Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Να ανεξαρτητοποιηθεί ως Δήμος η Λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων ζητάνε οι πρώην Δήμαρχοι οι Σύλλογοι και Φορείς με επιστολή τους από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη Ε. ενόψει των αλλαγών του Καλλικράτη.

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σάλος στη Δικαιοσύνη με τα ελληνικά ομόλογα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Το ξανασκέφτονται οι δικαστικοί μετά τις χθεσινά στοιχεία Σταϊκούρα

Πολύ σοβαρά στοιχεία ανέκυψαν από τη χθεσινή απάντηση του Σταϊκούρα στον Παυλόπουλο για τις αγοραπωλησίες ομολόγων την περίοδο 2010 - 2011 που αν μη τι άλλο δείχνουν ότι η δικογραφία για το έγκλημα στην Οικονομία δεν πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή και ο Άρειος Πάγος οφείλει να την επιστρέψει στους οικονομικούς εισαγγελείς για τη συνέχιση της έρευνας τους.

Σύμφωνα με αυτά, την περίοδο που ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου εξόρκιζαν κάθε έννοια αναδιάρθρωσης του χρέους , οι ξένες τράπεζες ξεφορτώνονταν τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν τα οποία αγόραζαν οι ελληνικές τράπεζες , τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ιδιώτες αποταμιευτές με αποτέλεσμα να υποστούν τεράστιες απώλειες από το PSI.

Κι ενώ στις 31/12/2009 ο εγχώριος τομέας κατείχε ελληνικά ομόλογα ύψους 56,9 δις ευρώ , στο τέλος του 2011 το ποσό αυτό ανήλθε στα 86,2 δις ευρώ. Παράλληλα οι ξένες τράπεζες από τα 141,5 δις ευρώ που κατείχαν σε ελληνικά ομόλογα στις 31/12/2009, δύο χρόνια αργότερα (31/12/2011) είχαν μόλις 35 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα! Δηλαδή φόρτωσαν στο εγχώριο σύστημα 110 δις ευρώ το οποίο υπέστη «κούρεμα» 75% και βάλε!

Οι αποδείξεις αυτές επαρκούν όχι μόνο για νέα εισαγγελική παρέμβαση αλλά και την κλήση νέων μαρτύρων για το τελεσθέν έγκλημα…

ΔΓ

Από ......  parapolitika




 

Αυτά είναι τα 40 νησιά-φιλέτα που νοικιάζει η Ελλάδα [λίστα]

Aναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Έτοιμη είναι η λίστα με τα 40 ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες τα οποία η κυβέρνηση θα παραχωρήσει με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης (έως 50 ή 99 χρόνια) σε ιδιώτες για τουριστική ανάπτυξη με στόχο να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία.

Όπως ανακοινώθηκε χτες από τον εκτελεστικό διευθυντή του Ταμείου Αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), Ανδρέα Ταπραντζή, τα νησιά-φιλέτα επιλέχθηκαν έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά στην ενδοχώρα και να έχουν πρόσβαση σε υποδομές. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες Έθνος και Ελεύθερος Τύπος, η λίστα με τα προς ενοικίαση νησιά είναι η εξής:
  • Στη Βουλιαγμένη, το νησάκι Φλέβες, όπως είχε αναφέρει το iefimerida.gr, έχει έκταση 1400 στρέμματα.
  • Στην Εύβοια, τα νησάκια Νέων Στύρων, έκτασης 2.763 στρεμμάτων .
  • Τρία νησάκια στα Σύβοτα: Το Μαύρος Όρος με 742 στρέμματα, ο Άγιος Νικόλαος με 540 στρέμματα και η Μπέλα Βράκα με έκταση 154 στρέμματα
  • Στη Σητεία δύο νησιά απέναντι από την Ελούντα: η Ελάσα με 1.700 στρέμματα και το νησί Γράντες Ήρα με έκταση 3000 στρέμματα.
  • Στην Αλόννησο τέσσερις νησίδες: Η βραχονησίδα Μανώλας 96 στρεμμάτων, το Μίκρο 83 στρεμμάτων, το Στρογγυλό 15 στρεμμάτων και το Σκαντήλι. Στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων υπάρχουν ακόμα δεκάδες βραχονησίδες προς αξιοποίηση.
  • Στα Κύθηρα μια νησίδα το Αβγό έκτασης 40 στρεμμάτων που βρίσκεται απέναντι από το Καψάλι. Εχει σπήλαιο και εύκολη πρόσβαση.
  • Στη Ζάκυνθο, οι νήσοι Στροφάδες.
  • Στην Καβάλα, η Θαλασσοπούλα.
  • Στη Μεσσηνία, το νησί Πρώτη με έκταση 3.100 στρέμματα.
  • Στη Σκιάθο, το νησί Τσουγκριά με έκταση 1.100 στρέμματα. Βρίσκεται μόλις δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σκιάθου.
  • Στην Άνδρο, δύο πολύ μικρά νησάκια: το Λαγονήσι με έκταση 11 στρέμματα και το Μεγάλο Νησί με 20 στρέμματα. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες ακόμα νησάκια όπως το Πρασονήσι, η Κοπητήτα, και τα οκτώ Γαυρονήσια κοντά στο Γαύριο.
  • Στη Μήλο, η νησίδα Άγιος Γεώργιος με έκταση 120 στρέμματα. Βρίσκεται ανάμεσα στη Μήλο και την Κίμωλο.
  • Στη Σύρο, τρία νησάκια: η νησίδα Σχοινονήσι 42 στρεμμάτων, το Ασπρονήσι 110 στρεμμάτων και το Ψαθονήσι μόλις 6 στρεμμάτων. Και τα τρία βρίσκονται κοντά στην παραλία Αγκαθοπές.
  • Στην Λευκάδα, δύο νησάκια: Ο Άγιος Νικόλαος 15 στρεμμάτων και το νησάκι Αλεξάνδρου 12 στρεμμάτων.
  • Στην Τήνο, δύο ακόμα νησίδες: Το Δρακονήσι 20 στρεμμάτων και η νησίδα Απόκοφτος 14 στρεμμάτων.
  • Στον Πόρο, το νησί Πλατεία 25 στρεμμάτων.
  • Στην Άρτα το Πέρα Νησί 270 στρεμμάτων.
  • Τέλος, στις Σπέτσες το νησί Φαλκονέρα με έκταση 6.700 στρέμματα. Απέχει 42 χιλιόμετρα από το Ακρωτήριο Μαλέας.
Τώρα η κυβέρνηση ξεκινά έναν αγώνα δρόμου για την θεσμοθέτηση του νομικού πλαισίου που θα διευκολύνει την γρήγορη παραχώρηση των 40 νησιών που βγάζει στο σφυρί, για τουριστική ανάπτυξη με leasing, καθώς πρέπει να απλοποιηθεί η έκδοση αδειών και να λυθούν νομικά ζητήματα (καταπατήσεις, οριοθετήσεις ζωνών ανάπτυξης κοκ).

Από ...... iefimerida

Φωτιές …ανάβει ο βουλευτής Κ. Κουτσογιαννακόπουλος!!!!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Η αρχή έγινε ,τώρα αν θα πάρει τα στοιχεία που ζητάει είναι ένα άλλο θέμα.
Ο βουλευτής Φθιώτιδας Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος ανοίγει  μεγάλο κεφάλαιο και ξύνει βαθιές πληγές με τη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό της Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα.ή τον αναπληρωτή Χρήστο Σταϊκούρα.
Οι αποκαλούμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ωραίο εφεύρημα) εδώ και πολλά χρόνια, με διάφορες διαδικασίες άλλοτε νόμιμες αλλά ενίοτε μη ηθικές και άλλοτε  νομιμοφανείς αλλά ενίοτε παράτυπες , κατάφερναν να βάζουν βαθιά το χέρι στα δημόσια ταμεία και να εισπράττουν τεράστια ποσά η να διαχειρίζονται κατά τρόπο όχι και τόσο …ευπρεπή , κονδύλια που εισέρρεαν στη χώρα μέσω  κοινοτικών προγραμμάτων.
Η ερώτηση του φθιώτη βουλευτή έχει πολύ… ψωμί. 
Διαβάστε την και θα συμφωνήσετε ,αρκεί βέβαια να  του δοθούν  τα αιτούμενα στοιχεία και κυρίως όλα όσα αιτείται ο γαλάζιος βουλευτής.
Μήπως μιλά για σχοινί στο  σπίτι του.... α.υπουργού;
Κύριε Υπουργέ
Με την παρούσα ερώτηση μου, ζητώ να μου γνωρίσετε
1) Ποια τα ποσά της τελευταίας πενταετίας με τα οποία επιχορηγήθηκαν ετησίως , από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι πάσης φύσεως συνδικαλιστικές οργανώσεις, πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και ιδία τριτοβάθμιες (π.χ. ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΣΕΕ, κλπ.)
2) Ποια τα ποσά της τελευταίας πενταετίας με τα οποία επιχορηγήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο) 
3) Εν όψει του 2013 προτίθεσθε να προβείτε σε περικοπές ή καταργήσεις των σχετικών επιχορηγήσεων και αν ναι ποιες και πόσες θα είναι αυτές ;
Υ.Γ. : Παρακαλώ να μου χορηγηθεί σχετικός κατάλογος και στις δύο περιπτώσεις.
Από .......  lamiafm1

«Καλλικράτης 2», μεγαλύτερες συνενώσεις Δήμων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Εστάλη  στο  Blog  από  αναγνώστη
 Κε αρχισυντάκτη

   Είναι μεγάλη ανάγκη να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των Δήμων της χώρας, αλλά και της πόλης μας. είναι μεγάλη ανάγκη να περισώσουμε ότι μπορούμε από τα κοινωνικά τους προγράμματα.
 Αυτό όμως, δεν μειώνει τις ευθύνες των δημοτικών συμβουλίων, των δημάρχων, νυν και πρώην, των κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στον «Καλλικράτη», και τώρα ονειρεύονται τον «Καλλικράτη 2», δηλαδή μεγαλύτερες συνενώσεις. 
Οι ιδιώτες θέλουν Δήμους με τουλάχιστον 30 χιλ. κατοίκους για να αναπτύξουν, με τη μέθοδο της παραχώρησης έργου ή με τη σύμπραξη Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτή όμως, θα αυξήσει κατά 50% τα ανταποδοτικά τέλη, όπως στον πρώην Δήμο Καμένων Βούρλων, η παραχώρηση παλιότερα της αποκομιδής των σκουπιδιών. 
Αλλά και στο σημερινό Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να πληρώσει για 16 μέρες αποκομιδής, 3.250¤ ημερησίως, όταν ένα πλήρες μεροκάματο θα κόστιζε 49¤. Ποιος δεν θυμάται τα λόγια του εισηγητή του φετινού προϋπολογισμού (Μπεζάτης) ότι θέλει να σώσει εμάς και το Δήμο από τη χρεοκοπία; Σίγουρα, με τέτοιες αποφάσεις θα σωθεί ο Δήμος.

    Θεωρώ θετική την αγορά από τον Δήμο των δύο οικοπέδων στα Καμένα Βούρλα και στο Μώλο για τη μαρίνα και το βιολογικό καθαρισμό γιατί από τη μια στα Καμένα Βούρλα, συγκρατούνται τα κτίρια έως ένα ορισμένο ύψος και από την άλλη στο Μώλο προχωράει η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού. 
Γνωρίζω όμως, από σίγουρη πηγή, ότι δεν πρόκειται το κράτος να χρηματοδοτήσει λιμενικές εγκαταστάσεις. 
Μήπως υπάρχει στο μυαλό κανενός να παραχωρήσει τα δημόσια οικόπεδα σε ιδιώτες για χερσαίες εγκαταστάσεις ιδιωτικού λιμανιού;

   Στο Μώλο πρέπει να επισπευτούν τα έργα υποδομής της παροχής νερού και ρεύματος, δρόμου πρόσβασης και χώρου εναπόθεσης υπολειμμάτων.

   Ο δρόμος της πίεσης και του αγώνα για μία άλλη δημοτική πολιτική, για ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων και όχι των οποιωνδήποτε επενδυτών, με δημοκρατικό έλεγχο και λαϊκή οικονομία, με δημάρχους και δημοτικά συμβούλια που να μην είναι φορομπήχτες στο λαό και οσφυοκάμπτες στον εκάστοτε υπουργό, είναι ο μοναδικός δρόμος.

Γ. Φραγκούλης

 Καμένα Βούρλα

Βαρουφάκης: Οι εκλογές στις ΗΠΑ μάς κρατούν στο ευρώ;

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Άρθρο του καθηγητή Οικονομίας στο CNN... 

«Οι αμερικανικές εκλογές κρατούν την Ελλάδα στο ευρώ;». Με αυτόν τον ερωτηματικό τίτλο ο διεθνούς φήμης Έλληνας καθηγητής οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης γράφει άρθρο στο CNN για το αν και κατά πόσο επηρεάζεται η χώρα μας από τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Αρχικά κάνει μία αναδρομή στα χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα, και τα επόμενα, και τα συνδέει με τα πολιτικά δρώμενα στην Ουάσινγκτον, τη δολοφονία του Κένεντι αλλά και την εκλογή του Τζίμι Κάρτερ.

Ωστόσο ο Γ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι πλέον οι πολίτες της Ελλάδας δεν αγωνιούν ιδιαιτέρως για το τι συμβαίνει στον Λευκό Οίκο. «Ακόμα και τώρα που η χώρα βρίσκεται σε μεγαλύτερη ανάγκη, από όσο στο πρόσφατο παρελθόν, οι Έλληνες δεν εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Ουάσινγκτον» σημειώνει.

«Η ελληνική κοινή γνώμη όμως ανησυχεί για το τι μπορεί να συμβεί εφόσον ολοκληρωθούν οι εκλογές στις ΗΠΑ- τον Νοέμβριο- φοβούμενη ότι η Γερμανία και η ΕΚΤ μπορεί να καθυστερούν κάθε απόπειρα να διώξουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη έως ότου η πολιτική «σκόνη» κατακάτσει στις ΗΠΑ», γράφει.

«Το ένστικτό μου είναι πως οι Έλληνες έχουν την εντύπωση πως η Αμερική δεν έχει πλέον ούτε ενδιαφέρον ούτε τη δυνατότητα να επηρεάσει τον τρόπο ζωής τους».

«Είδαν την περιφρόνηση με την οποία οι «κενοί» ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών αντιμετώπισαν τον Αμερικανό ομόλογό τους Τίμοθι Γκάιτνερ το φθινόπωρο του 2011, όταν επισκέφθηκε στην Πολωνία, ώστε να προσφέρει συμβουλές για τη διαχείριση της κρίσης».

Στο σημείο αυτό ο κ. Βαρουφάκης μας ενημερώνει, ότι ενώ έγραφε αυτό το κείμενο προετοιμαζόταν παράλληλα για τη μετακόμισή του στις ΗΠΑ, ως μεταμοντέρνος πρόσφυγας της αηδιαστικής κρίσης.

«Καθώς προετοιμάζομαι με την οικογένειά μου, φίλοι αλλά και άγνωστοι με σταματούν και με ρωτούν για αυτό το ταξίδι. Και σχεδόν όλοι έχουν κάτι να πουν για τις προεδρικές εκλογές».

«Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να νικήσει ο Μπαράκ Ομπάμα. Αλλά δεν φοβούνται και μία διακυβέρνηση υπό τον Μιτ Ρόμνεϊ».

«Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι τείνουν να θεωρούν τις ΗΠΑ, ως αδύναμη χώρα μπροστά στις δυνάμεις της παγκόσμιας ύφεσης, όπως η Ελλάδα. Και εδώ εντοπίζεται η διαφορά με το παρελθόν: Οι Αθηναίοι παρουσιάζουν μία νέα, αναπάντεχη εθνική συνοχή όταν μιλούν για τις αμερικανικές εκλογές».


«Την ώρα που στο παρελθόν είμαστε χωρισμένοι ανάμεσα στην Αριστερά και Δεξιά, ανάμεσα σε φιλο και αντι- Αμερικανούς, πλέον η Αμερική αντιμετωπίζεται σχεδόν από όλους σας αδελφή ψυχή! Ένα έθνος που καταλαβαίνει τι οι Έλληνες, οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι κ.λ.π. τραβούν «στα χέρια» της «γερμανικής» λιτότητας στην Ευρώπη» καταλήγει ο Γ. Βαρουφάκης.

Από ...... epikaira

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com