Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε τον Προθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για θέματα αρμοδιότητας του Γ.Λ.Κ


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


 

ΕΓΚΥΛΙΟΣ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΩΝ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ»

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο για το ποιοι ΙΔΑΧ ΔΕ περιλαμβάνονται στο καθεστώς διαθεσιμότητας με βάση την από 12 Δεκεμβρίου Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προέβλεπε ευνοϊκό «φίλτρο» για τους προσληφθέντες πριν από το 1994*, εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Με την εγκύλιο μεγαλώνει η δεξαμενήτων υπαλλήλων που εντάσσονται σε διαθεσιμότητα καθώς προβλέπεται ότι στο καθεστώς αυτό μπαίνουν ΚΑΙ όσοι υπάλληλοι προσλήφθηκαν σε άλλες ειδικότητες και στη συνέχεια εντάχθηκαν σε αυτές που εντάσσονται στο καθεστώς διαθεσιμότητας, όσοι προσλήφθηκαν με σύμβαση εργασίας, όσοι δεν προσλήφθηκαν και με δημόσια προκήρυξη και με γραπτό διαγωνισμό, όσων των πίνακα διοριστέων δεν τον καταρτισε το ΑΣΕΠ αλλά και όσοι μεταφέρθηκαν από ΝΠΙΔ στο στενό δημόσιο τομέα και ακολουθούν ανάλογες ειδικότητες με αυτές που εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, οι οποίοι:
α) είτε προσελήφθησαν με διαγωνιστική διαδικασία, για ειδικότητες διαφορετικές από τις αναφερόμενες στη διάταξη της υποπαρ. Ζ4 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και στη συνέχεια μετατάχθηκαν στην ως άνω κατηγορία και ειδικότητες, ή προσελήφθησαν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, που στη συνέχεια μετετράπη σε αορίστου χρόνου,
β) είτε προσελήφθησαν πριν την εφαρμογή του ν. 2190/1994, μετά από δημόσια προκήρυξη, αλλά χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ή με γραπτό διαγωνισμό, αλλά χωρίς δημόσια προκήρυξη,
γ) είτε προσελήφθησαν μετά την εφαρμογή του ν. 2190/1994, εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ ή με διαδικασία κατά την οποία, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμμετοχή του, το ΑΣΕΠ δεν κατήρτισε τον οριστικό πίνακα διοριστέων, καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Παράλληλα σε διαθεσιμότητα τίθενται υπάλληλοι που μεταφέρθηκαν από Ν.Π.Ι.Δ. στο στενό δημόσιο τομέα και οι οποίοι ακολουθούν αντίστοιχη κατηγοριοποίηση ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων όπως είναι οι ειδικότητες ΔΕ Υπάλληλοι Γραφείου, ΔΕ Γραμματειακής Υποστήριξης, ΔΕ Γραμματείς κ.λπ..
Τέλος, με την ίδια εγκύκλιο το υπουργείο υπενθυμίζει στις υπηρεσίες  την ανάγκη για άμεση αποστολή των στοιχείων αναφορικά με τις υπηρεσιακές ανάγκες σε προσωπικό, όπως έχει ήδη ζητηθεί στην υπ'αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.48/52/οικ. 28085/3.12.2012 (ΑΔΑ: Β45ΑΧ-Φ9Ψ) εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας, ώστε να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατό, η διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Από ......  aftodioikisi

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών: Συμμετέχουμε στη δράση "Όλοι μαζί για το παιδί"

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6946285099 6932837696


«Όλοι μαζί για το παιδί»: Είναι η δράση που οργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης μας Lamiafm-1 96,2 σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και την αρωγή του Δήμου Λαμιέων, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, με σκοπό τη συγκέντρωση παιχνιδιών για τα παιδιά που βρίσκονται κάτω από την σκέπη των ιδρυμάτων

Η συγκέντρωση των παιχνιδιών θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πάρκου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Τα παιχνίδια, που μπορεί κανείς να προσφέρει, μπορεί να είναι καινούρια ή  σε καλή κατάσταση, έτοιμα για χρήση.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας, υποστηρίζοντας τη συγκεκριμένη δράση, καλεί τα μέλη και τους φίλους της να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους και να γίνουν αυτή τη μέρα Αη Βασίληδες στην πράξη.

Με τη σκέψη στα παιδιά αυτά, που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη την αγάπη όλων μας, ας στείλουμε ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας στη δύσκολη αυτή περίοδο, που διανύουμε, για τη χώρα μας.

Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι μια αναλλοίωτη αξία, που σήμερα είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και αναγκαία.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κράτος-μπάχαλο!Δικαστική απόφαση τινάζει στον αέρα την εφεδρεία!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Την παραμονή στην εργασία τους, με καταβολή των κανονικών τους αποδοχών, διατάσσει, με προσωρινή εντολή του, το Πρωτοδικείο για εργαζόμενους που τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία. Με προσωρινές διαταγές που εξέδωσε, το Πρωτοδικείο δικαίωσε σε πρώτη φάση δέκα εργαζόμενους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), οι οποίοι τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία λόγω συγχώνευσης του οργανισμού με τη Θέμις Κατασκευαστική και τη ΔΕΠΑΝΟΠ, ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν εκδοθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για άλλες 10περιπτώσεις εργασιακής εφεδρείας.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου προσέφυγαν οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ,διατάσσει την παραμονή τους στην εργασία τους και την καταβολή των κανονικών αποδοχών τους μέχρι την εκδίκαση της αίτησης (Τμήμα Ασφαλιστικών ) που έχουν υποβάλει.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι το μέτρο της εφεδρείας αντίκειται στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος επικαλείται την Οδηγία 77/187, που απαγορεύει τις απολύσεις εργαζομένων στις περιπτώσεις μεταβίβασης-συγχώνευσης της επιχείρησης, την Οδηγία 98/59, που ρυθμίζει τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων και θέτει όριο το 5% του προσωπικού και έως 30 άτομα.

Οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί στον ΟΣΚ από το1997 έως και το 2005 με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου,επικαλούνται στις προσφυγές τους, μεταξύ άλλων, και την παραβίαση του Συντάγματος, και συγκεκριμένα την αρχή της αξιοκρατίας.
Στα δικόγραφα τους οι προσφεύγοντες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η ένταξη στο καθεστώς της εφεδρείας λογίζεται ως προμήνυση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας,το δε μέρος των αποδοχών που συνεχίζει να καταβάλλεται στον εργαζόμενο στη συνέχεια θα αφαιρεθεί από την αποζημίωση απολύσεως».

Επισημαίνουν επίσης: «Ενώ στην τακτική καταγγελία με προμήνυση ο εργαζόμενος εξακολουθεί να εργάζεται κανονικά στο διάστημα που μεσολαβεί από την προμήνυση μέχρι τη λύση της σύμβασης εργασίας, λαμβάνοντας πλήρεις τις αποδοχές του, στην εργασιακή εφεδρεία η εργασιακή σχέση αναστέλλεται αμέσως, το δε (ελάχιστο) μέρος των «αποδοχών» που λαμβάνει ο εργαζόμενος κατά την διάρκειά της αποτελεί προκαταβολή της αποζημίωσης απολύσεως.»Και ενώ στην τακτική καταγγελία με προμήνυση μόλις λήξει η σύμβαση εργασίας, ο εργαζόμενος δικαιούται, επί ποινή ακυρότητας, πλήρη αποζημίωση απολύσεως, η οποία είναι απλώς μειωμένη στο ήμισυ σε σχέση με εκείνη που θα οφειλόταν αν η καταγγελία γινόταν απροειδοποίητα (άρθρο 4ν. 3198/1955), στην εργασιακή εφεδρεία κατά τον χρόνο λήξης της σύμβασης εργασίας η αποζημίωση απολύσεως θα έχει ήδη αναλωθεί(τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος της).

 Έτσι, στην πραγματικότητα η διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας, η οποία δεν έχει σκοπό την απασχόληση του εργαζομένου μετά την λήξη της αλλά την απόλυσή του,αποτελεί μια ενιαία διαδικασία απολύσεως, η οποία μάλιστα διαμορφώνεται με πολύ δυσμενέστερους όρους από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας στο κοινό εργατικό δίκαιο».

Από ......  kourdistoportocali

Το ταξίδι στη Βραζιλία και τι αποκόμισε ο κ. Τσίπρας από τον Λούλα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Του Γιώργου Καισάριου 

Για όποιον δεν το γνωρίζει, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πρόεδρος της επιτροπής Ελληνισμού της διασποράς της ελληνικής βουλής. Ως εκ τούτου, έχει κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, να ταξιδεύει για λογαριασμό θεμάτων του απόδημου ελληνισμού ανά τον κόσμο.

Πριν από μερικές εβδομάδες, όταν τον κάλεσε να πάει στην Αυστραλία το Εθνικό συμβούλιο Ελληνισμού Αυστραλίας, απάντησε ότι δεν μπορεί να ξοδέψει μερικές χιλιάδες ευρώ που απαιτεί το ταξίδι αυτό, την ώρα που υπάρχουν τόσες περικοπές στην Ελλάδα. Έτσι αρνήθηκε την πρόσκληση. Στη συνέχεια όμως το συμβούλιο Ελληνισμού Αυστραλίας αποφάσισε να αναλάβει όλα τα έξοδα (μέχρι cent) και έτσι πήγε στην Αυστραλία για περίπου 10 μέρες, όπου είχε επαφές με δεκάδες ελληνικές οργανώσεις αποδήμου Ελληνισμού της Αυστραλίας.

Σημειώστε παρακαλώ επίσης (όπως μου τόνισε), επειδή δεν πήγε σε επίσημο ταξίδι της βουλής, πήρε άδεια από την βουλή και δεν πληρώθηκε το όποιο ποσό του αναλογούσε αυτές τις 10 μέρες.

Ο κ. Τσίπρας αυτές τις μέρες κάνει ένα ανάλογο ταξίδι (12 ημερών), όπου επισκέπτεται τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Επειδή ο κ. Τσίπρας δεν πάει σε αυτές τις χώρες σε επίσημη αποστολή της βουλής, θεωρώ δεδομένο ότι η βουλή δεν θα πληρώσει ούτε cent για αυτό το ταξίδι (σε διαφορετική περίπτωση είναι σκάνδαλο μέγα διαστάσεων).

Τα έξοδα, λογικά, για τον ίδιο, την σύζυγό του καθώς και άλλα 4 στελέχη, τα έχει αναλάβει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αρά έως ένα βαθμό το πληρώνουμε εμείς αυτό το ταξίδι.

Στο ταξίδι όμως έχει πάει και ένα συνεργείο της ΕΡΤ, το οποίο όμως πληρώνουμε 100%. Άρα στο σύνολο, έμμεσα και άμεσα το κόστος αυτού του ταξιδιού το πληρώνουμε εμείς.

Το ερώτημα είναι, ποιος ο λόγος του ταξιδιού αυτού;

Κατά τον κ. Μπαλάφα του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπός του ταξιδιού είναι να ενημερώσει ο κ. Τσίπρας τη Βραζιλία και την Αργεντινή για τις ελληνικές θέσεις, καθώς αυτές οι χώρες είναι αντίθετες προς την παροχή βοηθείας του ΔΝΤ προς την Ελλάδα!!!

Το πρόβλημα είναι όμως ότι και ο κ. Τσίπρας επίσης είναι αντίθετος προς τη βοήθεια και χρηματοδότηση που προσφέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα!!! Τι νόημα δηλαδή έχει ένα τέτοιο ταξίδι; Κάποιος δουλεύει κάποιον και οι κολοτούμπες θα πάνε σύννεφο προσεχώς, λέω εγώ (μακριά από εδώ).

Ο καλός μου φίλος εξ αποστάσεως (διότι δεν τον γνωρίζω προσωπικά) και καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστείδης Χατζήςου σημειωτέων χωρίς να τον ξέρω προσωπικά, μου έδωσε μια πολύ τιμητική συστατική επιστολή προτροπής ψήφου προεκλογικά, διαβάστε εδώ), είχε ένα ενδιαφέρον σχόλιο χτες στο Facebook, σχετικά με το μήνυμα του Λούλα, πρόεδρου της Βραζιλίας, προς τον κ. Τσίπρα, όσον αφορά το πως θα βγει η Ελλάδα από το σημερινό αδιέξοδο.

Λούλα:

“Tο μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον Ελληνικό λαό είναι ότι σ΄ αυτή τη στιγμή της κρίσης πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις. Να μη γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση, αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις. Εδώ στη Βραζιλία η λέξη κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, μαζί με τις επενδύσεις, μαζί με τις θέσεις εργασίας, μαζί με την κατανάλωση και γι΄ αυτό η Βραζιλία έχει ανέβει από τη δέκατη στην έκτη θέση στην παγκόσμια οικονομία.”
Τι άκουσε ο Τσίπρας:

“Στο πρόσωπο του Προέδρου Λούλα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.”
Μάλλον η συζήτηση θα έγινε στα αγγλικά ... είπε ο φίλος μου ο κ. Αριστείδης Χατζής.

george.kesarios@capital.gr

Από .......  capital 

Ποια προαπαιτούμενα μέτρα δεν θέλουν να... ζυμώσουν

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Της Δήμητρας Καδδά

Ο νόμος κατά της φοροδιαφυγής μεταφέρθηκε –ξανά– για το 2013, τα κλειστά επαγγέλματα δεν ανοίγουν και τα τέλη υπέρ τρίτων θα καταργηθούν έναν χρόνο μετά, τον Σεπτέμβριο του 2013. Είναι τρία από τα δεκάδες παραδείγματα «μεταρρυθμίσεων» που καθυστερούν να έρθουν, υποκαθιστούμενες από νέα εισπρακτικά μέτρα σε κάθε αναθεώρηση του μνημονίου.

Κι ενώ οι μεταρρυθμίσεις καθυστερούν τα μέτρα «αυγατίζουν». Στο τελικό κείμενο των νέων μέτρων που ενέκριναν οι υπουργοί οικονομικών, και πάλι τα ποσά άλλαξαν: οριακά μεν αλλά ενδεικτικά του πως σε λίγες ημέρες η «ζημιά» γίνεται.

Σύμφωνα με το τελικό έγγραφο, καθώς το φορολογικό πακέτο άλλαξε δομή, μειώθηκαν κατά 10 εκατ. ευρώ περίπου τα προσδοκώμενα έσοδα το 2013 - 2015 και αυξήθηκε ισόποσα το κονδύλιο περικοπών μισθών, άγνωστο (ακόμη) από πού (Δείτε τα μέτρα που αποφάσισε το Ecofin για την Ελλάδα στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία").

Πολλά από τα μέτρα που «μερικά» μόνο υλοποιήθηκαν έγιναν «συνεχή», δηλαδή πλέον δεν θα τσεκαριστεί η κυβέρνηση από την τρόικα μόνο στο τέλος ενός συγκεκριμένου τριμήνου, αλλά θα ελέγχεται διαρκώς για τις επιδόσεις της...

«Το ζήτημα είναι ότι αναβάλλονται και πάλι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει για να τονώσουν τον ανταγωνισμό και την ανάπτυξη» αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος. Μεταξύ αυτών που προέβλεπε για το 2012 το μνημόνιο του Μαρτίου και πλέον στο αναθεωρημένο μνημόνιο… αναβάλλονται σύμφωνα με τον αναλυτικό απολογισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνονται και οι εξής:

* Ιδιωτικοποιήσεις με έσοδα 5.200 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2012.

* Κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων. ΟΙ παρεμβάσεις μεταφέρθηκαν 6 μήνες για τον Ιούνιο του 2013.

* Η Κυβέρνηση ορίζει υπεύθυνο εκκαθάρισης κρατικών ενισχύσεων (ήταν για τον Μάρτιο του 2012 και μεταφέρθηκε για τον Ιανουάριο του 2013).

* Φορολογική μεταρρύθμιση. Είχε ορισθεί για τον Ιούνιο του 2012…

* Στόχοι ελέγχων κατά της φοροδιαφυγής. Από τους 10 δείκτες, πέντε υστερούν σοβαρά τους ετήσιους στόχους τους και μόνο το 25% επιτυγχάνεται… Παράταση για τον Ιούνιο του 2013 μαζί με τα έσοδα από την φοροδιαφυγή...

* Συγχωνεύσεις σε εφορίες. Από το τέλος Δεκεμβρίου ο στόχος μεταφέρεται για τέλος Ιουνίου του 2013.

* Διαδικασία αναθεώρησης παραγραφής οφειλών. Από τέλος 2012 σε Φεβρουάριο του 2013.

* Όχι πια πληρωμές με μετρητά και επιταγές σε εφορίες. Δεν τηρείται, νέα προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους.

* Βελτίωση του συστήματος για την προστασία των πληροφοριοδοτών περί διαφθοράς. Έπρεπε να γίνει τον Ιούνιο, αλλά… δεν έγινε.

* Οδικός χάρτης για τον εκσυγχρονισμός του δημοσίου τομέα. Παρατείνεται για τον Δεκέμβριο του 2013.

* Κεντρική αρχή δημοσίων συμβάσεων σε κάθε υπουργείο - φορέα. Δεν τηρείται και μεταφέρεται για τον Απρίλιο του 2013.

* Απελευθέρωση επαγγέλματος διαμεσολαβητή ( μεταφέρεται για Δεκέμβριο του 2013).

* Σχέδιο δράσης για επιτάχυνση δικών. Έπρεπε να σταλεί στην ΕΕ τον Ιούνιο, δεν έχει «αποσταλεί στις υπηρεσίες της Επιτροπής μέχρι σήμερα» και νέο ορόσημο πλέον είναι ο Ιανουάριος του 2013).

* Προπληρωμένα ποσά για κάθε δικαστική πράξη ή εμφανίσεις δικηγόρου σε δικαστήριο, αποσύνδεση εισφορών με αμοιβές σε δικηγόρους και μηχανικούς και άλλες παρεμβάσεις στα επαγγέλματα που δεν έχουν γίνει.

* Τροποποίηση σε αδικαιολόγητες ή δυσανάλογες απαιτήσεις επαγγελματικών προσόντων στα βασικά νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα. Έπρεπε να γίνει έως τον Οκτώβριο, μεταφέρθηκε για Μάρτιο του 2013.

* Μεταρρύθμιση του Κώδικα Δικηγόρων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2012. Δεν έγινε. Το σχέδιο παρουσιάστηκε στην ΕΕ.

* Υποβολή των τιμοκαταλόγων χονδρικής με στοιχεία για το κόστος και τις συμβάσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Επρεπε να ισχύει από τον προηγούμενο Μάρτιο, μεταφέρθηκε για τον Φεβρουάριο του 20134 και μερικά μόνο τηρείται.

* Προεδρικά Διατάγματα για προϋποθέσεις απόκτησης άδειας για ηλεκτρολόγους. Δεν τηρούνται. Νέα προθεσμία μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2013.

* Ερευνα ΟΟΣΑ για τις συνθήκες ανταγωνισμού σε κλάδους που επηρεάζουν τις τιμές (πχ τροφίμων, λιανικό εμπόριο κλπ). Καθυστέρησε και νέο ορόσημο είναι ο Σεπτέμβριος του 2013...

* Ηλεκτρονικό τελωνείο. Μεταφέρεται για Σεπτέμβριο του 2013.

Από .......  capital

Σάλος από τις καρατομήσεις εφοριακών

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι εφοριακοί έκαναν λόγο για καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια...
Επί τάπητος τίθεται σήμερα το ζήτημα της αντικατάστασης σειράς ανώτερων εφοριακών υπαλλήλων, στη διάρκεια συνάντησης του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη με τον εισηγητή του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππο Σαχινίδη και τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Γ.Μανιάτη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά την έντονη αντίδραση που εξέφρασε χθες η Ιπποκράτους στη διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να αντικαταστήσει 107 διευθυντές και υποδιευθυντές εφοριών και 58 προϊσταμένους τμημάτων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, τα συγκεκριμένα στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών που μετακινούνται αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεων των υπηρεσιών τους, στη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Από την πλευρά τους, ωστόσο, οι εφοριακοί έκαναν λόγο για καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια.

Αντίδραση από ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του αρμόδιου εισηγητή του Φίλιππου Σαχινίδη, υπαινίχθηκε ότι οι αλλαγές έγιναν στη βάση κομματικών κριτηρίων και στηλίτευσε ότι δεν κλήθηκε σε διάλογο για τις επιλογές των προσώπων.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών, σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί» αναφέρει ο κ. Σαχινίδης και συμπληρώνει:

«Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις, που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα αφορούν επιλογές προσώπων και ότι επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε» καταλήγει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ.

Από ......  epikaira

Kαρατζαφέρης: Με φώναξε το «σύστημα» και μου είπε «θα ψηφίσεις ναι στο Μνημόνιο...»

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με τιμώρησαν τα ΜΜΕ, δεν ήθελαν έναν άνθρωπο να λέει όχι, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και κατήγγειλε ότι του έκλεψαν ψήφους. «Πήρα 3,3 και μου το έκαναν 2,9» είπε.
Αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν το κόμμα του εκτός Βουλής ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1, είπε:
«Με κάλεσε το «σύστημα» και μου είπε: Γιώργο θα ψηφίσεις. Είπα όχι. Είπες όχι;Θα δεις! Αρχισαν λοιπόν τα ΜΜΕ να με αποκαλούν «ο κωλοτούμπας», «στην κατάψυξη» κλπ» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.
Εξήγησε, μάλιστα, ότι «τα ΜΜΕ επέβαλαν το Μνημόνιο γιατί είχαν συμφέροντα.Ηθελαν την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, την απώλεια της οικονομικής δυνατότητας γιατί κάνουν δουλειές,να πάρουν τον ΟΠΑΠ, να πάρουν μια τράπεζα» είπε χαρακτηριστικά.
«Αντί να με επιβραβεύσει το σύστημα μου είπε «γειά χαρά» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Μου έκλεψαν ψήφους»
Ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε, μιλώντας στην ίδια εκπομπή ότι στις εκλογές του Ιουνίου 2012 πήρε «3,3 και μου το έκαναν 2,9 για να μη μπω στη Βουλή». Πρόσθεσε ότι έγινε επιχείρηση «αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος» και του «έκλεψαν» περίπου 3-4 χιλιάδες ψήφους.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «προσπάθησαν να μου προσάψουν ότι είμαι ακροδεξιός αλλά δεν τα κατάφεραν».

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα πάει χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά των κουμπάρων του Αδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, οι οποίοι εγκατέλειψαν το ΛΑΟΣ και εξελέγησαν βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε:
«Προτίμησαν τον εύκολο δρόμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αγνοήσω το ότι έχουμε μια κουμπαριά, που και οι δύο επιζητούσαν μετά μανίας. Τον έναν τον πάντρεψα, του άλλου του βάφτισα το γιο. Δεν θα πάω δώρο στο βαφτιστήρι μου, επειδή ο μπαμπάς του ήταν άτακτος;»

Από ....... iefimerida

Η ΔΕΗ θα εισπράττει το χαράτσι αλλά δεν θα διακόπτει το ρεύμα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η ΔΕΗ θα συνεχίζει να εισπράτει το χαράτσι αφού ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Οικονομικών αλλά δεν μπορεί να διακόπτεται το ρεύμα διότι μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στους καταναλωτές.

Το ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στον Αρειο Πάγο επικαλούμενο λόγους δημοσίου συμφέροντος, για τους οποίους η ΔΕΗ θα πρέπει να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει ότι αναζητά έναν εναλλακτικό τρόπο είσπραξης του τέλους ακινήτων. Αυτό επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης ο οποίος μιλώντας στο Βήμα Fm είπε ότι εάν δεν εισπραχθούν τα προϋπολογισμένα ποσά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τότε θα πρέπει να ληφθούν ισοδύναμα μέτρα.
«Δεν τίθεται θέμα μη σεβασμού της δικαιοσύνης, από τη σκοπιά που το βλέπω εγώ. Να δεχθώ ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος είσπραξης, αλλά πρέπει να υπάρξει εύλογο χρονικό διάστημα για ένα μεταβατικό στάδιο» δήλωσε.

Ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια για να βρεθεί μια διαδικασία που δεν θα ταλαιπωρήσει πολύ τον κόσμο, ώστε να αλλάξει ο τρόπος είσπραξης του τέλους, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τον χρόνο που θα δοθεί από τα δικαστήρια.

Ερωτηθείς για τα ποσά που κινδυνεύει να μην εισπράξει το Δημόσιο, σημείωσε ότι υπολογίζονται σε 700 εκατ. ευρώ για το 2012 (έως τον Φεβρουάριο του 2013) και περίπου άλλα τόσα για το 2013. Εφόσον τα ποσά αυτά δεν εισπραχθούν από το τέλος, θα πρέπει να βρεθούν άλλα ισοδύναμα μέτρα κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

Από .....  iefimerida

2012: Τι μας ένωσε την χρονιά που φεύγει! - VIDEO

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com




Ένα πραγματικά εμπνευσμένο βίντεο από όλα όσα έγιναν μέσα στο 2012 και έφεραν κοντά χιλιάδες ή και μερικές δεκάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάνει τον γύρο του YouTube.

 Ένα βίντεο με επιτεύγματα, με την ανθρώπινη θέληση να κυριαρχεί, με τους ανθρώπους να ενώνονται απέναντι σε μεγάλες καταστροφές, με Προέδρους να δακρύζουν, με λαούς να επαναστατούν. Μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις ήταν το 2012. Και όλα αυτά μαζεμένα στο YouTube μέσα σε 6 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα.

Από  ....   newsit

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε  από ......  energoipoliteskv.blogspot.com