Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Το Μνημόνιο χρειάζεται το δικό του “Γουδή”

Αναρτήθηκε από ... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Χρειαζόμαστε μισή ντουζίνα, τουλάχιστον. Και ολόκληρη ντουζίνα ή και δυο καλά θα ‘τανε αλλά οι Έξι επιβάλλονται. Δια ιστορικούς λόγους. Κάνουν και σετ. Με αναλογική εκπροσώπηση πολιτικών και «μπετατζήδων» – προμηθευτών της τελευταίας τριακονταετίας. Κι ας τρέχουν τα εγγόνια τους στον Άρειο Πάγο το έτος 2102 να τους κάνει ηθική εξυπηρέτηση κανένας κολλητός Αρεοπαγίτης… Θα ‘χουν γίνει τα πεύκα τους στην γνωστή συνοικία ψηλά σαν πολυκατοικίες.
Πράσινους αλλά και κανένα γαλάζιο, που ‘χε μπερδέψει τα ηθικά, τα νόμιμα και το πορτοφόλι του. Κι αντάμα καμιά από αυτές τις πρόθυμες ανακυκλωμένες αριστερές «φιλιππινέζες», που στελεχώνανε πρόθυμα την μεταπολιτευτική παράγκα.
Να τους δει ο λαός με τα λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα να περνάνε την μεγάλη πόρτα. Αυτούς που λεηλάτησαν την χώρα ή επέτρεψαν σε άλλους να την λεηλατήσουν. Αυτούς που κατασπάραξαν μέχρι φόδρα τα ιμάτια της Ελλάδας, έδωσαν το «άρατε πύλας» κι έχασκαν, ενώ η Πατρίδα πλημμύρισε από ένα με ενάμιση εκατομμύριο σουνίτες μουσουλμάνους. Συγγνώμη που σας χαλάω την προοδευτικιά και «πολιτικά ορθή» μόστρα αλλά αυτούς πολεμήσαμε σαν λιοντάρια για να διώξουμε το 1821. Σουνίτες ήταν τ’ «αδέρφια» μας που σπρώξαμε με το ντουφέκι και το γιαταγάνι πίσω στην Ασία κι ακόμη τους κλαίνε ο Βερέμης, ο Λιάκος κι η μανδάμ Ρεπούση.
Τα τελευταία χρόνια ήρθαν ορδές ολόκληρες, με τα χέρια στις τσέπες και Μπίζνες Καλά Οργανωμένες (ΜΚΟ) να τους αβαντάρουν, μαζί με το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ, τους Συριζαίους του Αλέξη και την κολωνακιώτικη ενοχική «Δεξιά».
Αν δεν έχει Γουδή, έχει Κορυδαλλό…
Επειδή ξέρετε πόσο διπλωμάτης δεν είμαι, θα σας πω την γνώμη μου σε ευθεία βολή κι εκ του συστάδην.
Δεν ξέρω αν τα μέτρα, όποια κι αν είναι, κατέστησαν αναπόφευκτα. Δεν είμαι ειδικός αλλά ας υποθέσω πως είναι, πως είμαστε στα δυο στενά και πως η κυβέρνηση φιλότιμα προσπαθεί να την σκαπουλάρουμε.
Λοιπόν κι έτσι να ‘ναι, υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα, μια ελλείπουσα προϋπόθεση για την νομιμοποίηση της όποιας πολιτικής θυσιών στις συνειδήσεις του κόσμου.
Όταν ζητάς από τον μέσο Έλληνα να ζήσει σαν κινέζος κούλης, με απώλειες εισοδήματος ισοδύναμες με ληστεία,  όταν η ανεργία καλπάζει την ανηφόρα σαν αφηνιασμένο άλογο, όταν οι Έλληνες φουντάρουν από μπαλκόνια, απαγχονίζονται ή τραβούν την σκανδάλη, δεν αρκεί να δηλώνεις τις αληθινά καλές προθέσεις σου.
Που είναι η Νέμεση που τάξαμε;
Ποιός έχει τιμωρηθεί και ποιός θα τιμωρηθεί για την επί τριάντα χρόνια λεηλασία και κακοδιοίκηση της χώρας;
Κανείς δεν θα πληρώσει για την καταστροφή της παραγωγικής βάσης;
Κανείς δεν θα λογοδοτήσει για το που πήγαν οι πακτωλοί δανείων, επιδοτήσεων, επιχορηγήσεων, κονδυλίων;
Κανείς δεν θα δει τα κάγκελα για το ότι η Πατρίδα σύρθηκε ενσυνείδητα στο Μνημόνιο;
 Εξεταστική; Άμα αργήσω φάτε…
Ας δεχθώ πως όσα περνάμε τώρα είναι αναπόφευκτα για να βγούμε από την ύφεση, ν’ αρχίσει να κινείται σε λίγο η μηχανή της οικονομίας, διότι στην κυβέρνηση έχουν κάνει τα σχέδια και τα κουμάντα τους.
Όμως χρειάζεταικαι  πολιτικό «αίμα». Τιμωρία. Αυτό το οικονομικό 1922 χρειάζεται το δικό του Γουδή.
Όχι για να θολώσουν τα μάτια του πόπολου.
Για να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Χωρίς να «χυθεί» πολιτικό και παρασιτικό επιχειρηματικό «αίμα», χωρίς να κάτσουν στο σκαμνί τουλάχιστον οι πρωταίτιοι από τον πολιτικό κι επιχειρηματικό κόσμο, τότε σε ενδεχόμενη αποτυχία του προγράμματος, έστω από εξωγενείς παράγοντες, οι εξελίξεις στην κοινωνία θα είναι χαοτικές.
Το παρόν θεσμικό πλαίσιο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των λεηλατών της Πατρίδας, με τις παραγραφές και τα περί Ευθύνης Υπουργών, αφήνει ελάχιστα περιθώρια για την τιμωρία των ενόχων.
Πως μπορεί να ξεπεραστούν αυτά;
Εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος περί καταστάσεως πολιορκίας, παραδειγματική τιμωρία των ενόχων με συνοπτική διαδικασία και νομιμοποίηση της με δημοψήφισμα και παράλληλη εκλογή Συντακτικής Εθνοσυνέλευση. Για να περάσουμε στη Νέα Ελληνική Πολιτεία…στη “Νέα Μεταπολίτευση” που λένε.
Ιδού τι λέει το Σύνταγμα:
            Άρθρο 48. Κατάσταση πολιορκίας.
   *1. Σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας, καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η Bουλή, με απόφασή της, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, θέτει σε εφαρμογή, σε ολόκληρη την Eπικράτεια ή σε τμήμα της, το νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, συνιστά εξαιρετικά δικαστήρια και αναστέλλει την ισχύ του συνόλου ή μέρους των διατάξεων των άρθρων 5 παράγραφος 4, 6, 8, 9, 11, 12 παράγραφοι 1 έως και 4, 14, 19, 22 παράγραφος 3, 23, 96 παράγραφος 4 και 97. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύει την απόφαση της Bουλής.
Mε την απόφαση της Bουλής ορίζεται η διάρκεια ισχύος των επιβαλλόμενων μέτρων, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις δεκαπέντε ημέρες.
*2. Σε περίπτωση απουσίας της Bουλής ή αν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία να συγκληθεί εγκαίρως, τα μέτρα της προηγούμενης παραγράφου λαμβάνονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου. Tο διάταγμα υποβάλλεται από την Kυβέρνηση στη Bουλή για έγκριση μόλις καταστεί δυνατή η σύγκλησή της, ακόμη και αν έληξε η βουλευτική περίοδος ή η Bουλή έχει διαλυθεί, και πάντως μέσα σε δεκαπέντε ημέρες το αργότερο.
*3. H διάρκεια των κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρων μπορεί να παρατείνεται ανά δεκαπενθήμερο μόνο με προηγούμενη απόφαση της Bουλής, η οποία συγκαλείται ακόμη και αν έχει λήξει η βουλευτική περίοδος ή η Bουλή έχει διαλυθεί.
*4. Tα κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρα αίρονται αυτοδικαίως με τη λήξη των προθεσμιών που προβλέπονται στις παραγράφους 1, 2 και 3, εφόσον δεν παρατείνονται με απόφαση της Bουλής, και σε κάθε περίπτωση με τη λήξη του πολέμου, εφόσον είχαν επιβληθεί εξαιτίας πολέμου.
*5. Aφότου αρχίσουν να ισχύουν τα μέτρα των προηγούμενων παραγράφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, μπορεί να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες ή για να αποκατασταθεί ταχύτερα η λειτουργία των συνταγματικών θεσμών. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται για κύρωση στη Bουλή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από τη σύγκλησή της σε σύνοδο και παύουν να ισχύουν στο εξής, αν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις παραπάνω προθεσμίες ή δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες αφότου υποβλήθηκαν.
*6. Oι κατά τις παραγράφους 2 και 3 αποφάσεις της Bουλής λαμβάνονται με την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών και η κατά την παράγραφο 1 απόφαση με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών. H Bουλή αποφασίζει σε μία μόνο συνεδρίαση.
*7. Σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων κατάστασης ανάγκης, τα οποία λαμβάνονται κατά το άρθρο αυτό, ισχύουν αυτοδικαίως οι διατάξεις των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος, ακόμη και αν διαλύθηκε η Bουλή ή έληξε η βουλευτική περίοδος.
 Δεκαπέντε μέρες θα ήταν αρκετές. Θα μου πείτε, «μα θα συμπράξει κι η αντιπολίτευση»; Ε, να μια ευκαιρία να βλέπαμε ποιοι πιστεύουν στ’ αλήθεια κάποια από αυτά που λένε…

Από .......  antinews

Προς τους ένστολους πολίτες

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


 Εστάλη στο  Blog από  αναγνώστη

Χθες στην Αθήνα εκατοντάδες συνάδελφοί σας διαδήλωσαν για τα μισθολόγια και τις περικοπές που έγιναν και αυτές που ακολουθούν.
 Ένιωσα αλληλέγγυος μαζί σας παρότι η διαδήλωση μου δυσκόλευε την δουλειά (είμαι ταξιτζής στην Αθήνα). Έχουμε τα ίδια αιτήματα για τις οικογένειές μας. Προφανώς και εσείς οφείλετε αντίστοιχη στάση απέναντι στους εργαζόμενους αυτής της χώρας, δηλ. να τους επιτρέπετε να διαδηλώνουν. Κατανοώ την επικινδυνότητα της δουλείας σας, αλλά τον επόμενο καιρό οδηγούμαστε σε αύξηση της μικροεγκληματικότητας, λόγω ανέχειας και ανεργίας από τους έλληνες, και όχι μόνο από τους εγκλωβισμένους «μελαμψούς» ή τους συντοπίτες μας ΡΟΜΑ.

 Όπως γνωρίζετε, λόγω της συμφωνίας ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, πολλοί μετανάστες εγκλωβίζονται στην Ελλάδα και δεν μπορούν να φύγουν για στους προορισμούς που επιθυμούν. Σας πιέζουν σήμερα για να χτυπάτε αύριο αγόγγυστα την οικογένειά σας, τους φίλους σας, τους έλληνες πολίτες, στηρίζοντας αυτούς πού το 2000 πλήρωναν φόρο 45% και σήμερα πληρώνουν 15%.
Γιάννης Φραγκούλης αυτοκινητιστής

Καμένα βούρλα

Αυτά είναι τα νησιά- φιλέτα προς... αξιοποίηση

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρόκειται για περισσότερα από 30 μικρά νησιά και νησίδες με εμβαδόν από 100 έως 3.100 στρέμματα...
Στο Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό, τις Κυκλάδες, τον Αργολικό Κόλπο, το Ιόνιο, το Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο εντοπίζονται τα νησιά-φιλέτα, έτοιμα για… θυσία στο «βωμό» της κρίσης…
Σύμφωνα με Τα Νέα η κυβέρνηση διατίθεται άμεσα να προχωρήσει στην αξιοποίηση νησιών του Δημοσίου, που μπορεί να προσελκύσουν επενδύσεις, και πιθανώς να ανατρέψουν το κλίμα στη χώρα μας.
Αυτό μπορεί να συμβεί με μακροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτες από 40-50 χρόνια και πάνω, αλλά για να γίνει όμως εφικτή η αξιοποίηση των νησιών θεωρείται απαραίτητο ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, αφού με τα σημερινά δεδομένα για να υπάρξει πολεοδομικός σχεδιασμός, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να ανέβει έναν γραφειοκρατικό... Γολγοθά 30-35 διαφορετικών αδειών.

Πρόκειται για περισσότερα από 30 μικρά νησιά και νησίδες με εμβαδόν από 100 έως 3.100 στρέμματα. «Φιλέτα» θεωρούνται τα νησιά που βρίσκονται στα Σύβοτα στην Θεσπρωτία, οι Στροφάδες Νήσοι στο Ιόνιο, ένα σύμπλεγμα 10 νησίδων στο Ιόνιο, η Θαλασσοπούλα στην Καβάλα, οι Νησίδες του Ευβοϊκού, οι Νησίδες του Σαρωνικού, η Τσουγκριά στην Σκιάθο, η Πρώτη στη Μεσσηνία, οι Νησίδες των Κυκλάδων και οι Νησίδες του Αργολικού Κόλπου.

Το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για την αξιοποίηση νησιών.

Ωστόσο, έχει ήδη πραγματοποιηθεί έρευνα για 585 νησιά και νησίδες, τα οποία εξετάστηκαν με κριτήρια εθνικής ασφάλειας, εμπορικότητας, δυνατότητα διασύνδεσης και απόστασης από το κοντινότερο σημείο με υποδομές, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε αν έχουν παραλίες ή όχι, αν υπάρχουν όρμοι και άλλες παράμετροι που μπορεί να καταστήσουν ελκυστικά για επενδυτές


Από .......  epikaira


Αλλοι τρεις υπουργοί βόλεψαν διευθυντές και συνεργάτες τους με "παράλληλη" απασχόληση....

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Απότοwww.dimokratianews.gr.

Μορφή επιδημίας φαίνεται ότι έχουν πάρει πλέον οι προσλήψεις διευθυντών και στενών συνεργατών στα Πολιτικά Γραφεία των υπουργών και υφυπουργών με τη μορφή της προνομιακής «παράλληλης απασχόλησης». Τρία νέα κρούσματα φέρνει σήμερα στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία» ύστερα από τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας που προκάλεσαν αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις. Πρόκειται για τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη και τον υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο. Οι υπουργοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη που ήδη έχουν κάνει χρήση αυτής της μεθόδου για τους συνεργάτες τους.
Αυτή η συμπεριφορά, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για τους διορισμούς από βουλευτές, προέδρους κομμάτων, αντιπροέδρων κλπ, συγγενών τους στη Βουλή επιβεβαιώνει ότι δυστυχώς μερίδα του πολιτικού προσωπικού της χώρας συνεχίζει να βρίσκεται στον κόσμο του. Και να κινείται με μεγάλη αναντιστοιχία από την ελληνική κοινωνία η οποία διαρκώς δοκιμάζεται, συμπιέζεται και βιώνει την πιο μεγάλη ανασφάλεια των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της. Τέτοια περιστατικά, με τεράστια σημειολογική σημασία, μεγαλώνουν την απόσταση μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών την ώρα που απαιτούνται πρωτοβουλίες προς την αντίθετη κατεύθυνση και οι υπουργοί και βουλευτές οφείλουν με τη στάση τους να αποτελούν το παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή...
Στο υπουργείο Εργασίας, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (317 ΥΟΔ) στις 4 Ιουλίου, ανατέθηκαν , ως μετακλητού, καθήκοντα Διευθυντή στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» του σε υπάλληλο της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ ΑΟ). Με άλλη απόφαση, στις 5 Ιουλίου, ανατέθηκαν καθήκοντα μετακλητού «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» του , στο Πολιτικό Γραφείο του κ. Βρούτση και σε άλλο υπάλληλο που είναι ήδη Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών του ίδιου υπουργείου!
Στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με βάση απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου ανατέθηκαν ως μετακλητής, καθήκοντα Διευθύντριας στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Κ. Μουσουρούλη «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» της σε υπάλληλο η οποία εργάζεται στην ΜΟΔ που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Εν συνεχεία στην απόφαση προστίθεται πως οι αποδοχές της δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 50% των αποδοχών της κύριας θέσης της.
Με άλλη απόφαση που συνυπογράφει και αυτήν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αποσπάται άλλος υπάλληλος, επίσης από την ΜΟΔ, σε θέση ειδικού συμβούλου στο Γραφείο του κ. Μουσουρούλη «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων» του. Οι αποδοχές του συμβούλου αυτού δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 40% των αποδοχών της κύριας θέσης του.
Με τρίτη απόφαση αποσπάται και τρίτη υπάλληλος από την ΜΟΔ, υπό το ίδιο ακριβώς καθεστώς. Υπάρχει όμως και τέταρτη (ναι!) απόσπαση υπάλληλου με το ίδιο καθεστώς, από το υπουργείο Ανάπτυξης, με τη διαφορά απλώς ότι αυτήν τη συνυπογράφει ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς...
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο υπουργός (και στενός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ) κ. Λιβιεράτος προχώρησε στην «απόσπαση» δύο υπαλλήλων (από την Διεύθυνση ΠΣΕΑ και από την Διεύθυνση Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης αντίστοιχα) στο Γραφείο του. Και οι δύο θα εργάζονται εκεί «παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά» τους...
Η «παράλληλη απασχόληση» όσον αφορά το δημόσιο έχει την έννοια ότι υπάλληλοι μπορούν να διατηρούν την κύρια θέση τους στην υπηρεσία ή τον φορέα που εργάζονται και παράλληλα να απασχολούνται ως μετακλητοί σε κάποιο υπουργικό γραφείο αν και πρακτικά όμως αυτό είναι ανέφικτο. Ωστόσο τα στελέχη αυτά αμείβονται και για τις δύο θέσεις συνεχίζοντας να εισπράττουν κανονικά το μισθό της οργανικής θέσης τους και επιπλέον 30% έως και 50% (ανάλογα με την ιδιότητα ως συνεργάτες σε υπουργούς και υφυπουργούς) για τη δεύτερη θέση . Με άλλα λόγια είναι προνομιούχοι σε αντίθεση με όλους τους άλλους συναδέλφους τους που δεν τυγχάνει να είναι συνεργάτες υπουργών. Ταυτόχρονα «κρατούν» δεσμευμένη την οργανική τους θέση αν και αυτή παραμένει επί της ουσίας «κενή» για όσο διάστημα οι υπάλληλοι έχουν μετακινηθεί στα υπουργικά γραφεία.
Το σοβαρότερο όμως κίνητρο για ορισμένους δεν είναι ίσως το οικονομικό αλλά η προνομιακή δυνατότητα που έχουν να κριθούν (με το βαθμό Διευθυντή πια!) στην βαθμολογική τους εξέλιξη, χάρη σε σκανδαλώδη ρύθμιση που ψηφίστηκε «αθόρυβα» πέρυσι από τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Ρέππα σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών. Η ρύθμιση αυτή άνοιξε το δρόμο για υπαλλήλους δύο «ταχυτήτων» ή με άλλα λόγια για πληβείους και πατρίκιους, ανάλογα με τη δυνατότητα πρόσβασης στους προθαλάμους της πολιτικής εξουσίας...
Με τον νόμο Ραγκούση (Ν.3839/10 ΦΕΚ 51 Α΄) θεσπίστηκε νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων του Δημοσίου. Τα κριτήρια επιλογής που βαθμολογούνται με συντελεστές που ορίζονται στο νόμο είναι:
1. Επαγγελματικά τεχνικά προσόντα. Σε αυτά υπολογίζονται ο βαθμός του βασικού πτυχίου, το μεταπτυχιακό, διδακτορικό, η φοίτηση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, η γνώση ξένων γλωσσών, η παρακολούθηση πιστοποιημένων σεμιναρίων.
2. Εργασιακή – διοικητική εμπειρία. Σε αυτά υπολογίζονται ο χρόνος υπηρεσίας και προστίθεται ο χρόνος υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου. Όποιος έχει υπηρετήσει σε θέση Γενικού Δ/ντή παίρνει 2,11 μόρια το μήνα, αν κάποιος ήταν Δ/ντής παίρνει 1,67 μόρια το μήνα (δηλαδή 20 μόρια το έτος) και ο Τμηματάρχης παίρνει 1,11 μόρια το μήνα.
3. Ικανότητες – δεξιότητες. Σε αυτά υπολογίζονται οι ειδικές δραστηριότητες, οι οποίες βαθμολογούνται από το υπηρεσιακό συμβούλιο και δίδονται από 0-80 μόρια για συγγραφικό έργο, ανακοινώσεις σε συνέδρια, εκπροσώπηση σε συμβούλια και ομάδες εργασίας, συμμετοχή σε όργανα διοίκησης νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα. Όποιος έχει λάβει έπαινο ή μετάλλιο διακεκρι­μένων πράξεων παίρνει επιπλέον 70 μόρια. 
Αυτό είναι το σύστημα Ραγκούση έτσι όπως εφαρμόζεται από το 2010 έως σήμερα. Στην πλήρη ανάπτυξή του προβλέπεται ότι θα συνυπολογίζονται και άλλα κριτήρια, όπως η γραπτή εξέταση με το σύστημα πολλαπλών επιλογών, η υπηρεσιακή αξιολόγηση, η συνέντευξη για τις θέσεις Γεν.Δ/ντών και Δ/ντών κ.α.


Οι στρεβλώσεις που έγιναν μεταγενέστερα:
Πώς οι πολιτικοί φρόντισαν για τα «δικά τους» παιδιά.
Ειδική ρύθμιση για τους συνεργάτες υπουργών προβλέφθηκε ένα χρόνο αργότερα με το «νόμο Ρέππα», το ν. 4024/11 (ΦΕΚ 226 Α΄) για το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο στο άρθρο 6 παρ.4 του οποίου αναφέρεται: «Ο χρόνος που διανύθηκε σε αιρετή ή μετακλητή θέση μετά το διορισμό του δημοσίου υπαλλήλου εφόσον ανα­γνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρε­σίας, λογίζεται ότι διανύθηκε σε θέση προϊσταμένου ορ­γανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης».
Αυτό σημαίνει ότι ο δημόσιος υπάλληλος που απασχολείται σε Γραφείο Υπουργού με απόσπαση και επιπλέον καταλαμβάνει θέση μετακλητού (σε αυτούς περιλαμβάνονται ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και μετακλητοί υπάλληλοι) και ο δημόσιος υπάλληλος που είναι αιρετός (π.χ. δήμαρχος, περιφερειάρχης) λογίζεται ότι υπηρετεί το διάστημα αυτό σε θέση Διυθυντή. Οπότε όταν γίνουν κρίσεις, δηλαδή όταν προκηρυχθεί μια θέση προϊσταμένου θα προσμετρηθούν στα μόριά του η υπηρεσία στο γραφείο Υπουργού ως υπηρεσία Διευθυντή.
Επίσης με τον ίδιο νόμο (άρθρο 10) ορίστηκαν οι προϋποθέσεις για να μπορεί ένας δημόσιος υπάλληλος να καταλάβει θέση προϊσταμένου: Για τη θέση του Γεν. Διευθυντή. απαιτείται να έχει πετύχει τη στοχοθεσία κατά 90%, να είναι ΠΕ και να έχει ασκήσει καθήκοντα Διευθυντή. Είναι κατανοητό ότι οι συνεργάτες των υπουργών (που καταλαμβάνουν θέση μετακλητού) θα έχουν έτσι άλλο ένα προνόμιο - προβάδισμα έναντι των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.
Αν οι Υπουργοί δεν ήθελαν οι συνεργάτες τους να τύχουν της ευνοικής αυτής μεταχείρισης η δυνατότητα της οποίας παρέχεται από το νόμο θα τους αποσπούσαν απλά σε ομοιόβαθμη θέση. 

Από ...... press-gr

Έλληνες καταθέτες στο εξωτερικό με 23 δισ. ευρώ!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Πρόκειται για λίστα με ονοματεπώνυμα και όχι απλώς κωδικούς, όπως συμβαίνει με τις ελβετικές καταθέσεις...
Μετά από…  μεγάλη καθυστέρηση, στο στόχαστρο των ελληνικών Διωκτικών Αρχών μπαίνουν όσοι μεταφέρουν κεφάλαια στο εξωτερικό, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς τα έχουν δηλώσει και πόσα από αυτά είναι αντικείμενο φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ζύμωση αρκετών μηνών που ξεκίνησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο- επί θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών- ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε τη τελική οδηγία στο ΚΕΠΥΟ, το οποίο συνέλεξε στοιχεία από τις τράπεζες, τα οποία αφορούν σε 1.770 άτομα που έστειλαν εμβάσματα σε ευρωπαϊκές τράπεζες, συνολικού ύψους περίπου 23 δισ. ευρώ!

Πρόκειται για λίστα με ονοματεπώνυμα και όχι απλώς κωδικούς- όπως συμβαίνει με τη περίπτωση των ελβετικών καταθέσεων- τα οποία ήδη ξεκίνησε να ελέγχει το ΣΔΟΕ, ερευνώντας εάν αυτά τα ποσά είναι δηλωμένα και φορολογημένα.

Στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί ότι αποτελούν αντικείμενο φοροδιαφυγής, θα ακολουθήσει εξαντλητικός έλεγχος πόθεν έσχες και αναζήτηση των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι έλεγχοι δεν περιορίζονται, ωστόσο, σε αυτή τη λίστα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από τις ελληνικές τράπεζες στοιχεία για όσους έβγαλαν στο εξωτερικό πάνω από 100.000 ευρώ τη τελευταία 3ετία.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα με την υπογραφή του νέου Μνημονίου, μέσα στην επόμενη τριετία θα πρέπει να εξασφαλίσει περίπου 3,5 δισ. ευρώ μόνο από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής, στόχος που δεν φαντάζει και τόσο μακρινός αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι η παραοικονομία στη χώρα μας υπολογίζεται στα περίπου 50 δισ. ευρώ!!!!
 
Από .........  epikaira

Oι οκτώ Υπουργοί που... κόβει ο Αντώνης Σαμαράς Πηγή: Oι οκτώ Υπουργοί που... κόβει ο Αντώνης Σαμαράς

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Στην... ίδια τάξη μένουν οκτώ υπουργοί της κυβέρνησης καθώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τους έχει βάλει χαμηλό βαθμό διότι σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο αποφεύγουν να συγκρουστούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος της Κυριακής, πρόκειται για τους υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη, Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη καθώς και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη,

Στο δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρεται πως οι κύριοι Παναγιωτόπουλος και Στυλιανίδης επέλεξαν ο μεν πρώτος να στηρίξει απλά τα αιτήματα των στρατιωτικών, ο δε δεύτερος να εμφανιστεί όταν προέκυψε θέμα ΟΤΑ, παραπέμποντας ωστόσο και πάλι στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Μηταράκης, αν και στέλεχος του οικονομικού επιτελείου δεν έχει στηρίξει επαρκώς τις θέσεις τις κυβέρνησης, ενώ ο κ. Μουσουρούλης εμφανίστηκε, λένε, μόνο για να στηρίξει τα αιτήματα των λιμενικών.
Χωρίς συγκεκριμένο έργο, εξάλλου, λένε τα στελέχη του Μαξίμου, που επικαλείται το δημοσίευμα, μένουν οι κ. Λιβιεράτος και Τσαυτάρης, ενώ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλο το βάρος έχει πέσει στον κ. Μανούσο Βολουδάκη, καθώς οι κύριοι Μανιτάκης και Ρουπακιώτης δεν έχουν προβεί σε σαφείς παρεμβάσεις.

Από .....  iefimerida

Αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com