Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Πως ο Βενιζέλος του 5% μπορεί να κάνει τη ΝΔ “δεξιά παρένθεση”

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Όταν κάνουμε προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση για το ποιο είναι το σύστημα που κυβερνά αυτό τον τόπο, δεν το κάνουμε γιατί θέλουμε σώνει και καλά να τα βάζουμε με «εχθρούς» και κυρίως με φίλους. Ο μόνος λόγος που επικρίνουμε την αδιαφορία, την αβελτηρία ή ακόμη και την αφασία της κυβέρνησης σε φαινόμενα που δεν έπρεπε να υπάρχουν είναι για το καλό της χώρας.
Έχουμε γράψει ότι είναι αδιανόητο η ΝΔ να είναι το ισχυρό κόμμα στην κοινωνία και ο Σαμαράς η μόνη πολιτική προσωπικότητα αυτή τη στιγμή που εγγυάται το μέλλον της πατρίδας, αλλά να… κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.
Αν στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να παραχωρήσουν την εξουσία στους Πασόκους με γεια τους με χαρά τους. Θα πρέπει, όμως, να δικαιολογήσουν σ’ αυτούς που την ψήφισαν (και σε όσους δεν την ψήφισαν εννοείται) πώς είναι δυνατόν να αφήνεις ένα σύστημα καταδικασμένο από την κοινωνία να κάνει κουμάντο.
Σε καίριες θέσεις στον κομματικό μηχανισμό βρίσκονται Πασόκοι, και κυρίως άνθρωποι του Βενιζέλου. Στην ΕΡΤ που θα μπορούσε να είναι κύτταρο αντίστασης στα ξεπουλημένα ΜΜΕ, κουμάντο κάνει ο Βενιζέλος. Βγάζει φιρμάνια και προσλαμβάνει δημοσιογράφους της δικής του επιλογής με μισθό 3.500 ευρώ τον μήνα (ναι σωστά διαβάσατε) την ώρα που το Μαξίμου κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Για να μην πούμε για τους αρμοδίους της κυβέρνησης που μαθαίνουν τις προσλήψεις ή τις τοποθετήσεις κρατικών αξιωματούχων από τις εφημερίδες.
Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί, κάποιο… μυστικό σχέδιο θα υπάρχει για να κάνει κουμάντο το ΠΑΣΟΚ του 5%. Κι αν αυτό το δέχονται στο Μαξίμου εμείς τι να πούμε; Αν κάποιοι αποφάσισαν να διασώσουν το Βενιζέλο θέτοντας σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας, χαλάλι τους.
Ο ελληνικός λαός που έχει καταδικάσει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα, περιμένει την αναγέννηση των πολιτικών. Νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, όχι ίντριγκες και καμαρίλες, όχι διαπλοκή με τους επιχειρηματίες και τα media.
Πώς όμως να γίνει κάτι τέτοιο όταν ο «υπέρ πάντων αγώνας» αντί να δίνεται για τη διάσωση της χώρας, δίνεται για τη διάσωση του συστήματος ΠΑΣΟΚ – Βενιζέλου;
Και για να λέμε τα πράγματα ξεκάθαρα, αλλά χωρίς να παρεξηγηθούμε: Μέχρι που είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση (και ειδικά η ΝΔ) να φτάσει προκειμένου να διατηρήσει την κυβερνητική συνοχή; Αν π.χ. στην πορεία και τις έρευνες της προανακριτικής επιτροπής βγουν στο φως οι σκελετοί του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει; Θα τους κρύψει πίσω από τα φθαρμένα κουστούμια της μεταπολίτευσης; ;
Θα συνεχίσει για παράδειγμα να στηρίζει την «αθωότητα» του Ευ. Βενιζέλου κάτω από το φόβο της κατάρρευσης της κυβέρνησης; Και πώς είναι δυνατόν να ζει όλη η χώρα υπό αυτό το φόβο, μη θιγεί δηλαδή το «πράσινο σκουλήκι» που κατατρώει την κυβέρνηση;
Την περίοδο του «βρόμικου ’89» που η κάθαρση έμεινε στη μέση, ο κόσμος έμεινε με την αίσθηση πως υπήρξε μια πολιτική συναλλαγή. Του Μητσοτάκη (περαστικά του μιας και είναι στο νοσοκομείο) και του Ανδρέα Παπανδρέου. Έτσι, το Ειδικό Δικαστήριο πέρασε στην ιστορία σαν φαρσοκωμωδία. Λέτε κάποιοι να μην έβαλαν μυαλό και να προσπαθήσουν να στήσουν πάλι ένα Ειδικό Δικαστήριο με «Ιφιγένειες» και με τους πιθανούς πραγματικούς ενόχους να κοιτάζουν από την τηλεόραση;
Το έχουμε ξαναγράψει: Είναι μια ευκαιρία για πολιτική κάθαρση, δεν πρέπει να πάει χαμένη. Και δεν εννοούμε μόνο να καταδικαστούν οι Πασόκοι και να τη γλιτώσουν οι άλλοι. Όποιος έφταιξε, όποιος πλήγωσε τον ελληνικό λαό, όποιος εμπλέκεται σε λίστες, διαπλοκή και βρόμικο παρασκήνιο να δικαστεί, τόσο στα δικαστήρια όσο και στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Πράσινος, γαλάζιος ή κόκκινος. Αλλιώς η χώρα δε θα πάει μπροστά, δε θα τραβήξει το δρόμο της προς την ανάκαμψη και τα πολιτικά «βαρίδια» θα την γυρίσουν πίσω.
Αν κάποιοι λοιπόν στην κυβέρνηση επιθυμούν μια αλλαγή πορείας δε θα πρέπει να αφήνουν φαινόμενα που πλήγωσαν στο παρελθόν να διαιωνίζονται. Και δε μπορεί το ΠΑΣΟΚ που στην ουσία δεν υπάρχει (κυρίως στη λαϊκή συνείδηση) να παίζει σε θέση… σέντερ φορ και οι υπόλοιποι να τρέχουν να μαζέψουν τα γκολ.
Οι πολίτες δεν είναι καθόλου ανόητοι, έχουν γνώση τι συμβαίνει και πρέπει στη ΝΔ να καταλάβουν ότι η βάση της κοινωνίας βράζει όταν βλέπει τι συμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Προκειμένου λοιπόν να μην έχουμε πάλι μια «δεξιά παρένθεση» και προτού κάνει ντου ο Τσίπρας, ας πάρουν τα μέτρα τους.

Από ......  antinews

Βαξεβάνης στους New York Times: «Δεν διαφέρουν από Αρκάν και Εσκομπάρ οι Έλληνες ολιγάρχες»

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Για την ολιγαρχία της Ελλάδας, μετά το πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων, αρθρογραφεί ο Κώστας Βαξεβάνης, μέσα από τη δική του αφήγηση για τη λίστα Λαγκάρντ και με αρκετές προτροπές προς λαό, δημοσιογράφους και πολιτικούς. Ο τίτλος του άρθρου είναι «Η σαθρή ολιγαρχία της Ελλάδας»
Στην εισαγωγή του ο δημοσιογράφος αναφέρει πως η δημοκρατία είναι σαν το ποδήλατο: αν δεν κάνεις συνέχεια πετάλι πέφτεις. «Όμως το ποδήλατο της Ελλάδας είναι σπασμένο εδώ και καιρό», παρατηρεί εκκινώντας από τη χούντα του 1974 οπότε, κατά τη γνώμη του δημιουργήθηκε ένα υβρίδιο δημοκρατίας. Με εκφράσεις κλισέ και ευφυολογήματα περιγράφει την βαθιά κρίση της Ελλάδας - «και λίγα έχουν ειπωθεί για την κρίση, αυτό το πεδίο μάχης συμφερόντων και ιδεολογιών».

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Hot Doc, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ελίτ των πλουσίων και στην επιρροή που ασκούν στην πολιτική. «Μερικές φορές αγοράζουν μια ποδοσφαιρική ομάδα προκειμένου να αποκτήσουν την λαϊκή υποστήριξη και να κάνουν τα εγκληματά τους με την υποστήριξη του λαού, όπως έκανε ο βαρόνος ναρκωτικών Pablo Escobar στην Κολομβία και ο ηγέτης των παρακρατικών στη Σερβία Arkan».

Αμέσως μετά αρχίζει το σφυροκόπημα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στον φορολογικό νόμο που εισήγαγε ως υπουργός Οικονομικών το 2011, για να μιλήσει στη συνέχεια στο κοινό της αμερικανικής εφημερίδας για τη λίστα Λαγκάρντ, τη δημοσίευση της από το περιοδικό του που τον οδήγησε στα δικαστήρια λέγοντας μάλιστα «κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα ελληνικά media ήταν απόντα αν και το θέμα ήταν στη κορυφή του διεθνή τύπου»,αναφέροντας μάλιστα πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε καμία δήλωση για την δημοσίευση της λίστας.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει μάλιστα στο άρθρο ότι φεύγοντας από το Υπουργείο Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε μαζί του τη λίστα, και μόνο όταν ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στους Financial Times ότι δεν παρέλαβε ποτέ τη λίστα, αποφάσισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να την παραδώσει στο γραφείο του πρωθυπουργού χωρίς να ερωτηθή ποτέ γιατί καθυστέρησε.

 Η περιγραφή του σταματά στην προκαταρκτική εξέταση για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφέροντας ότι οι ΄Ελληνες πρέπει να μάθουν να οδηγούν και πάλι το ποδήλατο της δημοκρατίας «απαιτώντας να σταματήσει η εξαπάτηση και η διαφθορά. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να αντισταθούν αντισταθούν στη χειραγώγηση και να ανακαλύψουν ξανά το δημοσιογραφικό χρέος τους και η κυβέρνηση να αναβιώσει την αρχαία κληρονομιά της δημοκρατίας αντί να σκοτώνει τον αγγελιοφόρο»

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη έκδοση των New York Times, στη σελίδα Α19 υπό τον τίτλο  «Η σαθρή δημοκρατία της Ελλάδας»

Από ...... iefimerida

Η λίστα Λαγκάρντ έφερε και πόλεμο Τσίπρα εναντίον Μπόμπολα-Ψυχάρη

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ενας νέος γύρος πολιτικο-εκδοτικής αντιπαράθεσης με απρόβλεπτες συνέπειες ξέσπασε μεταξύ των ιδιοκτητών του τηλεοπτικού καναλιού Mega και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη διερεύνηση ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ. Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρίσκονται οι κκ. Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης, δύο από τους ιδιοκτήτες του καναλιού.
Πρώτος ξεκίνησε την επίθεση εναντίον των δύο εκδοτών ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με ανακοίνωσή του την προηγούμενη Παρασκευή στοχοποιούσε τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη γιατί αμφισβητούσε με σχόλιά του στο Mega ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στοιχεία ενοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε και την οικογένεια Μπόμπολα (μέτοχο του Mega αλλά και εκδότη του «Εθνους», μεταξύ άλλων) επειδή διαθέτει λογαριασμό στην Ελβετία που αναγράφεται στη λίστα Λαγκάρντ και άφηνε να εννοηθεί ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο νέο δάνειο που έχει συνάψει το Mega και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο το κανάλι προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι αθώος στο θέμα της λίστας.
«...Ο κ. Πρετεντέρης απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία και να σταματήσει τους καυγάδες στα τηλεπαράθυρα.
Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας» έγραψε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ.
H απάντηση της οικογένειας Μπόμπολα για τον Πρετεντέρη
Με ολοσέλιδη απάντηση η οποία δημοσιεύεται σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 η οικογένεια Μπόμπολα απαντά στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα και υπερασπίζεται καταρχήν τον Γιάννη Πρετεντέρη:
«Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Γ. Πρετεντέρη επειδή απλώς διαφωνεί με τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του, ξεχνώντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός που τον φιλοξενεί κρίνονται από τον μοναδικό κριτή τους, το τηλεοπτικό κοινό και την κοινή γνώμη» αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας Μπόμπολα η οποία επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα:
«Σε ευνομούμενες και δημοκρατικές πολιτείες το δικαίωμα έκφρασης γνώμης είναι σεβαστό και προστατευόμενο. Οι εξαιρέσεις παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και σε τριτοκοσμικές δικτατορίες, των οποίων δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι νοσταλγοί κάποιοι εξ αυτών που εξαπολύουν τέτοιου είδους επιθέσεις».
Η απάντηση Μπόμπολα για τη λίστα Λαγκάρντ
Και η ανακοίνωση αναφέρει για την αναγραφή του ονόματος της οικογένειας στη λίστα Λαγκάρντ:
«Το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ανυπομονεί από τώρα να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και τους κρατικούς θεσμούς, αναπαράγοντας μια απολύτως επικίνδυνη αντίληψη στην άσκηση πολιτικής. Σπεύδει έτσι να εκδόσει πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ, χωρίς να περιμένει καν τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και όλες τις υπόλοιπες κρατικές αρχές να διερευνήσουν, να αποφανθούν και εντέλει να καταλογίσουν τις όποιες ευύνες εκεί που υπάρχουν. Σύντομα για της νομίμου οδού θα λάβουν πεντακάθαρες και αποστομωτικές απαντήσεις.
Η στοχοποίηση της οικογένειας Μπόμπολα για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί μια πρωτοφανή μεθόδευση, καθώς, εάν και εφόσον απαιτηθεί, είναι αυτονόητο ότι θα δοθούν όλες οι εξηγήσεις. Στις αρμόδιες αρχές όμως και όχι στα λαϊκά δικαστήρια. Εξάλλου σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, εσκεμμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιωπά ότι δεν αποτελεί «έγκλημα» η διατήρηση λογαριασμών στο εξωτερικό, καθώς αυτό το ψέμα εξυπηρετεί τη γενικευμένη δημιουργία «ενόχων».
Η απάντηση Μπόμπολα για το δάνειο του Mega
«Με ακόμη μια διαστερέβλωση της πραγματικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στραφεί εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, επειδή προφανώς δεν του είναι αρεστός, για τηνα ντικειμενικότητά του και την απήχηση που βρίσκει η ψύχραιμη φωνή του.
Θλιβερό δείγμα λαϊκισμού είναι αυτό που επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του MEGA, με την ανακύκλωση της είδησης του δανείου των υποτιθέμων...98 εκατομμυρίων ευρώ
Στην ανακοίνωση της οικογένειας Μπόμπολα αναφέρεται ότι το Mega δεν δανείστηκε 98 εκατ. ευρώ αλλά 10 για τα οποία απαιτήθηκαν από τις τράπεζες εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Και η ανακοίνωση συνεχίζει με ολομέτωπη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ:
«Είναι θλιβερό, γιατί το κόμμα που δηλώνει έτοιμο να κυβερνήσει εσκεμμένα χρησιμοποιεί το ψεύδος για να συκοφαντήσει και να παραπλανήσει, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει εφήμερα πολιτικά οφέλη».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ και η οικογένεια Μπόμπολα συκοφαντούνται και στοχοποιούνται. Ισως λόγω ηλικίας ορισμένοι δεν ενθυμούνται τι συνέβη όταν το βρετανικό περιοδικό Economist επεχείρησε στα πρώτα βήματα της επιχείρησης, τη δεκαετία του '80, να τη στοχοποιήσει. Η υπόθεση κατέληξε με την καταδίκη του περιοδικού και την υποχρέωσή του σε καταβολή αποζημιώσεως.
Αργότερα, το 2004, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, με το εφεύρημα του «βασικού μετόχου», θεώρησε ότι θα μπορούσε να φιμώσει δημοσιογραφικά τα ΜΜΕ του ομίλου μας και να εξοντώσει επιχειρηματικά την οικογένεια Μπόμπολα. Η κατάληξη ήταν να δικαιωθούμε από τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς
Και η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι η οικογένεια Μπόμπολα έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις αλλά δεν θα υποκύψει σε απειλές και εκφοβισμούς:
«Η κατασκευή «στόχων» από σκοτεινά επιτελεία συνήθως αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που θέλουν να κρύψουν τις θέσεις τους και τους πραγματικούς στόχους τους. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις υποκύπτουν σε αυτό τον πειρασμό.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ, χωρις διάθεση αντιδικίας με κανέναν, δεν είναι πρόθυμη να αποδεχθεί αυτό τον ρόλο και θα συνεχίσει να δίνει από κάθε μέσο τη μάχη της ενημέρωσης.
Η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ και η οικογένεια Μπόμπολα έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν κατέθεσαν τα όπλα, ούτε υπέκυψαν σε εκφοβισμούς και απειλές. Από όπου κι αν προέρχονται...»
Απάντηση και από τον Σταύρο Ψυχάρη
Σε εμφανώς χαμηλότερους τόνους απαντά στον Αλέξη Τσίπρα και ο Σταύρος Ψυχάρης με σύντομη ανακοίνωση από την εφημερίδα τα Νέα:
Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Ψυχάρης απαντάει μόνο για το δάνειο:
««Ενοχλητικό» σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη στο δελτίο ειδήσεων του Mega πήρε ως αφορμή ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασχοληθεί με τραπεζικό δάνειο που εξασφάλισε προσφάτως το κανάλι.
Η Κουμουνδούρου υιοθετεί εμμέσως πλην σαφώς την εκδοχή διαφόρων μπλογκ ότι το δάνειο είναι 98 εκατ. ευρώ.
Αν με ρωτούσε θα μάθαινε την αλήθεια.
Το Mega πήρε δάνειο 10 εκατ. ευρώ. Από αυτά μπήκαν στο ταμείο του τα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκατ. κρατήθηκε από τις (πέντε) τράπεζες ως προμήθεια. Προκειμένου να εξασφαλίσει το δάνειο ο σταθμός έχει δώσει εγγυήσεις των περιουσιακών του στοιχείων ύψους 140 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες.
Εικάζω ότι κάποιοι μπέρδεψαν το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ με τα δάνεια ύψους 88 εκατ. ευρώ που έχει λάβει το Mega την τελευταία 20ετία και τα οποία εξυπηρετεί κανονικά. Η δεν ξέρουν από απλή αριθμητική ή σκοπίμως το 10 το έκαναν 98...

Από ....... iefimerida

"Αιμορραγεί" η κυβέρνηση - Από 179 βουλευτές έχει μείνει με 164 μετά και τις διαγραφές Βουδούρη και Μουτσινά από την ΔΗΜΑΡ

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς τέθηκαν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας με απόφαση του Φώτη Κουβέλη
- Ζητούσαν εκτός των άλλων την παραπομπή σε προανακριτική του Ευάγγελου Βενιζέλου
- Η κυβέρνηση έχει χάσει σε 6 μήνες 15 έδρες!
- Προβληματισμένος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τις τελευταίες εξελίξεις
Σε πονοκέφαλο για τον Αντώνη Σαμαρά και τους άλλους δυο εταίρους εξελίσσεται η αιμορραγία βουλευτών και το γεγονός ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές αυξάνονται και πληθύνονται στην Βουλή.


Όταν σχηματίσθηκε η τρικομματική κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, είχε συνολικά 179 βουλευτές.

129 έδρες είχε η ΝΔ 
33   έδρες είχε το ΠΑΣΟΚ
17   έδρες είχε η ΔΗΜΑΡ

Από τον Ιούνιο όμως του 2012 μέχρι σήμερα, δηλαδή σε διάστημα 6 μηνών, έχουν χαθεί 15 έδρες με αποτέλεσμα να έχουν μείνει 164 βουλευτές στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το τελευταίο κεφάλαιο στο σήριαλ, γράφτηκε σήμερα με την διαγραφή των Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ. Οι δυο βουλευτές επι της ουσίας δεν είχαν στηρίξει καμία απόφαση της κυβέρνησης και του κόμματός τους το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να εξωθήσουν τον Φώτη Κουβέλη στην διαγραφή τους.

Πλεον η ΝΔ έχει μείνει με 125 έδρες μετά τις διαγραφές των: Νίκου Νικολόπουλου, Θοδωρή Σολδάτου, Νίκου Σταυρογιάννη  και Γιώργου Κασαπίδη.

Στο ΠΑΣΟΚ, έχουν μείνει με 25 έδρες μετά τις διαγραφές ή την ανεξαρτητοποίηση των: Κώστα Σκανδαλίδη, Ιωάννη Κουτσούκου, Μάρκου Μπόλαρη, Αντζελας Γκερέκου, Θόδωρου Παραστατίδη, Μιχάλη Κασσή, Ανδρέα Λοβέρδου και Μίμη Ανδρουλάκη.

Στην ΔΗΜΑΡ έχουν μείνει με 14 βουλευτές μετά την διαγραφή του Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τις σημερινές διαγραφές των Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά.


Από ....  newsit

Σε κλοιό χιονιά η χώρα - Θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


- Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι και μετά
- Δείτε σε ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία
- Σε συναγερμό οι αρχές για την αντιμετώπιση του χιονιά
- Στην κατάψυξη η χώρα εως την Τετάρτη
- Τι προέβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός
- Χώρους φιλοξενίας των αστέγων ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων
Αγριεύει ο καιρός από το μεσημέρι και μετά ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά:

ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε νέα επιδείνωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια με χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες και κυρίως παραθαλάσσιες περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 1εναν εως 12 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά δηλαδή στη δυτική Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία από -2 εως 13 βαθμούς ενώ στις Κυκλάδες και στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 14 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε το πρωί καλό καιρό με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα που σιγά - σιγά από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώνουν και θα αρχίσει να βρέχει στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και σιγά - σιγά στον Κιθαιρώνα και καθώς θα πηγαίνουμε προς το βράδυ θα χιονίσει στα βόρεια προάστια, στην Πεντέλη, στον Υμηττό. Το βράδυ και κυρίως τα ξημερώματα της Τρίτης θα χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 11 βαθμούς αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι περιοχές που περιμένουμε περισσότερο χιόνι είναι στα ανατολικά και βόρεια του νομού, δηλαδή στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, Βαρνάβα, Άγιο Στέφανο. Χιονόστρωση θα έχουμε από την Αττική Οδό και πάνω όπου το χιόνι θα φτάσει τα 5 με 10 εκατοστά.

Στην Αθήνα μέσα δεν πρόκειται να το στρώσει αλλά στις περιοχές με υψόμετρο, όπως το Γαλάτσι για παράδειγμα δεν αποκλείεται το χιόνι να κάτσει στις οροφές και τα παρμπριζ των αυτοκινήτων.

Ακούστε τι προέβλεψε για σήμερα ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός:

ΤΡΙΤΗ
Περιμένουμε χιονιά κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και κυριώς στη Μαγνησία και το Πήλιο, τις Σποράδες, την ανατολική Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικο-Βοιωτίας, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές δηλαδή θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία. Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε και σε νοτιότερες πεδινές περιοχές, ενώ θα χιονίσει ακόμη και στα βουνά της Κρήτης και θα πέσει χιονόνερο στις παραθαλάσσιες πεδινές περιοχές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές και χιονόνερο έχουμε ακόμη και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 10 με 12 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια του νομού με χιονόνερο στις πεδινότερες περιοχές, χιόνι στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 5 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση της Τρίτης από τον Τάσο Αρνιακό:




ΤΕΤΑΡΤΗ
Το πρωί θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και θα κρατήσει εως το μεσημέρι αργότερα όμως από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βόρειοι και στα δυτικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με τάση εξασθένισης από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -5 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 4 εως 12 με 13 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με λιγότερες βροχές ή χιόνια στις βόρειες και ανατολικές περιοχές αλλά σιγά - σιγά από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 7 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τι προέβλεψε για την Τετάρτη ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός:

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές για την αντιμετώπιση του χιονιά. Ηδη η Τροχαία έχει εκδόσει ενημερωτικό δελτίο για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο, που έχουν κλείσει δρόμοι και που η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Αίσιο τέλος για τον 54χρονο ορειβάτη που αγνοούνταν από την Κυριακή στα Πιέρια Όρη.  Οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των σωστικών συνεργείων όμως ευτυχώς ο άνθρωπος βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε οτι  ετοιμάζει χώρους για να προφυλαχθούν οι άστεγοι από το κρύο ενώ ο Γ.Καμίνης μιλώντας στο ΣΚΑΙ υπενθύμισε την τηλεφωνική γραμμή 1960 που λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως για να δίνεται βοήθεια στους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Από ....  newsit

Τα καλύτερα των πρωινών


Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας '' σέντρα ''

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com