Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Επιτέλους και μια βουλευτής που τολμάει!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Όλοι το ξέρουν και  διαφωνούν, αγανακτούν, διαμαρτύρονται αλλά σε… στενό κύκλο, κανείς δεν τολμά δημόσια να τα βάλει με την καθεστωτική αντίληψη πολιτικών  που έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε προσωπικούς υπηκόους και όχι σε ελεύθερους πολίτες.
Τα φαινόμενα αυτά τα έχουν βιώσει συχνά , σχεδόν μόνιμα  οι  πολίτες της Φθιώτιδας.
Πάντα σε αυτό τον τόπο υπήρχαν φέουδα και φεουδάρχες αλλοτε με αυτοδιοικητικα και  άλλοτε με βουλευτικά και κυρίως υπουργικά αξιώματα.
Με την καθεστωτική πρακτική τους  κατάφεραν διαχρονικά να χειραγωγήσουν μεγάλες  μάζες του εκλογικού σώματος και να δημιουργήσουν προσωπική πολιτική πελατεία που τους εξασφάλιζε συνεχείς και εντυπωσιακές εκλογικές νίκες.
Άλλοι υποψήφιοι βουλευτές , εκλιπαρούσαν για  λίγη  συμπάθεια και  κάποιας μορφής έλεος στις εκλογικές αναμετρήσεις, με τα περίφημα αλλά ανέφικτα στην πραγματικότητα «ντουέτα».
Την επομένη των εκλογών βέβαια οι  αποτυχόντες έλεγαν τα χειροτέρα για τον ισχυρό  παράγοντα που τελικά τους είχε ρίξει!
Αλλά είχαν αυτοπαγιδευτεί με συνακόλουθο την παταγώδη αποτυχία τους!
Όμως φαίνεται πως ήρθε η ώρα κάποιος ,στην προκειμένη περίπτωση κάποια βουλευτής από συγκεκριμμένο μάλιστα  πολιτικό χώρο , να πει τα πράγματα με το όνομα τους , να στείλει σαφές μήνυμα που μπορεί  να ανατρέψει  αυτές τις… ιδιοκτησιακές λογικές στη συνείδηση των φθιωτών ψηφοφόρων.
Αυτό το  έπραξε με περίσσεια τόλμης και θάρρους η βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Ελένη Μακρή-Θεοδώρου και να εισπράξει τα θετικά σχόλια πολλών  συμπατριωτών μας που έχουν την ίδια ακριβώς άποψη αλλά άτολμοι και εγκλωβισμένοι  σε φοβικά σύνδρομα η προσβλέποντας  σε προσωπικά μικροπολιτικά οφέλη τηρούν στάση ανοχής και σιωπής.
Κι όμως η βουλευτής Μακρή μιλώντας  πριν λίγες ήμερες στον Star στον  Γιώργο Σιμόπουλο το τόλμησε,είπε αυτό που θέλουν να πούν αλλά έχουν αναστολές και  χιλιάδες συμπατριώτες μας, προειδοποίησε ανοιχτά και  στερεότυπα «Επιτέλους τέλος στα κατόπιν ενεργειών μου».
Και η προειδοποίηση αυτή δεν είναι ουτοπιστική , έχει αποδέκτες και συγκεκριμένους παραλήπτες.
Επιτέλους όλα  κατόπιν ενεργειών;
Η γέφυρα, ο δρόμος , κατόπιν ενεργειών το φράγμα ,κατόπιν ενεργειών ο αναδασμός ,κατόπιν ενεργειών το Πανεπιστήμιο ,το ΤΕΙ, το Γυμνάσιο ,το Λύκειο , οι λυκειακές τάξεις.
Ποιος ξέρει τι μπορεί ακόμη να γίνει  σε αυτό ρον τόπο κατόπιν ενεργειών;
«Πιθανόν και κανένα παιδάκι σε νεόνυμφο ζευγάρι» όπως χαρακτηριστικά έγραφε πριν λίγα χρόνια  γνωστός αρθρογράφος αθηναϊκής εφημερίδας σατυρίζοντας ανάλογες τακτικές σύγχρονων μαυρογιαλούρων

Από .....   lamiafm1

Η μεγάλη αγωνία του Σαμαρά

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Ποιο είναι το «ατύχημα» που φοβάται το Μαξίμου;

Το άγχος του Σαμαρά αυτό τον καιρό φαίνεται να κορυφώνεται. Το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα, απαιτεί απόλυτη ισορροπία και προσήλωση τους κυβερνητικούς στόχους που έχουν τεθεί. Την ώρα όμως που η χώρα περνάει κρίσιμες ώρες, στην πολιτική βάζει μπουρλότο η λίστα Λαγκάρντ. Οι εξελίξεις στην υπόθεση φαίνεται ότι ανησυχούν ιδιαιτέρως και το Μαξίμου καθώς εκτιμάται ότι επηρεάζουν το κυβερνητικό έργο. Το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» στο μέτωπο της λίστας Λαγκάρντ είναι ένα πρόσθετο άγχος.
Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στο δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης μη γνωρίζοντας τι μπορεί να… ξημερώσει σε αυτήν την υπόθεση αφού ώρα με την ώρα τα δεδομένα ανατρέπονται από εξελίξεις που ουδείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο μπορεί να προδικάσει που θα καταλήξουν.

Από .......  parapolitika

Πώς συνδέεται η λίστα Λαγκάρντ με το σκάνδαλο Siemens

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Δύο βαρβάτα σκάνδαλα της ελληνικής πολιτικής ζωής φέρονται να συνδέονται μέσω προσώπων- κλειδιών.
Συγκεκριμένα, πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ ελέγχονται και για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της Siemens. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, αυτό μαρτυρά η πρώτη σάρωση των κωδικών που δόθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα 15 πρόσωπα που βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν στις μίζες της Siemens, σύμφωνα με τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής και τις κινήσεις λογαριασμών που είχε δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος, τα πέντε πρόσωπα έχουν ονομαστική παρουσία και στη λίστα Λαγκάρντ.

Ποιοί είναι οι πέντε

Πρόκειται για τους επιχειρηματίες Μάριο Κάτσικα, Παναγιώτη Βοϊλή, Σοφοκλή Πρινιωτάκη, Δ. Σιαφάκα, Μαρία-Χριστίνα Μακροδήμου, ενώ ερευνάται και η χρηματιστηριακή εταιρεία «Πήγασος», της οποίας επικεφαλής ήταν το επίμαχο διάστημα ο Αθανάσιος Ράμμος, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας για τις μίζες. Στη λίστα Λαγκάρντ αναφέρονται επίσης και συγγενικά τους πρόσωπα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Λίστα Λαγκάρντ και Siemens

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λίστα Λαγκάρντ δόθηκε από τις οικονομικές υπηρεσίες της Γαλλίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2010. Η δικαστική και κοινοβουλευτική διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens βρισκόταν την περίοδο εκείνη σε πλήρη εξέλιξη.

Για τα πολιτικά πρόσωπα, η υπόθεση έκλεισε τον Αύγουστο του 2011, καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατέληξαν ότι δεν συνέτρεχε περαιτέρω λόγος έρευνας ή παραπομπής. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, καταγράφηκαν εντούτοις από την εξεταστική επιτροπή 17 ομόφωνες πορισματικές αναφορές για την ύπαρξη οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζεται με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ η ζημία του Δημοσίου εκτιμήθηκε σε 2 δισ. ευρώ.


Το ερώτημα είναι αν η λίστα Λαγκάρντ φωτίζει μέσα από τους επίμαχους λογαριασμούς τις ζώνες του σκανδάλου Siemens που μένουν ακόμη αδιευκρίνιστες. Αυτό θα απαντηθεί με την έκθεση των στελεχών του ΣΔΟΕ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα στελέχη του ΣΔΟΕ εκτός από τους ονομαστικούς λογαριασμούς που εγγίζουν την υπόθεση Siemens ανιχνεύουν και τις άλλες επίμαχες υποθέσεις της περιόδου, αφού ορισμένοι από τους δικαιούχους στη λίστα Λαγκάρντ ήταν εμπλεκόμενοι και στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, ενώ άλλοι ερευνώνται αν έχουν συμμετοχή ως παρένθετα πρόσωπα σε υποθέσεις, όπως αυτή της Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ψάχνουν τις off shore της λίστας

Στο μέρος των off shore εταιρειών που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ το ενδιαφέρον του ΣΔΟΕ εστιάζεται σε αυτές που έχουν λειτουργήσει σαν στάσεις στην κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών προς άλλες εταιρείες και πρόσωπα.

Οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς των off shore είναι πλέον ανενεργοί, ωστόσο οι οικονομικές υπηρεσίες της Γαλλίας έχουν δώσει τη λίστα με τους κωδικούς και τα ποσά, αλλά και τα πλήρη στοιχεία των εκπροσώπων και των προσώπων που εμφανίζονται ως δικαιούχοι.

Οι εν λόγω λογαριασμοί είχαν θεωρηθεί πρώτης προτεραιότητας την περίοδο της διερεύνησης του σκανδάλου Siemens, επειδή παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη κίνηση κεφαλαίων από τα μαύρα ταμεία των Μιχάλη Χριστοφοράκου και Πρόδρομου Μαυρίδη και των offshore που διαχειρίζονταν οι Γ. Καλδής και Α. Λέτσας.

Από .....  epikaira

Οι βασικοί μισθοί στην Ευρώπη...

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Ποιος αυξάνει τους μισθούς...

Στην Ιρλανδία ο κατώτερος μισθός ήταν 1.500 ευρώ και στην Ελλάδα πριν τη χρεοκοπία στα 730 ευρώ. Στην Ελλάδα έχει πέσει πλέον κοντά στα 500 ευρώ ενώ στην Ιρλανδία υπέστη μια μείωση της τάξης του 15%.

Η Ιρλανδία είχε διπλάσιο κατώτατο μισθό από την Ελλάδα και σε λίγο θα πλησιάζει να έχει τριπλάσιο γιατί είχε και έχει μια περισσότερο ανταγωνιστική οικονομία. Αν συγκρίνει κάποιος τους κατώτατους μισθούς η Ελλάδα βρίσκεται στα επίπεδα της Σλοβενίας άλλων ανατολικών πρωην σοβιετικών οικονομιών.

Η Ιρλανδία διαθέτει υψηλούς μισθούς γιατί η οικονομία της αγοράς λειτουργεί απρόσκοπτα και εξασφαλίζει υψηλή ανταγωνιστικότητα. Οικονομίες όπου λειτουργεί η αγορά τακτικά πέφτουν σε κρίση, η ανεργία αυξάνεται και οι μισθοί μειώνονται, αλλά αυτό έχει μικρότερη ένταση και διαρκεί πολύ λιγότερο από τις οικονομίες όπου το κράτος ελέγχει μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας με κανόνες, μονοπώλια και στρεβλώνει ολόκληρους κλάδους με την παρουσία κρατικών μονοπωλίων. 

 Από ......  capital

Και έκτη παράταση για τα αυθαίρετα με νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναμένεται να δώσει νέα παράταση, την έκτη κατά σειρά, για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τυα έσοδα.Μάλιστα η απόφαση αναμένεται να ληφθεί άμεσα και από το υπουργείο ευελπιστούν πως μαζί με τη νέα παράταση θα έρθουν και οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την υπαγωγή στο νόμο οι οποίες είχαν κατατεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, οι οποίες αν και έχουν κατατεθεί, δεν έχουν ψηφιστεί ακόμα στη Βουλή.
Σύμφωνα με tovima.gr το υπουργείο ελπίζει ότι με αυτό το πακέτο των ρυθμίσεων θα αυξηθεί ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων για τακτοποίηση αυθαιρέτων -κατ'επέκταση και τα έσοδα-, οι οποίες φτάνουν μόνο τις 460.000 έως το τέλος του 2012, αριθμός πολύ μικρός συγκριτικά με τις προβλέψεις. Υπενθυμίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία γι ατην παρούσα παράταση έχει οριστεί η 31η Ιανουαρίου 2013.

Από ......  iefimerida

Η ώρα τις διαθεσιμότητας -Ολα τα κριτήρια για τη μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Στη δημοσιότητα δόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση και η διευκρινιστική εγκύκλιος, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και οι ρυθμίσεις των διαδικασιών μετάταξης και μεταφοράς προσωπικού του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας των υπαλλήλων.
  1. Η διαδικασία της μετάταξης περιλαμβάνει συνοπτικά τα ακόλουθα στάδια:Υποβολή αιτημάτων από τα υπουργεία που έχουν ανάγκες σε προσωπικό.
  2.  Ανακοίνωση υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την κάλυψη των αναγκών, μετά από αξιολόγηση των αιτημάτων και γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 4024/11.
  3. Υποβολή δήλωσης προτίμησης στο ΑΣΕΠ από τους υπαλλήλους που τελούν σε διαθεσιμότητα και έλεγχος των στοιχείων τους από τους φορείς προέλευσης.
  4. Έκδοση πίνακα βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης από το ΑΣΕΠ.
  5. ΄Εκδοση απόφασης για τη μετάταξη των υπαλλήλων από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, τα υπουργεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού κατηγορίας ΔΕ, διοικητικών καθηκόντων (ιδίως σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν πολίτες ή αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω καθυστερήσεων και χρονοβόρων διαδικασιών) θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντός τριών εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας.
Αξιολόγηση αιτημάτων και γνωμοδότηση
Το τριμελές συμβούλιο, αφού συγκεντρώσει το σύνολο των αιτημάτων των υπουργείων, εκδίδει, μέσα σε προθεσμία 15 ημερών αιτιολογημένη γνώμη σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να μετακινηθεί σε κάθε υπουργείο. Στη συνέχεια, εκδίδεται η Ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπως προβλέπεται και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καικαθορίζεται:
  • Η σειρά προτεραιότητας των υπουργείων που υπέβαλαν σχετικά αιτήματα, με την οποία θα καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες τους.
  • Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα διατεθεί σε κάθε υπουργείο.
  • Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η κατάταξη των υπαλλήλων.
Εντός προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης, οι προς μετάταξη υπάλληλοι των Φορέων Προέλευσης υποβάλλουν Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν αν επιθυμούν τη μετάταξή τους, και τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους. Η Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση απευθύνεται προς το ΑΣΕΠ.
Ο ρόλος του ΑΣΕΠ
Το ΑΣΕΠ, στο οποίο έχουν διαβιβασθεί οι Πίνακες και οι Αιτήσεις Προτίμησης, εφαρμόζοντας την πάγια διαδικασία που προβλέπεται καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων.
Με τον Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης του ΑΣΕΠ καθορίζεται και η υπηρεσία στην οποία μπορεί να μεταταχθεί ο υπάλληλος, σύμφωνα με την κατάταξή του στον Πίνακα και την τυχόν υποβληθείσα δήλωση προτίμησής του. Αν δεν έχει υποβληθεί τέτοια δήλωση ή αυτή που υποβλήθηκε δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, για τον καθορισμό του φορέα υποδοχής λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογική κατάταξη του υπαλλήλου και η σειρά προτεραιότητας των φορέων,
όπως καθορίσθηκε με την Ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη συνολική βαθμολογία, στην κατάταξη προηγείται κατά σειρά ο υπάλληλος με περισσότερα ανήλικα παιδιά, με περισσότερες μονάδες στο κριτήριο χρόνου προϋπηρεσίας κλπ.
Κατά του ανωτέρω Πίνακα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ασκήσουν ένσταση μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 5 ημερών από την επομένη της καταχώρισης στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ.
Ακολούθως, και μετά τη γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου, εκδίδεται η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η μετάταξη γίνεται με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που ο υπάλληλος κατείχε πριν τη μετάταξη του. Με την απόφαση καθορίζεται επίσης η ημερομηνία εμφάνισης των υπαλλήλων στους φορείς υποδοχής.
Τέλος, στην εγκύκλιο τονίζεται ότι ως προς τις συνέπειες της υπαίτιας μη εμφάνισης του υπαλλήλου στο φορέα υποδοχής κατά την ορισθείσα ημερομηνία εφαρμόζονται οι διατάξεις του σχετικού νόμου. Αν ο υπάλληλος δεν εμφανισθεί με υπαιτιότητά του στο φορέα υποδοχής κατά την ημερομηνία που ορίσθηκε, εκδίδεται αμελλητί πράξη απόλυσης από το όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής.

Από .......  iefimerida

Ο Βαξεβάνης έδωσε το στικάκι για ανάλυση – Τι βρήκε

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών δείχνουν τα αποτελέσματα του «εργαστηριακού ελέγχου» των αρχείων της λίστας Λαγκάρντ που περιλαμβάνονται στο USB stick του Κώστα Βαξεβάνη, γράφει σήμερα το περιοδικό Hot Doc.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο έλεγχος έγινε από ειδικό πραγματογνώμονα τόσο στο ίδιο το στικάκι όσο και στα 2.059 μεμονωμένα αρχεία Excel που περιέχονται σε αυτό. Η πραγματογνωμοσύνη αυτή έδειξε, γράφει ο κ.Βαξεβάνης, ότι το στικάκι που έχει στην κατοχή του «προέρχεται από αντιγραφές που δεν γνωρίζουμε» ενώ δεν υπάρχουν σε αυτό ίχνη διαγραφής αρχείων.
Όσον αφορά τα ίδια τα 2.059 αρχεία, ο έλεγχος του πραγματογνώμονα του Hot Doc έδειξε ότι αυτά πρωτοδημιουργήθηκαν σε μορφή Excel στις 15 Απριλίου 2009. Στη συνέχεια, υποστηρίζει το δημοσίευμα, οι πληροφορίες (μεταδεδομένα) που διατηρούν τα ίδια αρχεία Excel δείχνουν ότι αυτά τυπώθηκαν σε δύο μαζικές «εκτυπώσεις» στις 13 Οκτωβρίου 2009: τα πρώτα 515 αρχεία σε έναν εκτυπωτή Ricoh και μετά τα υπόλοιπα 1544 αρχεία μετασχηματίστηκαν σε μορφή PDF. Όπως γράφει, αυτό δείχνει ότι πιθανότατα οι Γάλλοι δημιουργοί των αρχείων Excel τα τύπωσαν πριν τα παραδώσουν στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον σημείο του άρθρου είναι όμως στην ημερομηνία αντιγραφής και στα ονόματα των αρχείων στο USB stick που έχει στην κατοχή του ο κ.Βαξεβάνης. Όπως γράφει, η ημερομηνία αντιγραφής/δημιουργίας θα έπρεπε να είναι κάποια ημέρα του Οκτωβρίου του 2010, οπότε εξ όσων γνωρίζουμε ο συνεργάτης του κ.Παπακωνσταντίνου αντέγραψε τα αρχεία από το αρχικό CD που χάθηκε στο USB stick.

Ο κ.Βαξεβάνης όμως υποστηρίζει ότι η πραγματογνωμοσύνη του δείχνει πως τα αρχεία στο δικό του στικάκι έχουν ημερομηνία 4 και 5 Αυγούστου 2010. «Περίοδο κατά την οποία όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση Λαγκάρντ διαβεβαιώνουν πως δεν είχαν καν τη λίστα». Αυτό σημαίνει, συνεχίζει το δημοσίευμα, πως είτε ο κ.Παπακωνσταντίνου ψεύδεται για την ημερομηνία που παρέλαβε το CD και έκανε την αντιγραφή είτε «πρόκειται για λίστα από δύο διαφορετικές παραδόσεις».
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, όπως είχε αναφέρει το iefimerida.gr, ότι η ημερομηνία αντιγραφής ενός αρχείου μπορεί εύκολα να αλλοιωθεί με απλή αλλαγή της ημερομηνίας του υπολογιστή όπου γίνεται η αντιγραφή.

Ωστόσο, ο κ.Βαξεβάνης γράφει πως το σενάριο της ύπαρξης δύο διαφορετικών λιστών ενισχύεται από το γεγονός ότι τα 2.059 αρχεία που έχει στη διάθεσή του έχουν και ελαφρώς διαφορετική ονομασία από εκείνα που έχει στην κατοχή του ο οικονομικός Εισαγγελέας. Τα δικά του είναι της μορφής "B1234567890.xls" ενώ του κ.Πεπόνη έχουν ονόματα της μορφής "BUT.1234567890.xls"...
Ουσιαστικά, ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι πριν από την επίσημη παράδοση του CD τον Οκτώβριο του 2010, κάποιος (ο κ.Παπακωνσταντίνου ή κάποιος άλλος) παρέλαβε «ένα άλλο CD με άλλα αρχεία, τα αντέγραψε σε USB και τα παρέδωσε στο ΣΔΟΕ αντί αυτού που έφτασε επίσημα στην Ελλάδα».

Με αυτό το σκεπτικό, το άρθρο αφήνει υπόνοιες ότι ίσως εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες. Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η χρήση αντιγράφων με ελαφρές διαφοροποιήσεις «είναι συνήθης πρακτική μυστικών υπηρεσιών» όταν δίνουν απόρρητα έγγραφα σε τρίτους, «να τους δίνουν τα ίδια έγγραφα στα οποία όμως έχουν αφήσει κάποια ιδιαίτερα σημάδια (σ.σ. το διαφορετικό όνομα) για να εντοπίσουν από πού προήλθε η διαρροή». Στο ίδιο μήκος κύματος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι τον Μάρτιο του 2010 υπήρξε «εκταμίευση 10 εκατομμυρίων ευρώ από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Οικονομικών». Αφήνει πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα αρχεία με τα αλλαγμένα ονόματα να έχουν δοθεί ανεπίσημα από την κυρία Λαγκάρντ ή να προήλθαν από παράλληλη διαπραγμάτευση που έκανε ο τότε γενικός γραμματέας Φορολογίας Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Από ......  iefimerida

Στο κυνήγι του χαμένου USB - Εκτός από το CD αναζητείται και το πρωτότυπο στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ - Στο κάδρο των ποινικών ευθυνών και ο Διώτης

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com

- Μεταξύ 8 και 11 Ιουλίου δημιουργήθηκε το USB κλώνος που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς
- Έκθετος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης, στον οποίο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε το αντίγραφο της λίστας
- Τη Δευτέρα δίνουν εξηγήσεις οι Διώτης, Καπελέρης και για νόθευση εγγράφου
- Συνεργάτιδα του πρώην υπουργού Οικονομικών έχασε το πρωτότυπο CD

Τα πάνω κάτω έρχονται στην πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με… σαπουνόπερα!

Η αποκάλυψη πως το USB stick ή στικάκι επί το (νέο)ελληνικότερον είχε αντιγραφεί πριν παραδοθεί από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ στον διάδοχο Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκαλεί νέες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Και πλέον, στο κάδρο των ποινικών ευθυνών μπαίνει και ο Ιωάννης Διώτης. Ο οποίος, μαζί με τον προκάτοχό του στη ηγεσία του Σώματος, Γιάννη Καπελέρη, θα δώσουν εξηγήσεις τη Δευτέρα στους οικονομικούς εισαγγελείς. Αυτή τη φορά μάλιστα, ο κ. Διώτης καλείται ως ύποπτος για το κακούργημα της νόθευσης εγγράφου.

Σύμφωνα λοιπόν με τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και με έγγραφο που απέστειλαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, το στικάκι δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2011. Αυτό το USB βρισκόταν στα χέρια των δυο εισαγγελέων πριν φτάσει στην Ελλάδα η νέα πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ. Και είναι κλώνος άλλου αρχείου.

Μετά από τις νέες αποκαλύψεις προκύπτουν πολλά νέα ερωτήματα: πόσα αντίγραφα της λίστας Λαγκάρντ δημιουργήθηκαν, αφού πλέον εκτός από το πρωτότυπο CD (που παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2010 στον πρώην υπουργό και σύμφωνα με το Ποντίκι το "έχασε" γυναίκα συνεργάτης του) ψάχνουμε και το πρωτόπυτο USB, όπου μετεγγράφηκε η λίστα!

Επίσης, δεδομένου ότι αυτό που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν είναι το πρωτότυπο, δημιουργείται μια σειρά ερωτημάτων: ποιος το δημιούργησε, με ποιο σκοπό και αν έχουν αφαιρεθεί ονόματα, πόσα είναι τελικά τα USB, ενώ μένει πάντα ανοιχτό το ερώτημα, αλλά πια είναι δύσκολο να διαπιστωθεί, αν κατά την αντιγραφή του πρωτότυπου CD από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου μεταφέρθηκε στο πρώτο USB ολόκληρη η λίστα ή είχε αλλοιωθεί από την πρώτη στιγμή.

Το θέμα πια είναι αν θα καμφθούν οι αντιστάσεις του Γρηγόρη Πεπόνη, που αρνήθηκε σε πρώτη φάση να στείλει το περίφημο στικάκι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Γιατί εκεί μπορεί να διαπιστωθεί ακόμη κι από ποιον υπολογιστή έχει γίνει η αντιγραφή. Και με τα νέα δεδομένα, φαίνεται πως αυτός βρίσκεται σε κάποιο γραφείο του ΣΔΟΕ.


Από .....  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com