Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Λαμία: Σαν σήμερα, 68 χρόνια πριν...

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου
 

Διπλή γιορτή για τη Λαμία σήμερα...

Λαμία 18 Οκτωβρίου 1944...68 χρόνια μετά...Καλό είναι να θυμόμαστε και αυτούς που έσωσαν την πόλη....


Η Λαμία τιμά σήμερα την μνήμη του Πολιούχου της Ευαγγελιστή Λουκά και την επέτειο απελευθέρωσής της 68 χρόνια μετά, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Μια απελευθέρωση που ήταν αναίμακτη. Όχι γιατί το θέλησαν οι Γερμανοί, αλλά χάρη σε δύο ανθρώπους που δεν άφησαν τα βαγόνια με τα πυρομαχικά να ανατιναχτούν μαζί με τις αποθήκες στο στρατόπεδο Τσαλτάκη, όπως είχαν σχεδιάσει οι Γερμανοί να κάνουν αποχωρώντας βιαστικά τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου 1944.

Ο Αυστριακός στρατιώτης, κλειδούχος στον σταθμό Λιανοκλαδίου, Ιωσήφ Μπλέχιγκερ (Ηλίας Κόκκινος), μαζί με τον Ιταλό στρατιώτη Κώστα Ντεσιμόνε, ήταν εκείνοι που αποκάλυψαν το σχέδιο των Γερμανών και μαζί με την βοήθεια αντιστασιακών εξουδετέρωσαν τους μηχανισμούς πυροδότησης.

Και οι δύο αγάπησαν αυτή τη πόλη και έμειναν στη Λαμία δημιουργώντας οικογένειες.
Τους οφείλουμε πολλά, όπως και σε όλους όσους αγωνίστηκαν κατά των κατακτητών, άσχετα με τις μετέπειτα εξελίξεις με τον εμφύλιο και την διχόνοια μας....

Ποιος ήταν ο Αυστριακός JOSEF H. BLECHINGER (Ηλίας Κοκκινος)

Ο Ηλίας Κόκκινος γεννήθηκε το 1911, με το όνομα Ιωσήφ Μπλέχινγκερ στην Αυστρία, από πατέρα Αυστριακό και μητέρα Τσεχοσλοβάκα. Οι δεσμοί του με την Ελλάδα, όμως υπήρχαν, μιας και ένας προπάππους του ήταν από την Πάτρα. Στρατολογήθηκε στο γερμανικό στρατό να υπηρετήσει στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Έφτασε ως στρατιώτης στην Ελλάδα, αφού πρώτα γνώρισε τη φρίκη του πολέμου και τις θηριωδίες των Γερμανών στην Πολωνία (καταναγκαστικά έργα).

Εργάστηκε ως υπεύθυνος κλειδούχος του Γερμανικού Κατοχικού στρατού, στα τρένα, στον συγκοινωνιακό κόμβο Λιανοκλαδίου-Στυλίδας, στο διάστημα 1941-1944 (με προϊστάμενο Α. Βούλγαρη).
Κατά τη διάρκεια της κατοχής, ο Ηλίας Κόκκινος, βοήθησε τους αγωνιζόμενους Λαμιώτες, ως πραγματικός πατριώτης αψηφώντας τις συνέπειες.
Συνδέθηκε με το ΕΑΜ ( ΕΛΑΝ - 13η μεραρχία) και δεν έχανε την ευκαιρία, μέσα από τις γερμανικές γραμμές να εφοδιάζει τους κατοίκους της περιοχής με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης (συμφωνά με υπεύθυνες μαρτυρίες κατοίκων) .
Έσωσε τη ζωή πολλών αγωνιστών, ειδοποιώντας τους για τα γερμανικά μπλόκα και πολλές φορές ελευθερώνοντας τους από τα κρατητήρια,με κίνδυνο της ζωής του.

Τις παραμονές της γιορτής του Αγ.Λουκά, είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά σε αποθήκες πυρομαχικών για να ανατινάξουν οι Γερμανοί την Λαμία, κατά την αποχώρησή τους.
Η απελευθέρωση της Λαμίας, στάθηκε αναίμακτη, χάρη στον ηρωισμό αυτού του ανθρώπου....κόβοντας το καλώδιο πυροδοτήσεως εκρηκτικών και πυρομαχικών, ανεφοδιασμού της Μ.Ανατολής (σημερινό στρατόπεδο Τσαλτακη) έσωσε την πόλη της Λαμίας από την ανατίναξη.
Έκτοτε παρέμεινε στη Λαμία.Το 1945 παντρεύτηκε την Κούλα Καρακώστα και απέκτησε ένα γιό, τον Νίκο.
Την ίδια χρονιά, βαφτίστηκε παίρνοντας το όνομα του πρώτου πεσόντα αγωνιστή -Λαμιώτη, στο Αλβανικό Επος.
Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, ιδιαίτερα τη Βυζαντινή και έγινε Αγιογράφος.
Έργα του βρίσκονται σε πολλές εκκλησίες της κεντρικής Ελλάδας.

Στις 18 Οκτωβρίου 1979 (γιορτή του Αγ.Λουκά ), με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επί Δημαρχίας Αντ. Φίλη , τιμήθηκε με το αργυρό μετάλλιο της Πόλης, για την προσφορά του στον τόπο.


Άνθρωπος χαμηλών τόνων, έζησε μια ήσυχη ζωή με αγαπημένη του ασχολία το ψάρεμα .Πάντα, μακριά από τη δημόσια προβολή...και όταν τον ρωτούσαν σχετικά με την δράση του, έλεγε..." γράψτε πως είμαι Έλληνας δημοκράτης, τίποτε άλλο...".
Έφυγε από τη ζωή, στα 84 του χρόνια, ευτυχισμένος που έζησε σε αυτόν τον τόπο που έκανε πατρίδα του...

Πηγή:facebook.com/pages/ΗΛΙΑΣ-ΚΟΚΚΙΝΟΣ-JOSEF-H-BLECHINGER

Δυστυχώς για τον Κώστα Ντεσιμόνε δεν βρήκαμε υλικό και περισσότερα στοιχεία στο διαδίκτυο.
Αν θέλουν οι δικοί του άνθρωποι που γνωρίζουν περισσότερα μπορούν να μας στείλουν βιογραφικό και άλλα στοιχεία να τα αναρτήσουμε στο email: info@lamiareport.gr



(23 Απριλίου 1941: Τα Γερμανικά μηχανοκίνητα μπαίνουν στη Λαμία)





JOSEF H. BLECHINGER (Ηλίας Κοκκινος)

Δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα 22-10-2012 και Έγκριση του ισολογισμού του δήμου Μώλου - Α. Κωνσταντίνου έτους 2011

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Αριθμ. Πρακτ. : 17
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                            Αριθμ. Πρωτ. : 17823/17.10.2012
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ- ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ           Βαθμός προτερ/τας : Tακτική
Ταχ. Δ/νση : Αγ.Παντελεήμονα 8
Τ.Κ. : 35008
Τηλέφωνο : 2235350029
Πληροφορίες : Γραφείο Προέδρου Δ.Σ
Fax : 2235022300
E-mail : karamnik@kammena-vourla.gr

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22.10.2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Καμένα Βούρλα 17.10.2012


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Ν. Καραμαζιώτης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.


2. Απόφαση επί αιτήσεων δημοτών για διάφορα θέματα. Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


3. Έγκριση των εγγραφών νηπίων στου Παιδικούς Σταθμούς για την περίοδο 2012-2013. Εισηγητής ο πρόεδρος του Δ.Σ.


4. Καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών στάσιμου – πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2013. Εισηγητής ο κ. Φλωράκης.


5. Αποδοχή χορηγιών για τις ανάγκες του διήμερου φωτογραφικού φεστιβάλ, που διοργανώνει ο δήμος. Εισηγητής ο πρόεδρος του Δ.Σ.


6. Αποδοχή δωρεάς τμήματος αγροτεμαχίου, ιδιοκτησίας Δέσποινας και Ιωάννας Μασούρα, για την διάνοιξη υδρευτικής γεώτρησης στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Χαραλάμπους. Εισηγητής ο κ.Δήμαρχος.


7. Εξουσιοδότηση δημάρχου για υπογραφή συμβολαίου δωρεάν παραχώρησης ιδιοκτησίας αδελφών Αγγελή για ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στην ευρύτερη περιοχή Λογγού. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.


8. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων αναμόρφωση – τροποποίηση προυπολογισμού και τεχνικού προγράμματος 2012. Εισηγητής ο κ. Φακίρης.


9. Έγκριση και διάθεση πίστωσης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος


10. Έγκριση και διάθεση πίστωσης για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Μώλου. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.


11. Έγκριση και διάθεση πίστωσης για την διοργάνωση του «Ράλι Αντίκα» στα Κ. Βούρλα. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.


12. Έγκριση και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή του δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Εισηγητής ο πρόεδρος του Δ.Σ.


13. Απόφαση επί αιτήσεως της Οργανωτικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.


14. Ορισμός ορκωτού λογιστή για τον έλεγχο του ισολογισμού 2011 του δήμου. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος.


15. Έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Έργου για το έργο «Κατασκευή δεξαμενής στον Οικισμό Καρυάς». Εισηγητής ο κ. Μπεζάτης.


16. Υποβολή πρότασης για την ένταξη του έργου «Ανάπλαση και διαμόρφωση παραλιακής ζώνης Καμένων Βούρλων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013» και στον άξονα προτεραιότητας 05 «Αειφόρος Ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας». Εισηγητής ο κ. Φακίρης.


17. Τροποποίηση κανονισμού αποχέτευσης δήμου Μώλου - Α.Κωνσταντίνου. Εισηγητής ο κ. Μακρυνίτσας.





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Αριθμ. Πρακτ. : 18

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                       Αριθμ. Πρωτ. : 17824/17.10.2012
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ- ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ     Βαθμός προτερ/τας : Eιδική
Ταχ. Δ/νση : Αγ.Παντελεήμονα 8
Τ.Κ. : 35008
Τηλέφωνο : 2235350029
Πληροφορίες : Γραφείο Προέδρου Δ.Σ
Fax : 2235022300
E-mail : karamnik@kammena-vourla.gr

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22.10.2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Καμένα Βούρλα 17.10.2012


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Ν. Καραμαζιώτης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΘΕΜΑ . Έγκριση του ισολογισμού του δήμου Μώλου - Α. Κωνσταντίνου έτους 2011
.

Νέο Κόμμα σχεδιάζει ο Σαμαράς

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου αποκαλύπτουν τα σχέδια του έλληνα πρωθυπουργού για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού ως συνέπεια των πολιτικών του μνημονίου...

Μετά τη διάλυση του πολιτικού σκηνικού από την τρόικα και την ανησυχία ότι μόλις ψηφιστούν και τα νέα μέτρα η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την κατάρρευση, ο Αντώνης Σαμαράς εξετάζει σενάρια μετεξέλιξης της σε νέο πολιτικό σχηματισμό.

• Κίνηση απελπισίας ή φυγή προς τα εμπρός;

• Σε ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει πρόσκληση

• Στόχος ένας νέος «αστικός πόλος» για να προλάβουν τον ΣΥΡΙΖΑ

• Προσπαθούν να ανακόψουν την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Από   ........  epikaira

O Σαμαράς σήμερα απέναντι σε 26 «τσιγκούνηδες» ηγέτες

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικα για τα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα ενώπιον των 26 ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αναμένοντας τουλάχιστον μια θετική δήλωση για την Ελλάδα.

Ωστόσο, δύο δημοσιεύματα από τον έγκυρο γερμανικό Τύπο δεν αφήνουν περιθώρια για τις προθέσεις των εταίρων μας και μας προϊδεάζουν ότι οι Ευρωπαίοι παραμένουν σκληροί με την Ελλάδα και δεν σκοπεύουν άμεσα να δώσουν αναπτυξιακή βοήθεια.

Το περιοδικό Spiegel γράφει ότι η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα είναι ειλημμένη, παρά τα όσα λέγοντα από χείλη επισήμων. Προσθέτει όμως και μια αποκάλυψη-βόμβα ότι η καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. θα γίνει σε «δεσμευμένο» λογαριασμό, ώστε αφ' ενός να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη αφ' ετέρου να μη μειωθεί η πίεση στην Αθήνα για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τη λύση αυτή καταρτίζουν μαζί με την Τρόικα τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία.

Από την πλευρά της, η Sueeddeutsche Zeitung γράφει ότι τα χρήματα της δόσης θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή του χρέους ενώ μισθοί, συντάξεις και επιδόματα θα πληρώνονται εξ ίδιων μέσων.
Είναι προφανές ότι αν τα δημοσιεύματα αυτά επαληθευτούν τότε οι κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας θα είναι μεγάλες και η κυβέρνηση θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να εξηγήσει αυτή την εξέλιξη που δεν δείχνει αλληλεγγύη από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων ούτε φανερώνει πρόθεση να στηριχθεί η Ανάπτυξη στη χώρα μας.

Μια «τσιγκούνικη» δήλωση στήριξης
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μόνο που αναμένεται να μας παραχωρήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι μια παράγραφος στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, στην οποία θα αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που έχει καταβάλλει η χώρα και θα παροτρύνεται να προχωρήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τίποτε περισσότερο δεν προσδοκά η ελληνική πλευρά από την Σύνοδο Κορυφής ενώ δεν φαίνεται να ανοίγονται προοπτικές για την Ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.
Πάντως, η πρώτη θετική δήλωση για την Ελλάδα ήρθε από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι επιθυμεί την Ελλάδα στο ευρώ και πως θα τη στηρίξει, αρκεί να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί. Σύμφωνα, βέβαια, με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel ο Γάλλος Πρόεδρος, παρά τα λεγόμενά του, εναρμονίζεται πλήρως με τις θέσεις της Γερμανίας που ασκεί ασφυκτική πίεση στην Ελλάδα και δεν δείχνει διατεθειμένη να δώσει οριστική λύση στην κρίση χρέους και ύφεσης που μαστίζει τις ευρωπαικές χώρες του Νότου,

 Γερμανικοί κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν, την ίδια ώρα, ότι το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά μόνο «εν παρόδω», καθώς δεν υπάρχει η έκθεση της τρόικας. Κατά τις ίδιες πηγές, η έκθεση της τρόικας, που ούτως ή άλλως θα πρέπει να παρουσιαστεί πρώτα στο Eurogroup, αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου.
Η Τρόικα εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη, παραμονή της Συνόδου Κορυφής, στην οποία επισημαίνει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία «στα περισσότερα ζητήματα που είναι κρίσιμα για να επανακτηθεί το μομέντουμ των μεταρρυθμίσεων και να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της έκθεσης».

Εν αναμονή της δόσης
Αλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει από αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά την οριστικοποίηση των μέτρων με την Τρόικα, ότι η χώρα αναμένει μια θετική παράγραφο από τη Σύνοδο Κορυφής, ώστε να παροτρύνει το Eurogroup να αποφασίσει για την εκταμίευση της δόσης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Στουρνάρα στους Financial Times, την Τετάρτη, οι διαπραγματεύσεις για τα ζητήματα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Αφού το θέμα συζητηθεί εκεί και εν συνεχεία ψηφιστούν τα μέτρα από τη Βουλή, περιμένουμε την εκταμίευση ολόκληρου του ποσού της δόσης -ύψους 31,5 δισ. ευρώ- τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Ασφυξία στο εσωτερικό
Κραυγή αγωνίας εξέπεμψε ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις με την Τρόικα και το παιχνίδι καθυστερήσεων στην εκταμίευση της δόσης.
«Θέλουμε άμεσα τη δόση, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε στους βουλευτές πως αν κοιτάξουν σήμερα τον διεθνή Τύπο, θα δουν ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να ζητήσει βοήθεια.
Αυτό σημαίνει, συμπλήρωσε, ότι τα χρήματα που προορίζονται για εμάς, τα θέλουν και άλλοι. Αν δεν τα πάρουμε τώρα, θα πεθάνουμε από ασφυξία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα έχει να λαμβάνει ακόμη 90 δισ. ευρώ από τα 240 δισ. των δύο δανειακών συμβάσεων. Τα χρήματα αυτά, είπε, θα μας φτάσουν, αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Αν όχι, δεν μας φτάνει τίποτε. Και πρόσθεσε :
«Αν όλα πάνε καλά, τότε δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Αν όχι θα πρέπει να ληφθούν και άλλα».
Αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου προτεραιότητα είναι πως πρέπει η χώρα να λάβει πάση θυσία τη δόση και επιμένει ότι τα μέτρα που προτείνει η Τρόικα, δηλαδή απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις στο δημόσιο δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία. Οι κυβερνητικοί εταίροι θέτουν ευθέως το ζήτημα της εξάντλησης της αντοχής της ελληνικής κοινωνίας στις απαιτήσεις των πιστωτών που ξεπερνάνε κατά πολύ τα όσα πρέπει να γίνουν για να κλειδώσει το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, ώστε να δρομολογηθεί η απόφαση για να δοθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Μέρκελ-Σόιμπλε σε άλλο μήκος κύματος
Μιλώντας χθες στη Βόννη η γερμανίδα καγελάριος Ανγκελα Μέρκελ υυπογράμμισε πως πρέπει να γίνει δουλειά για να ενισχυθεί και να εναρμονιστεί η γενική ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. «Με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, μια νομισματική ένωση δεν μπορεί να αντισταθεί μακροπρόθεσμα στα σοκ» εξήγησε για να προσθέσει ότι η ανταγωνιστικότητα θα είναι ένα από τα σημαντικά θέματα της αυριανής Συνόδου Κορυφής.
Αλλά και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παραμονές της Συνόδου, ζήτησε μεγαλύτερα βήματα προς τη δημοσιονομική ενοποίηση και δήλωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο αλλαγής της ευρωπαϊκής συνθήκης. Μεταξύ όσων ζητά είναι να θεσπιστεί «Επίτροπος Νομίσματος», που θα έχει τη δυνατότητα να απορρίπτει εθνικούς προϋπολογισμούς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, τα παραπάνω αιτήματα θα τα καταθέσει η Γερμανία ως όρο για να συναινέσει στα προγράμματα βοήθειας που ζητά ο ευρωπαϊκός Νότος και η Ελλάδα.
Το Βερολίνο αντέταξε εξάλλου χθες ένα κατηγορηματικό «όχι» σε οποιαδήποτε μορφή κοινής έκδοσης χρέους, την οποία προτείνει η έκθεση του προέδρου της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, που θα συζητηθεί στη Σύνοδο. «Μπορείτε να το πείτε όπως θέλετε: είτε τα πούμε «eurobills» είτε «ταμείο εξαγοράς του χρέους» ή όπως πριν «ευρωομόλογα», αυτός ο τύπος κοινής έκδοσης χρέους δεν θα γίνει με την κυβέρνησή μας» προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μίχαελ Λινκ, στο περιθώριο μιας υπουργικής συνόδου στο Λουξεμβούργο.
Οι Γερμανοί δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι δεν αποτελεί προτεραιότητά τους η άμεση επίλυση του ελληνικού προβλήματος ούτε η Ανάπτυξη της χώρας μας.

Από ......  iefimerida

Φαβορί ο Ομπάμα στις αμερικανικές εκλογές σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Με την αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στις ΗΠΑ να έχει ξεκινήσει και να απομένουν 20 ημέρες πριν οι Αμερικανοί πολίτες αποφασίσουν ποιος από τους Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ θα είναι ο νέος ο πλανητάρχης τα στοιχήματα για το τελικό αποτέλεσμα πέφτουν βροχή.

Ήδη στις εταιρείες στοιχημάτων στο διαδίκτυο οι αποδόσεις συνεχώς αλλάζουν αφού μετά την... νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στο δεύτερο ντιμπέιτ, ο νυν πρόεδρος ανέβηκε ξανά στη θέση του φαβορί, με απόδοση 1,35, ενώ η νίκη του Ρεπουμπλικανού Μιτ Ρόμνεϊ έχει απόδοση 2,90.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας unibet εκτός από τα στοιχήματα για τον νικητή των εκλογών, μεγάλο ενδιαφέρον στο ποντάρισμα παρουσιάζουν και οι υποψήφιοι του υπουργού Εξωτερικών, μετά την απόφαση της Χίλαρι Κλίντον να αποχωρήσει. Φαβορί είναι υποψήφιοι από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών με επικρατέστερους τη Σούζαν Ράιςμε απόδοση 3,00 και τον Τζων Κέρυ με απόδοση 5,00. Στη θέση του αουτσάιντερ βρίσκεται ο πρώην πλανητάρχης Μπίλ Κλίντον με απόδοση 15,00.

Από ......  iefimerida

Σιδερόφραχτη πόλη η Αθήνα – Σε εξέλιξη οι πορείες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

- Βέλγοι μεταλλωρύχοι επικεφαλής της πορείας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
- Προληπτικές προσαγωγές για να αποφευχθούν τα επεισόδια
- Στο Σύνταγμα η πορεία του ΠΑΜΕ
- Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 14/11 προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ
- Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στο Πεδίο του Άρεως
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με φωτογραφίες και video

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

ΩΡΑ 12:30 Η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκινά από το Πεδίο του Άρεως. Επικεφαλής τέθηκαν Βέλγοι μεταλλωρύχοι που ήρθαν στην Αθήνα σε ένδειξη συμπαράστασης





ΩΡΑ 12:18 "Η τρικομματική κοινοπραξία, η τρόικα εσωτερικού μας δουλεύει ψιλό γαζί" δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.






Πόλη φρούριο ξανά η Αθήνα, που από νωρίς το πρωί... θωρακίστηκε ενόψει των συλλαλητηρίων που θα γίνουν στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Προσέχουν για να... έχουν οι καταστηματάρχες της Αθήνας
Προσέχουν για να... έχουν οι καταστηματάρχες της Αθήνας

Το ΠΑΜΕ, όπως συνηθίζει, συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια κι από εκεί ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή (περισσότερα εδώ). ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στο Πεδίο του Άρεως κι εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, που άλλωστε το συνηθίζει.

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 14 Νοεμβρίου κατά της λιτότητας, πρωτοστατούντων των χωρών που «γονατίζουν» από τα Μνημόνια προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Άρεως, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ξεκίνησε στις 11:00.

«Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Οι λαοί της Ευρώπης στενάζουν, με πρώτο τον ελληνικό λαό. Αυτοί που ευθύνονται πλουτίζουν και πίνουν στην υγεία των κορόιδων», είπε ο Γιάννης Παναγόπουλος.




ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 

 

Από .....  newsit

Η δήλωση της Παπαρήγα

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com