Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Aναβάλλονται οι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές για το...2015;

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Σκέψεις να πάνε το ...2015! 




Σκέψεις να πάνε το ...2015!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως υπάρχουν σκέψεις για ...αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών και παράταση της θητείας των νυν Περιφερειαρχών και Δημάρχων μέχρι το 2015, όπως προβλεπόταν έτσι και αλλιώς για τις επόμενες εκλογές που θα ήταν μετά από 5 χρόνια, δηλαδή το 2018 , αφού έτσι ορίζει ο Καλλικράτης , που εναρμονίζεται με τις  ευρωπαικές πρακτικές. 
Ο λόγος; 
Πληροφορίες λένε πως μέσα στον οικονομικό κυκεώνα οι εκλογές αυτές μπορούν να περιμένουν, αφού είναι αμφίβολο κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να αντέξει το βάρος των αυτοδιοικητικών εκλογών μόλις το... 2014, με την ίδια την χώρα να είναι επί ξύλου κρεμάμενη

Από ....  parapolitika

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς και οι όμοιοί του συγκροτούν το λόμπι της χρεοκοπίας

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ,
για τις δηλώσεις Σαμαρά...
Άμεση ήταν η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Όσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να δικαιολογήσει τον υφεσιακό και αντικοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής του, δεν μπορεί να κρύψει πως αυτή είναι που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και υπονομεύει τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη. Ο κ. Σαμαράς και οι όμοιοί του σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι αυτοί που συγκροτούν το λόμπυ της χρεοκοπίας και με την πολιτική τους ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία και αποδομούν την Ε.Ε».


«Οι περικοπές στην αυτοδιοίκηση οδηγούν τους δήμους στη χρεοκοπία»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας, έκρουσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το προεδρείο της ΚΕΔΕ τού μετέφερε τη ζοφερή εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Η περικοπή κατά 60% των κρατικών εσόδων, των πόρων των λεγόμενων ΚΑΠ και η επιπλέον μείωση 30% από το φετινό προϋπολογισμό, οδηγεί στην πραγματικότητα τους δήμους σε χρεοκοπία» είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «οι δήμοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα από τον Σεπτέμβρη και μετά να εκπληρώνουν τις ανελαστικές τους υποχρεώσεις ούτε να παρέχουν την ανταποδοτική στήριξη στους πολίτες, αλλά, βεβαίως, ούτε και να πληρώνουν τους μισθούς στους εργαζομένους τους».

Απευθύνουμε έκκληση για τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα, είπε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην ΚΕΔΕ, η οποία θα πάρει τις αποφάσεις της σύντομα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η χώρα βυθίζεται και αν δεν αλλάξουμε ρότα, αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, πολύ σύντομα θα βρεθούμε μέσα σε μία απερίγραπτη κοινωνική ένταση».

Η στάση πληρωμών δεν μπορεί να ξεκινήσει από τους δημάρχους και τους δήμους, είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε από την κυβέρνηση «αν έχει αποφασίσει στάση πληρωμών, ας βγει να το δηλώσει, όχι να το μεταφέρει στους δημάρχους, στους αιρετούς εκπροσώπους. Γιατί σε τελική ανάλυση, ο απλός κόσμος το δήμαρχο βλέπει μπροστά του και όχι τον αρμόδιο υπουργό ή τους βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν νέες περικοπές».

Από ....  epikaira

Τελείωσε ο μήνας του μέλιτος; Δυο κόντρες σε μια ημέρα μεταξύ Βενιζέλου - Σαμαρά - Τι θα γίνει στην αυριανή συνάντηση των τριών

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


- Βενιζέλος: Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι ως πρωθυπουργός μια μονοκομματικής κυβέρνησης
- Σαμαράς: Δίνω μάχη γι' αυτά που αποφασίσαμε ΚΑΙ οι τρείς μας
- Οι κόκκινες γραμμές Βενιζέλου
- Η κόντρα Φώφης - Κεδίκογλου!

Αιφνιδίασε με την θέση που πήρε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην Κ.Ο. για την συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά αλλά και για τις παραχωρήσεις που πρόκειται να κάνει όσον αφορά τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

Κι εκεί που νόμιζε κανείς ότι όλα αυτά θα μείνουν αναπάντητα ο κ. Σαμαράς μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα ταξίδια του σε Βερολίνο και Παρίσι, απάντησε με κεκαλυμμένο τρόπο στον κ. Βενιζέλο.

"Εμείς δεν θέλουμε να οδηγηθεί η χώρα σε κυβερνητική κρίση, ούτε σε μια νεα περίοδο αδράνειας και αβεβαιότητας", είπε ο κ Βενιζέλος αλλά πρόσθεσε:
"Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί κανονικά όπως αποφάσισε ο λαος με συνεργασία και συνευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης."

Προειδοποίησε επίσης ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει οτιδήποτε και έριξε και εδώ το καρφί του λέγοντας: "δεν θα μεταθέσουμε όμως και τις ευθύνες σε άλλους όπως έκαναν κάποιοι άλλοι στο παρελθόν."

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην αυριανή συνάντηση είπε: «Οφείλουμε να τιμήσουμε και να προστατεύσουμε τις θυσίες του λαού και τις δικές μας ιστορικά προσπάθειες».

Ο πρωθυπουργός, βγαίνοντας από την συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια δεν άφησε την κουβέντα Βενιζέλου να πέσει κάτω:

«Δίνουμε μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Δίνουμε μάχη για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση και για να φέρουμε πιο κοντά αυτό που και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης εθνικής ενότητας έχουμε συμφωνήσει και υποσχεθεί να κάνουμε: την ανάκαμψη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τα νέα παιδιά. Για να έρθει η ώρα της ανάκαμψης», είπε ο κ. Σαμαράς.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι πλεον απ' ότι φαίνεται το ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήνει τίποτα αναπάντητο από όσα λένε οι κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί.

Όπως αυτό που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δηλαδή μέσα σε 2 μήνες λύθηκε το πρόβλημα των συντάξεων - μαϊμού. Σε αυτό αντέδρασε έντονα και απάντησε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι "O κυβερνητικός εκπρόσωπος ή αγνοεί την πραγματικότητα ή την αποκρύπτει σκόπιμα υποβαθμίζοντας τις θυσίες που κατέβαλαν οι Έλληνες κατά τα δυο τελευταία χρόνια".

Γιατί θεωρείται κρίσιμη η αυριανή συνάντηση


Όταν στις 10 το πρωί οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης θα περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, θα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως ή όχι για πολύ σοβαρά θέματα όπως οι νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων αλλά και κεκτημένων.

Τα μέτρα που θα «κλειδώσουν» στο νέο ραντεβού των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας θα βρεθούν την Παρασκευή στο «τραπέζι» του υπουργικού συμβουλίου για την τελική έγκριση.

Από ......  Newsit

«ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΕΙΑ 2012». 31 Αυγούστου και 1 Σεπτέμβρη 2012 Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Άγιος Κωνσταντίνος τιμά με μια διήμερη λαϊκή γιορτή το μεγάλο έλληνα βάρδο Στέλιο Καζαντζίδη, στο χώρο που αγάπησε πολύ και έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του.
Λόγος και ζωντανή μουσική, Ποντιακοί χοροί, βίντεο και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, διαγωνισμός ψαρέματος, ιστιοπλοϊκοί αγώνες, και περιβαλλοντικές δράσεις.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από Συλλόγους και πολιτιστικούς Φορείς του Αγίου Κωνσταντίνου. Συμμετέχουν Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής και Σύλλογοι «Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη» από ολόκληρη τη χώρα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
- ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Ν.Ο.Α.Κ.)
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ»
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΔΑΦΝΟΥΣ»
- ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΟΡΦΕΑΣ»
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ «Η ΚΝΗΜΙΣ»
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΥΝΟΥ «ΕΠΙΚΝΗΜΙΔΙΟΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΜΙΑΣ
- ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Από το Γραφείο Τύπου της Οργ. Επιτροπής
Πληροφορίες: Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Τηλ: 6976891093 (Κ. Πετρόπουλος) E-Mail: gr.typoy.kazantzideia@gmail.com Τηλ:6978283790