Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το μαρτύριο της σταγόνας για τα 31 δις

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Πρέπει να είναι κανείς αφελής ώστε να πιστεύει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για το χρέος της Ελλάδας και την εκταμίευση της δόσης των 31 δις μερικά 24ωρα μετά τις αμερικανικές εκλογές. 

Ακόμη και στην (πολύ) πιθανή επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι», θα έχουν να κάνουν με έναν νέο Ομπάμα πολύ πιο σκληρό και αποφασιστικό απέναντί τους αλλά και απέναντι στην Αθήνα.
Με τα διεθνή ΜΜΕ να βοούν για τα βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ και την συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ από τους αρμόδιους υπουργούς θα πρέπει να έχουν τρελαθεί εντελώς οι δανειστές μας ώστε να πετάξουν μία κι έξω 31 δις ευρώ σε έναν κρατικό μηχανισμό στον οποίο εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο τα πιο σκοτεινά συστήματα της μεταπολίτευσης.
Για το αυτονόητο κάνει λόγο και το Dow Jones Newswires επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους με άμεση γνώση του θέματος.


“Το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου είναι απίθανο να δώσει μια λύση στο χρέος της Ελλάδας και στις άμεσες χρηματοδοτικές της ανάγκες, αν και κάποιο είδος απάντησης αναμένεται να συμφωνηθεί μέσα στο μήνα…”
"Η 12η Νοεμβρίου είναι περισσότερο ένα βήμα στο δρόμο. Δεν έχουμε ένα πιστόλι να σημαδεύει το κεφάλι μας", δήλωσε ο ένας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους μιλώντας υπό συνθήκες ανωνυμίας στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ομάδας των είκοσι (G-20) στο Μεξικό.

Για την πληρωμή της δόσης στην Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει πρώτα να έχει πειστεί ότι η Ευρώπη έχει βρει ένα τρόπο να κόψει το χρέος της χώρας σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Το Ταμείο θέλει η Ευρώπη να απομειώσει μεταξύ 30 δισ. και 50 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος ώστε να επιτρέψει σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Ωστόσο, οι χώρες της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν κατηγορηματικά απορρίψει την πρόταση αυτή, αναφέρει το πρακτορείο. 


"Το ΔΝΤ επιμένει στην απομείωση του χρέους αλλά οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να το δεχτούν. Εξετάζουν ακόμα άλλους τρόπους για να πετύχουν τον στόχο. Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί και σε αυτό το πλαίσιο η πληρωμή της δόσης δεν αναμένεται να εγκριθεί στη συνάντηση των Βρυξελλών", δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

Ο πρώτος αξιωματούχος σημείωσε ότι η έγκριση της δόσης και η απόφαση για το πώς θα μειωθεί το χρέος δεν μπορούν να γίνουν ξεχωριστά.

"Δεν θα υπάρξει απόφαση για τη δόση προς την Ελλάδα χωρίς παγκόσμια συμφωνία με όλες τις προϋποθέσεις να πληρούνται", δήλωσε.

Αυτές οι προϋποθέσεις περιλαμβάνουν την έγκριση του πακέτου λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Μια λύση θα πρέπει, ωστόσο, να βρεθεί μέσα στο Νοέμβριο, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ ο δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι την Τετάρτη το κοινοβούλιο θα εγκρίνει το πακέτο λιτότητας των 13,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με ωριμάνσεις ομολόγων ύψους 5 δισ. ευρώ στις 16 Νοεμβρίου. Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι η Αθήνα σχεδιάζει να εκδώσει νέα έντοκα γραμμάτια για να καλύψει το κόστος καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας δεν επαρκούν.

Και το γεγονός ότι οι δανειστές μας εδώ και μερικές μέρες έχουν σταματήσει να μιλάνε για ειδικά ταμεία και το σπάσιμο της δόσης σε δόσεις οφείλεται καθαρά στις αμερικανικές εκλογές και στην πλάτη που βάζουν οι Ευρωπαίοι για την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα.

Τα στόματα των δανειστών θ΄ ανοίξουν ξανά από το πρωί της Τετάρτης και αυτό σε περίπτωση που δεν προκύψει η ανάγκη της επανακαταμέτρησης. Τα λεφτά της δόσης είναι πάρα πολλά και δεν πρόκειται να δοθούν παρά μόνο τμηματικά και αφού η Ελλάδα  ικανοποιεί στην πράξη τους όρους και τις προυποθέσεις των δανειστών της. Οι αμερικανικές εκλογές, για την ακρίβεια αυτό που θα συμβεί μετά από αυτές, τρομάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση Σαμαρά  στο διάστημα που έχει κυλήσει από την ορκομωσία της έχει να επιδείξει μηδενικό μεταρρυθμιστικό έργο. Μόνο λόγια, κούφια λόγια, και διαβουλεύσεις εσωκομματικής γυμναστικής για τους 3 της συγκυβέρνησης.

Η διαχείρηση της λίστας Λαγκάρντ ήταν το κερασάκι της τούρτας για τους δανειστές μας-είναι έξαλλοι με τους Σαμαρά-Βενιζέλο.  



Θα ματώνουμε για να πάρουμε  κάθε φορά την επόμενη δόση της δόσης των 31 δις.
Τέλος, οι ανοησίες του Mega  που θέλουν τους δανειστές να μας δίνουν 40 δις σε περίπτωση που υπερψηφίσει ο Κουβέλης,  είναι απλά για γέλια...

Από.........   kourdistoportocali

FAZ: Ο Σαμαράς οδεύει προς το πολιτικό του τέλος;

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η εφημερίδα Tagesspiegel κάνει λόγο για μια «μοιραία εβδομάδα» στην Ελλάδα...
Εκτενές άρθρο για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που παρατηρεί:

«Στην πραγματικότητα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι και ο τέταρτος από τον Οκτώβριο του 2009 Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να οδεύει προς το πολιτικό του τέλος. Εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, τότε τουλάχιστον η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταψηφίσει ή να απόσχει. Αυτό από μόνο του δε θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο και εντός του ΠΑΣΟΚ εντείνεται η δυσαρέσκεια».

Σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Tagesspiegel θέτει το ερώτημα: «Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει νέα δραματικές περικοπές. Υπάρχει πλειοψηφία για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις;».

Ο αρθρογράφος Γκερντ Χέλερ κάνει λόγο για μια «μοιραία εβδομάδα» στην Ελλάδα καθώς η ψήφιση των μέτρων «δεν είναι μόνον προϋπόθεση για την εκταμίευση της τόσο αναγκαίας επόμενης δόσης», καθώς κρίνεται «και η συνοχή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».

Όπως παρατηρεί ο αρθρογράφος, εκτός από τη ΔΗΜΑΡ που ενδέχεται να καταψηφίσει, «αντιστάσεις υπάρχουν και εντός του ΠΑΣΟΚ. Παρατηρητές αναμένουν μια οριακή πλειοψηφία για το πακέτο. Ωστόσο και η απόρριψή του δεν μπορεί να αποκλειστεί».

«Οι διεργασίες στη Βουλή συνοδεύονται από το μαζικότερο κύμα διαμαρτυρίας από την απαρχή της κρίσης» σημειώνει. «Εάν δεν περάσει το πρόγραμμα περικοπών από το κοινοβούλιο, αυτό θα σήμαινε πιθανότατα την πτώση της κυβέρνησης που σχηματίστηκε τον περασμένο Ιούνιο. Οι νέες εκλογές θα μπορούσαν να μεταβάλουν ριζικά το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα. Ισχυρότερο κόμμα, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του οποίου Αλέξης Τσίπρας θέλει να διαγράψει μονομερώς το χρέος και να κρατικοποιήσει μεγάλο τμήμα της οικονομίας. Αυτό θα σηματοδοτούσε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ».


Πηγή: DW

Reuters: Δε θα ληφθεί απόφαση για τη δόση στις 12 Νοεμβρίου!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Φωτιά στην Ελλάδα, βάζει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters το οποίος επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους της ΕΕ. Σύμφωνα με το άρθρο, είναι απίθανο να αποφασίσει το Γιούρογκρουπ στις 12 Νοεμβρίου, την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ για την Ελλάδα.
«Η Σύνοδος της 12ης Νοεμβρίου δεν θα αποτελέσει το καταληκτικό στάδιο. Δεν βρισκόμαστε υπό τόση πίεση όση ενδεχομένως πιστεύεται», αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο τη δήλωση του αξιωματούχου. Ο ίδιος φέρεται να λέει ότι η Αθήνα είναι ικανή να καλύψει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της, χωρίς πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, μέχρι και τα τέλη Νοέμβρη, ίσως δε ακόμη και τις αρχές Δεκέμβρη.
Το Reuters κάνει επίσης αναφορές σε δηλώσεις άλλων αξιωματούχων που τονίζουν ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα παραταθεί η αγωνία για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι τα αποθέματα της Ελλάδας φτάνουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ενώ στις 16 του μήνα πρέπει να πληρωθεί ένα ομόλογο αξίας 5 δις ευρώ.
«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία ως προς όλες τις επιμέρους διαστάσεις του πακέτου, δεν θα υπάρξει συμφωνία. Δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση αν δεν ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες», αναφέρει άλλη πηγή. Ενώ άλλος αξιωματούχος τονίζει: «ο κίνδυνος αδυναμίας αποπληρωμής των 5 δις ευρώ στις 16 Νοεμβρίου, έχει διογκωθεί, με αποτέλεσμα η της χρεοκοπία, εξαιτίας της έλλειψης ταμειακών διαθεσίμων, να έρχεται όλο και πιο κοντά για την Ελλάδα».
Προφανώς κάποιοι μας δουλεύουν. Ή έχουμε λεφτά για καιρό ακόμη κι απλά είναι ένα μέσο πίεσης τα άδεια ταμεία, είτε οι ξένοι προετοιμάζουν το έδαφος και για άλλες… προσαρμογές πέραν του σκληρού πολυνομοσχεδίου που θα ψηφιστεί την Τετάρτη.

Από....  antinews

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 του Δήμου Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου

Αναρτήθηκε από......  energoipoliteskv.blogspot.com



48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ παραλύει τη χώρα! - Στους δρόμους σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι κατά των μέτρων λιτότητας - Όλο το απεργιακό δελτίο

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

- Στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως η συγκέντρωση των Συνδικάτων – 10:30 το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
- Δεν κυκλοφορούν μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί - Χωρίς δακτύλιο σήμερα το κέντρο
- Κατεβάζουν ρολά και τα εμπορικά καταστήματα
- Χωρίς γιατρούς, νοσοκομεία και φαρμακεία η χώρα για τρεις μέρες
- Στάσεις εργασίας στα ΜΜΕ και στα αεροδρόμια – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
- ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Λουκέτο παντού μπαίνει από σήμερα έως αύριο, καθώς στη Βουλή συζητείται και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα λιτότητας. Υπό την ομπρέλα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τις επόμενες ώρες θα παραλύσουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν:
- Δάσκαλοι και καθηγητές
- Εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και εφοριακοί
- Εργαζόμενοι στους δήμους και τις νομαρχίες
- Τραπεζοϋπάλληλοι
- Εργαζόμενοι ΕΛ.ΤΑ.
- ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
- Μηχανικοί
- Δικηγόροι, εισαγγελείς, μέλη του Νομικού Συμβουλίου
- Έμποροι
- Ναυτεργάτες
- Γιατροί, νοσοκόμοι, φαρμακοποιοί
- Δημοσιογράφοι
- Εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Η αρχή στις κινητοποιήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς έγινε τη Δεύτερα αλλά σήμερα Τρίτη «τραβούν» ΌΛΟΙ χειρόφρενο! Προσθέστε σε αυτό ότι δεν κυκλοφορούν ούτε σήμερα τα ταξί, που έχουν ξεκινήσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την Πέμπτη.

Την Τετάρτη, δεν θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακός αλλά θα έχει κανονικά δρομολόγια Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ. Την Πέμπτη και Παρασκευή, αντίθετα, οι συρμοί του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένοι.
Εξαιτίας των κινητοποιήσεων, ο δακτύλιο σήμερα δεν ισχύει και η κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο θα είναι ελεύθερη.

Με στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00 συμμετέχουν στην απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και αυτό θα φέρνει αλλαγές στο πτητικό πρόβλημα της Olympic Air και της Aegean.
Δεμένα στα λιμάνια έως τα ξημερώματα της Πέμπτης θα μείνουν τα πλοία λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα νοσοκομεία, θεραπευτήρια και ΕΚΑΒ και γίνονται δεκτά μόνο τα έκτακτα περιστατικά Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, απεργούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ενώ από αύριο Τετάρτη στο χορό μπαίνουν και οι φαρμακοποιοί.

Έως την Παρασκευή απέχουν οι δικηγόροι, οι εισαγγελείς και οι δικαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου απέχουν επίσης.

Ρολά κατεβάζουν και τα εμπορικά καταστήματα. Οι δημοσιογράφοι κάνουν στάσεις εργασίας, σήμερα από τις 10:00 έως τις 14:30 και την Τετάρτη από τις 16:00 έως τις 19:00.

Όπως κάθε απεργία έτσι κι αυτή έχει δυο συλλαλητήρια. Σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώνονται στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως και στις 10:30 το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Την Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού στο Σύνταγμα τις 17:00 και το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Από ......  newsit