Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Νερό ή...σαμπάνια πίνουν στα Καμένα Βούρλα;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Κορυφώθηκε η αντιπαράθεση για την τιμή του νερού που πληρώνουν οι κάτοικοι των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο οι κάτοικοι της λουτρόπολης πληρώνουν ακριβότερα από τον Μώλο και τον Άγιο Κωνσταντίνο τέλη ύδρευσης.
Η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί τον εξορθολογισμό των τελών στις δημοτικές κοινότητες άλλα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά συμβούλων, όλων τα συνδυασμών, του Αγίου Κωνσταντίνου, ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ο δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας και έτσι θα αναζητηθεί άλλος τρόπος για την εξισορρόπηση του ύψους χρέωσης των τελών ύδρευσης.
«Να σκεφτείτε ότι μιλάμε για μια διαφορά 8 ευρώ το χρόνο αλλά οι σύμβουλοι του Αγίου Κωνσταντίνου δεν το δέχτηκαν» είπε ο κ. Τετριμίδας.
 
Με παρέμβαση του στο δελτίο του FM-1 ο πρώην αντιδήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιώργος Τρίγκας εξέφρασε τη διαφωνία του με όσα δήλωσε ο κ. Τετριμίδας τονίζοντας ότι οι σύμβουλοι των Καμένων δεν αρνήθηκαν να ψηφίσουν την μείωση του τέλους ύδρευσης για τους κάτοικους της λουτρόπολης, ψηφίσαν την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.

Από  .......  lamiafm1

Στο νέο κόμμα ο Ν.Σταυρογιάννης;

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Στην αντί… Μπαϊρακτάρη μάζωξη μετείχε το μεσημέρι και ο βουλευτής Φθιώτιδας, ανεξάρτητος πλέον μετά την διαγραφή του από την Ν.Δ. Νίκος Σταυρογιάννης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο κ. Σταυρογιάννης έκανε λόγο για γεύμα φιλικό μια και πολλοί από τους σημερινούς συνδαιτυμόνες είναι παλιοί συνάδελφοι στα έδρανα της Ν.Δ.
Αναφορικά με τα σενάρια ένταξης του στο υπό εκκόλαψη νέο κόμμα ,της αποκαλούμενης και λαϊκής δεξιάς , ο κ. Σταυρογιάννης παραδέχτηκε ότι μετά το πολιτικό Βατερλό των παραδοσιακών κομμάτων με τις σημερινές ηγεσίες τους , της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ υπό τον Βαγγελη Βενιζέλο αποδεικνύεται ότι έκλεισε ο κύκλος αυτών των σχηματισμών.
«Ασφαλώς και ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός πόλος που θα είναι απαλλαγμένος από πολιτικές παρουσίες που υποτάχτηκαν πλήρως στις μνημονιακές δυνάμεις και οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό στην οικονομική ,πολιτική και κοινωνική απαξίωση». Και ο κ. Σταυρογιάννης πρόσθεσε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πλάνο η κάποια συμφωνία για εντάξεις σε νέο πολιτικό φορέα αλλά ο χρόνος θα δείξει σύντομα τι μπορεί να προκύψει!
Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου
Ο κουβαρντάς της παρέας, όπως φάνηκε στο τέλος του γεύματος, ήταν ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Γιάννης Κουράκος, από τον Πειραιά, ο οποίος και πλήρωσε τα εδέσματα.
Οι συνδαιτημόνες ήταν κεφάτοι, αλλά η κουβέντα ήταν σοβαρή. Στο μενού και πέρα από τα κεμπάπ ήταν η δημιουργία ενός νέου κόμματος της λαϊκής δεξιάς, αντιμνημονιακού χαρακτήρα. «Ανάδοχοι» οι βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιάννης Κουράκος και πολλοί άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι.
Το γνωστό ψητοπωλείο ο «Θανάσης» στο Μοναστηράκι ζούσε στιγμές δόξας, όπως προ καιρού το γειτονικό κατάστημα που ακούει στο όνομα «Μπαϊρακτάρης».
Τον…Θανάση τον βρήκαν εύκολα οι ανεξάρτητοι των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και δεν χρειάστηκε να ανατρέξουν στο Ζαμπέτα, έχασαν όμως το Νίκο, με αποτέλεσμα να τραγουδήσουν παραλίγο το «Νικολή-Νικολή καπετάνιο ντερτιλή…».
Τελικά ο Αχαιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος δεν εμφανίστηκε στο αντάμωμα των πρώην συναδέλφων του Καμμένου. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι ζυμώσεις και τα ραντεβού!.
Γύρω στα είκοσι άτομα ήταν το απόγευμα της Τετάρτης στου Θανάση αποτελώντας την πολιτική παρέα του τραπεζιού. Στη μέση ο Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Σταυρογιάννης και απέναντι ο Γιάννης Μανώλης, ο Γιάννης Κουράκος, ο Μιχάλης Γιαννάκης. Κι όμως την κουβέντα δεν μονοπώλησε τόσο ο Καμμένος ή ο κάθε Πικραμμένος αλλά το κεμπάπ του κυρ –Θανάση.
Φτηνά αλλά πλουσιοπάροχα τα καλούδια του τραπεζιού. Εκτός του κεμπάπ, σερβιρίστηκε σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο αλλά και σουβλάκι μοσχάρι. Σαλάτες ανάμεικτες αλλά και σαλάτες χωριάτικες συνόδευσαν τα κρεατικά. Πατάτες, σαγανάκι και λευκό κρασί σερβιρισμένο σε μαστραπά συμπλήρωσαν το «ανεξάρτητο» γεύμα.
Να’σου κάποια στιγμή και ο κυρ Θανάσης. «Παιδιά το μαγαζί είναι λαϊκό, είναι για όλο τον κόσμο. Δεν θα ήθελα να πω τίποτα. Δεν το’ξερα ότι θα έρθουν σήμερα οι βουλευτές. Ο Κώστας Μαρκόπουλος με έχει εγχειρήσει…»είπε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.
«Χρήστο, το Θανάση τον ξέρω πολλά χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, μόνος του τα έφτιαξε όλα αυτά» διευκρίνισε ο Κώστας Μαρκόπουλος στον πρώην βουλευτή Χρήστο Ζώη.
«Τα κρέατά σου είναι νόστιμα. Από πού αγοράζεις;» ρώτησε ο Χρήστος Ζώης αλλά ο κυρ Θανάσης είχε περικυκλωθεί από τους ρεπόρτερ.
«Καλές γιορτές παιδιά, να ‘στε καλά, καθίστε να σας κεράσουμε», είπε χαμογελώντας ο ιδιοκτήτης αποφεύγοντάς μας ευγενικά.
Από  .......  lamiafm1