Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Σκάνδαλο στο Δήμο Μώλου- Άγ. Κωνσταντίνου … Άρχισε το ξεπούλημα στην Δημοτική Ενότητα Καμένων Βούρλων …. πριν ακόμη η Κυβέρνηση προχωρήσει και στο ξεπούλημα των Ιαματικών Πηγών ....

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Εστάλη  στο  Blog  από αναγνώστη


Συγκεκριμένα  ο  Δήμαρχος  κ.  Τετριμίδας  μαζί  με  τους  Αντιδημάρχους    της  Δημοτικής  Ενότητας  Καμένων  Βούρλων  κ.  Φακίρη  και  κ.  Μακρυνίτσα  χωρίς  να  έχουν  πάρει  κάποια  απόφαση  Δημοτικού  Συμβουλίου  έδωσαν  σε  ιδιώτη   εργολάβο  οικοδομών         ( συμφωνία κάτω  από  το  τραπέζι  με  τον   εργολάβο   και  πρώην Αντιδήμαρχο  Καμένων  Βούρλων   και  με  άγνωστο  το  οικονομικό  αντάλλαγμα)  το  κλάδεμα  και  το  μάζεμα  των  ελιών  στο  κτήμα  Ελπινίκη,   το  οποίο  είχε  περιέλθει  στην  κυριότητα  του  Δήμου,  με  την  διαδικασία  της   μεταφοράς  του   συντελεστού  δόμησης,  και  προοριζόταν  για  την  κατασκευή  του  Σταθμού  Υπεραστικών  λεωφορείων  στα  Καμένα  Βούρλα.    

 Ο    εργολάβος  ιδιώτης  ισχυρίζεται  ότι  έχει μέρος  της  ιδιοκτησίας  (και όχι  μόνον  αυτός !!! )   στο  πρώην  κτήμα  της  Ελπινίκης   και  πήγε  να  μαζέψει  και  να  κλαδέψει  τις  ελιές  του  σε  συνεννόηση   πάντα  με  τη  Δημοτική  Αρχή….

Από  εδώ  και  πέρα  είναι  πολλά  τα  ερωτήματα  που  προκύπτουν  από  τους  δημότες  των  Καμένων  Βούρλων   προς  τον  Δήμαρχο  και  τους  Αντιδημάρχους.

Δεν  γνωρίζει  ο  Δήμος   Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου   αν  το  κτήμα  της  Ελπινίκης    του  ανήκει   ??? 

Ποιός  έδωσε  εντολή  στον  ιδιώτη,  ο  Δήμαρχος  ή  οι  Αντιδήμαρχοι ,   για  το  μάζεμα  και  το  κλάδεμα  των  ελιών ???

Ποιος  Δήμαρχος  Καμένων  Βούρλων  ξεκίνησε  την  διαδικασία  της  μεταφοράς  του  συντελεστή   δόμησης  στο  κτήμα της  Ελπινίκης   και  ποιος  την  ολοκλήρωσε  και  με  ποιο  αντάλλαγμα ???

Αληθεύουν  αυτά  που  λέει  ο  ιδιώτης  εργολάβος  ότι  έχει  και  αυτός  (και  όχι μόνο  αυτός   αλλά  και  ο  πρώην  Δήμαρχος  Καμένων  Βούρλων …..και  άλλοι)  ένα  κομμάτι  ιδιοκτησίας  στο  κτήμα  της  Ελπινίκης !!!

Έτσι  εξηγούνται  όλα  τώρα  γιατί  έγιναν  οι  παράνομες  τροποποιήσεις του  σχεδίου  του 1994 στο  κτήμα  της  Ελπινίκης  από  την  προηγούμενη  Δημοτική  Αρχή   με  την   σύμφωνη  γνώμη  και  της  αντιπολίτευσης.

To  Blog οι   Ενεργοί Πολίτες Καμένων Βούρλων  είχε  αναφερθεί  στο  παρελθόν  για  την  παράνομη  τροποποίηση  του  σχεδίου  του  1994 στο  κτήμα  της  Ελπινίκης   και  ότι  εξυπηρετούσαν   προσωπικά  συμφέροντα.

Τώρα    φαίνεται   γιατί  ο  νυν  Δήμαρχος ( τους συνδέουν  κοινά  συμφέροντα)   δεν  έχει  κάνει εδώ και  δύο χρόνια  τις  απαραίτητες   ενέργειες  για  την  αποπομπή  του  πρώην  Δημάρχου  κ.  Αντωνίου  από  το  Δημοτικό  Συμβούλιο αφού  δεν έχει  πατήσει  σχεδόν  ποτέ   το  πόδι  του  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο ….. 

Από  όλα  αυτά  προκύπτει   ότι  οι  Δημοτικοί  άρχοντες  νυν  και  πρώην  είναι  λαμόγια  και  βουτηγμένοι  στο  βούρκο …..

Οι  Δημότες  των  καμένων  Βούρλων  θα  αντιδράσουν  δυναμικά,   και  θα  θέσουν  με  την  ψήφο  τους   στις  εκλογές  που  έρχονται   όλα  αυτά  τα  λαμόγια στο  περιθώριο,  γιατί  το  μόνο  που  τους  ενδιαφέρει   είναι  το  προσωπικό  τους  συμφέρον  και  όχι  το  συμφέρον  του  Δήμου  και  των  Δημοτών.

 

“Ευτυχισμένο το 2013″

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Μετωπική επίθεση Βαξεβάνη στον Βενιζέλο

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με μια αναφορά στην τεχνική του γνωστού τυχερού παιχνιδιού «του παπά» ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο μέσα από το Κουτί της Πανδώρας.
Γράφει χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος:«Στο γνωστό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να βρεις πoιo από τα τρία χαρτιά που κινεί κάποιος γρήγορα μπροστά σου είναι ο "παπάς", υπάρχουν διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές. Πέρα από τον ταχυδακτυλουργό παπατζή,υπάρχουν και διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές,κράχτες,οι οποίοι παριστάνουν αυτόν που κερδίζει με ευκολία,για να παρασύρουν τα θύματα.

Η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ,μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει τελειώσει όπως στα άλλα ευρωπαικά κράτη, με έρευνα δηλαδή όσων περιέχονται, στην Ελλάδα μετατράπηκε σε "παπά". Εδώ η λίστα ,εκεί η λίστα, πού είναι η λίστα; Πρωταγωνιστής σε αυτό το παπατζιλίκι, είναι αναμφίβολα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει τρία πράγματα:
Μεταφέρει τις πολιτικές αλλά κυρίως τις νομικές ευθύνες για τη διαχείριση της λίστας στον Παπακωνσταντίνου, παίρνοντάς της από πάνω του. Σε αυτό τον βοηθάει ο Σαμαράς ο οποίος δείχνει να στηρίζει την εικόνα της συμμαχικής κυβέρνησης, στα πενιχρά ποσοστά Βενιζέλου που μετα βίας περνούν πλέον αυτά του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών.

Παράγει διάφορα ερωτήματα που συσκοτίζουν την υπόθεση, για να σωθεί. "Ποιός έδωσε τη λίστα;" ,"γιατί την έδωσε;" "ποιοί θέλουν να εξοντώσουν το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο;" Αποφεύγει βεβαίως το μοναδικό βάσιμο ερώτημα "γιατί δεν αξιοποιήθηκε η λίστα 3 χρόνια από 4 υπουργούς και 3 κυβερνήσεις"
Παράγει προκαταβολικά "σκοπιμότητες" για όσα πολιτικά και ποινικά προκύπτουν για τον ίδιο, μετατρέποντας ένα σοβαρό νομικό και πολιτικό θέμα σε "ύπαρξη εμμονών και βεντέτας για το πρόσωπό του"

Ο Βενιζέλος είναι ο ταχυδακτυλουργός- παπατζής σε αυτή την υπόθεση,ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει τοποθετήσει ολόγυρα τους κράχτες στο παιχνίδι. Αναφέρομαι βεβαίως και στις πολιτικές δυνάμεις που αβαντάρουν την απενοχοποίησή του και σε δημοσιογράφους. Ο Βενιζέλος πρέπει να παραπεμφθεί μαζί με τον Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή της Βουλής, γιατί όχι μόνο δεν αξιοποίησε τη λίστα, αλλά την υπεξαίρεσε αλλοιώνοντας τουλάχιστον 2059 ονόματα. Από πού προκύπτει;

Την 1η Οκτωβρίου,ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε στους Financial Times,
« Δεν παρέλαβα καμία λίστα όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών. Κανείς δεν με ενημέρωσε σχετικά με τη λίστα"
Την επόμενη μέρα ο Βενιζέλος,ως δια μαγείας παραδίδει τη λίστα στο γραφείο του Σαμαρά.Είναι μια λίστα που έχει στο γραφείο του και όχι στο υπουργείο όπως πρέπει. Την έχει υπεξαιρέσει δηλαδή και ενδεχομένως να την έχει χρησιμοποιήσει, πάντα με παράνομο τρόπο. Αυτή προφανώς είναι η λίστα με την οποία γίνεται σήμερα αντιπαραβολή 

Δηλαδή ο Βενιζέλος δεν παρέδωσε υπηρεσιακά το ντοκουμέντο στον επόμενο υπουργό Σαχινίδη, το εξαφάνισε και έτσι δεν έγινε χρήση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το χειρότερο το χειρίστηκε προσωπικά.Κανένας δεν ξέρει τι χρήση έκανε. Ουσιαστικά δηλαδή δεν αλλοίωσε μόνο 3 ονόματα όπως κατηγορείται ο Παπακωνσταντίνου,αλλά 2059. Αλλοίωσε το σύνολο της λίστας. Αν κάποιος πρέπει να παραπεμφθεί είναι ο Βενιζέλος

Στο σύνολό τους βέβαια οι υπουργοί Οικονομικών έχουν διαπράξει πολλά αδικήματα σε σχέση με τη λίστα.Το πρώτο είναι ότι δεν παρέδωσαν στον Εισαγγελέα,όπως όφειλαν την λίστα. Ο ελληνικός νόμος είναι σαφής:όποιος διαθέτει στοιχεία που μπορεί να είναι αποδεικτικά για εγκληματικές ενέργειες, είναι υποχρεωμένος να τα παραδώσει στη Δικαιοσύνη, διαφορετικά διαπράττει και ο ίδιος έγκλημα.Δεν παρέδωσαν τα στοιχεία,έχουν και σε αυτό ποινικές ευθύνες.

Η παραπομπή Βενιζέλου στην Επιτροπή της Βουλής είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν τα πολιτικά κόμματα. Δεν είναι προσωπικό θέμα όπως θα θελήσει να πει ο ίδιος,αλλά πολιτικό και νομικό.Κανένας δεν θέλει να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ άλλωστε.Τα καταφέρνει μόνος του ο Βενιζέλος.

ΥΓ: Για τους "αναλυτές" που διυλίζουν τον κώνωπα δημιουργημένων ευθυνών, αλλά καταπίνουν την χοντρή κάμηλο των ευθυνών Βενιζέλου ρωτώντας με αγωνία "ποιός έδωσε τη λίστα στο Βαξεβάνη", έχω να τους ρωτήσω κι εγώ απλοικά με τη σειρά μου: τους νοιάζει ο άγνωστος που αποκάλυψε 2059 ονόματα αλλά όχι οι γνωστοί που έκρυψαν 2062; Γιατί;»

Από ......  iefimerida

Διώτης: Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλος με κατηγορούν για να δικαιολογήσουν τις ευθύνες τους

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης με ανακοίνωση του κατηγόρησε τους πολιτικούς του προϊσταμένους, δηλαδή του τότε υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλο για τον χειρισμό της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ».
Μάλιστα υποστηρίζει πως του επιρρίπτουν ευθύνες προκειμένου οι ίδιοι να μπορέσουν δικαιολογήσουν δικές του παραλείψεις και προφανείς σκοπιμότητες». Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως δεν ήταν αυτός ο υπαίτιος της διαρροής της λίστας στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος τη δημοσίευσε στο περιοδικό «Hot Doc».
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Διώτη είναι το ακόλουθο:
«Τις τελευταίες μέρες γίνονται από πολιτικά πρόσωπα αναφορές στο όνομά μου σχετικά με τον τρόπο που χειρίσθηκα τη λεγόμενη "λίστα Λαγκάρντ". Επ' αυτού δηλώνω τα εξής:
  • Κανένα καινούργιο στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να αφορά το πρόσωπό μου και τις ενέργειές μου. Επομένως εμμένω απολύτως σε όσα εξέθεσα στο υπόμνημά μου προς τους κκ Εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος.
  • Ο τρόπος με τον οποίο χειρίσθηκα τα νομικά ζητήματα που προέκυπταν από τη «λίστα Λαγκάρντ» είναι απολύτως σύμφωνος με την κείμενη ελληνική νομοθεσία. Δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα άλλη επιστημονική άποψη επ' αυτού.
  • Η θέση μου ως Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ αλλά και η προϋπηρεσία μου ως δικαστικού λειτουργού μου επέβαλε να τηρώ τον νόμο και να μην υπηρετώ πολιτικές σκοπιμότητες. Αν αυτή η θέση μου δεν είναι ορθή, δέχομαι να ελεγχθώ γι' αυτό.
  • Επαναλαμβάνω ότι παρέλαβα το στικάκι, από τον τότε πολιτικό προϊστάμενό μου με εξωυπηρεσιακό και ανεπίσημο τρόπο. Ο τρόπος παράδοσής του καθιστούσε επιβεβλημένο να λάβω πολιτικές οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού του, δεδομένου ότι επρόκειτο για παράνομο αποδεικτικό μέσο. Δεν έλαβα ωστόσο ποτέ καμιά σχετική εντολή από πολιτικό προϊστάμενό μου. Εάν οι πολιτικοί προϊστάμενοί μου δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο που χειρίσθηκα την υπόθεση είχαν την ευχέρεια να με ελέγξουν ή να με οδηγήσουν σε παραίτηση. Δεν το έπραξαν ποτέ. Το πράττουν δυστυχώς όμως τώρα, για να δικαιολογήσουν δικές τους παραλείψεις και προφανείς σκοπιμότητες.
  • Φέρομαι μάλιστα, τελευταία, και ως υπαίτιος διαρροής της "λίστας Λαγκάρντ" στο περιοδικό "Hot Doc". Η παρουσία μου στον δημόσιο βίο μέχρι σήμερα αποτελεί απάντηση και ισχυρή απόδειξη για το αν έχω ανάγκη να καταφεύγω σε τέτοιου είδους "διαρροές". Βέβαιον παραμένει, αντιθέτως, ότι παρέδωσα το στικάκι με την λίστα στον κ. Βενιζέλο, κατά την πρώτη μας συνεργασία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Και αυτό είναι το πολιτικά κρίσιμο ζήτημα.
  • Υπενθυμίζω σχετικά και αναφέρομαι ξανά στο από 24-10-2012 υπόμνημά μου προς τους κκ Εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος, ότι δηλαδή κλήθηκα με ρητή εντολή τού (κατά τα λοιπά μη επεμβαίνοντος στο έργο του ΣΔΟΕ) κ. Βενιζέλου να ελέγξω 750 και στην συνέχεια 743 πρόσωπα για φοροδιαφυγή, από ένα σύνολο περίπου 54.000 προσώπων που είχαν εμβάσει χρηματικά ποσά στο εξωτερικό κατά την τελευταία τριετία. Ο σχετικός κατάλογος περιείχε άσχετους με τα ελεγκτέα πρόσωπα ΑΦΜ και άλλες ελλείψεις, που καθιστούσαν αδύνατο τον έλεγχο. Ζήτησα διόρθωση του καταλόγου και ακριβή στοιχεία, που όμως ουδέποτε μου εστάλησαν. Μετά ταύτα και με σκοπό τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, έδωσα εντολή για πλήρη έλεγχο όλων των φυσικών προσώπων που είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ, και μάλιστα για το χρονικό διάστημα των ετών 2000-2012! Δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής δεδομένου, ότι από 10-8-2012 δεν ασκώ πλέον τα καθήκοντα του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ.
  • Προκαλώ οποιονδήποτε από εκείνους που προσπαθούν τώρα να σπιλώσουν το έργο μου, να αποδείξουν ότι κατά την θητεία μου στο ΣΔΟΕ ήμουν εγώ εκείνος που παρέλειψε να συμβάλει με κάθε τρόπο στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2012»

Από ......  iefimerida

Δόθηκε παράταση έως τις 08/01 και για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com

- Η παράταση έκρυβε και μπόνους αφού αφορά και την κατάθεση πινακίδων
- Χιλιάδες πολίτες δεν έχουν πληρώσει ακόμη τα τέλη κυκλοφορίας
- Θα αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας σε όσους δεν πληρώσουν μετά την λήξη της προθεσμίας

Οι ατελείωτες ουρές στις εφορίες και τις τράπεζες και το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες δεν είχαν χρήματα για να παραλάβουν το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας οδήγησε το υπουργείο Οικονομικών να δώσει - έστω και την τελευταία στιγμή παράταση για την αποπληρωμή του.

Η προθεσμία έληγε σήμερα και από το πρωί ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης είχε προαναγγείλει την παράταση. Η παράταση θα ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2013, που λήγει σήμερα 31/12/2012, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και τις 08/01/2013.

Μόνο την περασμένη Παρασκευή, 860.000 προσήλθαν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μια ημέρα. Επίσης μέχρι εκείνη την ημέρα 80.000 περίπου κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Πέρυσι τις είχαν καταθέσει περίπου 100.000.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται. Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.

Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία, αν διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το φόρο, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.

Από ....  newsit

Σοκ από την αυτοκτονία του ηθοποιού Δημήτρη Βογιατζή [εικόνες]

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Μια τραγική είδηση αναστάτωσε τον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας λίγο πριν το τέλος του 2012, καθώς ο Δημήτρης Βογιατζής αυτοκτόνησε στο διαμέρισμά του το βράδυ του Σαββάτου.
Ο γνωστός ηθοποιός, σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστών και φίλων του, αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό κάποια ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Τον Δημήτρη Βογιατζή, που είχε γίνει γνωστός από το σήριαλ «Αέρινες Σιωπές» του MEGA το 2001, βρήκε νεκρό στο σπίτι του η μητέρα του, ενώ η κηδεία του θα γίνει στην ιδιαίτερή του πατρίδα, το Βόλο.

Ο 42χρονος ηθοποιός είχε συνεργαστεί με αρκετούς ηθοποιούς, οι οποίοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Είχε συμμετάσχει στις ταινίες «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού και «No budget story» του Ρένου Χαραλαμπίδη, ενώ πρωταγωνίστησε και σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις.
Τραγική ειρωνεία: Από τους πρωταγωνιστές του σήριαλ «Αέρινες Σιωπές» είχε αυτοκτονήσει λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και η ηθοποιός Ελευθερία Βιδάκη.





Από  ...... iefimerida

Από ώρα σε ώρα η απόφαση αν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

- Μέσα στην ημέρα η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αν θα δοθεί παράταση
- Δε θα αφορά και όσους θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους είπε στον Σκάι ο Χάρης Θεοχάρης
- Χιλιάδες πολίτες δεν έχουν πληρώσει ακόμη τα τέλη κυκλοφορίας
- Θα αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας σε όσους δεν πληρώσουν

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013 ή την παράδοση των πινακίδων και χιλιάδες πολίτες δεν έχουν ακόμη πάει στην εφορία ή στην τράπεζα για να τακτοποιήσουν την οφειλή.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν παραλάβει την ειδική απόδειξη για το τέλος κυκλοφορίας το 60% των πολιτών που είναι υποχρεωμένοι και γι’ αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει μια μικρή παράταση. Την απόφαση θα πάρει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Η παράταση θα έχει διάρκεια μιας εβδομάδας, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, Δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση για την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας.

Με τον τρόπο αυτό, το κράτος θέλει να διασφαλίσει ότι όσοι δεν έχουν μπορεί μέχρι τώρα, θα πάνε να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και στα ταμεία του κράτους θα μπουν κι άλλα χρήματα.

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να ανακοινωθεί το πρωί της Δευτέρας. Αλλά όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο Γενικός σε τηλεοπτικές του δηλώσεις το Σαββατοκύριακο, η παράταση θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται. Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.
Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία, αν διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το φόρο, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.

Από ......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com