Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Νέα μεγάλη απάτη σε βάρος του ΕΟΤ

 Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Μια απάτη – σκάνδαλο σε βάρος του ΕΟΤ ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν, με τις κατηγορίες για υπεξαίρεση από την υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση συμμορίας, όλες σε βαθμό κακουργήματος.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι
και ο Κώστας Βασιλάκος, πρώην ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Νίκου Καραχάλιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι «έστηναν εταιρίες» και στη συνέχεια έκοβαν από τον ΕΟΤ επιταγές πληρωμών σε αυτές.

Η υπόθεση άρχισε να ξεδιαλύνεται όταν προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ.

Την Παρασκευή μια γυναίκα εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος για να εισπράξει μια επιταγή των 147.000 ευρώ κι όταν η τράπεζα ζήτησε επιβεβαίωση, ο ΕΟΤ ζήτησε να «παγώσει» η διαδικασία.

Η επιταγή αφορούσε σε ξενοδοχείο της Σύρου, ωστόσο το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων διαπίστωσε πως ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δεν γνώριζε τίποτα και πως ο ΕΟΤ δεν είχε καμία οφειλή προς τον ίδιο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας αναζητεί τον πρώην γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Νίκο Καραχάλιο, προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την υπόθεση.
newsbomb.gr

Ελάτε να αποτελειώσουμε τα διεφθαρμένα πολιτικά κόμματα.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


 Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ας γίνει ένα είδος «προσευχής»-ανεξάρτητα αν είναι κανείς άθεος η όχι.
Τα λόγια αυτής της προσευχής πρέπει να είναι πάνω κάτω τα εξής:
Ντρέπομαι για μένα και την οικογένειά μου, σαν Έλληνας πολίτης, που επιτρέπω να υπάρχουν κόμματα σαν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και τα Κακοχυμένα Μαντριά.

Ντρέπομαι που επιτρέπω να αντιπροσωπεύουν εμένα και την οικογένειά μου ηγέτες σαν τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη, τον Τσίπρα, τον Μιχαλολιάκο, την Παπαρήγα, τον Καμμένο και τον Πιτιφρή. Ντρέπομαι που επιτρέπω να με αντιπροσωπέυουν οι 300 τυχοδιώκτες, τα πλουσιόπαιδα (με τις εξαιρέσεις τους) του πριγκιπάτου της Βουλής.
Ντρέπομαι που περιμένω από δαύτους, τους αποδεδειγμένα αμοραλιστές δυνάστες και καταστροφείς της χώρας μου, την σωτηρία της. Ντρέπομαι γιατί ενώ εξαρτάται προσωπικά από μένα η απαλλαγή της Ελλάδας από όλον αυτόν το πολιτικό συρφετό, εγώ εξακολουθώ να περιμένω το θαύμα από κάποια ανώτερη δύναμη.

Η ανώτερη δύναμη είναι ο εαυτός σου, ο εαυτός μας: Aν κάθε βράδι πριν κοιμηθούμε όλοι οι Έλληνες λέμε «ντρέπομαι για τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο,τον Κουβέλη, τον Τσίπρα, τον Μιχαλολιάκο, τον Καμμένο, την Παπαρήγα», αν επαναλαμβάνουμε κάθε βράδι «ότι ντρέπομαι για το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ, την Χρυσή Αυγή, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες», τότε δεν θα αργήσει η στιγμή που θα προκαλέσεις, εσύ, εγώ όλοι μας, τεκτονικές αλλαγές στο διεφθαρμένο κομματικό σκηνικό της μεταπολίτευσης.
Όλα όμως ξεκινούν από την απλή συνειδητοποίηση ότι εγώ, εσύ, όλοι μας, είμαστε η αιτία που αυτοί οι δυνάστες λεηλατούν τις ζωές μας;
Ποιος από σας εκεί έξω θέλει μια συμμορία με καλάσνικωφ να μπουκάρει κάθε βράδι σπίτι του; Κανείς! 

Πως είναι όμως δυνατόν να επιλέγουμε πιο άγριες συμμορίες να μας κυβερνούν; Τι φταίει, εκτός από σένα κι από εμένα; Τι φταίει εκτός από τον αποχαυνωμένο εγώ μας, που δεν το βάζουμε στη διαδικασία να σκεφθεί το αυτονόητο;
Εγώ, εσύ και οι ηλίθιοι συμπολίτες μας που απαντούν στα τηλεοπτικά γκάλοπ του Μega και του ΣΚΑΙ, φταίμε για την κατάντια μας.
Άλλωστε πολύ συχνά, αν καθήσεις σε σημείο που περπατάνε πολλοί άνθρωποι, βλέπεις ένα σκασμό ηλίθιες φάτσες να πηγαινοέρχονται. Άλλοι παραμιλάνε, άλλοι γελάνε μόνοι τους, άλλοι βρίζουν, οι πιο πολλοί είναι σαν τον γιο της μάνας του Τζάμπα. Σαν ανάποδα γαμώτα δηλαδή.
Λοιπόν όλα αυτά τα ανάποδα γαμώτα ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΗΜΑΡ. 

Έχεις αναρωτηθεί αν είσαι κι εσύ ένα ανάποδο γαμώτο, που ψηφίζεις αυτά τα κόμματα που σέρνουν μαζί τους συγκεκριμένες στρατιές νταβατζήδων επιχειρηματιών, νταβατζήδων δημοσιογράφων και συγκεκριμένους κομματικούς μουτζαχεντίν, σαν τους διορισμένους από δαύτους υπαλλήλους της Βουλής, της ΕΡΤ και πάει λέγοντας;
Έχεις εσύ κάτι κοινό με όλο αυτό τον συρφετό; Εάν έχεις μαγκιά σου, σε βολεύει αυτό το ξιπασμένο κράτος και οι νταβατζήδες του.

Εάν δεν έχεις όμως οφείλεις να τους αλλάξεις, να τους αλλάξουμε όλοι μαζί. Είναι στο χέρι σου, στο χέρι του καθενός μας που δεν αντέχει άλλο την αισθητική της κλεψιάς, της απάτης, της λοβιτούρας, της συγκάλυψης. Χωρίς την δική σου και την δική μου ψήφο δεν είναι τίποτε όλοι αυτοί οι δυνάστες. Σε μερικούς μήνες μπορούν να εξαφανισθούν από προσώπου γης και μπορούμε να πετάξουμε στην πιο βαθιά τάφρο τα πολιτικά τους σαρκία.
Αν καθημερινά στην «προσευχή» μας συμπεριλαμβάνουμε την παράγραφο που λέει «ντρέπομαι που επιτρέπω να αντιπροσωπεύουν εμένα και την οικογένειά μου ηγέτες σαν τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη, τον Τσίπρα, τον Μιχαλολιάκο, την Παπαρήγα, τον Καμμένο και τον Πιτιφρή. Ντρέπομαι που επιτρέπω να με αντιπροσωπέυουν οι 300 τυχοδιώκτες, τα πλουσιόπαιδα (με τις εξαιρέσεις τους) του πριγκιπάτου της Βουλής.», δεν θα αργήσει να ξημερώσει.


Η συνειδητοποίηση της δυναμής σου είναι το πρώτο βήμα. Η συνέχεια θα είναι απλή. Με τα μέσα που υπάρχουν και ιδιαίτερα το διαδίκτυο θα μπορέσουμε να επιλέξουμε τα πιο φωτεινά μυαλά, τα πιο ανθρώπινα βιογραφικά, τους πιο ηθικούς, τους πιο ικανούς από τους συμπολίτες μας για να βγουν μπροστά. 

Για παράδειγμα σήμερα κιόλας πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία του Κόμματος των Ανέργων Ελλήνων. Κάπου διάβασα ότι έχει υπάρξει μια πρωτοβουλία ενός δημοσιογράφου από την Θεσσαλονίκη αλλά αυτό πρέπει να γίνει πιο μαζικό. Πρέπει μέσα από το διαδίκτυο άνεργοι από διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες να βρουν κοινό τόπο συμπόρευσης.
Ανάμεσα στα δύο εκατομμύρια των ανέργων Ελλήνων θα υπάρχουν πιο φωτεινά μυαλά από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον μπάρμπα Φώτη, τον Τσίπρα, την Παπαρήγα, τον Καμμένο, τον Μιχαλολιάκο και τον Γκαίμπελς. 

Το Κόμμα των Ανέργων, ανεξάρτητα από την τελική ονομασία που θα λάβει, θα πρέπει να είναι το πρώτο νέο κόμμα που θα δημιουργηθεί στς αρχές του 2013. Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην γέννηση αυτού του κόμματος. Δύο εκατομμύρια άνεργοι μπροστά στην κάλπη είναι ο απόλυτος στρατός ανατροπής. Μπορούν να σαρώσουν τα πάντα στο περασμά τους.

Το δεύτερο μεγάλο κόμμα που πρέπει να δημιουργηθεί είναι το Κόμμα των Αγροτών από τους οποίους θα ξεπηδήσει η αναγέννηση της χώρας. Κι αυτό γιατί είναι μονόδρομος να ζήσει η Ελλάδα με αυτά που βγάζει. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την κόλαση. Μην ακούτε τις παπαριές για ανάπτυξη και ελληνικές Ριβιέρες. Ούτε την πιπίλα των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου. Δεν αμφισβητούμε την υπαρξή τους αλλά η αξιοποίσή τους προυποθέτει την σάρωση του παρόντος κομματικού τοπίου, το οποίο είναι στρατευμένο σε συγκεκριμένα συμφέροντα διαπλοκής, εγχώρια και ξένα-κυρίως γερμανικά.

Ανακεφαλαιώνοντας, σας καλούμε να ξεκινήσουμε από σήμερα την προσευχή: «ντρέπομαι που επιτρέπω να αντιπροσωπεύουν, εμένα και την οικογένειά μου, ηγέτες σαν τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη, τον Τσίπρα, τον Μιχαλολιάκο, την Παπαρήγα, τον Καμμένο και τον Πιτιφρή. Ντρέπομαι που επιτρέπω να με αντιπροσωπέυουν οι 300 τυχοδιώκτες, τα πλουσιόπαιδα (με τις εξαιρέσεις τους) του πριγκιπάτου της Βουλής.»
Και μην ξεχνάτε: Tο πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν το ξημέρωμα...

Από ....  kourdistoportocali

Ο κρυφός πόλεμος για τα «φιλέτα», ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ και οι κατηγορίες για αφελληνισμό του εθνικού πλούτου

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ένας υπόγειος πόλεμος, με πολιτικά και κυρίως οικονομικά κίνητρα και με τη συμμετοχή της εγχώριας διαπλοκής, των ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων και των εδώ «πρόθυμων» να συνδράμουν στην αρπαγή του εθνικού πλούτου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο επίκεντρο της σύγκρουσης αυτής, η οποία δεν έχει πάρει ακόμη χαρακτηριστικά ανοικτού πολέμου, αλλά γίνεται πίσω από τις κουρτίνες, βρίσκεται το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Φωνές εντός κι εκτός της κυβέρνησης εκφράζουν πολύ σοβαρά παράπονα και κάνουν εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο, τη δράση και τους στόχους του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, του περίφημου ΤΑΙΠΕΔ το οποίο έχει στην κεφαλή του τρεις ισχυρούς άνδρες. Ο ένας είναι πρώην μάνατζερ και πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ, κ. Τάκης Αθανασόπουλος, ο δεύτερος είναι ο κ. Γ. Εμίρης, επί χρόνια στην Alpha Bank και ο τρίτος, ο παντός καιρού και κυβερνήσεων κ. Α. Ταπραντζής που επί χρόνια ήταν στο τιμόνι του Ταχυδρομείου.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι οποίες σημειωτέον έχουν φτάσει και στα αυτιά του ίδιου του πρωθυπουργού, το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό (από την εποχή που επικεφαλής ήταν ο κ. Κ. Μητρόπουλος) ως κράτος εν κράτει. Οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με δύο κυρίως σημεία: Αφενός ότι θέλει το ΤΑΙΠΕΔ να πάρει όλη την περιουσία της Ελλάδας υπό τον έλεγχό του έτσι ώστε να λειτουργεί σαν μια υπερκυβέρνηση που θα αποφασίζει τι θα πουληθεί και σε ποιους.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έχει φτιάξει ένα δίκτυο με πρόθυμους δημοσιογράφους οι οποίοι γράφουν μόνο όσα το ΤΑΙΠΕΔ «περνά» ενώ αντίθετα, αποκρύβονται ορισμένα πολύ σημαντικά γεγονότα. Τα παραδείγματα που καταγγέλλονται για το ρόλο του Ταμείου είναι αρκετά και στο antinews είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν υποκύπτουν στις πιέσεις τους ΤΑΙΠΕΔ κι ετοιμάζονται να βγάλουν στη φόρα συγκλονιστικά στοιχεία. Τα οποία αν φτάσουν στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά είναι σίγουρο ότι θα πέσουν κεφάλια.
Το πρώτο «φάουλ» που χρεώνουν στους επικεφαλής του Ταμείου είναι ο πρώτος (και μοναδικός μέχρι σήμερα) διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε και αφορά το IBC το οποίο δόθηκε για 90 χρόνια στην εταιρεία Lamda του ομίλου Λάτση. Κάποιοι κάνουν λόγο για σκάνδαλο καθώς για την παραχώρηση ενός ακινήτου το οποίο είναι φιλέτο και ήδη λειτουργεί με επιτυχία το εμπορικό κέντρο Golden Hall δόθηκαν μόλις 81 εκατ. ευρώ κι αυτά σε δόσεις. Αντίθετα, κάθε χρόνο η εταιρεία που το απέκτησε πλήρωνε περί τα 8 εκατ. ευρώ για νοίκι, δηλαδή υπό κανονικές συνθήκες θα έδινε στο κράτος 720 εκατ. ευρώ ενώ με 81 εκατ. καθάρισε. Πήρε μάλιστα ως «προίκα» άλλα 15.000 τ.μ. πίσω από το Golden Hall στο οποίο θα φτιάξει κι άλλα καταστήματα και Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων.
Η ιδιωτικοποίηση έγινε και κάποιοι από το Ταμείο είπαν ότι έπρεπε να γίνει ώστε να δώσουμε στους ξένους το σύνθημα ότι κάτι γίνεται στην Ελλάδα.
Δεύτερο παράδειγμα «προβληματισμού», για να μην το πούμε αλλιώς, είναι η εμμονή του ΤΑΙΠΕΔ να μη συσταθεί εταιρεία για την αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου της Αττικής καθώς και του φαληρικού όρμου. Τη σύσταση εταιρείας ήθελε το υπουργείο Ανάπτυξης, όμως, μετά από «εντολή» του ΤΑΙΠΕΔ αυτές θα λειτουργούν υπό το Ταμείο προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στους υπουργούς που είδαν ότι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί με μεγαλύτερη ισχύ από εκείνους.
Το τρίτο παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες μας αφορά στο Ελληνικό και το πώς αυτό θα πουληθεί σε ιδιώτες ώστε στη μισή έκτασή του να γίνει πάρκο και στην υπόλοιπη κατοικίες, γραφεία, καταστήματα κ.λπ. Πριν λίγες εβδομάδες το ΤΑΙΠΕΔ «αποφάσισε» ότι πρέπει να πουληθεί το 100% των μετοχών της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.» η οποία έφτιαξε το master plan για την έκταση. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο δε θα έχει κανένα δικαίωμα επί του ακινήτου ώστε στο μέλλον να κερδίσει περισσότερα από το τίμημα που θα δώσει ο ανάδοχος. Υπάρχει μόνο μια αόριστη πρόβλεψη για έσοδα αμφιβόλου προέλευσης. Ουσιαστικά ο ιδιώτης, ξένος πιθανότατα με τους υπεργολάβους εν Ελλάδι, θα αποκτήσει το Ελληνικό, θα το κάνει ότι, θέλει με το δημόσιο να αποποιείται για 90 χρόνια την ιδιοκτησία στο μεγαλύτερο και καλύτερο φιλέτο της Ευρώπης. Κάποιες… αιρετικές φωνές, μάλιστα, λένε ότι ο διαγωνισμός που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 μπορεί να μην αποφέρει πάνω από 500 εκατ. ευρώ, ποσό εξωφρενικά χαμηλό –αν επιβεβαιωθεί- για μια τέτοια έκταση. Αν μάλιστα τα 6.000 στρέμματα μπορούσαν να κοπούν σε οικόπεδα και να πουληθούν θα μπορούσαν (αφαιρετικά πάντα) να εισπραχθούν πάνω από 2-3 δις ευρώ.
Κάποιοι γνωρίζοντες τα πράγματα για το Ελληνικό, προειδοποιούν ότι γίνονται πολύ «περίεργοι» χειρισμοί από το ΤΑΙΠΕΔ και αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή θα πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο.

Οιέξωθεν πιέσεις

Επιχειρηματικοί κύκλοι εντός της Ελλάδας ή για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους τα παλιά επιχειρηματικά τζάκια που αποκαλούνται και «διαπλεκόμενοι», κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αφελληνισμό σημαντικής εθνικής περιουσίας, κυρίως στο τομέα της ενέργειας και των ακινήτων. Δεν ξέρουμε αν πράγματι έχουν δίκιο ή αν βλέπουν ότι οι ξένοι δανειστές επιδιώκουν να διαλύσουν την ελληνική ελίτ και να την αντικαταστήσουν με τους δικούς τους, νέους επιχειρηματίες που θα αναλάβουν την ανασυγκρότηση της χώρας.
Εν πάση περιπτώσει, η ελληνική επιχειρηματική ελίτ βλέπει ότι κάποιοι στο εξωτερικό προσπαθούν να την κατασυκοφαντήσουν ώστε να αρπάξουν τα φιλέτα των αποκρατικοποιήσεων και βάζουν το ΤΑΙΠΕΔ ως πολιορκητικό κριό.
Δεν ξέρουμε αν ισχύει κάτι τέτοιο κι αν τα λεφτά που παίζονται πίσω από κάθε πώληση περιουσιακού στοιχείου είναι περισσότερο και ισχυρότερα από το εθνικό συμφέρον. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα δε θα είναι όπως παλιά και το μοίρασμα της πίτας που ήδη συμβαίνει πρέπει να γίνει με όρους, με κανόνες που θα προάγουν το συμφέρον του κάθε Έλληνα πολίτη.
Γι’ αυτό από την αρχή τονίσαμε ότι έχουν περιέλθει, και θα περιέλθουν σύντομα, στοιχεία στα χέρια του πρωθυπουργού και άλλων υπευθύνων. Θα επανέλθουμε γιατί αν υπάρχουν «βρόμικα» παιχνίδια, κάποιοι θα μας βρουν μπροστά τους.

Έχουν γνώση οι φύλακες.

Από .....  antinews

Φήμες για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ κρατούν αιχμάλωτη την κυβέρνηση

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com


Αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ έφθασε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες από τις γαλλικές αρχές. Τη νέα λίστα απέστειλαν στο ΣΔΟΕ οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ώστε να γίνει ταχύτερα η διασταύρωση των στοιχείων και τυχόν φορολογικές παραβάσεις. Το ΣΔΟΕ θα διαπιστώσει εάν οι καταθέτες στην ελβετική τράπεζα δικαιολογούν τα χρήματα που έχουν στους λογαριασμούς τους, αλλά κι εάν έχουν φορολογηθεί γι' αυτούς.
Τα ονόματα είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη στο περιοδικό Hot Doc του Οκτωβρίου και είχαν αποκαλυφθεί τα ονόματα 2.059 Ελλήνων οι οποίοι έχουν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Το ΣΔΟΕ αλλά και οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να διασταυρώσουν τα στοιχεία για να διαπιστώσουν αν έχει υπάρξει αλλοίωση στοιχείων στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ η οποία είχε παραδοθεί στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Η δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ η οποία επί δύο τουλάχιστον χρόνια περιφερόταν από συρτάρι σε συρτάρι των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου είχε προκαλέσει πολιτικό σάλο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διασταύρωση στοιχείων στις δύο λίστες

Το ΣΔΟΕ εξετάζει τις δύο λίστες για να διαπιστώσει εάν αυτή που βρισκόταν μέχρι τώρα σε γνώση των ελληνικών αρχών ήταν πλαστή ή όχι. Οπως έγραψε η εφημερίδα Καθημερινή αρμόδια πηγή των οικονομικών υπηρεσιών δήλωσε ότι «η διασταύρωση των στοιχείων γίνεται όνομα όνομα και ποσό ποσό, και εφόσον προκύψουν διαφορές μεταξύ των δύο εγγράφων, θα αναζητηθούν άμεσα πολιτικές και ποινικές ευθύνες».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη της εβδομάδος οπότε και αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις, ενώ η νέα λίστα θα αποσταλεί και στη Βουλή για τα περαιτέρω. Σημειωτέον ότι βρίσκονται «ανοιχτές» δύο έρευνες – μία στη Βουλή και μία στους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι ελέγχουν τους χειρισμούς των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη «νέα» λίστα Λαγκάρντ εμπεριέχονται λεπτομέρειες για τη δραστηριότητα και το προφίλ κάθε καταθέτη, όπως συμβαίνει με το private banking κάθε μεγάλης τράπεζας.

Η λίστα νούμερο 2 ήρθε στην Ελλάδα με ...σωματοφύλακες

Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν προ μηνός την εκ νέου αποστολή της λίστας από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Αιτία απετέλεσαν υπόνοιες ότι η λίστα που κατέληξε μέσω πολιτικών διαδρομών στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων ήταν αλλοιωμένη.
Την περασμένη Πέμπτη μετέβησαν στο Παρίσι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και ένας συνεργάτης του οικονομικού εισαγγελέα, οι οποίοι παρέλαβαν από τη διεύθυνση διεθνών οικονομικών σχέσεων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών τη λίστα Λαγκάρντ. Οι υπάλληλοι ταξίδεψαν κατ' εξουσιοδότηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Αιχμάλωτα κόμματα

Η εκ νέου παραλαβή της «λίστας Λαγκάρντ» από τις γαλλικές αρχές ήταν αρκετή για να ξεκινήσουν νέες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την έλευση της νέας λίστας πέρασε στην επίθεση και ετοιμάζεται να ζητήσει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέθεσαν ερώτηση με την οποία ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει στη Βουλή όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση αναφορικά και ζητούν από τον Γιάννη Στουρνάρα εξηγήσεις για την τρίμηνη καθυστέρηση ανάκτησης της πρωτότυπης λίστας από τις γαλλικές αρχές.
Στο ΠΑΣΟΚ κρατούν χαμηλούς τόνους περιμένοντας το αποτέλεσμα της διασταύρωσης των στοιχείων από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.
Ο Γιάννης Ραγκούσης σε γραπτή του δήλωση υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να υπάρξει πάταξη της φοροδιαφυγής αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ «διαπλεκομένων πολιτικών και συνδικαλιστών». Μάλιστα με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση που προκλήθηκε για την απομάκρυνση των υψηλόβαθμων στελεχών από τον φοροελεγκτικό μηχανισμό ζητά να εφαρμοσθεί και στο υπουργείο οικονομικών τα όσα ισχύουν για την αξιολόγηση των υπαλλήλων και στα υπόλοιπα υπουργεία.
«Παραμένει ασαφές και άγνωστο γιατί αδυνατούν ακόμη και μετά την ιστορία της λίστας «Λαγκάρντ» να δείξουν ότι κατάλαβαν πως καμία προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής δεν θα τελεσφορήσει στην Ελλάδα εάν πρώτα και κύρια δεν τερματιστεί ο ένοχος δεσμός μεταξύ διαπλεκόμενων πολιτικών και συνδικαλιστών με την υπηρεσιακή ιεραρχία των εφοριών και εν γένει των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.
Η ΔΗΜΑΡ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και να συμφωνήσει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία η αλλοίωση της λίστας.
Αμέσως μετά τον έλεγχο και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η λίστα που δεν έχει καμία διαφορά από την προηγούμενη, τότε θα συνεχιστούν οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει τόσο από τη Δικαιοσύνη, όσο και από τη Βουλή. Σε αντίθετη περίπτωση οι εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες πολιτικές αναταράξεις.

Από.........  iefimerida

Τρίτο μήνυμα BOMBA από αξιωματικό του ΠΝ σε Μαξίμου και ΥΕΘΑ! "Να περάσετε τα χειρότερα..."

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Η “ηλεκτρονική επίθεση” αγανάκτησης και οργής από απόστρατους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζεται με ένταση που λογικά θα πρέπει να έχει αρχίσει να προβληματίζει σοβαρά τη κυβέρνηση.
Μετά τον Αρχιπλοίαρχο Κρυστάλλη, τον Αντιναύαρχο Γκορτζή και το άρθρο του Αντώνη Κακαρά, ένας ακόμη απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ ο κ.Γιώργος Δεσποτόπουλος έστειλε ένα αιχμηρότατο κείμενο στο e mail του πρωθυπουργού και σ΄ αυτό του ΥΕΘΑ!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ    www.onalert.gr


Από ......  newsit



Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com