Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ν.Σταυρογιάννης :Δεν ψήφισα , απογοητεύτηκα!

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης μιλώντας στο  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ανέφερε ότι δεν παραβρέθηκε την ώρα της ψηφοφορίας γιατί απογοητεύτηκε , αγανάκτησε και αηδίασε με την συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων του που επιδόθηκαν  σε  ρεσιτάλ  υποκρισίας υπέρ δήθεν των δημοσιογράφων ενώ άλλοι αντίθετα λειτούργησαν ως εντεταλμένοι κομματικοί υπάλληλοι.
«Εκείνη την ώρα άλλωστε είχα πολύ σοβαρότερη υποχρέωση να συναντηθώ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται  να αποτραπεί το  ξεπούλημα μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες».
Άλλωστε ,πρόσθεσε ,είμαι συνεπής προς τις θέσεις μου και φυσικά δεν  θα τα ψήφιζα.
Οι άλλοι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος , Χρ.Σταϊκούρας και Ελένη Μακρή –Θεοδώρου ψήφισαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Ο Βασίλης Κυριακάκης του ΣΥΡΙΖΑ τήρησε την εκπεφρασμένη  θέση του κόμματος του.

Από  .... lamiafm1

Ο Σαμαράς δίνει το φιλί της ζωής στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Το σκηνικό που διαμορφώθηκε στη Βουλή και τα μετέπειτα βήματα της κυβέρνησης συζήτησε χθες το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον εμψύχωσε, ζήτησε να μάθει τις προεκτάσεις που ενδέχεται να πάρει κατά την ψήφιση του Μνημονίου η εσωκομματική θύελλα που πλήττει το ΠΑΣΟΚ και άφησε να εννοηθεί ότι θα στηρίξει την παρουσία του στην συγκυβέρνηση.
Μάλιστα, συνεργάτες του Πρωθυπουργού ενημέρωναν χθες ότι ο κ. Σαμαράς εκτιμά τη συνεπή στήριξη στην κυβέρνηση που παρέχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και εξήραν την «στάση υπευθυνότητας» που τηρεί απέναντι στο Μνημόνιο, παρά τις εσωκομματικές αντιξοότητες.
Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρήσει στη ζωή την τρικομματική κυβέρνηση και ετοιμάζεται να δώσει «φιλί ζωής» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αμφισβήτησης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά παρακολουθούν με ανησυχία τα τεκταινόμενα στην Ιπποκράτους και εκτιμούν ότι ο κ. Βενιζέλος χρήζει άμεσης στήριξης προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια του και να ξεπεράσει τον άμεσο κίνδυνο να τεθεί θέμα ηγεσίας προκειμένου, όπως ισχυρίζονται στο Μαξίμου, η συγκυβέρνηση να μακροημερεύσει και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Σε ρόλο αντιπροέδρου
Σενάρια άρχισαν και πάλι να διακινούνται ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει άλλη μορφή στη κυβερνητική συνεργασία με τους δύο εταίρους και θα χρίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο αντιπρόεδρο στην κυβέρνηση. Αυτό το σενάριο αρχίζει να φαίνεται ελκυστικό και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αφού διαπίστωσε, μετά από τέσσερις μήνες στην συγκυβέρνηση, ότι η «ολίγον συμμετοχή» δεν απέδωσε.
Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε το ένα πόδι έξω από την συγκυβέρνηση προτείνοντας μόνο τεχνοκράτες και όχι βουλευτές στα υπουργεία η στρατηγική αυτή απέτυχε, ισχυρίζονται στην Ιπποκράτους και το κόμμα χάνει συνεχώς στις δημοσκοπήσεις.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την απροσδόκητη εσωκομματική θύελλα που ξέσπασε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες θα συνδέονται τόσο με την πορεία του κόμματος όσο και με τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η ανάδειξή του σε ρόλο αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης θα σταματούσε τις εσωκομματικές αναταράξεις και θα αποθάρρυνε τους επίδοξους δελφίνους να τον αμφισβητήσουν άμεσα. Ο κ. Βενιζέλος θα αξιοποιήσει όσο μπορεί το χαρτί του επικείμενου ανασχηματισμού προκειμένου να μεταπείσει ορισμένους αντάρτες να καταψηφίσουν τα μέτρα προτείνοντας το «τυράκι» της υπουργικής καρέκλας.

Ο Βενιζέλος θέλει αρκετά υπουργεία
Θεωρείται δεδομένο ότι αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων θα ακολουθήσει ανασχηματισμός, ο οποίος ενδέχεται να είναι και σαρωτικός. Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου του εισηγούνται να εξαγγείλει από του βήματος της Βουλής ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδίου στα κυβερνητικά πράγματα.
Επιπλέον του εισηγούνται να ζητήσει παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε 3-4 συγκεκριμένους και νευραλγικούς τομείς, όπως τα έσοδα και ο πυρήνας του κράτους, δηλαδή είτε το υπουργείο Εσωτερικών είτε το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Με άλλα λόγια να ζητήσει να τοποθετηθεί στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (π.χ ο Φίλιππος Σαχινίδης) ως υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα, αλλά να έχει την ευθύνη σε όλα: υφυπουργούς, επικεφαλής ΣΔΟΕ κ.λπ.
«Διεκδικούμε την ευθύνη. Και ας κριθούμε. Αν σε ένα χρόνο δεν έχουν υπάρξει αποτελέσματα να πάμε σπίτι μας και να κλείσουμε το μαγαζί» λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Βενιζέλου.
«Το ερμαφρόδιτο σχήμα που ακολουθήθηκε στο σχηματισμό κυβέρνησης με εσωτερικές ισορροπίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων (άλλος υπουργός, άλλου κόμματος υφυπουργός κ.λπ.) δεν λειτούργησε» προσθέτουν με έμφαση αναγνωρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει πάρει το κόστος συμμετοχής του στην κυβέρνηση χωρίς να μπορεί να προσδοκά σε κεφαλαιοποίηση του».
Οπως όλα δείχνουν πάντως, σε μια τέτοια προοπτική συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση δεν υπολογίζονται παλαιά και έμπειρα στελέχη του κόμματος, (Χρυσοχοΐδης κλπ) αλλά πολιτικά στελέχη νεότερης γενιάς (Φίλιππος Σαχινίδης, Φώφη Γεννηματά, κλπ).

Αγκάθι η λίστα Λαγκάρντ
Το μόνο αγκάθι στον «γάμο» Σαμαρά-Βενιζέλου αποτελεί η εμπλοκή του τελευταίου στο μείζον ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ. Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης παρέπεμψε το θέμα και ζήτησε να διερευνηθούν από τη Βουλή πράξεις ή παραλείψεις των πρώην υπουργών Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Αν το ζήτημα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή θα είναι δύσκολο για τον Πρωθυπουργό να δώσει πράσινο φως στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα κρίνει τον κ. Βενιζέλο αν στο μεταξύ τον έχει ορίσει Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ομως, εξίσου δύσκολο θα είναι για τον κ. Σαμαρά να σταματήσει κάθε διερεύνηση αφού ήδη έχει απορρίψει αίτημα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για αναζήτηση ευθυνών για το Μνημόνιο.

Ο ρόλος Κουβέλη
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι δεν έχει επικοινωνήσει ούτε μια φορά με τον Πρωθυπουργό το τελευταίο διάστημα, παρά τις φήμες ότι υπήρξε χθες τηλεφωνική επικοινωνία. Στελέχη του κόμματος εισηγήθηκαν στον Φώτη Κουβέλη να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσει στον Αντώνη Σαμαρά αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή.
Οι επιλογές που συζητούνται τώρα στη ΔΗΜΑΡ είναι να ψηφίσει «παρών» στο Μνημόνιο ή να απέχει από την ψηφοφορία αλλά να ψηφίσει «ναι» στον προυπολογισμό που θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Σταθερή απόφαση της ΔΗΜΑΡ είναι πάντως να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα και γι'αυτό το λόγο αποκλείεται το ενδεχόμενο να ψηφίσει «όχι» στο Μνημόνιο αφού έτσι θα σήμανε αυτόματα την έξοδό της από την τρικομματική κυβέρνηση.

Από .......  iefimerida

Από τα Καμένα Βούρλα η εκκίνηση του 11ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Στην τελική ευθεία βρίσκεται το 11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο διοργανώνει το Αγωνιστικό Τμήμα της ΕΛΠΑ και θα διεξαχθεί... το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 – 4 Νοεμβρίου, με επίκεντρο τα Καμένα Βούρλα.

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, θα αποτελέσει το 12ο γύρο της κατηγορίας Sporting που προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Ράλλυ της FIA, καθώς και τον 9ο γύρο του Πρωταθλήματος Regularity της FIA.

Ο διήμερος αγώνας θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου σε ασφάλτινο οδόστρωμα για τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity, και σε μικτή επιφάνεια για αυτά της Sporting.

Από τα Καμένα Βούρλα, όπου και το . επίκεντρο του αγώνα, οι αγωνιζόμενοι στην κατηγορία Sporting θα πάρουν εκκίνηση το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. για το πρώτο σκέλος του 11ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί σε ασφάλτινες τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές ‘’Μπράλος’’ – ΄΄Χάνι Ζαγκανιά΄΄ - ΄΄Παύλιανη΄΄ συνολικού μήκους 87 χλμ.Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα ίδια αυτοκίνητα με τις κατάλληλες εργασίες θα προετοιμαστούν έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στις τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, ΄΄Καρυά΄΄ - ΄΄Ελάτεια΄΄ – ΄΄Τιθορέα΄΄ μήκους 86 χλμ της Κυριακής.

Το χωμάτινο σκέλος της Κυριακής προσμετρά και στο 48ο Πρωτάθλημα Χώματος και θα ξεκινήσει μετά το πέρασμα του τελευταίου ιστορικού οχήματος.

Με αμιγώς ασφάλτινο χαρακτήρα, η διαδρομή της κατηγορίας Regularity θα έχει σαν αφετηρία τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις, ενώ με ενδιάμεσους σταθμούς σε περιοχές της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, θα ολοκληρωθεί έπειτα από περίπου 600 χλμ. στα Καμένα Βούρλα, όπου και η τελετή τερματισμού και η απονομή των επάθλων για το 11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις το απόγευμα της Κυριακής 4 Νοεμβρίου.

peritroxon.gr.

Αγωνία στην κυβέρνηση μετά το «όχι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις μειώσεις στις συντάξεις

Αναρτήθηκε  από.......  energoipoliteskv.blogspot.com

Το στραπάτσο του πρώην υπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη, ο οποίος επιχείρησε να φέρει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο- έκτρωμα για τις συντάξεις του Δημοσίου και έφαγε «πόρτα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σκέπτεται και. ιδρώνει το οικονομικό επιτελείο, το οποίο απέκτησε δύο ισχυρούς πονοκεφάλους.
Ο πρώτος έχει να κάνει καθαρά με το διαδικαστικό, δηλαδή το εάν θα επιμείνει να συμπεριλάβει τις νέες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις στο πολυσυζητημένο πολυνομοσχέδιο, κινδυνεύοντας με ακυρότητα, όπως τουλάχιστον προειδοποίησε το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ο δεύτερος είναι ακόμα πιο έντονος και μάλλον δεν δέχεται. ίαση, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο αμφισβητεί τη «καρδιά» των ρυθμίσεων, το εάν δηλαδή ξεπερνάνε τη κόκκινη γραμμή της συνταγματικότητας. Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Ελεγκτικό Συνέδριο δήλωναν ότι οι αποφάσεις του Ελεγκτικό Συνέδριο δεν δεσμεύουν τον νομοθέτη, όπως επίσης ότι πολλές φορές στο παρελθόν το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέφραζε ανάλογες επιφυλάξεις. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι μια τέτοια απόφαση σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στο εσωτερικό των κυβερνητικών εταίρων, ενώ όπως τονίζουν έμπειροι νομικοί δίνει «πάτημα» για προσφυγές με σοβαρό ενδεχόμενο να γίνουν δεκτές.
Από τις αποφάσεις του Ελεγκτικό Συνέδριο της 30ης και 31ης Οκτωβρίου αναδείχθηκε, επίσης, η ασυνεννοησία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως η κλιμάκωση των μειώσεων στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.
Όπως φαίνεται από τις εν λόγω αποφάσεις, η κυβέρνηση ενημέρωσε κατ' αρχήν για τη πρόθεση της να μειώσει τις συντάξεις με 3 συντελεστές (5%, 10% και 15%) αλλά μέσα σε διάστημα μόλις 24 ωρών άλλαξε γνώμη και ενημέρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο για 5 συντελεστές (5%, 10%, 15%, 20%, 25%), ενισχύοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που ήθελαν το υπουργείο Εργασίας να επιμένει στη κλίμακα των 5 συντελεστών και το υπουργείο Οικονομικών να επιμένει στη κλίμακα των 3 συντελεστών!!!

Από  ......  iefimerida

Λάουκ: Σχεδόν αναπόφευκτη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Ακόμα και στελέχη των χριστιανοδημοκρατών στη Γερμανία αναγνωρίζουν το ατελέσφορο των πολιτικών λιτότητας...
Σχεδόν αναπόφευκτη χαρακτήριζει μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Κουρτ Λάουκ.

Σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Λάουκ επισημαίνει ότι αν και θα ήταν οδυνηρή μια διαγραφή μεγάλου τμήματος της οικονομικής βοήθειας, είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να είναι η λύση απλώς να αυξάνουμε, να επεκτείνουμε ή να συγκαλύπτουμε περαιτέρω τους κινδύνους εγγύησης.

"Η περίπτωση της Ελλάδας δείχνει ότι η πολιτική της λιτότητας και της διάσωσης, από μόνη της, δεν είναι παραγωγική. Οδήγησε μόνο στην απομάκρυνση πολλών πολιτών από την Ευρώπη. Κάποιοι δεν θέλουν λιτότητα μέχρι θανάτου, άλλοι δεν θέλουν να πληρώνουν για τζαμπατζήδες. Η αναμενόμενη τον Νοέμβριο έκθεση της τρόικας απειλείται να καταντήσει φάρσα", τονίζει ο κ. Λάουκ.

 Πηγή: ΑΜΠΕ

Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com



Αθωωτική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη καθώς πριν από λίγο το Δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του...

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, καθώς πριν από λίγο το Δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του.

«Την αποφαση την ξέρετε. Η απόφαση βγήκε μέσα απο τις εξελίξεις. Ήταν απελευθέρωση της δημοσιογραφίας.
 Η απόφαση του δικαστηρίοου είναι μια πολύ σοβαρη νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους, ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της δίκης ο δημοσιογράφος ο οποίοος παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τα ξένα μίντια για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς έλληνες δημοσιογράφους.

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Αυξάνει τη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε διαρκή πτώση βρίσκονται τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει τη διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία...

Σταθερά καθοδική πορεία καταγράφουν τα τρία κόμματα της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή να έχουν σταθερά ανοδική τάση.

 Στη Δημοσκόπηση της Pulse για το “Ποντίκι” ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να διευρύνει τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου από τη ΝΔ που φαίνεται μέσα σε έναν μήνα να χάνει, δημοσκοπικά τουλάχιστον, μια ακόμη μονάδα.

 Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την Pulse
ΝΔ 20%
ΣΥΡΙΖΑ 23%
ΠΑΣΟΚ 6,5%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 6,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 11,5%
ΔΗΜΑΡ 4%
ΚΚΕ 5%

Στην ίδια δημοσκόπηση και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψήφων τα κόμματα έχουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 22%
ΣΥΡΙΖΑ 25,5%
ΠΑΣΟΚ 7%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 13%
ΔΗΜΑΡ 4,5%
ΚΚΕ 5,5%

 Οι πολίτες πάντως για ακόμη μια φορά προκρίνουν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον... κανένα με ποσοστό 45%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 28% με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 23%.

Πηγή: Newsit

Επαφές Μαρκόπουλου- Κακλαμάνη για νέο κόμμα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση και να προκαλέσει ακυβερνησία με ανεξέλεγκτες συνέπειες για όλη τη χώρα, παίζεται τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πατρών Νίκος Νικολόπουλος φέρεται να είπε ότι γνωρίζει πώς στο παρασκήνιο στήνονται νέα… Ιουλιανά κατά της Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, ετοιμάζεται, λένε οι πληροφορίες, να πάρει 7 βουλευτές του Πάνου Καμμένου και μαζί με άλλους «πρόθυμους» βουλευτές από τη ΝΔ να σχηματίσουν κόμμα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρωτεργάτης της προσπάθειας αυτής είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος σήμερα και χωρίς να υπάρχει πρόβλημα συνοχής στη ΝΔ, ζήτησε τη σύγκλισης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις. Συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης σε επιστολή του αναφέρει:
«Μετά τα όσα συνέβησαν στην χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή, προκύπτει μείζον πρόβλημα συνοχής της Κυβερνητικής πλειοψηφίας. Υπενθυμίζω, ότι στο πρόσφατο παρελθόν τρεις φορές απεσύρθησαν την τελευταία στιγμή Κυβερνητικές τροπολογίες, προ του κινδύνου καταψήφισης τους. Εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που ακολουθούν, για μια ακόμη φορά, ζητώ επείγουσα σύγκλιση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, για ενημέρωση από τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Αντώνη Σαμαρά και ευρεία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας. Αναμένω την απάντηση σας, μετά την αυτονόητη συνεννόηση που θα έχετε με τον Πρόεδρο του κόμματός μας».
Όλοι απόρησαν με την επιστολή αυτή καθώς ούτε χθες στη Βουλή αλλά ούτε και σήμερα η ΝΔ εμφάνιζε προβλήματα συνοχής, αντιθέτως όλοι οι βουλευτές «μπετόν» ακολούθησαν την προτροπή του Αντώνη Σαμαρά να μη δημιουργήσουν πρόβλημα. Αν συνδυάσει κανείς την κίνηση του Ν. Κακλαμάνη με τις φήμες περί υπόγειων συζητήσεων για δημιουργία κόμματος, τότε μπορεί να αντιληφθεί τη σκοπιμότητα της πρότασης για σύγκλιση Κ.Ο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μαρκόπουλος είχε βρει του επτά… Ανεξάρτητους και αναζητούσε πρόσβαση, μαζί με τον Ν. Κακλαμάνη, στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και μάλιστα αν είναι δυνατόν πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, αλλά ίσως και μετά. Άλλωστε, οι σχέσεις του κ. Μαρκόπουλου με τον Π. Καμμένο δεν διήγαν και τις καλύτερες ημέρες τον τελευταίο καιρό ενώ σε ότι αφορά τον κ. Κακλαμάνη, φαίνεται ότι δε συγχωρεί στον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν έγινε αυτός γραμματέας του κόμματος αλλά ο Μ. Κεφαλογιάννης. Προφανώς ξεχνά βέβαια, ότι στις εσωκομματικές εκλογές ηττήθηκε με τεράστια διαφορά, 301 ο κ. Κεφαλογιάννης, 186 ο Ν. Κακλαμάνης.
Ξέρουμε όλοι ότι στη μακρά πολιτική ιστορία της χώρας, τα «μαγειρέματα» γίνονται σε υπόγεια και με όλους τους κανόνες της συνωμοσίας. Επίσης, ξέρουμε ότι οι «Εφιάλτες» σ’ αυτό τον τόπο έχουν καταδικαστεί. Γι’ αυτό, όποιος έχει κάτι να πει, ας το πει τώρα και φανερά. Ας αναλάβει τις ευθύνες του εδώ και τώρα. Αν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης ας το κάνει. Αλλά θα πρέπει να ξέρει το διακύβευμα.
Και όλοι θα πρέπει να θυμούνται: Το χρήμα πολλοί αγάπησαν, την προδοσία ουδείς.

Από ......antinews

Πρώτο θέμα στους Financial Times η θύελλα που έχει ξεσπάσει με την αποστολή στην Βουλή της δικογραφίας για την λίστα Λαγκάρντ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

- Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου μπορεί να κατηγορηθούν για εγκληματική αμέλεια αν παραπεμφθούν σε δίκη
- Η Βουλή πρέπει να απαντήσει πειστικά γιατί δεν καταδίωξαν 2.000 υπόπτους για φοροδιαφυγή
- Η εφημερίδα αναφέρεται και στον Κώστα Βαξεβάνη και την αθώωσή του

Με εύλογη απορία οι Financial Times αναρωτιούνται γιατί δυο υπουργοί Οικονομικών, την ώρα που η χώρα κατέρρεε δεν αξιοποίησαν όταν πήραν στα χέρια τους - και μάλιστα δωρεάν - την λίστα Λαγκάρντ.

Όπως γράφουν οι Financial Times στην πρώτη τους σελίδα, στο πρώτο τους θέμα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο διάδοχός του Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργοί Οικονομικών από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τις αρχές του 2012, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια, αν το κοινοβούλιο τους παραπέμψει σε δίκη.

Η εφημερίδα επικαλείται νομικούς οι οποίοι λένε επίσης ότι η Βουλή της Ελλάδας καλείται να ερευνήσει γιατί δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών δεν καταδίωξαν περίπου 2.000 υπόπτους για φοροδιαφυγή τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ.

«Το 2010, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε από την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ -η οποία ήταν τότε υπουργός Οικονομικών- ένα cd με την λίστα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, όμως δεν έδωσε εντολές στην οικονομική αστυνομία να διεξάγει πλήρη έρευνα. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι αργότερα η λίστα «χάθηκε».

Σε άλλο άρθρο η εφημερίδα κάνει αναφορά και στην δίκη και αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη. Σύμφωνα με τους FT, η υπόθεση της δίωξης του δημοσιογράφου έχει πυροδοτήσει έντονη κριτική για το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας.

«Αντί να συλλαμβάνουν τους φοροφυγάδες, συνέλαβαν τον δημοσιογράφο που δημοσίευσε τα ονόματα υπόπτων για φοροδιαφυγή», είπε στους Financial Times ο Αιμίλιος Αβγολέας, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Από .....  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ''

Αναρτήθηκε από ....  energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' Ημέρα ''


Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com