Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Κουράκος: Ο Βουλγαράκης χρηματοδοτεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Eυθεία διασύνδεση του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιώργου Βουλγαράκη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κατήγγειλε ο παραιτηθείς από το κόμμα του Πάνου Καμμένου βουλευτής Γιάννης Κουράκος

Ο Γιάννης Κουράκος υποστήριξε ότι έλαβε τηλεφώνημα από πολιτικό που ουσιαστικά τον επέπληξε, λέγοντάς του, «τώρα που σας βρήκαμε λεφτά, εσείς πάτε να το διαλύσετε». Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο αυτός ο πολιτικός είναι ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιάννη Κουράκου, ο Γιώργος Βουλγαράκης ήρθε σε επικοινωνία και με τον Χρήστο Ζώη. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο βουλευτής Β' Πειραιά, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Ζώης εμφανίζονται πρόθυμοι να μεταβούν στον εισαγγελέα, ώστε να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, με σκοπό να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα των ισχυρισμών τους. Παράλληλα, καλούν τον κ. Καμμένο να πράξει το ίδιο.

«Αν υποκρύπτονται άνθρωποι όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης που βρίσκουν λεφτά για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εγώ δεν έχω θέση στο κόμμα. Είπα ότι θα πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Το ίδιο προτίθεται να κάνει και ο Χρήστος Ζώης. Και ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο να κάνει το ίδιο και αυτός», τόνισε ο Γιάννης Κουράκος
Κατόπιν της καταγγελίας αυτής, ο κ. Κουράκος αποχώρησε από τη συνεδρίαση του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βουλγαράκης  στο twitter σημείωσε:
«Είναι κρίμα που ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές- απο καθαρό και μόνο ενδιαφέρον, μετατρέπονται σε "επιχειρήματα" αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών. Προσωπικά είμαι από επιλογή εκτός πολιτικής και έχω δηλώσει κατ επανάληψη ότι δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ σε κανένα επίπεδο και με κανένα κόμμα. Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα».

Πάντως, ο αποχωρήσας από τους ΑΝΕΛ, Γιάννης Μανώλης τουίταρε πριν από λίγο: «Το κόμμα του είναι του Καμμένου ή του Βουλγαράκη; Θα μάθουμε σύντομα».
«Η ελληνική απάντηση στην αποστασία είναι ανένδοτος αγώνας», απάντησε ο Πάνος Καμμένος στις καταγγελίες Κουράκου.

Από  .....  iefimerida

Αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μαρκόπουλος

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Με επιστολή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοινώνει ότι φεύγει από το κόμμα του Καμμένου-Επβεβαιώνει την ύπαρξη non paper

 Την αποχώρησή του από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος, με επιστολή που έστειλε προς τους συναδέλφους του στο κόμμα. Ο κ. Μαρκόπουλος κάνει λόγο για μονοπρόσωπο κόμμα που ίδρυσε ο κ. Καμμένος, επίσης αναφέρεται στο παρασκήνιο των εκλογών, εξηγώντας τί οδήγησε στην πτώση των ποσοστών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
"Αιτία ήταν μια τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή χαλάρωση. Η δήλωση για σύμπνοια με το ΣΥΡΙΖΑ, και το non paper", αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Μαρκόπουλος.
Επίσης ο κ. Μαρκόπουλος, κατηγορεί τον κ. Καμμένο για έλλειψη οργάνωσης στο κόμμα ενώ τον μέμφεται για το φλερτ με το δολάριο.
Η επιστολή αναφέρει:
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,

Οι περισσότεροι από εμάς γνωριστήκαμε μετά την εκλογή μας τον Μάιο του 2012 και αφού πρώτα ενώσαμε δυνάμεις για να στηρίξουμε και να εκπροσωπηθούμε μέσα από το μικρό, μονοπρόσωπο κόμμα που ίδρυσε ο Πάνος Καμμένος. Μας ένωσε ένας κοινός αγώνας και μία κοινή εθνική αντιμετώπιση των εξελίξεων, ανεξαρτήτως προελεύσεως και ιδεολογίας, δηλαδή η επανάσταση της πολιτικής μας συνείδησης για την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας μέσω των μνημονίων στην τρόικα εξωτερικού.
Από εκείνη την πρώτη θριαμβευτική εκλογή του 10,6 % με 33 βουλευτές και 670.000 ψηφοφόρους, άλλαξαν πολλά. Καταρχήν, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων χάσαμε 13 βουλευτές, 210.000 ψηφοφόρους και 3 % από το αρχικό ποσοστό μας. Αιτία ήταν μία τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή χαλάρωση, μια δήλωση για σύμπνοια απόψεων στα οικονομικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα non paper που παρήχθη, εν αγνοία μας, στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και φαίνεται να άφησε ο Πάνος Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ο ίδιος εμμέσως παραδέχθηκε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη. Τότε τον πίστεψα όπως όλοι μας, αλλά φαίνεται πως αδικήσαμε τον θεσμό και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πώς άλλωστε να φανταζόμασταν, ότι διαπραγματευόταν με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, την συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση και την ανάληψη υπουργικών θώκων. Παραπλανηθήκαμε και αδικήσαμε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αναλάβαμε μαζί το χρέος να αναπτύξουμε ένα κίνημα, που μέσω της οδού της συμμετοχής και της συναπόφασης θα μετεξελισσόταν σε ένα λαϊκό πατριωτικό κόμμα, που θα αντικαθιστούσε τα φθαρμένα κόμματα της μεταπολίτευσης και θα επανακτούσε την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Μόνο έτσι πίστευα και πιστεύω ότι θα στεριώσει η δημοκρατία και η προκοπή στον τόπο μας. Βέβαια, κάποιοι από εμάς, οραματιζόμασταν πως θα βάζαμε στόχο να αναλάβουμε την υποχρέωση και να επωμιστούμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, χωρίς να φοβόμαστε να πάρουμε στα χέρια μας, την λεγόμενη από κάποιους, «καυτή πατάτα».

Σήμερα, η ανασυγκρότηση της καταρρέουσας οικονομίας μας και η στήριξη του απελπισμένου λαού μας θέλει κοσμοθεωρία, αρχές, αξίες και σχέδιο δράσης. Θέλει αφήγηση και οικονομικό μοντέλο σαφές, πειστικό και εφαρμόσιμο. Δεν θέλει στιγμιαίους εντυπωσιασμούς και λαϊκίστικα πυροτεχνήματα άνευ ουσίας. Αντιθέτως, χρειάζεται σκέψη και μόχθος ώστε να χαραχθεί η στρατηγική του μέλλοντος μας. Εμείς, ως κομματικός σχηματισμός, κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Δεν είχαμε καμία δομημένη οργάνωση σαν κάποιοι να φοβούνται το μεγάλο και να επιλέγουν συνειδητά το μικρό. Δεν είχαμε σχέδιο, ούτε καν εβδομαδιαία ή μηνιαία πολιτική ατζέντα, σαν κάποιοι να επιζητούσαν την χαοτική άσκηση μικροπολιτικής. Δεν είχαμε οικονομικό μοντέλο με αρχή και τέλος παρά μόνο μία συνεχή αντίρρηση σε κάθε τι το νέο. Δεν διασαφηνίζαμε στους πολίτες, την σταθερή μας θέση στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της χώρας. Αντιθέτως «φλερτάραμε με το δολάριο» χωρίς καν να γνωρίζουμε τι σημαίνει αλλαγή νομίσματος, οι συνέπειες της και αν «το δολάριο μας θέλει». Όταν συνειδητά επιδεικνύαμε συμπεριφορά μικρού και συμπληρωματικού κόμματος, το μόνο που καταφέρναμε ήταν να στέλνουμε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Τέλος δεν πείθαμε για την αξιακή και ιδεολογική μας κατεύθυνση, όταν διαλέγαμε φρασεολογία, τακτικές και δράσεις «αντάρτικου πόλεως» και αρνιόμασταν το ρόλο της αστικής σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης που λείπει από τη χώρα.
Δυστυχώς, δεν πείθουμε ότι έχουμε αρχές, αξίες και ήθος όταν υπάρχει απουσία κομματικού διαλόγου και παραγωγή πολιτικής, αλλά στην θέση αυτών βρίσκουμε ένα τοίχος ύβρεων, παρορμητικών συμπεριφορών και ομαδοποιήσεων με την ευλογία και την ενθάρρυνση της ηγεσίας του κόμματος. Εσχάτως είδαμε την απόδραση από το διάλογο, την άρνηση ανάληψης ευθυνών και την πρωτοφανή προσβολή όλων μας. Την ίδια στιγμή, συναντούμε διορισμένα όργανα που δεν υπολογίζονταν και πολιτικές αποφάσεις διαπραγματεύσεων και μειζόνων επιλογών από ένα μόνο πρόσωπο, εν τι πλήρη απουσία τεχνοκρατικού ή διπλωματικού επιτελείου. Αυτό το σκηνικό του κόμματος χωρίς όργανα, αποτελεί μια τέλεια συνταγή για να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους, συμφέροντα και εχθρούς της χώρας.
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 Επί επτά μήνες κάνω συνειδητή προσπάθεια να συμβάλλω σ’ αυτό που υποσχεθήκαμε στους πολίτες, σαν απλός στρατιώτης του κινήματος. Καμία απόφαση δεν υλοποιήθηκε ή κι αν έγινε, δεν είχε συνέχεια και κεφαλαιοποίηση. Δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό κάποιων από εμάς. Έκανα ότι μπορούσα για να αλλάξω την μεθοδολογία, τον ερασιτεχνισμό και την χαοτική αντίληψη. Με ειλικρίνεια προσπάθησα, με τα όποια λάθη μου να συμβάλω σ’ ένα σαφές έλλειμμα πολιτικής παιδείας, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν θα ακολουθήσω τον βηματισμό. Γνωρίζω ότι θα ακολουθήσουν ύβρεις και συνομωσιολογικές επεξηγήσεις της απόφασης μου, αλλά δεν με αγγίζουν. Έχω δώσει δείγματα γραφής.

Από ....... parapolitika

Η Ελλάδα πήρε την δόση των 34 δις. Ευρώ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Την εκταμίευση της δόσης των 34 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αποφάσισαν πριν από λίγο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην έκτακτη συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες.

«Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. Η εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας έγινε δεκτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Όπως είπε, τα χρήματα θα εκταμιευθούν την επόμενη εβδομάδα.

Λίγο πριν την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν είχε δηλώσει πεπεισμένος ότι κατά το σημερινό Eurogroup θα βρεθούν τρόποι για κάλυψη των κενών στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

Στη συνεδρίαση σημειώθηκε πρόοδος και όσον αφορά στο πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου.

Από .....   Antinews

Συνεχίζει να μην πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Λογικά στην Κουμουνδούρου θα πρέπει να έχουν παραγγείλει πίτσες και μπίρες και θα πανηγυρίζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB που δίνουν προβάδισμα 2 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία.
Επίσης, θα έχουν πάει ράφτες και μοδίστρες και θα παίρνουν μέτρα για κοστούμια και ταγεράκια (ίσως κάποιοι να πάρουν και… αμπέχωνα αφού δεν έχουν βγάλει ακόμη το… Εξάρχειο από πάνω τους). Είναι, όμως, έτσι; Πρέπει να πανηγυρίζουν;
Φανταστείτε, η Ελλάδα περνά την πέμπτη χρονιά βαθιάς ύφεσης, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, η κυβέρνηση παίρνει πολύ σκληρά μέτρα κι ετοιμάζει ένα ακόμη άδικο φορολογικό νομοσχέδιο, κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει μόλις 22,1%. Παρά το λαϊκισμό του, τη διγλωσσία του, τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, η αντιπολίτευση δεν πείθει. Κανονικά θα έπρεπε να σαρώνει και να αφήνει 10 μονάδες πίσω τη ΝΔ. Όμως, παρ’ όλα αυτά το πολιτικό σκηνικό δεν είναι διαμορφωμένο ώστε να δείχνει μια σαφή στροφή προς ένα κόμμα. Και φυσικά δεν ευνοεί αυτή την ώρα προσφυγή στις κάλπες.
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης, όπως κι ότι οι πολίτες έχουν απαξιώσει πλήρως το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Όταν τα δύο πρώτα κόμματα δε συμπληρώνουν ούτε 45% μαζί, αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι δικομματισμός που ξέραμε τέλος.
Η απαισιοδοξία και η κρίση εμπιστοσύνης είναι εμφανής, όπως και το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει κι είναι σταθερά τρίτο κόμμα απλά γιατί ο κόσμος έχει βαρεθεί τους άλλους και οι Χρυσαγίτες τους φαίνονται «καινούργιοι». Μέγα λάθος αλλά πάμε παρακάτω.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,1%. – να σημειωθεί ότι η έρευνα έγινε πριν την διάλυση των Ανεξάρτητων
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ (6%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%), Δημοκρατική Αριστερά (4,4%), ΚΚΕ (4,2%) και Οικολόγοι Πράσινοι (2,4%). Άλλο κόμμα απαντά το 3,1%, Λευκό το 1,1%, Άκυρο το 6,3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.
Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά και προηγείται με ποσοστό 28,7%, ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 26,1%, η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% και Άλλο Κόμμα 4%.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%, Κανένα Κόμμα με 14,9%, Άλλο Κόμμα με 5,9%, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 3,5% που απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Παρ’ όλα αυτά ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας με ποσοστό 34,8% και ο κ. Τσίπρας, 31,1%, ενώ 33,6% απαντούν κανένας από τους δύο.
Eνδεικτικό του κλίματος που καταγράφει η δημοσκόπηση στην ελληνική κοινωνία είναι ότι στην ερώτηση «ποιες λέξεις εκφράζουν καλύτερα τα προσωπικά σας αισθήματα;», οι πολίτες δηλώνουν «απογοήτευση» σε ποσοστό 65,6%, «οργή» σε ποσοστό 64,1%, «φόβο» σε ποσοστό 48,1% και «ντροπή» σε ποσοστό 38,4%.
Στο ερώτημα για το πότε πιστεύουν οι πολίτες πως η χώρα θα ανακάμψει από την κρίση: Το 25,5% θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια, ενώ το 22,3% εκτιμά ότι θα χρειαστούν περισσότερα από δέκα χρόνια και το 12,8% απαντά αφοπλιστικά «ποτέ». Οι πιο αισιόδοξοι (3,9%) πιστεύουν ότι η ανάκαμψη θα έρθει σε ένα χρόνο. Το 22,1% εκτιμά ότι αυτό θα γίνει στα επόμενα 2-5 χρόνια. Το 64,2% απαντά ότι μάλλον και σίγουρα δεν εμπιστεύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (70,9%) επιθυμεί -μάλλον και σίγουρα- να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Ένας στους δύο, όμως, διατηρεί αμφιβολίες για το εάν ήταν σωστή η απόφαση για ένταξη στο ευρώ.

Από .....  Antinews

Σήμερα αποφασίζουν για την εκταμίευση της δόσης

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Στο Βέλγιο και τις Βρυξέλλες θα βρεθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς...
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στην έβδομη και τελευταία σύνοδο κορυφής του χρόνου, ελπίζοντας να τελειώσουν με μία αισιόδοξη νότα ένα ακόμη δύσκολο έτος, διευθετώντας τα εκκρεμή θέματα για την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, παρά την ανησυχία που έχει προκαλέσει η προοπτική επιστροφής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ιταλική πολιτική σκηνή.

Αφού συγκρούσθηκαν επί μήνες ως προς την ελληνική κρίση, την εποπτεία των τραπεζών, και αφού, από τον περασμένο μήνα, άνοιξαν ακόμη ένα θέμα αντιπαράθεσης, τον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι το 2020, τώρα θα ασχοληθούν με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπό την καθοδήγηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ήθελαν να γυρίσουν τη σελίδα των πιο μαύρων χρόνων της κρίσης, να δείξουν ότι είναι ικανοί να ξεπεράσουν τους εθνικούς εγωισμούς και να στείλουν ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να φθάσουν όμως στο σημείο αυτό, θα πρέπει να διευθετήσουν προηγουμένως ορισμένα ακανθώδη ζητήματα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντώνται το πρωί, πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου, με θέμα την εκταμίευση της δόσης των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.


Στο μεταξύ, στο Βέλγιο και τις Βρυξέλλες θα βρεθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα μετάσχει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ θα έχει και συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επαφές με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Σαμαράς θα τους ενημερώσει για τις συμφωνίες της Αθήνας με την Τρόικα, ενώ θα υπογραμμίσει την ανάγκη που έχει η Ελλάδα για την άμεση καταβολή της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Τραπεζική εποπτεία

Τη νύχτα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφθασαν, εν τέλει, σε συμφωνία για την ενιαία εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης, ένα θέμα διαπραγμάτευσης που εκκρεμούσε από τον Ιούνιο. Πίσω από τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή της συμφωνίας, διατυπώθηκε η βούληση των περισσοτέρων χωρών μελών της Ένωσης για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αν και όχι με τους ίδιους τρόπους ή το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Η απειλή... Σίλβιο

Παρά κάποια σχετική πρόοδο στα ευρωπαϊκά θέματα, η χρονιά τελειώνει με μία αρνητική προοπτική που προέρχεται από την Ιταλία, μετά την αναγγελία της πρόθεσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να επανακάμψει στην πολιτική ζωή της χώρας και την ανακοίνωση εν συνεχεία του Μάριο Μόντι ότι προτίθεται να παραιτηθεί μετά την ψήφιση του προϋπολογιμσού, πριν από το τέλος του έτους.

Εάν μεταβεί σήμερα στην παραδοσιακή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, ο "Καβαλιέρε" θα είναι η ατραξιόν της ημέρας και η παρουσία του θα ρίξει μία σκιά στις εργασίες της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

Καμία απόφαση για Κύπρο

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει συμφωνία για το πακέτο της βοήθειας προς την Κύπρο κατά τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρόσθεσε ότι ίσως είναι πιθανή η λήψη μίας απόφασης για το θέμα αυτό εντός του Ιανουαρίου.

Από  .....epikaira

Οι υπάλληλοι της Βουλής απειλούν και υβρίζουν, η κυβέρνηση υποχωρεί

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspopt.com


Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που οι υπάλληλοι της Βουλής σηκώνουν μπαϊράκι με βαρείς χαρακτηρισμούς μόλις επιχειρείται να γίνουν περικοπές στους μισθούς τους και η κυβέρνηση οδηγείται σε ...άτακτη υποχώρηση.
Το ίδιο έργο παίχθηκε και χθες όταν οι υπάλληλοι της Βουλής, μόλις έγινε γνωστό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προτίθεται να καταθέσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα οικονομικά τους, όρμησαν μπροστά στο γραφείο της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και άρχισαν να απειλούν.
Εξέδωσαν μάλιστα και γραπτή ανακοίνωση, στην οποία έκαναν λόγο για «κυβέρνηση-χούντα», χρησιμοποίησαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον Πρόεδρο της Βουλής και απειλούσαν με κινητοποιήσεις ενώ προειδοποιούσαν ότι δεν θα εργαστούν για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που έρχεται στη Βουλή.
Η ρύθμιση, η οποία προέβλεπε μείωση των παχυλών μισθών τους κατά 25%, αποσύρθηκε και η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε νέα ήττα, για δεύτερη φορά σε ένα μήνα.
Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «ωμό εκβιασμό» ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να επαναφέρει τη ρύθμιση με ακριβώς την ίδια διατύπωση.
Ολα ξεκίνησαν όταν χθες το μεσημέρι οι διάδρομοι της Βουλής πλημμύρισαν από υπαλλήλους και ακολούθησε έκτακτη γενική συνέλευση η οποία αποφάσισε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μην περάσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι υπάλληλοι ισχυρίζονται ότι αν ισχύσει η διάταξη τότε οι μισθοί τους θα περικοπούν συνολικά 63%.
Ακολούθησε τρίωρη στάση εργασίας ενώ οι 500 υπάλληλοι μέλη της «γαλάζιας» ΔΑΠ δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από το κόμμα αν η κυβέρνηση προωθήσει τις διατάξεις με τις νέες περικοπές στις αποδοχές τους.

Από ...........  iefimerida

Κόμματα χρεωμένα ως το λαιμό με δάνεια 272 εκατομ. ευρώ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Δάνεια που ξεπερνούν τα 270 εκατομμύρια ευρώ πήραν από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια όλα τα κόμματα της Βουλής, με πρωταθλητές τους δύο πάλαι ποτέ ισχυρούς κομματικούς φορείς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ κρατάει τα σκήπτρα αφού δανείστηκε 132.437.915 εκατομμύρια ευρώ (κυρίως από την Αγροτική Τράπεζα) με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με δάνεια ύψους 120.757.300 εκατ. ευρώ.
Τα λιγότερα έχει δανεστεί από τις τράπεζες ο ΣΥΡΙΖΑ αφού το ύψος του χαρτοφυλακίου του στις τράπεζες είναι 8.276.788 εκατ. ευρώ. Το ΚΚΕ προηγείται ελαφρά με δάνεια ύψους 10.977.245 εκατ. ευρώ.

Σε κούρεμα ελπίζει η ΝΔ
Σύμφωνα με τα Νέα, η ΝΔ ετοιμάζεται να ζητήσει κούρεμα των δανείων της και απειλεί ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος το χρέος της να μη μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ ετοιμάζεται να ζητήσει μείωση και του επιτοκίου, το οποίο σήμερα κινείται στο 8,5%, αλλά και επανακαθορισμό των όρων που έχει υπογράψει με τις τράπεζες να παρακρατούν το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης, με το επιχείρημα ότι αν δεν καταλήξουν κάποια χρήματα από την επιχορήγηση στα ταμεία της Συγγρού τότε η ΝΔ δεν θα μπορέσει να εξοφλήσει τις άμεσες υποχρεώσεις της.

Καταγγελίες Μπάμπη Βωβού για τα ενοίκια
Αίσθηση είχε προκαλέσει προ ημερών η αποκάλυψη του γιού του Μπάμπη Βωβού Άρη ότι η ΝΔ η οποία έχει εγκατασταθεί στη Λεωφόρο Συγγρού, σε κτίριο ιδιοκτησίας της εταιρίας του πατέρα του, έχει να πληρώσει ενοίκιο από τον Απρίλιο του 2011. Μάλιστα, όπως, είπε ο Αρης Βωβός, για το λόγο αυτό ακυρώθηκε και συμφωνία της εταιρίας του με δύο τράπεζες.

Δραματικά τα οικονομικά και στο ΠΑΣΟΚ
Με εκκωφαντικό τρόπο ήρθαν χθες στην επιφάνεια τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, μετά την επιστολή εργαζομένων στο κόμμα, οι οποίοι αφού κατήγγειλαν ότι παραμένουν απλήρωτοι 11 μήνες, ζήτησαν από τα κορυφαία στελέχη «να πουλήσουν τις βίλες και τα κότερα που έχουν για να τους πληρώσουν».
Το ΠΑΣΟΚ έχει συνολικό χρέος περίπου 120 εκατ. ευρώ και πρόσφατα κινδύνευσε να βρεθεί στο δρόμο αφού στην Ιπποκράτους έφτασε αίτημα δικαστικής έξωσης. Ηδη εδώ και μήνες έχει επιτευχθεί κούρεμα 50% των μισθωμάτων των κτιρίων που ενοικιάζει το κόμμα.
Το κτίριο της Ιπποκράτους που κόστιζε μηνιαίως 67.000 ευρώ μειώθηκε στα 35.000 ευρώ ενώ για το κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη που στεγάζει το ΙΣΤΑΜΕ από ενοίκιο 11.500 ευρώ διαμορφώθηκε στα 5.000 ευρώ.
Οι οφειλές του ΠΑΣΟΚ από απλήρωτα μισθώματα ανέρχονται στα 110.000 ευρώ και συμφωνήθηκε να μειωθούν στις 50.000 ευρώ με τον όρο το ποσό να καταβληθεί σε 10 μηνιαίες δόσεις.
Χθες το ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του γενικού διευθυντή του κόμματος Νίκου Σαλαγιάννη προς ψηφοφόρους και φίλους, ζήτησε να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να στηρίξουν οικονομικά την παράταξη. Ηδη έχουν αποσταλεί επιστολές σε 1.000 στελέχη και παράγοντες ανά την Ελλάδα και αναγνωρίζεται ότι «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση».

Χρεωμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ χαμηλό δανεισμό σε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά δεν έχει πληρώσει δεδουλευμένα στους 45 υπαλλήλους του κόμματος και στους εργαζομένους στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο κόκκινο 105,5. Οι τελευταίοι έκαναν μάλιστα πρόσφατα τετραήμερη απεργία ζητώντας τα δεδουλευμένα και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου, μόλις εκταμιευθεί η προκαταβολή της κρατικής επιχορήγησης.
Ας σημειωθεί ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί της Πλατείας Κουμουνδούρου είναι ιδιόκτητο ενώ το δάνειο που έχει λάβει από τις τράπεζες ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ έχει ρυθμιστεί.

Μεγάλη οικονομική κρίση στο ΚΚΕ
Το ΚΚΕ, παρότι πέρασε από την εποχή των παχέων αγελάδων με ανθηρά οικονομικά, βρίσκεται σήμερα σε δεινή οικονομική κατάσταση και τα δάνειά του ανέρχονται σε περίπου 11 εκατ. ευρώ.
Τον φετινό Ιανουάριο το ΚΚΕ έκανε αίτηση στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ Α.Ε., της εκτυπωτικής επιχείρησης του κόμματος ενώ έκλεισε και την τηλεόραση «902».
Η Κεντρική Επιτροπή εξήγγειλε δίμηνη οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, αποδίδοντας σε αυτή μεγάλη σημασία και αναφέροντας σε ανακοίνωση ότι «Το ΚΚΕ βίωσε ήδη βαρύ οικονομικό πλήγμα τόσο από την καπιταλιστική κρίση όσο και από την πολιτική επίθεση που δέχτηκε η περιορισμένη οικονομική δραστηριότητά του».

Από ..........  iefimerida

Ξύλο συνδικαλιστών με αστυνομικούς

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com