Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Απομάκρυνση του Αντιδημάρχου Καμένων Βούρλων κ. Μακρυνίτσα Δ. λόγω της κριτικής που άσκησε στον Δήμαρχο κ. Τετριμίδα στο θέμα αλλαγής του ονόματος του Δήμου και της μεταφοράς των λυμάτων του Αγίου Κωνσταντίνου στα Καμένα Βούρλα !!!

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Από ......  Εφιμερίδα '' Ημέρα ''

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com
 Μοιράστηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, οι θέσεις των Περιφερειαρχών Εκπαίδευσης, αναλογικά, σχεδόν, σε πρόσωπα που προέρχονταν από τα κόμματα που συγκροτούν την Κυβέρνηση. Επτά εκπαιδευτικοί από τη Ν.Δ., τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ και δυο από τη ΔΗΜΑΡ.
Είναι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις θεωρούν τις δημόσιες υπηρεσίες
κομματικό τους φέουδο. Ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης, πάντα, οι εναλλαγές των κομμάτων στην εξουσία, συνοδεύονταν με ξήλωμα του παλιού διοικητικού μηχανισμού και με στελέχωση με εκπαιδευτικούς προσκείμενους στη νέα κυβέρνηση. Η άλωση των διευθυντικών θέσεων ήταν το λάφυρο του νικητή. Όποιο από τα κόμματα βρίσκονταν στην εξουσία έσπευδε να στελεχώσει τη διοίκηση της εκπαίδευσης με τα δικά του παιδιά, αφενός για να αποζημιώσει τους πιστούς του για την κομματική τους προσήλωση αφετέρου για να μπορεί να ελέγχει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση.

Επίσης δεν προκαλεί πλέον καμιά έκπληξη το γεγονός ότι «αξιοποιήθηκαν», ως επί το πλείστον «φρέσκα», «ολόφρεσκα μέλη» των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων (εν ενεργεία μέλη Δ.Σ των εκπαιδευτικών σωματείων) με αποκορύφωμα μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ δεν είχε προφτάσει ούτε να παραιτηθεί τη μέρα που ανακοινώνονταν ο διορισμός του ως Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Στις περιπτώσεις αυτές επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι η συμμετοχή στο συνδικαλισμό για ένα τμήμα των συνδικαλιστικών στελεχών των κυρίαρχων κομμάτων δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν για να περάσουν στα «σαλόνια» των ονείρων τους. Τίποτε περισσότερο από τη συμπλήρωση του βιογραφικού τους για την κατάληψη μιας θέσης εξουσίας δια της τεθλασμένης οδού.
Τα πρόσωπα και ο θέσεις
 
Όλα αυτά γνωστά. Απλά η εμπειρία έρχεται να επιβεβαιώσει τη θεωρία. Αν, ωστόσο, τα παραπάνω γίνονται φανερά «δια γυμνού οφθαλμού» (για όσους τουλάχιστον έχουν τα μάτια να δουν και την τιμιότητα να πιστεύουν στα μάτια τους), κάθε φορά που έχουμε διορισμούς ή κρίσεις και επιλογές για στελέχωση θέσεων του κρατικού μηχανισμού πλανιέται ένας μύθος. Πως τάχα, ακόμη και σε αυτό το επίπεδο στελέχωσης του διοικητικού μηχανισμού, έχουν σημασία τα πρόσωπα.
Ο μακαρίτης ο Πουλαντζάς έλεγε ότι ακόμη και στην παράλογη υπόθεση που τα παιδιά των εργατών καταλάμβαναν τις ανώτερες θέσεις στη διοίκηση, τίποτε δεν θα άλλαζε στην κοινωνία της εκμετάλλευσης καθώς πάλι θα υπήρχαν θέσεις διευθυντών και διευθυνομένων. Έτσι, πάνω ακόμη και από τον τρόπο που έγιναν οι «επιλογές» των νέων προϊστάμενων, πέρα ακόμη και από τα πρόσωπα, το κυριότερο ζήτημα παραμένει η φιλοσοφία και το ιεραρχικό πλέγμα της διοίκησης που «οικοδομεί» στελέχη τα οποία καλούνται να εφαρμόσουν μια πολιτική που «γδέρνει» την ήδη ρημαγμένη εκπαιδευτική γη.
Από την άποψη αυτή, το ποιος και πως επιλέγεται στη θέση του στελέχους, είναι στενά συνδεμένο με την πολιτική που θα υπηρετήσει. Να το πούμε και διαφορετικά: Όποιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει τις λειτουργίες του «πατρόν» στο οποίο «αθώα», επιδιώκει να εισχωρήσει, αυτός ήδη βρίσκεται σε πορεία συναίνεσης με τα «καθήκοντα» που η θέση αυτή κουβαλάει στις αποσκευές της. Ακόμη χειρότερα αν αυτός δραστηριοποιείται στην αριστερά.
Επιτήρηση και τιμωρία: Η γέννηση του σχολείου - φυλακή
Το θέαμα τελείωσε, ο άρτος ακριβαίνει, πως θα κρατηθεί το πλήθος;
Και γιατί για την κυβέρνηση είναι απαραίτητη μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι είναι έμπιστοι και υπάκουοι άνευ όρων, διατεθειμένοι να υλοποιήσουν οποιοδήποτε μέτρο; Όπως π.χ εκείνοι οι προϊστάμενοι που έσερναν τις προηγούμενες χρονιές από σχολείο σε σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου χιλιάδες εκπαιδευτικούς, προχωρούσαν σε συμπτύξεις τμημάτων, έκαναν παράνομες διχοτομήσεις των κενών αναπλήρωσης και προσλάμβαναν ωρομίσθιους αντί για αναπληρωτές, καταργούσαν τις τάξεις υποδοχής, επέβαλλαν υποχρεωτικές υπερωρίες, απαγόρευαν απεργίες, προχωρούσαν σε διώξεις για συνδικαλιστική δράση εκπαιδευτικών, απέλυαν ωρομίσθιους ή όπως εκείνοι οι διευθυντές που πριν μια 20ετία περίπου «διέταζαν» τους εκπαιδευτικούς να παίρνουν απουσίες των μαθητών στα πεζοδρόμια τη μέρα που δολοφονούνταν ο Νίκος Τεμπονέρας ή όπως εκείνη η προϊσταμένη των σχολείων του Πειραιά η οποία, πριν κάμποσα χρόνια, απειλούσε τους εκπαιδευτικούς την ίδια ώρα που αποκαλύπτονταν ότι είχε πλαστογραφήσει τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών για να νομιμοποιήσει τη θέση της;
Μιλάμε για μια επιχείρηση δημιουργίας ενός μηχανισμού επιτήρησης και τιμωρίας έτσι ώστε να αστυνομευτεί και να χειραγωγηθεί ο κόσμος των εκπαιδευτικών και των μαθητών στους οποίους δεν επιφυλάσσεται το καλύτερο μέλλον. Ακριβώς για να υλοποιηθούν όσα σχεδιάζονται από το κυβερνητικό επιτελείο (μείωση διορισμών, νέες περικοπές μισθών, συμπτύξεις τμημάτων, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, σκληρή αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, ιδιωτικοποιήσεις κ.α), χρειάζεται ένας σκληρός διοικητικός μηχανισμός, κομματικά ελεγχόμενος. Τα ανώτερα στελέχη της διοίκησης θα κληθούν να προωθήσουν θεσμικές αποφάσεις, αλλά κυρίως να ασκήσουν πιέσεις, άλλοτε με το καρότο των εξυπηρετήσεων κι άλλοτε με το μαστίγιο του αυταρχισμού, με στόχο την παραβίαση των κεκτημένων ενός κλάδου που αρκετές φορές στο παρελθόν έδειξε ζωηρός και απείθαρχος.
Χρήστος Κάτσικας
Από ........  tokoutsavaki

Οι Τούρκοι χλευάζουν την ιδέα της ελληνικής ΑΟΖ. Η κερκόπορτα που άνοιξε ο Σημίτης.

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Επιβεβαιώνεται κάθε λέξη αυτού που είχαμε αποκαλύψει. Αποκάλυψη: Η ομιλία ενός νεκρού που θα άλλαζε την ιστορία και ένας όρκος “τιμής” που κάλυψε την ιστορική ατιμία.
“ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ”! Σε σαφή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας έκανε λόγο για «αμφισβητούμενες περιοχές», επαναφέροντας το θέμα των γκρίζων ζωνών. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, αναφέρθηκε σε «αμφισβητούμενες περιοχές» και εμμέσως απείλησε την Ελλάδα να μην τολμήσει να κάνει εργασίες σε περιοχές του Αιγαίου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας υπενθυμίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα…
Ίμια. Γκρίζες ζώνες. Ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, μνημόνιο. Η κατάρρευση της Ελλάδας, η απεμπόληση εθνικού πλούτου που διασφαλίστηκε με αίμα στα πεδία των μαχών, απεμπολείται από ανθρωπάκια που σήμερα αποδεικνύεται ο σκοτεινός διαχρονικός τους ρόλος.
Να το σκεφτούν καλά αυτό, όσοι άνοιξαν την κερκόπορτα κάνοντας με την ψήφο τους πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Κώστα Σημίτη, αμέσως μετά το έγκλημα των Ιμίων. Σήμερα πολλοί από αυτούς σκούζουν για τους “μισθούς και τις συντάξεις”, παραγνωρίζοντας ότι η ευμάρεια κερδίζεται με Εθνικούς αγώνες και παραδίδεται με Εθνικές μειοδοσίες. Κάθε “δικαίωμα” που απολαμβάναμε, βασιζόταν στο αίμα των ηρώων που θυσιάστηκαν όχι για “θεσμικά και οικονομικά αιτήματα”, αλλά για την ελευθερία των παιδιών τους. Η κακοδαιμονία ξεκίνησε από τότε που τα παιδιά τους, συμμάχησαν με Σημίτηδες, Παγκάλους και Παπανδρέηδες, για να γεμίσουν την πορτοφόλα, χειροκροτώντας της προδοσίες εις βάρος της πατρίδας.
Και η προπαγάνδα των νταβατζήδων τότε, δεν είναι δικαιολογία. Δεν ξεχνάμε ότι το MEGA, την ίδια στιγμή που κηδευόταν ο ήρωας Βλαχάκος, έπαιζε “λάιβ σόου” με τραγουδιάρα που ερμήνευε το “Ανατολίτισσα για το χατήρι σου αγόρι μου θα γίνω”… Δεν φταίνε όμως αυτοί. Φταίμε όλοι εμείς που δεν γίναμε μία γροθιά ως οφείλαμε, να τους αποτινάξουμε.
Μόνον ως μία γροθιά θα τους αποτινάξουμε, θα απελευθερωθούμε, θα απολάβουμε. Έστω και τώρα που όλα μοιάζουν χαμένα. Οφείλουμε να ξεπλύνουμε την ντροπή γκρεμίζοντας τα τείχη του διχασμού που στήνουν κάστες, νταβατζήδες, κομματικοί ινστρούχτορες, αηδιολόγοι που ορκίζονται ότι θα γεμίσουν την πορτοφόλα του λαού με υπόδουλη πατρίδα.

Διαβάζουμε σχετικά στο ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος που αναφέρεται στις αντιδράσεις των Τούρκων για την πρόθεση της κυβέρνησης να χαράξει ΑΟΖ>

Το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής με τίτλο «"Πράσινο" για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ» απασχολεί τις περισσότερες τουρκικές εφημερίδες οι οποίες αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ-απαντήσεις και σχετικές αναλύσεις στις σελίδες τους σήμερα Δευτέρα.

Ειδικότερα, η Hurriyet στις εσωτερικές σελίδες δημοσιεύει ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη από την Αθήνα με τον τίτλο «Σχέδιο της ευκαιρίας από την Ελλάδα» όπου αναφέρεται το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» η οποία όπως αναφέρει έγραψε πως το Β σχέδιο της Ελλάδας προβλέπει το να προβεί σε μια ανακοίνωση προς τα Ηνωμένα Εθνη που θα περιέχει τις συντεταγμένες των εξωτερικών ορίων της ΑΟΖ . Δηλαδή με άλλα λόγια η Ελλάδα θα πει «αυτά θα είναι τα όρια ΑΟΖ που θα ανακοινώσω στο μέλλον». Οταν οριστικοποιηθούν οι εργασίες αναφορικά με αυτήν την ανακοίνωση που ετοιμάζεται από την Υδρογραφική Υπηρεσία των Ελληνικών Ναυτικών Δυνάμεων, τότε θα υποβληθεί . Η ενέργεια αυτή της Ελλάδας ενδέχεται να προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίας. Το «Βήμα» ανέφερε πως σε περίπτωση που στην ανακοίνωση συμπεριληφθεί το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος, η Τουρκία μπορεί να απαντήσει με δική της ανακοίνωση και μπορεί να διακοπούν οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών οι οποίες συνεχίζονται για τις διαφωνίες στο Αιγαίο και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στις στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αποδίδει μεγάλη σημασία στο θέμα των ΑΟΖ και ότι σε περίπτωση που γίνει η εν λόγω ανακοίνωση, είπε στο στενό του κύκλο : «Η Τουρκία η οποία αυτή την στιγμή δίνει μάχη με το θέμα της Συρίας και το Κουρδικό, δεν θα ρισκάρει ένα νέο μέτωπο».

Η ίδια εφημερίδα σε μικρό μονόστηλο δίπλα στο παραπάνω δημοσίευμα και με τον τίτλο «Κανένας δεν μπορεί να μας απειλήσει» γράφει ότι ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το θέμα της ΑΟΖ, είπε: «Για ένα θέμα το οποίο είναι κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας, κανένας δεν μπορεί να μας απειλήσει. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της».
Στην Αθήνα, αναφορικά με την επίσκεψη του κ Σαμαρά στην Αγκυρα για τη Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, υπήρξε ισχυρισμός ότι έμεινε για την άνοιξη.
Επιπλέον, η Hurriyet σε άλλο μονόστηλο στις εσωτερικές σελίδες που υπογράφει ο διπλωματικός συντάκτης Ουγούρ Εργκάν και με τον τίτλο «Στενή παρακολούθηση στο πετρέλαιο στο Αιγαίο» γράφει ότι η Αγκυρα παρακολουθεί στενά τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα με σκοπό να γλυτώσει από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, θα κηρύξει μονόπλευρα ΑΟΖ για την αναζήτηση πετρελαίου στο Αιγαίο. Αρμόδιος είπε ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα προβεί σε κάποια ενέργεια, η Τουρκία θα δώσει πάραυτα την απάντηση που πρέπει και πρόσθεσε πως ελπίζουν ότι η κυβέρνηση της Αθήνας θα παραμείνει μακριά από την αναθέρμανση των υδάτων στο Αιγαίο. Στο Τ/ΥΠΕΞ επικρατεί η εξής άποψη: «Θέλουμε να σκεπτόμαστε πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί αυτή που είχαν απήχηση στον ελληνικό Τύπο».
Τέλος, γράφει ότι η Τουρκία παρακολουθεί τις έρευνες πετρελαίου του «Ε/κ τομέα» στην Ανατολική Μεσόγειο , λαμβάνοντας και στρατιωτικά μέτρα.
H εφημερίδα Sabah επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ» στην πρώτη σελίδα και στην συνέχεια στις εσωτερικές με τον τίτλο «Σύνθημα για νέα κρίση από τον γείτονα» και τον υπέρτιτλο «Η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να χαράξει όρια υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο σύμφωνα με τις δικές της απόψεις». Στη συνέχεια στις εσωτερικές σελίδες δημοσιεύεται η ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη αναφορικά με το δημοσίευμα στο «Βήμα» με τον τίτλο «Βρικολάκιασε και πάλι η κρίση υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο». Στην ανταπόκριση αναφέρεται το σχετικό δημοσίευμα και στην συνέχεια γράφει ότι οι ετοιμασίες αυτές του γραφείου του Πρωθυπουργού κρίθηκαν «επικίνδυνες» από τους κύκλους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Οι κύκλοι αυτοί πιστεύουν ότι οι πιθανές αντιδράσεις της Τουρκίας μπορεί να προκαλέσουν ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών και εφιστούν την προσοχή στο ότι η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να έρθει σε συνεννόηση με τις γειτονικές χώρες. Όμως έναντι της προσέγγισης αυτής αντιτίθενται οι συνεργάτες του κ Σαμαρά και λέγεται πως πιστεύουν ότι η Τουρκία λόγω της Συρίας και του Κουρδικού δεν θα δημιουργήσει ένταση.
Από την πλευρά της η Cumhuriyet γράφει για το θέμα άρθρο με τον τίτλο «Η Ελλάδα πάτησε το κουμπί» αναφερόμενη στο ρεπορτάζ του Βήματος και τονίζει ότι η γειτονική χώρα ετοιμάζεται να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο Β’.
Η Turkiye περιλαμβάνει σχετικό μονόστηλο στην πρώτη σελίδα της και στη συνέχεια στο εσωτερικό μεταφέροντας τα όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Το Βήμα». Τονίζεται πως αναμένεται με ανυπομονησία ποια θα είναι η αντίδραση της Τουρκίας σε αυτό το τελευταίο άλμα της Αθήνας, διότι στις συνομιλίες που συνεχίζονται μεταξύ των δύο χωρών για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη κάποιο αποτέλεσμα. Στο μεταξύ η ελληνική διπλωματία έχει διχαστεί. Ορισμένοι κύκλοι υποστηρίζουν πως η ενέργεια αυτή του κ Σαμαρά είναι για να κερδίσει τις ψήφους της εθνικιστικής πτέρυγας και αποτελεί μια εκλογική υπόσχεση. Η δε πλευρά η οποία κρίνει την απόφαση της πρωθυπουργίας ως «επικίνδυνη», κάνει έκκληση για συνεννόηση με την Τουρκία και τις άλλες γειτονικές χώρες.
Στο θέμα δεν αμελεί να αναφερθεί και η αγγλόγλωσση Today’s Zaman στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Greek oil Revives fears of tensions in Aegean sea».
Δηλώσεις Νταβούτογλου - Γιλντίζ
Λόγο για ανάγκη διαβουλεύσεων και πραγματοποίηση κοινών βημάτων, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα και πληροφορίες περί πρόθεσης της Ελλάδας να προβεί σε βήματα σχετικά με την ελληνική ΑΟΖ. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, και η Τουρκία θα προβεί σε αντίστοιχα βήματα είπε ο Αχ. Νταβούτογλου, ενώ ο υπουργός Ενέργειας κ. Τανέρ Γιλντίζ έκανε λόγο για «αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Σμύρνη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε σήμερα: «Έχουμε διαύλους συνομιλιών με την Ελλάδα. Κατά την πρόσφατη συνάντησή μας με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών συζητήσαμε τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις». Πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους πρέπει να
αποφεύγονται μονομερή βήματα, διότι υπάρχει θετική ατμόσφαιρα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Έχουμε διανύσει σημαντική απόσταση σχετικά με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας τον προσεχή Μάρτιο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί. Συνεπώς, τη στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν αποκτήσει μια επιτάχυνση, έχει σημασία να προβούμε στα βήματα αυτά από κοινού και μέσω διαβουλεύσεων. Ο καθένας γνωρίζει την εθνική του θέση. Σε μια τέτοια περίπτωση και η Τουρκία θα προβεί σε αντίστοιχα βήματα. Αλλά ελπίζω να μη χρειαστεί. Υπάρχει ήδη ένας υπό λειτουργία μηχανισμός με την Ελλάδα».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι η γειτονική χώρα, που ασχολείται με τόσες οικονομικές δυσκολίες, θα εγκαινιάσει νέα πεδία αντιδικίας. Αφού δεν το κάνει η Τουρκία, που έχει μια καλπάζουσα οικονομία, δεν πιστεύω ότι θα το κάνει η Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση. Εμείς δεν σχεδιάζουμε να προβούμε σε εργασίες στις αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου. Έχουμε προβεί σε θετικά βήματα για τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και σχεδιάζουμε να το συνεχίσουμε αυτό».

Από ....... kourdistoportocali

Γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας εκτέλεσε το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου και έστειλε τον Αλέξη στο Μαξίμου

Αναρτήθηκε από .......  eneoipoliteskv.blogspot.com


Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ο Γιάννης Στουρνάρας άκουγε τους δύο προκατόχους του να εφευρίσκουν κάθε είδους δικαιολογία για την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Μάλιστα ο ένας απηυδισμένος ενώπιον της επιτροπής της Βουλής δήλωσε ότι την έχασε. Ο έτερος υποστήριξε ότι την έλαβε με καθυστέρηση από τον ΣΔΟΕ και στη συνέχεια την συρτάρωσε στο πολιτικό του γραφείο.
Αλλά και ο πρωθυπουργός Σαμαράς δεν έδειχνε καμιά ιδιαίτερη πρεμούρα για την επιστροφή της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ στην χώρα μας. Πολλούς βόλευε το σφουγγάρισμα της συγκεκριμένης λίστας. Και ιδιαίτερα εκείνους τους πολιτικούς που λατρεύουν να διαπλέκονται με ισχυρά συμφέροντα τα οποία περισσεύουν ανάμεσα στα χιλιάδες ονόματα της λίστας. Αίφνης το δημοσίευμα του «Ηοtdoc» θα έβαζε την λίστα Λαγκάρντ για τα καλά στην επικαιρότητα και η καταδίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη από την ελληνική δικαιοσύνη θα την μετέτρεπε σε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ του κόσμου.

Αυτό ήταν ένα καλό άλλοθι για τον Γιάννη Στουρνάρα. Θα μπορούσε να ζητήσει την εκ νέου αποστολή της λίστας από τους Γάλλους δίχως ο ίδιος να «καρφώνεται».
Έτσι θα έφερνε σε πέρας την «αποστολή» του και θα έπαιρνε και την εκδίκησή του από τον Βενιζέλο, ο οποίος επί μήνες του την έπεφτε σε κάθε ευκαιρία.
Η αποστολή του Στουρνάρα-κάτι σαν το Ιερό Δισκοπότηρο-ήταν να καταφέρει να εκθέσει ανεπανόρθωτα τους Σαμαρά και Βενιζέλο βγάζοντάς τους, στην κυριολεξία, εκτός κυκλοφορίας.
Ποιοί και γιατί του ανέθεσαν την συγκεκριμένη αποστολή;

Όλα συνέβησαν εκείνη την νύχτα στην οικία του Λουκά Παπαδήμου στο Παλαιό Ψυχικό. Οι τρεις τους, ο οικοδεσπότης Λουκάς Παπαδήμος, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Κώστας Σημίτης, συμφώνησαν να προκαλέσουν την μεγαλύτερη δυνατή βλάβη στο δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου για να ανοίξει ο δρόμος εκ νέου σε μια λύση «Μόντι»-βλέπε Παπαδήμος.
Ο Στουρνάρας όταν διάβασε το ονόματα της λίστας στο περιοδικό του Βαξεβάνη πέταξε την σπόντα του λέγοντας ότι στον ίδιο δεν παραδόθηκε καμία λίστα από τον προκάτοχό του. Την επομένη κιόλας ο Βενιζέλος έσπευδε να την στείλει στο Μαξίμου. Ούτε καν στον Στουρνάρα. Ο τελευταίος ήταν σίγουρος πλέον πως δεν υπήρχε πιο ιδανικός και πιο ανώδυνος, για τον ίδιο, τρόπος να καταστρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά, από το να ζητήσει εκ νέου την λίστα από τους Γάλλους. Ακριβώς αυτό έπραξε. 

Ώσπου να φθάσει εκ νέου η λίστα στην Αθήνα, Βενιζέλος και Σαμαράς ένιωθαν να τους λούζει κρύος ιδρώτας στην ιδέα και μόνο ότι θα αναγκαζόντουσαν να ερευνήσουν τα ονόματα των διαπλεκόμενων φίλων τους που περιέχει. Ο εκνευρισμός τους με τον Γιάννη Στουρνάρα είχε χτυπήσει κόκκινο. Εκείνος όμως ήταν αφιερωμένος στην αποστολή του, στο Ιερό Δισκοπότηρο, που του ανατέθηκε εκείνο το βράδι στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου. Όλα όσα ακολούθησαν δικαίωσαν την μέθοδο που ακολούθησε για να στείλει στα τάρταρα την σημερινή κυβέρνηση και να διασωθεί ο ίδιος. Αλλωστε το δήλωσε «εγώ ήμουν αυτός που έφερα την λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα». Δεν μπήκε καν στον κόπο να υποστηρίξει ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης-άρα και του πρωθυπουργού-η επιστροφή της.

Τι γίνεται λοιπόν σήμερα; Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει στα χέρια της μια ωρολογιακή βόμβα που πλέον είναι θέμα χρόνου να την καταστρέψει.
Όπως και να χειρισθούν την λίστα Λαγκάρντ, οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι ξοφλημένοι. Δεν υπάρχει διέξοδος σωτηρίας τους. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Οι ίδιοι ακούνε το τικ τακ που προηγείται της έκρηξης και γνωρίζουν ότι θα αποτεφρωθούν πολιτικά. Ο Στουρνάρας έβαλε στην κυριολεξία την ωρολογιακή βόμβα στα έγκατα του Μαξίμου. Μόνο που δεν λογάριασε τον παράγοντα Μάριο Μόντι.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραιτούμενος είχε την εντύπωση ότι η Ιταλία θα πέσει γονατιστή στα πόδια του και θα τον εκλιπαρεί να επιστρέψει ανοίγοντας τον δρόμο στην επιστροφή του Λουκά Παπαδήμου με τον Κώστα Σημίτη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όταν η Μέρκελ θα έκανε πραγματικότητα το όνειρό της, για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης-ΗΠΑ2.

Δυστυχώς γα τους δικούς μας η επέλαση του Ιταλού Τσίπρα απειλεί να τινάξει στον αέρα το σχέδιο τους. Σε πρώτο πλάνο εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, λαικό είδωλο και μάλιστα κυνηγημένος από το κανάλι του μεγαλοεπιχειρηματία Μπόμπολα και αρπάζει το Ιερό Δισκοπότηρο της Εξουσίας. Ο Τσίπρας γίνεται πρωθυπουργός την Άνοιξη κιόλας με τα φέρετρα των νεκρών από την παγωνιά και την έλλειψη θέρμανσης στις πολυκατοικίες της Αθήνας να γίνονται πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του πλανήτη.

Οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης εκτός από την εξουσία εγκαταλείπουν και την χώρα κυνηγημένοι όχι από τους ζωντανούς αλλά από τους νεκρούς συμπολίτες τους που γίνονται το θέμα της χρονιάς για τα διεθνή ΜΜΕ.>
«ΑΘΗΝΑ 2013-ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ».

Με τον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντας χτυπήσει ένα ποσοστό κοντά στο 48%-θυμηθείτε πως θα απογειωθεί από δω και στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ-, ο Γιάννης Στουρνάρας προχωρά μόνος του στην δημιουργία κόμματος με το επιχείρημα ότι ο ίδιος συνέβαλε στο κυνηγητό της φοροδιαφυγής φέρνοντας ξανά πίσω στην Ελλάδα την λίστα Λαγκάρντ, την οποία αυτή τη φορά επιχείρησε να καταστρέψει ο Πεπόνης μην ακολουθώντας τις σωστές προδιαγραφές ασφαλείας για να ανοιχθεί το CD. 

Παπαδήμος και Σημίτης κρύβονται στα καβούκια τους ενώ η Μέρκελ που ως τώρα έδειχνε να κερδίζει άνετα τις εκλογές τρέμει στην ιδέα ότι τα δεδομένα μπορούν να προκαλέσουν την απόλυτη ανατροπή σε βάρος της.
Κι ενώ οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν εγκαταλείψει την χώρα, στο κομματικό τοπίο κοσμογονικές εξελίξεις αναδεικνύουν τα νέα πρόσωπα που αναζητεί ο τόπος για την επόμενη μέρα. Ένας από αυτούς είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης πολιτικός με μέλλον όπως υποστηρίζουν οι “μυημένοι” στους σχεδιασμούς του κοντινού μέλλοντος.
Όσο για το ΠΑΣΟΚ, το πιο πιθανό είναι τα εναπομείντα πολιτικά ρετάλια να συσπειρωθούν κάτω από την ηγεσία του Λοβέρδου. Τον αντίστοιχο ρόλο στην ΝΔ θα τον παίξει ο Δημ. Αβραμόπουλος από τον οποίο οι τελευταίοι νεοδημοκράτες θα του ζητήσουν να τους βγάλει σώους στην στεριά ενώ πολλά νέα κόμματα θα κάνουν την εμφάνισή τους. 

Ανακεφαλαιώνοντας: Tην Άνοιξη-μπορεί και μέσα στον Φεβρουάριο-ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός, οι Γιάννης Στουρνάρας, Θοδωρής Σκυλακάκης, Ανδρέας Λοβέρδος θα έχουν ιδρύσει νέα κόμματα , ενώ την “Χρυσή Αυγή” θα την σφυροκοπά το κόμμα που ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί-εκτός κι αν αυτό προλάβει και πάρει μέρος στις εκλογές.
Η λίστα Λαγκάρντ, άνοιξε τους Ασκούς του Αιόλου, το Κουτί της Πανδώρας, τον Λάκο με τα Φίδια και ενεργοποίησε το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Δείτε το και μόνοι σας. Η κυβέρνηση Σαμαρά παραπαίει και όπως δήλωσε στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης “το πρώτο που θα κάνουμε είναι να “κλείσουμε” τον ουρανό, ώστε να μην μπορούν να απογειωθούν ούτε καν ελικόπτερα. Αυτοί που πρέπει θα σαπίσουν στην φυλακή…”

Από .....  kourdistoportocali

Πως ένας κομπιουτεράς θα μπορούσε να κάνει το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ να μιλήσει πραγματικά

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Μια και το θέμα των ημερών είναι το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ και το πότε ακριβώς αφαιρέθηκαν τα τρία επίμαχα αρχεία των συγγενών του Παπακωνσταντίνου, το iefimerida.gr παρουσιάζει τα σενάρια και μερικά δωρεάν προγράμματα που μπορούν να... βοηθήσουν τις έρευνες!
Με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, υπάρχουν δύο βασικά σενάρια:
  • είτε αντιγράφησαν και τα 2062 αρχεία της λίστας Λαγκάρντ από το αρχικό CD στο USB stick
  • είτε αντιγράφησαν μόνο τα 2.059 από τα 2.062 αρχεία και κάποιος τεχνηέντως «ξέχασε» να αντιγράψει στο στικάκι τα τρία αρχεία των συγγενών Παπακωνσταντίνου.
Αν δεχτούμε τον ισχυρισμό του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι στο USB stick αντιγράφησαν και τα 2062 αρχεία της λίστας Λαγκάρντ που περιείχε το αρχικό CD, τότε εφόσον το στικάκι διαθέτει πλέον μόνο 2.059 αρχεία, είναι λογικό να υποτεθεί ότι τα τρία αρχεία των συγγενών του διεγράφησαν ΜΕΤΑ την εγγραφή τους στο στικάκι. Επομένως, ένα εύλογο ερώτημα που θα πρέπει να απασχολεί τις διωκτικές αρχές είναι το ΠΟΤΕ ακριβώς έγινε αυτή η διαγραφή των τριών αρχείων (αν ισχύουν βέβαια όσα υποστηρίζει ο κ.Παπακωνσταντίνου)
Ο κ.Παπακωνσταντίνου διατείνεται ότι ο ίδιος δεν διέγραψε κανένα αρχείο, αφήνοντας υπόνοιες ότι η αφαίρεση των τριών αρχείων έγινε όταν το στικάκι έφυγε από τον ίδιο. Ευτυχώς, η τεχνολογία των υπολογιστών επιτρέπει σε έναν απλό χρήστη με βασικές γνώσεις Πληροφορικής να χρησιμοποιήσει κάποιο από τα αρκετά δωρεάν εργαλεία που διατίθενται στο Διαδίκτυο και να διαπιστώσει:
  • Πόσα αρχεία υπήρχαν αρχικά στo USB stick του κ.Παπακωνσταντίνου
  • Αν και πότε ακριβώς διεγράφησαν τα συγκεκριμένα αρχεία από το συγκεκριμένο στικάκι.
Παραδείγματα προγραμμάτων
Με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο, το iefimerida.gr βρήκε πολλά προγράμματα που κάνουν παιχνιδάκι την ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα προγράμματα αυτά είναι τόσο απλά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ένα παιδάκι Γυμνασίου. Απλά τρέχετε το πρόγραμμα, συνδέετε το «επίμαχο» USB stick στον υπολογιστή σας, το επιλέγετε στο πρόγραμμα και πατάτε το κουμπί Scan για να σας εμφανίσει -αν υπάρχουν- τα διαγραμμένα αρχεία. Πιο απλό δεν γίνεται.
Για παράδειγμα, οι... διωκτικές αρχές που διερευνούν το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το εξειδικευμένο Easy Data Recovery (με αναλυτικές οδηγίες χρήσης εδώ), το Recuvaή το EaseUS Data Recovery Wizard. Όπως βλέπουμε στις τεχνικές τους προδιαγραφές, όλα υποστηρίζουν την ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων από USB sticks (ή "φλασάκια" στην αργκό των υπολογιστών) και για κάθε διαγραμμένο αρχείο που εντοπίζουν προβάλλουν την ημερομηνία τελευταίας πρόσβασης (Last Access Date) η οποία είναι απλώς η ημερομηνία διαγραφής...

Από ......  iefimerida

Tετ-α-τετ Σαμαρά-Μέρκελ το πρωί της Τρίτης

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τη δεύτερη μέσα σε τέσσερις μήνες επίσκεψη πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Βερολίνο και σήμερα το πρωί αναμένεται να συνταντηθεί στην καγκελαρία με την Ανγκελα Μέρκελ. Η ελληνική πλευρά καταγράφει αλλαγή του πολιτικού κλίματος στη Γερμανία υπέρ της Ελλάδας και στην κατεύθυνση αυτή καταβάλλουν εμφανείς προσπάθειες και οι δύο πλευρές.

Κατά την χθεσινοβραδυνή ομιλία του στο ετήσιο πολιτικοοικονομικό συνέδριο που οργανώνει ο εκδοτικός όμιλος Die Welt ο Πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στις αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη με φόντο την οικονομική κρίση, ενώ έδωσε έμφαση στη στενή ελληνο-γερμανική οικονομική συνεργασία, καθώς και τα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης για να ανακτήσει η χώρα και η ελληνική οικονομία την αξιοπιστία της.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι με όχημα τη σκληρή λιτότητα η Ελλάδα έχει κάνει άλματα στον πίνακα ανταγωνιστικότητας και υπογράμμισε εκ νέου ότι «η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης».

Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά στην μεγάλη ελληνική προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον καθώς και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα δρομολογηθεί σύντομα. Εκανε επίσης ανοικτή πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα τονίζοντας τη βούληση του κυβερνητικού συνασπισμού να κινηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.

«Ανέκδοτο οι επενδύσεις»
Σκληρή επίθεση κατά της επίσκεψης Σαμαρά στο Βερολίνο εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποταγή στον «ακραίο νεοφιλελεύθερο μερκελισμό». Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει το σφυροκόπημα κατά της πολιτικής προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα, χαρακτηρίζοντας τις «κακόγουστο νεοφιλελεύθερο ανέκδοτο».

Από ......  iefimerida

Θλιβερή εμφάνιση Παπακωνσταντίνου - Δεν έδωσε καμία απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα - Η μεγάλη αντίφαση στην οποία υπέπεσε

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com





- Δεν έδωσε τη λίστα σε κανέναν για να την προφυλάξει αλλά αυτή... χάθηκε!
- "Δεν είδα τα ονόματα, δεν αλλοίωσα εγώ τη λίστα"
- "Να γίνει τεχνική πραγμαατογνωμοσύνη για να δούμε ποιος αφαίρεσε τα ονόματα"
- "Θέλω να καθαρίσει το ονομά μου, δε θα πάω εγώ φυλακή για μη πέσει η κυβέρνηση"
- Δείτε όλα τα βασικά σημεία της συνέντευξης του πρώην υπουργού Οικονομικών

Τουλάχιστον ως θλιβερή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εμφάνιση του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου στη NET αφού ουσιαστικά ενώ κλήθηκε να δώσει διευκρινήσεις για το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ, ο ίδιος περιορίστηκε σε γενικότητες και απέφυγε να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα.

Επίσης στην προσπάθειά του να πείσει ότι χειρίστηκε σωστά τη περιβόητη λίστα και δεν διέγραψε τα ονόματα των συγγενών του έπεσε στης εξής μεγάλη αντίφαση: Από τη μία ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε τη λίτσα σε κανέναν για να την προφυλάξει και από την άλλη δεν εξηγεί πως αυτή χάθηκε.

Ειδκότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η λίστα έφτασε στην Ελλάδα με δική του πρωτοβουλία αφού τη ζήτησε από κ. Λαγκάρντ. Ωστόσο δεν πρωτοκόλλησε το έγγραφο, μόλις το παρέλαβε, γιατί δεν αποτελούσε ακόμα επίσημο στοιχείο του ελληνικού κράτους. Έτσι το έδωσε σε ένα συνεργάτη ζητώντας από αυτόν να του δώσει μια αίσθηση του συνολικού ποσού. «Αν είχε πρωτοκολληθεί, πάλι μπορεί να μην είχε προχωρήσει η διαδικασία», πρόσθεσε.

Σε σχετική ερώτηση γιατί δεν έκανε χρήση της λίστας ώστε να πιάσει όσους έχουν παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό ο ίδιος δήλωσε ότι ένα τέτοιο αρχείο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση φορολόγησης ούτε μπορεί να υπάρξει δικαστική παρέμβαση. Ωστόσο σημείωσε ότι αυτό που μπορεί να γίνει και το ζήτησε είναι να γίνει έρευνα για συγκεκριμένους ανθρώπους.

"Δεν είναι δουλειά του υπουργού να ελέγχει τα αρχεία"

Δεν ήταν δική του δουλεία να ανοίγει και να ελέγχει τα αρχεία και γι' αυτό το λόγο δεν είδε τα ονόματα της λίστας ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο κ. Παπακωνσταντίνου! Αυτό που τελικά ο ίδιος έκανε ήταν να δώσει στον κ. Καπελέρη 20 ονόματα της λίστας με τα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και του ζήτησε να κάνει έναν έλεγχο.

Σε ερώτηση γιατί δεν έδωσε ολόκληρη τη λίστα και έδωσε μόνο 20 ονόματα, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι ήθελε να αποφύγει τον κίνδυνο διαρροών. «Όταν δώσεις σε κάποιον 20 ονόματα θα τα ελέγξει, όταν του δώσεις 2.000 ονόματα θα τα δώσει σε άλλον». Με λίγα λογια δεν έδωσε όλη τη λίστα για να είμαστε σίγουροι ότι ο έλεγχος, που τελικά δεν έγινε, θα γινόταν και πως δε θα υπάρξουν διαροοές! "Δεν ενημέρωσα τον Ε. Βενιζέλο για την λίστα. Ο Διώτης όφειλε να το κάνει και το έπραξε" τόνισε επίσης.

Στη συνέντευξη, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν ήξερε πως η λίστα περιελάμβανε ονόματα συγγενικών του προσώπων ενώ διευκρίνισε ότι έφτιαξε αντίγραφο της λίστας για λόγους ασφαλείας. Το αντίγραφο, είπε, αποθηκεύτηκε σε usb ενώ το αρχικό cd με τη λίστα το έδωσε για φυλαξη στο γραφείο του. Ωστόσο το γραφείο του δεν αποδείχτηκε και τόσο ασφαλές αφού το cd που περιείχε την πρωτότυπη λίστα έκανε φτερά! Από τη μία λοιπόν προσπάθησε να προφυλάξει τη λίστα, από την άλλη η λίστα χάθηκε! Στο σημείο αυτό, παραδέχτηκε ότι οι χειρισμοί που έγιναν όσον αφορά στη φύλαξη της λίστας δεν ήταν οι καλύτεροι.

"Έμαθα από τους δημοσιογράφους για τις εξαδέρφες..."

Πάντως, αρνήθηκε οποιαδήποτε επαγγελματική ή οικονομική σχέση με τις ξαδέρφες του και συμπλήρωσε ότι ενημερώθηκε μόλις τον Δεκέμβριο από δημοσιογράφους για τον λογαριασμό που διατηρούσαν εκείνες. Μέχρι εκείνη την ώρα ο ίδιος αγνοούσε την ύπαρξή τους! Όσο για το αν τα χρήματα των συγγενικών του προσώπων είναι νλόμιμα ή όχι πάλι δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση. Θα δείξει εν καιρώ και αφού ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία...

Να πάω εγώ φυλακή για μην πέσει η κυβέρνηση;

Επιμένει ότι δεν αλλοίωσε τη λίστα και δε ξέρει ποιος μπορεί να το έκανε παρά τις κάποιες υποψίες που έχει... "Αν το είχα κάνει εγώ, δεν θα έβγαζα άλλους δέκα για ξεκάρφωμα;" υπογράμμισε. Ωστόσο κάνει λόγο για άδικη στοχοποίηση του ιδίου και πως είναι άδικο να πάει ο ίδιος φυλακή για να μην πέσει η κυβέρνηση. "Θέλω να γίνει προανακριτική και να καθαρίσει το όνομά μου" δήλωσε με έμφαση ενώ υπογράμμισε πως πρεπει να γίνουν τεχνικές πργματογνωμοσύνες ώστε να αποκαλυφθεί ποιος τελικά αλλοίωσε τη λίστα!

Σε γενικές γραμμές δεν πήραμε συγκεκριμένες απαντήσεις αφού ο πρώην υπουργός απέφυγε με γενικότητες κρίσιμα ερωτήματα.

Από .....  newsit