Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ο μελετητής φωτογράφησε την διοίκηση του Δήμου,ως πολιτικά υπεύθυνη γία όλες τις βλαπτικές επιπτώσεις, κυρίως για την Λουτρόπολη, και για τον Αγιο Κων\νο ως προς το ενεργοβόρο κόστος χρήσης[14 ΚΜ απόσταση].

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Εστάλη στο Blog από αναγνώστη

           ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ.

Στην αιθουσα του ΔΣ του Δήμου σήμερα πέμπτη 10\01\13 έγινε μία
ακόμη [3] ενημέρωση για την πορεία της μελέτης που αφορά την
αποχέτευση του Αγιου κων\νου,τον αγωγο μεταφοράς των λυμάτων
στα Καμένα Βούρλα,και τις βελτιώσεις του ΒΙΟΚΑ.
Ειπώθηκαν τα εξής από το τον ανάδοχο της μελέτης:
Α].Θα γίνουν δυο μικρά καί τρία μεγάλα ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ,τα δύο στα
Καμένα Βούρλα,ένα στον κόμβο εισόδου-εξόδου Αθηνών και ένα στον
κόμβο εισόδου-εξόδου Λαμίας,αποκλειστικά για τα ακάθαρτα λύματα
απο τον Αγιο Κων\νο,έτσι το πρώτο και το τελευταίο θέαμα,αλλά
και η πρώτη και η τελευταία αναπνοή των επισκεπτών της
Λουτρόπολης θα ειναι ανάλογη.

Β].Ο σημερινός ΒΙΟΚΑ των Καμ. Βούρλων θα παραμείνει ως έχει, με
μικροβελτιώσεις διότι ο νόμος λέει ότι δεν εχουν περάσει τα
είκοσι έτη συνεχούς λειτουργίας για να γίνει εκτεταμένη
αναβάθμιση,αντιθέτως θα στηθεί,νέος ΒΙΟΚΑ δίπλα στον παλιό και
δίπλα στα ιαματικά αποκλειστικά για τον καθαρισμό των λυμάτων
του Αγίου Κων\νου,έτσι το σαθρό και ψεύτικο επιχείρημα περί,
ενιαίου συστήματος καθαρισμού για λόγους οικονομίας κλίμακος
καταρρέει,και η αλήθεια ήταν ότι δέν το θέλουν στην περιοχή
τους.
Γ].Η αλλαγή κατεύθυνσης του τελικού αποδέκτη,δεν εζητήθη απο
τον Δήμο,ούτε εχει γίνει καμμία αναφορά,γιά πρόσθετη
χρηματοδότηση,επιμήκυνσης του στην θάλασσα άρα παραμένει ως
έχει,εως ότου ο επενδυτής του κάμπιγκ του ΕΟΤ,να το θέσει ως
εμπόδιο και με το δίκιο του για την επένδυση του.
Δ].Αν το ήδη υφιστάμενο αντλιοστάσιο λυμάτων στη στάση ΚΤΕΛ
Πλατανιά στο μέλλον πρέπει να μετακινηθεί,αυτό μπορεί να πάει
δίπλα σε αυτό του Αγίου Κων\νου στην προαναφερθείσα θέση
της εξόδου-εισόδου Λαμίας,ως δεύτερο κτήριο δηλαδή να κάνουμε
την περιοχή Πλατανιά -Καμπιγκ βιοτεχνική αντλιοστασίων?
Ε].Τό οικονομικό κόστος χρήσης της όλης σχεδίασης ενώ θα
έπρεπε να είναι πρωτεύον και μπούσουλας για το αν συμφέρει να
γίνει έτσι ή αλλιώς,δηλώθηκε ότι θα γίνει εκ των υστέρων για
να καταδείξει κόστη που θα πρέπει να καταβάλλωνται ασχέτως αν
είναι υπερβολικά,και κυρίως μη αναστρέψιμα.
Εν κατακλείδι ο μελετητής φωτογράφησε την διοίκηση του Δήμου
ως πολιτικά υπεύθυνη γία όλες τις αιτιολογήμένες αναφορές που
ανακύπτουν ως μη επαρκώς εξηγήσημες,και φυσικά βλαπτικές
κυρίως για την Λουτρόπολη,και για τον Αγιο Κων\νο ως προς το
ενεργοβόρο κόστος χρήσης[14 ΚΜ απόσταση].
 
ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

OΠΑΠ Ο Σαμαράς ανάμεσα στην Τρόικα και το εγχώριο παρακράτος!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Αυτή τη φορά ο αποστολέας του περίφημου CD ήταν, γνωστό σε μυημένους, δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Mάλιστα ως «διπλωματικός σάκος» χρησιμοποιήθηκε ο οδηγός της δικηγορικής εταιρείας, ο οποίος είχε εντολή να παραδώσει στον συνεργάτη του Μπόμπ Τρα το πολύτιμο Αρχείο. Έτσι και έγινε. Μερικές μέρες αργότερα θα σήμαινε συναγερμός στο υπ. Οικονομικών αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τα μπινελίκια της τρόικας στα αυτιά του Στουρνάρα ακουγόντουσαν κατά ριπάς. Ο υπ. Οικονομικών θα δεχόταν στο γραφείο του εκπροσώπους της Τρόικας και παρουσία τους ζήτησε να καλέσουν τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Αθανασόπουλο αλλά και τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ Λουρόπουλο. Οι Τροικανοί ζήτησαν οι συνομιλίες να γίνουν στα αγγλικά ώστε να είναι αυτήκοοι μάρτυρες των διαλόγων. Αθανασόπουλος και Λουρόπουλος θα γινόντουσαν αποδέκτες της οργής της Τρόικας αλλά και του Σαμαρά, ο οποίος διαισθάνθηκε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση του εκδοτικού οργανισμού Die Welt  κινδύνευε να εξελιχθεί σε περιπέτεια.

Το το ακριβώς άκουσε από την Γερμανίδα καγκελάριο θα το πούμε στη συνέχεια.
Τι είχε συμβεί στο μεταξύ; Στο περίφημο  CD που παρέλαβε η Τρόικα από το δικηγορικό γραφείο ήταν όλες οι αποφάσεις του ΔΣ του ΟΠΑΠ για ποσά διαφημιστικών καταχωρήσεων σε πάσης φύσεως (στην κυριολεξία ΜΜΕ), σε κάτι απίθανα σωματεία και συλλόγους ανά την Ελλάδα, αλλά και τα ποσά που εισπράτουν οι ομάδες. Κοντά στα 180 εκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν στα ΜΜΕ. Η συγκεκριμένη λίστα έκανε τον Μπομπ Τρα να  επικοινωνήσει αμέσως με τα «αφεντικά» στα οποία ως τώρα οι δικοί μας έριχαν το παρπαμύθι ότι ο ΟΠΑΠ είναι ιδιωτική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και πως το Δημόσιο έχει μόνο 34%. Φυσικά κανείς δεν τους έλεγε ότι αυτό το 34% μοιράζει το χρήμα το οποίο θα έκανε ακόμη και τις περίφημες ΜΚΟ να ωχριούν.
-Αντώνη, μας κοροιδεύεις με τον ΟΠΑΠ και τις αποκρατικοπιήσεις;


Μ αυτή την ατάκα υποδέχθηκε η Μέρκελ τον Σαμαρά στην πρόσφατη συνάντησή τους. Ο Σαμαράς προσπάθησε να ψελλίσει κάτι δικαιολογίες για συμφέροντα που τον πιέζουν και τους φόβους του μην πέσει η κυβέρνηση.


-Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συμφέρον από αυτό των λαών της Ευρώπης οι οποίοι συμμετέχουν στην βοήθεια των δις που έχει πάρει η χώρα σου. Σύνελθε επιτέλους και προχώρα σε όσα οφείλεις να κάνεις σαν πρωθυπουργός για την πατρίδα σου. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι Γερμανοί επιχειρηματίες που επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα σας συναντούν γραφειοκρατικά εμπόδια. Αυτές οι αναφορές έχουν φτάσει στο γραφείο μου. Αν υπάρχουν υπουργοί οι οποίοι δεν είναι αποτελεσματικοί, άλλαξέ τους χθες. Δεν είναι δυνατόν 3 χρόνια η Ευρώπη να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού εξαιτίας της Ελλάδας...


Αυτά ακόμη και σε πιο επιθετικούς τόνους άκουσε ο Σαμαράς από την Μέρκελ. Κι αν αμφιβάλλετε για τις πιέσεις των Γερμανών στους δικούς μας ρωτήστε τον Βενιζέλο τι άκουγε από τον Σόιμπλε για συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην φυλακή. Ο Σόιμπλε ρωτούσε κάθε φορά τον Βενιζέλο «πότε θα μπει φυλακή ο τάδε»;
Έτσι λοιπόν  αμέσως μετά την επιστροφή του από την Γερμανία ο Σαμαράς επισκέφθηκε το υπ. Ανάπτυξης του Κωστή Χατζηδάκη, ο ο οποίος από ισχυρό χαρτί του Σαμαρά κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μαύρο πρόβατο. Αντί για ανάπτυξη, γραφειοκρατία και δυσκαμψία. Ο Χατζηδάκης δείχνει να μην μπορεί να επιβληθεί στο σύστημα του υπουργείου του ενώ πολλές αποφάσεις του βρίσκονται  στο κόκκινο, όπως εκείνη να νοικιάσουν η ΔΕΠΑ τάνκερ με 150.000 ευρώ την μέρα για να αποθηκεύσουν φυσικό αέριο επειδή οι αποθήκες της Ρεβυθούσας δεν αρκούν!


Ο Χατζηδάκης είναι εικόνα της έλλειψης στελεχών της ΝΔ στο Οικονομικό επιτελείο το οποίο ελέγχει απόλυτα το σύστημα ΠΑΣΟΚ με τους Στουρνάρα-Θεοχάρη-νέος Γραμματέας Εσόδων και φυσικά τον ΣΔΟΕ.


Την ίδια ώρα που ο Χατζηδάκης άκουγε τα μπινελίκια του Σαμαρά, στο ΤΑΙΠΕΔ ο Αθανασόπουλος έδινε καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των τελικών δεσμευτικών προσφορών από τους μνηστήρες του Οργανισμού. Αυτή είναι η 27η Μαρτίου του 2013.


Ως τότε η βίλα Αμαλίας θα μοιάζει με tea time για καλοβαλμένες γιαγιάδες της Φιλοθέης. Ο Σαμαράς που γνωρίζει πως λειτουργεί το παρακράτος των συμφερόντων φοβάται ακόμη και την πτώση της κυβέρνησής του αλλά πλέον περισσότερο και από την πτώση φοβάται την οργή της Μέρκελ και των δανειστών μας, οι οποίοι μαθαίνουν ελληνικά με το σύστημα «χορηγίες του ΟΠΑΠ».


Στους δύο μήνες που ακολουθούν παίζονται να πάντα όλα για το μεγαλύτερο σύστημα διαφθοράς που έχει εμφανισθεί στη χώρα από την πτώση της χούντας. Πολιτικοί, μηντιάρχες,  δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου εμπλέκονται σ΄αυτό το κολομβιάνικο πάρτυ με τα έσοδα των τζάνκις του τζόγου να καταλήγουν σε κάθε είδους συμμορίες. Το φιλανθρωπικό έργο το οποίο προτάσσει επικοινωνιακά ο ΟΠΑΠ δεν είναι ασήμαντο αλλά για όλον αυτό τον συρφετό δεν είναι παρά βιτρίνα του πιο διεφθαρμένου συστήματος το οποίο ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις και MME και με μπόλικο θράσος απειλεί και την σημερινή.


Στο παγνίδι φυσικά έχουν μπει και όλα σχεδόν τα «έντιμα και ηθικά» κόμματα της μεταπολίτευσης τα οποία σκίζουν τα ιμάτιά τους να μην πουληθεί ο ΟΠΑΠ γιατί θα έχουμε απώλεια εσόδων. Προφανώς εννοούν απώλεια των δικών τους εσόδων μια και οι απλοί και ανίσχυροι πολίτες, οι άνεργοι και οι άστεγοι που ξεπαγιάζουν στους δρόμους, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και τα παιδιά των ιδρυμάτων που τους κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα δεν είδαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ-εκτός από τις φιλανθρωπίες του-να βελτιώνουν τις ζωές τους.



Αντίθετα σ΄αυτόν τον Οργανισμό που υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι παίρνουν 272.000 ευρώ μισθό το χρόνο, που υπάρχουν βολεμένα στελέχη όλων των κομμάτων, που καταλήγουν τα πάσης φύσεως ρουσφέτια του πολιτικού κόσμου και υποκόσμου έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα ένα κίνημα αντίστασης στην πώληση. Απεργίες των πρακτόρων, ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις του συλλόγου των εργαζομένων και πάει λέγοντας.

Το παρακράτος που έχει στηθεί με επίκεντρο τον ΟΠΑΠ ετοιμάζεται να δώσει την τελική μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Από αυτή την άποψη ο Δένδιας καλά κάνει και μαζεύει τις διάσπαρτες αποθήκες των πυρομαχικών που υπάρχουν στην Αθήνα.

Ελπίζουμε να μπορέσει να ελέγξει και το διεφθαρμένο κομμάτι του αστυνομικού παρακράτους για να μην έχουμε νέες Μαρφίν ως τις 17 Μαρτίου. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Η αλλαγή της Ελλάδας και η μετατροπή της σε ένα σύγχρονο κράτος περνάει μέσα από την απεμπλοκή του διεφθαρμένου δημοσίου από τον ΟΠΑΠ. Οι Τροικανοί και η Μέρκελ άργησαν αλλά το κατάλαβαν.

Όταν σε ένα από τα δύο μεγάλα γερμανικά περιοδικά βγουν και οι «λίστες Λαγκάρντ» του ΟΠΑΠ-ρεπόρτερς του βρίσκονται στην Αθήνα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο-η λέξη έκφραση «έμεινα Παυλόπουλος» θα χάσει τη δυναμική της...

Από ..... kourdistoportocal

Παραδοχή Μανιτάκη ότι είναι αβέβαιη η τύχη των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο υπουργός άφησε εμμέσως πλην σαφώς ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθούν οι υπάλληλοι αντιμέτωποι με απομάκρυνση...
Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το μέλλον των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Μανιτάκης άφησε εμμέσως πλην σαφώς ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθούν οι υπάλληλοι αντιμέτωποι με απομάκρυνση από το Δημόσιο, παραδεχόμενος για πρώτη φορά πως η επιτυχία του σχεδίου κινητικότητας δεν είναι διασφαλισμένη.

«Αν όλοι καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακατανομή του προσωπικού στη Δημόσια Διοίκηση, εάν όλοι οι φορείς συνεργήσουν, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι συναισθανθούν αυτή τη στιγμή την ευθύνη που έχουν απέναντι στη χώρα και συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό  είναι το έργο που επιτελούν, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σχέδιο κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά τού κ. Μανιτάκη.

«Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι θέμα μόνο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά εξαρτάται από τη συνέργεια όλων των υπουργείων και την αποφασιστικότητα που θα επιδείξουμε», πρόσθεσε ο υπουργός.

Από ....  epikaira

«Γερό μπάσιμο» των Ρώσων για το ελληνικό φυσικό αέριο-Αντιδρούν έντονα ΗΠΑ και Ε.Ε.

Aναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε κόμβο διακίνησης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα οι Ρωσικές εταιρείες φυσικού αερίου, κάτι που φαίνεται να μην αρέσει καθόλου στις ΗΠΑ και την Ε.Ε.
Δύο Ρώσοι πλειοδότες προηγούνται στον αγώνα δρόμου για την εξαγορά των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ που αναμένεται να αποφέρει στο δημόσιο 1.5 δισ. ευρώ. Τεράστιο το δίλημμα για την ελληνική κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να εκπληρώσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης που έχουν θέσει οι διεθνείς δανειστές, αναφέρει σε χθεσινό της άρθρο η Κέριν Χόουπ στους Financial Times.
Η εμφάνιση των Gazprom και Sintez, μία ιδιωτική εταιρεία φυσικού αερίου, έχουν μπει για τα καλά στο «παιχνίδι» εξαγοράς της ελληνικής δημόσιας επιχείρησης φυσικού αερίου, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των ΗΠΑ και της Ε.Ε. για το ενδεχόμενο άνοιγμα της ελληνικής αγοράς στα ρωσικά συμφέροντα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώτατος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης φέρεται να δήλωσε: «Κι αν οι Ρώσοι μας κάνουν μία προσφορά που δεν θα μπορούμε να απορρίψουμε; Δεχόμαστε τεράστιες πιέσεις από την Τρόικα με σκοπό τη διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων από τις ιδιωτικοποιήσεις».
«Ο χρόνος τρέχει και όλοι αναρωτιούνται με ποιο τρόπο θα προλάβει το ΤΑΙΠΕΔ να εκτιμήσεις τις προτάσεις, να καταλήξει σε έναν προτιμώμενο αγοραστή και να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις εντός προθεσμίας», δήλωσε εκπρόσωπος ενός εκ των πλειοδοτών.
Η ΔΕΠΑ θεωρείται η ναυαρχίδα των δημόσιων επιχειρήσεων που οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση, καμία όμως ευρωπαϊκή, ιαπωνική ή κινεζική εταιρεία αερίου που έχει εγκριθεί ως δυνάμει αγοραστής από το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καταθέσει τελική πρόταση εξαγοράς.
Οι άλλοι τρεις πλειοδότες είναι η δημόσια επιχείρηση αερίου του Αζερμπαϊτζάν Socar, η M2M (συνεταιρία MotorOil και Μυτιληναίου) και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μητρική εταιρεία ενός διευρυμένου ομίλου εταιρειών με ηγετική θέση στις κατασκευές, την ενέργεια και το το real estate που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τη ΔΕΣΦΑ.
H Gazprom καλύπτει ήδη το 90% των αναγκών της Ελλάδας στην παροχή φυσικού αερίου μέσω αγωγού από τη Βουλγαρία, με την Socar να είναι ο δεύτερος προμηθευτής μέσω Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον Αντρέι Κορόλεφ, διευθυντή της Sintez, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μεταμορφωθεί σε κεντρικό κόμβο διακίνησης φυσικού αερίου στην Ευρώπη: «η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι μία ευκαιρία να εισέλθουμε στην ελληνική αγορά σε σχετικά χαμηλή τιμή εξαιτίας της κρίσης. Πρόθεσή μας είναι να κατασκευάσουμε αγωγούς που θα διασυνδέουν τις γείτονες χώρες, αυξάνοντας τη ροή αερίου», αναφέρει το άρθρο των Financial Times.
Η Gazprom, από την πλευρά της, ενδιαφέρεται μονάχα για τη ΔΕΠΑ, δείχνοντας πρόθυμη να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ενώ σε περίπτωση που ο ρωσικός κολοσσός τελικά αποκλειστεί, πολλοί θεωρούν ότι η Sintez θα εμφανιστεί ως πληρεξούσιος της Gazprom για την ανάληψη του ελέγχου της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου.
Οι εξελίξεις όμως μοιάζουν να μην «αρέσουν» στις ΗΠΑ, καθώς το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών προειδοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ να φροντίσει ώστε με την επιλογή του να μην καταστήσει την ελληνική αγορά δέσμια συμφερόντων.

Από ....  iefimerida

Βόμβα ΙΟΒΕ: Ουτε σε δέκα χρόνια δεν θα βελτιωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Με ρουκέτα εδάφους- εδάφους, το ΙΟΒΕ έκανε θρύψαλα τις προσδοκίες των μισθωτών ότι κάποια στιγμή εντός της επόμενης 5ετίας ή έστω 10ετίας, θα δουν τις αποδοχές τους να αναπροσαρμόζονται αυτομάτως μέσω των 3ετών ωριμάνσεων, καθώς όπως φαίνεται ο όρος του Μνημονίου που συνδέει το «ξεπάγωμα» με μονοψήφια ποσοστά ανεργίας, θα μείνει ανεκπλήρωτος!

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΙΟΒΕ, η ανεργία που διαμορφώθηκε το 2012 στο 24,5%, θα «σκαρφαλώσει» στο 27,3% το 2013. Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό είναι ότι σημαντικό μέρος της ανεργίας είναι πλέον διαρθρωτική, όπως αποτυπώνεται και στην εκτίναξη των μακροχρόνια ανέργων στο 60% των ανέργων, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι η όποια ανάκαμψη δεν θα συνοδευθεί από ανάλογη μείωση της ανεργίας, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

Είναι ενδεικτικό ότι σε ερώτηση για το πότε θα είναι δυνατή η επιστροφή στα επίπεδα του 2008, δηλαδή στο 8,5%, οι αναλυτές του ΙΟΒΕ ουσιαστικά παραδέχθηκαν ότι αυτό δεν είναι ορατό, συνδέοντας τα τότε χαμηλά ποσοστά ανεργίας με το ογκώδες Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου, οι μισθολογικές ωριμάνσεις της ΕΓΣΕΕ θα παραμείνουν «παγωμένες» έως ότου η ανεργία υποχωρήσει κάτω από το 10%, ενδεχόμενο που φαίνεται, πλέον, ότι απομακρύνεται σε ένα πολύ μακρινό μέλλον.

Από ......  iefimerida

Μετρητά τέλος: Με πιστωτικές κάρτες όλες οι αγορές άνω των 500 ευρώ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σημαντικές αλλαγές έρχονται ξανά στις αγορές, αφού το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει να υποχρεώσει τους καταναλωτές να πραγματοποιούν όλες τις μεγάλες αγορές -άνω των 500 ευρώ- είτε με πιστωτικές κάρτες, είτε με επιταγές, είτε μέσω λογαριασμού.

Αυτό που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών όπως είπε στην Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας είναι η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών και για ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία.

Ετσι το όριο των συναλλαγών που απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα αναμένεται να πέσει στα 500 ευρώ, προκειμένου να ελέγχεται καλύτερα η κυκλοφορία του χρήματος στην αγορά και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.

Από ..... iefimerida

Πολιτική... στροφή: προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Πρώτη με διαφορά μισής ποσοστιαίας μονάδας από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Νέα Δημοκρατία, στην μηνιαία δημοσκόπηση «Βαρόμετρο» Ιανουαρίου 2013 που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση η ΝΔ είναι πρώτη με 29% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 10%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% και το ΚΚΕ με 5,5%, με τα λοιπά κόμματα να συγκεντρώνουν το 4%.

Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ιδίας εταιρείας (Δεκέμβριος 2012), η ΝΔ έχει άνοδο 3 μονάδων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πτώση κατά 2 μονάδες.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς έχει 48% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τέλος στην ερώτηση ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση, το 40% απαντά η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και το 19% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης με 51%, ενώ ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 45%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 37%, ο Πάνος Καμμένος 32%, η Αλέκα Παπαρήγα 25%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 22% και τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 16%.

Το 68% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα δεν επιθυμεί τη διενέργεια πρόωρων εκλογών αλλά το 56% εκτιμά ότι θα γίνουν.



Από .....  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com