Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Χατζηδάκης για επίταξη

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΕκΚεντρικό Δελτίο 22/1/2013

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Αιτήματα των αγροτών, είναι η μείωση της τιμής του ΦΠΑ, η αύξηση της φορολογίας στο 13% και ανατίμηση του πετρελαίου... 
Παρά την έντονη καταιγίδα από νωρίς το πρωί, δεκάδες τρακτέρ αγροτών από την Ημαθία έχουν ήδη παραταχθεί στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστα Λιολιόπουλο, μόλις φθάσουν στο σημείο και οι άλλοι συνάδελφοί τους από τα γύρω χωριά, πρόκειται να κάνουν τη γενική τους συνέλευση.

Σύμφωνα με τον κ. Λιολιόπουλο, η συντονιστική ομάδα της κίνησης πρόκειται να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να του θέσουν σειρά ζητημάτων, με κύριο το ότι είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες από την παραγωγή ροδάκινου που έδωσαν στις βιομηχανίες.

«Εάν δεν δούμε φως στο τούνελ, είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε τόσο την Εγνατία οδό στον κόμβο της Κουλούρας, όσο και το σιδηροδρομικό σταθμό που υπάρχει εδώ δίπλα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αιτήματα των αγροτών, είναι: Μείωση της τιμής του ΦΠΑ, από 11% στο 6%, αύξηση της φορολογίας στο 13% και ανατίμηση του πετρελαίου.

Από ........  epikaira

Υπουργοί υπό προθεσμία

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Τις τελευταίες μέρες περνάνε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου διάφοροι παράγοντες της δημόσιας ζωής, τους οποίους κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Αρκετοί έχουν ενδιαφέρουσες και ενίοτε και πολύωρες συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στις συναντήσεις αυτές, πέρα από τα τρέχοντα, ο Πρωθυπουργός δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους συνομιλητές του, που συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: έργο, αποτέλεσμα, ταχύτητα.
Άπαντες καταλαβαίνουν ότι ο Σαμαράς, ακούει, μαθαίνει, πληροφορείται για πρόσωπα, καταστάσεις και ενέργειες των μελών του υπουργικού του συμβουλίου. Από τις επαφές αυτές προκύπτει ότι κατά βάθος στο μυαλό του έχει καθορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα τριμήνου μέσα στο οποίο θα κρίνει την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος.
Σε πολλές συναντήσεις που είχε με υπουργούς και υφυπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη όπως προ ημερών στη μεγάλη σύσκεψη που έγινε για τις αποκρατικοποιήσεις είπε ορθά-κοφτά ότι δεν θέλει να ακούει πλέον σχέδια αλλά να βλέπει έργο και αποτελέσματα.
Η συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλύψει τις ατομικές ευθύνες ενός εκάστου, λέγεται ότι είναι μια βασική επωδός του.
Για να τονώσει το ηθικό των κυβερνητικών στελεχών ο Πρωθυπουργός εξήγησε σε όλους τους τόνους ότι δεν τον απασχολεί το λεγόμενο πολιτικό κόστος, ενώ εκτίμησε ότι η κοινωνία παρά τις συντεχνιακές κινητοποιήσεις, όπως αυτή των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ώριμη και αναμένει από την κυβέρνηση τομές και ρηξικέλευθες αποφάσεις.
Οι στόχοι της χώρας είναι σαφείς και προδιαγεγραμμένοι με ακρίβεια, το ίδιο και οι επιλογές της κυβέρνησης, όπως προκύπτουν και από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των πιστωτών.
Ο Σαμαράς έχει ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησής του να εργασθούν, τόσο για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, όσο και για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του λαού και να μην περιορίζονται σε μεγαλόπνοα σχέδια τα οποία άλλωστε συχνά παραμένουν σχέδια.
Στις συναντήσεις αυτές ο Σαμαράς κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την ατομική στρατηγική, τονίζοντας ότι η συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών δεν είναι απλώς αναγκαία αλλά επιβεβλημένη.
«Όποιος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα είμαι εδώ για να το αντιμετωπίσουμε», φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός σε έναν υπουργό του ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι δυσκολεύεται στη συνεργασία του με συναδέλφους σε θέματα όπου υπάρχει συναρμοδιότητα.
Όσοι δεν κατάλαβαν γιατί βρίσκονται στην κυβέρνηση δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούν εαυτούς και αλλήλους, έλεγε εσχάτως κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ που δεν κατέχει κυβερνητική θέση.
Πέρα από τις απευθείας συζητήσεις με τους υπουργούς του ο Σαμαράς σημειώνει με λεπτομέρειες τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ λέγεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει και μέτρηση για την αποτελεσματικότητα και δημοτικότητα των υπουργών.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τηλεφωνεί σε μέλη της κυβέρνησης, αναζητώντας να μάθει τι έχει γίνει με ένα θέμα. Σε αρκετές περιπτώσεις ως αργά το βράδυ τα λέει μαζί τους από το πορτοκαλί τηλέφωνο και δεν διστάζει να βάλει τις φωνές για να τους συνετίσει.
Με αυτόν τον τρόπο ο Σαμαράς, όπως εκτιμούν συνεργάτες του, ελπίζει ότι θα κινητοποιήσει την κυβερνητική μηχανή η οποία παρουσιάζει σε πολλές περιπτώσεις αρρυθμίες και θα λύσει προβλήματα που από αδράνεια και κακό συντονισμό χρονίζουν.

Μάρκος Αυρήλιος

Από ....... antinews

Μετά το Brookings ο Αλέξης θα φορέσει και … γραβάτα!

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Αλέξης τον τελευταίο καιρό προσπαθεί :
-να στρογγυλέψει το λόγο του,
-να αποστασιοποιηθεί από την ρητορική οξύτητα,
-να υιοθετήσει πιο πραγματιστικές θέσεις,
-να τα βρει με τους ισχυρούς σε Ευρώπη και Αμερική και γενικά να δώσει εξετάσεις ότι το σύστημα δεν κινδυνεύει απ’ αυτόν και το κόμμα του!
Δύσκολο έργο!
Προφανώς κατάλαβε ότι μπορεί η ανέξοδη ρητορική και ο άκρατος λαϊκισμός να τον εκτόξευσαν στο 27% και να τον έκαναν αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά για να γίνεις …κυβέρνηση, θέλεις κάτι παραπάνω!
Όποιος διάβασε το κείμενο της ομιλίας του Αλέξη στο Μπρούκινκς θα βαρέθηκε να μετράει …κωλοτούμπες!
Αυτή η ομιλία δεν έχει καμιά σχέση με τον γνωστό Τσίπρα. Όπως, εύστοχα είπε κάποιος, «πίσω από τις λέξεις, κρύφτηκε ο Αλέξης!»
Φαντάζομαι εκείνον το δόλιο τον Λαφαζάνη μη πάθει τίποτα, όταν διαβάσει το κείμενο!
Όμως, έχει ένα …βασικό πρόβλημα.
Αυτό το συνονθύλευμα που πύκνωσε τις γραμμές του από ιδιοτέλεια το έκανε και κυρίως για να προστατεύσει τα σκανδαλώδη κεκτημένα του που μας κατάντησαν εδώ.
Και όχι για ν΄ ακούσει τον Αλέξη να …υμνεί τον …Μπερνάνκι!
Ο Αλέξης θέλει να πατήσει σε δυο βάρκες…
Ξέρετε τι συμβαίνει σ΄αυτές τις περιπτώσεις….
Με την ομιλία του στο Μπρούκινκς, ο Αλέξης βάζει ένα τέλος στον ….αντιμνημονιακό αγώνα.
Κρεμάει τα άρματα του αγώνα.
Σε λίγο μπορεί να φορέσει και …..γραβάτα!

Αδέξιος Δεξιός

Από .......  antinews

Πάλι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Στη δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι» την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πολιτών έχει αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεύτερη και τρίτη τη Χρυσή Αυγή. Σε χαμηλά ποσοστά εξακολουθούν να κινούνται το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου:
  • ΝΔ 20%
  • ΣΥΡΙΖΑ 21,5%
  • ΠΑΣΟΚ 6,5%
  • ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12%
  • ΔΗΜΑΡ 4%
  • ΚΚΕ5%
Η δημοσκόπηση της εταιρείας δείχνει ότι η ψαλίδα των δύο μεγαλύτερων κομμάτων κλείνει καθώς η ΝΔ εμφανίζεται ενισχυμένη κατά μία μονάδα (από 19% στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το Νοέμβριο), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δύο μονάδες (είχε 23,5%).
Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερή στο 12%. Την τέταρτη θέση στη δημοσκόπηση κατέχουν οι αναποφάσιστοι με 9%. Μικρή αύξηση μισής μονάδας εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ το ΚΚΕ είναι σταθερό στο 5%.
Με αναγωγή επί των εγκύρων, χωρίς άκυρο/λευκό/αποχή, η εκτίμηση των ποσοστών των κομμάτων είναι:
  • ΝΔ 22,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 24%
  • ΠΑΣΟΚ 7,5%
  • ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5,5%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 13,5%
  • ΔΗΜΑΡ 4,5%
  • ΚΚΕ 5,5%
  • ΆΛΛΟ 6,5%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 10,5%
Πρωθυπουργία
Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ανάμεσα σε Σαμαρά-Τσίπρα εμφανίζεται ο... κανένας που συγκεντρώνει 46%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 29% των προτιμήσεων (από 26% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 22% (από 23,5%).
Δημοφιλία πολιτικών
Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43% θετικές γνώμες, και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 34%. Ο Πάνος Καμμένος λαμβάνει 26%, και η Αλέκα Παπαρήγα έχει 24%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι προτελευταίος με 22% και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Από ......   iefimerida

Σκληρό μπρα ντε φερ κυβέρνησης συνδικαλιστών για το Μετρό – Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε λίγες ώρες, το μεσημέρι της Πέμπτης, λήγει το τελεσίγραφο το οποίο έχει θέσει η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου της Σίμου Κεδίκογλου στους εργαζόμενους στο Μετρό προκειμένου να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.
Το δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι προκήρυξαν νέα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομη και καταχρηστική για τρίτη συνεχή ημέρα τις κινητοποιήσεις τους, δημιουργεί έναν τεράστιο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο καλείται να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών λύσεων:
  • Να συλλάβει συνδικαλιστές με τη διαδικασία του αυτοφώρου για μη σεβασμό δικαστικών αποφάσεων
  • Να προχωρήσει σε επίταξη
  • Να ξεκινήσει τη διαδικασία απολύσεων
Στην κυβέρνηση επικρατεί η λογική μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα καθώς από τη μια πλευρά γνωρίζουν πως αν δεν κάνουν τίποτε από αυτά, τότε το παιχνίδι χάνεται τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα διαρρέονταν χθες από το αρμόδιο υπουργείο, ότι δηλαδή «δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να εφαρμόσει το νόμο.»
Από την άλλη πλευρά όμως γνωρίζουν επίσης ότι κάθε μία από τις ενδεχόμενες λύσεις μπορεί να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και να οξύνει τα πνεύματα στο κοινωνικό πεδίο με τη δημιουργία μετώπου και άλλων ομάδων εργαζομένων μαζί με τους εργαζόμενους στις σταθερές συγκοινωνίες (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός). Γνωρίζουν επίσης ότι σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι αντιδράσουν σθεναρά και δεν κάνουν πίσω δεν υπάρχει τρόπος να τους απολύσει όλους ή να τους συλλάβει όλους για απείθεια.
Με δεδομένο μάλιστα ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά τηρούν επαμφοτερίζουσα στάση και δεν στηρίζουν αναφανδόν τους κυβερνητικούς χειρισμούς, η κυβέρνηση φοβάται ότι ενδεχόμενη μετωπική σύγκρουση θα δημιουργήσει και ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή.
Στο ΠΑΣΟΚ το οποίο προσπαθεί να τηρήσει ίσες αποστάσεις εκτιμούν ότι οι εργαζόμενοι θα σκληρύνουν τη στάση τους καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει πάρει το πάνω χέρι και αυτό δυσχεραίνει κάθε προσπάθεια συμβιβαστικής λύσης.
Η κατάσταση συζητηθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Κατά τη διάρκειά της, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Βενιζέλος συμφώνησε με την ανάγκη να σταματήσει η απεργία αλλά διαφωνησε με το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις, επισημαίνοντας ότι είναι προτιμότερη η λύση της επίταξης.
Μια τέταρτη λύση θα ήταν να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να «βγάλει το φίδι από την τρύπα» μέσω της προκαταρκτικής έρευνας που έχει παραγγελθεί στην Ασφάλεια και βρίσκεται σε εξέλιξη με εντολή να έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή.
Αν δηλαδή αποδειχθούν αληθείς οι καταγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη που είπε ότι οι εργαζόμενοι απεργούν μεν αλλά πληρώνονται καθώς δηλώνουν άρρωστοι ή παίρνουν ρεπό, τότε η Εισαγγελία θα παρέμβει αυτεπάγγελτα αλλά θα έχουν χαθεί ακόμη δύο ημέρες με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σε κάθε περίπτωση το μπρα ντε φερ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και παίζεται με σκληρούς όρους. Αν η κυβέρνηση δώσει στους εργαζόμενους αυτό που ζητούν, τότε θα έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου...

Πηγή: Eurokinissi

Από ....  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ......   energoipoliteskv.blogspot.com