Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Βίντεο: Όλη η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στη ΝΕΤ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ημερομηνία: 29/01/2013
Συγγραφέας: left.gr
Η συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στη δημόσια τηλεόραση και την Έλλη Στάη, τη Δευτέρα 28/01. Μερικά από τα βασικά σημεία, δυο από τα σχετικά δημοσιεύματα λίγο μετά την ολοκλήρωσή της. Ολο το βίντεο της συνέντευξης.


 

Δείτε παρακάτω, μετά τα σημεία που καταγράψαμε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα για τη συνέντευξη Τσίπρα, λίγο μετά το τέλος της.

Επιγραμματικά μερικά από τα σημεία της συνέντευξης (νεότερα πρώτα):

Κλείνοντας: «Πρέπει, όχι μόνο για να πετύχω εγώ αλλά και για να ξαναμπεί σε μια άλλη κατεύθυνση η πολιτική ζωή του τόπου, πρέπει να κάνω ένα πράγμα: να σταθώ στις αξίες και στις θέσεις μου με αξιοπιστία. (...) Ελπίζω η συνέπειά μου να μην είμαι μόνο στο ότι δεν θα φοράω γραβάτα, θα είναι και στις θέσεις και στις στάση και στις αξίες που διακηρύσσω και πριν και μετά τις εκλογές».

«Εγώ θέλω να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, όχι να αντιγράψω τα κακέκτυπα των κακών αρχηγών» (των άλλων κομμάτων)

«Γιατί ενα κόμμα είναι κακό να έχει τάσεις, να έχει συνιστώσεις;»

«Λέμε από το 2007 για τον [αμοιβαία] επωφελή διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους»

«Οι καταλήψεις δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Υπάρχουν και σε άλλες, πιο συντηρητικές κοινωνίες και χώρες. Η "βίλα" που πρέπει να ανακαταλάβουμε είναι της διαφθορας, της λίστας Λαγκάρντ... κι αυτές δεν θα τις ανακαταλάβει η αστυνομία».


Μετά από μακροσκελή ερώτηση περί βίας, καταλήψεων κ.λπ.: «Στο τέλος θα μας κάνουν και ορό της αλήθειας για το αν καταδικάζουμε» πράξεις όπως η κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ κ.ά. «Επικίνδυνος ο Δένδιας» - «Ακρο είναι μόνο ένα, η Χρυσή Αυγή».

Μηδενική ανοχή θα έπρεπε να δείξει η κυβέρνηση σε αυτούς που έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό χωρίς συχνά να δικαιολογείται η προέλευσή τους

«Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά μπορούμε να φύγουμε από τον ολισθηρό κατήφορο»

«Κατώτερος μισθός να είναι ένας μισθός αξιοπρέπειας. Αυτή η πολιτική ισοπεδώνει τα πάντα»




Ερώτηση για τις απεργίες. «Επιχειρήθηκε να δοθεί η εντύπωση της συντεχνίας, η απεργία στα ΜΜΜ ήταν μέρος συνολικότερης αγωνίας. Το τελευταίο εργαλέιο της μνημονιακής πολιτικής είναι το ενιαίο μισθολόγιο, που σημαίνει ότι επιμελητής Α" ή επιμελητής Β' με 10 χρόνια σπουδές παίρνει 1.800€, ο διευθυντής σχολείου 1200€ και η νοσηλεύτρια 800€ κ.λπ. Δεν ήταν συντεχνία, οι εργαζόμενοι στο μετρό, διεκδικούσαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια».


Εως το διάλειμμα (11.45 μ.μ.):
«Μπορεί να συμμαχήσουμε και με τον διάβολο αν είναι να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό»


«Η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτούς που θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, όχι στους κλεπτοκράτες»

«Αν άκουγε κανείς τον πρωθυπουργό στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, θα νόμιζε ότι ακούει τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου».

«Εχει δημιουργηθεί μια ψεύτικη προσδοκία στον λαό για τη δόση»


«Οποτε και να γίνουν εκλογές, πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

«Βγήκαν 4 δημοσκοπήσεις μαζεμένες, ω, τι σύμπτωση, που αναδεικνύουν λίγο μπροστά τη ΝΔ»

«Δεν θα κάνουμε πίσω, γιατί έχει βυθιστεί στην ανέχεια και την αναξιοπρέπεια ο τόπος. Εκανε εκλογές το χαλκείο της ΝΔ με σύνθημα μην ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ, θα σας βγάλει από το ευρώ»

11.25 μ.μ. : «Στα συμφέροντα της Γερμανίας έχει παραδοθεί η κυβέρνηση»

11.20 μ.μ.: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τις επενδύσεις. Δεν θέλει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Δεν θέλουμε να διώξουμε τους ε3πενδυτές,θέλουμε να βάλουμε κανόνες και όρους. Δεν θέλουμε το ξεπούλημα» - με αναφορά ιδιαίτερα στον κερδοφόρο ΟΠΑΠ


«Τη συζήτηση περί νομίσματος την άνοιξαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι»


«Η ολιγαρχία στην Ελλάδα, 10 οικογένειες, ελέγχουν τα πάντα.Οικονομία, πολιτική, μίντια…»

«Η λιτότητα είναι σαν να ρίχνεις λάδι στη φωτιά, είπα στον κ.Σόιμπλε. Έθεσα θέμα κατοχικού δανείου και για τον Χριστοφοράκο στο σκάνδαλο Siemens»




ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Παραθέτουμε το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ λίγο μετά το τέλος της συνέντευξης του Αλ. Τσίπρα:

«Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε αποψινή συνέντευξή του στην ΝΕΤ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του είναι κατά της λεηλασίας του δημοσίου και ότι όποιες ιδιωτικοποιήσεις γίνουν θα πρέπει να έχουν κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα γραφειοκρατίας, διαφθοράς και περιβάλλοντος και να υπάρξει το κατάλληλο κλίμα σταθερότητας για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις, ενώ σημείωσε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί και η εγχώρια ολιγαρχία που αποτελείται από λίγες οικογένειες που ελέγχουν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας. Για την συνάντησή του με τον Β. Σόιμπλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι και ο ίδιος παρέθεσε αριθμούς στον Γερμανό υπουργό για να καταδείξει την αποτυχία του προγράμματος.

Απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά την εκταμίευση της δόσης δημιουργήθηκε μιά ψεύτικη προσδοκία εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ γύρω μας υπάρχει μιά σκληρή πραγματικότητα. Οι δόσεις που παίρνει η χώρα, πρόσθεσε, αρκούν ίσα ίσα για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, αλλά δεν αρκούν για να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι εμφανίζεται μιά παροδική δημοσκοπική ανάκαμψη της κυβέρνησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το κόμμα του θα συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα, αναφερόμενος στη στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιό ανοιχτά με την Γερμανία και όχι με μισόλογα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια στον γερμανικό λαό ενόψει των εκλογών, ότι δηλαδή το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε. Η Βραζιλία τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχει φόβους εξαγωγής της κρίσης από την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο και ανησυχεί για την γερμανική πολιτική.


Απαντώντας σε ερώτηση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης εβομάδας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης, υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν αλλαγή των νόμων για να ζούν με αξιοπρέπεια και έκανε λόγο για αδικίες που διαλύουν τη κοινωνία και πρόσθεσε ότι μέσα από ένα σχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανακκινήσει την οικονομία. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα σταθεί αρωγός στους εργαζόμενους.

Επικίνδυνη η θεωρία των δύο άκρων: Σε ερώτηση για τη βία και τη θεωρία των άκρων, είπε ότι είναι μιά επικίνδυνη και ανόητη θεωρία γιατί στην πραγματικότητα ανακινεί τον διχασμό στο λαό. Δεν είναι δυνατό μετά από τόσα χρόνια μεταπολίτευσης να έρχονται καποιοι σύμβουλοι του Σαμαρά να τον ωθούν σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο. Ανόητη είναι αυτή η θεωρία, γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύσει το πραγματικό άκρο.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε οτι δεν έχουμε πολιτική αντιπαράθεση αλλά καθημερινή προσπάθεια ενός επιτελείου, ακόμη και με χαλκευμένο βίντεο, να αναδεικνύει αυτά τα θέματα. Μπροστά στην πρεμούρα να αναδείξουν τη θεωρία των δύο άκρων, υπάρχει μόνο μιά εγκληματική συμμορία, που μας ντροπιάζει. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, είναι κατά της παραβατικότητας, κανείς δεν είπε να μην γίνει έλεγχος από εισαγγελείς.

Για την τοποθέτηση του βουλευτή Τ. Κουράκη σε συνέδριο σχετικά με την μισθοδοσία των ιερέων, ο κ. Τσίπρας είπε πως είναι περίεργο να υπάρχει θέμα με την πρόταση ενός βουλευτή της αριστεράς και να μην λέει κανείς τίποτα, που την ίδια άποψη διατύπωσε ο κ. Στουρνάρας.

Μας ενδιαφέρει, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, να ενωσουμε το λαό και έχουμε θέση υπέρ του εκσυγχρονισμού των σχέσεων της εκκλησίας με το κράτος. Με διάλογο και συναίνεση θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα πληρώνεται και ο τελευταίος ιερέας, είπε ο κ. Τσίρπας και υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία κατάληξη στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί και με την εκκλησία.

Σε ερώτηση για τα φαινόμενα πολυφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά του κόμματός του, και τόνισε ότι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.

Σ.Σ.
ΑΠΕ - ΑΜΠ»



Και το δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, επίσης λίγο μετά το τέλος της συνέντευξης (με τίτλο: «Αλ. Τσίπρας: Κατώτατοι μισθοί στα επίπεδα πριν το μνημόνιο»):

Υπέρ της επιστροφής των μισθών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την εφαρμογή του Μνημονίου τάχθηκε ο πρόεδρος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε ότι επιχειρήθηκε να δοθεί η αίσθηση συντεχνίας. Συντεχνίες, σημείωσε, αποτελούν όσοι βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό ενώ χαρακτήρισε εξευτελισμό των μνημονιακών πολιτικών το ενιαίο μισθολόγιο.

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της λεηλασίας του δημοσίου ωστόσο εμφανίστηκε θετικός στη συνύπαρξη του ελληνικού δημοσίου με ιδιώτες επενδυτές, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δημόσιες επενδύσεις με κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Για το ευρώ, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που δίνει στην Ελλάδα το κοινό νόμισμα ενώ τόνισε πως το κόμμα του θα συμμαχήσει «ακόμη και με τον διάβολο» για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα, αναφερόμενος στη στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ. Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιο ανοιχτά με την Γερμανία.

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι γεννήθηκε μια ψεύτικη προσδοκία στο λαό μετά την εκταμίευσης της τελευταίας δόσης. «Μας δίνουν τις δόσεις ίσα - ίσα για να μην χρεοκοπήσει ο μηχανισμός των τραπεζών και όχι τα ελληνικά νοικοκυριά», συμπλήρωσε.

Ακόμα χαρακτήρισε επικίνδυνη, ανιστόρητη και ανόητη τη θεωρία των άκρων.

Από .......  left.gr

Αυτός είναι ο Εμίρης "με τις παντόφλες" που του ανήκει η μισή Ευρώπη!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

- Ο 60χρονος Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι, τον οποίο θα δει ο Αντώνης Σαμαράς, έχει τρείς συζύγους και 24 παιδιά
- Εχει όμως και αμέτρητες επενδύσεις σε όλο τον κόσμο σε μέρη που δεν φαντάζεστε! To 2012 ξεπερνούσαν τα 30 δισ€!
- Δείτε την λίστα με όλες τις επενδύσεις του στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο εμίρης Αλ Τανί είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Η ζωή του εμίρη του ΚατάρΟ 58χρονος εμίρης σεϊχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Τάνι, έχει περιουσία του ξεπερνάει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ!
Θεωρείται ένας από τους πιο φιλελεύθερους ηγέτες των χωρών του Περσικού κόλπου ενώ είναι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμου Αλ Τζαζίρα. Έχει τρεις γυναίκες, 24 παιδιά, του αρέσουν οι καταδύσεις και η ιππασία.



Η πρώτη και η τρίτη σύζυγός του περιορίζονται στα "καθήκοντά' τους, δηλαδή να γεννούν και να μεγαλώνουν τους απογόνους του. Η δεύτερη σύζυγός του ωστόσο, η Σέϊκα Μοζάχ, με την οποία έχει 7 παιδιά, συμμετέχει ενεργά στα κοινά προωθώντας την εκπαίδευση των κοριτσιών και συνοδεύει τον σύζυγό της στα περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια χωρίς να καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπό της. Έχει δε μεγάλη αγάπη στη μόδα και στις πανάκριβες δημιουργίες των μεγάλων οίκων μόδας (γι αυτό της έχει αγοράσει και 2 από αυτούς!) Θεωρείται από τις 80 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη! Παντρεύτηκε τον εμίρη στα 18 της χρόνια το 1977.



Η περιουσία του περιλαμβάνει υπεπολυτελή σκάφη, πολυτελή ακίνητα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και νησιά και επενδύσεις σε όλο τον κόσμο.



Ο εμίρης Αλ Τάνι πήρε στα χέρια του την εξουσία αίφνιδιαστικά αλλά αναίμακτα από τον πατέρα του το 1995. Εδώ τον βλέπουμε σε παραδοσιακό χορό της πατρίδας του

Κάθε χρόνο επισκέπτεται τη χώρα μας με τη γυναίκα του και κάποια απο τα παιδιά του ενω ο πιλότος του αεροπλάνου του είναι ο Ελληνας, πρώην κυβερνήτης της Ολυμπιακής, Ιωάννης Σταυρακίδης.



Oι διακοπές του στην ΕλλάδαΟ Εμίρης του Κατάρ, έχει έρθει πολλές φορές για διακοπές στην Ελλάδα και έχει επισκεφτεί πολλά από τα νησιά μας (φημολογείται ότι έχει αγοράσει και ένα από αυτά, την Οξιά). Ερχεται με το τεράστιο learjet του πάντα κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας.
Στη συνέχεια απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα σε ένα από τα πλωτά παλάτια του.



Αν τον δει κανείς στο δρόμο, το πιο πιθανό είναι να τον περάσει για απλό τουρίστα αφού κυκλοφορεί και αγοράζει μόνος του ακόμα και τα ψάρια που τρώει η οικογένειά του.

Φωτογραφίες από την επίσκεψή του το καλοκαίρι του 2011 από το kefaloniapress:

















ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η Qatar Investment Authority – δηλαδή η κρατική εταιρεία επενδύσεων του Κατάρ – έχει δεκάδες επενδύσεις σε πολλές πόλεις του κόσμου!

Δείτε αναλυτικά:

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Harrods: Εχει το 100% των περίφημων πολυκαταστημάτων στο Λονδίνο
Sainsbury's : Είναι βρετανικά σουπερ μάρκετ και έχει το 25%
London Stock Exchange: Με άλλα λόγια το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Εχει το 15,1%
Barclays : Εχει το 6,65% της τράπεζας
Songbird Estates: Εταιρεία Ακινήτων. Εχει το 27,68%
Ολυμπιακό Χωριό στο Λονδίνο: Εχει το 100% (εμείς εδώ το έχουμε και ρημάζει)
Canary Wharf : Από τους πιο γνωστούς ουρανοξύστες στο Λονδίνο

ΓΑΛΛΙΑ

Lagardere: Εκδοτικός Οίκος και media. Εχει το 12,83%, ενώ έχει και το 2% στον ομώνυμο οίκο μόδας
Vivendi: Τηλεπικοινωνίες. Εχει το 2%
LVMH: Αλλιώς: Luis Vuitton. Έχει το 1,03%
Paris Saint Germain: Του ανήκει το 100% της αγαπημένης ποδοσφαιρικής ομάδας των Παριζιάνων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Porsche: Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει το 10%
Volkswagen: Ούτε εδώ θέλει συστάσεις. Έχει το 17%
Hochtief: Την ξέρουμε κι εδώ. Εχει το 10% της κατασκευαστικής

ΙΣΠΑΝΙΑ


Iberdrola: Είναι η εταιρεία ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου (κάτι σαν την ισπανική ΔΕΗ). Έχει το 7,94%

ΕΛΒΕΤΙΑ

Credit Suisse: Τράπεζα όπου έχει το 5,7%
Xstrata: Ορυκτά. Έχει το 14,9%

ΗΠΑ

Miramax : Η μεγάλη εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών. Το ποσοστό εδώ είναι άγνωστο
Tiffany & Co: Το όνειρο κάθε γυναίκας. Η επένδυση κάθε Εμίρη που σέβεται τον εαυτό του. Εχει το 5,2%

ΙΤΑΛΙΑ

Smeralda Holdings: Είναι στην Σαρδηνία και πρόκειται για τουριστικές εγκαταστάσεις στην Κόστα Σμεράλντα. Είναι όλο δικό του. Εχει το 100%
Hotel Gallia: Ξενοδοχεία. Έχει το 100%
Valentino: Κι άλλος οίκος μόδας. Όλος δικός του κι αυτός.

Ο Εμίρης έχει επίσης το Al Jazeera το πιο αγαπητό ειδησεογραφικό δίκτυο στον Αραβικό Κόσμο και όχι μόνο, ενώ φημολογείται ότι έχει και το νησάκι Οξιά κοντά στην Ιθάκη.


Από ...... newsit

ΕΣΔΝΑ : Η στιγμή της έντασης

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Στουρνάρας λέει το αυτονόητο για τους μισθους παπάδων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Αλέκα Σκίστε τα χαρτιά επίταξης, εφορίας και χαρατσιών. Διώξτε το φόβο από μέσα σας, έρχεται η ώρα τους!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι η πολιτική του "νόμου και της τάξης" έχει πολύ κοντά ποδάρια, μπορεί προσωρινά να φαίνεται ότι έχει ορισμένες επιτυχίες, θα έρθει όμως η στιγμή που οι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν και τον φόβο και τις συγχύσεις και τις αυταπάτες» ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα.

Η κυρία Παπαρήγα τόνισε ότι οι υποχωρήσεις των εργαζομένων δεν σημαίνουν πως είναι δειλοί, αλλά ότι ακόμα δεν έχουν πιστέψει πως υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, ο οποίος οδηγεί ταυτόχρονα και στη δική τους λαϊκή εξουσία, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει και φόβος πως δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ανάπτυξη υπέρ του λαού έξω από την ΕΕ, με δεδομένο ότι όλα τα άλλα κόμματα, πλην ΚΚΕ, επί δεκαετίες υποστήριζαν τον ευρωμονόδρομο.
«Αν ο λαός δεν ξεπεράσει αυτόν το φόβο, δεν θα έχει αποδείξεις ότι μπορεί να νικήσει» πρόσθεσε η κυρία Παπαρήγα.

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενη στην επίσκεψη του κ. Αλ. Τσίπρα στο ΔΝΤ, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα λέει πως το ΔΝΤ «δεν ζήτησε και πολλά» και ότι «συζητάμε, γιατί δεν ακολουθήθηκε η συνταγή του ΔΝΤ, αλλά της ΕΕ», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να "τιμωρήσουμε" την Μέρκελ, πηγαίνοντας στο πλευρό του Ομπάμα και αντίστροφα».
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα στηρίζει τους αγώνες που αναπτύσσονται και κάλεσε σε μεγαλύτερη μαζικότητα και μαχητικότητα των αγώνων, ενώ απαντώντας σε ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: «Σκίστε τα χαρτιά της επιστράτευσης, τα χαρτιά της εφορίας και τα χαρτιά των χαρατσιών, αλλιώς τα μνημόνια θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια».
Η κυρία Παπαρήγα πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες της φτωχής αγροτιάς, λέγοντας ότι οι αγρότες, με τα μέτρα, έχουν χάσει το 40% του εισοδήματός τους.
Αναφερόμενη στα μέτρα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτά ήταν προαποφασισμένα, πριν την κρίση. Εκτίμησε, παράλληλα, ότι αν δεν υπάρξει λαϊκή αντεπίθεση, «η καταιγίδα των μέτρων θα συνεχιστεί, ενώ αυτά έρχονται για να μονιμοποιηθούν και να αποδώσουν στην περίοδο της ανάκαμψης, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Εκλογές: «Και λοιπόν;»,Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο εκλογών, η κ. Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά: «Και λοιπόν;», προσθέτοντας ότι «όσοι "έσκιζαν" τα μνημόνια, αποφάσισαν να διαπραγματευθούν».
«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, σήμερα, έχει ως έργο να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, είναι δική τους δημοκρατία, μπορεί να αλλάζουν πρόσωπα, αλλά πολιτική δεν αλλάζει» είπε η κ. Παπαρήγα.
Ερωτηθείσα αν ορισμένες δηλώσεις για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται εκτός νομιμότητας αγγίζουν το ΚΚΕ, είπε: «Δεν μας αγγίζουν, δεν είμαστε δορυφόροι του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό είναι ένα παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ταυτόχρονα μια άσκηση πίεσης στον δεύτερο, ώστε να εγκαταλείψει ακόμα και τα κηρύγματα». «Είναι ένας ανταγωνισμός που δεν αφορά τον λαό, η κυβέρνηση, με την επιχείρηση"νόμος και τάξη", εκείνο που ουσιαστικά φοβάται είναι η δημοκρατία των απεργών» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Διεργασίες για πολιτικά σχήματα
Η ΓΓ του ΚΚΕ, είπε ότι τα οικονομικά επιτελεία της αστικής τάξης τα απασχολεί η αποτελεσματικότητα των κομμάτων της. Πρόσθεσε ότι διεργασίες για πολιτικά σχήματα υπάρχουν και τόνισε ότι «αν ο λαός δεν συνειδητοποιήσει ότι με αυτά πάνε να τον βάλουν στην γωνία, τότε το σύστημα θα κερδίσει χρόνο».
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι για τα "φιλέτα", ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ κλπ,«έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια και οι αντιθέσεις είναι πολύ οξυμένες».«Κάποιοι λένε "δώστα στον Πούτιν", κάποιοι άλλοι λένε "δώστα στον Ομπάμα", ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής σε αυτή την διαμάχη: Ούτε στον έναν, ούτε στον άλλον, λαϊκή περιουσία» κατέληξε, χαρακτηριστικά, η κ. Παπαρήγα.
ΒΗΜΑ

Ο Σαμαράς σήμερα στο Κατάρ κυνηγάει αραβικές επενδύσεις

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Με στόχο να ανανεώσει το ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί σήμερα και αύριο επίσημη επίσκεψη στο αραβικό εμιράτο. Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν 50 κορυφαίοι εκπρόσωποι της τραπεζικής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και πολυμελής κυβερνητική ομάδα.
Tι επιδιώκει ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να ανοίξει νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις Ντόχα-Αθήνας, μετά το ναυάγιο στα επενδυτικά σχέδια για το Ελληνικό και το Κατάρ. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Εμίρη του Κατάρ και ο δύο χώρες αναμένεται να υπογράψουν διακρατική πολιτιστική συμφωνία.
Το μόνο σίγουρο (καθώς έχει προετοιμασθεί ήδη) είναι πως θα συσταθεί ελληνο-καταριανό Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο χωρών. Η πρωτοβουλία ανήκει στον ΣΕΒ ενώ ανάλογα Συμβούλια έχουν συσταθεί και με άλλες χώρες όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία, Λίβανος και Κορέα.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις συμφωνίες που θα δρομολογήσουν ή και θα «κλείσουν» οι Ελληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι εκπροσωπούν όλους τους τομείς των οικονομικών δραστηριοτήτων.
Οπως: Ο ιδιοκτήτης της LAVIPHARM Θανάσης Λαβίδας (και επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ), Δημήτρης Καλιτζάντζης (ACTOR S.A.), Γιώργος Περιστέρης (TERNA S.A.), Δημήτρης Κοπελούζος (KOPELOUZOS GROUP), Γεώργιος Στασης (MAMIDAKIS GROUP), Νικόλαος Μάνεσης (HELLENIC HAL YVOURGIA, εκπρόσωπος της οικογένειας Κων/νου Αγγελόπουλου (HALYVOURGIKI INC), Ευκλείδης Ιωαννίδης (VIOHALCO S.A), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (TITAN CEMENT C.O.),Χριστόφορος Χατζηγεωργίου (ALUMIL S.A.),Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN AIRLINES), Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (TEMES S.A), Νικόλαος Τσάκος (TSAKOS E.N. Ltd), Νίκος Ευθυμιάδης (REDESTOS S.A.), Ευθύμιος Ευθυμιάδης (AGRITEX ENERGY S.A.), Γεώργιος Αποστολόπουλος (ATHENS MEDICAL CENTER), Σπύρος Δημοτσάντος (MEDICON HELLAS S.A.), Ευάγγελος Σπανός (BIOMEDICINE GROUP), Θεόδωρος Βάρδας (VARDAS S.A.), Στέλιος Σταυρίδης (ΕΥΔΑΠ).
Επίσης, θα μετέχουν εκπρόσωποι των τεσσάρων Τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank και Alpha, ο Κωνσταντίνος Πιλάλης (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και ο Δημήτρης Παντερμαλής (Μουσείο Ακρόπολης). Ας σημειωθεί ότι στον τραπεζικό χώρο το κρατικό fund του Κατάρ διατηρεί ποσοστό κάτω του 5% στην Alpha Bank.
Ποιές επενδύσεις απέτυχαν
Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε στηρίξει πολλές ελπίδες στις επενδύσεις του Κατάρ και είχε εμφανίσει τα επενδυτικά σχέδια στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και στο λιμάνι του Αστακού ως βέβαιες. Οι προσπάθειες να έρθουν τα πετροδολάρια στην Ελλάδα άρχισαν το 2009 και επισημοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε στη Νέα Υόρκη με τον Εμίρη Αλ Τάνι μνημόνιο συνεργασίας για επενδύσεις στην Ελλάδα ύψους 5,5 δισ. δολαρίων.
Αποτυχία στον Αστακό
Ωστόσο, λίγες εβδομάδες μετά την πανηγυρική συμφωνία ήρθε το ναυάγιο του πολυδιαφημισμένου σχεδίου στο λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας προϋπολογισμού 3 δισ. ευρώ.
Η επένδυσε προέβλεπε την κατασκευή μονάδας ηεκτροπαραγωγής 1.000 ΜW και ενός γιγαντιαίου σταθμού που θα αποθήκευε πετρελαϊκό αέριο από το Κατάρ (LPG) για την τροφοδοσία του εργοστασίου. Το ρεύμα στη συνέχεια θα εξαγόταν στην Ιταλία μέσω υποθαλάσσιου αγωγού μήκους 990 χιλιομέτρων. Την επένδυση θα αναλάμβανε η κοινοπραξία Astakos Power Plan Consortium, αποτελούμενη από το Κατάρ, τη λιβανέζικη εταιρεία CCC και την ελληνογερμανικών συμφερόντων Rosebud.
Ωστόσο το Κατάρ, τον Οκτώβριο του 2010, αφού δεν πέτυχε την τιμή πώλησης του αερίου που επιθυμούσε, αποσύρθηκε από την επένδυση. Στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι το έργο είχε σχεδιαστεί στο πόδι και δεν μπορούσε να στηριχθεί τεχνολογικά η κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας με καύσιμο LPG.
Αποτυχία και στο Ελληνικό
Δύο χρόνια μετά το ναυάγιο της επένδυσης του Αστακού ήρθε και το δεύτερο ναυάγιο του Ελληνικού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά είχε δώσει υπερβολικές υποσχέσεις στους καταριανούς επενδυτές οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν. Είναι ενδεικτικό ότι στην περίπτωση του Ελληνικού ακόμη και το 2011 ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Χάρης Παμπούκης ισχυριζόταν ότι η επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας. Είναι επίσης γνωστό ότι η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου είχε πληρώσει τον διάσημο ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο για να παρουσιάσει master plan για το Ελληνικό στους εκπροσώπους του Κατάρ.

Από .....   iefimerida