Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Παράταση 24 ωρών για την επαναγορά ομολόγων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Η 24ωρη παράταση έχει στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό των 30 δισ. ευρώ και να καλυφθούν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ του δανείου
Ανοίγει ξανά το βιβλίων προσφορών για την επαναγορά χρέους, μετά την απόφαση που ανακοίνωθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για παράταση έως αύριο στις 12 το μεσημέρι ώρα Λονδίνου (2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος).

Η 24ωρη παράταση έχει στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό των 30 δισ. ευρώ και να καλυφθούν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ του δανείου.
Όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ομόλογα που είχαν ήδη υποβληθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας η οποία προκηρύχθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και ολοκληρωνόταν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου δεν μπορούν να ανακληθούν.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Στ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στη διαδικασία, δήλωσε ότι «αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την πρόσκληση προσφοράς των καθορισμένων για ανταλλαγή αξιόγραφων έως τις 11 Δεκεμβρίου 2012. Κάτοχοι οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής (τα ομόλογά τους) μπορούν ακόμη να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία ρευστότητας, η οποία προσφέρεται μέσω της πρόσκλησης. Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα αποδεχθεί όλα τα ομόλογα που θα προσφερθούν μέσω της πρόσκλησης αυτής, θα συνεχίσει να εξετάζει με τους πιστωτές της του επίσημου τομέα περαιτέρω βήματα για την επαναφορά του χρέους της σε βιώσιμο δρόμο. Μελλοντικά μέτρα ενδέχεται να μην συμπεριλαμβάνουν μια ευκαιρία αποεπένδυσης από τα καθορισμένα αξιόγραφα, στα επίπεδα που προσφέρονται μέσω της (τρέχουσας) επαναγοράς».

Στη συνεδρίαση του Euoworking Group χθες βράδυ, συμφωνήθηκε πως κάτι τέτοιο είναι περίπου απαραίτητο, προκειμένου να καλυφθεί 100% ο στόχος της κάλυψης του project και έτσι να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 34,4 δισ ευρώ από την χώρα μας.
Πηγή: voria.gr

Απίστευτη γιούχα στον “τατσόπουλο” της Νέας Δημοκρατίας, Νταβλούρο! (βίντεο)


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com




Από .......  exomatiakaivlepo

Ο νταλαβερτζής της "Μεγ. Βρετανίας" και οι 14 βαλίτσες για ισάριθμα περιστέρια της Βουλής των Ελλήνων!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Την ώρα που ο Σαμαράς και  οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης συνεχίζουν το αγωνιώδες κυνηγητό της δόσης με τον κωδικό «τυχαία πέρναγα κι έπεσα πάνω σας», στην Ελλάδα 14 βαλίτσες των 200 ευρώ αναζητούν αποδέκτες ενόψει της ψήφισης του Φορολογικού.

Κατ΄αρχήν να εξηγήσουμε τι σημαίνει ο κωδικός «τυχαία περνούσα κι έπεσα πάνω σας».

Πρόκειται για το μυστικό σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι επιτελείς του Μαξίμου, οι οποίοι με καλοπληρωμένους χάκερς υποκλέπτουν τα προγραμματισμένα ταξίδια της  Άνγκελα Μέρκελ. 
 

Σκοπός τους είναι να κανονίσουν στον ίδιο προορισμό ένα εντελώς τυχαίο ταξίδι του Σαμαρά.
Μάλιστα σε κάποια από τις πρόσφατες συναντήσεις τους, έξω από μια παμπ της Βαρκελώνης, η Μέρκελ αναφώνησε:
-Tι σύμπτωση Αντώνη μου, τι σύμπτωση...
.Πράγματι εντελώς τυχαία περνούσα από δω και ο καλός Θεός της Ελλάδας, φρόντισε να συναντηθούμε...
Κι ενώ οι επιτελείς του Μαξίμου οργανώνουν διαρκώς τυχαίες συναντήσεις του Σαμαρά με την Μέρκελ, οι επιτελείς του σκότους έχουν έτοιμες 14 βαλίτσες των 200 χιλ. Ευρώ και αναζητούν 14 βουλευτές από αυτούς που στηρίζουν την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη. Εντελώς τυχαία σ΄αυτό το σημείο αποκτά μια «επικαιροποίηση» η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.



Η ψήφιση του Φορολογικού Νομοσχεδίου, που εντελώς τυχαία συμπίπτει με το πιο κρίσιμο στάδιο της αποκρατικοποιήσης του ΟΠΑΠ -κατά το οποίο οι μνηστήρες καλούνται να δείξουν τα λεφτά τους-προκαλεί μια περίεργη κινητικότητα στην αγαπημένη σουίτα του Μιχ. Χριστοφοράκου στο ξενοδοχείο Μεγ. Βρετανία. Στη θέση του Χριστοφοράκου υπάρχει άλλος νταλαβερτζής και τα τούβλα από τα 500ευρα μπερδεύονται γλυκά με καπνούς από πούρα και πανάκριβο ουίσκι. Έχουν βρεθεί ήδη 7 αποδέκτες και ο νταλαβερτζής αισιοδοξεί ότι θα πετύχει το ποθητό αποτέλεσμα 14!

Με 14 ΟΧΙ στο Φορολογικό Νομοσχέδιο η κυβέρνηση Σαμαρά θα πέσει πιο γρήγορα από εκείνη του Μάριο Μόντι!

Από .........  kourdistoportocali

Ο Σαμαράς σήμερα στο Οσλο στην τελετή παραλαβής του Νόμπελ Ειρήνης

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Είκοσι ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο γάλλος Πρόεδρος Φρνασουά Ολάντ, θα παραστούν στην τελετή παραλαβής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο Οσλο της Νορβηγίας. Εκεί έγιναν δεκτοί με πορείες διαμαρτυρίας.

Περίπου χίλιοι άνθρωποι, μέλη κεντροαριστερών πολιτικών οργανώσεων και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πραγματοποίησαν πορεία προς το κοινοβούλιο φωνάζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αντιδημοκρατική. Στην πορεία πήρε μέρος και το Σοσιαλιστικό κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα παραλάβει σήμερα το βραβείο μαζί με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Από ........  iefimerida

Θησαυρός πάνω από 1 τρισ. δολάρια στο βυθό της Κρήτης!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η έκθεση υπογράφεται από τους επιστήμονες Ηλία Κονοφάγο, Αντώνη Φώσκολο και Νίκο Λυγερό...
Κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που μπορούν να φέρουν στη χώρα μας πάνω από ένα τρισ. δολάρια κρύβονται στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση που παρέδωσαν στο πρωθυπουργό τρεις Έλληνες καθηγητές.

Η έκθεση αυτή που υπογράφεται από τους επιστήμονες Ηλία Κονοφάγο, Αντώνη Φώσκολο και Νίκο Λυγερό, περιγράφει όλες τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με την Real News, η έκθεση παραδόθηκε από τους ίδιους τους καθηγητές στα χέρια του πρωθυπουργού και επισημαίνεται ότι η πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ουσιαστικές συνομιλίες με τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και τη δημιουργία του κατάλληλου πολιτικού κλίματος.

Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που εντοπίζονται νότια της Κρήτης μπορούν να αποφέρουν έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 270 δισ. δολαρίων ενώ εαν συνυπολογιστεί και η πιθανότητα ανακάλυψης πετρελαίου το όφελος θα εκτιναχθεί στα 1,3 δισ. δολάρια!

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από την έκθεση της Deutsche Bank που έκανε λόγο για γεωλογικές έρευνες που αν επαληθευτούν, θα «χαρίσουν» στην Ελλάδα σημαντικά κέρδη 215 δισ. ευρώ από την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο υπέδαφός της.

Από την πλευρά του ο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος δήλωσε πως «το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώνεται, παρακολουθεί, αλλά δεν σχολιάζει, τις εκτιμήσεις ξένων Τραπεζών, ή διεθνών Οίκων, αναφορικά με την ύπαρξη και τα πιθανά αποθέματα Υδρογονανθράκων στον ελλαδικό θαλάσσιο χώρο».

Η ελληνική Κυβέρνηση,προσθέτει ο κ. Λιβιεράτος, «συνεχίζει το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει,ακολουθώντας πιστά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και τους όρους διεξαγωγής των γεωφυσικών ερευνών».

«Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου που επιβαίνουν στο Νορβηγικό ερευνητικό σκάφος της PGS, έχει ήδη ολοκληρωθεί το 30% του συνολικού έργου της γεωφυσικής διασκόπησης, το οποίο εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα».

Από .......  epikaira

Έχουν δίκαιο οι δικαστές;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Εδώ και τρεις μήνες οι δικαστές έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις εξαιτίας των περικοπών που τους έχουν γίνει. Και είναι πράγματι δραματικές οι περικοπές τους, έχουν απαξιωθεί ακόμη και δικαστές ανωτέρου επιπέδου, επομένως τα αιτήματά τους είναι δίκαια παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην οικονομία δεν επιτρέπει εξαιρέσεις επαγγελματικών ομάδων από τις περικοπές. Και ο αγρότης έφαγε το ψαλίδι και ο μισθωτός και ο συνταξιούχος και ο δικαστής. Πάμε όμως να πούμε και ορισμένες μεγάλες αλήθειες:
* Η πρώτη αλήθεια είναι ότι οι κινητοποιήσεις που κάνουν δεν πλήττουν τις τσέπες τους. Πηγαίνουν στις   9 το πρωί στις έδρες τους, κατεβαίνουν στη 10 και δεν ξανανεβαίνουν, ούτε και παίρνουν δικογραφίες στο σπίτι για να τις μελετήσουν. Όμως, ο μισθός μπαίνει στην τράπεζα χωρίς πρόβλημα. Διότι δεν είναι απεργία. Αν τους είχαν γίνει περικοπές για τις τρίμηνες και πλέον κινητοποιήσεις τους τώρα θα είχαν βγει στην Ομόνοια για ζητιανιά. Διότι επί τρεις μήνες δε θα έπαιρναν ούτε ευρώ. Παρ’ όλα αυτά οι μισθοί τρέχουν κανονικά, αλλά η δουλειά δε γίνεται και το έμφραγμα στη δικαιοσύνη είναι άνευ προηγουμένου.
* Από την αρχή των κινητοποιήσεων μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν πάρει αναβολή πάνω από 300.000 δίκες που θα προστεθούν στις χιλιάδες περσινές που είναι σε εκκρεμότητα και που συνολικά ανεβάζουν τις δικαστικές υποθέσεις που είναι στον αέρα σε πάνω από 1,1 εκατομμύριο (!!!).
* Μερικές δεκάδες χιλιάδες από αυτές τις εκκρεμείς δίκες είναι φορολογικές-τελωνειακές, δηλαδή το κράτος έχει να λαμβάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τινάζονται έτσι στον αέρα τα έσοδα, αφού θα περάσουν μήνες για να ολοκληρωθούν δίκες που εκκρεμούν από πέρυσι.
* Μια άλλη μεγάλη αλήθεια που αποκρύβουν οι δικαστικοί είναι ότι πολλές φορές στο παρελθόν είχαν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Το 2006, λοιπόν, το Μισθοδικείο, που αποτελείται από δικαστές, δικηγόρους και τρεις πανεπιστημιακούς, αποφάσισαν να δώσουν στους εαυτούς τους αυξήσεις 50% με 70%. Τότε είχε εκδικαστεί προσφυγή της Εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων και έκρινε ότι οι μισθοί των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων πρέπει να εξομοιωθούν με τις αποδοχές του προέδρου της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών. Το δικαστήριο, μάλιστα, αποφάσισε ότι οι αυξήσεις θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά για την πενταετία 2000-2005, όπως διεκδικούσε η δικαστής στην προσφυγή της. Υπολογίζεται ότι τα χρήματα που αναμένεται να επιδικαστούν στους δικαστές κυμαίνονται από 50.000 έως 150.000 ευρώ. Το συνολικό κονδύλι εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Αρνητικά ψήφισαν οι τρεις πανεπιστημιακοί που είναι μέλη του ειδικού δικαστηρίου. Η ΓΣΕΕ είχε υπολογίσει το 2006 την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών ως 1.800% λόγω και των αναδρομικών.
* Είναι και οι δικαστές άνθρωποι με οικογένειες, αλλά κι επιστήμονες που έχουν γράψει χιλιάδες ώρες στα θρανία (όπως και πολλοί άλλοι θα πει κανείς). Όμως, ανήκουν σε μια επαγγελματική κατηγορία που δε μπορούν να απεργούν. Δε γίνεται να απεργεί ο γιατρός την ώρα που ο ασθενής ψυχορραγεί. Δε γίνεται να απεργεί ο αστυνομικός όταν ο κλέφτης είναι με το ένα πόδι στο περβάζι, και δε μπορεί να κάνει απεργία ο στρατιωτικός την ώρα που ο εχθρός είναι προ των πυλών. Αυτά είναι αυτονόητα. Όπως δε μπορεί να απεργεί και ο δικαστικός (και ιδιαίτερα για τόσο χρονικό διάστημα) την ώρα που εκατομμύρια πολίτες ταλαιπωρούνται γιατί δε μπορούν να βρουν άκρη με τη δικαιοσύνη που έχουν προσφύγει.
Όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητα, όπως και η ανάγκη των δικαστών να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι ώστε να μην υποκύπτουν σε δωροδοκίες και παραδικαστικά. Κι εν πάση περιπτώσει, αν κάποιοι πιστεύουν ότι με το να έχουν χαμηλούς μισθούς κινδυνεύουν να… αμαρτήσουν τότε είναι ακατάλληλοι να ασκούν αυτό το επάγγελμα.
Γι’ αυτό λοιπόν, θεωρούμε ότι ήταν σημαντική η παρέμβαση του Αντ. Ρουπακιώτη ο οποίος είπε ότι τους χτυπά την πόρτα της συνείδησης και τους εκλιπαρεί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να μην προκαλούν την κοινωνία. Τι έκαναν οι δικαστές; Αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν προσφυγές στο Μισθοδικείο όπου διεκδικούν απίστευτα ποσά.

Από ......  antinews

Αποδοκίμασαν τον Σαμαρά ομογενείς

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Τα καλύτερα των δελτίων


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com