παρεμβάσεις. Οριζόντιες εφαρμογές μέτρων δεν θα υπάρξουν".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνάντηση. Πρόσθεσε ότι "Επιδίωξη είναι η κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς επιπλέον ύφεση".

Νεα σύσκεψη των τριών ηγετών θα γίνει την Δευτέρα.

Στις 17.30 το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο. Στις 19.30 θα γίνουν δηλώσεις Μπαρόζο - Σαμαρά.

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας


Στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας συζητήθηκαν τα μέτρα για το 2012 και οι βασικοί άξονες των εξοικονομήσεων των 11,5 δισ. ευρώ της επόμενης διετίας, αφού ακόμη εκκρεμεί η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Επίσης συζητήθηκαν η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών, οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και με το πως θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το επόμενο διάστημα.

Παράγοντες του οικονομικου επιτελείου της κυβέρνησης διευκρινίζουν οτι στη σημερινή συνάντηση με την τρόικα τέθηκε εκ νέου - απο την κυβέρνηση - το θέμα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ απο την πλευρά της τρόικας ζητήθηκε η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί απο τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς να τεθεί θέμα λήψης νέων μέτρων για φέτος.

Τα στελέχη του οικονομικου επιτελείου σημειώνουν οτι στη συνάντηση δεν υπήρξαν οριστικές αποφάσεις, αλλά "υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές για να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις".

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές «είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με την τρόικα για το 2012 και τα επόμενα χρόνια. Η συζήτηση συνεχίζεται. Θα προσπαθήσουμε να εξειδικεύσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους, όσον αφορά το 2012, την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά ισοδύναμα που έχουμε καταθέσει. Η συζήτηση ξεκινάει και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σήμερα, ώστε να αποτιμηθούν αυτά τα ισοδύναμα, που τους έχουμε δώσει στο μεσοδιάστημα, από τότε που ήταν εδώ».

Απο το οικονομικο επιτελείο διευκρινίζεται ότι στο μεσοδιάστημα υπήρχε αλληλογραφία με την τρόικα για κάποιες από αυτές τις πολιτικές και τις προτάσεις της κυβένρησης, τονίζοντας οτι «είμαστε σε καλό δρόμο».

Τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών για το 2012 αφορούν τις εξοικονομήσεις 200 εκατ. ευρώ για να αποφευχθούν οι μειώσεις στα ειδικά μισθολογια.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικων επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να υλοποιήσει κάποιες πολιτικές από εφέτος, όπως αυτές για τα 27 εκατ. οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο. «Ζητήσαμε, εάν αυτές οι πολιτικές υλοποιηθούν νωρίτερα, να περιλαμβάνονται στα 11,5 δισ. καθώς και όποια πρωτοβουλία αναλάβουμε τώρα και είναι εκτός υποχρεώσεών μας για το 2012. Για παράδειγμα η μείωση των ενοικίων δεν είναι πολιτική του 2012», διευκρινίζουν οι ίδιοι παράγοντες.

Από .....  Newsit

Οφείλουμε όλοι να εναντιωθούμε σε αυτή την πολιτική και να αντιδράσουμε για τα μικρά και μεγάλα προβλήματά μας. Η σιωπή είναι συνενοχή.


 Αναρτήθηκε από.........  energoipoliteskv.blogspot.com

  Εστάλη  στο  Blog  από  αναγνώστη
Κε αρχισυντάκτη
    Στην κοινωνία της πόλης μας βασιλεύει ή ανασφάλιστη εργασία και ή προσπάθεια των νέων συμπολιτών μας να φύγουν σε άλλες χώρες. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πού διαμορφώνεται σήμερα στη χώρα και της μετατροπή της σε κοινωνία χωρίς δικαιώματα. Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη παρεμβαίνει υπέρ του μνημονίου και του κεφαλαίου, στέλνοντάς τα ΜΑΤ στους απεργούς της Χαλυβουργίας, με τη συνενοχή κάποιων που βρωμίζουν την έννοια της λέξης αριστερός.
Θέλω να επισημάνω μερικά μόνο από τα προβλήματα των κατοίκων και του δήμου μας:
1.  Οι προϋπολογισμοί δεν καθορίζονται πια από τους ίδιους τους δήμους, αλλά από διατάγματα του υπουργείου οικονομικών όπως στη χούντα. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το δημοτικό συμβούλιο. Απλά, κάνουν την πάπια.
2.  Η εφαρμογή του Καλλικράτη και στο μέλλον του Καλλικράτη Β’ μετατρέπει τους δήμους σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς και τους πολίτες πελάτες των εταιρειών παροχής υπηρεσιών [π.χ. αποκομιδή απορριμμάτων]  πού οδηγούνται σε πλήρη ιδιωτικοποίηση με τη μέθοδο των εργολαβιών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους και κοστολογημένα, η καθαριότητα π.χ. θα κοστίζει όσο κόστιζε και επιπλέον, 5 ευρώ ανά κάτοικο και 35 ευρώ κάθε τόνος σκουπιδιών.
3.    Η τελευταία παρέμβαση του δημάρχου για το Κέντρο Υγείας είναι πολύ καθυστερημένη και ήπια [μήπως ξέχασε ότι είναι πρόεδρος στην ΠΕΔ;]. Το ζήτημα δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση των τουριστών από το Κέντρο Υγείας (άλλωστε, σε 30 ημέρες τελειώνει ή σεζόν), αλλά και άμεση ανάγκη για τους μόνιμους κατοίκους. Τι έκανε προηγούμενα και κυρίως τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον;
4. Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού έχουν στην ουσία καταργηθεί. Ο Δήμος δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν αντέδρασε, τη στιγμή που αυτά τα προγράμματα στήριζαν τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και την οικονομία της περιοχής.
5.   Γνωρίζουν όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι πρέπει να πιεστεί ό ενοικιαστής των ΕΤΑ για να εκτελέσει τη συμβατική του υποχρέωση για την αναστήλωση των διατηρητέων κτιρίων (Λουτρά, Ράδιο, Θρόνιο) και την καθαριότητα του πάρκου και όχι να πληρώνουν γι’ αυτό οι κάτοικοι. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει πλέον. Σκοπεύουν να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους;
6.    Δεν έχει χρηματοδοτηθεί ακόμα ή αποχέτευση και όποια έργα δημοπρατηθούν θα βαλτώσουν λόγω έλλειψης κονδυλίων.
7. Η Βρωμολίμνη πρέπει να καθαριστεί και να περιφραχθεί  για λόγους ασφαλείας και να εξασφαλιστεί ή παροχέτευσή της [δύο φορές στο παρελθόν έχει επιδοτηθεί ο δήμος Αγίου Κωνσταντίνου για το έργο.
8.      ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του πολιτιστικού τέλους από τα Καμένα Βούρλα γιατί ό πολιτισμός είναι υποχρέωση του κράτους και όχι ανταποδοτική υπηρεσία, ενώ το τέλος αυτό υποχρεώνονται να το πληρώνουν μόνο οι κάτοικοι της ΔΕ Καμένων Βούρλων.  
Οφείλουμε όλοι να εναντιωθούμε σε αυτή την πολιτική και να αντιδράσουμε για τα μικρά και μεγάλα προβλήματά μας. Η σιωπή είναι συνενοχή.

                                                        Γιάννης  Φραγκούλης               
                        Καμένα Βούρλα