Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Έξαλλος ο Σαμαράς με Σταϊκούρα!

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός για τον διορισμό της γυναίκας του! 

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τον Χρήστο Σταϊκούρα είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς αγνοούσε το γεγονός πως ο υπουργός του, έχει «τακτοποιήσει» από το 2009 την γυναίκα του στη Βουλή έχοντας την χρεωμένη στην ομάδα ευρωβουλευτή της ΝΔ για να εργάζεται τελικά από το σπίτι της. Ο κύριος Σταικούρας δεν ενημέρωσε ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά για την σύζυγο του κάτι που έκανε τον πρωθυπουργό έξαλλο.

Στο μεταξύ, μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί μέχρι αυτήν την ώρα σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και γραφεία της Βουλής από ομάδα «ειδικών» η οποία ψάχνει από πού «έφυγε» το έγγραφο που βεβαιώνει ότι η συζύγους του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα, έχει προσληφθεί στη Βουλή από το παράθυρο.

Όσο και αν κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το προηγούμενο Σάββατο, δημοσιεύοντας την πρόσληψη της Α. Πάνου, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής … το ρεπορτάζ συνεχίζεται και αποκαλύπτουμε πως έχει ανακύψει μέγα θέμα.

Ο Χρήστος Σταικούρας από την Κυριακή αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το θέμα, έδωσε εντολή για να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα, καλώντας στο τηλέφωνο τον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μειμαράκη, και ζητώντας του να διετάχθη άμεσα ΕΔΕ.

 Όπως μαθαίνουμε στις υπηρεσίες από όπου μπορεί να διέρρευσε το έγγραφο τα έχουν κάνει όλα φύλλο και φτερό και ψάχνουν στα κομπιούτερ για να βρουν πότε δόθηκε...

ΑΞΙΖΕΙ: Στην υπόθεση έχει αρχίσει να εμπλέκεται και ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού, Κώστας Σταικούρας… που προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις για τον γιο του.  

Από .....  parapolitika

Δημόσιο: 10.000 κενές θέσεις ζητούν… υπαλλήλους

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία για τη μετακίνηση των 2.000 υπαλλήλων, οι οποίοι τέθηκαν, τελικά, σε διαθεσιμότητα στο τέλος του 2012, καθώς έχει λήξει η προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο στους φορείς για τα αιτήματά τους, που αφορούν την πλήρωση κενών θέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και έχουν καταγραφεί πάνω από 10.000 θέσεις στο Δημόσιο, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις να εντοπίζονται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Υγείας, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης των νέων οργανογραμμάτων βρίσκονται στα υπουργεία, που αναμένεται να περικόψουν περίπου το 50% των υπηρεσιακών τους μονάδων, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων θα πρέπει να συνεδριάσει για την έγκρισή τους το Συντονιστικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Από ......  aftodioikisi

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία, η οποία εισάγει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων.
Σύμφωνα με την ρύθμιση παρέχεται έκπτωση 10% επί του συνολικού προστίμου υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 31 Μαΐου του 2013 θα έχει καταβληθεί ποσοστό τουλάχιστον 30% του προστίμου.

Επίσης παρατείνεται μέχρι 31 Μαΐου 2013 (από 31 Ιανουαρίου 2013) η προθεσμία μέσα στην οποία οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων ακινήτων και ημιϋπαίθριων μπορούν να τα μεταβιβάσουν εφόσον έχουν καταβάλλει το 30% του συνολικού προστίμου. Ακόμη δίνεται η δυνατότητα σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες να αδειοδοτηθούν με την καταβολή του 30% του προστίμου επίσης μέχρι τις 31 Μαίου του 2013.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, αφού τόνισε ότι δεν λύνεται με τις ρυθμίσεις αυτού το νομοσχεδίου ένα θέμα που χρονίζει για δεκαετίες κάλεσε τα κόμματα να συμμετάσχουν σε Ειδική ανοιχτή κοινοβουλευτική διαδικασία με προτάσεις και απόψεις για την οριστική λύση του θέματος των αυθαιρέτων. Μετά από την διαδικασία αυτή, η κυβέρνηση θα καταθέσει το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα που προανήγγειλε.



Πηγή:Voria

Κακουργηματική δίωξη σε στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ για τεχνητή αύξηση του ελλείμματος του 2009 - Επιβεβαίωση για τα "Επίκαιρα"

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η έρευνα των Πεπόνη- Μουζακίτη, αφορούσε στις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτριας Οικονομετρίας Ζωής Γεωργαντά...
Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς να απαγγελθεί σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής με το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, που διενήργησαν για καταγγελλόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Οι εισαγγελείς ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μορφέτα, και της Ασπασίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών. Σε βάρος του κ. Γεωργίου ζητείται να ασκηθεί δίωξη και για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος.

Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, αφορούσε στις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτριας Οικονομετρίας Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης εμφάνισης διογκωμένου του αναθεωρημένου χρέους της χώρας για το 2009 με απώτερο σκοπό την ένταξή της σε ευρωπαϊκό μηχανισμό με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η κ. Γεωργαντά, που στο πλαίσιο της έρευνας έδωσε πολύωρη κατάθεση στους εισαγγελείς, ισχυρίστηκε ότι με μη αποδεκτή μεθοδολογία το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά, ώστε να αποτυπωθεί από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4%, προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μάλιστα, η καθηγήτρια υποστηρίζει ότι η επίμαχη, μη αποδεκτή επιστημονικά, μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε έγινε σε γνώση και με προτροπή ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής.

Οι εισαγγελείς ζητούν να διαβιβαστεί η τεράστιου όγκου δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση σε ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο.

Ζητούν, επίσης, κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης ο δικαστικός λειτουργός να διαπιστώσει αν προκύπτουν ηθικοί αυτουργοί της πράξης που βαρύνει τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ και να εντοπίσει τα πρόσωπα αυτά καθώς και να αναζητήσει αν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων, αλλά και συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση εστάλη πριν από περίπου έναν χρόνο από τους εισαγγελείς στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών τού τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Από την κοινοβουλευτική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία πολιτικών ευθυνών και έτσι η δικογραφία με το συνοδευτικό πόρισμα επιστράφηκε στο Εφετείο για τη συνέχιση της έρευνας ως προς ενδεχόμενες ευθύνες μη πολιτικών προσώπων.

Από .....  epikaira

Δημοσκόπηση Marc: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Υπέρ της παραπομπής Παπακωνσταντίνου το 89,6% και το 58% για Βενιζέλο

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ισχνό προβάδισμα 0,2% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Marc που έγινε για λογαριασμό του Alpha, ενώ στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, παραμένει πρώτος ο Φώτης Κουβέλης με 47,3% και δεύτερος είναι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με 43,2%, ο οποίος όμως θεωρείται και ο καταλληλότερος.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
  • ΝΔ 22,5
  • ΣΥΡΙΖΑ 22,3
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,7
  • ΠΑΣΟΚ 5,7
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 5,6
  • ΔΗΜΑΡ 4,6
  • ΚΚΕ4,3
Στο ερώτημα πάντως, «εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;», οι ψηφοφόροι δίνουν προβάδισμα μίας μονάδας στη ΝΔ με ποσοστό 44,5% έναντι 44,4% στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόωρες εκλογές πάντως βλέπει το 51,7%, ενώ το 41,4% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν πως η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της.
Δημοτικότητα πολιτικών – Πρωτιά Κουβέλη, έκτος ο Βενιζέλος
Στη δημοτικότητα τον πολιτικών αρχηγών μετά του Φώτη Κουβέλη και Αντώνη Σαμαρά ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας, με 37,3%, ο Πάνος Καμμένος συγκεντρώνει 31,9%, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είναι στο 19,4%, στην έκτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με 18,1% και επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος συγκεντρώνει 16,3%.
Ωστόσο καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 53,2%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 30,9%.
Τι λένε οι πολίτες για τα σκάνδαλα
Αναφορικά με τα ζητήματα που βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας οι πολίτες δείχνουν να μην έχουν ξεχάσει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το οποίο και παραμένει πρώτο στην εκτίμηση της κοινής γνώμης ως το πιο σοβαρό σκάνδαλο, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 36,6%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η «λίστα Λαγκάρντ» με 30,3% και η τρίτη με αισθητή διαφορά είναι η υπόθεση της Siemens με 10,9%.
Οι πολίτες πάντως σε συντριπτικό ποσοστό πάντως 93,7%, θεωρούν ότι ευθύνες για τα σκάνδαλα του παρελθόντος δεν αποδόθηκαν, οι υπεύθυνοι δεν οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, αφού δεν υπήρχε η πολιτική βούληση.
Γιατί δεν αξιοποιήθηκε η «λίστα Λαγκάρντ» - Ποιοι έπρεπε να παραπεμφθούν
Στο ζήτημα της παραπομπής ή μη υπουργών για τυχόν ποινικές ευθύνες, οι πολίτες σε ποσοστό 93,5% ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αφού θεωρούν πως αυτή είναι αρμόδια και τα αρμόδια όργανα της θα πρέπει να εξετάσουν τις υποθέσεις και όχι η Βουλής.
Το 75,9% πιστεύει ότι τελικά δεν θα αποκαλυφθεί τι συνέβη με τη λίστα Λαγκάρντ και δεν θα αποδοθούν οι τυχόν ευθύνες, ενώ οι πολίτες πιστεύουν πως δεν έγινε τα δύο χρόνια που η επίμαχη λίστα βρισκόταν στην Ελλάδα προκειμένου:
  1. Να καλυφθούν μεγάλοι καταθέτες και συμφέροντα (72,2%)
  2. Επειδή δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι αρμόδιοι ή λόγω ανικανότητας (13,4%)
  3. προκειμένου να «καλυφθούν» φίλοι και συγγενείς του Παπακωνσταντίνου (9,9%)
  4. Επειδή η λίστα ήταν προϊόν παράνομης υποκλοπής (2,0%).
Οι πολίτες πάντως σε συντριπτική πλειοψηφία τάσσονται υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου με ποσοστό 89,6%, ενώ κατά τάχθηκε μόλις το 9%. Μάλιστα οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 87,5% πιστεύουν ότι έπρεπε να παραπεμφθούν και άλλα πρόσωπα, για την ίδια υπόθεση, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να συγκεντρώνει ποσοστό 58%, τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με 49,5%, τον Λουκά Παπαδήμο με 27,4%, τον Ιωάννη Διώτη με 23,4% και τον Ιωάννη Καπελέρη με 15,9%.

Από .......  iefimerida