Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμος Θερμοπυλών;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Αλλάζει ονομασία ο Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου;
Το θέμα που κυοφορείται εδώ και πολύ καιρό  φαίνεται πως  απασχολεί  πλέον σοβαρά και την ηγεσία του Δήμου.
Χτες αυτό  τέθηκε από  αρκετούς συμβούλους της πλειοψηφίας με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας να  δεχτεί  μεν μια προοπτική αλλαγής ονομασίας, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι το όνομα αυτό θα είναι Δήμος Θερμοπυλών.
Εδώ όμως  τίθεται  ένα σοβαρό ζήτημα ,κατά πόσο δηλαδή είναι εφικτό να μετονομασθεί ένας καλλικρατικός Δήμος με την ονομασία  δημοτικού διαμερίσματος που ανήκει σε άλλον Δήμο ,εν τω προκειμένω στον Δήμο Λαμιέων;
Όμως αν αυτό θεωρείται  σχεδόν αδύνατο  ανοίγει όμως το κεφάλαιο πιθανής συνένωσης των δυο Δήμων όπου και πάλι  τίθεται ως προαπαιτούμενο  να μετονομαστεί ο νέος Δήμος σε Δήμο Θερμοπυλών.
Σε μια τέτοια εξέλιξη ασφαλώς τον   πρώτο και τελευταίο λόγο έχει το δημοτικό συμβούλιο Λαμίας όπου θεωρείται απίθανο να γίνει δεκτή  πρόταση μετονομασίας του Δήμου Λαμιέων σε Δήμο Θερμοπυλών!
Το όνομα της Λαμίας έχει  ιστορική και όχι μόνο αξία και σημασία και  ταυτόχρονα είναι η έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Με εξαίρεση την περίπτωση του Δήμου Άμφισσας που μετονομάστηκε σε Δήμο Δελφών με αμφίβολης έως τώρα θετικά αποτελέσματα,  δεν είναι γνωστό αν σε άλλο Νομό  άλλαξε το όνομα της πρωτεύουσας του.
Το όνομα Δήμος Θερμοπυλών είναι ένα  παλαιότερο αίτημα που  ως  Δήμαρχος Μώλου τότε, ο  Βαγγέλης Τετριμίδας είχε αναδείξει,  όταν οι Θερμοπύλες ήταν δημοτικό διαμέρισμα του Μώλου. Στη συνέχεια οι Θερμοπύλες εντάχτηκαν στη Λαμία,  οπότε το λόγο έχει πλέον ο Δήμος Λαμιέων.
Φυσικά όλα αυτά εντάσσονται στη σφαίρα του ιδεατού αφού για οποιαδήποτε αλλαγή είτε σε επίπεδο ονομασίας είτε σε επίπεδο αλλαγής διοικητικών ορίων απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την δημιουργία του Καλλικράτη Νο 2.
Στη χθεσινή συζήτηση τέθηκε και η μετονομασία του Δήμου σε Δήμο Καμένων Βούρλων ,πρόταση που δεν βρήκε σύμφωνους δημοτικούς συμβούλους από τον Μώλο  και τον Άγιο Κωνσταντίνο, αλλά δεν αποκλείσθηκε κατηγορηματικά  αν  μεταφερθεί η έδρα στο Μώλο όπου υπάρχει  κτηριακή υποδομή για τη στέγαση  Δημαρχείου, σε αντίθεση με τα Καμένα Βούρλα όπου το Δημαρχείο  στεγάζεται σε ένα χώρο μάλλον ακατάλληλο για την λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.
Από .......  lamiafm1

Περνάει το σκληρό πακέτο μέτρων – Κόβουν μισθούς, συντάξεις και δώρα

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Δεν δέχεται η τρόικα τα ισοδύναμα και τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
- Μεγάλες περικοπές και στα επιδόματα του Δημοσίου
- Δωρεάν συγγράμματα στα πανεπιστήμια μόνο με εισοδηματικά κριτήρια

Δεν δέχεται καμία περικοπή που έχει να κάνει με δαπάνες η τρόικα. Θέλει ζεστό χρήμα και αυτό δεν υπάρχει παρά μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους,μ τα συνήθη υποζύγια δηλαδή.

Τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινα τα υπουργεία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ δεν γίνονται δεκτά απ' τους τροϊκανούς. Τα χαρτιά επιστρέφουν πίσω και τώρα το οικονομικό επιτελείο πιέζει τους εταίρους στην κυβέρνηση να πει το”ναι” στο σκληρό πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει:
- Περικοπή 13ου και 14ου μισθού στους υπαλλήλους του Δημοσίου
- Περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης (επικουρικής σε πρώτη φάση) για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων.
- Κατάργηση όλων των επιδομάτων πλην του επικινδυνότητας
- Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)
- Μειώσεις συντάξεων (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)
- Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
- Θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου για παροχή δωρεάν συγγραμμάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ουσιαστικά είναι πλέον θέμα των τριών αρχηγών να βρουν την ισορροπία. Να δουν από που θα ανασάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι (του Δημοσίου) που θα δουν μείωση ως 1.000 ευρώ το χρόνο από τα δώρα και πολλά περισσότερα από τα επιδόματα.
Αν δηλαδή οι μειώσεις θα γίνουν από ένα ποσό και άνω ώστε να μην θεωρηθούν οριζόντιες, αν θα μπει πλαφόν.
Όλα αυτά μάλιστα υπό την πίεση του χρόνου. Οι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν παρθεί το πού ως το τέλος της εβδομάδας, καθώς με έναν νόμο σκούπα θα πρέπει να περάσουν από βδομάδα απ' τη Βουλή ώστε το πακέτο να πάει... έτοιμο στο Γιούρογκουπ στης 8 του Οκτώβρη για να ανάψει το πράσινο φως για τη δόση και να μην υπάρξει πραγματικό κραχ στην ελληνική οικονομία.


Από ...... newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com