Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κατεπείγουσα έρευνα για την υποκλοπή εγγράφων από το ΥΠΟΙΚ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com



Ο εισαγγελέας ζητάει να εντοπιστούν άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη των υπαιτίων...   

Eντολή για ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης ηλεκτρονικής εισβολής και υποκλοπής εκατοντάδων σημαντικών εγγράφων, από το υπουργείο Οικονομικών, έδωσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώσης.

Ο εισαγγελέας ζητάει με την παραγγελία του, να εντοπιστούν άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη των υπαιτίων για την υπόθεση και να του αποσταλεί, ακόμη και εντός της ημέρας, δικογραφία.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, η ενέργεια που παρουσιάστηκε χθες ως κυβερνοεπίθεση των γνωστών- αγνώστων χάκερς Anonymous είναι, πιθανότατα, οργανωμένο κύκλωμα στο εσωτερικό του υπουργείου που υποκλέπτει απόρρητα έγγραφα.

Ολα ξεκίνησαν όταν αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα ότι χάκερς είχαν υποκλέψει διαβαθμισμένα αρχεία που αφορούν στο ελληνικό δημόσιο χρέος, απόρρητα τηλεγραφήματα αλλά και εκατοντάδες κωδικούς χρηστών στα εσωτερικά συστήματα.

Ως δράστες της κυβερνοεπίθεσης εμφανίζονταν μάλιστα οι Anonymous, οι οποίοι έστειλαν μήνυμα στα αγγλικά για το λόγο της υποκλοπής των αρχείων. Σύμφωνα με το «επαναστατικό» μήνυμα, το χτύπημα ήταν διαμαρτυρία «για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα».

Από ........  epikaira

Αυτές είναι οι off shore εταιρείες της λίστας Λαγκάρντ που ο Βαξεβάνης λέει ότι κρύβουν πολιτικούς

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Νέες αποκαλύψεις προανήγγειλε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και δήλωσε ότι έχει πληροφορίες για ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ που σχετίζονται με offshore και υπουργούς.

Πράγματι, εκτός από τα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εμπόρων, γιατρών, δικηγόρων, βιομηχάνων, ιδιωτών που διατηρούν λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα HSBC η φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει και πάνω από 250 εταιρείες off shore ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημοσιογράφου, που αποκάλυψε τα ονόματα που φέρονται να περιλαμβάνονται στην περίφημη «Λίστα Λαγκάρντ», διαθέτει πληροφορίες για offshore εταιρίες της λίστας που συνδέονται ακόμα και υπουργούς.

Την δήλωση αυτή έκανε στους Times, όπως ανέφερε το iefimerida.gr
«Έχουμε πληροφορίες που θα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον και σε άλλα δημοσιεύματα. Υπάρχουν ονόματα στη λίστα που οδηγούν σε offshore εταιρίες και συνδέονται με άλλα πρόσωπα, σχετιζόμενα ακόμα και με υπουργούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαξεβάνης.

Τα ονόματα των εν λόγω εταιρειών στη λίστα Λαγκάρντ, πλην των γνωστών που είναι η τυποεκδοτική Πήγασος και η Coca Cola, δεν αποκαλύπτουν τίποτα εκ πρώτης όψεως για τους ιδιοκτήτες τους:







Από........  iefimerida

Σκηνές Βιβλικής καταστροφής στη Νέα Υόρκη από τον τυφώνα Σάντι [εικόνες]


Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Στο έλεος του φονικού τυφώνα Σάντι βρίσκεται απο χθες η Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στην πόλη, ενώ έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 13 άτομα μέχρι τώρα, αφού τελικά ήταν πολύ πιο ισχυρός από ότι οι επιστήμονες υπολόγιζαν.

Μέσα στον πανικό και τις συγκεχυμένες πληροφορίες που καταφθάνουν από παντού για την κατάσταση που επικρατεί στην Νέα Υόρκη, κάποιοι πιο τολμηροί τράβηξαν φωτογραφίες από τα πελώρια κύματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από το πέρασμα του τυφώνα Σάντι και η κατάσταση είναι πραγματικά τρομακτική, αφού έχει πλημμυρίσει ακόμα και το αεροδρόμιο JFK αλλά και την Γουόλ Στρητ.



















Από  .....  iefimerida

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από....  energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' Ημέρα ''

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com