Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Σταϊκούρας και Μπαλτάκος διόρισαν τις συζύγους τους στη Βουλή

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Ως μετακλητή υπάλληλος του Κοινοβουλίου έχει προσληφθεί από το 2009 η σύζυγος του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα , Άρτεμις Πάνου ενώ οργανική θέση στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει η σύζυγός του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η Άρτεμις Πάνου δεν απασχολήθηκε ποτέ στην Βουλή αλλά αποσπάστηκε αμέσως στο γραφείο του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τσουκαλά.

Όμως , όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες αλλά προσφέρει τις υπηρεσίες της από το...σπίτι με την αμοιβή της να φτάνει στις 3.000 ευρώ το μήνα.

Η σύζυγός του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, Μαρίνα Παπαϊωάννου προσελήφθη ένα μήνα πριν την εντολή του πρωθυπουργού να κοπούν τα οικογενειακά ρουσφέτια στη Βουλή.

Εργάζεται σε οργανική θέση στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τις απολαβές της να φτάνουν στα 1700 ευρώ.

Από .......  iefimerida

Δύο νέες δημισκοπήσεις: Στα ίσια ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σκληρή αναμέτρηση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δύο νέες δημοσκοπήσεις της VPRC για την “Εφημερίδα των Συντακτών” και της Metron Analysis για τον "Επενδυτή"...
«Ισοπαλία» των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της VPRC για την Εφημερίδα των Συντακτών και της Metron για τον Επενδυτή.

Στην έρευνα της VPRC, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν ποσοστό 29,5% της εκλογικής επιρροής. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, και τα άλλα κόμματα 6%. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έρευνα δείχνει βελτιωμένη εικόνα για τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά (προηγείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 21,2% έναντι 11,6% του κ. Τσίπρα), κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ, ψηλά τη Χρυσή Αυγή, οριακή άνοδο του ΠΑΣΟΚ και μικρή πτώση για τη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, το 67% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι η χώρα είναι σε «λάθος» κατεύθυνση, το 21% σε «σωστή», το 8% «ούτε σωστή ούτε λάθος» και το 4% είπαν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Εξάλλου, το 31,6% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι εάν είχαμε αύριο εκλογές, θα κέρδιζε η ΝΔ, έναντι του 27,2% που πιστεύουν ότι θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην έρευνα της Metron Analysis, και στο ερώτημα «αν είαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε» ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 18,8%, η ΝΔ 18,7%, η ΧΑ 7,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, οι ΑΝΕΛ 4,3%, η ΔΗΜΑΡ 3,8%, το ΚΚΕ 3,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% τα άλλα κόμματα 4,4%, το άκυρο/λευκό 10,2%, δεν θα ψηφίσουν 14,8%, δεν έχουν αποφασίσει 6,8%, ενώ δεν απάντησαν 1%.


Στην εκτίμηση ψήφου της ίδιας εταιρείας, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28%, η ΝΔ 27,8%, η ΧΑ 10,7%, το ΠΑΣΟΚ 7,7%, οι ΑΝΕΛ 6,3%, η ΔΗΜΑΡ 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι ΟΠ 1,8% και άλλα κόμματα 6,6%.

Από  ......  epikaira