Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο Αυτιάς μούντζωσε την Τσέγκου επειδή εμφάνισε την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (video)

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Δημοσιογραφία της … μούντζας από τον Γιώργο Αυτιά

Μια … μεγαλοπρεπέστατη μούντζα έφαγε κατάμουτρα, αλλά και on air η συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Αυτιά, Μάγδα Τσέγκου, επειδή τόλμησε να ξεστομίσει στον αέρα της εκπομπής του την λέξη … ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Το περιστατικό που κατέγραψε η κάμερα και που ανέδειξαν και με σχετικό βίντεο οι «Ράδιο Αρβύλα» κάνει πάταγο στο διαδίκτυο καθώς καταγράφει την υψηλή αισθητική του δημοσιογράφου, αναδεικνύει την συμπεριφορά του απέναντι στην συμπαρουσιάστριά του, αλλά και την εμμονή του με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Μαθήματα δημοσιογραφίας της … μούντζας μας κάνει ο κ. Αυτιάς καθώς μετά την ένταση που επικράτησε στο στούντιο της εκπομπής του με τον καβγά Γεωργιάδη-Χαϊκάλη, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (για δεύτερη φορά) την οποία ο κ. Αυτιάς ήθελε … να καταχωνιάσει.
Η συμπαρουσιάστριά του, Μάγδα Τσέγκου … μάλλον δεν αντιλήφθηκε τον μεγάλο «καημό» του παρουσιαστή κι έτσι εμφάνισε την εφημερίδα. Η αντίδραση του παρουσιαστή ήταν … αποστομωτική. Της έριξε μια μεγαλοπρεπέστατη μούντζα.
ΑΞΙΖΕΙ: Ο Αυτιάς αποκάλυψε τον πραγματικό του, εαυτό. Το Σάββατο η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ θα έχει ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον γνωστό δημοσιογράφο. Θα ρίξουμε φως, στην διαδρομή του, και κυρίως στις δουλειές που έκανε στην Κύπρο. Παράλληλα, θα αναδείξουμε την σχέση του, με τους επιχειρηματίες Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Πέτρο Κυριακίδη.

 

Από .... parapolitika

Ο Όμιλος Παράδοσης -Λαογραφίας Καμένων Βούρλων σας προσκαλεί στον Ετήσιο Χορό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 στο κέντρο ΑΥΓΕΡΗΣ.

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com




ΕκΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 29/01/2013

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Τσίπρας στο Bloomberg: Διάσκεψη και ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για να σωθεί ο Νότος της ΕΕ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Συνεντεύξεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προβάλλουν η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal και η τηλεόραση του Bloomberg, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στις ΗΠΑ.
«Διάσκεψη και σχέδιο Μάρσαλ για να σωθεί ο ευρωπαϊκός νότος»
Στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του στο Bloomberg ο κ. Τσίπρας πρόβαλε τη θέση ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εγκαταλείψει τις πολιτικές λιτότητας και να συγκαλέσει διάσκεψη για να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας.
Μάλιστα, ανέφερε ότι μία ευρωπαϊκή διάσκεψη, ανάλογη με αυτή που πραγματοποιήθηκε για την ανακούφιση της Γερμανίας, το 1953, είναι αναγκαία για την επίλυση της περιφερειακής κρίσης. Η διάσκεψη θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα σχέδιο ανάλογο με το αμερικανικό σχέδιο Μάρσαλ, του 1947, που στήριξε την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, έτσι ώστε να επανέλθει οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα και την υπόλοιπη νότια Ευρώπη.
«Αναδιάρθρωση χρέους και επαναδιαπραγμάτευση η στρατηγική μας αν εκλεγούμε»
«Η στρατηγική μας, εάν εκλεγούμε στην Ελλάδα, αποσκοπεί στην ακύρωση των μέτρων λιτότητας, στην ακύρωση του Μνημονίου λιτότητας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος και να επαναδιαπραγματευθούμε τη δανειακή συμφωνία».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι πολιτικές λιτότητας αποδείχθηκαν καταστροφικές για την ελληνική οικονομία, η οποία εισέρχεται, το 2013, στον έκτο χρόνο συνεχούς ύφεσης, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκδιωχθεί από το ευρώ εάν εγκαταλείψει τις πολιτικές λιτότητας και ζητήσει αλλαγές στις συμφωνίες διάσωσης.
«Καταστροφή για το ευρώ η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη»
«Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει ποιος χρειάζεται ποιον περισσότερο, αλλά είναι βέβαιο ότι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ ή αποφασίσουν να την διώξουν, θα πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή για το ευρώ και ένα βήμα προς τα πίσω για την παγκόσμια οικονομία» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «εάν μια χώρα πάει στις Βρυξέλλες και πει «φτάνουν πια αυτές οι παράλογες πολιτικές, πιστεύω ότι η αντίδρασή τους θα είναι πιο ισορροπημένη και θα συμφωνήσουν σε ένα διάλογο, σε μια επαναδιαπραγμάτευση».
Wall Street Journal: Ο Τσίπρας δεν είναι ο εκκολακόπτεμενος δικτάτορας ή ο δημαγωγός που οι επικριτές του θεωρούν ότι είναι
Δημοσίευμα για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί και η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Μπρετ Στίβενς υποστηρίζει ότι δεν είναι ο εκκολαπτόμενος δικτάτορας ή ο δημαγωγός που οι επικριτές του θεωρούν ότι είναι.
Ο κ. Τσίπρας -πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας- μιλά για τη βαθιά αίσθηση αδικίας που διατρέχει την ελληνική κοινωνία, προβάλλοντας το αίσθημα των Ελλήνων πολιτών ότι προδίδονται από τις οικονομικές ελίτ και τους εκλεγμένους αξιωματούχους τους, ενώ διερωτάται για ποιο λόγο οι φόροι πρέπει να πληρώνονται μόνο από τους τίμιους πολίτες χαμηλών εισοδημάτων, ενώ αυτοί που κατέχουν τα οικονομικά μέσα δεν καταβάλλουν καθόλου φόρους.
Επίσης, θέτει και το ερώτημα για ποιο λόγο η Ελλάδα πρέπει να διέπεται από τόση γραφειοκρατία και τόση αναποτελεσματικότητα στο δημόσιο τομέα της.
Ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Μπρετ Στίβενς και το θέμα της δωροδοκίας στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα. Γιατί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να εγχειριστούν, οι ασθενείς πρέπει να δίνουν φακελάκι στους γιατρούς, αναρωτιέται ο κ. Τσίπρας. Διότι, όπως εξηγεί ο ίδιος, «το κράτος δίνει χαμηλούς μισθούς στους γιατρούς, νομίζοντας ότι είναι απολύτως φυσικό γι' αυτούς να συμπληρώνουν τους μισθούς τους»αποδεχόμενοι φακελάκια.
Παράλληλα, με αφορμή το θέμα της δωροδοκίας, ο κ. Τσίπρας πρόβαλε την ανάγκη για μια επανάσταση συνείδησης των πολιτών, σε συνδυασμό με την κρατική βούληση που χρειάζεται να επιδείξουν οι Έλληνες ηγέτες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μιλώντας για την κατάσταση της οικονομίας, υποστηρίζει ότι η χώρα διαθέτει μια στρεβλή παραγωγική βάση και ότι δεν θα ανακάμψει από την κρίση ακόμη και αν όλα τα χρέη της διαγραφούν άμεσα, ενώ εκτιμά ότι το δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν θα ωφελήσει κανέναν. Ούτε τους Έλληνες που θα πρέπει να το αποπληρώσουν υπό τη μορφή υψηλότερων φόρων, ούτε τους πιστωτές της Ελλάδας, διότι «είναι άδικο να ζητά κανείς από τους Γερμανούς φορολογούμενους να πετάνε τα χρήματά τους στο βαρέλι χωρίς πάτο που είναι οι ελληνικές τράπεζες».
«Σκεπτικός ως προς το μοντέλο της Αργεντινής ο Τσίπρας»

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας είναι σκεπτικός ως προς το μοντέλο της Αργεντινής, την υποτίμηση δηλαδή του εθνικού νομίσματος και την αποκήρυξη του χρέους, δεδομένου ότι ο ίδιος επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας εντός του ευρώ και αντιτάσσεται σε μια ελληνική χρεοκοπία, αν και υποστηρίζει κάτι που προσιδιάζει στο μοντέλο της Συνόδου του Λονδίνου το 1953, το οποίο παρέγραψε περίπου το ήμισυ των γερμανικών χρεών και έθεσε το υπόλοιπο σε πρόγραμμα εξόφλησης 30ετούς διάρκειας.
«Η Ελλάδα», τόνισε ο Έλληνας πολιτικός, «χρειάζεται μια ατζέντα που θα καταστήσει το φορολογικό σύστημα της χώρας αποτελεσματικότερο, θα καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία και θα πατάξει τη διαφθορά».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από ..... iefimerida

Αυτοί είναι τα 21 ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας Ελλήνων και το καταστατικό της

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης θα είναι ο προσωρινός πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου Πρωτοβουλία Ελλήνων που σύντομα θα μετεξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα με τη συμμετοχή πρώην στελεχών από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με το καταστατικό που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η έδρα του σωματείου θα είναι στην Αθήνα (Βασιλίσσης Σοφίας και Λούρου 1), το διοικητικό συμβούλιο θα έχει διετή θητεία, κανείς δεν μπορεί να κατέχει τη θέση του προέδρου για περισσότερες από δύο θητείες και οι αποφάσεις θα μπορούν να λαμβάνονται και μέσω e-mail.

Το προσωρινό 5μελές διοικητικό συμβούλιο έχει ως σκοπό να προετοιμάσει την εκλογή του κανονικού διοικητικού συμβουλίου εντός 6μήνου.

Τα 21 πρόσωπα που υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη είναι οι:
Δημήτρης Σταμάτης, Γεώργιος Νούλας, Ελένη Πανταζή, Νικόλαος Θεοχάρης, Σωτήρης Τζούμας, Ευάγγελος Σουφλέρης, Γεώργιος Παντελίδης, Παναγιώτης Νανόπουλος, Δημήτριος Μπεληγιάννης, Δημήτρης Μακρυνικόλας, Σοφοκλής Μακρίδης, Βασιλική Κουλουριώτη, Ολγα Ζαφειρίου, Αικατερίνη Ζαγγανά, Κωνσταντίνος Διαμαντής, Νικόλαος Δαναλάτος, Μιχάλης Γιαννάκης, Νίκος Βασιλειάδης, Γεώργιος Βαμβούκας, Κώστας αργυρού, Παναγιώτης Αλεξανδράκης.






.


Από ......  iefimerida












Ελλάδα-Κατάρ, πράξη 3η: Ενίσχυση των μικρομεσαίων - και βλέπουμε

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Της Μαρίνας Μάνη 

«Το κοντέρ στις πολυετείς, πλην άκαρπες, επενδυτικές συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Κατάρ μηδενίσθηκε. Ξεκινάμε από την αρχή σε καλύτερο κλίμα και με προσεκτικές κινήσεις».

Αυτό το μήνυμα επιχείρησε να στείλει από τη Ντόχα ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, σεΐχη, Αλ Θάνι χθες, πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στο εμιράτο.

Γνωρίζοντας ότι η Αθήνα περιμένει απτά αποτελέσματα και συγκεκριμένες συμφωνίες, μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες που έγιναν επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς δήλωσε, μετά την συνάντηση με τον Αλ Θάνι, πως «δεν έχουμε ανάγκη από πυροτεχνήματα». Αντιθέτως, πρόσθεσε, «το κλειδί είναι να γίνεται ένα βήμα κάθε φορά για να υπάρξει σταθερή πρόοδος».

Τα μνημόνια συνεργασίας, ωστόσο, που υπεγράφησαν ανάμεσα στις δύο χώρες (για θέματα πολιτισμού, αθλητισμού, ανάπτυξης) και η ανακοίνωση των δύο πρωθυπουργών πως θα δημιουργηθεί κοινό fund για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δείχνει πως το Μαξίμου είχε εργασθεί ώστε να μην περιορισθεί το πρωθυπουργικό ταξίδι σε «καλά λόγια».

Το «μυστικό» ταξίδι του Μηταράκη
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι την προηγούμενη Κυριακή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης «πέταξε» για Κατάρ με εντολή Σαμαρά και... υπό άκρα μυστικότητα, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και να ξεπερασθεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια: Η επιμονή της Ντόχα να υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες (έναντι των «πολύπλοκων και χρονοβόρων» διαγωνισμών) κατά παράβαση των κοινοτικών κανόνων -επιμονή που, μεταξύ άλλων, οδήγησε το Κατάρ στην «έξοδο» από την επένδυση στο Ελληνικό.

Οπως φάνηκε χθες, αυτό το εμπόδιο ξεπεράσθηκε καθώς η καταριανή πλευρά «κατανόησε» την απαγόρευση και στράφηκε στην λύση του κοινού fund. Ανάλογη λύση άλλωστε είχε βρεθεί τον περασμένο Νοέμβριο ανάμεσα στο Κατάρ και στην Ιταλία με τις δύο χώρες να επενδύουν 2 δισ. ευρώ για τετραετή ενίσχυση ιταλικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κατά το Reuters στο ελληνο-καταριανό fund συμφωνήθηκε να “μπουν” επίσης 2 δισ. ευρώ (από ένα η κάθε πλευρά), ωστόσο κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το ύψος του ποσού δεν έχει καθορισθεί.

“Βγαίνουμε από την κρίση”
Ο κ. Σαμαράς, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, θέλησε να περάσει και το μήνυμα της σταδιακής εξόδου της χώρας από την κρίση: “Η Ελλάδα αναδύεται από μία δραματική κρίση – βγαίνουμε πιο δυνατοί, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, πιο εξωστρεφείς και πιο αξιόπιστοι”, είπε.

Εμφάνισε, μάλιστα, τη χώρα έτοιμη να γίνει “μία στέρεη γέφυρα μεταξύ των γειτόνων μας στη Μέση Ανατολή και των Ευρωπαίων εταίρων μας”.

Επενδυτικές συζητήσεις, στους δικούς τους τομείς, διεξάγουν οι περίπου σαράντα Ελληνες επιχειρηματίες που επισκέπτονται από το χθες τη Ντόχα με αφορμή το πρωθυπουργικό ταξίδι.

“Τυχαία” συνάντηση με Ερντογάν
Η είδηση πάντως της χθεσινής ημέρας βγήκε από την άτυπη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι δύο αποστολές βρέθηκαν ταυτόχρονα στην ίδια πόλη και... στο ίδιο ξενοδοχείο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών δεν ήταν ολιγόλεπτη, όπως ειπώθηκε αρχικά, καθώς διήρκεσε 45 λεπτά. Κι όπως φάνηκε από τις “διαρροές” δεν ήταν ούτε αιφνίδια.

Κι αυτό διότι οι δύο πρωθυπουργοί φέρεται να συζήτησαν “για ζητήματα θαλάσσης” (σ.σ. δηλαδή και για την ΑΟΖ, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται επισήμως), με τον κ. Ερντογάν να προτείνει λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τους ιμάμηδες στη Θράκη: Κατά τις πληροφορίες, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να μην ισχύσει η διάταξη που ψηφίσθηκε προ ημερών στη Βουλή με πρωτοβουλία και επιμονή της ΝΔ (σ.σ. να αμείβονται οι ιεροδιδάσκαλοι από το ελληνικό κράτος) αλλά από την Αγκυρα, επικαλούμενος την ελληνική οικονομική κρίση.

Επ΄ ευκαιρία δε, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα του ξεπέρασε την δική της κρίση “με αποκρατικοποιήσεις”.

Κάπως έτσι, προετοιμάσθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα γίνει στις 4-5 Μαρτίου στην Αγκυρα, στην οποία θα μετέχει ο Έλληνας πρωθυπουργός και πολλοί υπουργοί. (σ.σ. Πρόκειται για την δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου καθώς η πρώτη είχε γίνει επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου).

Από ......  capital

Ερντογάν σε Σαμαρά: Θα πληρώσω εγώ για το τζαμί της Αθήνας

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Στις 5 Μαρτίου θα επισκεφτεί την Τουρκία ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό συμφωνήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια των 40 λεπτών συνάντησή τους, στο Κατάρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ερντογάν έθεσε το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας να ακυρωθεί η σχετική ρύθμιση, ενώ, κατά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», συζητήθηκε και το θέμα της κατασκευής του τεμένους στην Αθήνα.
Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα «Χουριέτ», σε δηλώσεις του ο κ. Ερντογάν ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά ότι αφού «πέρασε από τη Βουλή ο νόμος για την κατασκευή του τεμένους, δεν είναι ανάγκη να το κατασκευάσετε εσείς. Μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς, αρκεί οι μουσουλμάνοι που θα πηγαίνουν στην Αθήνα να έχουν χώρο λατρείας». Ο κ. Σαμαράς, πάντα σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, «επέδειξε θετική στάση». Δεν έγινε γωνστό, πάντως, τι ακριβώς του απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Συμβουλές» για ιδιωτικοποιήσεις
Στη συνάντηση των πρωθυπουργών συζητήθηκαν ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος: οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Ερντογάν, μάλιστα, φέρεται να επεσήμανε στον κ. Σαμαρά ότι «εγώ, με τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασα την κρίση».
Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τους δύο άνδρες να συζήτησαν ακόμα θέματα που άπτονται της ΑΟΖ.
Στη συνάντηση, παρόντες ήταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Σταύρος Βασιλόπουλος.

Τι επιδιώκει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στο αραβικό εμιράτο με στόχο να ανανεώσει το ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα. Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν 50 κορυφαίοι εκπρόσωποι της τραπεζικής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και πολυμελής κυβερνητική ομάδα.
Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να ανοίξει νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις Ντόχα - Αθήνας, μετά το ναυάγιο στα επενδυτικά σχέδια για το Ελληνικό. Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με τον Εμίρη του Κατάρ, ενώ οι δύο χώρες αναμένεται να υπογράψουν διακρατική πολιτιστική συμφωνία.
Το μόνο σίγουρο (καθώς έχει ήδη προετοιμασθεί) είναι πως θα συσταθεί ελληνο-καταριανό Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο χωρών. Η πρωτοβουλία ανήκει στον ΣΕΒ ενώ ανάλογα συμβούλια έχουν συσταθεί και με άλλες χώρες όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία, Λίβανος και Κορέα.

Ποιοι επιχειρηματίες μετέχουν
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις συμφωνίες που θα δρομολογήσουν ή και θα «κλείσουν» οι Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι εκπροσωπούν όλους τους τομείς των οικονομικών δραστηριοτήτων. Όπως: Ο ιδιοκτήτης της LAVIPHARM Θανάσης Λαβίδας (και επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ), Δημήτρης Καλιτζάντζης (ACTOR S.A.), Γιώργος Περιστέρης (TERNA S.A.), Δημήτρης Κοπελούζος (KOPELOUZOS GROUP), Γεώργιος Στασης (MAMIDAKIS GROUP), Νικόλαος Μάνεσης (HELLENIC HALYVOURGIA), εκπρόσωπος της οικογένειας Κων/νου Αγγελόπουλου (HALYVOURGIKI INC), Ευκλείδης Ιωαννίδης (VIOHALCO S.A), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (TITAN CEMENT C.O.), Χριστόφορος Χατζηγεωργίου (ALUMIL S.A.), Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN AIRLINES), Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (TEMES S.A), Νικόλαος Τσάκος (TSAKOS E.N. Ltd), Νίκος Ευθυμιάδης (REDESTOS S.A.), Ευθύμιος Ευθυμιάδης (AGRITEX ENERGY S.A.), Γεώργιος Αποστολόπουλος (ATHENS MEDICAL CENTER), Σπύρος Δημοτσάντος (MEDICON HELLAS S.A.), Ευάγγελος Σπανός (BIOMEDICINE GROUP), Θεόδωρος Βάρδας (VARDAS S.A.), Στέλιος Σταυρίδης (ΕΥΔΑΠ).

Και οι τράπεζες
Επίσης μετέχουν εκπρόσωποι των τεσσάρων Τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank και Alpha, ο Κωνσταντίνος Πιλάλης (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και ο Δημήτρης Παντερμαλής (Μουσείο Ακρόπολης). Ας σημειωθεί ότι στον τραπεζικό χώρο το κρατικό fund του Κατάρ διατηρεί ποσοστό κάτω του 5% στην Alpha Bank.

Από .....  iefimerida

Αυτές είναι οι 548 εταιρείες που ζήτησαν να υπαχθούν στο άρθρο 99 [λίστα]

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Εκατοντάδες μικρές και μεγάλες εταιρείες έφτασαν στα χρόνια του Μνημονίου στο χείλος του γκρεμού και η μόνη λύση για να διασωθούν ήταν η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ώστε να προστατευθούν από τους πιστωτές τους.
Τα στοιχεία από τα Πρωτοδικεία σε όλη τη χώρα δείχνουν το μέγεθος της κρίσης που βιώνουν οι επιχειρήσεις οι οποίες επιζητούν τις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 99, χωρίς ωστόσο οι περισσότερες να τα καταφέρνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 175 αιτήσεις που έγιναν στο Πρωτοδικείο Αθηνών μόνο οι 40 είχαν θετική για τις εταιρείες έκβαση.
Ανάμεσα στην παρακάτω λίστα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ξεχωρίζουν γνωστά ονόματα όπως οι Alex Pak και Puma, οι εκδοτικές Τεγόπουλος, 4Π Εκδόσεις, και Τυποεκδοτική, η τεχνική εταιρεία ARCON, οι διαφημιστικές Dot & Dash, Alluette, Ginestra, Alsinko, το eShop, τα Glu, η Νεοχημική του Λαυρεντιάδη, η Civitas, ο Μπάμπης Βωβός, η Neoset,
 ο Πετζετάκις.






Από ......  iefimerida
 

Κλεφτοπόλεμος με τους αγρότες

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com