Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μακελειό χθες βράδι στο "ΕΧΤΡΑ 3", με τον μπαγάσα τον Στέφανο Χίο να προβάλλει ιστορικά ντοκουμέντα μιας άλλης εποχής.

Αναρτήθηκε από.........  energoipoliteskv.blogspot.com



Μας ξενύχτησε χθες βράδι ο μπαγάσας ο Στέφανος Χίος με το φοβερό "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" του στο EXTRA 3. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας μ΄αυτά που βλέπαμε και μ΄αυτά που ακούγαμε. Λέγαμε πως είναι δυνατόν; Συνέβησαν όλα αυτά. Κι ο Χίος συνέχιζε ασταμάτητος και δώστου φωτογραφίες. Σε μια από αυτές, στην κηδεία του Ατίλιο της θρυλικής φιγούρας της "Θύρας 7", εμφανίζονται ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης-γαύροι αμφότεροι.


Και καθώς έπεφταν στην οθόνη οι ιστορικές φωτογραφίες, ο παρουσιαστής θυμήθηκε ότι στις πρώτες συγεντρώσεις της ΠΟ.ΛΑΝ, του κόμματος που ίδρυσε ο Σαμαράς έδιναν τον παρών ο εξαφανισμένος Χρήστος Καραβέλας, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens και χειριστής των μαύρων ταμείων της εταιρείας καθώς και η σύζυγός του Μάρθα. Στη συνέχεια ο Χίος αναφέρθηκε στην "οικογενειακή συγκατοίκηση" του σημερινού πρωθυπουργού με τον Χριστοφοράκο στην οδό Πεντέλης 32. Η εκπομπή του Χίου αποκάλυπτε πως ο επίσης εξαφανισθείς Μιχ. Χριστοφοράκος διέμεινε- ως ενοικιαστής- στο σπίτι του κουνιάδου του Αντώνη Σαμαρά Διονύση Κρητικού. Για την συγκεκριμένη γειτονιά θα γράψει ο Στέφανος Χίος στην ιστοσελίδα του>




 











ΤΟ ΚΟΥΝΙΑΔΑΚΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ


"Δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο ο Αντώνης ο Σαμαράς . Ούτε με τη Siemens. Που πριν πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι Γερμανοί σε αλληλογραφία που σας έχουμε αποκαλύψει στο πρόσφατο παρελθόν, πίεζε τον Μητσοτάκουλα(άλλο καλό παιδί αυτός)ότι εαν δεν μας δώσετε τη δουλειά με την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, θα σας ρίξουμε.
Η συνέχεια ήταν πιο βολική για τον πρόεδρο της ΠΟΛΑΝ. Έριξε(για τα Σκόπια υποτίθεται)την κυβέρνηση, χρηματοδοτούσε μόνος του το νέο κόμμα μέχρι τη διάλυση του, ζούσε άνετα (από που άραγε τόσο καιρό) και ξαφνικά με το που έγινε κυβέρνηση είπε να κλείσει μαζί με τον Στουρνάρα την νέα συμφωνία με τα παλιά αφεντικά. Πάλι οι Γερμανοί μπροστά μας που αρχίζουν και παίρνουν δουλειές σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
Όλα αυτά θα ήταν ένα πρώτης τάξης παραμυθάκι, εαν δεν υπήρχαν κάποιες σημαντικές (ή ασήμαντες) λεπτομέρειες.

Σε ποιο σπίτι (βίλα για την ακρίβεια) διέμενε ο θείος Μιχάλης ο ναζιστής, τον καιρό που παντοδύναμος, μίζωνε πολιτικούς για να κάνει η μητέρα εταιρεία τις δουλειές;
Μα στη βίλα του κουνιάδου του Αντώνη. Του κυρίου Διονύση Κρητικού. Ναι, του αδερφού της συζύγου του, ο οποίος έχει το 15% της οικογενειακής εταιρείας ΚΥΚΝΟΣ.
Και το ενοίκιο; Υπήρχε ενοίκιο; Και βέβαια υπήρχε. Το οποίο πλήρωνε η ...Siemens. Δηλαδή ο κύριος Κρητικός-κουνιάδος του πρωθυπουργού- είναι απόλυτα νόμιμος, πιστεύουμε. Δηλαδή εαν ζητηθούν παραστατικά μισθωτήριου και τιμολογία, θεωρητικά όλα είναι νόμιμα. Και καλυμμένα.
Pentelis str.32 ο κύριος M.Hristoforakos, στο σπίτι του κουνιάδου και Pentelis str.32a ο κ. E.Sekeris , ο μπατζανάκης του...κυρίου Σαμαρά, ο οποίος εργάζεται σε επιτελική θέση στη...Siemens και με το περιβόητο e-mail ενημέρωνε τον νυν πρωθυπουργό ότι παρότι ξέρει πολλά για την Siemens, θα κρατήσει το στόμα του κλειστό.
Το θέμα είναι ότι όντως ο κ.Σέκερης φέρθηκε ως κύριος στην οικογένεια του, στη δουλειά του και στον κύριο πρωθυπουργό αλλά απ'οσα μαθαίνουμε ο κ.πρωθυπουργός(άφιλο τον αποκαλούν οι μελλοθάνατοι φίλοι του), τον θυσίασε ως "Ιφιγένεια" για να πετύχει(λένε οι κατήγοροι του).
Και στην πισω πλευρα η βίλα του κουνιάδου που διέμενε ο θείος Μιχάλης, γειτνίαζε με τον... Κυριάκο Μητσοτάκη. Μα είναι δυνατόν;
Και ο Σαμαρας που μπαινοβγαινε στα χρόνια της πολιτικής του ερήμου δεν τον γνώριζε ....Τον Μιχάλη, μας ενημερώνουν φίλοι του ιστολογίου.
Κάποιος ιστορικός οφείλει να ξαναγράψει την ιστορία, Αντώνη. Δεν νομίζεις;"

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως αυτές τις μέρες γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας για τους όρους του νέου Μνημονίου...

Βρυξέλλες: Εκτός στόχων η Ελλάδα- Χρειάζονται και άλλα μέτρα

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Αποσπάσματα από την έκθεση του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup...
«Το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από το στόχο του 120% του ΑΕΠ το 2020», σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και όπως αναφέρεται η Αθήνα θα χρειαστεί να προβεί σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αποσπάσματα από την έκθεση του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup.

«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως είχε προβλεφθεί. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στο 136% και αυτό κάτω από ένα θετικό σενάριο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού, την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση» δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος προτίμησε την ανωνυμία.

«Νέα μέτρα πρέπει να ληφθούν, εκτός των υπαρχόντων 89», δήλωσε ο αξιωματούχος αναφερόμενος σε μια λίστα μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί και θα πρέπει να υλοποιηθούν προτού μπορέσει η ευρωζώνη και το ΔΝΤ να καταβάλει οποιαδήποτε δόση του δανείου έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα.

Εκτός από τις προβλέψεις για το χρέος, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προσπαθούν να υπολογίσουν το ποσό που θα χρειαστεί επιπλέον η Αθήνα, αν αντί για το 2014 της δοθεί χρόνος μέχρι το 2016 προκειμένου να φτάσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5%, όπως είχε συμφωνηθεί τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το Reuters, τα δύο επιπλέον χρόνια θα δώσουν μια ανάσα στην ελληνική οικονομία, επιτρέποντάς τη γρηγορότερη ανάπτυξη και ως εκ τούτου την αύξηση των πιθανοτήτων η Ελλάδα να είναι τελικά σε θέση να κάνει το χρέος της βιώσιμο.

«Οι πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης για την Ελλάδα εκτιμάται ότι πλέον είναι στα περίπου 30 δις ευρώ» είπε ο αξιωματούχος μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup.

Οι εκτιμήσεις από διάφορους αξιωματούχους, από τον περασμένο Ιούλιο, κυμαίνονταν από τα 13 έως τα 30 δισ. ευρώ. Την Πέμπτη, ένας ακόμα αξιωματούχος έκανε εκτιμήσεις ότι οι ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας θα κυμαίνονται μεταξύ 16 και 20 δισ. ευρώ.

Από ......  epikaira

«Ου κοπρόσκυλα, δοσίλογοι να φύγετε» - Αποδοκιμασίες σε Παπούλια και επισήμους [βίντεο]

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com


Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη αποδοκίμασε τον πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά την άφιξη του, καθώς και τους υπόλοιπους επισήμους που πήγαν στην εκκλησία.
Αν και ο ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ήταν αρκετός όπως και στο βίντεο που έχει αναρτήσει το thestival.gr, ωστόσο αυτοί που αποδοκίμασαν τον κ. Παπούλια δεν ήταν πολλοί, ωστόσο τα συνθήματα τους ακούστηκαν. «Δοσίλογοι, να φύγετε από τη Θεσσαλονίκη», «ου κοπρόσκυλα» και «δεν θέλουμε επισήμους».



Από .......   iefimerida

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Η Ελλάδα στην ιστορική της πορεία, από την αρχαιότατη εποχή μέχρι σήμερα, πολλές φορές αντιμετώπισε επικίνδυνους κατακτητές που θέλησαν να υποδουλώσουν το λαό της. Όμως πάντα ο ελληνικός λαός στις κρίσιμες αυτές ώρες, που έρχονταν απειλητικές να σβήσουν το φως του πολιτισμού του, που φώτιζε το δρόμο της ανθρωπότητας, στεκόταν πιστός στο ιστορικό του χρέος. Με ένα «Μολών λαβέ» και ένα «ΟΧΙ», με το λόγο και τη λόγχη, πολεμούσε για τα ιερά ιδανικά του ανθρώπου, για το δίκαιο και την ελευθερία.
Ο Μαραθώνας, οι Θερμοπύλες, οι Πλαταιές, το 1821, η Πίνδος, το Αργυρόκαστρο, οι ηρωικοί αγώνες του λαού μας στα χρόνια της κατοχής, όλα αυτά αποτελούν φωτεινά ορόσημα που σημαδεύουν την ανοδική πορεία όχι μόνο του λαού μας, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας και δείχνουν στο σαστισμένο κόσμο οράματα χαράς και νέας ζωής.
Σε ανάμνηση της μεγάλης εθνικής ημέρας, της 28ης Οκτωβρίου 1940, οπότε με την έναρξη του ελληνικού αγώνα εναντίον των επιδρομέων Ιταλών η πατρίδα μας έγραψε καινούριες σελίδες δόξας, ηρωισμού και αυτοθυσίας στη μεγάλη της Ιστορία και φώτισε με το υπέροχο παράδειγμά της όλους τους λαούς της γης, διδάσκοντας το πνεύμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, δίνουμε το ιστορικό χρονικό της δοξασμένης αυτής επετείου.
Ώρα 3.30 π.μ. Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940. Αυτή την ώρα ο πρεσβευτής της Ιταλίας Γκράτσι ξύπνησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά και του έδωσε ένα ιταμό και δόλιο τελεσίγραφο. Ζητούσε εξ ονόματος του Μουσολίνι να καταλάβουν την Ελλάδα ιταλικά στρατεύματα και να τους επιτραπεί το πέρασμα από την Αλβανία στην Ήπειρο. Το τελεσίγραφο όριζε δύο ώρες προθεσμία για να απαντήσει, με την απειλή ότι διαφορετικά τα ιταλικά στρατεύματα θα εισέβαλαν με τη βία στο ελληνικό έδαφος. Ο πρεσβευτής παρακάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να δώσει διαταγή στα στρατεύματα, που φυλούσαν τα σύνορα προς την Αλβανία, να μην προβάλλουν αντίσταση κατά των Ιταλών. Ο πρωθυπουργός όμως αδίστακτα και υπερήφανα απάντησε: «ΟΧΙ, δεν δίνω τέτοια διαταγή… Η Ιταλία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ελλάδας. Λοιπόν θα πολεμήσουμε».
Ώρα 4.00 π.μ. Από τη στιγμή αυτή η Ελλάδα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Ιταλία. Συγκλήθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο έκτακτα και δόθηκαν εντολές για δράση στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Ώρα 5 π.μ. Σε έκτακτο φύλλο της επίσημης «Εφημερίδας της Κυβερνήσεως» δημοσιεύθηκε το διάταγμα της γενικής επιστράτευσης της χώρας, που έφερε την υπογραφή του βασιλιά Γεωργίου Β΄ και του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ώρα 7 π.μ. Για πρώτη φορά οι σειρήνες ηχούσαν στην πρωτεύουσα και στις μεγάλες πόλεις της χώρας, καθώς και οι καμπάνες των εκκλησιών σε πόλεις και χωριά για να αναγγείλουν το ιστορικό γεγονός στον ελληνικό λαό, που ενθουσιάζεται, καθώς η πατρίδα τον καλεί να ασκήσει το υπέρτατο χρέος του για την ελευθερία και τη σωτηρία της. Έκτακτες εκδόσεις των εφημερίδων κυκλοφορούν στην Αθήνα, που περιγράφουν τα γεγονότα και δημοσιεύουν τα διατάγματα της επιστράτευσης. Ο κόσμος πλημμυρίζει τους δρόμους, σχηματίζει αυθόρμητες διαδηλώσεις με σημαίες και εικόνες, ξεχύνεται στις πλατείες και ζητωκραυγάζει με ενθουσιασμό και αισθήματα πατριωτικής υπερηφάνειας για τον πόλεμο. 
Όσοι επιστρατεύονται, με κάθε μεταφορικό μέσο τρέχουν στους στρατώνες να παρουσιαστούν και από το ένα ως το άλλο άκρο της Ελλάδας αντηχεί μια ιαχή «Ζήτω η Ελλάδα. Νίκη, λευτεριά και η Παναγιά μαζί μας!»
Ώρα 8 π.μ. Με τους ήχους του εθνικού ύμνου ο Ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας μεταδίδει το ιστορικό της κήρυξης του Ελληνοϊταλικού πολέμου και τα δύο ιστορικά διαγγέλματα του βασιλιά και του πρωθυπουργού «…Ὁ Πρόεδρος τῆς Κυβερνήσεως σᾶς ἀνήγγειλε πρό ὀλίγου ὑπό ποίους ὅρους ἀναγκάσθημεν νά ἐξέλθωμεν εἰς πόλεμον κατά τῆς Ἰταλίας, ἐπιβουλευθείσης τήν ἀνεξαρτησίαν τῆς Ἑλλάδος. Κατά τήν μεγάλην αὐτήν στιγμήν εἶμαι βέβαιος ὅτι κάθε Ἕλλην καί κάθε Ἑλληνίς θά ἐκτελέσουν τό καθῆκον τούς μέχρι τέλους καί θά φανοῦν ἀντάξιοι τῆς ἐνδόξου ἡμῶν ἱστορίας. Μέ τήν πίστιν εἰς τόν Θεόν καί εἰς τά πεπρωμένα τῆς Φυλῆς τό Ἔθνος σύσσωμον καί πειθαρχοῦν ὡς ἕνας ἄνθρωπος, θά ἀγωνισθῆ ὑπέρ βωμῶν καί ἑστιῶν μέχρι τῆς τελικῆς νίκης».
Ώρα 8-9 πμ. Ο λαός της πρωτεύουσας και ολόκληρης της Ελλάδας βρίσκεται σε συναγερμό. Με όλον τον κίνδυνο που αναγγέλλουν οι σειρήνες επισημαίνοντας την εμφάνιση στον ελληνικό ορίζοντα ιταλικών αεροπλάνων ο πληθυσμός βρίσκεται στους δρόμους διαδηλώνοντας τη θέλησή του να αγωνισθεί και να νικήσει τους ύπουλους εχθρούς. Τα σχολεία, τα εργοστάσια, τα καταστήματα κλείνουν και όλοι συγκεντρώνονται στις γειτονιές, ύστερα ξεχύνονται προς το κέντρο με τραγούδια και ζητωκραυγές.
Ο Ραδιοφωνικός σταθμός μεταδίδει το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά, ανάμεσα σε ενθουσιαστικά εμβατήρια. «Πρός τόν ἑλληνικόν λαόν. Ἡ στιγμή ἐπέστη πού θά ἀγωνισθῶμεν διά τήν ἀνεξαρτησίαν τῆς Ἑλλάδος, τήν ἀκεραιότητα καί τήν τιμήν της. Μολονότι ἐτηρήσαμεν τήν πλέον αὐστηράν οὐδετερότητα καί ἴσην πρός ὅλους, ἡ Ἰταλία, μή ἀναγνωρίζουσα εἰς ἡμᾶς τό δικαίωμα νά ζῶμεν ὡς ἐλεύθεροι Ἕλληνες, μοῦ ἐζήτησε σήμερον, τήν 3ην π.μ. τήν παράδοσιν τμημάτων τοῦ ἐθνικοῦ ἐδάφους κατά τήν ἰδίαν αὐτῆς βούλησιν καί ὅτι πρός τήν κατάληψιν αὐτῶν ἡ κίνησις τῶν στρατευμάτων της θά ἄρχιζε τήν 6ην π.μ. Ἀπήντησα πρός τόν Ἰταλόν πρεσβευτήν ὅτι θεωρῶ καί τό αἴτημα αὐτό καθ’ ἑαυτό καί τόν τρόπον μέ τόν ὁποῖον γίνεται τοῦτο ὡς κήρυξιν πολέμου τῆς Ἰταλίας κατά τῆς Ἑλλάδος».

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com



Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ''

Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com